de culturele centrale - aangesloten bij linx+ - van acod Kortrijk Achturencultuur is de culturele centrale van ACOD Kortrijk - aangesloten bij Linx+.
01-03-2011
maandmenu maart: Konijn op z'n Brabants
Konijn op z'n Brabants voor 4 personen
1 konijn, mooi in het vlees, in stukken verdeeld 1 dikke ui, in ringen gesneden 1 takje tijm 1 laurierblaadje 2 dl azijn van goede kwaliteit 2 dl water 1/2 kg kleine stoofpeertjes, geschild 50 g reuzel 2 eetlepels bloem 1 eetlepel bruine suiker peper en zout
Het konijn aan stukken snijden en in een grote kom leggen samen met de uiringen, tijm en het laurierblaadje. De azijn vermengen met twee dl water, uitgieten over het konijn een alles een nachtje laten marineren. Het vlees uit de marinade halen en afdrogen. De reuzel smelten in een pan en daarin de stukken konijn rondom bruin kleuren. Bestrooi met bloem en meng goed. Giet de marinade erover plus zoveel water dat de stukken knonijn net onder staan. Roer alles goed om, breng aan de kook en laat alles 30 minuten stoven op een zacht vuur, deksel op de pan. Voeg dan de bruine suiker toe en roer die door de saus. Doe de geschilde peertjes in de pan. Laat alles verder stoven tot de peertjes en het konijn gaar zijn. Op smaak brengen met peper en zout, afproeven en zo nodig bijkruiden. Serveer het gerecht zo warm mogelijk met gekookte aardappelen en geef er Haechts Tarwebier bij.