Inhoud blog
  • Look @ the bright side of food!
  • Allergisch? Wat nu???
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Living the Allergies
    Het Overleven van Allergiën
    06-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Look @ the bright side of food!
    HaHatchoe! 

    ...op deze zonnige Sinterklaasjes dag!
    Al die witte, bruine en zwarte pieten in de buurt, kijken mag, aankomen niet!

    Zagen en klagen hebben we al uitbundig gedaan, so look at the bright side of food!
    ...de speculaasjes en "mandarinnekes" compenseren wel! Lucky me!

    Wat hebben we deze week geleerd?
    1-Neem niets van vreemden aan
    2-Lees altijd goed de ingrediënten
    3-Doe altijd een sjaal en of muts in de winter aan!

    Ok, dat laatste heeft er absoluut niets mee te maken...zo maar voor niets erbij gekletst.

    1 en 2 daarentegen, hebben er alles mee te maken, we vertrouwen erop dat als mensen je iets aanbevelen dat goed is voor je "dieet", het ook wel zo zal zijn, NIET DUS!
    Daar komt puntje 1 dan aan te pas, LEES DE INGREDIENTEN ALICE!
    Even verduidelijken: ik dacht, "ik zal het hier eens te slim af zijn, ik ga mijn middagmaal vervangen door zo'n voedingsshake, dat is toch gezonder dan zo'n droge maïskoek???" 
    Maar na enkele dikke ogen, 2 om precies te zijn, jeukende en vermoeide dagen, las ik de ingrediënten - foei, foei - 5 dagen te laat!
    Geconcentreerde melkeiwitten...WAAAAT???  Hoe blond kan je zijn?


    Maar daardoor is het al even geleden, 
    dus zijn me maar weer gewoon gaan eten...
    Een paar receptjes bij,
    ik zet even alles op een rij!
    Prachtig rijmen is precies een neveneffect?

    Back to business: Zoals ik al eerder zei, ik zal hier enkele receptjes neertikken dat je dan zelf kan pimpen.
    Natuurlijk moet je zelf goed kijken wat JIJ mag eten, remember, ik ben de vreemde nu...

    Kip met citroen op een zeteltje van rijst. ( PS: niet voor zure pruimen)
    Ingrediënten staan in blauw

    Neem een 1 dikke rode ui en snijd deze in mooie ringen bak ze goudgeel met soyaboter en/of olijfolie en voeg de
    kippenreepjes erbij , laat deze mooi bruin bakken.
    Pers er 2 citroentjes bij, voeg provencaalse kruiden toe samen met een geplet teentje look.
    Afkruiden met peper en zout, laten inkoken met deksel.
    Serveer met boontjes en vergeet je rijst niet te koken!

    Voor dit feestmaal heb je ongeveer 20 minuutjes nodig, maar met een glaasje wijn en een leuke babbel lijken het er maar 10!

    Enjoy your meal!

    Alice





    06-12-2013 om 15:05 geschreven door Alice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    20-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Allergisch? Wat nu???
    Goeie Morgen!

    Iedereen kent wel IEMAND die allergisch is aan IETS!
    Het gaat van kat naar erger!

    Omgeving allergieën, contactallergieën en voedselallergieën zijn dagdagelijkse kost...
    Hier gaat het voornamelijk gaan om het laatste beest, VOEDSELALLERGIËN...niet te pruimen!
    Je kan hier receptjes vinden die je naar jouw allergie kan personaliseren!

    Eerst en vooral, wat zijn allergieën, hoe komen we eraan en later...hoe leven we ermee???
    Aangezien we er niet zomaar van af geraken, for the time being, let's deal with it!

    Zoals gelezen op de befaamde Wikipedia:
    Allergie is een reactie van het immuunsysteem op lichaamsvreemde stoffen (allergenen),
    Allergische reacties ontstaan vaak door stoffen die worden ingeademd, opgegeten of die met de huid in contact komen.

    Persoonlijk heb ik alle drie allergieën, meer bepaald; pollen, grassen, boomhars, katten, honden, paarden, huisstofmijt, kobalt, nikkel, parfum, dierlijke melkeiwitten, tomaten, champignons en paprika's...tot nu toe is dit alles!
    Met de eerste 10 kon ik nog lachen, helaas daarna een pak minder.

    Blijkbaar was ik al geruime tijd voedselallergieën aan het vechten, of beter gezegd, mijn geweldig immuunsysteem deed dat.
    Steeds moe, bolle buik, rode, jeukende, pijnlijke ogen en eczema op 30% van mijn lichaam hebben mij hopeloos gedreven naar tal van allergologen die UITEINDELIJK, de voedselallergieën ontmaskerde. BUSTED!

    VERDICT: U zal alle dierlijke melkeiwitten, tomaten, paprika's en champignons mijden, dit tot nader onderzoek!

    Maar dan? Als amateur kok, en niet zo amateur Bourgondiër... niet zo simpel om al die ingrediënten uit je leven te bannen.
    We begonnen eraan met veel moed, ik en mijn immuunsysteem, al snel bleek het geen makkelijke opdracht.
    Niet alleen ik moest mijn keuken aanpassen, ook mijn familie en vrienden ondergingen enkele veranderingen bij het klaarmaken van etentjes...

    Ondertussen, na 7 maanden te zoeken, begint het te lukken, maar af en toe, dringt er toch een verboden product mijn systeem binnen, met alle gevolgen van dien.

    Samen leggen we de weg af, tips en trics, and much more...

    TO BE CONTINUED!

    Alice -x-







    20-11-2013 om 00:00 geschreven door Alice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    Tags:allergie, allergiën, drank, voedsel, jeuk, eczema, pollen, tranen, melkeiwitten, recepten


    Archief per week
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Over mijzelf
    Ik ben Alice
    Ik ben een vrouw en woon in Vlaams Brabant (Belgium) en mijn beroep is .
    Ik ben geboren op 19/01/1987 en ben nu dus 37 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Koken, lezen, wandelen...van het leven genieten.


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs