Zelfvertrouwen
een dynamische zijn-tocht ...
Inhoud blog
  • where is the energy
  • eenzaamheid
  • wat maakt ht uit
  • plaatsen van negatieve reacties
  • haal eruit wat erin zit
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    24-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.plaatsen van negatieve reacties
    Een derde dag in mijn zelfvertrouwen experiment!

    What did I do today?
    Geen meditatie...ik stond te laat op en had er geen tijd voor. Ik merkte wel dat ik zo een pak meer gestresst op stage vertrok.

    Op stage moest ik briefing geven aan verpleegkundigen over een nieuwe rusthuisbewoner. Ik had het intakegesprek gedaan, ik wist dus het meest over de toekomstige bewoner. Op voorhand was ik nogal zenuwachtig en spookten er allerlei irrealtische gedachten door me waardoor ik me niet kon concentreren op het werk dat ik eerst nog moest afmaken.
    Allerlei gedachten als:
    - wat gaan ze denken, een studentje die het komt zeggen!
    - wat als ik binnenkom, en ze luisteren niet naar wat ik zeg? want ze staan daar toch met een hele hoop verpleegkundigen, hoe trek ik hun aandacht...
    enzovoort enzoverder....

    Met lood in de schoenen trok ik naar de briefing. Toen ik toekwam in de 'briefingruimte', begroette de hoofdverpleegkundige me hartelijk. Ik deed mijn zegje, de verpleegkundigen luisterden aandachtig en stelden geïnteresseerd vragen. Waar heb ik me in godsnaam over druk gemaakt?
    Plotseling kwam de gedachte in me op dat, als ik me al zoveel jaren staand kon houden met een negatief zelfbeeld en zoveel denken, ik me toch zeker staand moet kunnen houden wanneer ik negatieve reacties krijg op iets wat ik doe. Want daar draait het toch allemaal een beetje om; angst voor wat de anderen van je denken, waardoor je je ruimte niet durft innemen.
    Eigenlijk is dit zoiets als angst voor een pluchen beer, angst om te durven leven!
    Maar angst, dat is een van de slechtste raadgevers die je kunt hebben. Angst heb je als er een grote tijger voor je staat, als je aangevallen wordt op straat, als je midden in een aardbeving zit. Maar angst voor wat de anderen van je denken? Angst om naar een briefing te gaan?
    Eigenlijk is dit absurd, ik weet het... Maar ik ben blij dat ik op deze gedachte gekomen ben, dit zet mij al wat verder in mijn zelfvertrouwenexperiment!

    Mja...ik kan me al staand houden onder al de negatieve gedachten die ik heb, dat is een heel zware opdracht.Dan moet ik me zeker staand kunnen houden met mogelijke reacties die zouden komen wanneer ik meer mezlf zou kunnen zijn.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    24-04-2010, 17:46 geschreven door Anneke  
    22-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.haal eruit wat erin zit

    dag 1...

    hoe kan je eruit halen wat erin zit, mijn persoonlijke zoektocht...

    's morgens deed ik een tweetal minuten meditatie. Mij gewoon concentreren op m'n ademhaling.

    Tijdens stage; Ik probeerde mijn aandacht te richten naar buiten, door het gevoel te ervaren dat ik heb wanneer ik mezelf naar binnen richt. Door dit gevoel te (h)erkennen en accepteren, maak ik mezelf het zoveel gemakkelijker.

    Wanneer ik een groep moest praten, probeerde ik me te focussen op mijn voeten/buik, omdat mijn aandacht altijd 'vanboven' in mijn hoofd zit.

    Welk effecten heeft dit gehad op mijn zelfvertrouwen?
    Ik voelde me vooral iets geruster wanneer ik in contact was met mensen.

    Allemaal heel summier, maar ik ben nogal moe&volgende dagen zal ik dit voor mezelf eens beter uitschrijven

     

     


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    22-04-2010, 21:31 geschreven door Anneke  
    21-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zelfvertrouwen
    Mijn eerste blogbericht...

    Welkom bij mijn zoektocht-blog!
    waarom deze blog? Laat ik maar eens de mogelijkheden van de moderne communicatietechnologie uittesten! Al dikwijls merkte ik dat dingen van me afschrijven therapeutisch kan werken.

    'Dingen van me afschrijven'. Dat klinkt wel behoorlijk vaag. Concreter wil ik  stilstaan bij één vraag:
           'hoe kan ik mijn zelfvertrouwen, dat ik vanbinnen al heb, 'aanspreken' zodat het geactiveerd wordt?'

    Beste mensen, ik besef maar al te goed dat ik nu een beetje in raadsels spreek. Ik versta perfect wat ik bedoel, maar ik kan perfect verstaan dat deze uitspraak bij sommige mensen een beetje zweverig overkomt.

    Wel! Laat ik, om het allemaal wat duidelijker te maken, eerst iets over mezelf vertellen...
    Ik ben een twintigjarig meisje, dat verpleegkunde studeert. Dit jaar ben ik afgestudeerd, dat  werd tijd:)! Welnu.
    Ik ga graag weg met vrienden, speel tennis, houd van muziek enzovoort. Klinkt allemaal als een normale twintiger, ware het niet dat ik één probleem heb dat zowel mijn privéleven als schoolleven(stages enzovoort!) enorm beïnvloed.
    Lieve mensen, ik kan mezelf niet zijn. Ik heb gevochten tegen mezelf, mezelf geforceerd, een masker opgezet naar anderen toe. Dit zijn natuurlijk geen goede oplossingen en sleuren me nog verder in die cirkel.
    Eigenlijk zeg ik beter: 'ik durf mezelf niet zijn'. Want ik ben ervan overtuigd dat ik mezelf kan zijn, maar hiervoor mis ik het nodige zelfvertrouwen. Ik heb al heel mijn leven weinig tot geen zelfvertrouwen. Vroeger uitte het zich vooral in de vorm van niet durven praten tegen anderen, nu lijkt het getransformeerd naar een inherente onrust, onzekerheid die vastzit in elke vezel van mijn lijf en er niet uit kan. Bij alles wat ik doe, vraag ik me af als het wel goed genoeg is. Daarnaast lijken de meningen van andere mensen belangrijker dan mezelf. Het is voortdurend aanwezig, ontspannen omgaan met mensen lukt alleen als ik me erg op mijn gemak voel(bij goede vrienden, of bij patiënten(hier heb ik dan weer geen problemen mee))

    Ik praat er wel eens over met andere mensen. Mijn beste vriendinnen bijvoorbeeld, en mijn moeder. Maar telkens stuit ik op dezelfde reactie.
               'Waarom? '
    Ik weet het niet hoor. Als ik het zou weten, zou ik allang als een zelfverzekerd en zorgeloos meisje ronddartelen op plaatsen waar ik nu bijvoorbeeld niet durf te komen.
              ' Je hebt toch niks om onzeker over te zijn. Je bent een kweetnie hoe toffe, en bovendien zie je eruit als een model'
    hoor ik ook wel eens. Of dat er toe doet!

    Ik ben maar gestopt met erover te praten. Op de duur werd mijn moeder zelf boos als ik er weer eens over begon. 'Ben je daar weer? Besef je niet hoe machteloos ik me voel, ik kan je niet helpen, hiervoor moet je naar een psycholoog gaan...'
    Oké dan. Ik stop wel, want ik ben er toch ergens van overtuigd dat ik zelf uit deze cirkel kan komen. Ik ben wel eens naar een psycholoog geweest, maar dat hielp niet zoveel. De enige die je namelijk echt kan helpen, is jezelf (natuurlijk niet in extreme situaties, maar ik pas dit nu toe op dit soort gelijkaardige situaties)

    Met deze blog wil ik uitzoeken hoe ik uit deze cirkel kan geraken. Welke dingen een invloed kunnen uitoefenen op zelfvertrouwen.
     Niet door mezelf te proberen veranderen. Been there, done that.
    Door ergens je eigen zelfwaarde te erkennen en een soort dynamische rust te creëren in mezelf(een stoïcijn zal ik echter nooit worden)

    All right...
    Volgende weken duik ik onder in de wereld van meditatie, sporten en zelfuitdaging.
    Eens zien welk effect dit heeft! Ik forceer me in elk geval niet meer, maar ik zal proberen en leren; en zoeken en vinden.

    Louise




    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    21-04-2010, 21:11 geschreven door Anneke  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat!
    Proficiat!

    Uw blog is correct aangemaakt en u kan nu onmiddellijk starten! 

    U kan uw blog bekijken op http://www.bloggen.be/zijninzelfvertrouwen

    We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen.  Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.

    U kan dit zelf helemaal aanpassen.  Surf naar http://www.bloggen.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'.  Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.

    Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt.  Surf naar http://www.bloggen.be/  en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.  Druk vervolgens op 'Toevoegen'.  U kan nu de titel en het bericht ingeven.

    Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'.  Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!').  Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd.  U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.

    Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://www.bloggen.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op.  Klik vervolgens op 'Instellingen'.  Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.

    WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
    De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
    - Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.

    WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
    Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.

    WAT IS DE "WAARDERING"?
    Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.


    Het Bloggen.be-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!

    Met vriendelijke groeten,
    Bloggen.be-team

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
    21-04-2010, 18:49 geschreven door  
    Archief per week
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs