Alle info over geiten














Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 



Zoeken in blog


Vindt ons op Facebook!

Rondvraag / Poll
Wat vind u van de vernieuwde blog?
Mooi
Voldoende
Niet mooi
Ik had liever de oude blog
Bekijk resultaat


Vindt ons ook op Facebook!

30-12-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welkom op onze website!

Welkom op onze website!

Wij hebben al sinds 2005 geiten, en het is een grote passie van ons.
Wij hebben deze blog op gesteld omdat het een leuke hobby is en we andere mensen willen helpen.
In de linkerkant zie je alles over de geiten en dwerggeiten.
Je kan ons ook altijd mailen en je inschrijven op de nieuwsbrief aan de rechterkant.
Veel leesplezier en kijk rustig verder! 
Klik op foto voor groot formaat

Bijlagen:
geiten_09_800.jpg (243.7 KB)   

30-12-2011, 00:00 geschreven door De geitenhouders  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (370 Stemmen)
13-05-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onze lieve geitjes!
Een kleine fotoreportage van onze geitjes!

De moeder:



Het kleintje en een andere.


Onze 'oudjes'


Hun terrein:



En Meneer de bok Tommyy

13-05-2012, 00:00 geschreven door De geitenhouders  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (85 Stemmen)
10-03-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwsbrief
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks al het nieuws over geiten, deze blog,verkoop van geiten,...
Je kan je inschrijven door aan de rechterkant je emailadres in het kadertje nieuwsbrief in te vullen!

10-03-2012, 00:00 geschreven door De geitenhouders  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (38 Stemmen)
06-03-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitprintbare versie van blog
Hallo,

Als je de blog graag wilt uitprinten stuur dan even een mail naar ons.
Dan sturen we je een goed uitprintbare versie.

Je kan ons altijd mailen via email-mij aan de rechterkant!

06-03-2012, 00:00 geschreven door De geitenhouders  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (15 Stemmen)
29-12-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kostprijs
Wat kost een dwerggeit ?
  • Het klaarmaken van de weide (afspanning) en het bouwen van een stal.
  • De prijs van aanschaf. Naargelang de fokker kan deze varieren tussen de 30 en de 100 euro. Bij een veehandelaar kan men de goedkoopste dieren kopen maar lees eerst nog eens dit.
  • De aanschaf van voeding. Dit houd in : hooi, stro, korrels,water.
  • Ontwormingsmiddelen en nu en dan dierenartskosten.
  • Eventueel elektriciteitskosten door het gebruik van warmtelampen bij het lammeren.

Bedenk ook dat er in de winter meer zorgen aan zijn dan in de zomer.
In de zomer is het allemaal wel leuk maar bedenk dat er ook moet voor de dieren gezorgd worden in de winter wanneer het koud is en ook wanneer het regent.
In gure omstandigheden moet er nog meer voor de dieren gezorgd worden dan anders.

In tijden van vakantie moet er ook iemand zijn die de geiten komt verzorgen. Ze kunnen echt geen dagen of weken aan hun lot worden overgelaten. Liefst komt er iedere dag eens iemand een oogje in het zeil houden.

Schrikken al deze dingen je niet af, dan zal je echt klaar zijn voor de aanschaf van enkele dwerggeitjes.

Veel plezier ermee en succes.

29-12-2011, 00:00 geschreven door De geitenhouders  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (54 Stemmen)
28-12-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Huisvestiging

Het hok

Een geit heeft niet veel nodig. Als nachthok is een hok van 3x3 meter al voldoende. Als de geiten in grotere groepen leven, moet het hok 1 m² groter zijn per extra geit. De inhoud van het hokje hoeft ook niet veel te zijn, het is voldoende dat de geit een gemakkelijk bereikbare voederbak heeft, een emmer of iets anders met vers water en een ruif met vers hooi. Een geit lust nogal veel, hoewel men vaak het omgekeerde beweert. Dit komt doordat als je een geit bv. een aardappel geeft en je die per ongeluk hebt laten vallen, de geit deze niet meer wil opeten. Want dan ze vindt die dan vuil. Als ze vaak dingen terug te eten krijgt die van te voren al op de grond hebben gelegen en heel vuil zijn geworden dan zal ze deze niet meer willen eten, aangezien ze zich die slechte smaak van de vorige keer herinnerd. De grond van het hok kan je bedekken met een laag stro zodat het hok proper blijft. Het is ook belangrijk dat er voldoende zuurstof in het hokje kan geraken.



Zorg voor een stevige omheining van de ren, want anders is die zo kapot. Wanneer hun rug gekrabt moet worden gaan ze zich tegen de draad zetten en zo hun rug schuren.(Hiervoor zie borstels) Als de draad dan niet stevig genoeg is kan het zijn dat deze  gewoon met de grond gelijk wordt gemaakt. Voor 1 geit moet je een ren voorzien van minimum 30m², maar hoe groter, hoe beter uiteraard! Om een degelijke ren te hebben is 100m² een minimum. Het is echter niet zo omdat een ren niet groter moet zijn, dat deze voldoende is als voeding.

De afsluiting van de weide
De afsluiting rond de weide moet minimum 1.25 m hoog zijn.Controleer regelmatig eens de draad om ontsnappen te voorkomen.  Geiten ontsnappen niet zomaar. Het baasje mag ze niet de gelegenheid geven! Zorg dat er in hun weide geen verhoging of obstakel ligt langs de draad. Doordat geiten prima kunnen springen én rijk zijn aan fantasie gaan ze niet nalaten om dat te gebruiken als springplank naar de andere kant van de weide. Om de afsluiting te sparen of om de geiten van bepaalde dingen weg te  houden kan je ook gebruik maken van een elektrisch draadje (12V).
De eerste keren schrikken ze zich rot maar ze leren het vlug om eraf te blijven.
Ook voor lammetjes en drachtige dieren kan het geen kwaad.
Het is ook een goeie hulp om dekbokken elk op hun plaats te houden zodat ze niet gaan vechten door de draad tegen elkaar.

 

Afspanning van de bomen!!!

Klik op foto voor groot formaat Dit is de "drastische" methode om bomen te beschermen maar je hebt er dan ook geen omkijken meer naar. Rondom de bomen staan er rechtopstaande bielsen aan elkaar vastgemakt langs de binnenkant.
Klik op foto voor groot formaat Dit is een "soepele" methode om de boomschors te beschermen. Gewoon een draad rond de boom geplaatst. Deze draad moet wel fijn genoeg zijn bijvoorbeeld kippedraad. Af en toe controleren want ze zijn vindingrijk genoeg om toch maar de draad los te peuteren.

Attributen voor in de weide.
Klik op foto voor groot formaat Een stapel brokstukken kan wonderen doen en al heel wat plezier verschaffen aan de jonge geitjes.
Klik op foto voor groot formaat Balken geplaatst op verschillende hoogte bied een aangename rustplaats in de zomer. Vooral rond de middag maken ze er gretig gebruik van.

28-12-2011, 00:00 geschreven door De geitenhouders  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (42 Stemmen)
03-12-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mekkerende geiten

Email van geitenhoudster:

Hallo, ik zit met een vraagje over geiten. We hebben momenteel twee geiten die in een mooi, groot hok zitten en kunnen spelen op een grote weide. Iedere dag krijgen ze genoeg te eten en aandacht. Ze eten ook wilgenschors voor hun gestel en hebben verhoogjes om op te spelen. Vers water is er ook. We hebben zelfs een overdekt speelplaatsje gemaakt voor bij regen.
Toch blèrt één geit de hele dag door. Aandacht geven of bijkomend voedsel verhelpt dit niet. Na een tijd begint dit toch wel te veel te worden, ook voor onze buren. Weet u soms een reden en/of oplossing?

Geiten kunnen ongelofelijk zeuren. Deze geitenhoudster is niet de eerste die zich vertwijfeld afvraagt: Ik doe zo mijn best en dan is het nog niet goed?Geiten zijn sociale dieren. Met mekkeren drukken zij gevoelens uit en zenden zij signalen uit naar andere geiten en mensen. Er kunnen een paar goede redenen zijn voor een geit om te mekkeren.Vanaf de nazomer kan een geit bronstig worden. Door onrustig gedrag, kwispelen met de staart en voortdurend mekkeren geeft zij aan dat de bok welkom is. Dit duurt een paar dagen en dan is het weer over tot aan de volgende vruchtbare periode in de cyclus, ongeveer 3 weken later. 
Verder mekkert de geit een tijdje na verstoringen in de kudde, bijvoorbeeld als een andere geit of haar lammeren zijn weggehaald. 
Direct na het lammeren is ook een lawaaierige periode. Vooral jonge moeders zijn nog wat onwennig en laten soms voortdurende horen dat zij in de buurt zijn. Gefrustreerde geiten die door een andere geit van het voer zijn weggejaagd of het hok uit zijn gezet en in de regen moeten staan doen luidkeels hun beklag.

Mekkeren is een manier om contact te maken met andere geiten uit de groep. Laatst liep ik in een groot heuvelachtig natuurterrein dat begraasd wordt door bokken. Als eerste kwam ik een alleen lopende jonge bok tegen die de groep was kwijtgeraakt. Luid mekkerend probeerde hij weer aansluiting te vinden. Een geit die alleen wordt gehouden zal, zolang zij de moed nog niet heeft opgegeven, hetzelfde doen. Volkomen natuurlijk gedrag.

Nu komen we op het problematische gemekker. Als de houder op ieder willekeurig moment van de dag met iets lekkers aankomt dan zullen de geiten, zodra zij de houder zien of horen, proberen de aandacht van die wandelende voerzak te trekken: mekkeren dus. En als de houder de geiten bevestigt in dit gedrag door inderdaad wat te geven dan zullen zij dat de volgende keer weer doen. Dit is de oorzaak van de meeste mekkerproblemen.

Het is dus aan te raden om op vaste tijden te voeren en daarbuiten niet. Ook omweiden moet op de vaste voertijd plaats vinden. Aan deze regelmaat moet strikt de hand gehouden worden. Als de houder op een ander moment van de dag de geiten lokt met wat brok om ze in handen te krijgen of om aan een gast te tonen dan is hij niet meer consequent.
Verder is de ervaring dat ‘junk food’ zoals brok het zeurgedrag stimuleert. Als de geiten geen brok verwachten dan kunnen ze er ook niet om bedelen. Mijn geiten krijgen vaak takken van bomen en struiken. Dit gebeurt alleen ’s ochtends vroeg. Als ik op een ander moment van de dag met een zaag een struik onderhanden neem dan hebben ze dat heel snel door en laten mij weten dat zij erop staan te wachten.

 

03-12-2011, 00:00 geschreven door De geitenhouders  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (55 Stemmen)
02-12-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De hoefverzorging
De hoefverzorging

De hoeven van de geiten groeien net als onze nagels. Dus moeten ze ook af en toe (om de drie maanden) worden bijgeknipt. 
Tip: doe dit tegelijkertijd met het ontwormen. Zo wordt het niet vergeten. Indien de geiten een ruwe ondergrond hebben of klautermateriaal om op te springen zal je merken dat de hoeven vanzelf iets afslijten.

Indien er nooit aandacht wordt aan besteed kan de geit minder vlot lopen en belast ze teveel haar gewrichten op een verkeerde manier doordat ze een andere loophouding aanneemt.
Met de tijd kan de geit kreupel worden. 
De hoeven kunnen worden bijgeknipt met een goede schaar of met een speciale schaar die verkrijgbaar is in de dierenzaak.
Laat je niet afschrikken door dit werkje want het is gemakkelijk zelf aan te leren en is echt niet zo moeilijk

 
Dit zijn verzorgde hoeven. De geit zal er u dankbaar voor zijn. Als je té lang wacht is er héél wat meer werk aan en het is ook minder overzichtelijk wat je precies aan het doen bent.  
Dit is een foto van mijn eigen schaar. Gemakkelijk is wel dat de schaar aan de ene kant "tandjes" heeft om wegglijden te voorkomen

02-12-2011, 00:00 geschreven door De geitenhouders  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (46 Stemmen)
13-04-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Info over de lammetjes

Hoeveel lammetjes worden per dracht geworpen?

 

Per dracht kunnen 1 tot 3 geitjes geboren worden.

De verzorging van de lammetjes

De geboorte moet plaats vinden in de kraamafdeling van de stal. Hierbij moet de temperatuur voldoende zijn en een regelmaat aanhouden van 13 á 15 'C. Is de staltemperatuur te laag dan moet men een verwarmlamp boven de kleine diertjes hangen. Deze bijverwarming moet veilig gebeuren, zodat brandgevaar uitgesloten is en de kleintjes zeker geen brandwonden kunnen oplopen. De moedergeit moet in deze periode zeer goed verzorgd worden. Nadat de moeder de lammetjes heeft drooggelikt, worden de naveltjes ontsmet met jodiumtinctuur of Iso-betadine. Let nu goed op of de kleine lammetjes aan de uier zuigen.

Na drie weken moeten de lammeren hooi kunnen opnemen. Ze beginnen ook krachtvoer te eten. Zorg ervoor dat de lammeren drinkwater binnen hun bereik hebben. Dus in éen kom of pan met beperkte hoogte. Ook de liksteen moet door deze jonge diertjes te bereiken zijn. Al deze maatregelen voorkomen ziekten, bv: de gevreesde nierstenen bij jonge bokjes.

Zijn de lammeren 14 dagen oud, dan kan men inenten tegen CLOSTRIDIUM (interotoxaemie). Volg hierbij aandachtig de voorschriften van de veearts.

De behandeling tegen COCCIDIOSIS pas ik enkel toe indien nodig, d.w.z. als de mest niet meer normaal is.

Jonge bokjes worden gespeend op een leeftijd van drie maanden. Ook de geitjes kan men dan spenen. Bij mij blijven de geitlammetjes bij de moeder lopen tot de moeder hen het zuigen belet, of tot ze verkocht worden.

Gedurende de opfok kan wel eens voedingsdiarree optreden. In dat geval eens laten uitvasten, d.w.z. gedurende 2 á 3 dagen geen krachtvoer meer verstrekken. Wel de gepaste middelen toedienen om de genezing te versnellen.

In de zomer komen ook wel eens oogontstekingen voor bij lammeren. Deze worden door de kleine steekvlieg veroorzaakt. In zo'n geval direct Terramycinezalf in het oogje doen. 

De voeding van het lammetje.

De voeding van een lammetje bestaat voornamelijk uit melk.
Vooral de eerste biestemelk na de geboorte is van groot belang. Verschillende malen "duiken" ze onder hun moeder om te drinken. Reeds heel vroeg, na een twee-tal weken beginnen de lammetjes te "proeven" van de korrels.
Fijne
sprietjes hooi of gras komen geleidelijk aan ook op het menu.
Een lammetje kan na ongeveer drie maanden zonder moedermelk.

Opvoeden van een geitelammetje met de fles.

Het vraagt heel wat werk om een klein lammetje op te voeden met de fles.
Eerst en vooral als het mogelijk is moet men er voor zorgen dat het lammetje de eerste biest van de moeder gedronken heeft.
Deze biest kan men afmelken bij de "moedergeit" of men kan tabletten biestemelk kopen in een dierenzaak of bij de apotheek.

Als melk kan men poedermelk kopen bij de apotheek maar het gaat even goed met VOLLE koemelk gewoon uit de supermarkt in dozen. In de praktijk groeien ze met deze melk net zo goed.

 

Hoe gaat dit nu in de praktijk ?

 
Men begint best met kleine hoeveelheden tot het lammetje de fles goed gewoon is. Die kleine hoeveelheden zijn ook een noodzaak omdat het kleine diertje gewoon geen grote hoeveelheden aankan.Je kan dit vergelijken met baby's.

-De eerste week : om de drie uur ongeveer 60 ml. (6x per dag)
-Vanaf de tweede week : om de vier uur ongeveer 100ml (4x per dag)
-Zo bouw je geleidelijk aan op tot een leeftijd van 6 weken.
-Na deze leeftijd eten de lammetjes al goed mee met de brokjes en het hooi : je kan dan verminderen tot 3 flessen per dag. Het lam kan dan gemakkelijk (als het een goede drinker is) een volle fles aan (240cc).
-Naar het einde toe (vanaf de leeftijd van 2,5 maand) : 2 flessen , één 's morgens en één 's avonds.
-Men kan stoppen vanaf de leeftijd van drie maanden.
Dit vind men overal in de supermarkt of bij de apotheek. TIP: Voeg enkele lepels rijstvlokken toe per fles.
Dit voorkomt diaree en geeft ook een meer verzadigd gevoel vooral in de laatste fles 's avonds.

 

Wat met meerlingen ?

Wanneer de geit drie of vier, misschien vijf lammetjes heeft moet men er zeker voor zorgen dat al de lammetjes de eerste biestmelk binnen hebben.
Best is gewoon even af te wachten wat de geit en de lammetjes gaan doen :
-Zal de geit al de lammetjes accepteren of heeft ze een voorkeur voor bepaalde lammetjes ?
-Vinden al de lammetjes de weg naar de speen ?
-Zijn alle lammetjes sterk genoeg om zelf op zoek te gaan ?
-Laat de geit het drinken van zoveel lammetjes toe of is ze het beu wanneer er twee lammetjes hun buikje hebben gevuld ?

Wanneer je ziet dat enkele lammetjes het moeilijk hebben om aan de speen te geraken door één of andere reden neemt men ze best bij de geit weg om zelf op te voeden met de fles.
Doch dit mag men niet zomaar doen omdat het "schattig" is. Het moet écht nodig zijn want het is een heleboel werk. Eens men ermee begint kan men ook niet meer terug krabbelen.
Bedenk dat een dwerggeitje ook niet zomaar van een flesje zal drinken. Het moet aangeleerd worden. Wanneer het geitje al gewoon is om bij de moeder-geit te drinken zal het ook nog zeer moeilijk overschakelen en omgekeerd.
Normaal gezien wanneer met meerdere lammetjes aan de uier wordt gezogen past de uier zich aan aan de grote hoeveelheid melk die moet geleverd worden.
Besluit: Geef de geitjes eerst alle kansen om bij hun moeder te drinken en grijp pas in als je mocht zien dat het echt nodig is.

13-04-2010, 00:00 geschreven door De geitenhouders  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (75 Stemmen)
12-04-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verzorging van de geit.

EEN GOEDE VERZORGING...


Onder verzorging verstaat men voeding en drinkwatervoorziening, reinigen en ontsmetten van de stallen, knippen van de hoeven, borstelen, ontluizen en ontwormen van de dieren, en het voorkomen en bestrijden van ziekten. Ontwormen en ziektebestrijding worden in een afzonderlijk hoofdstuk van dit vademecum behandeld.

Het mesten en ontsmetten van de stal.

Mesten gebeurt in de zomer om de veertien dagen. In de winter kan men de mest iets langer laten liggen. Er is dan immers minder verdamping en de stalgassenconcentratie blijft beperkt.

Na het mesten worden de bodem en de hokwanden ontsmet met de rugsproeier. Men kan ook een ontsmettend poeder op de bodem strooien, bv. Stalosan. Verder kan men nog produkten als Dettol en Halamid voor de ontsmetting gebruiken.

Het borstelen van de geiten. Zo men de tijd ter beschikking heeft, kan men de geiten dagelijks borstelen. Dit is zeer weldoende voor de huid en beharing : het vuil dat jeuk kan veroorzaken wordt dan verwijderd. Borstelen bevordert de bloedcirculatie in de huid. 

Mjam mjam... Oh lief geitje, wat eet je nou?

Geiten zijn geen kieskeurige dieren. Daarom moeten wij kieskeurig zijn voor hen. We willen immers alleen het beste voor onze diertjes. Je mag en kan hen (bijna) alles geven. Maar wees attent en overdrijf niet! Mensen willen soms snel af zijn van het rottende eten!

  • geef je geitje elke dag vers, proper en koud water en zorg ervoor dat het drinken niet de hele dag in de blakende zon staat (anders warmt het water op en verderft het extra snel)
  • geef je geitje elke dag vers gras. Daar houden ze ongelofelijk van en ze zouden nogal wat doen om bij dat ene sprietje verse gras te geraken.
  • geef hen ook korrels (in de speciaalzaken, AVEVE, dierenspeciaalzaken enzovoort te verkrijgen).
  • verder eet een geit ook ons afval. Gekookte voeding, oud brood (liefst gedroogd, wordt als koekje gezien of snoepje voor de geit), sla, komkommer, kortweg alles (behalve vlees) ; Maar controleer steeds of er geen schimmel of ander bederf aanwezig is
  • Afval uit de groententuin :
    In principe met uitzondering van de nachtschadigen (aardappel,tomaat,..) kan praktisch alles worden gegeven. Vooral loof van allerhande groenten kan dienstig zijn.
    Wortelen, de bonen - en erwtenplanten , bladeren van artischokken, het loof van wortelen, diverse kolen (fijngehakt ,gedroogd en gemengd met bijvoorbeeld graan) (ben hier zelf geen voorstaander van) ,prei ?, look?, ui ?
    Enkel het loof van rapen en bieten zou slecht zijn. De wortelen worden in een bundel opgehangen aan de ruif gevoederd. De rest kan gedroogd in de ruif worden verstrekt.

  • Taken van bomen: Bijna Alle takken van fruitbomen : appelen en peren zijn excellent. De gevallen vruchten zijn een echt feest. Gereinigd en in fijne stukjes gesneden (met de bietenmolen ) en zo gedroogd gemengd met graan zouden ze een feest zijn.Vermijd rotte of overrijpe vruchten. Zie dat uw fruitbomen goed beschermd zijn . Doordat geiten slechts één rij tanden hebben kunnen ze een appel in zijn geheel inslikken en erin stikken.

  • NOOIT !! Takken of vruchten van notenbomen, perzikbomen, pruimenbomen, kerselaars geven. Giftig !                            

    Gezondheid

    Een gezond dier is alert en trots. De oren zijn voortdurend in beweging en registreren elk geluid.
    De vacht is gelijkmatig en glanzend.
    In de verharingsperiode (voor- en najaar) kan de vacht doffer zijn en pluiziger. Dit kan een paar weken duren, maar het verharen moet vlot verlopen en een geit mag niet het hele jaar door aan het verharen zijn. Indien de geit niet uit de verharingsperiode geraakt is er iets mis met de gezondheid of heeft de geit tekort aan bepaalde voedingstoffen of vitaminen. Om het verharen gemakkelijker te laten verlopen kan men borstels plaatsen tegen de zijkant van het hok binnen of buiten om zich tegen te schuren. Meteen wordt ook de afsluiting gespaard.

    Dit zijn de alomgekende "schuurborstels". Ze zijn goed maar gaan minder lang mee dan de witte "paardeborstels".
    Dit zijn "paardeborstels". Ze zijn steviger en harder dan de rode gewone schuurborstels. Deze zijn ook duurder in aankoop.


    De meeste activiteit is te verwachten vooral S'AVONDS IN DE ZOMER. Dan kunnen de geiten rennen, springen en met elkaar dollen.
    In de winter zijn de geiten in het algemeen veel rustiger en kalmer. Het is ook veel vroeger donker en ze zoeken bij het duister worden hun stal op om te rusten. Geiten volgen dus wel duidelijk het opkomen en het ondergaan van de zon (licht-donker). In de winter is er onderling minder activiteit omdat de geiten hun energie gebruiken om zich te verwarmen. Ze hebben in deze periode dan ook meer krachtvoer nodig.

    De mest wordt afgescheiden onder de vorm van keutels . Slappe mest of mest die "worstachtig" is kan verschillende oorzaken hebben.
    Het kan zijn dat de geit dringend moet ontwormd worden of dat de voeding verkeerd is. Observeer de dieren iedere dag bij het voederen! Dan merkt u het best als er iets aan de hand is en kan u nog tijdig ingrijpen voor het te laat is.
    Een bevuilde staart en bevuilde achterpoten kunnen al een alarmbelletje laten rinkelen. Een lang aanslepende diaree kan de dood tot gevolg hebben en zeker bij lammetjes!!!

    Vindt ontwormingsmiddelen bij onze sponser hieronder!

    Ziekten

    Over ziekten ga ik niet uitwijden omdat ik geen dierenarts ben en dit te ver zou leiden.
    Doch één van de allerbelangrijkste zaken bij geiten is het ONTWORMEN. Dit doet men best drie à vier maal per jaar.
    Beter een keer te veel dan te weinig, vooral als de geiten voortdurend in dezelfde weide blijven.
    Na het lammeren is het raadzaam om de moeder-geit te ontwormen. Het produkt wordt op die manier meegegeven aan de lammetjes. De lammetjes zelf mogen ontwormd worden vanaf de leeftijd van twee maanden. Dit verschilt soms ook van het ene produkt tot het andere.

    Er is een grote verscheidenheid aan producten te koop in de apotheek of bij de dierenarts. Wissel af en toe eens af van produkt om resistentie *te voorkomen. Best is de datum van het ontwormen ergens op te schrijven want de tijd gaat vlug en het zou jammer zijn als je aan ontwormen denkt wanneer de geiten ziek worden.

    Wat bij geiten ook al eens voorvalt is diaree. Dit kan verschillende oorzaken hebben maar meestal zit de voeding er voor iets tussen. Geiten houden van afwisseling en een éénzijdige *voeding of een grote hoeveelheid van een of ander voer kan diaree tot gevolg hebben. Meestal helpt dan een goede pluk hooi en aanpassing van de voeding. Een geit kan ook diaree krijgen door niet tijdig te ontwormen. Daarom is ontwormen ook zo belangrijk.

    Na de aanschaf van een dwerggeitje :

    Na de aanschaf van een geitje is het raadzaam om ze goed in de gaten te houden de eerste dagen. Door de verandering van stal, omgeving en de stress van het vervoer kan het ook zijn dat de diertjes enkele dagen een slappere mest produceren. Dit is niet erg en van voorbijgaande aard maar toch is het goed als ze de eerste dagen hun volle behoefte aan hooi kunnen opnemen. Ook al zitten ze in een wei vol met gras, geef de eerste week toch nog hooi bij. Je zal zien dat de mest vlug terug normaal wordt. Bouw dan geleidelijk af en wees attent. Een volwassen geit zal van een "verhuis" minder last ondervinden dan lammetjes van drie maanden oud. 


    Algemene verzorging: geitje, wat is er met je hoefjes, het lijkt alsof je mankt...

    Een geit is een hoefdier en heeft dus hoeven. Die hoeven kan je best vergelijken met onze nagels. En die moeten wij verzorgen door ze te knippen op tijd en stond en dat is ook het geval met de hoeven van de giet en bok. Om de 3 Maand moet je de bok en de geit's hoeven verzorgen en dat gaat:

    • je hangt de geit met zijn halsband en een touw vast aan een boom (zodat hij even niet weg kan lopen... zorg er wel voor dat hij genoeg kan ademen en slikken!!!!)
    • knel de geit zijn heupen tussen je benen
    • neem 1 van zijn achterpoten vast en haal de top van de schaar (speciale schaar die je kan krijgen in de dierenspeciaalzaak) het vuil van tussen de hoeven en hoevenranden.
    • knip de hoef tot de goeie lengte en de hoefhiel dan uiteindelijk ook
    • dan maak je de hoefhiel gelijk met de hoeflengte zodat de hoef 1 vlak oppervlakte heeft.
    • Herhaal dit met alle hoeven.

    Het is dikwijls makkelijker als je de geit gaat verstrooien met iets, dat maakt het voor jou en de geit makkelijker. Je kan de diertjes vb een pot eten geven.

    Ondertussen hebben wij van onze diertjes ook al de hoevetjes geknipt en ik moet eerlijk bekennen het is makkelijk uit te voeren dan de theorie te kennen geeft. Hoeven bewerken zijn echt wel niet moeilijk. Je mag het zelfs van mij aannemen dat mijn bok (Armani) van het werkje genoot. Want hij voelde dat het makkelijker werd, dat het niet meer knelde tussen zijn hoeven... en achteraf kunnen ze ook makkelijker lopen. Geloof mij, 't is absoluutniet zo moeilijk als het lijkt!)

     

12-04-2010, 00:00 geschreven door De geitenhouders  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (103 Stemmen)
11-04-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevaarlijke planten voor geiten.

Een groot aantal planten in huis en tuin is voor geiten min of meer giftig. Denk nooit dat een geit giftige planten niet eet, het is een kwestie van smakelijkheid of planten al dan niet gegeten worden.

Wil je alle gevaarlijke planten bekijken klik dan onderaan op de bijlage.
Hier zie je de giftige plant met naam+foto!

 Taxus Baccata (venijnboom)

Hiervan worden vaak heggen aangetroffen. Door veel mensen zal deze heester aanzien worden voor een fijnspar. Er is echter een duidelijk verschil; de naalden van de taxus zijn plat en toegespitst en van de fijnspar rond. Ook de groene kleur van de taxus is donkerder dan die van de fijnspar. De bessen van de taxus zijn scharlaken rood met violette zaden. Naalden, zaden en hout zijn zeer giftig. De rode mantel van de bessen echter niet. Die wordt door de vogels gaarne gegeten. Opname van 100 gram taxus groen veroorzaakt bij geiten na enkele uren de dood door hartverlamming. Kleinere hoeveelheden veroorzaken maag-darmontsteking, waarbij de dood na langere tijd intreedt. Plant daarom als men geiten, schapen, runderen of paarden houdt NOOIT een taxus heg aan.
Wees ook voorzichtig met snoeihout, dit moet verbrand worden. Katten en konijnen schijnen daarentegen ongevoelig te zijn voor deze plant.

Rododendron en Azalea

De bladeren van deze zeer mooie struik met zijn roze of rode bloemen zijn voor geiten bijzonder giftig. Bij opname van een kleine hoeveelheid bladeren ziet met speekseldelen, braken, koliek en bloed-diarree. Tenslotte sufheid en verlamming. Als tegengif kan men sterke thee of aftreksel van berkenbast geven. Rododendrons en azalea's horen daarom ook niet thuis in de omgeving van geiten.

Rhammus Franqula

Ze bloeit het hele jaar door met kleine groene bloempjes en draagt daarna zwarte bessen. Blad, hout en bessen zijn alle drie giftig. Opname hiervan veroorzaakt een maag-darmonste- king, vaak gepaard met bloed-diarree. Voor behandeling kan men inhullende slijmige middelen geven, bijvoorbeeld lijnzaadlijm. Dit kan in niet ernstige gevallen resultaat opleveren.

Buxus (palmboom)

Deze uit klein-azië afkomstige struik wordt in tuinen vaak in diverse vormen gesnoeid. Opname van palmgroen veroorzaakt ook een maag-darmontsteking, verder slingerende gang en bewustzijnsstoornissen met daarna meestal een snelle dood na een krampstadium. Als tegengif kan men tannine geven.

Liguster

Wordt ook vaak als heg aangeplant. Het is in veel geringere mate giftig. Bij vrije opname veroorzaakt het ook maag-darmontsteking.


Gouden regen

Deze mooie plant bevat het grote vergif cytisine dat met de melk wordt uitgescheiden. De melk kan dus vooral voor de lammeren gevaarlijk zijn. Alle delen zijn giftig, maar speciaal de bloemen en de zaden. Opname van 0.5 gram per kg lichaamsgewicht veroorzaakt krampen en dood door verstikking.

Eikels en beukenoten

De eikels, speciaal als ze onrijp zijn, door het hoge tannine gehalte en de beukenoten omdat ze blauwzuur bevatten. De dieren nemen ze echter graag op en daardoor vaak een hoeveelheid die vergiftiging veroorzaakt.

Prunus virginea (vogelkers)

Van deze uit Noord-Amerika ingevoerde boom, komt een gifstof voort waaruit na opname blauwzuur gevormd wordt. Stikstof bemesting, droogte, vorst en bespuiting verhogen het gifstofgehalte. Verlept loof is daarom zeer gevaarlijk.

Robina Pseudo Acacia

Vooral de bast van deze boom bevat verschillende gifstoffen en wel speciaal in de herfst. Deze veroorzaken bij opname een bloedige maag-darmontsteking.

Lupine(lupinus)

Hier moet onderscheid worden gemaakt tussen de gele Lupinus Luteus waarvan het zoete zaad in de veevoeding wordt gebruikt wegens zijn hoog eiwitgehalte. In Roemenië worden trouwens landerijen met deze plant volgezaaid voor de veevoeding. De sierlupinen uit onze tuinen zijn echter giftig. Ook het zaad dat een bijzondere bittere smaak heeft. Deze sierlupinen hebben tijdens de bloei meestal blauwe- of rode bloemen. Gedroogde planten behouden hun giftige eigenschappen. Vergiftigde dieren hebben geen eetlust, zijn suf, later vertonen ze geelzucht en tenslotte verlammingsver- schijnselen.

Klaproos (Papaver)

Het giftigst zijn deze planten gedurende de bloei en in het begin van de zaadvorming. Vergiftiging veroor-zaakt krampaanvallen. In het begin-stadium kan tannine als tegengif gebruikt worden.

Vingerhoedskruid (Digitalis purpurea)

De gifstoffen hieruit beïnvloeden de hartwerking waardoor het hart tot stilstand kan komen. Herkauwers zijn hiervoor minder gevoelig omdat de gifstoffen gedeeltelijk in de pens omgezet worden in onschadelijke verbindingen. Bij vergiftiging ziet men speeksel, koliek en diarree. De hartwerking wordt eerst langzamer, daarna sneller met een onregelmatige pols totdat na een toestand van verdoving de dood intreedt.
 

Bijlagen:
giftig planten.pdf (1.2 MB)   

11-04-2010, 00:00 geschreven door De geitenhouders  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (86 Stemmen)
10-04-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wil je lammetjes hier lees je er alles over!

Nog meer geitenplezier kan enkel met nog meer geitjes! FOKKEN

Het fokken gebeurt (logischerwijs) met een bok en geit samen. Een geitje kan gedekt worden door de bok wanneer zij 9 maanden oud is. Een bok kan weliswaar vanaf zijn 2,5 maand dekken, maar dat is niet gezond van geen één van beide diertjes. Als je het geitje laat dekken voor haar 9 maand is zij helemaal nog niet klaar om gedekt te worden. Dan zal haar bekken het lammetje nog niet goed kunnen dragen. Om de 3 weken zal het geitje bronstig worden.Dat betekend dat ze in die tijd opnieuw een eicelletje krijgt om te bevruchten.

Hoe zie je dat je geitje bronstig is?

Je kan het beste merken dat ze bronstig is door het feit dat ze de andere geitjes zal bespringen, maar als er een bokje tussen zit, zullen ze elkaar opzoeken. In die tijd zal het geitje mekkeren (heel veel zelfs) en gaat ze heen en weer zwaaien met haar staartje. Daarbij zijn ook haar geslachtsdelen roder en gezwollen.

Hoe gebeurt de paring?

De bok gaat op de rug van het geitje springen en dan vind de zaadlozing plaats. Daarbij kan de bok zijn hoofd achterover gooien. Na enkele uren als is de bevruchting gebeurt.

Hoe lang is de geit zwanger?

een geitje blijft 5 Maand drachtig

Hoe zie je dat je geitje zwanger is?

  • ze zal veel rustiger en kalmer worden dan anders
  • ze wordt dikker
  • haar uier wordt groter en dikker
  • ze wordt niet meer bronstig
  • Je kan deze dingen enkel weten als je je diertje regelmatig (elke dag enkele keer) observeerd.

Wanneer is het meest bronstig?


In het najaar (september – december) zal de geit plots zeer veel mekkeren. Dit is het teken dat ze naar de bok wil. Ze is op dat moment vruchtbaar, indien u dus lammetjes wil in het voorjaar, zal u een van die dagen met de geit naar de bok moeten. Indien de geit niet bevrucht is zal ze na ongeveer 3 weken (dit is de duur van de cyclus van een geit) opnieuw zeer veel mekkeren. Dit betekent dat de bevruchting mislukt is en dat ze dus weer gedekt wilt worden. Eens de geit bevrucht is zal het nog ongeveer 150 dagen duren vooraleer de lammetjes geboren worden.Ten laatste 2 maanden voor de bevalling moet je de geit voor een laatste keer melken. Dan is de uier helemaal leeg en kan de geit beginnen met de voorbereiding op de nodige melkproductie.
Ondertussen blijft de bevalling naderen, het is belangrijk dat u de eetgewoonte van de geit goed in de gaten houdt. Zorg ervoor dat ze altijd voldoende (kracht)voeder krijgt en dat er steeds vers water en hooi beschikbaar is.


De dagen rond de uitgerekende bevallingsdag is het best dat er iemand in de buurt is. Meestal heeft een geit geen hulp nodig, maar het is belangrijk dat alles vlot verloopt maar met het werpen valt er niet veel te helpen.


Bokken, zijn ze nu écht zo anders?

Ja, bokken zijn anders! Om te starten heeft een bok een klier, die een zekere geur afscheid die erg opvallend maar ook kenmerkend is voor een bok. Deze klier zit tussen de horens van de bok. Ten tweede is een bok vaak niet zo betrouwbaar als een geitje. De bok kan erg gestuwd worden door zijn eigen driften. Daarvoor laat hij niemand of niks in de weg laten staan. Hij zou letterlijk de pannen van het dak lopen door zijn driften!

(Onze Jef (bok) kan een echte ondeugd zijn voor Lotje (geit). Hij zou haar door zijn eigen driften tot in de vijver duwen of zelfs de Kippen wegduwen om bij haar te zijn. Hij laat niks of niemand in de weg staan als hij zijn driften of zotte buien heeft! Laat dit een waarschuwing zijn voor wie kleine kinderen heeft! Bokken kunnen gevaarlijk zijn!)


Het is dus veel raadzamer om een bok onmiddellijk na de dekking (=de paring) weg te nemen van bij het geitje. Anders zal de bok het geitje blijven lastig vallen, wat zeker het geval is als het gietje drachtig is of rits is. Onmiddellijk na de geboorte van de kleintjes zal de bok weer in staat zijn om het geitje drachtig te maken, natuurlijk is dit voor het geitje een ongezonde manier. Haar lichaam moet de tijd krijgen om weer te herstellen van haar zwangerschap en geboorte van haar kleintjes. De bok zal ook de lammetjes zo snel mogelijk willen dekken. En dat kan niet, het is niet gezond voor het kleintje. Een geitje mag immers maar gedekt worden vanaf haar 9 maand. Een bok zal ook bij de minste seksuele drang (of drift) het hele boeltje op stelten willen zetten. (Jammer genoeg) heeft de bok het heel jaar door driften, dat betekend dan ook dat de bok het hele jaar door vervelend kan gaan doen tegen het geitje. Neem dus, zoals gezegd het liefst de bok onmiddellijk na de dekking weg van het geitje.

Opgelet!!!!! Neem ook bokjes van 2,5 maand weg bij hun moeder, anders bestaat de kans dat de (piepjonge, ocharme) bokjes hun eigen moeder al gaan dekken. Let dus op met bok-lammetjes! Wil jij deze last niet, dan kan je ook je bokje laten castreren. Hij kan dan:

  • geen geitje meer drachtig maken
  • geen geur meer afscheiden (de typische geitengeur!)
  • geen driften meer krijgen

10-04-2010, 00:00 geschreven door De geitenhouders  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (91 Stemmen)
09-04-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aanschaf van de geit
Geitjes kopen of toch maar beter niet?!
Wanneer we een geitje gaan aankopen, moeten we toch wel eens goed stilstaan bij onze al-dan-niet beslissing. Een geitje is geen klein diertje meer (geen eend - muis - rat - kat). En we kunnen het diertje ook niet in ons eigen huisje houden! Bovendien kan een geit gemakkelijk 15 jaar worden! Dus is het zeker en vast geen overbodige luxe om 3 keer na te denken of we een geitje neemt of niet?...
  • een geitje moet voldoende ruimte hebben (want geiten zijn gek op spelen en ravotten)
  • een geitje moet een groot hok hebben om in te schuilen voor regen, zon, wind, hagel enzovoort
  • een geitje moet kunnen spelen (want geiten zijn gek op spelen en ravotten)
  • kan jij het veroorloven om het geitje eten te geven? (geiten eten niet enkel gras!)
  • kan jij het je veroorloven om - als het geitje ziek is - hem naar een dierenarts te doen en hem de nodige medicatie te verschaffen? (vb ontwormingsmiddel)
  • kan jij het diertje de nodige aandacht geven?
  • kan jij het diertje elke dag vers drinken, eten, gras of ander groenvoer geven?
  • is er iemand in jou directe omgeving die jou taak als verzorger kan vervangen als jij er even niet kan zijn (vb als je in het ziekenhuis ligt)
  • een geit moet ook verzorgd worden (vb je moet zijn hoefjes bijwerken, je moet zijn hokje uitmesten, je moet in het vriesweer hem voorzien voor eten en drinken, je moet hem kunnen eens borstelen)
  • Hebt u grasland waarop het diertje eens kan grazen indien het geen gras meer heeft in zijn eigen looppark?
  • Wilt u fokken? Dan moet u plaats voorzien, verzorging, voeding voor 2 beestjes
  • Kan u zich wel een geitje en zijn verzorging veroorloven? (een geit moet een borstel hebben waar hij zich kan aan schuren)
  • kunnen de buren niet klagen over geluidsoverlast, geurginder, enzovoort?

Als we op al deze vragen een goed, duidelijk en zelfverzekerd antwoord kunnen geven, zit het goed. Je kan dan overgaan naar de voorbereiding van de aanschaf. Je kan natuurlijk niet thuiskomen met een geitje, terwijl je helemaal geen hok hebt of geen weiland om hem te laten in grazen...

09-04-2010, 00:00 geschreven door De geitenhouders  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (120 Stemmen)
08-04-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veelgestelde vragen
  • Veel gestelde vragen over dwerggeiten.

  • -Hoe oud wordt een dwerggeit ?
    Een dwerggeitje wordt tussen de 15 en 20 jaar.

  • -Op welke leeftijd mag een bokje gecastreerd worden ?
    Dit kan gebeuren vanaf 10 dagen tot ........ , maar best niet later dan 1.5 maand.

  • -Op welke leeftijd kan een bokje tot de dekking overgaan ?
    Dit gebeurt al op vroege leeftijd vanaf de 2e maand.

  • -Wanneer mogen de lammetjes weg bij de moeder ?
    Dit kan op een leeftijd van drie maanden.

  • -Wanneer mag men een lammetje voor de eerste keer ontwormen ?
    Dit kan vanaf 6 weken naargelang het produkt dat je gebruikt.

  • -Hoe zie je of een geit drachtig is ?
    Eerst en vooral kan de dierenarts een echografie doen. Als je dit er niet voor over hebt kan je ook gewoon afwachten.
    Naar mate de maanden verstrijken zal je zien dat de geit na een 3-tal tot 4-tal maanden een "dikkere" uier krijgt.
    Zie je dit dan ben je zeker dat je geit drachtig is.

    Geen betrouwbare aanwijzingen zijn:
    -dikker worden van de geit (als een geit op dat moment veel hooi of ander voer gegeten heeft is ze dikker dan anders)
    - niet meer bronstig worden (het is al gebeurd dat een geit toch nog bronstig wordt en enkele weken later lammetjes werpt)

  • -Met welke dieren kan men geiten samen houden ?
    Geiten kunnensamen gehouden worden met :       -kippen
                                                                       -ganzen
                                                                       -paarden en pony's
                                                                        -schapen
    Minder met  -konijnen (geiten bijten soms in de oren van de konijnen)
                      -ezels
                       -herten

08-04-2010, 00:00 geschreven door De geitenhouders  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (86 Stemmen)
07-04-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geiten te koop

Reglementering van deze pagina:

 

  • Deze pagina wordt aangeboden aan iedereen die geitjes te koop wil aanbieden of aan iedereen die geitjes zoekt.
  • De aanbiedingen of zoekadvertenties blijven 2 maanden staan te beginnen vanaf de datum van plaatsing.
  • Na 2 maanden wordt de aanbieding zonder verwittiging verwijderd.
  • De aanbieding kan vroeger verwijderd worden nà een seintje van uwentwege.
  • Is de aanbieding na 2 maanden nog altijd geldig , dan dient ze opnieuw aangevraagd te worden.
  • Aanvraag dient te gebeuren via email. Na de storting van 5 euro per advertentie op bankrekening komt je aanbieding of zoekertje online. 
  • Vermeld je naam op de overschrijving én vermeld deze ook op je email om misverstanden te vermijden. Deze kleine onkostenvergoeding is nodig om deze site online te houden.

 

 

Dwerggeiten te koop

 

 


Klik hier voor meer info.

07-04-2010, 00:00 geschreven door De geitenhouders  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (30 Stemmen)
06-04-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geboorteregister
Lammetjes geboren op 10 februari 2012 van Saskia.

Jouw lammetjes ook hier? stuur een mail met datum, je mag ook een foto sturen!

06-04-2010, 00:00 geschreven door De geitenhouders  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (13 Stemmen)
05-04-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Foto's
Zoals de titel het al zegt zullen hier foto's staan!
Veel plezier!
Als je jouw geitjes ook wilt vereeuwigen kan je altijd een mail sturen (email-mij aan rechterkant) dan zetten wij de foto's online!

Hier zijn foto's van Pascale haar geiten + hok:










































05-04-2010, 00:00 geschreven door De geitenhouders  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (71 Stemmen)
07-02-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vragen of opmerkingen ?

Beste Blogger,

Heb je vragen,suggesties of opmerkingen?
Stuur me dan een e-mailtje of plaats een berichtje op het forum! 

Groeten,
De beheerder!

Wij vragen ook om niets van deze website ZONDER TOESTEMMING te kopiëren! 


_______________________
Geitjes houden , geiten houden, geiten verzorgen, geiten verzorging, geit, wetgeving geiten, lammetjes met fles, dwerggeiten, dwerggeitjes geit

07-02-2010, 00:00 geschreven door De geitenhouders  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (61 Stemmen)
01-01-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Oh ja!

Bijlagen:
119906.jpg (25.1 KB)   
babyrijstecreem.jpg (6 KB)   
babyrijstecreem.jpg (6 KB)   
bg111a.gif (1.9 KB)   
DCP_0398.jpg (91.7 KB)   
Fokken.jpg (3.6 KB)   
foto's.jpg (3.4 KB)   
geiten_09_800.jpg (243.7 KB)   
giftige.jpg (4.2 KB)   
ho1.jpg (18.5 KB)   
ho2.jpg (25.5 KB)   
ho3.jpg (19.7 KB)   
ho4.jpg (24.9 KB)   
ho5.jpg (21.3 KB)   
ho6.jpg (18.1 KB)   
ho7.jpg (70.1 KB)   
hoefschaar.jpg (4.6 KB)   
Hoeven.jpg (3.7 KB)   
home.jpg (3.5 KB)   
Kostprijs.gif (1.4 KB)   
lammetjes.jpg (4.1 KB)   
lammetje_fles.jpg (68.7 KB)   
Mekkerende geiten.jpg (4.4 KB)   
Naamloos.jpg (2 KB)   
onze geitjes.jpg (4.2 KB)   
P1120964.JPG (4.7 MB)   
P1120965.JPG (4.4 MB)   
P1120966.JPG (4.5 MB)   
P1120967.JPG (4.1 MB)   
P1120968.JPG (5.6 MB)   
P1120969.JPG (5.7 MB)   
P1130955.JPG (570.7 KB)   
P1140182.JPG (657.1 KB)   
P1140370.JPG (4.3 MB)   
Schermafdruk 2014-11-01 17.07.30.png (87.4 KB)   
schuren-borstel-rood.jpg (34.9 KB)   
te koop.jpg (3.7 KB)   
Veelgestelde vragen.jpg (4.6 KB)   
Verzorging.jpg (4 KB)   
Webcam.jpg (3.8 KB)   

01-01-2007, 00:00 geschreven door De geitenhouders  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (11 Stemmen)
09-01-2000
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Disclaimer

Alle informatie en spelletjes gepubliceerd op de pagina's van deze website's zijn beschermd door de wet op copyright en is volledig het eigendom van  Bloggen.be/allesovergeiten, tenzij anders vermeld.

Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand en/of openbaar gemaakt in enige vorm of op enige wijze, hetzij elektronisch, mechanisch, door fotokopieën, opnamen of op enige andere manier zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever. 

Niets van deze site mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand en/of openbaar gemaakt in enige vorm of op enige wijze, hetzij elektronisch, mechanisch, door fotokopieën, opnamen of op enige andere manier zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van bloggen.be/allesovergeiten . 

Bloggen.be/allesovergeiten streeft ernaar om correcte informatie te leveren, maar kan niet aansprakelijk worden gesteld voor eventuele fouten. Eventuele fouten vernemen wij graag van u.

Bloggen.be/allesovergeiten is NIET verantwoordelijk voor de inhoud van de berichten op het forum,
Bloggen.be/allesovergeiten  zijn ook niet verantwoordelijk voor mogelijk schadelijke gevolgen die het resultaat zijn van berichten op dit forum.

Indien u foto?s naar ons doorstuurt bevestigd u dat u over het copyright van desbetreffende foto?s bezit en dat u deze mag doorgeven aan derden en dat Bloggen.be/allesovergeiten desbetreffende foto's mag gebruiken voor alles wat met de website?s te maken heeft.

Wij (Bloggen.be/allesovergeiten) zijn niet verantwoordelijk voor de gsm diensten, eventuele beschadigingen behoren dus niet aan ons toe. Voor eventuele vragen over de gsm diensten mag u altijd mailen via email mij.

Indien U vragen heeft over het bovenvernoemde copyright en disclaimer, gelieve dan contact op te nemen met de redactie van de site.

Inbreuken op dit copyright worden GERECHTELIJK vervolgd!

 

09-01-2000, 00:00 geschreven door De geitenhouders  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (36 Stemmen)

Welkom bij alles over geiten!

Rondvraag / Poll
Heeft u geiten?
Ja
Nee
Bekijk resultaat


E-mail mij

Heb je vragen over je geit? Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.




Nieuwsbrief

Geef je e-mail adres op en klik op onderstaande knop om je in te schrijven voor de mailinglist.



Gastenboek

Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek




Kijk ook eens naar ons weerstation!



Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs