Lamsschotel met savooienkool
500 g lamsvlees van de schouder (zonder bot), in blokjes
2 eetlepels olie
1 grote ui, gesnipperd
2-3 teentjes look, gesnipperd
zout, peper
kerriepoeder
1,25 dl water
1 kg savooienkool, in dunne reepjes
250 g wortel, in plakjes
3,75 dl vleesbouillon
2 eetlepels azijn
1 eetlepel suiker
Het lamsvlees in de hete olie rondom aanbraden en laten kleuren. Ui en look toevoegen en goudgeel fruiten. Kruiden met zout, peper en kerrie. 1,25 l water toevoegen, aan de kook brengen, het vuur kleiner draaien en met het deksel op de pan het vlees in ca.20 minuten garen.
De groenten erbij doen en 2-3 minuten mee laten stoven. De vleesbouillon in de pan gieten. Azijn en suiker naar smaak toevoegen. Alles aan de kook brengen en nog 20-30 minuten laten prutttelen op een laag vuur. Voor het opdienen eventueel extra kerriepoeder over het gerecht strooien. Geef er gekookte aardappelen bestrooid met gehakte verse peterselie bij.
01-01-2012 om 00:00
geschreven door achturencultuur
|