Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Inhoud blog
  • Actiedag ACOD
  • Actiedag ACOD
  • Verwendag senioren ACOD 17
  • verwendag senioren ACOD 2
  • verwendag senioren acod 3
  • ACOD senoiren verwendag 17
  • fotoverslag Milieuboot Kortrijk - Menen
  • De onzin van privatiseren
  • Manifiesta 2017
  • Milieuboot
  • “Nu hij er niet meer is, zullen we pas echt zijn waarde beseffen”.
  • Georges De Clerck 1
  • Georges 2
  • Vermeylenfons Kortrijk - beginperiode
  • Jemen, steun uit Kortrijk!
  • Benefiet Jemen!
  • Kortrijk steunt Jemen,...
  • volwaardig pensioen!
  • Voor een waardig pensioen!
  • Voor ons pensioen!
  • Uitstap met TXTH naar Heuvelland
  • uitstap Heuvelland met TXTH
  • 1 mei 2017: sfeer
  • 1 Mei 17: sfeer (2)
  • 1 Mei 2017: The Kids!
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Mijn favorieten
  • ABVV Westvlaanderen
  • Linx+ Westvlaanderen
  • Pittig nieuws uit de stad Kortrijk
  • Ongetwijfeld het beste restaurant in Kortrijk
  • Franse krant - ieder jaar gaan we naar hun feest
  • 1 mei te Kortrijk
  • ACOD
  • de website voor syndicalisten!
  • ACOD West-Vlaanderen
  • Kortrijk, een andere kijk door Frans Lavaert
    Foto
  • uniek reiscafé in Kortrijk - Antipode
  • Reflex
  • ook in ieper bestaat linx+
  • meer dan bommen en granaten... SEMTEX
  • linx+ Harelbeke bestaat ook...
  • unie der zorgelozen kortrijk... sociaal, theater,... en zeer goed!
  • sociaal, links, strijdbaar... pvda!
  • Viva SVV Kortrijk
  • Live @ Kortrijkse gemeenteraad
  • nog een andere visie over kortrijk
  • internationale solidariteit...het FOS
  • een nieuwe wereld in persland... de Wereld Morgen..
  • Vonkisten aller landen....
  • philippe decoenbe blogt
  • MO noord/zuid tijdschrift...
  • 15 decemberbeweging
  • Wakker Kortrijk of satire??
  • Kortrijk scheef bekenen, satire of waarheid?
  • CC Marianne ook in Kortrijk
  • Op reis... Eerst Wegwijzer Brugge effe surfen... Praktische reistips van reizigers!
  • vrijzinnig centrum Mozaïk Kortrijk
  • buda - de betere fim, optredens,... in K-town
  • Pittem en zijn Gaucho's...
  • Marke = Van De Wiele & ferro van het ABVV
  • Cultuur en zijn web
  • granma - de gazet uit Cuba
  • Lieven Vanhoutte beziet het leven, zoals het is...
    Foto
    linx+ links
  • roeselare - de brug
  • foto streuvels Avelgem
  • cc geluwe
  • cc harelbeke
  • cc ieper
  • gaucho's uit pittem
  • cc marianne
  • linx+ westvlaanderen
  • linx+ nationaal
  • De Brug Kortrijk
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    domeinen
    www.bloggen.be/domeine
    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    frankloopt
    www.bloggen.be/franklo
    Zoeken in blog

    achturencultuur
    de culturele centrale - aangesloten bij linx+ - van acod Kortrijk
    Achturencultuur is de culturele centrale van ACOD Kortrijk - aangesloten bij Linx+.
    27-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pasta met citroen, ham en zwarte olijven
    Pasta met citroen, ham en zwarte olijven
    Voor 6-8 personen

    0,5 dl vers citroensap
    zout
    1,25 dl extra vergine olijfolie
    8 plakken (250 g) gezouten ham, bv. prosciuto, in dunne reepjes gesneden
    100 g zwarte olijven, ontpit
    2 theelepels Provencaalse kruiden
    geraspte schil van 2 citroenen
    grof gemalen zwarte peper
    500 g dunne pasta, bv. engelenhaar of capellini

       Giet het citroensap in en kommetje, zout licht en voeg de olie langzaam toe al roerend tot je een gebonden vinaigrette hebt. Zet deze apart.
       Doe de ham, de olijven , Provencaalse kruiden en citroenrasp in een ondiepe schaal.  Breng op smaak met peper en zout en meng alles goed door elkaar.
       Kook de pasta beetgaar in koken water met wat zout.  Giet al .  Doe da pasta bij de ham en olijven.  Giet de vinaigrette over de pasta.  Schep alles voorzichtig door elkaar.  Verdeel de pasta over borden en zorg ervoor dat ham en olijven evenredig verdeeld zijn.  Serveer en smakelijk.  Drink er een stevige rode wijn bij of probeer eens een pittig bruintje of een Rodenbach erbij.

    27-08-2012 om 00:00 geschreven door achturencultuur  


    >> Reageer (0)
    15-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koele tomatensoep met couscous
    Koele tomatensoep met couscous
    Voor 4 personen

    Voor de citroen-couscous :
    250 g snel gaar couscous
    het sap van twee citroenen
    een halve rode ui, fijngehakt
    1 rode paprika, in blokjes
    1 groene paprika, in blokjes
    1 rode chilipeper, fijngesneden
    1,5 dl olijfolie
    1 bosje peterselie, enkel de blaadjes, grof gehakt
    peper en zout

    Voor de tomatensoep
    1 eetlepel witte wijnazijn
    2 theelepels suiker
    2 grote tomaten (pomodore), gevild, minus de zaadjes, klein gehakt
    1 l gepureerde tomaten (pasata)
    8-12 blaadjes basilicum, in reepjes gescheurd
    peper en zout
    3 dl yoghurt

    Voor de versiering
    enkele blaadjes peterselie
    12 kleine blaadjes basilicum
    8 blaadjes munt in reepjes 

       Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking,  Voeg het citroensap, de groenten, de olijfolie, de gehakte peterselie en peper en zout toe.  Roer om.  Zet de couscous in de koelkast
       Verwarm de azijn en roer er de suiker door tot hij opgelost is.  Laat afkoelen.  Roer de stukjes tomaat door de gepureerde tomaten en vervolgens de reepjes basilicum en peper en zout.  Schenk het azijn-suikermengsel erbij en roer om.  Zet de soep in de koelkast.
       Verdeel de couscous in het midden van vier soepborden.  Schep de soep eromheen.  Maak in elk bord een grillige cirkle van goud gekoelde yoghurt.  Versier met de apart gehouden blaadjes peterselie en basilicum en de reepjes munt.serveer.
       
       
      

    15-08-2012 om 00:00 geschreven door achturencultuur  


    >> Reageer (0)
    01-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maandmenu: Lvivski nalysnyky
    Lvivski nalysnyky
    Gevulde pannenkoeken uit Lviv (Lemberg)
    Voor 4 personen

    Voor het beslag :
    150 g bloem
    1 mespunt bakpoeder
    2-3 eieren
    1,25 dl melk
    zout
    olie voor het bakken
    Voor de vulling :
    1 ui, klein gesneden
    2 eetlepels boter
    1 wortel, in blokjes
    75 g witte champignons, in plakjes
    75 g kastanjeschampignons, in plakjes
    300 g gebraden haantje of piepkuiken, in stukjes
    3 eetlepels zure room
    zout en witte peper
    1 mespunt nootmuskaat
    2 eetlepels gehakte peterselie
    3 eetlepels boter voor het gratineren

       Roer een beslag van bloem, bakpoeder, eieren, melk en zout.  Laat het beslag een half uur staan.
       Fruit de ui in boter glazig.  Voeg wortel en beide soorten champignons toe.  Bak ze even mee.  Doe de brokjes kip erbij en laat ze 3-4 min. meepruttelen.  Roer de zure room erdoor.  Breng op smaak met peper, zout en muskaatnoot.  Meng de gehakte peterselie door de vulling.
       Verhit de olie in een pan.  Bak van het beslag vier pannenkoeken.  Vul ze met het kipmengsel, rol ze op en leg ze in een beboterde ovenschaal.  Leg er stukjes boter op en gratineer de gevulde pannenkoeken ongeveer 15 minuten in een oven van 180-200 ∞C.

    01-08-2012 om 00:00 geschreven door achturencultuur  


    >> Reageer (0)


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Zoeken in blog


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Openbare Diensten zijn broodnodig!
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Archief per maand
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 09-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Blog als favoriet !

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek
  • Ben is op bezoek geweest. (I like it)
  • Genoten van deze blog...heel apart
  • Bezoekje met link
  • bezoekje

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!