Pasta met eierroomsaus en ansjovis
Voor 4 personen
8 eieren
50 g ansjovisfilets in olijfolie uit blik
4 lent-uitjes, fijngesneden
3 dl room
versgemalen zwarte peper
een ferme hoeveelheid aan snippers gescheurde basilicumblaadjes
Zet de eieren op in koud water, breng aan de kook en kook de eieren 8 minuten. Haal de ansjovis uit het blik en laat de olie uit het blik en van de ansjovis in een pan lekken. Hak de ansjovisfilets klein. Verhit de pan met de uitgelekte olijfolie en fruit daarin lente-uitjes 2 minuten al roerend. Doe de ansjovisfilets erbij en laat ze kort meebakken. Giet de room in de pan en breng op smaak met peper en zout. Verhit de saus zachtjes zonder ze te laten koken om schiften te vermijden.
Pel de eieren, hak ze grof en schep ze met de gescheurde basilicum door de saus. Meng de saus met beetgaar gekookte pasta naar keuze en dien op.
|