Inhoud blog
  • Welk ras? Waarom een Stafford? Keuzes maken !!!
  • Rasinfo en Rasstandaard American Staffordshire Terrier
  • Welkom iedereen op onze blog
  • Proficiat!
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Kyra haar bevalling
    Joepie 10 pups
    18-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welk ras? Waarom een Stafford? Keuzes maken !!!
    Hieronder vind u enkele foto's en weetjes over onze honden. Wij zijn dol op deze honden en willen nooit een ander ras, de stafford beantwoord aan alle eisen die wij hadden om een hond in ons gezin te hebben. Zoals sportief, waaks, allemansvriend, mooi voorkomen, weinig onderhoud qua vacht, kortom een echte knuffelbeer etc.

    Mensen die zelf een stafford hebben of gehad hebben weten wat ik bedoel. Mensen die er niet over kunnen meespreken zouden er dan ook beter geen commentaar over geven. Een hond is en blijft een dier en ik vind het erg dat dit fantastische ras steeds afgekraakt wordt door spijtige voorvallen. Waarmee ik vervolgens wil verdergaan met het volgende puntje en dat is opvoeding , opvoeding, opvoeding van kleinsaf.

    Doordat de Stafford in de geschiedenis gebruikt is voor zoveel "leedvermaak" en een keiharde hond moest zijn die nooit opgaf en een zeer krachtige bijtgreep moest hebben denk mensen vandaag de dag dat deze honden echte moordmachines zijn. Niets is minderwaar, een correct opgevoede Stafford die bij een baasje zit dat zich bewust en consequent met zijn hond bezighoud kan je vergelijken met zovele andere rassen.

    De baas en opvoeding maakt grotendeels de hond, natuurlijk hebben sommige rassen wel aangeboren eigenschappen die misschien voor sommigen hinderlijk zijn, zoals bv een Labrador die steeds in het water springt en wil zwemmen, een Herdershond die steeds blaft, een Rotweiller die zeer waaks is ingesteld, een Border Collie die steeds de schapen of andere dieren probeert samen te houden, een Cocker Spaniel die steeds snuffelt, een Terrier die achter ongedierte aanzit.

    Onthoud dan altijd dat deze dieren ooit gefokt zijn om ten dienste te staan van de mens en een taak moesten vervullen, mensen begrijpen soms niet goed dat ze een echte "match" moeten hebben met een ras en zo de hond perfect kunnen opvoeden naar zijn eigen behoeften. Je kan dus wel begrijpen dat een hond die veel beweging en loop nodig heeft al niet op een appartement thuishoort als je hele dagen gaat werken. Of een hond wil die je lekker kan loslaten in het bos, dat een jachthond dan in vele gevallen een verkeerde keuze kan zijn. Er zijn natuurlijk uitzonderingen op de regel.

    Wij werden verliefd op dit ras enkele jaren geleden, niet alleen hun uiterlijk maar vooral de vriendelijkheid, de liefde die een Stafford met zich meedraagt naar mensen toe is enorm. Ik heb al heel veel Staffords gezien en geaaid, gekend en nog geen enkele meegemaakt die mij aanviel of beet. Ik heb het dan wel over dieren in normale omstandigheden, alhoewel ik tijdens mijn wekelijkse bezoekjes en wandelingen in verschillende asielen nog maar bitterweinig een echt agressieve Stafford ben tegengekomen. Ze hebben een enorme "will to please", alles is goed voor hen als de baas het maar leuk vind doen ze het ook graag. Een correct opgevoede Stafford gaat door het vuur voor zijn baasje. Ze zijn dus ook door deze eigenschap een makkelijk doelwit voor mensen met verkeerde bedoelingen: hondengevechten, afschrikmiddel, wapen.

    De keerzijde van de medaille is dan ook wel dat een Stafford best van pups af aan leert om te gaan met dieren, zoals katten, paarden, koeien, en vooral dan andere honden. Zoals eigenlijk met elke hondenras is het belangrijk de Stafford tijdens zijn eerste weken als zelfstandige pup te laten wennen aan alles dat je ooit in de toekomst zal tegenkomen. Geloof me het werpt vruchten af. Een hond voedt je niet bruut en agressief op , op een positieve manier hem belonen en straffen op een normale manier kan ook, zoals negeren of corrigeren met de stem. Dit doen ze in de natuur trouwens ook, een moederhond zal haar pups steeds corrigeren door te grommen indien dat nodig is.

    En zo zijn mijn vriendin, de kinderen en ik de trotse eigenaars van 4 opgevoede Staffords, we zouden hen niet meer kunnen missen. alle herinneringen samen dat zet je niet zomaar opzij.

    Geen enkele bezit een stamboom, laten we zeggen dat bij ons toendertijd ons buikgevoel en groot hart voor dieren primeerde tegenover een hond met papieren. Sommigen hebben als pup niet zo een aangenaam leven gehad en hebben wij voor hen een heel mooie toekomst kunnen geven in ons gezin. En wij hebben het ons nog nooit beklaagd, al zijn er soms wel eens momenten als ik eerlijk ben dat je zegt: Wat doe je nou weer? En dan kijken ze je met dat lieve snoetje aan zoals je eigen kind dat meestal goed kan, dat je meestal smelt en al snel weer vrolijk rondloopt.

    Langs de andere kant wil ik ook benadrukken dat het lang niet zo slecht is om een Stafford met stamboom of stamboek te hebben. De meeste fokkers zijn erkend bij een rasvereniging in dit geval de ASTCB, American Staffordshire Terrier Club Belgium. Hun honden worden onderworpen aan alle mogelijke tests en dit komt je pup dan later ook meestal ten goede qua gezondheid, dat wil natuurlijk niet zeggen dat een stamboomloze Stafford op gebied van gezondheid problemen geeft maar de kans is groten uiteraard omdat men niets weet over de voorouders, dragerschap van een ziekte bv Ataxia, heupdisplasie, etc. Zo blijft dit ras zuiver en kan er gesproken worden van rasverbetering door goede combinaties te maken uit de diverse bloedlijnen. Maar zoals gezegd zijn er genoeg sites die daarover de juiste informatie hebben en is dit niet het doel van mijn blog.

    Een hond heb je voor het leven niet voor heel even!!!





    18-05-2009 om 09:46 geschreven door jorditempels  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (5 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rasinfo en Rasstandaard American Staffordshire Terrier
    Hieronder vind u al een heleboel informatie omtrent de AST, indien u nog meer informatie wenst kan u best een gaan kijken op www.astcb.be

    groetjes jordi

    Rasinfo

    De American Stafford is een kort gebouwde sterke hond, hij heeft een brede diepe borst en een goed ontwikkelde achterhand. Zijn hoofd is middelgroot met een brede schedel en hij heeft duidelijk afgetekende kaken. Zijn gebit is scharend, de oren mogen gecoupeerd of ongecoupeerd. Let wel; honden in Belgiƫ gefokt mogen sinds 1 oktober 2001 niet meer gecoupeerd worden. Zijn vacht is kortharig en komt voor in verschillende kleurvariƫteiten. Een AmStaff geeft de indruk van grote kracht in verhouding tot zijn lichaam. Hij zit stevig in elkaa, is sterk gespierd en erg lenig waardoor hij zijn kracht en wendbaarheid goed kan combineren. De AmStaff is een standvastige, intelligente, betrouwbare en eerlijke hond. Wanneer goed gesocialiseerd is hij erg gesteld op kinderen en mensen in het algemeen. Ook met ander huisdieren kan hij zeer goed overweg. De AmStaff is een echte gezinshond en vraagt om gezelschap. Hij is door zijn afmetingen dan ook de ideale huishond en vertoeft graag in de nabijheid van zijn gezin. Zoals de meeste honden dus geen hond voor een hok in de tuin maar gezellig bij ons in huis.
    Zoals voor elke hond is ook voor onze AmStaff een goede opvoeding noodzakelijk. Indien men niet weet waar men hiervoor terecht kan vraagt men best advies aan de fokker of eventueel via de ASTCB. Een deskundige begeleiding draagt vanzelfsprekend bij tot het welslagen van de opvoeding van je pup. Goede gewoontes of slechte gewoontes het worden gewoontes voor het leven en dat kan soms tegenvallen.

    Rasstandaard

    Algemeen Voorkomen.
    De American Staffordshire Terrier moet de indruk wekken krachtig te zijn in verhouding tot de grote van zijn lichaam, een hond waarvan alle delen van het lichaam in verhouding zijn, stevig gespierd, atletisch en gracieus, oplettend en attent ten opzichte van zijn omgeving. Hij moet 'stocky' zijn; vierkant, geblokt, gezet nooit afgetraind, niet langbenig of racy (neiging naar windhondachtige) in zijn omlijning. Zijn moed is spreekwoordelijk.

    Hoofd
    Van gemiddelde lengte, schedel diep en breed, zeer goed ontwikkelde wangspieren (bakken), oren hoog aangezet maar toch ook ver genoeg uit elkaar.
    Oren - gecoupeerd of ongecoupeerd, het laatste heeft voorrang (honden geboren na 1 oktober 2001 mogen niet meer gecoupeerd zijn). Ongecoupeerde oren moeten klein zijn en 'half prick' of 'rose' gedragen worden. Oren die vanaf de basis hangen moeten achtergesteld worden. Ogen - zo donker mogelijk, rond, laag en diep in de schedel, en ver van elkaar geplaatst. Geen roze oogleden (oogranden).
    Snuit - Gemiddelde lengte, ronde bovenzijde, stijl naar beneden vallend onder de ogen. Kaken duidelijk afgetekend. Onderkaak sterk en met grote bijtkracht. Lippen goed sluitend en gelijkmatig, niet los of te groot. Boventanden moet juist voor de ondertanden neerkomen (schaargebit). Neus beslist zwart.

    Nek
    Zwaar, licht gebogen, taps toelopend vanaf de schouders tot de achterkant van de schedel. Geen losse huid, gemiddelde lengte.

    Schouders.
    Sterk en gespierd met ruime hellende schouderbladen.

    Rug.
    Tamelijk kort, ligt hellend vanaf de schoft naar de romp, aan het eind van de romp schuin aflopend naar de staartaanzet. Lendenen iets invallend.

    Lichaam.
    Zware goed gewelfde ribben, dicht naast elkaar geplaatst. Borst diep en breed waardoor de voorbenen ver uit elkaar staan.

    Staart.
    Kort in verhouding tot de grootte, laag aangezet, uitlopend tot een fijne punt. Niet gekruld of over de rug gedragen. Nooit gecoupeerd.

    Benen.
    Voorbenen: recht, verticaal met dikke ronde beenderen, rechte polsen. Geen doorgezakte polsen. Achterbenen: goed gespierd, goed gehoekt , noch naar binnen noch naar buiten gedraaid. Voeten van middelmatige grootte, goed gewelfd en compact. Gangwerk veerkrachtig maar zonder deinen, slingeren of telgang.

    Vacht.
    Korte dicht bij elkaar geplaatste, glanzende stevige stijve haren.

    Kleur.
    Elke kleur, geheel, gedeeltelijk of gevlekt is toegestaan; geheel wit, meer dan 80% wit, black and tan en leverkleur mogen niet aangemoedigd worden.

    Grootte.
    Grootte en gewicht moeten in verhouding zijn. Een schouderhoogte van 46 tot 48,5cm voor reuen en 43 tot 46 cm voor teven wordt geprefereerd.

    Fouten.
    Fouten die bestraft dienen te worden zijn, vleeskleurige neus, lichte ogen of rose oogleden, te lange of slecht gedragen staart, onder-voor of boven-voor beet.

    Aangenomen en goedgekeurd op 10 Juni 1936.

    18-05-2009 om 08:54 geschreven door jorditempels  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welkom iedereen op onze blog
    Beste bezoeker,

    Deze blog werd gemaakt om onze ervaringen te delen met mensen die ook een hondje hebben dat moet bevallen en informatie zoeken.
    Als mooie herinnering voor ons en de nieuwe pup-eigenaars.

    18-05-2009 om 08:44 geschreven door jorditempels  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat!
    Proficiat!

    Uw blog is correct aangemaakt en u kan nu onmiddellijk starten! 

    U kan uw blog bekijken op http://www.bloggen.be/american_staffordshire_terrier_kyra_en_de_pups

    We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen.  Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.

    U kan dit zelf helemaal aanpassen.  Surf naar http://www.bloggen.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'.  Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.

    Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt.  Surf naar http://www.bloggen.be/  en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.  Druk vervolgens op 'Toevoegen'.  U kan nu de titel en het bericht ingeven.

    Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'.  Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!').  Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd.  U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.

    Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://www.bloggen.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op.  Klik vervolgens op 'Instellingen'.  Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.

    WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
    De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
    - Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.

    WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
    Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.

    WAT IS DE "WAARDERING"?
    Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.


    Het Bloggen.be-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!

    Met vriendelijke groeten,
    Bloggen.be-team

    18-05-2009 om 08:15 geschreven door  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)

    Archief per week
  • 18/05-24/05 2009

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs