Als ik in Nederland ben blijf ik ook altijd nog bezig met moes- en kruidentuin. De afgelopen week ben ik druk geweest met het warm voorzaaien van tomaten, pepers en paprika`s. Verder speur ik de winkels af voor leuke planten voor mijn kruidentuintje. Bij de Aldi verkopen ze op het ogenblik voor een paar centen mooie potjes mediterrane kruiden o.a. Salie, Majoraan, Rozemarijn maar ook andere -voor mij meer onbekende- kruiden. Zo ben ik nu de trotse bezitster van een Kerrieplant. Het plantje ruikt meer naar kerrie dan ik gedacht had en ik ga zeker proberen ermee te koken. Het schijnt dat je de takjes niet op moet eten ivm maagklachten. Verder heb ik ook Heiligenkruid ( Santolina Chameacyparissus) gekocht dat -zo blijkt achteraf- meer voor de sier wordt aangeplant.
Nu ben ik nog op zoek naar mooie en betaalbare groene aspergeklauwen, en misschien zelfs wel enkele paarse asperges..voor de mooi.
Als het Kerrieplantje niet bloeit zou je het kunnen verwarren met een kleine Lavendel. Heiligenkruid schijnt enorm gemakkelijk te stekken te zijn.
Reacties op bericht (1)
20-03-2011
kerrie
bonjour ! ook wij hebben vorig jaar zo'n kerrieplant (helichrysum italicum) gekocht en hij heeft het heel goed gedaan. is zelfs de winter goed doorgekomen, ondanks het feit dat hij uit mediterrane contreien komt. volgens het kruidenboek geven de twijgjes een milde kerriesmaak aan rijst- en vleesschotels, soepen en sauzen. gewoon mee laten koken maar niet verorberen. bon appétit !