Inhoud blog
 • 26/05/2013
 • THUIS
 • op weg
 • eindelijk
 • zoo
  Zoeken in blog

  Foto
  agenda

  Belangrijke data in mijn agenda

  Adoptie China 2007-2011

  04-06-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.26/05/2013
  26/05/2013:
  Zhao stelt het zeer goed (en de ouders ook).
  Ze gedraagt zich als een normale meid van 6.
  Wel drukke woensdagnamiddagen met
  kleuterturnen, logopedie en judo.
  Ze steelt overal de show !

  04-06-2013 om 08:40 geschreven door Heidi en Patrick  


  >> Reageer (0)
  24-05-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.THUIS
  Onze reis is nu integraal te volgen op de blog. En eindelijk zijn we dan thuis geland.
  De vlucht verliep vlekkeloos. Zhao gaf geen krimp en vond het zelfs leuk. Of ze volledig besefte wat er nu gaande was (10u vliegen), weten we niet, maar ze liet het in ieder geval niet aan haar hart komen. Bij aankomst op de luchthaven stond het welkomstcomité klaar. Wat een leuk moment. Zhao was wat overdonderd, maar wij vonden de steun in elk geval belangrijk. Daarna was er een ontbijt voor iedereen voorzien in een zaaltje dicht bij onze woonplaats. Enorm tof! Very Happy Met de vele ballonnen en de kindjes kwam Zhao na een tijdje los en liet zich de aandacht welgevallen. Ze speelde (nog wat onwennig, moeten we toegeven) gewillig mee met de kindjes.
  De eerste stappen in het huis waren wat angstig. Maar nu dinsdag is dit al veel beter. Het was ook de eerste nacht dat ze perfect heeft geslapen. Frietjes lust ze al, aardappelen wat minder, maar dat komt wel. Ze is nog steeds een grote liefhebber van vlees.
  Gisteren zijn we op het ministerie van justitie de eigenlijke goedkeuring gaan halen. Officieel kunnen we nu zeggen: Zhao is onze Belgische dochter. Exclamation Nu komt het er op aan om Zhao de nodige tijd en rust te gunnen om zich volledig te kunnen nestelen in ons huis en onze armen. Daarom vragen we ook uitdrukkelijk om onze privacy te respecteren in deze belangrijke periode. Wij danken iedereen voor het begrip.
  Indien mogelijk zullen we proberen berichtjes te posten zodat jullie wat kunnen volgen, al zal dit minder frequent zijn dan vroeger. Bedankt aan iedereen om te volgen en/of te reageren. Jullie aandacht heeft ons deugd gedaan.
  Patrick, Heidi en Zhao.


  24-05-2011 om 06:48 geschreven door Heidi en Patrick  


  >> Reageer (4)
  20-05-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.op weg
  Hallo allen
  We zijn op weg. Zhao doet het heel goed. Ze heeft deze namiddag meer dan 2u geslapen en zodoende is ze nu niet meer moe! Ze zit gezellig met haar pop te spelen. Straks zal ze nog een beetje BUMBA kijken. Ze is al grote fan. Ook al verstaat ze er geen jota van, ze brult gezellig mee (in de hal bij het wachten op het inchekken). En iedereen kijkt geamuseerd mee. We zijn blij dat iedereen zijn enthousiasme met ons deelt. En ... we kunnen niet rap genoeg thuis zijn, maar moeten jammer genoeg nog 1O u op het vliegtuig. Zai Jian Patrick Heidi Zhao.

  20-05-2011 om 17:28 geschreven door Heidi en Patrick  


  >> Reageer (3)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.eindelijk
  Hallo allen
  Eindelijk kunnen we weer op de blog. Wat er scheelde was een kleinigheid maar soms zie je die het eerst over het hoofd.
  We zijn nog naar het Historisch museum van China getrokken op het Plein van de Hemelse Vrede (Tien an menplein of zoiets.) Werkelijk de moeite waard, maar verboden te fotograferen en controle genoeg!! Patrick heeft daar nog wat shopping gedaan net zoals vandaag voor mensen die ons zo hebben geholpen ... Wat kunnen we niet zeggen maar die zullen dat wel merken... Na het museum zijn we naar de shopping mall getrokken want het regende, maar ... niets gekocht, enkel gegeten met een Chinees biertje. Geef ons maar Belgisch bier.
  Eindelijk kunnen we ook vertrekken. We verlangen er zo naar om de alledaagse dingen, vrienden en kennissen, het gewone eten en alles wat zo gewoontjes lijkt terug te zien. We kunnen niet vlug genoeg op de luchthaven, in het vliegtuig en terug thuis zijn. Alle mensen en kleine dingen die we hebben gemist en die we zo graag willen delen met Zhao. Natuurlijk houden we ons hart vast, hoe alles zal lopen, maar welke ouder doet dit niet van elk kind? In de taxi en op het vliegtuig hopen we dat alles goed zal gaan. Daarna de vele familie en vrienden terug zien. Dan pas kan het echte leven voor onze dochter beginnen. Ze spreekt nog niet veel Nederlands. "Blazen" is zowat het enige, maar dat komt wel want ze is een intelligente meid. Op het nippertje zijn de papieren in orde gekomen. Even was er paniek bij onze gids...
  Voila, nog wat foto's posten en dan de rit naar België (als dat nog bestaat? Hoe zit het daar? Is er nu al een regering???)
  Veeeeeele groetjes voor iedereen die heeft meegevolgd en een laatste keer Zai Jian.
  Patrick, Heidi en Zhao.
  20-05-2011 om 11:00 geschreven door Heidi en Patrick  


  >> Reageer (6)
  19-05-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zoo
  Hoi
  Vandaag zijn we naar de zoo geweest, samen met een Amerikaanse familie (Kansas) die hier ook is omwille van adoptie. In de zoo hebben ze een speciale panda-afdeling. Zelfs de Chinezen waren onder de indruk. Zeldzame tijgers, olifanten, giraffen, zebra's, vogels, alles wat een normale zoo heeft. 's Middags hebben we waanzinnig lekker Chinees gegeten. Het is een voordeel als je met veel bent. Je bestelt veel verschillende schotels, iedereen deelt met elkaar en iedereen lust wel iets. In de namiddag zijn we nog terug gekeerd om het aquarium te bezoeken (apart te betalen). Helaas waren er geen orka's te vinden, ook al stonden ze getekend en hebben we ze meer dan een uur gezocht. We zullen wel iets anders vinden.
  Verder hebben we nog wat gewandeld en gespeeld met Zhao. We beginnen al uit te kijken naar ons vertrek. Zai Jian Patrick Heidi Zhao.
  19-05-2011 om 00:00 geschreven door Heidi en Patrick  


  >> Reageer (0)
  17-05-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.opera
  Ni Hao. Na 4 weken zijn we het al goed gewoon. Met ons en met Zhao gaat alles opperbest. We zijn blij dat we vele reacties, mails of nieuws krijgen van elkeen. Dit geeft zo nu en dan toch verstrooiing in ons Chinees bestaan. Gisterennamiddag zijn we naar een speelplein geweest. Daar stond een glijbaan die geleek op die in het weeshuis. Zhao ging er wel op maar telkens er andere kindjes op gingen, wilde ze er zo snel mogelijk weer af. Nu en dan stond ze zo te kijken ... Misschien dacht ze wel weer terug aan hoe het vroeger was ? Daarna zijn we Japans gaan eten in de Gourmet street (het ene eethuis tegen het andere. Noedels in tomatensoep en rijst met weet-ik-veel (geen sushi). Zeer lekker! Deze morgen weer het nodige papierwerk en daarna naar de opera. Een nieuw gebouw dat er pas staat sedert 2009. Magnifiek afgewerkt. Vele grote sterren hebben er al mogen optreden en wij zijn er nu ook geweest Wink Morgen gaan we samen met een Amerikaanse familie naar de zoo. Kijken hoe haar ogen daar open gaan. Het gaat steeds beter met Zhao. Roepen, lachen, lopen, springen, zingen, eten, verstoppertje spelen, poseren voor de foto en nu aan het slapen. Maar ze mag opstaan en dan gaan we straks iets anders doen. Dus: Zai Jian ! Patrick Heidi Zhao.

  17-05-2011 om 09:22 geschreven door Heidi en Patrick  


  >> Reageer (11)
  16-05-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.weer een stap dichter
  Vandaag zijn we weer een stap dichter bij het waarmaken van onze droom. We zijn op de Belgische ambassade en kanselarij (2 verschillende gebouwen) het visum voor Zhao gaan aanvragen. Tot nader order is Zhao nog steeds Chinese van nationaliteit. Gelukkig moeten we nog geen Europees of Vlaams visum aanvragen, want het is al ingewikkeld genoeg, (waarbij ik geen politiek statement wil maken). We horen van de andere nationaliteiten die we al hebben gesproken en van onze gids dat het in andere landen veel vlotter gaat met het papierwerk dat niet-Chinees is. We zijn ook naar het ministerie van buitenlandse zaken gemoeten van China om vanalles te laten goed keuren. Alles is gelukt. Morgen doen we verder. 3 Autoritjes waren het vandaag. Heidi en Zhao zijn toch mee geweest. De kotszakjes lagen binnen bereik. Maar hoewel we onvriendelijke taxichauffeurs hadden, is alles binnen gebleven. De frisse lucht en nodige verstrooiing hebben hun werk gedaan? Daarna zijn we het gebied van de witte tempel gaan bezoeken (weer één of andere Chinese dynastie van keizers, ik kan al lang niet meer volgen ...). Wreeeeeed schoon, ontzettend, naast een idyllisch meer. Daar hebben we ook eenvoudig gegeten (Chinees) en dan terug gekeerd met de bus. Weer zonder overgeven.
  Met Zhao gaat het uitstekend. Desondanks een klein probleempje dat onze dokter wel zal oplossen, is ze super in vorm. Ze heeft zelfs met ons al verstoppertje gespeeld, en dat wil wat zeggen ! Springen, lachen, draaien, gek doen, ze voelt zich in haar sas. We zijn heel content met deze flinke meid.
  Het shoppen kunnen we niet laten. Zowel voor Zhao, iets minder voor ons, als voor andere mensen die we kennen, maar dat blijft een verrassing...
  Morgenvroeg gaan we verder met het papierwerk en bezoeken we de opera van Beijing. 
  Op sportTV hebben ze kampioenschappen tafeltennis (Rotterdam) getoond. Bijna allemaal Chinezen in de finales met indrukwekkend spel. Vandaag zijn de Chinese turnkampioenschappen begonnen. Amaai, das nog zoiets, ...
  Nu zal ik stoppen met jullie vervelen vanuit de lobby van ons hotel. Heidi zit bij Zhao die in de namiddag een uurtje slaapt.
  Groetn, Patrick Heidi Zhao. O ja, de kuiten met bijtplekken van ???? zijn van Heidi.
  16-05-2011 om 09:11 geschreven door Heidi en Patrick  


  >> Reageer (9)
  15-05-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.rustdag
  dag iedereen
  ondertussen zijn we het al weer gewoon in het Wangfujing hotel.We hadden eerst gehoopt een keer in het novotel te logeren maar het voelt toch goed om hier 'thuis' te komen . Zelfs de mensen achter de bar en balie herkennen ons. Ook de meisjes van de foot en body massage en ook die van het fruitwinkeltje om de hoek herkennen ons.
  vandaag was een rustige dag ,zonder verplichtingen . We hebben ondertussen weer wat kleertjes voor Zhao gekocht want bijna alles dat we mee hadden is veeeel te groot .Ze draagt kleertjes van 2 of 3 jaar . ook hebben we ne bal gekocht... alsof dat kleine meisje al jaren basket:)ze kan al goed dribbelen:)vangen gaat iets minder goed ...
  We hebben ook tegen amerikanen gepraat die hier in het hotel logeren en ook hier zijn voor de adoptie van hun zoon van 3.Ze hebben ook nog een adoptietweeling en twee biologische kinderen.We hebben ze orofar gegeven want hun oudste zoon van 10 jaar verging van de keelpijn en ze konden niets vinden hier...
  Morgen moeten we nog naar de belgische ambassade en ccaa. Normaal gaat Patrick alleen gaan met Wanyu om Zhao de autorit (en kotsbeurt) te besparen 
  groeten en tot morgen 
  ps. sorry (weer) geen foto's want ik(Heidi) kan ze niet opladen

  15-05-2011 om 15:54 geschreven door Heidi en Patrick  


  >> Reageer (2)
  14-05-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.goodmorning Beijing
  heyhey
  vandaag zijn we terug gekeerd van Hangzhou ,terug naar Beijing. In de auto naar de luchthaven heeft Zhao 1keer overgeven .De vlucht zelf was goed begonnen. Het opstijgen ging zeer goed en de vlucht ook tot op het einde ... er was veel turbulentie,zo erg had ik het nog niet nooit meegemaakt:)Natuurlijk dat Zhao niet goed kwam en moest overgeven , de vent die achter haar in het vliegtuig zat was ook geen hulp ze... die chinezen kunnen rare geluiden maken ...Wanyu was ook blij weer terug in Beijing te zijn,morgen een dagje rust en maandag weer het gebruikelijke papierwerk.
  Zhao is al gewassen en ligt nu in bed . Ze zit zo graag in bad , zij en haar speeltjes(een kleine schildpad en het dekseltje van mijn haarmousse en soms nog een kleine lege fles)
  tot morgen

  14-05-2011 om 15:04 geschreven door Heidi en Patrick  


  >> Reageer (1)
  13-05-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.technisch probleem
  Hallo allen,
  er zijn er onder jullie al die zich zorgen beginnen te maken zeker omdat we gisteren geen bericht gepost hebben ...
  geen paniek we hebben een technisch probleem op onze kamer met de internetverbinding dus zit ik (Heidi) hier in de lobby op een pc van het hotel.Het is een beetje moeilijk typen want het is geen azerty maar een qwertyklavier.
  Hier gaat alles  goed met Zhao . Het is een echt schatje altijd welgezind ,vrolijk en vol energie ,nu eventjes niet want ze ligt te slapen(over de middag slaapt ze nog een uurtje,ze is da zo gewend). Patrick ligt ook te slapen want hij voelt zich niet zo goed.
  Toch zijn we deze voormiddag ne keer gaan fietsen, het was echt leuk en Zhao heeft niet moeten overgeven achter op mijn fiets.Goed he!!
  Tijdens het middag eten heeft Patrick Zhao het liedje geleerd van de beste voetbalploeg van het land...
  Morgen vertrekken we naar Beijing dus het zal misschien iets langer duren eer we een berichtje posten.
  jammer genoeg kan ik via deze pc geen foto's op de blog zetten  maar jullie heben ze zeker nog tegoed.
  vele groeten
  Heidi

  13-05-2011 om 09:31 geschreven door Heidi en Patrick  


  >> Reageer (2)
  Gastenboek
 • 47ltb1
 • Ben is op bezoek geweest. (I like it)
 • geweldig
 • Fantastisch!
 • thuis

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !

  E-mail mij

  Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


  Archief per week
 • 03/06-09/06 2013
 • 23/05-29/05 2011
 • 16/05-22/05 2011
 • 09/05-15/05 2011
 • 02/05-08/05 2011
 • 25/04-01/05 2011


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!