Ann's Camino
Foto
14-06-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.hello!!
Terug in België!!

En ja,..... ondertussen ben ik terug op Belgische bodem.... spijtig dat zoals alle mooie dingen, er ook hier een eind aan komt!
Ik kijk terug met enorm mooie herinneringen, vriendschappen, dankbaarheid,............. dat ik dat heb mogen en kunnen ervaren!!
Dank nog aan iedereen voor hun meeleven, meegenieten, steunen,..... !!
Jullie zullen me wel binnenkort hier of daar ns in levende lijve terugzien!!!

Heeeeeeeeeeeel veeeeeeeeeeeeeeeel groetjes

Ultreya e suseia!!

Daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaag

Ann

14-06-2007, 22:59 Geschreven door ann  
Reageren (0)


09-06-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SANTIAGO!!!
HOLA a todos!!

Ja.............!!!!!!!! 

Ik ben vandaag aangekomen in Santiago de Compostela!!!

Ik moet me blijkbaar haasten want ik kan mijn eigen blog niet meer volgen......;-)

Vanmorgen een laatste 6 km gestart vanaf de Monte de gozo (=berg van vreugde) waar ik gisterenavond in de verte al de torens van de kathedraal kon aanschouwen in de verte.... maar dan vandaag om 10 uur stond ik dan "in t echt" voor de kathedraal!! Ja. dat geeft echt een goed gevoel, ook al besef ik het allemaal nog niet zo goed!
En ook hier zie je zoveel mensen terug die je de afgelopen dagen, weken ontmoet hebt...echt leuk!!!
Om 12u pelgrimsmis in de kathedraal...
Het is bovendien prachtig weer! Niet te geloven, buiten alle voorspellingen om...en het is zaterdag...dus ook veel Spaanse toeristen,..echt wel n leuk vakantiegevoel!!!

Dank aan iedereen voor jullie meeleven tijdens deze 40-daagse!!! t Is prachtig te weten dat jullie er zijn!!

Ultreia e susya!

Gracias por todos!!
A la proxima....
veeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel groetjes vanuit Santiago!!!

Ann

09-06-2007, 16:34 Geschreven door ann  
Reageren (11)


03-06-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HOLA!

¡HOLA!

Hier ben ik weer! Ik heb het geluk hier in de Albergue  op een vrije PC  te kunnen typen... dus, daar maak ik dan ook graag gebruik van om jullie weer een beetje op de hoogte te houden!
Wat gaat det tijd toch snel! Nu ik in Galicie beland ben, zie je om de haverklap bordjes met het aantal km nog te gaan tot in Santiago... als ik me niet vergis is het nog iets van 130 km! Ik  ben nu in Triacastela...een mooi aangenaam dorpje!  Het gevoel is heel dubbel aan, nu ik de laatste week inga.... ik zou soms nog liever iets zien staan van 500 km.... want het gaat toch zo snel en je wilt zo graag dit moment vasthouden! !
Ik leef nu precies meer en meer in n soort absolute leegte die met een immense volheid gevuld is! ! Het geeft echt een goed gevoel!
Eergisteren nog afscheid genomen van een andere pelgrim die na 2 weken alweer naar huis moest.... dat doet ook altijd ook wat pijn! Mensen komen en gaan op je weg... dat is zoals t leven!
Sinds gisteren is t hier eindelijk weer wat mooi weer! In tegenstelling dat het juist hier in Galicie slechter weer kan zijn... maar laat het nu zeker zo maar blijven!
Ik moet toegeven dat de "Camino" doen echt wel iets speciaals is...vooral als je er de tijd voor kan nemen! Ik besef meer en meer dat ik het geluk heb dit te kunnen en mogen beleven...het is een voorrecht! Ik probeer dan ook alles echt ten volle in me op te nemen en dit echt eerder als een pelgrim te beleven en niet zozeer als toerist of als sportieve "kilometerverslindster".... Ik kan dit dan ook echt aan iedereen aanbevelen...
Zo, ik ga jullie laten! Als afsluiter nog een filosofische noot:.... " droom niet je leven, maar leef je droom!" en weet dat "de weg  het doel  is !"
Ultreia e suseya!
veel groetjes,
Ann

03-06-2007, 22:38 Geschreven door ann  
Reageren (11)


31-05-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
hoi

heel snel n nieuw berichtje!
Ik zit nu in Ponteferrada...
De tijd gaat hier zo snel vooruit!
Vandaag was het eindelijk iets warmer... vooral als je uit de wind bent!
Eerlijk gezegd heb ik inderdaad echt geen heimwee en hoop zelfs de tijd te kunnen saboteren!!
Hoe langer hoe meer kom je overal bekende mensen tegen... dat is echt leuk!
Ik ga nu verder stappen... ja alweer.. en toch is t echt zonder tegenzin... het werkt verslavend... ik neem dan ook echt dan ganse dag de tijd om ergens te geraken.... siesta etc incusief... behalve als t echt slecht weer is ( dan is t serieus spurten geblazen om niet opnieuw in zo n vreselijk akelig onweer te zitten.... en schuilplaats is er soms echt niet in de verte verte niets...) maar toch heeft ook dit z n charme!
Ik wens jullie al t beste !
O ja, ik heb ook t steentje achter gelaten aan de Cruz de Ferro!! Een sterk moment!!!!! (welliswaar ook in de regen dus t ging allemaal nogal vlug)
heeel veeel groetjes,

Ultreia e suseia!
Ann


31-05-2007, 07:17 Geschreven door ann  
Reageren (11)


27-05-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HOLA! En... en we gaan steeds verder!!!
PINKSTEREN!!

Hier ben ik weer!
Ondertussen ben ik 20 km voorbij de grote stad LEON. Het is trouwens het prachtige stad met prachtige kathedraal en veel cultuur! Gisteren heb ik dan ook een kleine wandeling gedaan zodat we nog heel wat tijd over hadden voor een stadsbezoek met n terasje natuurlijk! En t is heel leuk dat je zoveel bekenden tegen t lijf loopt van dagen of weken geleden!
De fysiek is nog alijd heel goed!
Vandaag dacht ik wel even dat ik toch niet in Spanje maar op de noordpool zat! Echt koude gure (tegen)wind... gelukkig hebben die zwarte wolken deze keer niks uit de hemel laten vallen...!
Maar t blijft echt fantastisch... ik kan dit soort tocht alleen maar aanbevelen aan anderen.. en ook om echt de tijd te nemen hiervoor... na enkele weken raak je zo in n sfeer... echt 1 met de Camino (=weg)!
Ja, inderdaad, dank je nonkel Michiel, voor de uitleg: ultreia e suseya!, typisch voor de pelgrims naar Santiago: " Steeds verder en steeds hoger!"
Als ik het zowat uitgeteld heb, zijn mijn voeten al over zo n 704 km Franse en Spaanse grond gestapt! Je beseft dat echt niet... en ja, zoals alles....stap voor stap!!
Momenteel zit ik in Villar de Mazarife... een echt typisch klein Spaans dorpje.. waar er niet meer is dan een kerk, een paar huizen, 1 winkeltje en misschien toch nog wel n restaurantje... k zal nog ns op verkenning gaan.. anders zal het wel n spagghetti tje zijn...
Ik wens jullie n heel leuk pinksterweekend toe!
tot later,
Heeeeeeeel veeeeeeeel groetejs,
Ann

PS: Tip: als bijzitter voor de verkiezingen. Geef  me op als vermist persoon!! En ik zal absoluut nog n tijdje vermist blijven!!!

27-05-2007, 18:59 Geschreven door ann  
Reageren (4)


21-05-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.hola
hola!
Hier ben ik weer. deze keer wat rapper. vandaag zit ik een beetje voor fromista,... eeen heel mooie route. prachtige wolken omdat het zo regnachtig en onweerachtig is. maar dat geeft nog mooiere kleuren en geuren! Vandaag ben ik weer in topvorm... ik heb zo n 30 km gestapt. Gisteren daarentegen was ik niks waard.ik had de ganse nacht mijn eten van de avond ervoor moeten braken. de volgende morgen voelde ik me zo leeg en uitgeperst. iedere stap leek me zo zwaar. na 10 km ben ik dan maar gestap in de mooie knusse herberg met warme douche en zacht bed:bovendien was het echt rotslecht weer. de ganse voormiddag regen, zwaar onweer en donder en bliksem, en ja, zelfs hagel!!! dus beter stoppen. ik heb dan geslapen ,,,, bijna de ganse namiddag,, om 21u30 werd ik dan weer wakker en bleef dan maar verder slapen tot 7u,het heeft me echt heeeeel veeeeeeeeeel deugd gedaan!! Vandaag voelde ik me dus weer heel goed. Ik zag vandaag ook nog een Duitser terug die ik niet meer gezien heb sinds Jaca.ongeveer 300 km terug.. wel heeeel leuk.
Zo dat was het laatste nieuws van mij!
Heel veel groetjes en veel amusement in Belgie!
Dank je nog voor jullie reacties!! heel leuk!
Ulreia!
Ann

21-05-2007, 21:12 Geschreven door ann  
Reageren (11)


19-05-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HELLOOOOOOOOO
Hello ,

Ja hier ben ik eindelijk weer!!!!!
Ja het is lang geleden. maar raar maar waar de tijd gaat hier ook zo vlug::: En internet is niet niet altijd te vinden:: En eerlijk gezegd vind ik het zaaaaalig::: ook om niet te internetten etc::: je maakt hier zoveel mee..ik bedoel dan indrukken, dat je moeilijk zo in n paar zinnen kunt typen.. Nu na 3 weken zit ik er middenin: Ik ben blij  dat ik nog eens zo lang weg kan zijn: Want nu pas word ik precis 1 met de weg en het stappen.. je moet echt jezelf de tijd gunnen om je er echt in laten dringen.... niets plannen, en zeker niet meehollen met de mensen die hier om 5 uur opstaan en dan bijna 20 km spurten om tegen 12 u of 13 u aan de volgende refugio te wachten op n slaapplaatsje::: Ze missen zoveeeel!
Als je om 14 u nog een hele namiddag stapt , zo je geen kat meer op de camino en krijg ik weer dat gevoel van deel 1 de rustige weg:: Ook sista langs de weg int veld :::Wat is er zaliger!? s Avonds vind je altijd wel n slaapplaatsje, tenmisnte als je niet per se een bed wilt hebben::: Iedere avond "vier" ik de laatse avond met verschillende mensen omdat we steeds opneiuw alleen optrekken (dat is veeel beter),, maar toch komen we weer vele gekenden s avonds tegen::: zodat er dus al veeeeeeeeeel laatste avonden gevierd werden::: ook iedere keer een heel pas neiuwe:
Ik zit ondertussen juist over Burgos::: om en ronde de 500 km nog en ook heb ik er al evenveel opzitten::: dus ik zit in de helft::: !!!
Ik vind het inderddad n prachtige ervaring::: al die verschillende soorten mensen (al hun karakters en rariteiten): Dan dan ik zo dat ik toch nog wel redelijk normaal ben:::
Een pelgriñsmis meepikken als het kan is ook steeds de moeite: ook al snap je er niets van, het is steeds een heel speciale intense sfeer!
Dank je allemaal voor jullie meeleven, je berichtkes, je gebed, de denken , je grappige commentaren::: sorry dat ik niet persoonlijk kan terugantwoorden... maar ik vind het heeeeeerlijk ( ik zit momenteel nogal tussen een Hollands/Duitse sfeer) ; Er zij hier immers ontzettend veel Duitsers sinds er een Duitser in augustus een besteller heeft geschreven over de camino en ook een Braziliaan een film heeft uitgebracht::: Het is hier dus superdruk onderweg:: en velen lopen hier ongelooflijk maar waar gefrustreed en gestresst rond en spurten::: maar t is ook een kunst om op de een of andere manier je daar niks van aan te trekken en er gwoon van te genieten:::!!!!!!!!!!!11
ULTREIA!!!!!!!!!!!!!
DAaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaag
Ann!!
Tot later,
Ik weet niet wanneer::: maar ook hier klopt het .... geen nieuwsm goed neiuws....ik ben niet meer op mijn hoofd gevallen;-) Ciaou

19-05-2007, 10:36 Geschreven door ann  
Reageren (5)


11-05-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
PUENTA DE LA REINA!

HAllo!
Vandaag ben ik in Puenta de la Reina aangekomen! Daar waar de rust stopt want allen andere routes komen hier samen::: Vandaag wit ik ergens boven de 300 km in totaal::: geen blaren, conditie goed, geen tendinitis, geen breuken,  en t belangrijkste:: een heel goed moreel!! Ik vind het hier schitterend::: prachtig weer... continu zon... schitterende omgeving... ik slaag er zelfs in om babbeltjes te slaan in t Spaans  tegen oude Spaanse mannetjes en vrouwtjes... zelfs met mijn 5 woorden Spaans!!  Vandaag liep er zo n oud vrouwtje zeker 5 minuten mee om me de juiste weg te tonen en ze bleef maar continu babbelenm ook al verstond ik er nniks van.... we zwaaide me nog lang uit aant eind van de weg! Echt sympathiek!! Hier in Puenta de Reina heerst er echt een vakantiesfeer... terassjes, mensen, Spaanse muziek! Zaaaalig"! Voor mij begint hier als het ware het 2de deel van mijn pelgrimstocht... het eerste was het onbekende, ook zware , eenzame routes ::: nu is t vooral ontmoeting met anderen denk ik! In ieder geval vond ik het eerste deel heeeeeeel interessant en confronterend.::: het doet echt deugd om alleen te stappen en echt niemand voor jou of achter jou te zien... maar t is echt een aanrader ... dan pas is t echt volledig loslaten!!
ULTREIA
ANN

11-05-2007, 22:24 Geschreven door ann  
Reageren (9)


09-05-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.woensdag 9 mei
hello

hier ben ik weer!
Ondertussen alweer een eindje verderop.... ik ñoet zeggen dat t toch niet van t simpelste is.... maar wel enorm prachtig, rustig, weids, ruw, woest, wild...... weinig mensen ::: ik heb dikwijls de indruk dat ik in de middle of nowhere zit.... maar tot aan Puenta de la Reina volg ik de route van Arles.... dat is naar t schijnt  een heel mooie maar verre afstanden van een dorp naar n andere::: vanaf dan, waarschijnlijk vrijdag kom ik daartoe en dan is t massa-pelgrimage.. ik geniet ondertussen volop::: en ja, sinds Jaca is t pure zonneschijn!!! zalig... de andere pelgrims begin je nu ook wel al te kennen.... Aaaaaaah ANNA de Belgica... de meesten zijn Spanjaarden of ook " Brazilianene en praten allemaal continu Spaans!!! olalalaa....
Ik heb nog geen blaren:... wel een schaafwonde op mijn voorhoofd maar niks ergs... de mensen zijn dan nog meer bekommerd om mij...hihihi.... het is verder super....het is inderdaad nu pas dat ik van alles bekom, erin kom, etc....
Het is ook leuk om berichtjes te kunnnen lezen...heel tof!!
en nee, ik heb geen beren gezien!!
In ben dus van Jaca naar Monasterium de Juan de la peña (prachtig wondermmooi in de bergen) dan nu ben ik in Sanguesa... Vandaag wa ik er al om 14 u... nog wat tijd om te rusten en t stqadje te bezoeken...heeel mooi...Gisteren sliep ik in een soort vervallen spookdorp in Ruesta.. ongelooflijk zo in de hoogte tussen de bossen en allemaal vervallen huizen en n vervallen burcht... echt iets voor n spookfilm... maar ik heb er zaaaaaaalig geslapen!!!
Zo ik ga je laten!
heeeeeeeeel veeeeel groetjes,
Ann
dank je nog voor je steun en meeleven!!!!!!!!!!!!!

09-05-2007, 18:16 Geschreven door ann  
Reageren (9)


06-05-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
Hoi ,

Hier ben ik weer¡
Ja, het is prachtig... het is de eerste namiddag met ZON ... joepieee... eindleijk... dat heeft geduurd. Het was een harde test de eerste dagen :: continu REGEN!!!! Ondertussen ben ik al over de Pyreneeen geraakt...vai de Col de Somport!
Mijn eerste gedacht was te gaan via het prachitge Lourdes-Gavarnie-Col de Boucharou (2200m)- Torla- Biescas- Jaca! Maar het regende continu en de sneeuw viel nog op 1800m en veel on weer in de bergen... Zodus;;; n andere weg... ook heel mooi (en rustigere dan die van de St Jean Pied de Port) is dan geworden: Lourdes-Asson-Arudy-Oloron St Maire- Bedous-Col du Somport (= de Spaans/Franse grens) en  nu vandaag Jaca bereikt!! Gisteren zoals alle andere dagen regen... behalve de aankomst op de Col de Somport (1630m) prachtige opklaring tussendoor ñet een prachtig uitzicht op de besneeuwde Pyreneeen! Het was precies een kadootje van de hemel! Het duurde maar n uurtje... daarna weer optdicht en ook deze morgen alles potdicht, regen, kou, ijzel-achtig- en dan toch maar de afdalign gewaagd: En ja, tegen de middag was het prachtige zonneschijn!! De wolken bleven over de Pyreneeen hangen.. aan de ene kant super zwaar bewolkt en aan de andere kant super blauwe lucht!!
Zodus ben ik in Jaca beland... heel wat anders hier:: veel drukker::: plots heel veel pelgrims::: sinds 5 dagen heb ik maar 2 mensen gezien!
Met mij alles ook heeel goed::: ik voel me in goeie conditie::: ongelooflijk maar waar... de km vliegen erdoor , maaer het is wondermooi!!
Zo , hopelijk blijft het zo:::  Vanavond in de St Santiago cathedraal een mooie pelgrimsmis gehad... wel in het spaans maar prachitjg!!
Zo, dat was het dan!! heeeeeeeeeeel veeeeeeeeeeel groetjes,
tot binnenkort:::: !!!!!!!!!!!!!
Ann

06-05-2007, 22:04 Geschreven door ann  
Reageren (4)


03-05-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo

Hier ben ik dan...
ALles heel goed hier.

Heel goed begonnen.. maar wel in de regen... de eerste dag, non stop regen regen regen... Maar ik zie het volledig zitten!! Het is super.. heel mooi... Ook al  n Vlaamse en een Duitser onmoet waamee ik enkele dagen meestap.. Zo zie je maar... n mens jan gewoonweg niet alleen zijn!!
3 dagen na elkaar nu gestapt ... 3 x 23 km.... Buiten ons 3-tjes zien we geen enkele mens onderweg...
We zijn gestapt van Lourdes-Asson-Arudy....
Dank je voor al jullie medeleven!!
Heel leuk om zo goeie mensen achter je te hebben!!
Hééééél veeeeeeeeeeel groetjes
ULTREIA!!!!
Ann

03-05-2007, 18:36 Geschreven door ann  
Reageren (6)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
Hallo

Hier ben ik dan...
ALles heel goed hier.

Heel goed begonnen.. maar wel in de regen... de eerste dag, non stop regen regen regen... Maar ik zie het volledig zitten!! Het is super.. heel mooi... Ook al  n Vlaamse en een Duitser onmoet waamee ik enkele dagen meestap.. Zo zie je maar... n mens jan gewoonweg niet alleen zijn!!
3 dagen na elkaar nu gestapt ... 3 x 23 km.... Buiten ons 3-tjes zien we geen enkele mens onderweg...
We zijn gestapt van Lourdes-Asson-Arudy....
Dank je voor al jullie medeleven!!
Heel leuk om zo goeie mensen achter je te hebben!!
Hééééél veeeeeeeeeeel groetjes
ULTREIA!!!!
Ann

03-05-2007, 18:30 Geschreven door ann  
Reageren (1)


20-04-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.pelgrimszegen ...
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Pelgrimszegen in de abdij van Tongerlo.... samen met véle andere pelgrims die in de loop van 2007 te voet of met de fiets de Camino zullen ondernemen...

20-04-2007, 00:00 Geschreven door ann  
Reageren (1)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WELKOM ! ! !

  OP WEG NAAR SANTIAGO ! ! ! 

20-04-2007, 00:00 Geschreven door ann  
Reageren (5)40-DAAGSE

VOETTOCHT
~
1000 km
~
van

LOURDES

 NAAR

 SANTIAGO
DE
COMPOSTELA


!!!!!!!!!!Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!