Inhoud blog
  • Aankomsttekstje
  • het weerberichtje in ethiopie
  • Enkele foto's
  • Wat zijn de kenmerken en de oplossingen van een hechtingsprobleem
  • Over de oceaan van de kindertijd
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Ons adoptiekindje
    Ethiopië
    15-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aankomsttekstje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Aankomsttekstje

    We hebben dagenlang op hem zitten te wachten. De weken waren gevuld met slapeloze nachten. Toen kwam het verlossende telefoontje. Eindelijk mochten we je komen halen. Ook al was het ver, het was zeker de moeite waard. Want nu lig je hier in onze armen. Bij ons , net zoals we wilden. Nu zijn we niet meer alleen, jij ook niet meer. Je zal voor altijd de onze zijn.

    BERHANU

     

    We weten natuurlijk dat jullie maar al te graag ons zoontje willen komen bezoeken, maar we zouden het appreciëren als jullie ons nog een beetje tijd willen geven. Niet alleen om te rusten na onze reis, maar ook om ons te laten wennen aan ons nieuw gezinnetje.  We hopen dat jullie net zoals ons, onze Berhanu met open armen willen ontvangen.

    Groetjes, de troste ouders van Berhanu

    15-10-2010 om 11:34 geschreven door Mama & Papa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.het weerberichtje in ethiopie

    Het weer vandaag in...

    Addis Ababa 24°C



    Debre Zeyit 24°C


    Gonder 25°C



    Malle 25°C


    Beri Siade 34°C



    Wajitu 24°C


    Jima 25°C



    Awash 24°C


    K'erbada 24°C



    Adis 24°C


    15-10-2010 om 11:32 geschreven door Mama & Papa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Enkele foto's







    15-10-2010 om 11:30 geschreven door Mama & Papa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat zijn de kenmerken en de oplossingen van een hechtingsprobleem
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Bij Adoptie zijn er vaak hechtingsproblemen, dit kan effect hebben op de band tussen het adoptiekind en de opvoeder. Het is daarom ook belangrijk dat de adoptieouders een veilige basis en een goede thuisbasis bieden voor hun kind. Als er spraken is van een hechtingsprobleem, kan je dit herkenen aan enkele symptomen. Er zijn verschillende leeftijdscategorieën waar er bepaalde symptomen van toepassing kunnen zijn. Er zijn ook enkele manieren om de hechtingsband te versterken. Deze variëren van kind tot kind.

    Wanneer het adoptiekind nog een baby is, zijn de mogelijke kenmerken onrustigheid, vaak huilen, de baby wil geen oogcontact maken met zijn adoptieouders, hij wil ook lichamelijk contact vermijden. Als het kind een peuter is kan het zijn dat hij zich niets aantrekt van de ouders en een gevoel-en emotieloze indruk geeft ten opzichte van de ouders. Het kind kan ook passief gedrag vertonen dan vraagt hij te weinig aandacht, voelt hij zich onmiddellijk thuis en hij speelt zonder plezier te maken. Wanneer het kind naar de basisschool gaat kunnen er leerproblemen voorkomen, veel adoptiekinderen moeten naar een speciaal onderwijs. Je kan misschien denken dat je kind aangepast is maar er zijn ook schijnaangepaste kinderen, deze ontkennen hun eigen wensen, ze passen hun in schijn aan en ze willen een sterke controle hebben over alles. Het kind kan ook twee gezichten hebben, dit betekend dat het kind zich thuis heel anders gedraagt dan buitenhuis. Wanneer je kind vaak andere uitdaagt, scheld, schopt of slaat heb je te maken met een agressief kind. Sommige kinderen maken ook een chaotische indruk, dit komt vaak voor bij verwarde kinderen. Als het kind zijn gevoelens onderdrukt, zich niet veilig voelt en geen geborgenheid kent, kan je te maken hebben dat een kind zich niet richt op presteren. Het herstellen van een verstoorde hechting is een moeilijk proces. Ook al is er veel liefde, dit is niet genoeg om goed te maken wat het kind vroeger allemaal heeft mee gemaakt. Daarom zou therapie een mogelijke oplossing kunnen zijn, maar dit is niet altijd zo want er is veel onduidelijkheid over.

    Conclusie:

     Er zijn veel verschillende kenmerken waaraan je kan zien dat je adoptiekind een hechtingsprobleem heeft of niet. Deze kenmerken zijn meestal duidelijk, over de oplossingen daarentegen bestaat veel onduidelijkheid. Daarom lijkt het ons moeilijk om een verstoorde hechting terug te herstellen.

     

     

    Bron:

    “Hechting Problematiek”, internet, kinderwens site, 2010-10-08

    (http://www.suma.benik.nl/homepage/show/pagina.php?paginaid=118404)

    15-10-2010 om 11:12 geschreven door Mama & Papa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Over de oceaan van de kindertijd
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Na het lezen van de tekst “Over de oceaan van de kindertijd” begrepen we pas hoeveel tegenslagen een adoptie kind kan hebben. We voelden ons een beetje triest omdat adoptiekinderen het soms zo moeilijk hebben. Hierbij hadden we nog nooit eerder stil gestaan en het voelde raar om er eens over na te denken. Daarom waren we er ook eventjes stil van geworden, we hadden even tijd nodig om alles te verwerken. In het verhaal worden ook verschillende vergelijkingen gemaakt. Zoals zijn biologische ouders, die in het verhaal worden beschreven als de eerste boot waar alles goed gaat en het lekker warm en knus is, maar alles verandert wanneer deze boot kapseist. Hierna volgt het weeshuis, dit is een onbekende reddingsboot met vele andere kleine baby’s die ook gered zijn uit het water, net zoals hem. Enige tijd later komen we in het verhaal de adoptieouders tegen, deze worden beschreven als twee kapiteins in een mooie boot met een stevige indruk. Deze kapiteins zijn al lang op zoek naar iemand die ze liefde en zekerheid kunnen geven, maar het adoptiekindje is nog helemaal getraumatiseerd van zijn korte maar slechte en ongelukkige verleden. Hij is vastbesloten om nooit meer iemand zijn vertrouwen te geven, zelfs niet zijn nieuwe ouders. Hij zou zelfs de controle durven nemen over de boot of de stuurhut overvallen en hun plaats innemen in geval van gevaar. Daarom zal het begin van de reis jammer genoeg niet zo vlotjes verlopen. Maar na verloop van tijd zal hopelijk al het harde werk van de kapiteins beloond worden en zullen ze nog een mooie reis voortzetten.

    15-10-2010 om 11:08 geschreven door Mama & Papa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat!
    Proficiat!

    Uw blog is correct aangemaakt en u kan nu onmiddellijk starten! 

    U kan uw blog bekijken op http://www.bloggen.be/adoptiekindberhanu

    We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen.  Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.

    U kan dit zelf helemaal aanpassen.  Surf naar http://www.bloggen.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'.  Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.

    Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt.  Surf naar http://www.bloggen.be/  en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.  Druk vervolgens op 'Toevoegen'.  U kan nu de titel en het bericht ingeven.

    Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'.  Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!').  Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd.  U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.

    Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://www.bloggen.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op.  Klik vervolgens op 'Instellingen'.  Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.

    WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
    De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
    - Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.

    WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
    Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.

    WAT IS DE "WAARDERING"?
    Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.


    Het Bloggen.be-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!

    Met vriendelijke groeten,
    Bloggen.be-team

    15-10-2010 om 10:58 geschreven door  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)

    Archief per week
  • 11/10-17/10 2010

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs