de culturele centrale - aangesloten bij linx+ - van acod Kortrijk Achturencultuur is de culturele centrale van ACOD Kortrijk - aangesloten bij Linx+.
28-02-2011
einde van de maand pastamenu: Revolutionaire Fusilli
Fusilli della Rivoluzione
Het einde van maandmenu van Achturencultuur zijn allen gemakkelijke pasta-menutjes. Nu altijd te vinden op de laatste maandag van de maand.
Revolutionaire Fusilli Snack voor 4-5 personen
500 g Fusilli of andere korte pasta 800 g tomaten, gevild, ontpit, gepureerd 3 eetlepels olijfolie 2 teentjes look, fijgehakt enkele blaadjes basilicum, in flintertjes gescheurd 1 Spaans pepertje, minus de zaadlijsten, fijngehakt peper en zout paneermeel geraspte Parmezaanse kaas
Fusilli zijn korte spiraalvormige pasta, maar kunnen vervangen worden door elke andere pasta mits die kort is. De tomaten mogen uit blik komen ; er is tomatenvlees in blik beschikbaar. Basilicumblaadjes worden gescheurd om de smaak te bewaren : snijden met een mes mag, mits het een echt zilveren mes is.
Vet een geschikte ovenschaal in met wat van de olijfolie. Doe de gepureerde tomaten erin. Giet de rest van de olie erover bestrooi met look, basilicum en het Spaanse pepertje. Roer de bovenliggende ingrediënten zachtjes door het tomatenvlees. Strooi een spaarzaam laagje paneermeel en daar bovenop een zuinig laagje Parmezaanse kaas. Zet de ovenschaal in een oven van 280 °C en laat alles gedurende 25 minuten garen tot er een mooi egaal korstje op de saus ligt. Kook de pasta in ruim kokend gezouten water beetgaar. Giet af en doe de pasta over in een warme serveerkom. Haal de saus uit de oven en lepel die over de pasta. Serveer en smakelijk.