Pansit Guisado (Filippijnen)
Mie met kip, garnalen en ham
voor 4-6 personen
300 g droge eiermie
1 eetlepel arachide- of sojaolie
1 midelgrote ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, gesnipperd
2 cm gemberwortel, geschild en fijngehakt
50 g waterkastanjes uit blik, in plakjes gesneden
1 eetlepel lichte sojasaus
2 eetlepels vissaus
200 g gare kipfilet, in plakjes
150 g gekookte ham in dikke plakken, in reepjes gesneden
200 g grote garnalen
150 g taugeh ofte sojascheuten
200 g minimaÔskolfjes uit blik, uitgelekt
2 limoentjes in achten gesneden
verse gehakte koriander
Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat uitlekken. (Eiermie kan 24 uur van tevoren gekookt worden en in koud water bewaard.)
Verhit de olie in een wok en roerbak ui, gember en knoflook tot de ui glazig wordt. Voeg waterkastanjes, sojasaus en vissaus, de kip, de ham en de garnalen toe. Roer om. Voeg uitgelekte mie, sojascheuten en maÔs toe en roerbak alles 6-8 minuten.
Doe de pansit guisado over op een warme dienschaal, garneer met limoen en koriander en serveer.
|