AngelsDream
(¯`·._ ღ♥* AnGeLWinGs*♥ღ _.·´¯)(¯`·._ ღ♥* AnGeLsDReaM*♥ღ _.·´¯)

Foto


<BGSOUND src="" loop=true></BGSOUND>

Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 



Over mijzelf
Ik ben AngelWings, en gebruik soms ook wel de schuilnaam AngelWings.
Ik ben een vrouw en woon in Whatever (Nederland) en mijn beroep is Freelance.
Ik ben geboren op 12/04/1967 en ben nu dus 56 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Webdesign, dichten, schrijven, digitale bewerkingen.
Welkom op mijn weblog Als je iets wilt meenemen dat mag, wil je deze blog dan linken aub?

Foto

Zoeken in blog


{TITEL_VRIJE_ZONE}

Inhoud blog
  • Pittige kruiden doden kankercellen
  • Archeologie zeer interessante informatie
  • Gezondheidstips
  • Tegen verveling
  • Postkantoor lol
  • Scholen voor voortgezet onderwijs ontduiken de regels voor de gratis schoolboeken.
  • Een eunuch.
  • Virussen in opmars...
  • Vaccineren kan ook anders
  • STOORVELD-DIAGNOSTIEK
  • Orgaandonatie
  • MUZIEK,
  • Magnetron
  • HONING EEN WONDERMIDDEL
  • Fibromyalgie

     

     


     

    Affirmaties

    Klik midiwebsite

       

    • digitale tijden?  

    Downloadclub

    Wavfiles en midi's

    ~*~Paranormale website~*~

    Orakels

    ~NummerologieTest!~

    ~*~Angels~*~
    Recepten 
    SPECIAALNIEUWS

    GlitterAnimatieBlingWebsite

     


     

     

      

     

     




























    Klik op het plaatje
    voor mijn Orakel StartPagina

     


     
    Things with Wings


     
    ~*~ Zelf ben ik een 'bezige bij' inzake, Fotobewerkingen, Websites maken,
    Schrijven en Dichten, Avatars, Clubsets & vooral veel Glitters!
     

     
    Grtz AngelWings

    {TITEL_VRIJE_ZONE}


    Wingzie
    22-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Assertiviteit

    Assertiviteit
    Hoe vaak zeg je sorry, terwijl je eigenlijk niets verkeerd hebt gedaan? Zeg je soms ja, terwijl je eigenlijk nee wilde zeggen? Of verzin je een smoes om ergens onderuit te komen?
    Aan de andere kant: reageer jij ook wel eens kattig op een verzoek? En houd jij altijd rekening met de belangen en gevoelens van een ander in het behalen van je eigen doelen?


    Hoog tijd om wat aan je assertiviteit te gaan doen. Want: waarom zeg je niet waar het op staat en geef je de ander die ruimte ook niet?


    Wat is assertiviteit?
    Assertiviteit is het uiten van je gedachten, gevoelens en meningen op een directe, eerlijke en gepaste wijze. Je komt op voor je eigen belangen op een manier die past bij de situatie en die zowel respectvol is naar jezelf als naar de ander.


    Assertiviteit, subassertiviteit en agressiviteit
    Je kunt zeggen dat assertiviteit betekent dat je een balans vindt tussen het behartigen van je eigen belangen en het rekening houden met de belangen van een ander. Zie het figuur hiernaast.


    Als je te veel rekening houdt met het belang van een ander en je eigen belang verwaarloost, noemen we dat subassertief.
    Als je vooral je eigen belang ziet en de belangen van de ander niet ziet of negeert, noemen we dat agressief.
    Een voorbeeld:


    Stel je voor: Je baas vraagt of je morgen over wilt werken, terwijl je net met je partner hebt afgesproken voor een romantische avond. Bovendien heb je deze week al twee keer overgewerkt. Welk antwoord zou jij geven?


    Jij zegt:
    A "Dat moet dan maar" (en voelt meteen al een knoop in je maag, omdat je dit ook weer tegen je partner moet gaan zeggen)


    B "Bekijk het maar, het is al de derde keer deze week. Je zoekt het maar uit!"


    C "Nee, helaas, morgenavond lukt het me niet. Ik heb al een andere afspraak staan die ik niet af wil zeggen".


    Zeg jij A?
    Je durft niet te zeggen wat je wilt en laat je wat in de maag splitsen. Dit noemen we subassertief gedrag. Je laat je leiden door gedachten als: "Misschien wordt mijn baas wel boos als ik nee zeg" of "zo erg is het ook weer niet" of " anderen doen het ook, dus kan ik niet achterblijven". Je geeft daardoor geen grenzen aan, neemt geen verantwoordelijkheid (je had namelijk al een afspraak) en voelt je zelfs het slachtoffer. Daardoor kom je ook met jezelf in de problemen.


    Zeg jij B?
    De tweede reactie is ook niet effectief. Het is een voorbeeld van agressief gedrag. Je bereikt er misschien mee dat je niet hoeft over te werken, maar de relatie met je baas heeft wel wat deuken opgelopen. Een agressieve reactie is een buitenproportionele reactie. Je verbreekt er alle contact mee en hebt grote kans op ruzie. En waarom zou je het niet vriendelijk kunnen zeggen?


    Zeg jij C?
    Een voorbeeld van assertief gedrag. Je zegt wat je wilt, zonder grof of onderdanig te worden. Door vastberaden en vriendelijk een verzoek te weigeren, is de kans groot dat de ander zich jouw reactie zal aantrekken.
    De kern van assertief gedrag is dat je voor jezelf durft op te komen, je eigen mening en je gevoel durft te uiten zonder je schuldig of onzeker te voelen, en zonder daarbij de belangen van je gesprekspartner onnodig te schaden.


    Goed voorbeeld van assertieve feedback
    Stel iemand laat je telkens niet uitpraten in een vergadering. Om gek van te worden! Hoe los je dat op? Door de ander duidelijk te maken dat je het hinderlijk vindt dat hij je niet laat uitpraten. Hoe je dat assertief kunt zeggen zie je in dit filmpje (AVI, 6 MByte). De tekst van het filmpje:


    "Je onderbrak me terwijl ik eigenlijk nog niet alle informatie had gegeven van dit agendapunt. En dat gebeurt de laatste tijd wel vaker in onze vergaderingen. Ik vind dat vervelend, want het geeft mij het gevoel dat je mijn bijdrage eigenlijk helemaal niet belangrijk vindt. Zou je me in het vervolg willen laten uitpraten?"


    Situaties die vragen om assertiviteit
    Negatieve feedback
    Je hebt last van het gedrag van een ander, en zegt daar wat van.
    Hoe: Hanteer de ik-vorm. Beschrijf iemands specifieke gedrag, beschuldig hem niet als persoon, maar uit je gevoelens over dat gedrag. Vertel ook wat je wel wilt. Dit zijn belangrijke regels bij het geven van feedback.


    Voorbeeld:
    Iemand valt je steeds in de rede terwijl je een verhaal aan het vertellen bent.
    Jij zegt: "Ik vind het vervelend dat je me niet uit laat praten. Dan raak ik de lijn van mijn verhaal kwijt. Kun je me in het vervolg mijn verhaal gewoon even laten afmaken, voordat je met jouw mening komt?"


    Je hebt een andere mening
    Uitkomen voor een afwijkende mening kan soms best lastig zijn, zeker als je de enige bent. Toch zul je jouw mening op tafel moeten leggen. Vertel rustig je standpunt en geef daarvoor argumenten. Stel ook vragen over de standpunten van een ander.
    Voorbeeld: Tijdens een vergadering op je werk, verkondigt je baas dat hij niet meer wil investeren in de samenwerking met een andere afdeling. Iedereen valt hem bij.
    Jij zegt: "Ik snap jullie irritatie, maar ben het er toch niet mee eens. We schieten daar uiteindelijk weinig mee op. Hoe zien jullie dan dat dit probleem op langere termijn wordt opgelost? We hebben de informatie van die afdeling volgend kwartaal wél nodig."


    Je wilt een verzoek weigeren
    Er wordt een beroep op je gedaan waaraan je niet wilt voldoen. Zeg dan gewoon nee! Je hoeft daar ook niet altijd een reden voor te geven. Houd het algemeen en geef anderen niet de mogelijkheid over jouw redenen te gaan discussiëren. Val niet in de valkuil van de verdediging en spreek je weigering rustig uit. Het is je goed recht om zo nu en dan eens nee te zeggen.
    Voorbeeld: Een collega vraagt: "Zou jij even deze klus van mij over willen nemen?"
    Jij zegt: "Nee, dat kan ik er nu niet bij hebben. "


    Je wilt iets van een ander
    Voorbeeld: Je wilt een salarisverhoging.
    De truc is om er zelf om te vragen, eerst met de deur in huis te vallen, en dan je verzoek te onderbouwen. Draai er niet omheen en laat zeker niet je gesprekspartner raden naar je wens.
    "Ik wil graag salarisverhoging. Mijn resultaten zijn goed. Ik vind het meer dan redelijk dat ik nu evenveel ga verdienen als mijn collega´s." Het vervolg van deze mededeling zal zijn dat je gaat onderhandelen.


    Wat houdt je tegen om assertiever te worden?
    De meeste mensen voelen goed aan wat assertiviteit is, zowel bij zichzelf als bij een ander. Wat was jouw antwoord in het voorbeeld van het overwerken? De meeste mensen zullen C herkennen als het ´goede antwoord´. Je weet vaak wel wanneer je onvoldoende voor jezelf bent opgekomen. Ook bij een ander herken je meestal onderdanig of agressief gedrag wel.
    Maar het kan toch zo vreselijk lastig zijn de balans tussen ´opkomen voor jezelf´ en ´de belangen van een ander respecteren´ te vinden. Hoe komt dat toch?


    Waarom reageer je subassertief?
    Assertiviteit vanuit subassertiviteit aanleren is lastig, omdat er vaak diepere gevoelens bij betrokken zijn. Schaamte, angst en schuldgevoel verhinderen je om te zeggen wat je wilt, je grenzen aan te geven of toe te geven dat je iets niet snapt.


    Je wilt de ander niet kwetsen of bent bang om zelf gekwetst te worden.
    Je durft niet aan te geven dat je iets niet snapt omdat je je schaamt voor je gebrek aan kennis.
    Of je hebt op de een of andere manier in je hoofd dat je iets goed moet maken.
    MAAR: Als je je eigen belang niet communiceert, verwacht je wel erg veel van een ander. Hoe kan iemand rekening houden met jouw belangen en gevoelens als je dat zelf niet aangeeft?


    Ga bij jezelf na wat voor motieven je hebt om niet assertief te zijn. Je zult zien dat dit geen rationele motieven zijn. Train jezelf hiervoor in rationeel denken.


    Waarom reageer je agressief?
    Ook agressiviteit heeft vaak diepere wortels. Het heeft meestal te maken met angsten, onzekerheid en verwachtingen over gedrag van een ander.


    Je bent bang dat mensen over je heen zullen lopen en zet alles op alles om dit te voorkomen.
    Je verwacht dat de ander geen rekening zal houden met jouw belang. Je voelt je daar onzeker over en daarom benadruk je je eigen belang te sterk. Je ziet niet meer het belang van de ander.
    Je aggressieve gedrag zal er waarschijnlijk toe leiden dat mensen in het vervolg geen rekening zullen houden met jouw belang. Dit komt doordat ze alles op alles moeten zetten om in het contact met jou hun eigen hoofd boven water te houden. Zo zorg je er zelf voor dat je angsten werkelijkheid worden: mensen zullen inderdaad volledig gaan voor hun eigen belang omdat jij dat ook doet.


    Hoe toon je in een sollicitatie je assertiviteit aan?
    In de personeelsadvertentie van een bouwbedrijf wordt gevraagd om een stevige assertieve P&O-adviseur. Je begrijpt dat je in zo'n bedrijf met een paar honderd bouwvakkers als personeelsadviseur stevig in je schoenen moet staan, zeker als vrouw. Ook verwacht je in het bedrijf een zeer directe manier van communiceren. Gewoon zeggen waar het op staat. Ja zeggen als je ja bedoelt, maar nee als het daadwerkelijk nee is.


    In je huidige baan als personeelsadviseur bij een krant moet je meestal voorzichtiger te werk gaan. Journalisten hebben vaak lange tenen. Je hebt veel geleerd bij de krant; je collega's vonden je aanvankelijk veel te direct. Inmiddels heeft men jou leren te waarderen, en heb je je stijl wat aangepast.  Je assertieve houding viel op tijdens de reorganisatie van de krant. Je hebt als P&O-adviseur veel slechtnieuwsgesprekken moeten voeren met mensen die ontslagen werden. Je hebt je echter niet laten gebruiken door de directie. Keer op keer heb je aangedrongen op een heldere argumentatie bij het ontslag. Waar de argumenten ontbraken, heb je het gesprek niet gevoerd. Je bent achteraf  trots op je assertiviteit en standvastigheid. Als enige meisje uit een gezin met vier oudere broers sta jij je mannetje wel!


    Dit voorbeeld vat je samen in je sollicitatiebrief, je zet je taak tijdens de reorganisatie duidelijk in je cv. Tijdens het sollicitatiegesprek zorg je dat je door je assertiviteit de aandacht trekt.


    Dit gebruik je tijdens je sollicitatie.


    Nog enkele voorbeeldzinnen
    Een leerkracht: Als een kind niet naar verwachting scoort op de Cito-toets, krijg ik vaak veel kritiek van de ouders. Daar heb ik begrip voor. Ik blijf rustig en ben altijd bereid ze uit te leggen wat het advies inhoudt en wat de mogelijkheden nu zijn. Een enkele keer gaat een ouder te ver, en richten ze hun woede op mijn persoon. Dan kap ik het gesprek af, en maak een afspraak om het gesprek op een later moment voort te zetten wanneer de gemoederen wat zijn bedaard.


    Een manager: Leidinggeven is vaak jongleren met belangen. Je baas, je medewerkers, iedereen heeft zijn behoeftes, gevoelens en wensen. Ik zie het als mijn taak daaraan zoveel mogelijk tegemoet te komen. Maar ik weet ook dat het minstens even belangrijk is mijn eigen grenzen en behoeftes goed in de gaten te houden. Als ik goed voor mezelf zorg, ben ik een betere baas én een betere medewerker.


    Een financieel manager: Nee zeggen is in mijn functie van levensbelang. Immers, iedereen probeert bij mij meer budget los te peuteren. Ik luister naar de argumenten en ga de discussie niet uit de weg. Soms kom ik zelfs in een conflict terecht als iemand zijn zin niet krijgt. Meestal komen we daar wel uit, anders vraag ik de algemeen directeur om te bemiddelen in een conflicthanteringsgesprek.


    Voorbeelden van vragen over assertiviteit tijdens het sollicitatiegesprek:


    Wanneer ben je het voor het laatst oneens geweest met een beslissing die binnen jouw afdeling of organisatie werd genomen? Wat voor acties heb je toen ondernomen?
    Heb je wel eens een opdracht uit moeten voeren die je niet zag zitten? Wat heb je toen gedaan?
    Hoe kun je groeien in assertiviteit?
    Vier niveaus van assertiviteit
    Het Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap afdeling Vorming heeft drie niveaus van assertiviteit benoemd. Voor de duidelijkheid voegen we daar nog één niveau aan toe: het nulniveau. Als je niveau drie bereikt, betekent dat tevens dat je niveau een en twee beheerst. Op welk niveau communiceer jij meestal? Maak daarbij onderscheid tussen op het werk en privé, want privé gedraag je je nu eenmaal vaak anders.


    Niveau 0: weinig assertief
    Je kunt lastig je eigen grenzen aangeven.
    Je communiceert niet duidelijk wat je vindt of wilt.
    Je kunt slecht negatieve feedback geven en positieve feedback ontvangen.
    of


    Je kunt (of wilt) geen rekening houden met de belangen van een ander.
    Je geeft de ander geen ruimte voor het communiceren over zijn eigen belang.
    Je kunt slecht feedback geven en kunt negatieve feedback slecht ontvangen.
    Niveau 1: re-actieve of basis assertiveit
    Je geeft (indien er naar gevraagd wordt) je eigen standpunten weer en geeft je eigen grenzen aan.
    Je komt uit voor je eigen mening indien ernaar gevraagd wordt.
    Je maakt duidelijk wanneer je het niet eens bent met je gesprekspartner.
    Je maakt duidelijk wanneer je eigen grenzen worden overschreden (je durft bijvoorbeeld nee te zeggen).
    Niveau 2: pro-actieve assertiviteit
    Je komt spontaan met eigen standpunten, bewaakt en verdedigt op een respectvolle wijze je eigen belangen en grenzen.
    Je kiest eerder voor directe confrontatie en directe beïnvloeding. Je probeert niet via een omweg je zin te krijgen.
    Je brengt gevoelige of negatieve boodschappen op een duidelijke en directe manier.
    Je komt uit eigen beweging met standpunten naar voren die afwijken van dat van je gesprekspartner.
    Je kunt ook nog luisteren naar tegenargumenten, weerstand en kritiek bij de verdediging van je eigen voorstellen. Je hebt genoeg flexibiliteit in de discussie.
    Niveau 3: assertief kunnen blijven in emotionele en/of kritische situaties
    Je aanvaardt kritiek op je standpunt, gedrag of acties en reageert er constructief op. Ook als je onder druk gezet wordt om het standpunt van de tegenstander over te nemen.
    Je bespreekt meningsverschillen uit jezelf zonder het conflict uit de weg te gaan.
    Je gaat adequaat om met onaangepaste reacties, verbale agressie en provocaties, ook als je onder druk staat. (Je begint niet meteen te schelden als je gesneden wordt in het verkeer.)
    Je verwerpt onaanvaardbare voorstellen op een respectvolle, doch besliste manier.
    Hoe kom je van het ene niveau naar het andere?
    Het ontwikkelen van basisassertiviteit (van nul naar één)
    Experimenteer eens met andere manieren van communiceren.
    Voor mensen die vanuit subassertiviteit komen: oefen op assertief gedrag. Begin klein: geef eens een assertieve reactie aan iemand die niet zoveel voor je betekent. Zeg een winkelbediende bijvoorbeeld dat je iets komt terugbrengen, en neem dan geen genoegen met een tegoedbon. Vervolgens zoek je steeds moeilijkere situaties op, tot je het ook bijvoorbeeld tegen je baas durft. (bron: Psychologie Magazine, 2005, nr. 4).


    Ben je vaak wat agressief: formuleer eens een verzoek vriendelijk, glimlach erbij en kijk wat het resultaat is. Begin met het onderzoeken van de belangen van een ander. Vraag je af waarom iemand iets zegt. Wees nieuwsgierig naar de ander.


    Van reactief naar actief assertief (van één naar twee)
    Stel je gelijkwaardig op in een gesprek. Kom je als een slachtoffer binnen, dan zul je ook zo worden behandeld. En door agressief te worden, lok je vaak ook een agressieve reactie van een ander uit. In beide gevallen geen begin waarmee je er allebei tevreden uitkomt. Jouw houding bepaalt hoe de ander jou benadert. Dit is het principe van ´gedrag lokt gedrag uit´. Hier is een helder model voor: de 'Roos van Leary'.
    Geef precies aan wat je wilt (vraag bijvoorbeeld aan iemand die je steeds onderbreekt of hij de volgende keer pas commentaar wil leveren op het moment dat je bent uitgesproken). Kijk nog eens naar het filmpje hierboven en probeer het na te zeggen voor de spiegel op dezelfde rustige toon en met dezelfde vriendelijke blik.
    Communiceer ook met je lichaamstaal. Sta rechtop op twee benen en adem rustig, dan kom je overtuigender over.
    Gebruik eventueel wat humor, dat maakt het hele gebeuren minder zwaar. Bovendien zorgt het ervoor dat je boodschap makkelijker wordt geaccepteerd.
    Realiseer je het volgende: je kunt ook ergens op terug komen. "Ik zei net wel 'ja', maar ik realiseer me dat." Misschien niet ijzersterk, maar ook zeker een voorbeeld van assertief gedrag. Een voordeel hierbij is dat je zelf de juiste tijd en plaats kunt kiezen. Wacht niet te lang met reageren, maar stap ook niet op iemand af als hij het heel druk heeft.
    Ook assertief in lastige situaties (van twee naar drie)
    Oefen in het bespreekbaar maken van het conflict. Benoem daarin je emoties en gevoel maar laat je er niet in meeslepen.
    Wees nieuwsgierig naar kritiek van een ander, leer feedback te ontvangen en feedback te geven.
    Leer effectief om te gaan met lastige mensen. Wat kun je met agressieve mensen en subassertieve mensen? Bij agressieve mensen is het de kunst niet mee te gaan in hun onredelijkheid, maar door vriendelijk en rustig je eigen standpunt te blijven herhalen. Subassertieve mensen kun je meer ruimte geven om hun belang onder woorden te brengen.
    Trek je het gedrag van een ander niet persoonlijk aan, maar analyseer de interactie tussen jullie, bijvoorbeeld met behulp van de Roos van Leary. Eventueel kun je daarmee op tactvolle wijze feedback geven op het gedrag van de ander. Als jullie hebben besproken hoe je met elkaar omgaat, kun je daarna weer terugkomen op het onderwerp van het gesprek.
    Gebruik de Roos van Leary eens om het gedrag van een ander positief te beïnvloeden.
    Leer stress hanteren en houd je hoofd koel onder lastige omstandigheden.
    Oefen met Rationele Effectiviteit en laat je niet meer belemmeren door irrationele gedachten.
    Ondersteunende competenties en vaardigheden
    Luisteren: rekening houden met een ander begint natuurlijk met goed luisteren naar een ander.
    Inlevingsvermogen: om assertief te kunnen zijn zul je je in de ander moeten verplaatsen. Waarom reageert iemand zoals hij doet?
    Empathie: helpt je om een ander, die niet zover is gevorderd in assertivteit als jij, te accepteren en te helpen.
    Conflicten hanteren: om assertief te kunnen zijn, moet je zo nu en dan het conflict durven aangaan. Als je het gesprek erover aangaat, kun je het probleem zo oplossen dat beide partijen tevreden zijn.
    Stress hanteren in relatie tot assertiviteit is een 'kip en ei'-verhaal. Als je gestresst bent is assertiviteit lastig en als je niet assertief bent, raak je in allerlei stresserende situaties verzeild.
    Zelfvertrouwen: geloven in jezelf en de waarde die je hecht aan jouw belang en je gevoelens zijn erg belangrijk om assertief te kunnen zijn. Als je jezelf niet belangrijk vindt, hoe kun je dan verwachten dat een ander dat wel vindt? Schiet er niet in door, want dan kun je anderen intimideren.
    Assertiviteit in beroepen
    Eigenlijk moet je in alle beroepen assertief zijn, maar bij de volgende beroepen in het bijzonder is assertiviteit een belangrijke eigenschap:


    Officemanager / directiesecretaresse: omdat dit ondersteunende beroepen zijn, loop je snel in de valkuil het belang van de ander boven je eigen belang te plaatsen.
    Inkoper: je bent zowel verantwoordelijk voor het onderhandelen over de laagst mogelijke prijzen, als voor het onderhouden met de relatie met de leveranciers. Ben je agressief, dan doet de leverancier niet meer zijn best voor je.
    Adviseur / consultant: je begeleidt veranderingsprocessen bij andere organisaties. Hiervoor heb je vaak geen machtspositie. Je moet goed het doel van je opdracht in de gaten houden en er tegelijkertijd voor zorgen dat je de mensen in de organisatie meekrijgt met veranderingen.
    Personeelsadviseur: je hebt vaak een bemiddelende rol tussen managers en werknemers en moet vaak anderen op een tactvolle wijze een spiegel voorhouden.
    Aanbevolen websites
    Doe een online cursus assertiviteit op leren.nl.
    Meer over agressie vind je in de online cursus Omgaan met agressie, ook op leren.nl.
    Assertief door krachtige lichaamstaal.
    Lees een persoonlijk relaas van iemand die vanwege een burn-out wel assertiever móest worden.
    Aanbevolen boeken
    Peeters, Sen K. Klumpers, Leven met assertiviteitsproblemen, Bohn Stafleu Van Loghum, 2003
    Vroeger was bescheidenheid een deugd, en dat is het natuurlijk nog steeds. Maar het is vaak ook nodig voor jezelf op te kunnen komen en je eigen ruimte te bewaken. Dit boekje beschrijft de manieren om op de juiste wijze voor jezelf op te komen.


    Smith, M. J., Als ik nee zeg, voel ik mij schuldig, Ambo, 1999.
    Een echte klassieker uit 1975, interessant voor mensen die subassertief gedrag vertonen. Dit boek geeft tips over nee te zeggen, zonder je daar rot over te voelen. Belangrijk bij assertief gedrag, is dat je beseft dat je kunt kiezen. Daar gaat dan ook veel aandacht naar uit.


    Steward, W., Bouw aan je zelfvertrouwen, Deltas, 2003
    Om assertief te zijn, moet je ook geloven in jezelf en jezelf de moeite waard vinden. Dat is de basis. Dit boek bevat praktische tips en oefeningen om je zelfvertrouwen op te vijzelen. Reken maar dat assertief zijn makkelijker gaat als je vol zelfvertrouwen door het leven stapt.


    Ehrhardt, Ute, Brave meisjes komen in de hemel, brutale overal. Waarom lief zijn vrouwen geen stap verder brengt, Rainbow Pocket, 1995


    Speciaal voor dames die nog te veel verwachten van een subassertieve opstelling. Hang het op de wc en lees af en toe een stukje. Vooral fijn als je net een vervelend gesprek hebt gehad waarbij je je hebt laten overbluffen. Ehrhardt rekent af met vooroordelen als: vrouwen moeten ook dienstbaar zijn als ze leiding geven, vrouwen wedijveren niet, macht bederft je karakter... Af en toe eens flink kwaad zijn is helemaal prima!

    22-06-2009, 08:55 geschreven door AngelWings  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aromatherapie
    http://www.mooienmachtig.nl/index2.php

    22-06-2009, 08:54 geschreven door AngelWings  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Als een andere ziel je niet herkend

    http://reincarnatie.startpagina.nl/prikbord/5948121/wat-als-een-ziel-je-niet-herkend/quote


    Frappant

    22-06-2009, 08:53 geschreven door AngelWings  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Afvallen

    Afvallen
    door Jan Reinders
    Te dik
    Veel mensen moeten letten op hun gewicht.
    Te veel eten is een factor, maar verklaart lang niet alles. Er zijn immers ook mensen die heel veel eten en broodmager blijven, terwijl anderen van water al dik schijnen te worden.


    Te dik zijn kan de gezondheid beïnvloeden (hoge bloeddruk, hoog cholesterolgehalte, diabetes, enz.)


    Vanuit de Chinese geneeskunde zijn er meerdere verklaringen voor het te dik worden. Indien een persoon in balans is en goed uitgebalanceerd eet zal hij/zij niet geneigd zijn om te veel te eten en niet dik worden.


    In het lichaam wordt voedsel omgezet tot energie. Voor de omzetting (transformatie) van het voedsel en de verplaatsing (transport) van de omgezette stoffen zijn bepaalde energieën nodig. Milt-Yang-Qi  Uitleg 
    Toelichting: [-]
    Orgaannamen in dit artikel, die beginnen met een hoofdletter hebben betrekking op energiesystemen volgens de Chinese geneeskunde. Denk hierbij niet zozeer aan het orgaan zelf: Nier- energie bijvoorbeeld zegt niet altijd iets over het orgaan nier. is een belangrijke energie die een rol speelt bij de vertering. Een tekort aan deze energie kan leiden tot vele klachten en dik worden. Het lichaam 'voelt' dat het moeite heeft om bepaalde stoffen te verteren; je krijgt al gauw een opgeblazen gevoel.


    Aangezien het lichaam daardoor niet alles opneemt (en tekorten ontstaan m.b.t. bepaalde stoffen) ontstaat er eerder een hongergevoel en de behoefte tot meer/vaker eten. Als je vele malen op één dag gaat eten (tussendoorjes), dan moet het lichaam telkens weer de spijsverteringsenergieën opstarten. Milt Yang Qi wordt daardoor nog meer uitgeput. In geval van Milt-Qi-verstoringen ontstaat er dikwijls een behoeft aan zoet. Veel zoet eten put op zijn beurt de Milt Qi uit. Piekeren, studeren, TV-kijken en lezen onder het eten doen dat ook.


    Een flinke verstoring van de Milt Qi kan er toe leiden dat de problemen op het gebied van 'transport en transformatie': voedsel wordt slechts gedeeltelijk omgezet tot energie (de rest wordt o.a. omgezet naar vet) en vocht word slecht getransporteerd (veel vocht blijft in het lichaam). Vet en vocht maken zwaar, terwijl het lichaam tegelijkertijd tekorten heeft (o.a. vermoeide benen en slechte concentratie).


    Sommige mensen met een flinke Milt Qi leegte kunnen 'van water dik worden'. Ook andere Qi systemen (van Lever, Nieren en Maag) hebben een flinke invloed op de spijsvertering. Dikwijls beïnvloeden ze ook de bovengenoemde Milt Qi. Mensen met een Lever Qi stagnatie hebben dikwijls zin in chocolade: zij 'eten zich door de stagnatie heen'.


    Gewoon gaan lijnen met een aanwezige energieverstoring (zoals de bovenvermelde Milt Yang Qi) kan leiden tot tekorten in het lichaam. Het lichaam heeft immers moeite om alle bouwstoffen op te nemen. Het lichaam zal gaan 'knagen' . Het lichaam blijf om voedsel vragen. Door de aanwezige onbalans ben je psychisch minder sterk en heeft het lichaam extra zin in bepaalde stoffen (b.v. zoet). Via de brede aanpak van de Chinese Geneeswijze lukt het menigeen wel om af te vallen.


    Afvallen via de Chinese Geneeskunde:
    De therapeut probeert eerst een beeld te krijgen van de aanwezige onbalans. Door het stellen van vragen en kijken naar verschillende tongkenmerken en het karakter van de polsslag op verschillende plaatsen wordt dit beeld gevormd. Afhankelijk van de kennis en ervaringen zal gekozen worden voor een behandeling die het energiesysteem weer in evenwicht brengt. Acupunctuur wordt vaak toegepast. Ooracupunctuur eveneens. Met name als er sprake is van een psychische gedrevenheid om te gaan eten (eetverslaving) dan kunnen acupunctuurpunten in de oren een goede invloed hebben. Afhankelijk van de energetische verstoringen en de psychische motieven om te gaan eten worden punten gekozen, die geprikt worden. Behandeling van de punten met Laser-apparatuur werkt eveneens goed. Behandeling van lichaamspunten kan de balans heel goed herstellen. Chinese kruidenformules die gericht zijn op het harmoniseren van de verstoorde energieën en aanvullen van de tekorten kunnen waardevol zijn.


    Dikwijls worden tevens voedingsadviezen gegeven [ b.v. mijden van te veel voeding die de Milt Yang Qi uitputten en/of tot blokkades leiden t.g.v. vochtopeenhopingen, enz.].


    Een betere vertering kan de aanzet zijn tot afvallen en de drang tot (blijven) eten verminderen. Correcties van energie-punten die doorwerken op de psyche maken het makkelijker om de eetbehoeftes te weerstaan en de energiebalans te handhaven. De behandeling is een steun in de rug. De rest zul je zelf moeten doen: zelf minder eten, zelf goede voeding eten (waarin alle noodzakelijke voedingstoffen voldoende aanwezig zijn en datgene wat bij jou past) en geen tussendoorjes.


    )* Orgaannamen in dit artikel, die beginnen met een hoofdletter hebben betrekking op energiesystemen volgens de Chinese geneeskunde. Denk hierbij niet aan het orgaan zelf: Tekort aan Milt Qi zegt niets over het functioneren van het orgaan de milt.


     

    22-06-2009, 08:53 geschreven door AngelWings  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Achter gesloten deuren
    http://achtergeslotendeuren.punt.nl

    22-06-2009, 08:52 geschreven door AngelWings  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.7 Stappen om jezelf te bevrijden van narcistisch misbruik

    7 Stappen om jezelf te bevrijden van narcistisch misbruik


    Wanneer je jezelf bevrijd uit de gevangenis en macht die de narcist in jouw leven op je had en de pijnlijke herinneringen die je dag na dag lijken te achtervolgen, is het fijn en handig om jezelf wat handvaten te geven die je kunnen helpen om jezelf daarvan te bevrijden.


    Toen ik door de fase ging van het verbreken van de relatie met de narcist en de illusies en schijnwaarheid afbrokkelde, had ik niet de energie om ook maar iets te doen. Ik wilde alleen maar liggen en doodgaan.
    Dit is een normale apathische reactie na al de vernederingen en krenkingen die horen bij narcistisch misbruik.
    We voelen ons eenzaam, waardeloos en onze levensenergie is uitgeput.
    De pijn van afwijzing en ongeloof is intens. We willen de pijnlijke waarheid niet geloven dus we maken onszelf van alles wijs om onszelf beter te voelen.
    Maar jezelf vasthouden aan alles wat je jezelf wijs maakt zal je op langer termijn alleen maar rotter doen voelen.
    Misschien heb je weleens gehoord van de bijbelse uitdrukking: De waarheid zal je bevrijden!
    Hoe langer we blijven vasthouden aan de ontkenning, hoe langer de pijn zal duren.
    Hoe sneller we de waarheid van onze situatie onder ogen willen zien, hoe sneller we voorbij kunnen gaan aan de illusie waarin we leefden met de narcist en hoe sneller we een leven kunnen gaan leiden wat echt is, soms zelfs voor het eerst in ons leven!


    Wanneer we leven in de narcistische illusie is ons leven gebaseerd op leugens.
    We nemen meer en meer afstand van onze werkelijkheid en voegen ons steeds meer in de realiteit van de narcist zo wordt beetje bij beetje ons leven verwoest.
    Wanneer onze energie is uitgeput zijn we niet langer bruikbaar en niet meer waardevol voor de narcist.
    Zij zullen ofwel een soort vakantie van ons nemen om ons tijd te geven voor het aanvullen van energiereserves of ze zullen ons gewoon helemaal verlaten voor een meer krachtige bron van het aanbod zodat ze het niet nodig vinden te wachten tot jouw energie weer is aangevuld.
    Een narcist haat zwakheid en hoe meer jij aan kracht verliest hoe meer jij het toonbeeld word van zwakheid.
    Jouw zwakheid geeft hem meer brandstof en munitie voor de aanval tegen jou, of dat nu fysiek, emotioneel of psychisch is.
    Maar de waarheid is juist dat de narcist de zwakke is.
    Hij is de enige die, indien de waarheid wordt verteld, een ongelooflijk laag gevoel van eigenwaarde heeft en hij heeft zichzelf de meesterlijke kunst van projectie aangeleerd om te kunnen overleven.
    Dit betekend dat hij zijn eigen zwakheid, onzekerheid en gebrek aan zelfvertrouwen ontkent en deze verborgen gevoelens naar buiten richt op de mensen het dichtst bij hem. Als hij zichzelf haat, zal hij bij jou iets vinden wat hij eventueel van jou kan haten.
    Tegen de tijd dat de relatie uiteen valt, lijkt het alsof hij alles aan je haat.
    Maar de waarheid is, nogmaals, dat hij jou niet beter kent dan dat hij zichzelf kent.
    Je bent een fictief karakter in zijn hoofd die hij gebruikt om zijn verborgen delen op te projecteren.
    Als ik je een omschrijving kan geven van het slachtoffer van narcistisch misbruik, dan kan ik zeggen dat zij een omgekeerde narcistische persoonlijkheid is.
    Dit betekend dat de narcist binnen een bepaald tijdsbestek al zijn zelfhaat en zwakheid geprojecteerd heeft op het slachtoffer totdat ze gaat geloven dat dit is wie zij is.
    Ze heeft beetje bij beetje, stukje bij stukje zichzelf weggeven in ruil voor de donkere innerlijke wereld van de Narcist.



    Ik heb zojuist de film "The Sin Eater" gekeken.
    Een Sin Eater was een oude celtische traditie waar een lid van de gemeenschap de rol kreeg toegewezen om een zondebok aan te wijzen die betrekking had op de zonden van de mensen in de gemeenschap die stierven en zo te kunnen beschikken over een passage in het zuivere leven na de dood.
    Slachtoffers van narcisme hebben zonder te weten die rol van Sin Eater toegewezen gekregen voor de narcist.
    Hij gebruikt zijn slachtoffers als een zondebok om al zijn zonden bij te dumpen of om alles te dumpen waarvan hij ontkent dat het hemzelf betreft.
    Na een bepaalde periode worden de slachtoffers van narcisme zwaar beladen met deze zonden en projecties en hoe zwaarder beladen zij worden hoe meer de narcist van ze gaat walgen.
    De laatste daad die hij uitvoert is als de narcist zijn laatste zonden dumpt bij de zondebok en haar er dan uitgooit als totaal waardeloos en opgebruikt.


    De narcist gaat verder met een nieuwe frisse start met een nieuw persoon en jij wordt achtergelaten alszijnde het offer.
    In bijbelse tijden werd een lam of geit gebruikt voor de rijken om hun zonden daarop te dumpen. Zodra ze hun zonden op de geit of lam hadden overgedragen werden die beestjes, afhankelijk van de traditie, gedood of weggejaagd.
    Het gebruik van een zondebok is een oude traditie die nog steeds leeft in onze maatschappij.
    Mensen met drugs en alcoholproblemen zullen vaak mensen die dichtbij hen staan gebruiken als zondebok.
    Dit voorkomt dat ze worden geconfronteerd met hun eigen verslavingen.
    Iemand met een narcistische persoonlijkheidstoornis wil niet geconfronteerd worden met zijn stoornis dus projecteert hij deze op iemand die het dichtst bij hem staat.
    Hij doet dat totdat de persoon in kwestie zo behoeftig wordt in de gedachte van de narcist dat hij niet eens weet wat hij eigenlijk aan het doen is met deze persoon.
    Hij kan geen verantwoordelijkheid nemen voor de complexheid van deze wereld.
    In zijn hoofd ben jij de complexe en is hij degene die recht heeft op een beter leven met iemand die meer toereikend is.


    In veel gevallen zullen de slachtoffers eerder weggaan dan de narcist, dit komt door de overlevingsdrang. Slachtoffers weten intuïtief dat het beter is om te vertrekken willen ze hun eigen leven nog kunnen redden.
    Intuïtief voelt ze aan dat ze de zondebok is en dat ze hard moet rennen voordat het laatste offer wordt gemaakt.
    Ik praat hier metaforisch. Een paar narcistische personen zijn in feite moordenaars.
    Ze zijn een soort van ziel-verkrachters. Ze zijn erop uit om je energie op te slurpen totdat er niets meer op te slurpen valt.
    Je hebt nog wel je fysieke lichaam, maar dat is waarschijnlijk al totaal uitgeput.


    Tegen de tijd dat je je realiseert wat er met je is gebeurd is het eigenlijk al te laat.
    Jij bent, bij wijze van spreken, al weg, je hebt het beste van jezelf al weggegeven.
    Maar ik kan je vertellen dat je jezelf weer terug kunt vinden. Het is nog niet voorbij, het is nog niet te laat. Het is niet de narcist die je terug wilt, het is jezelf !
    Helaas, de meerderheid van de slachtoffers zijn geobsedeerd door de narcist, en leven in de volle overtuiging dat 't hem is die ze missen.


    Het is moeilijk te begrijpen voor het slachtoffer dat ze in feite zichzelf mist.
    De stappen waar ik het hier over ga hebben zijn stappen die jou een goede manier bieden om je te ontdoen van de identiteit van de narcist en om te herstellen van wat is verloren.
    Lees iedere stap rustig door en laat het effect in je leven toe, je zult bijna direct een verandering merken.


    Stap 1: Zeg Dag tegen de Narcist
    Wanneer je je realiseert dat je te maken hebt met een narcist of met een persoon die een andere vorm van geestelijke mishandeling toepast, dan is het belangrijk dat je uit die situatie stapt.
    Stop met het jezelf voorhouden dat je de situatie kan verbeteren of de persoon kan veranderen. Je kunt niemand veranderen!
    De enige persoon die kan veranderen ben jij zelf.


    Je veranderd jezelf door je bewust te worden dat je in deze situatie jezelf toestaat continu mishandeld te worden. Je verdient het om op een respectvolle manier behandeld te worden en soms moet je jezelf die behandeling geven.
    Als iemand je constant ondermijnt en kleineert verdient degene het niet om bij jou in de buurt te zijn.
    En hoe langer je bij de narcist blijft, hoe erger het wordt.
    Je hebt dan misschien wel liefdevolle fijne momenten met hem maar het zal daarna altijd nóg erger worden dan het daarvoor was.
    Als je gelooft of denkt dat het echt wel zal veranderen, leef je in een fantasiewereld.
    Wanneer je uit die fantasiewereld stapt is dat hetzelfde als wanneer je wakker wordt uit de illusie waarin je leefde.
    De illusie verpletterd en verschrompeld en jij wordt met je neus op de feiten gedrukt en geconfronteerd met de waarheid. En de waarheid is dat hij een narcist is!
    Hij is verschrikkelijk ongelukkig en zal doorgaan om zijn ongelukkige staat op jou te projecteren als je met hem verbonden blijft.
    Hoe sneller je de verbinding verbreekt hoe sneller je jouw energie kan herstellen en kan doorgaan met je leven.
    Yep, hij zal direct een ander vinden! Dat is juist wat narcisten doen. Zij moeten een schildersdoek hebben waar ze hun negatieve zaken en zieke psychoses op kunnen projecteren. En als jij dat niet meer bent, dan is het iemand anders.
    Hij heeft je gebruikt als zondebok en heeft al zijn negativiteit, die hij bij zichzelf onderdrukte, bij jou gedumpt, dus hij heeft een schijnbaar schone lei om overnieuw te beginnen.
    De nieuwe voedingsbron zal snel weer het doel zijn voor zijn onderdrukte emoties, net zoals jij ooit eens bent geweest.
    Het is slechts een kwestie van tijd.
    Zie het op deze manier, want het is de absolute waarheid!
    Hoe meer je jouw energie, kracht en zelfwaardering weer terugpakt, hoe meer energie je weer terugneemt, hoe meer hij weer zal gaan dumpen bij de nieuwe voedingsbron.
    Het is eigenlijk een soort van energie-uitwisseling.
    Hij heeft jouw energie tot zich genomen die heeft hij kunnen gebruiken voor het verleiden van de nieuwe bron. Maar wat zal hij gebruiken zodra je jouw energie terugneemt? Haar energie!


    Als je blijft hangen in schuldgevoel en tegen jezelf blijft zeggen: "Ik ben niets waard, hij heeft me verlaten voor een jonger, slimmer, intelligenter en veel aantrekkelijkere persoon", dan blijf je doorgaan om hem te voeden met jouw kracht.
    Je zult blijven hangen in het gevoel dat er iets mis is met jou.
    Maar jij bent niet het probleem, dat is hij!!
    Jouw probleem is dat je hem toeliet zijn negativiteit bij jou te dumpen.
    Het is tijd om gedag te zeggen voor eens en voor altijd! Laat hem gaan!
    Natuurlijk zul je misschien wel van hem hebben gehouden en natuurlijk zijn er ook leuke momenten geweest, maar dat is voorbij! Hou van jezelf nu! En hou genoeg van jezelf om te zeggen: Dit niet meer!
    Vertrouw op je intuïtie. Vertrouw op dat wat je diep in jezelf weet, dat dat de waarheid is. Je bent een waardevol persoon en je hebt veel te geven.
    Je bent capabel genoeg om een liefdevolle, gezonde relatie te hebben.
    Het is alleen wel nodig dat je eerst van jezelf gaat houden en een gezonde relatie gaat hebben met het leven.
    Wanneer je dat hebt bereikt zul je gezonde mensen aantrekken in je leven en zul jij je aangetrokken voelen tot gezonde mensen.
    De relatie waar je in zat, of nog steeds zit, is NIET gezond!
    Neem niet álle verantwoordelijkheid hiervoor, maar neem een klein beetje. Neem dat wat van jou is en leg de rest bij hem neer.
    Hij is degene die nergens verantwoordelijk voor wilde zijn!
    Hij is degene die geen normale conversatie kon voeren!
    Hij is degene die niet op een gelijkwaardig niveau kan handelen maar zich altijd op een bepaalde manier superieur voelde en zich boven jou verheven voelde.
    Je hebt dat niet nodig!!
    Het is goed dat je het verleden achter je laat en het is nu de tijd voor jou om met een nieuwe frisse start te beginnen.
    Jij bent degene die goed zal eindigen! Jij zal uiteindelijk de echt winnaar zijn, niet alleen van hem maar ook voor jezelf!
    Neem terug wat van jou is, op energetisch niveau, en dan zul je van hem bevrijd zijn.
    Hij zal nog steeds met zichzelf moeten leven.
    Zeg Dag, zeg vaarwel! Doe de deur dicht en doe hem nooit meer open! Dit is de enige manier op eruit te komen!


    Stap twee: Verbreek al het contact
    De enige manier om echt los te komen van de donkere zwarte wereld van de narcist is (en dat is bewezen!) om al het contact te verbreken.
    Dit betekent: sluit deuren, ramen, brievenbus, emailbox, chat, msn, telefoon en elk ander ding waar hij je zou kunnen bereiken.
    Ik heb brieven ontvangen van hertstellende slachtoffers die me vertelden hoe zij een vreselijke brief hadden ontvangen van hun ex-N.
    Maar als je ze blocked in je email, zal dat niet gebeuren.
    Als ze je mails gaan sturen vanaf een andere account kun je direct de mail deleten wanneer je door hebt wie de schrijver is.
    Curiosity killed the cat. Laat je niet leiden door je nieuwsgierigheid!
    Jij moet controle hebben over de situatie.
    Wees je bewust van het feit dat wat hij je heeft te zeggen dat dat boosheid of manipulatie is.
    Dat is altijd al zo geweest en nu is dat echt niet anders.
    Ja, ik weet dat er een deel in je is dat zich steeds blijft afvragen of de liefde echt was.
    Heeft ie ooit überhaupt wel van me gehouden?
    Ik kan de vraag voor je beantwoorden zodat je niet je tijd hoeft te verdoen met zoeken naar die kruimeltjes, gegooid door de narcist.
    NEE! Hij heeft nooit van je gehouden en dat komt omdat hij niet van zichzelf houdt. Hij verstopt zich voor zichzelf en de rest van de wereld. Daar zit geen liefde in.
    Dat betekend niet dat jij het niet waard bent om van te houden. Natuurlijk ben je dat wel! Je bent het houden van meer dan waard! Maar jij moet net zo goed aan je zelfliefde werken!
    Jouw eigen gebrek aan zelfliefde is wat jou tot slachtoffer maakte van de narcist.
    Jouw gebrek aan zelfliefde is aas voor de narcist.
    Je hebt niet genoeg van jezelf gehouden om NEE te zeggen! Nu moet je! Je leven hangt ervan af!


    Wanneer je al het contact met de narcist verbreekt doe je dat alsof je leven ervan afhangt.
    Als hij weet hoe je er emotioneel en lichamelijk aan toe bent zal hij weer een manier vinden om weer terug in je leven te komen. Je moet je voordoen alsof je dood bent voor hem.
    Vanaf vandaag kan hij niets meer over jou te weten komen, hij kan niet meer achterhalen hoe je je voelt, wat je aan het doen bent, of je er wel of niet mee, zit etc etc.
    Negeren, wordt verteld, is het ergste wat je een narcist kan aandoen.
    Hij kan ermee omgaan dat je lijdt voor zijn liefde, hij kan met je boosheid omgaan maar dat je hem negeert is teveel, dat kan hij niet hendelen.
    Narcisten leven van emoties en voeden zich met emoties en negeren betekend dat je geen enkele emotionele reactie meer voor hem vertoont.
    Ook al voel je de ergste pijn ooit, hij mag niets weten!
    Dit is iets van jou en jouw supportsysteem.
    Als je hem ergens tegenkomt, zet direct de negeermodus aan en negeer hem compleet! Het is de enige manier om hem niet te laten zuigen van jouw energie.
    Ooit vertelde iemand mij: Ik draag een zonnebril en als ik een energievampier zie, zoals een narcist, zet ik simpelweg mijn zonnebril op en kijk ik gewoon nooit zijn richting op.
    Als ze mijn ogen niet kunnen zien hebben ze geen ingang. Ogen zijn de spiegel van de ziel, geef hem geen blik in jouw ziel!


    Als je ermee stopt, schrijf dan je laatste brief.
    Ik weet dat ik heb gezegd dat verbreken van al het contact betekend, geen communicatie met de narcist inclusief brieven en emails. Maar er zit voordeel in het dumpen van alles wat ie bij jou heeft gedumpt
    Ik herinner me mijn psychiater, die me destijds hielp bij het loskomen van mijn eerste narcistische vriend. Hij vertelde me om de gemeenste en ellendigste brief ooit te schrijven en naar hem te sturen voordat ik definitief de deur zou sluiten. Dat was mijn manier om datgene wat hij bij mij gedumpt had weer terug te dumpen bij hem.
    Hij zal zeker antwoorden op de brief, maar tegen de tijd dat hij dat gaat doen heb jij alle manieren en wegen van contact naar jou al verbroken.
    En dit is belangrijk! Als je een laatste brief schrijft moet je zover zijn dat alle wegen van contact naar jou absoluut gesloten zijn op het moment dat je de brief verstuurd!
    Als je een brief per post ontvangt, stuur hem dan ongeopend terug. Als je een email ontvangt, delete het ongelezen en blokkeer direct het account. Als je een telefoontje krijgt, kijk dan eerst van wie ze zijn en verwijder dan alle berichten zonder ze te beluisteren.
    Onthoud: curiosity killed the cat. Je hebt het teruggestuurd naar hem.


    Stap drie: Wordt Boos!
    Na een lange periode van misbruik ben je waarschijnlijk ontzettend boos, alhoewel je waarschijnlijk niet in contact staat met je boosheid. Het is belangrijk om jezelf toe te staan boos te zijn, zoveel als je wilt!
    Er is mij verteld dat boosheid niet spiritueel is! Maar God heeft ons onze boosheid gegeven en voor een goede reden.
    Onze boosheid ontstaat wanneer we zijn mishandeld, gebruikt en misbruikt.
    Als we doorgaan met het verstoppen en verbergen van onze gevoelens omdat ze niet "vrouwelijk of netjes" zijn, is dat het ontkennen van jezelf, netzoals de narcist doet.
    In onze relaties met de narcist leren we om onze boosheid niet te laten zien.
    Ik weet nog dat wanneer ik boos werd, mij werd verteld dat ik "buiten proporties" reageerde of dat ik moest "kalmeren".
    Hij nam het onderwerp van mijn zorgen en boosheid en draaide het zo dat het alleen maar om mijn boosheid ging en niet over de reden waarom ik boos was.
    Dit is typisch narcistische manipulatie.
    Het is een manier om de issues te ontwijken.
    Slachtoffers van narcistisch misbruik hebben geen stem. Het is hen niet toegestaan om zich te uiten in de relatie, mits je hem de hemel in prijst of een onderling overeengekomen gezamenlijk extern doel bent aangegaan. Bijvoorbeeld zijn bondgenoot worden bij het pesten en treiteren van de ex. Als de issue te maken heeft met de narcist of met de relatie dan wordt het slachtoffer de mond gesnoerd.
    Jaren van onze mond houden en onze gevoelens verstoppen hebben zich opgebouwd. Het resultaat is misschien wel de ergste vorm van depressie.
    Als je ooit gehoord hebt dat boosheid naar binnengericht resulteert in depressie, kan dat ontzettend waar zijn.


    Wanneer we onszelf afsnijden van onze emoties worden we zielloos en verdoofd en het resultaat van al dit verdoofd zijn is depressie.
    Ons leven is geforceerd en onze vitaliteit word ondermijnd.
    Naar buiten komen met onze boosheid is daarom zo ontzettend belangrijk!
    We moeten onszelf toestaan om onze gevoelens te uiten. Uit ze d.m.v. de laatste brief. Of, als je al alle contact hebt verbroken, uit ze dan in een brief die je verbrand ipv verstuurd. Het is belangrijk dat je uit hoe razend je bent over de manier waarop hij jou behandeld heeft. Het is belangrijk dat je alle gevoelens oprakelt die je verborgen hebt moeten houden en dat je ze allemaal naar de oppervlakte laat komen.
    In contact komen met je boosheid kan een erg passievolle ervaring zijn.
    Het kan je levensenergie en kracht bevrijden. Het is O.K. om te schreeuwen en te gillen en om uit je hum te zijn als je daar behoefte aan hebt. Alleen doe dat niet bij mensen in je omgeving. Het is niet O.K. om je boosheid te projecteren op andere onschuldige mensen. We weten al hoe gevaarlijk het zondebokken kan zijn.
    Als je een boksbal hebt of een kussen kan het helpen om je boosheid op een fysieke manier kwijt te raken.
    Ik heb een vriendin die vaak een plastic knuppel gebruikt op een kussen en de knuppel zo hard als ze kan op het kussen slaat, en tegelijkertijd er tegen schreeuwt en scheld.
    Het helpt haar om zo haar boosheid kwijt te raken zodat het niet haar energie onderdrukt. Sommige mensen uiten hun boosheid dmv fysieke beweging zoals joggen en fitness. Er zit heel veel adrenaline in boosheid wat opgebruikt moet worden. Sporten is een hele gezonde manier om af te rekenen met deze overdaad aan adrenaline.
    Niets doen en je emoties opeten is dat niet.
    Laat het niet toe dat de rondspokende stem van de narcist in je hoofd je laat stoppen om boos te zijn.
    Je verdient het om boos te zijn! Je bent gebruikt! Je bent misbruikt! De narcist was manipulatief en ging waardeloos en respectloos om met jouw gevoelens.
    Alles wat hij ooit gezegd heeft op een negatieve manier over jouw boosheid kun je het raam uitgooien. Je hebt het recht om boos te zijn en het is de hoogste tijd dat je dat gaat uiten!
    Even een advies voor degenen die misschien een beetje emotioneel onstabiel zijn als gevolg van de relatie: Ga geen stomme dingen doen waar je later spijt van krijgt.
    Ga hem (en zijn nieuwe bron) niet stalken, ga niet inbreken in zijn huis of zijn spullen vernielen, of (nog erger), pak niet een echte knuppel om op hem in te gaan slaan!
    Dat is geen gezonde manier om je boosheid te gebruiken.
    Je hebt nooit het recht om geweld te gebruiken of om iets te doen waardoor we in de gevangenis zouden kunnen belanden. Dat is het niet waard!
    Als ik praat over boosheid, dan praat ik over het gezond uiten van boosheid.
    Ik praat over het werken met de energie van boosheid en om het uit je lichaam en systeem te halen zodat je weer vrede krijgt met jezelf.
    Hoe meer je weet om te gaan met de gevoelens die je de gehele relatie hebt moeten onderdrukken, hoe meer vrede en rust je zult voelen.


    Stap vier: Rouw om het verlies
    Nadat je je boosheid hebt geuit is het goed jezelf toe te laten om verdriet echt te onderzoeken. Als je je hart, ziel en je liefde aan iemand hebt gegeven die het misbruikt heeft zul je met een gevoel blijven zitten van diep verlies. .
    Het maakt niet uit als je niet voelt dat hij het niet waard is.
    Jij bent het waard!
    Je hebt de dood ervaren. Daarmee bedoel ik niet alleen de dood van de relatie maar ook die van de illusie die de relatie in stand hield. Het was niet echt!
    Dit is erg pijnlijk om te ontdekken. Je ogen uit je kop huilen is daarom erg gezond.
    Het is goed om alle emoties en al je verdriet de vrije loop te laten. Na een goede huilbui voel je je altijd zoveel beter! Het is alsof je je diep van binnen totaal ontlaad.


    Dit zijn de normale fases van verdriet door verlies, beschreven door KublerRoss.
    De stappen zijn:
    1. Ontkenning: de allereerste fase: "Dit is niet waar, dit kan niet gebeurd zijn."
    2. Boosheid: "Waarom ik? Het is niet eerlijk."
    3. Onverschilligheid: "Laat me alleen maar leven om mijn kinderen te zien slagen"
    4. Depressie: "ik ben zo verdrietig, waarom zou ik me nog ergens druk om maken?"
    5. Acceptatie: "Het gaat goed komen"


    Ik geloof dat mensen vaak een beetje wisselen tussen de ene en de andere fase.
    Bijvoorbeeld, iemand kan misschien eerst depressie ervaren voordat de boosheid opkomt. Dit betekent wel iets.
    Als onderdrukte boosheid resulteert in depressie dan is het normaal om eerst depressie te ervaren en dan pas de boosheid die de depressie dan bij de persoon weghaalt.
    Het is daarom belangrijk om jezelf je gevoelens toe te staan.
    Als jij het fijn vindt om voor een tijdje zwarte kleding te dragen en je thuis af te zonderen, dan is dat zo!
    Pas er alleen wel voor op dat je dat niet langer dan 3 maanden gaat doen. Het is belangrijk om op een bepaald moment weer te beginnen met de interactie met het leven, ook al heb je er dan nog geen zin in. Je zult je stukken beter voelen wanneer je weer begint met uitgaan en weer deel neemt aan het leven. Het is alleen wel belangrijk om je bewust te zijn en te blijven van het feit dat je in een rouw proces zit.
    U wilt misschien een begrafenis-ceremonie houden en een doosje met dingen die herinneren aan de narcist begraven of zelfs branden in een vreugdevuur, een open haard of een andere methode.
    Brand kaarsen rond en in je huis, koop bloemen, neem zoutwater baden, draai emotionele muziek en sta jezelf de reis van rouw en verlies toe.
    Het is een belangrijk deel van het proces. Vier dat je een voelend mens bent en dat je zulke emoties kan ervaren.


    Stap vijf: Snij de geestelijke banden door.
    Mijn boek "Spiritueel herstel van Narcistisch Misbruik" gaat over het verbreken van geestelijke banden met de narcist en het terugnemen van je energie.
    Als je je dieper in dit gedeelte wilt verdiepen kun je gemakkelijk het boek downloaden van mijn website.
    Maar voor nu wil ik het hebben over hoe belangrijk dit is.
    De wetenschap heeft ontdekt dat er een onzichtbaar web van energie is die alle levende wezens en mensen met elkaar verbind.
    Wanneer je het gezegde hoort: "we zijn allemaal één" bedoelen ze dat ermee.
    We zijn allemaal aan elkaar verbonden dmv dit energieveld en hoe intiemer we zijn met een persoon hoe meer energievelden samen gaan werken.
    Wanneer we een band of relatie krijgen met een narcist zullen onze energievelden samensmelten.
    Stel jezelf een onzichtbaar web van energie voor dat je naar de narcist toe trekt.
    Het komt door de samensmelting van deze energievelden waardoor het voor de narcist makkelijk is om jouw energie te gebruiken. Na dit alles, heeft hij nog steeds toegang tot jouw energieveld.
    Wanneer een geestelijk intuïtief persoon een reading bij je doet leest ze het energiegebied om je heen.
    Ze kan dat doen omdat we allemaal met elkaar verbonden zijn dmv gedachten. Wanneer je aan iemand denkt heb je toegang tot zijn/haar energieveld.
    Het doorsnijden van de energiekoorden die bestaan tussen jou en de narcist is erg belangrijk want op die manier kun je je energie en jezelf van hem bevrijden.
    Als je energie nog steeds is samengesmolten met die van hem, kan hij zich nog steeds voeden met jouw energie, ook al is de fysieke relatie al heel lang voorbij.
    Het doorsnijden van de energiekoorden tussen jou en de narcist is een relatief simpel maar onzichtbaar proces. Je zult niet direct resultaat zien, hoewel je dat wel kan voelen.
    Voordat je begint met het doorsnijden van de koorden is het goed om een soort van ceremonie op te zetten. Steek kaarsen aan, brand salie (schoont negativiteit op)(of doe alsof als je dat niet hebt) en ga rustig, comfortabel (liefst) liggen.
    Wat je moet doen is jezelf voorstellen/visualiseren dat er een koord loopt van je zonnevlecht (het gebied boven je navel) naar de narcist.
    Visualiseer dan dat je het koord doorknipt of snijdt met een groot zwaard of een gouden schaar en stop dan het einde van jouw energiekoord in de grond of richt het naar de zon. Het is belangrijk dat je iets positiefs doet met het einde van jouw energiekoord zodat het niet gemakkelijk weer hecht aan iets anders.
    Dit proces gebeurd helemaal op visueel nivo dus het is belangrijk dat je je voorstellingsvermogen totaal zijn gang laat gaan op een goede manier.
    Visualiseer dmv je geestesoog het doorsnijden of knippen van deze energetische banden tussen jou en de narcist. Zie dat jouw energie terugkeert naar jou en dat zijn energie terugkeert naar hem.
    Vraag dat hij alle delen van jouw ziel en kracht teruggeeft en geef alles wat je van hem hebt gekregen terug aan hem op een energetisch nivo.
    Stel jezelf voor dat je omgeven wordt door een cocon van helder wit licht dat je beschermd voor elke niet-harmonieuze negatieve energie.
    Nadat je deze ceremonie van hebt gedaan is het goed om jezelf onder te dompelen in een bad met zeezout, wat bekend staat als het opschonen van negatieve energie.
    Voeg een half kopje zeezout toe aan het badwater en ga er minimaal 20 minuten in liggen.
    Onthoud dat je de negatieve koorden gemakkelijk weer uit kan nodigen om zich aan jou te hechten door de narcist weer op wat voor manier dan ook toe te laten in je leven.
    Misschien moet je de ceremonie diverse keren uitvoeren om compleet schoon te zijn.
    Meer informatie over het verwijderen van de geestelijke banden tussen jou en de narcist kun je vinden op: http://www.narcissismabuserecovery.com/ (engels)


    Stap Zes: Zorg goed voor jezelf
    Wanneer je je vreselijk down voelt en depressief bent is het erg moeilijk om goed voor jezelf te zorgen. Maar toch is 't juist ontzettend belangrijk om op zo'n moment goed voor jezelf te zorgen.
    Het is belangrijk dat je in deze periode goed eet en voldoende frisse lucht en beweging krijgt.
    Het is belangrijk om tijd te nemen om dingen te lezen waar je vrolijk van wordt, jezelf onder te dompelen in kaarslicht, warme baden, fijne muziek en speciale welness-behandelingen.
    De voeding die je tot je neemt is erg belangrijk. De voeding in onze maatschappij is van een erg slechte kwaliteit. Het zit vol met toxische, chemische diverse gifstoffen dat een negatief effect heeft op de balans in je lichaam, je gezondheid en je humeur.
    Alleen het veranderen van je eetgewoontes heeft al een gigantisch groot impact op hoe je denkt over jezelf.
    Het eerste wat je moet doen wanneer je je eetgewoontes gaat veranderen is om alle fabrieksvoeding weg te laten. Dit houdt in dat je alle witte suikers, witte meel, tafelzout, gefrituurde dingen en de meest verpakte voedingsmiddelen schrapt.
    Eet geen fast food en gemak-voedsel.
    Misschien is het wat lastig in het begin maar je zult je al snel stukken beter gaan voelen en het geeft je ook nog iets goeds en positiefs om je aandacht op te focussen.


    Wat kan je zoal eten? Richt je op hoog kwalitatief, liefst biologisch voedsel wat vrij is van gifstoffen, ook al ben je niet gewend om dat te eten. Eet tonnen vers fruit en groenten, het liefst rauw. Biologisch is wel wat duurder maar de smaak is zoveel beter, evenals de voedingswaarde en de levenskracht die het je geeft.
    Dit komt omdat het niet behandeld is met chemische toevoegingen, bestrijdingsmiddelen etc. Deze middelen vernietigen namelijk de voedingswaarde.
    Heel veel mensen hebben een te kort aan voedingstoffen, zonder dat ze het weten.
    Ook mensen die overgewicht hebben kunnen tekorten hebben. Vetopslag heft de tekorten namelijk niet op.
    Wanneer je goed voor jezelf zorgt, is het belangrijk dat je er zeker van bent dat je kwalitatief volwaardige voeding tot je neemt.
    Lees wat artikelen over rauw en levende voedsel en natuurlijke schoonheid.
    Een overvloed van natuurlijk biologisch levend voedsel zoals fruit, groenten, noten, zaden, zeegroenten verse sappen is een perfecte aanvulling op je voedingspatroon. Je kunt hele granen en natuurlijke zoetstoffen zoals honing makkelijk toevoegen aan je voedingspatroon. Drink gezuiverd water, kruidenthee en laat frisdrank of andere fabrieksdranken uit de supermarkt staan.
    Ik weet dat het een hele uitdaging is om je voedingspatroon zo te veranderen en het kost ook wat tijd, maar juist nu is het een goed moment om je daarop te richten en om je te richten op de dingen waardoor je je beter gaat voelen over jezelf. Je krijgt veel meer energie en je zult er ook nog eens 10 jaar jonger uitzien!


    Beweging is een andere belangrijke manier om goed voor jezelf te zorgen. Het beoefenen van Yoga, wandelen of gewoon springen op een trampoline is erg goed voor je lichaam en laat je energie vrij stromen. Yoga helpt je ook om je je levenskracht en je innerlijke rust weer terug te geven.
    Meditatie of even stil zijn is een belangrijke oefening om dagelijks toe te passen.
    We zijn zo druk in ons hoofd bezig dat we ons hoofd nooit rust gunnen.
    Rustig in stilte zitten en je richten op je ademhaling is ontzettend goed voor lichaam en geest.
    Geef jezelf op z'n minst 2 keer 10 minuten per dag de gelegenheid om stil te zijn en te ademen.
    Hete zoutwater baden of baden met essentiële oliën is een fantastische manier om jezelf te voeden, te reinigen en te ontspannen. Ik combineer heel vaak mijn meditatie met een bad.
    Een mooie manier om stil te zijn, achterover te liggen in een warm bad met brandende kaarsen om me heen en dan gewoon te zijn.
    Schrijven in een dagboek is een goede oefening om dagelijks te doen.
    Het helpt je om in contact te komen met je gevoelens en emoties en om in het hier en nu te zijn.
    Als je geen dagboek hebt kun je er 1 aanschaffen en dichtbij je houden voor de momenten dat je er behoefte aan hebt je gevoelens te uiten.
    De natuur opzoeken is belangrijk om te doen tijdens je helingsproces.
    De natuur is een heler en hoe meer tijd je er in doorbrengt hoe meer je de heling zal ervaren. Ga wandelen in de natuur, ga zitten bij een beekje, luister naar de vogels, ruik aan de bloemen, kijk naar de dieren of naar iets anders wat zich aandient. Wanneer het wat warmer weer is ben ik altijd buiten aan het fietsen of wandelen in mooie natuurgebieden. Het geeft me altijd veel goede energie en een sterk gevoel van rust en vrede
    Neem de tijd voor jezelf. Alle hierboven geschreven adviezen eisen wel wat tijd op. Nu is het het beste moment om tijd voor jezelf te nemen. Maak jezelf belangrijk, doe leuke dingen voor jezelf, geef jezelf kadootjes, laat je masseren, koop gezonde voeding, neem de tijd voor yoga, schrijf, mediteer plus nog veel meer goede dingen die je voor jezelf kunt doen.
    Het is nu ook de juiste tijd om nieuwe dingen te bestuderen, juist op het gebied van persoonlijke en spirituele groei. Wordt een student, doe workshops, lees, schrijf en leer. Ga iets doen met de inzichten die je hebt gekregen.


    Stap Zeven: Ga de wereld in
    Je thuis afzonderen heeft je een tijdje geholpen maar er komt een tijd dat het belangrijk is om terug de wereld in te gaan..
    Alleen deze keer zul je er op een hele andere manier ingaan.
    Ga erop uit met het idee om contact te leggen met positieve mensen die bezig zijn met bewustwording. Je kan dat doen dmv spirituele centra's, workshops en hulpgroepen.
    Wordt bijvoorbeeld vrijwilliger bij een stichting die dingen doet waar je in gelooft en waar je interesse ligt, dat is een goede manier om weer terug in het leven te stappen. Misschien kun je vrijwilliger worden bij een vrouwenopvangcentrum of bij een daklozencentrum. Soms kan het helpen wanneer je werkt met minder bedeelden, dat je je gaat realiseren dat je het zo slecht nog niet hebt.
    Je medeleven voor anderen is erg handig en je zult je goed voelen bij het feit dat je een positieve bijdrage levert aan de maatschappij.
    Wanneer je het moeilijk vind om eropuit te gaan of om de volgende stap in je leven te nemen, dan is het misschien goed om een goede therapeut te zoeken die je hierbij kan helpen.
    Als je op zoek gaat naar een therapeut is het wijs om iemand te vinden die verstand heeft van narcistisch misbruik. We gaan ook niet naar de tandarts met onze oogzaken. Als je fulltime werkt ben je misschien te moe om vrijwilligerswerk te doen
    Maar misschien vind je het fijner om op een zaterdag vrijwilligerswerk te doen ipv alleen thuis te zitten en te piekeren.
    Het is in ieder geval beter voor je om even je zinnen te verzetten. Teveel thuis zitten geeft ons teveel ruimte om te dwelgen en te piekeren over wat er is gebeurd.
    Genoeg rust en tijd voor jezelf is goed, maar teveel kan een negatieve uitwerking hebben. Ga naar de bioscoop of naar een leuk restaurant, ontmoet nieuwe mensen die met je mee kunnen gaan. Neem een kleine vakantie in een bed and breakfast hotel of ga naar een welnesscentrum. Leer motorrijden of paardrijden. Leer rollerbladen of skiën. Het is nooit te laat om iets nieuws te leren. Als je het leuk vind om te schrijven kun je misschien schrijflessen volgen en werk aan het boek wat je altijd al wilde schrijven. Het is een perfecte tijd om terug te keren in het leven en de dingen te gaan doen die JIJ altijd al hebt willen doen. Je kunt je droom gaan waarmaken!
    Maak een lijst! Wat vind je leuk om te gaan doen? Wat houdt je tegen om het te gaan doen?
    Wees niet bang om gezien te worden! Wees niet bang om gehoord te worden! Wees niet bang om ruimte in te nemen in dit leven. Je bent geboren met een reden en je verdient het om hier te zijn! Leef het leven alsof je het meent met de intentie dat er goede dingen zullen gebeuren.
    Leef je leven zoals jij dat wilt.
    Richt je op een liefdevolle relatie en liefdevolle vriendschappen.
    Praat positief tegen jezelf en stop het negatieve geklets. Stop met het obsessief hangen in het verleden en richt je op het creëren van een nieuwe toekomst.
    Het leven is echt wat jij ervan maakt! Vergeef jezelf voor de fouten die je in het verleden hebt gemaakt en voor het feit dat je ervoor hebt gekozen je vreselijk te laten mishandelen.
    Laat gisteren voor wat het is, het is voor bij. Vandaag is er een nieuwe dag!
    Geniet er volledig van en weiger toe te staan dat de lasten van gisteren je geluk beroven van je leven nu.
    Voor meer informatie over narcisme en herstel bezoek onze website www.narcissismfree.com.


    22-06-2009, 08:52 geschreven door AngelWings  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1111
    http://www.1111engelen.com/

    22-06-2009, 08:51 geschreven door AngelWings  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10 delig chakra systeem


    De geheimen van dit 10voudige hoofd-chakra-systeem IS voor een zeer lange tijd een mystieke kennis geweest die wij NU weer gaan begrijpen. Er zijn 10 Master-cellen, er zijn 10 chakras en alles over onszelf zit IN onze basis centrum. Wij hebben allemaal een blauwdruk waar onze lessen inzitten, als wij die lessen begrijpen gaan ze automatisch uit onze blauwdruk. Zo gauw wij onze lage zelf begrijpen STIJGEN wij OP naar onze HOGE ZELF en zit in onze 10de chakra.


    Wij werken NU aan onze evolutiegroei, daarom IS het nodig dat wij onze lage zelf gaan begrijpen, dit zit in onze lage chakras, daar zitten al onze levenslessen in. Als wij die lessen begrepen hebben maken wij zelf een innerlijke reis naar onze HOGE ZELF en zit IN onze 10de chakra. Dan pas kunnen wij onze eigen 6de bewustzijn OPEISEN, omdat dit onze eigen HOGE ZELF bewustzijn is.


    Langs de Kundalini zitten de 10 Master-cellen en de 10 chakras en dit is ons energiekanaal en loopt langs onze hele werverkolom. Als een chakra geblokkeerd is of te open staat krijgt die chakra niet die juiste dosering energie. Dit gebeurt door negativiteit, negatief denken verstopt ook de chakras, dan kan er geen helende energie doorheen. Spreek de waarheid, dan kom je de waarheid ook te weten. Verstoring in een chakra geeft lichamelijke ongemakken en vermoeidheid aan. Wij gaan nu eindelijk begrijpen, dat wij niet kunnen genezen zolang onze chakra systeem niet in balans is, zijn wij ziek dan is dit omdat wij onwetend zijn. Begrijp de chakras dan WETEN wij wat er aan ons zelf veranderd moet worden.
    Wij zijn verantwoordelijk voor onszelf, daarom kunnen wij iets zelf veranderen. Wij gaan steeds beter begrijpen dat onze GEEST een zéér belangrijk deel voor onszelf is en ook gevoed moet worden door spiritualiteit; want als onze geest gezond is, zijn wij zelf ook gezond. Begrijp je chakras dan begrijp je ook jezelf beter en dit is nu ook hard nodig voor onze eigen persoonlijke evolutiegroei. Een probleem manifesteert zich eerst in de chakras en daarna krijgen wij lichamelijke of psychische of emotionele klachten. Onze Master-cellen en chakras vangen alles op, als wij negatief denken wordt dit opgevangen, dit UIT zich in lichamelijk of mentale problemen. Dit omdat de chakras in contact staan met ons BREIN die vol zit met zenuwen, als wij vaak negatief denken slaat ons brein op hol, dit uit zich in het lichaam. Begrijp jezelf beter, dan begrijp je de chakras en hebben wij geen geestelijk - emotionele - lichamelijke klachten meer.


    Als een chakra te weinig levensenergie krijgt is dit vaak dat er een verstoorde kijk op het leven is en dit is al ontstaan in de kindertijd. Wanneer een kind wordt bekritiseerd, verwaarloosd, mishandeld, krijgt dit kind een verkeerd zelfbeeld hoe het wel zou moeten zijn. Een kind begint zijn leven puur en dit kind in zijn puurheid is zo verward en neemt dit probleem mee in zijn verdere leven. Deze mensen krijgen later psychische of lichamelijke problemen. Het beste is om er over te PRATEN en praten en praten zodat er iets los kan komen, zij hebben waarschijnlijk problemen met hun hart en keel chakra, want die hebben ze afgesloten voor hen eigen ZELF bescherming. Weet dit; er is niets verkeerd aan jou, er IS iets verkeert met de lage negatieve mentaliteit van de wereld. Houd van jezelf, je bent het waard. Je kunt dit wel geestelijk veranderen, door dit te transformeren naar liefde voor jezelf. Wees niet zo hard voor jezelf en SLUIT eindelijk vrede met je jeugd, dit doe je voor jezelf, want dan pas kun je ONVREDE loslaten. Als het moet vergeef die persoon waar je zo boos op bent.


    In ons basiscentrum moeten wij ons veilig voelen dus wij moeten zekerheid hebben, dit kunnen wij zelf doen, accepteer eindelijk jezelf, want je bent wel verantwoordelijk voor jezelf en als kind wisten wij dit niet, maar NU weet je dit wel. Onze negatieve ervaringen zitten in onze onderste 3 chakras opgeslagen, als je deze nog niet verwerkt hebt. Vaak sluiten mensen zich af voor negatieve gebeurtenissen van vroeger, dit IS verkeert, want dan blijven die problemen in hun onderbewustzijn zitten. Ze komen terug in je leven op de een of andere manier, of met een partner of met je werk of met je familie, of met je vrienden. Laat het negatieve verleden los, want anders leef je IN het verleden, denk aan de mooie herinneringen en koester die en laat negatieve dingen los. Dit is voor je eigen evolutiegroei, het IS voor je eigen belang, het is voor je eigen psychische welzijn. Verander toch vooral je eigen DENKWIJZE in een positieve manier.


    Bij kopiëren van deze informaties vermeld a.u.bl deze BRON:
    www.spiritualwisdom.nl

    22-06-2009, 08:51 geschreven door AngelWings  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    09-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Allerlei
    Photobucket

    Er stond een arabische tekst in het hartje
    deze heb ik aangepast


    Photobucket Photobucket Photobucket

    Mijn eigen waxine lichtje
    en hier een animatie van maken
    is altijd leuk

    09-12-2008, 11:12 geschreven door AngelWings  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.You become an angel
    Photobucket

    De foto leek veel op mijn moeder
    ik zag de foto en klik
    ik moest deze dus hebben
    en maakt gedichtschrijfsel erbij

    Voor mam dus

    09-12-2008, 11:10 geschreven door AngelWings  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Guardian Angels in Space
    Photobucket 
    Guardian Angels in Space Weer een space foto die mij inspireerde, deze dingen zie je in space...amazing

    toch? Stofjes e.d die eruit zien als pilaren daarom wilde ik er gezichten bij hebben was even zoeken maar
    de gezichten pasten precies bij wat ik wilde maken

    09-12-2008, 11:08 geschreven door AngelWings  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kuzzzzzz
    Photobucket

    Een kuzzzz

    09-12-2008, 11:06 geschreven door AngelWings  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Design
    Photobucket Toch het origineel er even inplakken anders ziet men niet wat je doet eigenlijk... Photobucket Photobucket

    09-12-2008, 11:04 geschreven door AngelWings  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sneeuw engel
    Photobucket Getekend met de pc muis. Helaas heb ik nog geen penpad.. komt nog wel tzt Het is heel moeilijk om te tekenen met een muis...maar toch geprobeerd

    09-12-2008, 11:02 geschreven door AngelWings  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zoek de verschillen
    Photobucket Photobucket En er zijn verschillen ook al zagen de leden ze niet...

    09-12-2008, 11:01 geschreven door AngelWings  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    30-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Space designs
    Space inspireert mij enorm Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket

    30-11-2008, 22:41 geschreven door AngelWings  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.~*~
    Made by me
    Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket

    30-11-2008, 22:38 geschreven door AngelWings  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11.11.2008
    Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket ...

    30-11-2008, 20:15 geschreven door AngelWings  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.///
    Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket enzo

    30-11-2008, 20:00 geschreven door AngelWings  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.~*~
    Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket My designs

    30-11-2008, 19:57 geschreven door AngelWings  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !

    Laatste commentaren
  • Goedendag (grant)
        op Opbouw weerstand tegen griep
  • Bevestiging van bijna dood ervaring (Rob)
        op Bijna-doodbezoeken begrijpen
  • Antwoord (AngelWings)
        op Bandstemmen
  • Jou maandhoroscoop (Sebas)
        op NUMEROLOGY
  • Een onderzoek naar de werking van de hersenen (Roeline)
        op Bandstemmen

  • Mijn favorieten
  • Fantasy Angelwings
  • Angelwings Orakels
  • Gedichten en korte verhalen
  • Oude blog
  • Orakels startpagina
  • AngelWings Startpagina
  • Mijn youtube films
  • Angelwings design sets deel 1, deel 2 staat vermeld
  • Incredimail
  • Het beste nieuws

     
    Things with Wings


     
    ~*~ Zelf ben ik een 'bezige bij' inzake, Fotobewerkingen, Websites maken,
    Schrijven en Dichten, Avatars, Clubsets & vooral veel Glitters!
     (Ik vind dat heel erg mooi) -
    Schijnt overigens iets Italiaans te zijn heb ik mij laten vertellen,
    en ik heb een Italian tak aan de stamboom hangen :-)
    Dus wat je hier ook vindt het is bijna allemaal bewerkt, en of gemaakt
    of geschreven door mijzelve.
    Uche :P Groetjes AngelWings
     

     
    Grtz AngelWings

    Archief per week
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 08/12-14/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 18/02-24/02 2008

    My new Bling

     


     

     
    Spirituele website AngelWings


    Gedichten & Verhalen AngelWings


    Schrijversclub


    Weblog AngelWings


    Dreams From Brian


    Orakel Startpagina


    Amore et Labore


    MSN startpagina

     
     
     

    Blog als favoriet !

    Een interessant adres?

    Categorieën

    Inhoud blog
  • Pittige kruiden doden kankercellen
  • Archeologie zeer interessante informatie
  • Gezondheidstips
  • Tegen verveling
  • Postkantoor lol

    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    cullinair
    www.bloggen.be/cullina

    Mailinglijst

    Geef je e-mail adres op en klik op onderstaande knop om je in te schrijven voor de mailinglist.




    Forum

    Druk op onderstaande knop om te reageren in mijn forum



    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs