Inhoud blog
  • Tips voor in bad
  • Tips tegen puistjes
  • Tips voor een frisse adem
  • Tips haarverzorging
  • Tips voor geuren
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    spa home
    de beauty website
    24-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tips voor in bad
    Tips voor in bad


    Lang in bad
    Lang in bad zitten is heerlijk, maar beperk dit tot 20 minuten omdat de huid anders uitdroogt. Temperaturen boven de 35° zijn ook af te raden.

    Aromatherapie
    In bad kun je optimaal gebruik maken van de werking van aromatherapie. In verschillende badproducten zitten etherische oliën die een specifieke werking hebben. Het heeft geen zin om pure etherische oliën aan het water toe te voegen. Etherische olie is n.l. niet wateroplosbaar en verdampt snel in het hete water.

    Voorbereiding
    Je komt pas helemaal tot rust in bad als je badkamer ook rust uitstraalt. Zorg ervoor dat de badkamer goed is opgeruimd en dus een rustige indruk geeft. Maak gebruik van geurkaarsjes, sfeerlicht of een lekker muziekje om helemaal tot rust te komen en optimaal van je bad te genieten.


    Voor het slapen
    Wanneer je in bad gaat voordat je gaat slapen kan lavendelolie het deel van de hersenen dat het slaappatroon regelt stimuleren.

    24-08-2010 om 15:22 geschreven door het beauty-team  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tips tegen puistjes
    Tips tegen puistjes


    Puistjes voorkomen
    Puistjes kunnen o.a. worden voorkomen door rekening te houden met wat je eet. Alcohol, cafeïne, roken, kruiden en voedsel met jodium zoals schelpdieren kun je beter vermijden. Deze producten stimuleren de aanmaak van talg waardoor je een vettere huid krijgt. Daarnaast is het van groot belang dat je je iedere dag douchet, schone kleren draagt en je beddengoed regelmatig verschoont. Puistjes kunnen ook ontstaan door stress, zorg in dit geval voor voldoende ontspanning en nachtrust. Ook hormonale schommelingen kunnen puistjes veroorzaken, zorg voor een regelmatig gebruik van de anticonceptiepil of vraag de dokter naar een andere anticonceptiepil als je veel last van puistjes hebt

    Puistjes uitknijpen

    Knijp puistjes nooit uit met je vingers, door bacteriën die op je vingers zitten heb je kans op meer infecties en je nagels kunnen de huid beschadigen waardoor de huid meer tijd nodig heeft om te herstellen. Was je handen eerst en gebruik eventueel een desinfecterende crème. Gebruik 2 wattenstaafjes om het puistje uit te knijpen. Dep daarna met een tissue met eventueel wat desinfecterende lotion. Een puistje is pas goed uitgeknepen als er een beetje bloed uitkomt.

    Puistjes Camoufleren
    Voor het camoufleren van puistjes gebruik je een camouflagestift of concealer met een gele ondertoon die overeenkomt met de kleur van je huid. Er zijn ook speciale camouflagestiften en concealers te koop voor puistjes. Deze hebben een meervoudige werking, ze werken anti bacterieel, drogen het puistje uit en camoufleren het puistje. Een puistje kun je het beste camoufleren door de camouflagecrème met een schoon kwastje in het midden van het puistje aan te brengen, de crème vervaag je vervolgens van binnen naar buiten. Eventueel kun je er nog wat poeder over aanbrengen.

    Noodoplossing
    Heb je ineens last van een puistje en je hebt geen verzorgingsproducten in huis dan kun je ook een beetje tandpasta op het puistje smeren. Tandpasta droogt het puistje uit. Oogdruppels schijnen de roodheid van een puistje weg te nemen. Gebruik deze producten alleen als noodoplossing, en koop daarna producten die hier speciaal voor ontwikkeld zijn.

    Acne of puistjes bij volwassenen
    Acne of puistjes bij volwassenen ontstaan vaak door hormonale schommelingen en stress. In dit geval kun je ook je huisarts om advies vragen. Een bloedonderzoek zal dan uitwijzen welke medicijnen hiervoor kunnen worden voorgeschreven.

    Mee eters
    Mee eters (comedonen) zijn de zwarte puntjes in de huid die vaak voorkomen bij een huid met puistjes. Mee-eters ontstaan als talg in de huid opdroogt en verhardt. Wanneer de talg in aanraking komt met lucht wordt het zwart. Mee eters kun je het beste voorkomen en verhelpen door veel te stomen. Hierdoor gaan de poriën openstaan en heeft talg de ruimte om uit de huid te komen. Ook diepreinigende maskers kunnen mee eters verhelpen en voorkomen. Mee eters kun je moeilijk uitknijpen omdat ze wat dieper in de huid zitten, begin er daarom ook niet aan. Steekt echter het “kopje” van de mee-eter uit je huid gebruik dan een pincet om deze er in zijn geheel uit te trekken. Vergeet niet de pincet te reinigen met alcohol.

    Het verzorgen van een huid met puistjes
    Het is belangrijk dat je zowel ’s ochtends als ’s avond de huid goed reinigt met een milk, wascrème of reinigingsgel en een lotion. Als je make up gebruikt kun je ’s avonds de huid het beste 2 keer reinigen met een milk om er zeker van te zijn dat de huid goed schoon is . Door je huid goed te reinigen raken de poriën minder verstopt. Gebruik 2 of 3 keer per week een scrub. Door je huid te scrubben verdun je de hoornlaag van de huid en geef je de talg een vrije afvoer. Gebruik 1 tot 2 keer per week een diepreinigend masker en stoom je gezicht ook 1 keer per week.

    24-08-2010 om 15:22 geschreven door het beauty-team  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tips voor een frisse adem
    Tips voor een frisse adem


    Natuurlijke middelen
    Je krijgt direct een frisse adem door op venkelzaad of peterselie te kauwen.
    Daarnaast neutraliseert ook een capsule met pepermuntolie vervelende luchtjes.

    Tong
    Bacteriën veroorzaken de slechte adem, we poetsen deze weg van onze tanden maar vergeten dat er op onze tong ook veel zitten, poets daarom ook je tong of gebruik hier een speciale tongschraper voor.

    Flossen
    Zorg er altijd voor dat je goed flost, tussen de tanden kunnen zich bacteriën nestelen die zorgen voor een slechte adem.

    Tanden poetsen
    Om een slechte adem te voorkomen moet je in ieder geval minimaal 2 x per dag je tanden poetsen. Gebruik als afsluiting mondwater. Mondwater reinigt je gebit op plaatsen waar je met de tandenborstel niet kan komen.

    Tandarts
    Tandvleesontstekingen zorgen ook voor een slechte adem. Ga daarom altijd op tijd naar de tandarts zodat tandvleesproblemen snel gesignaleerd en verholpen kunnen worden.

    Droge mond
    Een droge mond kan een slechte adem veroorzaken. Drink voldoende water, minimaal 2 liter per dag om dit te voorkomen. Het drinken van koffie leidt vaak tot
    een drogere mond en dus ook tot een slechte adem.

    24-08-2010 om 15:22 geschreven door het beauty-team  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tips haarverzorging
    Tips haarverzorging


    Effectieve werking
    De werking van een masker kan versterkt worden door een laag plastic folie over het haar aan te brengen. Laat het vervolgens 10 minuten zitten, het masker kan dan optimaal zijn werk doen.

    Fohnen
    Het masker doet beter haar werk wanneer je tijdens de inwerktijd van het masker er met een föhn over blaast.

    Gespleten haarpunten
    Gespleten haarpunten kun je verdoezelen door er vaseline of een ander vet goedje in te smeren. Gespleten haarpunten kun je ook zelf bijknippen. Dit doe je door het in strengetjes te draaien en het haar dat eruit springt af te knippen.

    Vitamines
    Droog en beschadigd haar kun je versterken door meer ijzer en vitamine A en B in te nemen. Vitamine B5 is de enige vitamine die door het haar van buitenaf wordt opgenomen.

    Agressieve shampoo

    Wanneer het haar na het wassen ruw aanvoelt wil dit zeggen dat de shampoo die je gebruikt te agressief is voor het haar. Je kunt beter een andere shampoo gebruiken.

    Beschermen tegen de zon
    Net als de huid kan ook je haar beschadigen door de zon. Je kunt je haar beschermen door iets vets in je haar te smeren of het haar goed af te dekken met bijvoorbeeld een shawl.

    Koud water
    Als je na het douchen je haren uitspoelt met koud water sluit dit de schubben van het haar. Hierdoor krijgt
    het haar een mooie glans.

    Goed uitspoelen
    Het uitspoelen van het haar heeft meer tijd nodig dan het wassen van het haar. Shampooresten maken je haar dof, je haar is moeilijker te stylen en wordt eerder vet.

    Elastiekje
    Het is niet goed voor je haar om vaak een elastiekje te dragen. Een elastiekje kan het haar door de wrijving beschadigen. Vooral als het haar nog nat is kan dit schadelijk zijn voor het haar omdat het haar op dit moment extra kwetsbaar is.

    Borstel
    Vermijdt borstels en kammen met scherpe randen, deze beschadigen je haar. Investeer in een goede borstel en koop er het liefst een met natuurhaar om beschadigingen aan het haar te voorkomen.

    Extensions
    Extensions zijn makkelijker uit het haar te verwijderen met een beetje olie. De olie zorgt ervoor dat de lijm eerder loslaat. De olie kun je weer uit het haar verwijderen door je shampoo te mengen met afwasmiddel.

    24-08-2010 om 15:22 geschreven door het beauty-team  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tips voor geuren
    Tips voor geuren

    Moment
    Het beste moment om de geur aan te brengen is voordat je je aankleedt. Parfum kan vlekken achterlaten op je kleding, met name bij lichte en kwetsbare stoffen. Daarnaast kunnen ook je sieraden beschadigen door parfum. Na het douchen of baden staan de poriën open en kan de huid de parfum beter opnemen.

    Niet achter je oren
    Een geurtje kun je beter niet achter je oren spuiten, daar zitten namelijk klieren die de geur kunnen veranderen. Dep de geur op de polsen of spray het in je haar.

    Niet wrijven
    Door met je polsen over elkaar te wrijven, maak je de huidmoleculen kapot waardoor de geur anders kan gaan ruiken of minder lang blijft zitten.

    Geur verdelen
    Breng de geur altijd op meerdere delen van het lichaam aan. Om helemaal lekker te ruiken spray je in de lucht en loop je daar vervolgens doorheen.

    Geur niet altijd hetzelfde
    Wanneer je een lekker luchtje bij een ander ruikt wil dit nog niet zeggen dat dezelfde geur bij jou ook zo ruikt.
    De geur is namelijk afhankelijk van de zuurtegraad oftewel de PH-waarde van de huid.

    Lichaamstemperatuur
    Bij mensen met een hoge lichaamstemperatuur blijft de geur langer hangen omdat de warmte zorgt voor een goede ontwikkeling van de geur. Mensen met een hoge lichaamstemperatuur hoeven minder parfum aan te brengen dan mensen met een lage lichaamstemperatuur om hetzelfde effect te bereiken.

    Omgeving
    Houd rekening met je omgeving. Alleen jij en personen binnen een straal van 30 cm mogen de geur ruiken. Wanneer je de gehele dag in een kleine ruimte verblijft moet je niet al te veel parfum gebruiken. 's Avonds daarentegen kun je juist wat meer parfum gebruiken.

    Proefje
    Als je een geurtje koopt, vraag dan ook meteen een proefje van de geur. Dit is ideaal voor als je op stap gaat, je hoeft dan niet de hele avond een zware fles mee te dragen.

    Geurverstuiver
    Heb je een geurverstuiver en wil je daar een nieuw luchtje in doen, spoel deze dan eerst om met alcohol en vervolgens met lauw water, hierdoor wordt de vorige geur geneutraliseerd.

    Botsende geuren
    Let erop dat je zo min mogelijk geuren met elkaar vermengt. Wanneer je douchegel, bodylotion, deodorant en parfum allemaal een sterke verschillende geur hebben kan dit leiden tot een onaangename geur. Gebruik alle producten van een geurlijn of kies liever voor neutrale geuren.

    Gewenning
    Wanneer je elke dag hetzelfde geurtje draagt ruik je dit op een gegeven moment zelf niet meer. Let erop dat je niet meer gaat gebruiken. Ook is het verstandig meerdere geuren met elkaar af te wisselen zodat je meer bewust bent van de geur die je draagt.

    24-08-2010 om 15:21 geschreven door het beauty-team  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tips tegen transpiratie
    Tips tegen transpiratie

    Wassen
    Was jezelf minimaal 2 keer per dag onder de oksels met een milde zeep. Let erop dat je deze plekken ook goed afdroogt. Bacteriën veroorzaken de zweetlucht en deze houden van warme en vochtige plekjes.

    Kleding
    Trek elke dag schone kleding aan. Draag liever geen truitjes van synthetische stoffen. Katoen, linnen en wol laten de huid beter ademen.

    Schone huid
    Deodorant moet je altijd aanbrengen op een schone huid. Wanneer je al getranspireerd hebt heeft het geen zin om deodorant aan te brengen, het kwaad is dan al geschied.

    Ontharen
    Het ontharen van je oksels geeft bacteriën minder kans om zich te nestelen. Na het ontharen kun je het best een milde deodorant zonder alcohol gebruiken om irritatie te voorkomen.

    Temperatuurwisselingen
    Je lichaam zweet om het lichaam af te koelen. Zorg ervoor dat je zo min mogelijk temperatuurwisselingen meemaakt en je kleding goed op deze temperatuurwisselingen afstemt.

    24-08-2010 om 15:21 geschreven door het beauty-team  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tips voor een mooi lichaam
    Tips voor een mooi lichaam

    Mengen met foundation
    Meng wat foundation door je bodylotion om je benen of armen er mooier uit te laten zien.

    Beetje ingewikkeld
    Afslankende crème doet beter zijn werk als je deze voor het slapen gaan opbrengt rondom de heupen en de benen en omwikkelt met plastic folie, het slaapt niet echt prettig maar helpt wel.

    Mooi decolleté
    Laat je decolleté beter uitkomen door een bronspoeder in de lijn tussen de borsten te gebruiken, je borsten lijken dan groter.

    Beweeg veel
    Door voldoende beweging wordt je huid van binnenuit gevoed en gereinigd en het stimuleert de doorbloeding.

    24-08-2010 om 15:21 geschreven door het beauty-team  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tips zonnen
    Tips zonnen


    De zon
    De zon geeft energie en heeft een positief effect op het humeur, de doorbloeding van de huid en de aanmaak van vitamine D. Daarnaast voel je lekkerder wanneer je huid een mooie bruin tintje heeft. Langdurige blootstelling aan de zon kan echter leiden tot uitdroging van de huid, zonnebrand, huidveroudering en kan zelfs huidkanker veroorzaken.

    Zonlicht
    Zonlicht (ook wel UV licht genoemd) bestaat onder andere uit UVA straling (verantwoordelijk voor huidveroudering) en UVB straling (verantwoordelijk voor verbranding).
    Zodra je huid UV stralen van de zon voelt, treden allerlei biologische processen in werking:
    Bruining
    Je huid wordt bruin door de aanmaak van het pigment (melanine) in de huid. Dit pigment absorbeert en weerkaatst een gedeelte van de zonnestralen. Bruin worden is eigenlijk een verdedigingsmechanisme van de huid.
    Verdikking van de huid
    Onder invloed van UVB stralen wordt je huid dikker, wat naast bruining voor een kleine hoeveelheid extra natuurlijke bescherming zorgt.
    Zonnebrand
    UVB stralen zijn verantwoordelijk voor verbranding van de huid. Zonnebrand is een overduidelijk signaal van de huid dat het teveel UV straling heeft gehad. De natuurlijke beschermingsmechanismen hebben het niet gered en een ontstekingsreactie van de huid treedt op. De UV belasting die tot zonnebrand leidt is vooral schadelijk, omdat het kan leiden tot celbeschadigingen in de huid en zo het risico op huidkanker kan verhogen.
    Uitdroging
    Een huid die regelmatig aan de zon wordt blootgesteld, zal eerder droog aanvoelen. De hydrolipiden laag van de huid (het cement tussen de huidcellen) wordt verstoord, waardoor teveel vocht in de huid door de beschadigde huidbarrière kan verdampen.
    Huidveroudering
    Zonlicht is een van de belangrijkste oorzaken van vroegtijdige huidveroudering. Met name UVA licht dringt diep in de huid door en tast hier de collagene en elastine weefsels aan. Aantasting van deze weefsels leidt tot rimpelvorming en verminderde stevigheid van de huid.

    Veilig zonnen
    UVB straling is verantwoordelijk voor verbranding van de huid terwijl UVA straling verantwoordelijk is voor veroudering van de huid. Het is dus van groot belang de huid te beschermen tegen beide soorten straling. Producten die de huid beschermen tegen beide soorten straling zijn te herkennen aan het volgende symbool:

    De mate van bescherming is ingedeeld in de volgende categorieën
    • Lage bescherming: SPF 6 - SPF 10
    • Gemiddelde bescherming: SPF 15 - SPF 20 - SPF 25
    • Hoge bescherming: SPF 30 - SPF 50
    • Zeer hoge bescherming SPF 50+

    Tips voor verantwoord zonnen

    Wil je op een verantwoorde manier van de zon genieten? Het gebruik van een anti-zonnebrandmiddel alléén is niet voldoende. Het is daarom belangrijk ook onderstaande adviezen op te volgen.
    • Geniet van de zon, maar denk aan je huid.
    • Laat de huid geleidelijk wennen aan de zon en voorkom zonnebrand.
    • Smeer je 30 minuten voordat je in de zon gaat in.
    • Vermijd de zon zoveel mogelijk tussen 11 en 3 uur.
    • Drink voldoende water, zodat de vochtbalans in je lichaam op peil blijft.
    • Zorg dat je nooit verbrandt. Luister naar je lichaam: gaat je huid prikken of voelt je je niet prettig in de zon, zoek dan de schaduw op.
    • Blijf niet te lang in de zon, ook al gebruik je een zonnebrandmiddel.
    • Draag beschermende kleding, hoedje, zonnebril als het nodig is.
    • Smeer royaal en regelmatig met een voldoende hoge beschermingsfactor die bij jouw huidtype en bruining past.
    • Royaal aanbrengen: wanneer je je zuinig insmeert, daalt de zonbescherming sterk.
    • Regelmatig opnieuw insmeren, vooral wanneer je veel transpireert en na het zwemmen of afdrogen.
    • Houd baby’s en jonge kinderen uit de directe zon.
    • Lees de gebruiksaanwijzing op het product goed door.
    • Blijf je huid ook beschermen als je al bruin geworden bent, want een bruine huid beschermt niet tegen de negatieve effecten van de zon op lange termijn.
    • Verzorg je huid na het zonnen met een aftersun product.

    24-08-2010 om 15:21 geschreven door het beauty-team  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welk huidtype heb jij?
    Welk huidtype heb jij?

    Om de huid goed te kunnen verzorgen is het essentieel om te weten wat voor huidtype je hebt. Je huidtype kan in de loop der jaren veranderen door factoren als ouderdom, stress, gemoedstoestand en klimaatwisselingen. De huid is over het algemeen te verdelen over de volgende 4 huidtypes:

    Droge huid
    Bij een droge huid produceert de huid onvoldoende talg. Hierdoor voelt een droge huid vaak trekkerig aan en is soms bedekt met schilfertjes. De droge huid is snel geïrriteerd en heeft daarom ook snel last van rode vlekken of couperose. Een droge huid veroorzaakt snel rimpels, het is daarom belangrijk deze huid goed te verzorgen.
    Verzorging: Reinig de droge huid met een vette reinigingsmelk en gebruik een alcoholvrije lotion. Gebruik een nachtcrème met kalmerende ingrediënten en celactiverende stoffen. De dagcrème moet de huid hydrateren en beschermen met een zonnefactor. Het is goed deze huid 1 x per week te scrubben en een hydraterend of kalmerend masker te gebruiken. Zorg ook voor een goede hydraterende oogcrème om vroegtijdige rimpels te voorkomen.

    Normale huid
    De normale huid ziet er vaak fris en soepel uit en heeft weinig last van problemen zoals pukkeltjes of rode vlekken. Het lijkt alsof de normale huid weinig verzorging nodig heeft, desondanks doe je er verstandig aan om de normale huid goed te verzorgen.
    Verzorging: Reinig de huid met een reinigingsmelk en een alcoholvrije lotion. Gebruik een voedende nachtcrème en gebruik overdag een hydraterende crème met een beschermingsfactor tegen de zon.
    Door 1 x per week de huid te scrubben en een vochtinbrengend masker te gebruiken is deze huid optimaal verzorgd.

    Vette huid
    De vette huid is kenmerkend door de overactieve talgklieren. Door de overmatige productie van talg ziet de vette huid er vaak vettig uit en glimt de huid. De poriën van de vette huid zijn vaak groot en daardoor ook duidelijk zichtbaar. Wanneer de poriën verstopt raken, heb je al snel last van mee-eters en puistjes. Een voordeel van de vette huid is dat deze minder snel rimpels krijgt.
    Verzorging: De vette huid moet goed gereinigd worden om puistjes en mee-eters te voorkomen. Je kunt deze huid dan ook het beste reinigen met een goede facewash. Het gebruik van een lotion met een klein percentage alcohol verkleint de poriën. Omdat ’s nachts de talgklieren het meest actief zijn, kun je het beste een nachtcrème met een talgregulerende werking gebruiken. Gebruik altijd een dagcrème met een zonnefactor maar let er ook op dat de dagcrème een antibacteriële werking heeft. De vette huid kun je 2 x per week scrubben, ook is er veel baat bij een reinigend masker dat je 2 x per week kunt gebruiken.

    Gecombineerde huid
    De gecombineerde huid is een combinatie van een droge en een vette huid. Het vette gedeelte bevindt zich voornamelijk op de T-zone. Onder de T-zone wordt verstaan het voorhoofd, de neus en de kin. Rondom de ogen en op de wangen is de huid droog.
    Verzorging: De gecombineerde huid kun je zowel met een facewash als met een reinigingsmelk reinigen. Zorg ervoor dat je een goede nachtcrème gebruikt omdat de huid ’s nachts beter stoffen opneemt. Gebruik een dagcrème voor de gecombineerde huid en let erop dat deze je huid hydrateerd en beschermt tegen de zon. Naast het gebruik van een hydraterend masker is het ook verstandig een reinigend masker op de T-zone te gebruiken.

    24-08-2010 om 15:20 geschreven door het beauty-team  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tips bij het douchen
    Tips bij het douchen

    Koude douche
    Een koude douche helpt je bij het wakker worden, zorg ervoor dat je wel eerst een warme douche gebruikt om de spieren op te warmen, anders is dit een te grote schok voor het lichaam.

    Warme douche
    Een warme douche is heerlijk met name als het buiten koud is. Je huid is er minder blij mee, door de warmte openen de poriën en je huid verwijdt zich omdat de huid onder de invloed van warmte verslapt. De bloedtoevoer richt zich naar buiten toe en hierdoor krijgen dieper gelegen lichaamsgedeelten minder bloed toegevoerd.

    Wisseldouche
    Bij een wisseldouche begin je met een warme douche. Deze wissel je meerdere malen af met een koude douche van maximaal 20°C en minimaal 5 seconden. Je doet dit meerdere malen en eindigt altijd bij een koude douchestraal. Het nemen van wisseldouches biedt vele voordelen:
    Betere doorbloeding
    Wisseldouches stimuleren de bloedsomloop en verstevigen de huid. Je huid schrikt van het koude water en probeert zich zo snel mogelijk op te warmen, hierdoor trekken de bovenste bloedvaten samen en dit heeft een gunstig effect op de huid. Het helpt o.a. tegen cellulitis, spataders, droge huid en overmatige transpiratie.
    Betere weerstand
    Door de wisselende temperaturen van de douche went je lichaam aan temperatuurverschillen. De kou van de winter kun je op deze manier beter weerstaan.
    Spieren
    De afwisselende temperaturen zijn gunstig voor je spieren. De spieren trekken samen bij het koude water en willen zich vervolgens zo snel mogelijk opwarmen.
    Energie
    Van een warme douche wordt je lekker sloom en kun je goed slapen. Een koude douche geeft je een flinke opkikker en een gezonde dosis aan energie.
    Spijsvertering
    Wanneer je de douchestraal op je buik richt en deze met warmte en koude afwisselt heeft dit ook een positief effect op je spijsvertering.
    Rugklachten
    Om rugklachten te verminderen moet je de straal niet op je rug houden maar juist op de buik en dan warme met koude stralen afwisselen.

    24-08-2010 om 15:20 geschreven door het beauty-team  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)


    Archief per week
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs