Bonensoep met worst en conchiglie
Voor 4-6 personen
4 Italiaanse worstjes, in blokjes gesneden
2 theelepels olijfolie
2 preien in ringen
1 teen knoflook, geperst
1 grote wortel, in blokjes
2 stengels bleekselderij, in plakjes
2 eetlepels bloem
2 l hete runderbouillon
1,25 dl witte wijn
1≥25 g conchiglie
400 g bonen naar keuze uit blik, afgespoeld en uitgelekt
Verhit de olijfolie in een grote pan en bak daarin de worst 5 minuten op matig vuur. Roer regelmatig. Haal de worst uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
Fruit in dezelfde pan prei, knoflook, wortel en selderij 2-3 minuten onder af en toe roeren. Strooi de bloem in de pan en roer gedurende 1 minuut. Giet al roerend geleidelijk de hete bouillon erbij en daarna de witte wijn. Breng aan de kook en laat 10 minuten sudderen. Voeg de pasta en de bonen toe. Breng op hoger vuur alles weer aan de kook en laat de conchiglie in 8-10 minuten (zie verpakking) gaar worden en de bonen mee warmen. Doe de worst weer in de soep. Garneer naar wens met fijngehakte peterselie.
Kruidenbrood voor erbij (in geval van grote honger). Meng 125 g zachte boter met 30 g fijngehakte verse kruiden en een fijngehakt teentje knoflook. Snijd een brood in schuine plakken, maar snijd het niet helemaalk door, zodat de plakken aan de onderkant aan elkaar blijven zitten. Smeer de kruidenboter tussen de plakken. Wikkel het brood in aluminiumfolie en bak het 20 minuten in een oven van 180 ∞C, tot het warm en knapperig is.
|