Inhoud blog
  • Nieuws!
  • morgen 16/9 laatste dag voor bezwaarschriften bouwvergunning
  • Schepencollege Puurs geeft positief advies milieuvergunning - artikel HLN 11/09/2014
  • Opnieuw bezwaar aantekenen, ditmaal tegen de bouwvergunning 2 windturbines vóór 16 september 2014 - 12 u!
  • bezwaarschriften milieuvergunning tegen 29 augustus 2014
    openbaar onderzoek bouwvergunning nieuwe aanvraag 2 windturbines in Ruisbroek (t/m 16/09/2014)
    Zoeken in blog

    Foto
    In Puurs (Ruisbroek) staan momenteel reeds 5 windturbines en er werden reeds meerdere aanvragen ingediend voor extra windturbines. De drie windturbines langs de N16 zorgen nu echter al voor ernstige overlast in Ruisbroek en ook in Kalfort. Er is dus geen sprake van vooroordelen, een aantal Puursenaars ondervindt dagelijks de nadelige gevolgen en niemand had kunnen inschatten dat het zo erg zou zijn!

    Deze overlast MOET weg en extra windmolens kunnen ECHT NIET in Puurs! Puurs moet een leefbare en gezonde gemeente blijven!

    De actiegroep 'Betere Buurt Puurs' verzet zich tegen de negatieve gevolgen van de huidige windturbines langs de N16  in Puurs en wil absoluut niet dat de geplande extra windturbines in Puurs gebouwd worden!
    Actiegroep Betere Buurt Puurs
    Windmolens in Puurs
    17-08-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Inplanting geplande 2 windturbines in Ruisbroek/Puurs
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De firma W-Kracht (Zedelgem) vraagt een milieuvergunning aan voor twee extra windturbines langs de A12 in Ruisbroek (zie plan in bijlage: de rode figuren zijn de geplande windturbines Ooievaarsnest, vlakbij Inkart en Hof ter Zielbeek - de zwarte stippen zijn de 2 windturbines die aan de Rupeltunnel staan).
    Het openbaar onderzoek loopt tot en met 29 augustus 2014 - 12 u.  
    Dit dossier voorziet later nog een uitbreiding met 2 extra windturbines in deze regio! De combinatie van de geluidshinder van de windturbines en het verkeer van A12/N16 maakt onze straten op termijn onleefbaar. Daarom dienen we bezwaar in tegen deze extra windturbines in onze gemeente.

    Eikerlandstraat, St.-Katharinastraat, Schoolstraat, Kasteelstraat, Kloosterstraat, Gasthuisdreef, Gebr. Aertslaan, Dr.F. De Wachterlaan en omgeving krijgen de grootste geluids- en slagschaduwhinder, maar de geluidshinder is er tot op anderhalve km! 

    Er wordt deze week geflyerd in Ruisbroek en het modelbezwaarschrift kan hier gedownload worden vanaf morgen. 
    Elke meerderjarige kan bezwaar indienen, laat ook uw stem meetellen! 

    Later komt er ook nog een openbaar onderzoek tegen de stedenbouwkundige vergunning en dan moet daartegen opnieuw bezwaar ingediend worden! U kan uw bezwaarschrift zelf binnenbrengen op het gemeentehuis van Puurs, Hoogstraat 29 (zeker ontvangstbewijs vragen!), of u mag dit via onze brievenbus Pullaarsteenweg 154 in Ruisbroek aan de actiegroep Betere Buurt Puurs bezorgen (vóór 27 augustus 2014). Wij zorgen ervoor dat alle bezwaarschriften tijdig op het gemeentehuis van Puurs afgegeven worden.

    17-08-2014 om 21:34 geschreven door BetereBuurtPuurs

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (5 Stemmen)
    11-08-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Infoavond maandag 18 augustus 2014 in Waarloos-Kontich
    Volgende week maandag 18 augustus 2014:

    INFOAVOND  

    over de geplande 4 windturbines langs de E19 in Reet, Rumst, Waarloos en Kontich
    Het openbaar onderzoek voor de aanvraag van de milieuvergunning voor dit project loopt tot 1 september 2014

    Aanvang 20 u

    Waar? Zaal Berkenhof, Ferdinand Maesstraat 95 in Waarloos-Kontich

    Wij zullen er ook zijn om te praten over onze ervaring met de windturbines die nu reeds 3 jaar in onze buurt staan.

    11-08-2014 om 12:50 geschreven door BetereBuurtPuurs

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (2 Stemmen)
    08-08-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.opnieuw aanvraag van 2 windturbines in Puurs
    Er is weer een nieuwe aanvraag voor 2 extra windturbines in Puurs, ditmaal op Ooievaarsnest (tussen Inkart en de schietstand). 

    Het openbaar onderzoek loopt nog t/m 29 augustus 2014!

    Iedereen kan het dossier gaan inkijken op de milieudienst van Puurs op werkdagen van 9 tot 12.30 u.

    Wij maken zo snel mogelijk een voorbeeldbezwaarschrift op en plaatsen dit hier op onze blog; Belangrijk is om zoveel mogelijk schriftelijk bezwaar in te dienen!

    Momenteel worden er 2 windturbines aangevraagd op die locatie, maar het dossier vermeldt dat nadien nogmaals 2 windturbines zullen worden aangevraagd in die omgeving!

    Bijlagen:
    http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DMF20140803_01202698   

    08-08-2014 om 10:57 geschreven door BetereBuurtPuurs

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.online petitie
    Er is een nieuwe petitie opgestart om in Vlaanderen de wetgeving aan te passen naar een minimumafstand van 1500 meter tussen windturbines en woon/werkgebied. Zoveel mogelijk tekenen is absoluut noodzakelijk!

    Bijlagen:
    http://petitie.be/petitie/een-minimale-afstand-van-15km-tussen-windturbines-en-woon--enof-werkgebieden#tabs   

    08-08-2014 om 00:00 geschreven door BetereBuurtPuurs

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (2 Stemmen)
    30-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wafelverkoop tvv onze actiegroep loopt door! Levering vanaf 3 juni - bestellen kan t/m 30 juni 2014
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Onze actiegroep Betere Buurt Puurs zet zich momenteel in voor 2 procedures: 

     1. Beroep bij de Raad van State om een oplossing te bekomen voor de overlast van de 3 windturbines die nu al langs de N16 in Puurs staan. Kosten tot hiertoe: 12 000 euro en deze procedure loopt nog.

    2. Beroep tegen de stedenbouwkundige vergunning en de milieuvergunning voor een 2de windturbine bij de firma Pfizer. 
    Er staan nu al 3 windturbines teveel langs de N16, er zijn gezinnen die in 2013 gedurende 90 nachten niet of amper geslapen hebben: er is geen marge meer voor een extra windturbine langs de N16! 
    Deze procedure zal ook ongeveer 10 000 euro kosten. De eerste 5 500 euro hebben we ondertussen al verzameld, extra acties zijn nodig om ook beroep te kunnen aantekenen tegen de milieuvergunning! 

    Hoe kan u onze acties steunen? 

    1. Via een vrije bijdrage op rekeningnr. BE17 0882 5535 5121 Actiegroep Betere Buurt Puurs. 

    2. Via aankoop van de gekende vanillewafeltjes (met of zonder chocolade - 700 gr - in kartonnen doos) à 6 euro per doos. 
    - Wie wil 10 dozen aankopen en zelf doorverkopen? 
    - Wie wil mee wafeltjes gaan verkopen op dinsdag 3 juni, op woensdag 4 juni en op zaterdag 7 juni? 
    - Wie geeft een bestelling door via noela.verhofstadt@telenet.be met opgave van gewenste dozen vanillewafeltjes met of zonder chocolade? Wij leveren aan huis :) 

    Door onze actie te steunen zou u ons niet alleen een hart onder de riem steken maar kan u tezelfdertijd genieten van deze lekkere wafeltjes. 

    Levering vanaf nu - Bestellen kan tot en met 30 juni 2014! 
    Alvast onze hartelijke dank en laat het jullie smaken :)

    30-05-2014 om 22:57 geschreven door BetereBuurtPuurs

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    16-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe procedure tegen de bouw van een extra windturbine N16 Puurs.
    Geen extra windturbines meer in Puurs!
    Beroep tegen de stedenbouwkundige vergunning en tegen de milieuvergunning voor een 2de windturbine bij de firma Pfizer. 

    De overlast van deze windturbine zal vooral voor de Kalfortse straten in de omgeving van Pfizer zijn! 

    De actiegroep Betere Buurt Puurs is nu al meer dan 2 jaar actief om de problematiek windmolens N16 op de agenda te houden en maatregelen te vragen die de overlast ervan voor de omwonenden beperkt. Meer dan 70 gezinnen verspreid over 22 straten verklaren ernstige hinder te ondervinden. 

    Voor alle duidelijkheid: wij zijn niet tegen windturbines, wij vragen wel dat ze enkel geplaatst worden op minimum 1500 m van woningen. 

    Wat wij zeker al geleerd hebben is dat je veel (héél veel) geld nodig hebt om op te komen voor je rechten, dat je niet mag opgeven en dat je veel geduld moet hebben. 

     Wij hebben momenteel 2 dossiers lopende: 

    1. Het dossier bij de Raad van State om de nieuwe norm onmiddellijk op te leggen ipv pas op 1 januari 2015. 

    2. Het beroep tegen de stedenbouwkundige vergunning voor een extra windturbine bij de firma Pfizer, 300 meter dichter naar Kalfort toe, op dezelfde lijn en afstand van de N16. Pfizer heeft ondertussen ook een milieuvergunning gekregen; hiertegen moet nog beroep aangetekend worden – dit kan tot 11 juni 2014. 

    Stand van zaken: 
     - Omdat de geluidsoverlast in strijd is met de Vlaremwetgeving, wordt door een aantal mensen sinds juni 2012 regelmatig de overlast doorgegeven aan het parket, ofwel via de milieudienst van Puurs, ofwel via de Politiezone Klein-Brabant. 

     - De gemeente Puurs heeft onder druk van onze acties begin 2012 de nieuwe normen voor slagschaduw en geluid opgelegd vanaf maart 2012 ipv de geplande aanpassing voor bestaande windturbines vanaf 2015. 

    - De exploitant heeft hiertegen beroep aangetekend bij de Bestendige Deputatie van de provincie Antwerpen - De Bestendige Deputatie heeft advies gevraagd over de geluidsmetingen van april-mei 2012 aan het departement van Leefmilieu, Natuur en Energie. Het departement gaf het advies om de nieuwe norm onmiddellijk toe te passen. 

     - De Bestendige Deputatie legt echter de bezwaren, de geluidsmetingen en het advies van het Ministerie van Leefmilieu naast zich neer en beslist dat enkel de nieuwe norm voor slagschaduw moet worden opgelegd, qua geluid dus pas aanpassing in 2015. 

    - Onze actiegroep stelde de gemeente Puurs en de exploitant in gebreke en tekende in april 2013 beroep aan bij de Raad van State om de beslissing van de bestendige deputatie nietig te verklaren. In dit dossier zijn ondertussen alle stadia doorlopen, het is nu geduldig wachten op de uitspraak van de Raad van State. Ons dossier zal behandeld worden op de zitting van 12 juni 2014. 

    - Onze actiegroep heeft ondertussen al meer dan 12 000 euro besteed aan advocaat- en gerechtskosten voor de procedure bij de Raad van State. In het dossier RvState heeft de Auditeur reeds advies gegeven in december 2013. Gezien het voor ons gunstige verslag van de Auditeur, hebben wij in februari 2014 een bijzonder verzoekschrift gericht aan de gemeentelijke toezichthouder van Puurs tot oplegging van bestuurlijke maatregelen om de overlast te beperken. De gemeentelijke toezichthouder heeft hiermee spijtig genoeg niets gedaan, en daarom zijn we in beroep gegaan bij de Minister van Leefmilieu, Joke Schauvliege. Zij heeft 60 dagen de tijd om te reageren. Ondertussen is hiervoor een hoorzitting geweest op 7 mei 2014. 

    - Dankzij de support van een aantal gezinnen in Ruisbroek en in Kalfort en met de opbrengst van vorige acties van Betere Buurt Puurs hebben we de kosten tot hiertoe kunnen financieren. We weten echter dat we nog een lange gerechtelijke weg te gaan hebben. Er staan ondertussen al 3 windturbines teveel in Puurs, er is geen marge meer voor een extra windturbine langs de N16! We starten nu met de nieuwe procedure tegen de bouw van een extra windturbine bij Pfizer. Deze procedure zal ook ongeveer 10 000 euro kosten. De eerste 3000 euro hebben we ondertussen al verzameld, extra acties zijn nodig. 

     Hoe kan u onze acties steunen? 

    1. Via een vrije bijdrage op rekeningnr. BE17 0882 5535 5121 Actiegroep Betere Buurt Puurs. 

    2. Via aankoop van de gekende vanillewafeltjes (met of zonder chocolade - 700 gr - in kartonnen doos) à 6 euro per doos. 

    - Wie wil mee wafeltjes gaan verkopen vanaf zaterdag 17 mei? 
    - Wie geeft een bestelling door via noela.verhofstadt@telenet.be met opgave van gewenste dozen vanillewafeltjes met of zonder chocolade? 
    - Wie wil 10 dozen aankopen en zelf doorverkopen? 

    Door onze actie te steunen zou u ons niet alleen een hart onder de riem steken maar kan u tezelfdertijd genieten van deze lekkere wafeltjes. 

    Levering vanaf 17 mei 2014 - Bestellen kan tot en met 7 juni 2014. Alvast onze hartelijke dank en laat het jullie smaken! 

    Actiegroep Betere Buurt Puurs         

    16-05-2014 om 13:06 geschreven door BetereBuurtPuurs

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    28-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.artikel in Het Nieuwsblad 24 maart 2014
    Lees het artikel (Het Nieuwsblad dd. 24 maart 2014) over onze infoavond van 21 maart 2014 op onze Facebookpagina Actiegroep Betere Buurt Puurs - geen windmolens in woongebied.

    De beslissing of er al dan niet beroep wordt aangetekend, wordt morgenavond genomen tijdens de vergadering. 
    Wil u erbij zijn? Contacteer ons via beterebuurt@gmail.com


    28-03-2014 om 14:38 geschreven door BetereBuurtPuurs

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    19-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vergadering 21 maart 2014 - 20 u
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Beste buren, 
    Beste sympathisanten, 

    De firma Pfizer heeft een stedenbouwkundige vergunning gekregen voor de bouw van een tweede windturbine. Deze werd afgeleverd op 28 februari 2014. 

    Dit werd geafficheerd aan Pfizer en in het gemeentehuis Puurs vanaf 10 maart 2014. Vanaf deze datum resten er max. 45 dagen om hiertegen in beroep te gaan bij de Raad voor Vergunningsbetwistingen. 

    Er is nog geen beslissing voor de milieuvergunning; hiervoor werd door de provinciale milieuvergunningscommissie aan Pfizer extra info gevraagd omtrent het effect van de clustervorming - een uitspraak hierover wordt ten laatste op 23 april 2014 verwacht. 

    Er rest weinig tijd om te reageren, daarom organiseren we een vergadering voor iedereen die in de omgeving van de geplande windturbine woont: 

    wanneer? VRIJDAG 21 MAART 2014 om 20 u. 
    waar?   Zitidee/Henders & Hazel, Rijksweg 57 Puurs (toegang via ingang Henders & Hazel!). 

    Ondanks de - bewezen en erkende - overlast van de bestaande 3 windturbines en 738 bezwaarschriften tegen de bouwvergunning heeft het schepencollege toch een positief advies gegeven voor de bouw van een windturbine. Voordien had het schepencollege een negatief advies gegeven voor de milieuvergunning m.a.w.: er mag een windturbine gebouwd worden, maar... ze mag niet draaien!? 

    We rekenen op jullie aanwezigheid - nodig ook je buren uit om mee naar de vergadering te komen. 

    Actiegroep Betere Buurt Puurs 
    mail ons via beterebuurt@gmail.com

    19-03-2014 om 13:56 geschreven door BetereBuurtPuurs

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    21-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gejaagd door de wind... weeral eens!
    Sinds vorige week zaterdag is het hier weer alle nachten 'prijs', een gedreun alsof er een wasmachine constant naast je bed staat te draaien. Ontkomen doe je er niet aan, zelfs niet met ramen en rolluiken dicht en oordoppen in. Dreun, dreun, dreun, de hele nacht door, je moet het eerst meemaken voor je het weet...
    Isoleren tegen laagfrequent geluid kan niet, tenzij je een betonnen muur van een meter voor je woning zet, zoiets à la JOC Wijland, misschien moeten we hier in Puurs in bunkers gaan wonen? Ondertussen zien we overal 'Puurs, het leven op z'n best'... toch niet voor iedereen hoor!

    Vandaag ook overdag enorm veel wind. Veel mensen hebben vakantie en ondervinden dus meer hinder van het lawaai, de meesten zijn anders overdag op het werk en komen laat thuis.

    Volgende week gaan we terug klacht indienen, want dat is het enige wat je kan doen, ofwel bij de milieuambtenaar in Puurs, ofwel bij de politie. Dan pas is er officieel een 'klacht', geen enkel telefoontje, mailtje, gesprek met de burgemeester, geen enkele petitielijst,.... wordt als klacht beschouwd door de officiële instanties. Dat wisten wij ook pas na anderhalf jaar.
    Er zijn heel wat mensen die ons melden dat ze overlast hebben van de bestaande windturbines, ga daarom effectief klacht neerleggen!
    Dat heeft niets te maken met durven, dat is gewoon opkomen voor je rechten.
    Het is zoals met de bezwaarschriften, als er twee mensen klacht indienen, dan kan dat nog genegeerd worden; als 700 mensen klacht indienen, dan kan dat niet meer!


    21-12-2013 om 20:53 geschreven door BetereBuurtPuurs

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    17-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Artikel Het Nieuwsblad 16/12/2013: Schepencollege Puurs geeft negatief advies milieuvergunning
    Het schepencollege volgt volledig de argumentatie in onze bezwaarschriften over het clustereffect van de bestaande windturbines: er wordt telkens enkel gekeken naar het geluidsniveau en de slagschaduw van elke windturbine apart terwijl ze samen gegarandeerd over de wettelijke normen gaan. Dat staat ook duidelijk in het dossier. 

    Het gemeentebestuur erkent in dit artikel ook eindelijk alle klachten die er de voorbije 2 jaar al geweest zijn bij de verschillende bevoegde instanties en kan het massale protest niet zomaar naast zich neerleggen. 

    We zijn er echter nog niet: Puurs geeft enkel advies, het is de provincie die beslist of de milieuvergunning wordt toegekend. Er staan momenteel al 3 windturbines té dicht bij de woonkernen van Kalfort en Ruisbroek, wij verwachten dan ook dat het gemeentebestuur nu druk zet bij het Provinciebestuur en ervoor zorgt dat er in Puurs geen extra windturbines meer gebouwd worden binnen 1500 meter van woningen. 

    Er is nu al meer dan twee jaar hard gewerkt binnen onze actiegroep en het heeft ons al veel tijd, energie en geld gekost. We geven regelmatig een overzicht van de geluidsoverlast door o.a. aan de milieudienst, het schepencollege en de dienst milieu-inspectie bij het ministerie van Leefmilieu en we legden meermaals officieel klacht neer bij het parket. We hebben meerdere infoavonden gegeven, zowel in als buiten Puurs en de voorbije maand met veel geïnformeerde en gemotiveerde mensen bezwaarschriften verzameld. 

    Er wordt ons dikwijls gezegd dat het geen zin heeft om actie te voeren maar wij zullen blijven ijveren voor een oplossing voor de overlast van de bestaande windturbines en telkens opnieuw actie voeren bij een nieuwe aanvraag in onze buurt. De voorbije 3 nachten hebben we hier weer wakker gelegen van het gedreun van de windturbines, dat motiveert een mens!

    Het artikel van 16/12/2013 in Het Nieuwsblad vindt u op onze facebookpagina Actiegroep Betere Buurt Puurs - geen windmolens in woongebied of via de website van Het Nieuwsblad - ga naar uw gemeente Puurs.

    17-12-2013 om 22:06 geschreven door BetereBuurtPuurs

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    03-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.woensdag 4 december - bezwaarschriften bouwvergunning
    Morgen woensdag 4 december laatste dag om de bezwaarschriften tegen de stedenbouwkundige vergunning binnen te brengen bij onze actiegroep (Pullaarsteenweg 154 in Ruisbroek of Haverblok 35 in Kalfort).
    Resultaat: 737 bezwaarschriften tegen de bouwvergunning ingediend!

    03-12-2013 om 00:00 geschreven door BetereBuurtPuurs

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    29-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.694 bezwaarschriften tegen milieuvergunning ingediend
    694 personen tekenen via onze actiegroep bezwaar aan tegen het toekennen van een milieuvergunning voor een extra windturbine in Kalfort. Deze bezwaarschriften hebben we vandaag afgeleverd in het gemeentehuis van Puurs. 

    Tot morgenmiddag 12 u (30 november) kan je nog bezwaarschriften MILIEUVERGUNNING afgeven in het gemeentehuis van Puurs, daarna is het te laat! 

     Een oprechte dank aan iedereen die bezwaar aangetekend heeft en aan iedereen die zich ingezet heeft om dit resultaat te behalen. 

     * Tot en met volgende week woensdag 4 december kunnen bij onze actiegroep nog wel bezwaarschriften binnengebracht worden tegen de BOUWVERGUNNING voor deze windturbine. Onze adressen: Pullaarsteenweg 154 in Ruisbroek of Haverblok 35 in Kalfort. 
     Ook de petitie voor het plaatsen van geluidsschermen langs de N16 kan daar afgegeven en/of ondertekend worden, graag vóór 10 december aub.

    29-11-2013 om 16:25 geschreven door BetereBuurtPuurs

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    14-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.download hier beide bezwaarschriften voor 2de windturbine Pfizer
    In bijlage vind je hier de modelbezwaarschriften ivm de aanvraag milieuvergunning en aanvraag stedenbouwkundige vergunning voor de tweede windturbine bij Pfizer. Tegen beide dossiers moet bezwaar ingediend worden! 

    Voor de milieuvergunning kan dit tot en met 29 november 2013 - voor de stedenbouwkundige vergunning kan dit tot en met 5 december 2013. Te laat = ongeldig! 

    De bezwaarschriften kan je zelf indienen bij het gemeentebestuur van Puurs ofwel per aangetekend schrijven, ofwel persoonlijk (vraag zeker een ontvangstbewijs). 
    Bezwaarschriften mogen ook worden bezorgd aan onze actiegroep via brievenbussen Haverblok 35 in Kalfort en Pullaarsteenweg 154 in Ruisbroek (vóór 28 november aub). Wij zorgen er voor dat de bezwaarschriften tijdig op het gemeentehuis afgegeven worden.

    Bijlagen:
    Bezwaarschrift milieuvergunning Pfizer 2013.doc (31.5 KB)   
    Bezwaarschrift Pfizer stedenbouwkundige vergunning 2013.doc (31.5 KB)   

    14-11-2013 om 00:00 geschreven door BetereBuurtPuurs

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    12-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.aanvraag extra windturbine Pfizer - infoavond op maandag 18 november 2013 in Kalfort
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Geluidsoverlast van windturbines en verkeer N16 maakt onze woonkernen op termijn onleefbaar! 

     
    De Actiegroep Betere Buurt Puurs zet zich al 2 jaar in om een oplossing te bekomen voor de overlast van de 3 windturbines langs de N16 ter hoogte van Ruisbroek en Kalfort. Er zijn nu al problemen in 23 straten in de omgeving van de windturbines; de straten in de onmiddellijke buurt van de N16 hebben bovendien enorme geluidshinder van het verkeer. 

    De firma Pfizer vraagt nu een tweede windturbine aan. 
    Van 1 tot 30 november 2013 loopt het openbaar onderzoek voor de aanvraag van de milieuvergunning en van 7 november tot 6 december 2013 loopt het openbaar onderzoek voor de aanvraag van de stedenbouwkundige vergunning. Een extra windturbine geeft extra overlast (geluidshinder, slagschaduw en visuele hinder). Deze windturbine komt meer dan 350 meter dichter bij Kalfort dan de eerste turbine van Pfizer. Zoveel mogelijk bezwaar aantekenen is meer dan nodig! 

    Betere Buurt Puurs organiseert daarom op maandag 18 november een infoavond in Kalfort over de geluidshinder van N16 en van de windturbines. Op deze avond zijn modelbezwaarschriften tegen de aanvraag van de nieuwe windturbine en er zal ook een petitie beschikbaar zijn om een oplossing te vragen voor de geluidshinder van het verkeer N16. 

    Contactadres: Actiegroep Betere Buurt Puurs via Marc en Noëla Amelinckx-Verhofstadt, Pullaarsteenweg 154 in Ruisbroek of marc.amelinckx1@telenet.be 
     
    Facebookpagina Actiegroep Betere Buurt Puurs – geen windmolens in woongebied 
     Blog http://www.bloggen.be/actiegroepbeterebuurtpuurs

    12-11-2013 om 00:00 geschreven door BetereBuurtPuurs

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    06-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.update acties + wafelverkoop tvv onze actiegroep
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De actiegroep Betere Buurt Puurs is nu al meer dan een jaar actief om de problematiek windmolens N16 op de agenda te houden en maatregelen te vragen die de overlast ervan voor de omwonenden beperkt. Meer dan 70 gezinnen verspreid over 22 straten verklaren ernstige hinder te ondervinden. Voor alle duidelijkheid: wij zijn niet tegen windturbines, wij vragen wel dat ze enkel geplaatst worden op minimum 1500 m van woningen. Stand van zaken: - de uitbater van de bestaande windturbines heeft tot hiertoe geen enkele aanpassing gedaan om de geluidsoverlast te beperken (ondanks andere berichtgeving in de pers) - Leden van onze actiegroep geven sinds juni 2012 regelmatig alle dagen en nachten met ernstige geluidshinder door aan alle bevoegde instanties. - de gemeente Puurs heeft onder druk van onze acties de nieuwe normen voor slagschaduw en geluid opgelegd vanaf maart 2012 ipv de geplande aanpassing voor bestaande windturbines vanaf 2015. - de exploitant heeft hiertegen beroep aangetekend bij de Bestendige Deputatie van de provincie Antwerpen - de bestendige deputatie heeft advies gevraagd over de geluidsmetingen van april-mei 2012 aan het departement van Leefmilieu, Natuur en Energie. Het departement gaf het advies om de nieuwe norm onmiddellijk toe te passen. - De bestendige deputatie legt de bezwaren, geluidsmetingen en het advies van het Ministerie van Leefmilieu naast zich neer en beslist dat enkel de nieuwe norm voor slagschaduw moet worden opgelegd, qua geluid pas aanpassing in 2015. - Een aantal leden van onze actiegroep stellen de gemeente Puurs en de exploitant in gebreke en tekenen beroep aan bij de Raad van State om de beslissing van de bestendige deputatie nietig te verklaren. - Een aantal leden van onze actiegroep leggen klacht neer bij het Parket via de milieuambtenaar van Puurs omdat de geluidshinder in strijd is met de Vlaremwetgeving. - Onze actiegroep heeft ondertussen meer dan 6000 euro besteed aan advocaats- en gerechtskosten, de kosten voor eerdere acties ivm bezwaarschriften en infoavond (juni 2012) niet meegerekend. - Onze actiegroep heeft in 2012 al 3 acties op touw gezet om bezwaarschriften te verzamelen, zo werd voorkomen dat er 3 extra windturbines zouden gebouwd worden in Puurs (2 Zeutestraat Puurs, 1 Schoonmansveld Ruisbroek). De infoavond in juni 2012 met cardioloog Marc Goethals in CC De Kollebloem heeft veel mensen doen inzien dat windturbines voor ernstige gezondheidsproblemen en grote hinder zorgen binnen 1500 m van woongebied. - Er zijn zeker nog 2 dossiers in voorbereiding langs de N16. Deze windturbines staan op de plaats die de gemeente Puurs afgebakend heeft als geschikt voor extra windturbines. Nieuwe acties zullen nodig zijn om opnieuw zoveel mogelijk bezwaarschriften te verzamelen. - Dankzij de support van enkele gezinnen van de Pullaarsteenweg en met de opbrengst van vorige acties van Betere Buurt Puurs hebben we de kosten tot hiertoe kunnen financieren. We weten echter dat we nog een lange gerechtelijke weg te gaan hebben. Ook bij elke nieuwe aanvraag voor windturbines hebben we steun nodig om te flyeren en zoveel mogelijk bezwaarschriften te verzamelen. Daarom lanceren we een extra initiatief om onze acties verder te sponsoren: een wafeltjesverkoop. - Door onze actie te steunen zou u ons niet alleen een riem onder het hart steken maar kan u tezelfdertijd genieten van deze smakelijke wafeltjes. U kan kiezen uit lekkere vanillewafeltjes, met of zonder chocolade, voor de prijs van 5 euro per doos (700g). Bestellen kan tot en met 13 maart 2013 - levering voorzien we vanaf het weekend van 16 maart. U kan uw bestelling doormailen naar noela.verhofstadt@telenet.be met opgave van aantal gewenste dozen vanillewafeltjes met of zonder chocolade. Alvast hartelijk dank en laat het u smaken!

    06-03-2013 om 00:00 geschreven door BetereBuurtPuurs

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    11-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.weeral...
    Eindelijk eens mooi weer, maar genieten van een rustig avondje met vrienden op het terras is er weer niet bij. 
    Vanavond wel weinig wind aan de grond, maar weer veel wind boven aan de windturbines en serieus veel lawaai door 'ons molens'. 
    Onze gasten die hier op bezoek waren, hoorden volgens hen altijd een vliegtuig ronken... grote verbazing en verontwaardiging toen het de windturbines bleken te zijn. Zij waren het na een uurtje kotsbeu dat gedreun.

    De windturbines staan er nu al een jaar, blijven er nog 19 jaar te gaan vooraleer die mastodonten afgebroken worden?!
    We melden het nu telkens er weer geluidsoverlast is en hebben hulp gevraagd aan de bevoegde instanties,  maar eerlijk gezegd zijn er van de 20 aangeschreven personen en diensten slechts 2 die ons een antwoord gegeven hebben.

    Er blijft ons niets anders over dan doorgaan tot er een oplossing is en we geven zeker niet op!


     

    11-08-2012 om 23:14 geschreven door BetereBuurtPuurs

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    18-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Sinds een jaar is hier in onze buurt het belangrijkste bij het weerbericht niet langer de temperatuur of de zon, maar de windrichting en de windsnelheid. 

    Man man man, de laatste weken en dagen zien we de wieken hier weer draaien à volonté. Gisteren hadden we hier iemand die in onze tuin een handje kwam toesteken en die vroeg waar dat vliegtuig nu toch altijd rondtoerde. Slapen is er weer niet bij en overdag altijd maar dat gedreun... heeft er iemand een stevige boom- euh... windmolenzaag of een andere suggestie? 

    Voor veel buitenstaanders lijkt het allemaal overdreven, maar dat is altijd zo, je weet pas wat iets betekent als je het zelf meemaakt. We zijn het ondertussen al gewoon dat we weer eens moeten uitleggen waarom we zoveel last hebben van die windturbines. Neen, wij zijn geen klagers en neen, wij doen niet moeilijk en ja, wij blijven positief en zullen blijven doorgaan tot er een oplossing is. Ze hadden die spullen maar ergens anders moeten zetten... ver weg in zee bijvoorbeeld...

    Iedereen heeft recht op zijn eigen mening, maar als je efkes op google "overlast windturbines" intikt, krijg je 45 300 hits - "geluid windturbines" is goed voor 66 500 hits - "hinder windturbines" scoort 287 000 hits en met "noise windturbines" zit je goed voor 3 400 000 hits. 

    Dus ga eerst daar eens kijken, dan zal je het hopelijk wel weten. 

    En voor wie het dan nog niet gelooft, openen we hier binnenkort onze bed & breakfast waar ze tijdens voor- en najaarsstormen ervaringsdeskundige kunnen worden. Ramptoeristen welkom - oordopjes en slaappillen niet toegelaten Wink

    18-07-2012 om 23:11 geschreven door BetereBuurtPuurs

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    08-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.weer een actie bezwaarschriften achter de rug...
    Onze actie om bezwaarschriften te verzamelen tegen de geplande 3 windturbines in Bornem en Puurs (Zeutestraat) is voorbij. 

    Het resultaat:  voor Bornem heeft onze actiegroep 149 bezwaarschriften verzameld en voor Puurs 285. We zijn benieuwd naar het totaal aantal ingediende bezwaarschriften en hopen dat veel mensen gereageerd hebben.
    Voor Bornem ontvingen we woensdag nog 22 bezwaarschriften:  te laat, dat is wel spijtig. Tijdig indienen is de boodschap!

    Nu is het afwachten tot het openbaar onderzoek gestart wordt ivm de milieuvergunning voor dit project en dan moet er opnieuw bezwaar aangetekend worden. 

    Benieuwd hoe dikwijls we nog actie zullen moeten voeren, er zijn blijkbaar nog dossiers in voorbereiding. Geen probleem, we zijn een actiegroep, we zullen blijven reageren en mensen motiveren om er mee voor te zorgen dat er geen windturbines meer gebouwd worden in de onmiddellijke omgeving van woningen. Wij weten ondertussen dat dit onleefbaar is en verstrekkende gevolgen heeft voor de gezondheid.

    08-07-2012 om 00:14 geschreven door BetereBuurtPuurs

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    02-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.video's infoavond over windturbines 11 juni 2012 in de Kollebloem in Puurs
    We hebben al veel positieve reacties gehad op onze infoavond met cardioloog Marc Goethals. 
    Windturbines zijn hinderlijker dan klassieke bronnen van verkeerslawaai.

    Bekijk hier een paar video's van die avond.

    Bijlagen:
    http://www.youtube.com/watch?v=3O95z5wO0Og&feature=relmfu   
    http://www.youtube.com/watch?v=KWkxHqMOweQ&feature=relmfu   

    02-07-2012 om 22:48 geschreven door BetereBuurtPuurs

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    27-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Infostand avondmarkt
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Onze actiegroep Betere buurt Puurs heeft een infostand op de avondmarkt in Puurs op vrijdag 29 juni 2012 tussen 17u tot 21u. 

    Informatie over windturbines en de mogelijkheid om er bezwaarschriften in te vullen tegen de bouwvergunning voor het project van 3 windturbines in Puurs/Bornem aan de Zeutestraat. 

    Wil jij geen windturbines in de buurt van woongebied? Neem dan zeker een affiche met ons logo mee! 

    Steun onze actiegroep en kom genieten van een glaasje cava, fruitsap,... in onze cavabar.

    27-06-2012 om 23:48 geschreven door BetereBuurtPuurs

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)


    Archief per week
  • 06/10-12/10 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 16/12-22/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 06/08-12/08 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 24/12-30/12 2012

    Rondvraag / Poll
    Welke overlast heeft U van de windmolens ?
    Geluidsoverlast
    Slagschaduw
    Medische problemen
    Geen problemen
    Geluidsoverlast & Slagschaduw
    Geluidsoverlast & Medische problemen
    Geluidsoverlast & Slagschaduw & Medische problemen
    Bekijk resultaat


    agenda


    E-mail ons


    Volg ons ook op
  • actiegroepbeterebuurtpuurs
  • Facebook

  • Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs