Appels in Frankrijk
Foto
Categorieën
  • Aparte groentes (17)
  • Appelvrouw&Lie (76)
  • De tuin (76)
  • Dorpsleven (34)
  • Gereedschap (4)
  • Groenterecepten (27)
  • In Nederland (11)
  • Inmaakrecepten (17)
  • Jamrecepten (24)
  • Koken algemeen (9)
  • Kruidenrecepten (5)
  • Met Alcohol (14)
  • Oogst (6)
  • Pompoenen (21)
  • Recettes Lorraine (2)
  • Soeprecepten (4)
  • Foto
    Foto
    Inhoud blog
  • Ratafía Catalan
  • Indische loopeenden
  • Vervolg Keyhole Garden
  • Woning met uitzicht te huur
  • Keyhole Garden deel 1
  • Keyhole Garden deel 2
  • Dahlia jam
  • Flognarde aux haricots verts/sperziebonenclafoutis
  • Ratafia dragon
  • Vrienden op de fiets
    Zoeken in blog

    Foto
    Gastenboek
  • Le compravendite in Italia relative a proprietà di lusso
  • Gli psicologi trovano i clienti sulla rete
  • L'attività esoterica nel mondo
  • Il posizionamento seo
  • Barbour Ariel Track Quilted Jacket Black

    Gastenboek

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Foto
    Foto
    Foto
    04-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Home Preserving..Kruidengelei
    Van een vriendin had ik een Engels boek geleend over inmaken en bewaren..wat een heerlijkheid zo`n boek!
    Voor mij gaat er een deur naar een nieuwe inmaak-wereld open, met recepten als kruidengelei, vruchtenboter, pikante groenten en heerlijke kruidige smaakmakers..
    Het boek is ondertussen weer terug, en ik heb vergeten de naam + schrijfster op te schrijven, voor wie dat wil weten zoek ik het op.

    Herb Jelly / Kruidengelei.

    Appels
    Witte azijn
    Verse munt, salie,tijm,peterselie of laurier
    Suiker

    Was de appels, schil ze niet, laat ook het klokhuis zitten en snij het fruit in stukken, doe dit in een pan.
    Neem 125 ml azijn op 500 ml water. Giet de vloeistof op de appels tot ze bedekt zijn.
    Voeg een grote bos munt ( of salie etc.) toe en breng het geheel aan de kook, laat sudderen tot het fruit heel zacht is.
    Giet het geheel af door een doek, laat goed uitlekken en meet het sap.
    Voeg 450 gram suiker toe op iedere halve liter sap.
    (Gek als ik ben op minder zoet:  Gebruik ik de speciaalsuiker van van Gilze..in dit geval 500 gram van deze suiker op 1,1 liter sap)
    Roer de suiker door het sap terwijl de pan op een laag vuurtje staat totdat de suiker is opgelost, kook dan het geheel flink door tot het sap begint te geleren.
    Vlak voor de gelei klaar is voeg je nog enkele hele of fijngesneden blaadjes van het kruid dat je gebruikt hebt toe.
    Roeren, en in hete potten gieten en afsluiten. De potten voor 5 minuten omdraaien.

    Er staat verder bijgeschreven:
    Salie, peterselie en tijm-geleien zijn heerlijk bij eend, varkensvlees of ham. Laurier-gelei past bij vis en kip, maar moet gemaakt worden zonder azijn, en zonder toevoeging van laurierblaadjes op het eind.










    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (1)

    04-01-2011
    lekker
    ow heeeeeeeeeeeeeeerlijk de jam loopt me al in de mond ehhhhh het water


    lekker lekker lekker

    gr
    Jan verf


    04-01-2011, 22:56 geschreven door Jan verf
    Foto
    Kijk ook eens op deze blogs...
  • Paradijs in GF!
  • Paradis (franstalig)
  • Moestuinforum
  • Agnes` kruidentuin
  • St.Laurent sur Othain
  • Hernia diafragmatica
  • Diana`s mooie moestuin
    Archief per jaar
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs