Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Inhoud blog
  • LP Boon - tentoonstelling - Achturenhuis -
  • Spaanse burgeroorlog
  • bruggepensioneerden eco watcher... deel 154
  • Corona wat?
  • Kafka, gedicht voor 'ik Caroline'
  • De toestand is hopeloos, maar niet enstig!
  • ambtenaren in de frontlinie tegen.... Corona!
  • Corona - stopzetting Achturencultuur
  • Ik Caroline!
  • Opinie: Engagement of Meritocratie?
  • Arm maar proper deel 144
  • sport is de spiegel van de maatschappij - deel 143
  • Nieuwjaar 20 PVDA Kortrijk
  • KWARTDRAAI LINKS (deel 140)
  • voorsmaakje van achturencultuur
  • kwartdraai links 135
  • kwartdraai links 134
  • kwartdraai links deel 133
  • Kwartdraai links 22 nov 19
  • .De bruggepensioneerde economiewatcher( 15 November 2019)
  • KWARTDRAAAI LINKS (deel 127)
  • Amougies 50 jaar geleden... getuigenis
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Mijn favorieten
  • ABVV Westvlaanderen
  • Linx+ Westvlaanderen
  • Pittig nieuws uit de stad Kortrijk
  • Ongetwijfeld het beste restaurant in Kortrijk
  • Franse krant - ieder jaar gaan we naar hun feest
  • 1 mei te Kortrijk
  • ACOD
  • de website voor syndicalisten!
  • ACOD West-Vlaanderen
  • Kortrijk, een andere kijk door Frans Lavaert
    Foto
  • uniek reiscafé in Kortrijk - Antipode
  • Reflex
  • ook in ieper bestaat linx+
  • meer dan bommen en granaten... SEMTEX
  • linx+ Harelbeke bestaat ook...
  • unie der zorgelozen kortrijk... sociaal, theater,... en zeer goed!
  • sociaal, links, strijdbaar... pvda!
  • Viva SVV Kortrijk
  • Live @ Kortrijkse gemeenteraad
  • nog een andere visie over kortrijk
  • internationale solidariteit...het FOS
  • een nieuwe wereld in persland... de Wereld Morgen..
  • Vonkisten aller landen....
  • philippe decoenbe blogt
  • MO noord/zuid tijdschrift...
  • 15 decemberbeweging
  • Wakker Kortrijk of satire??
  • Kortrijk scheef bekenen, satire of waarheid?
  • CC Marianne ook in Kortrijk
  • Op reis... Eerst Wegwijzer Brugge effe surfen... Praktische reistips van reizigers!
  • vrijzinnig centrum Mozaïk Kortrijk
  • buda - de betere fim, optredens,... in K-town
  • Pittem en zijn Gaucho's...
  • Marke = Van De Wiele & ferro van het ABVV
  • Cultuur en zijn web
  • granma - de gazet uit Cuba
  • Lieven Vanhoutte beziet het leven, zoals het is...
    Foto
    linx+ links
  • roeselare - de brug
  • foto streuvels Avelgem
  • cc geluwe
  • cc harelbeke
  • cc ieper
  • gaucho's uit pittem
  • cc marianne
  • linx+ westvlaanderen
  • linx+ nationaal
  • De Brug Kortrijk
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    paulnick1946
    www.bloggen.be/paulnic
    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    celebritynews
    www.bloggen.be/celebri
    Zoeken in blog

    achturencultuur
    de culturele centrale - aangesloten bij linx+ - van acod Kortrijk
    Achturencultuur is de culturele centrale van ACOD Kortrijk - aangesloten bij Linx+.
    03-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PVDA+: voorstelling lijst gemeenteraad K-town 12.
    PVDA+: voorstelling lijst gemeenteraad K-town 12.

    Zondagmorgen in de Mozaïek te Kortrijk:
    http://kw.knack.be/west-vlaanderen/nieuws/algemeen/stembus2012/kortrijk/pvda-in-kortrijk-met-onvolledige-lijst-naar-gemeenteraadsverkiezingen/article-4000171553746.htm

    Frank,

    03-09-2012 om 19:30 geschreven door achturencultuur  


    >> Reageer (1)
    01-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Salade NiÁoise op z'n Australisch
    Salade NiÁoise op z'n Australisch
    Voor 4 personen

    4 nieuwe aardappelen, geschild
    zout
    1 dl olijfolie
    400 g tonijn, in 4 dikke plakken
    600 g sperziebonen, afgehald
    1 ei, 1 minuut ondergedompeld in een pan met kokend water
    1,5 eetlepel Dijonmosterd
    1,5 eetlepel witte wijnazijn
    1 dl raapolie
    2,5 eetlepel olijfolie
    zout en peper uit de molen
    1 grote rode ui, in dunne halve ringen
    12 langwerpige gele kerstomaatjes, in de lengte gehalveerd
    12 kerstomaatjes, gehalveerd
    4 ansjovisfilets op olie, uitgelekt en kleingesneden
    16 Kalamata-olijven (zwarte Griekse olijven)

       Kook de aardappelen in ruim water met wat zout in circa 10 minuten halfgaar.  Giet af, laat afkoelen en snijd de aardappelen in schijfjes van ongeveer 1 cm dik.  Verhit 3 eetlepels olijfolie in een grote koekenpan op en matig vuur en bak de ardappelschijfjes zo'n 10 minuten tot ze gaar zijn keer ze daarbij eenmaal om.
       Bestrijd de stukken tonijn met olijfolie.  Verjit een zware koekenpan boven een matig tot hoog vuur.  Schroei de stukken tonijn aan alle kanten dicht, maar laat ze vanbinnen rauw.  De gaartijd hangt af van de dikte, maar meer dan een paar minuten neemt dat niet in beslag.  Haal de pan van het vuur.
       Breng een pan met ruim water aan de kook.  Voeg wat zout toe.  Blancheer de sperziebonen enkele minuten tot ze nog knapperig zijn.  Giet af, laat schrikken onder de koude kraan en laat ze uitlekken.
       Werk ei, mosterd en azijn door elkaar in een keukenmachine.  Voeg, tewijl de motor draait, geleidelijk de beide oliesoorten toe in een dun maar een continu straaltje tot je een romige slasaus hebt.  Breng op smaak met peper en zout.
       Verdeel op kunstzinnige wijze aardappels, tonijn, sperziebonen, uien, beide soorten kerstomaat, ansjovis en olijven over 4 borden en schep er wat van de slasaus over.

    01-09-2012 om 00:00 geschreven door achturencultuur  


    >> Reageer (0)
    27-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pasta met citroen, ham en zwarte olijven
    Pasta met citroen, ham en zwarte olijven
    Voor 6-8 personen

    0,5 dl vers citroensap
    zout
    1,25 dl extra vergine olijfolie
    8 plakken (250 g) gezouten ham, bv. prosciuto, in dunne reepjes gesneden
    100 g zwarte olijven, ontpit
    2 theelepels Provencaalse kruiden
    geraspte schil van 2 citroenen
    grof gemalen zwarte peper
    500 g dunne pasta, bv. engelenhaar of capellini

       Giet het citroensap in en kommetje, zout licht en voeg de olie langzaam toe al roerend tot je een gebonden vinaigrette hebt. Zet deze apart.
       Doe de ham, de olijven , Provencaalse kruiden en citroenrasp in een ondiepe schaal.  Breng op smaak met peper en zout en meng alles goed door elkaar.
       Kook de pasta beetgaar in koken water met wat zout.  Giet al .  Doe da pasta bij de ham en olijven.  Giet de vinaigrette over de pasta.  Schep alles voorzichtig door elkaar.  Verdeel de pasta over borden en zorg ervoor dat ham en olijven evenredig verdeeld zijn.  Serveer en smakelijk.  Drink er een stevige rode wijn bij of probeer eens een pittig bruintje of een Rodenbach erbij.

    27-08-2012 om 00:00 geschreven door achturencultuur  


    >> Reageer (0)
    15-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koele tomatensoep met couscous
    Koele tomatensoep met couscous
    Voor 4 personen

    Voor de citroen-couscous :
    250 g snel gaar couscous
    het sap van twee citroenen
    een halve rode ui, fijngehakt
    1 rode paprika, in blokjes
    1 groene paprika, in blokjes
    1 rode chilipeper, fijngesneden
    1,5 dl olijfolie
    1 bosje peterselie, enkel de blaadjes, grof gehakt
    peper en zout

    Voor de tomatensoep
    1 eetlepel witte wijnazijn
    2 theelepels suiker
    2 grote tomaten (pomodore), gevild, minus de zaadjes, klein gehakt
    1 l gepureerde tomaten (pasata)
    8-12 blaadjes basilicum, in reepjes gescheurd
    peper en zout
    3 dl yoghurt

    Voor de versiering
    enkele blaadjes peterselie
    12 kleine blaadjes basilicum
    8 blaadjes munt in reepjes 

       Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking,  Voeg het citroensap, de groenten, de olijfolie, de gehakte peterselie en peper en zout toe.  Roer om.  Zet de couscous in de koelkast
       Verwarm de azijn en roer er de suiker door tot hij opgelost is.  Laat afkoelen.  Roer de stukjes tomaat door de gepureerde tomaten en vervolgens de reepjes basilicum en peper en zout.  Schenk het azijn-suikermengsel erbij en roer om.  Zet de soep in de koelkast.
       Verdeel de couscous in het midden van vier soepborden.  Schep de soep eromheen.  Maak in elk bord een grillige cirkle van goud gekoelde yoghurt.  Versier met de apart gehouden blaadjes peterselie en basilicum en de reepjes munt.serveer.
       
       
      

    15-08-2012 om 00:00 geschreven door achturencultuur  


    >> Reageer (0)
    01-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maandmenu: Lvivski nalysnyky
    Lvivski nalysnyky
    Gevulde pannenkoeken uit Lviv (Lemberg)
    Voor 4 personen

    Voor het beslag :
    150 g bloem
    1 mespunt bakpoeder
    2-3 eieren
    1,25 dl melk
    zout
    olie voor het bakken
    Voor de vulling :
    1 ui, klein gesneden
    2 eetlepels boter
    1 wortel, in blokjes
    75 g witte champignons, in plakjes
    75 g kastanjeschampignons, in plakjes
    300 g gebraden haantje of piepkuiken, in stukjes
    3 eetlepels zure room
    zout en witte peper
    1 mespunt nootmuskaat
    2 eetlepels gehakte peterselie
    3 eetlepels boter voor het gratineren

       Roer een beslag van bloem, bakpoeder, eieren, melk en zout.  Laat het beslag een half uur staan.
       Fruit de ui in boter glazig.  Voeg wortel en beide soorten champignons toe.  Bak ze even mee.  Doe de brokjes kip erbij en laat ze 3-4 min. meepruttelen.  Roer de zure room erdoor.  Breng op smaak met peper, zout en muskaatnoot.  Meng de gehakte peterselie door de vulling.
       Verhit de olie in een pan.  Bak van het beslag vier pannenkoeken.  Vul ze met het kipmengsel, rol ze op en leg ze in een beboterde ovenschaal.  Leg er stukjes boter op en gratineer de gevulde pannenkoeken ongeveer 15 minuten in een oven van 180-200 ∞C.

    01-08-2012 om 00:00 geschreven door achturencultuur  


    >> Reageer (0)
    30-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lasagne met broccoli en kip
    Lasagne met broccoli en kip
    Voor 6 personen

    450 g broccoli, in roosjes
    450 g kipfilet, in reepjes
    1 eetlepel zonnebloemolie
    25 g boter
    1 ui, fijn gesneden
    1 teentje knoflook, gesnipperd
    6 dl passata (gezeefde tomaten)
    1 snufje tijm
    1 snufje oregano
    ongeveer 12 vellen lasagne
    275 g verse roomkaas
    75 g parmezaanse kaas, geraspt
    225 g mozzarella, in dunne plakken
    zout en zwarte peper uit de molen

       Kook de vellen lasagne volgens de gebruiksaanwijzingen beetgaar.
       Stoom of kook de broccoliroosjes net gaar.  Laat uitlekken en zet ze apart.
       Bak de reepjes  kip filet in de hete olie in een koeken pan in enkele minuten rondam lichtbruin.  Haal ze met een schuimspaan uit de pan en zet ze apart.  Bak knoflook en ui in dezelfdepan tot de ui lichtbruin is.  Roer op tijd en stond.  Roer passata, tijm, oregano en peper en zout naar smaak door de uien.  Laat allesonder af en toe roeren 3-4 minuten pruttelen op middelhoog vuur, tot de saus iets ingedikt is.
       Vet een grote ondiep ovenschaal in met boter.  Schep de helft van de tomatensaus in de ovenschaal.  Lag er een laagje lasagnevellen op, en vervolgens de helft van de kip en de broccoliroosjes.  Verdeel de helft van de roomkaas en de helft vande Parmezaan erover.  Leeg weerom een laagje lasagnevellen en bedek met de rest van de tomatensaus, de kip, de broccoli en de roomkaas.  Dek het geel af met laag lasagnevellen.
       Verdeel de plakken mozzarella over de lasagne en bestrooi met de rest van de Parmezaanse kaas..  Bak de lasagne 30-35 minuten in een oven van 180 ∞C, tot hij een goudkleurig korstje heeft.


    30-07-2012 om 00:00 geschreven door achturencultuur  


    >> Reageer (0)
    15-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koude groene aspergesoep
    Groene aspergesoep
    voor 4 personen

    900 g verse groene asperges
    4 eetlepels boter of olijfolie
    175 g lente-ui, in ringetjes
    3 etlepels bloem
    1,5 l kippenbouillon of water
    1,2 dl room
    1 eetlepel fijngehakte verse kervel of bladpeterselie
    zout
    zwarte peper uit de molen

       Snijd de aspergepunten op 6 cm af en blancheer ze 5-6 minuten in kokend water tot ze zacht zijn.  Giet af, laat schrikken onder de koude kraan en laat uitlekken.  Snijd elke aspergepunt in 2-3 stukken.  Zet apart.
       Snijd de houtige uiteinden, indien die er zijn, van de asperges en hak ze in stukken van 1cm.  Bak de ringetjes lente-ui 5-8 minuten in hete boter of olijfolie op een laag vuur tot ze zacht zijn, maar nog niet gekleurd.  Bestrooi met bloem en roer goed door.  Laat de bloem 3-4 minuten garen zonder deksel ; roer op tijd en stond.  
       Voeg bouillon of water toe, breng aan de kook onder regelmatig roeren, draai het vuur laag en laat de soep dertig minuten koken.  Kruid met zout en zwarte peper uit de molen naar smaak.  Pureer de soep in een keukenmachine.  Zeef de soep om eventuele vezels te vewijderen.  Laat afkoelen.
       Roer de aspergepunten, het grootste deel van de room en de kervel of bladpeterselie door de soep.  Zet de soep in de koelkast.
       Roer de soep door voor het opdienen, schep ze in diepe borden en garneer ze met een scheut overgehouden room.   

    15-07-2012 om 00:00 geschreven door achturencultuur  


    >> Reageer (0)
    10-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Crisis treft Sociaal Tewerkstellingsproject Het Textielhuis.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Crisis treft Sociaal Tewerkstellingsproject Het Textielhuis.


    lees verder op Het Nieuwsblad

    foto: 20.01.2007 receptie ABVV/Sp.a 2007 - socfo/frankmulleman

    10-07-2012 om 19:45 geschreven door achturencultuur  


    >> Reageer (0)
    04-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uit de oude doos: ACOD Kortrijk in de jaren 60.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Uit de oude doos.

    ACOD Kortrijk begin de jaren 60.

    Foto geschonken door Roger Vanwietendaele.

    Kent er nog iemand de ontbrekende personen?

    Te klein, klik op de foto.

    Frank,

    acod  mannen van afdeling kortrijk
     
    rechts:  vader cauwelier van roeselare
                 georges desmet
                  r. van wietendaele
    links :    jef pijpe  ?       ?
     
    de rest weet ik niet meer
     
    ik denk niet dat er nog een leeft
    ( buiten ik)




    04-07-2012 om 20:41 geschreven door achturencultuur  


    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uit de oude doos: BSP Harelbeke 1961, 62 of 63
    Klik op de afbeelding om de link te volgen BSP Harelbeke 1961, 62 of 63.

    Neen, verkiezingen 1970

    Ook deze foto geschonken door Roger Vanwietendaele.

    Wie kan de namen mededelen van onderstaande personenen? Datum?

    Ken je iemand? Reageer aub;

    Foto te klein? Klik erop.

    Frank

    De oplossing door Maurice Top, waarvoor dank.

    Hierbij de namen van de aanwezige personen op de foto ( 17 BSP kandidaten verkiezing 1970 ):

    Van links naar rechts:

    - Albert Buysschaert

    - Ronny Wostijn

    - Marcel Descamps

    - Maurice Top

    - Leon Maes

    - Adrienne Dujardin

    - Marcel Demets

    - Roger Verhelst

    - Marc bourry

    - Roger Van Wietendaele

    - Albert Duyck

    - Albert Gistelinck

    - Ferdinand Dewaele

    - Désiré Vanhoutteghem

    - Marie-Claire Destatsbader

    - Kamiel Balcaen

    - Leon Calland

     

    Vriendelijke groeten,

     

    Maurice Top

    04-07-2012 om 00:00 geschreven door achturencultuur  


    >> Reageer (1)
    01-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Farfalle met zalm
    Farfalle met zalm
    Voor 4 personen

    200 g kleine broccoliroosjes
    60 g boter
    225 g prei, in dunne rondjes.
    4 pruimtomaten, ontveld, onzaad en gehakt
    1,5 dl slagroom
    225 g gerookte zalm in reepjes gesneden
    450 g verse farfalle
    zwarte peper uit de molen

        Blancheer de broccoliroosjeroosjes 2 minuten in kokend water.  Giet af, laat schrikken onder de koude kraan en zet apart.
       Verhit de boter in een pan en fruit de rondjes prei onder regelmatig roeren.  Schep er de uitgelekte broccoli,de tomaten, de slagroom en de gerookte zalm door en laat onder af en toe omscheppen doorwarmen.  Leg een deksel op de pan en neem ze van het vuur.
       Ondertussen zijn ook de farfalle in gezouten kokend water beetgaar gekookt.  Giet de pasta af en doe ze terug in de pan of in een voorverwarmde schaal.  Schep ze om met de zalmsaus.  Maal er wat zwarte peper over en dien onmiddelijk op.

    01-07-2012 om 00:00 geschreven door achturencultuur  


    >> Reageer (0)
    29-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verdien € 72... onderteken de petitie.
    Tom wint proces over zonnepanelen, samen met de PVDA

    Onderteken de petitie en win per gezin € 72.



    Beste,

    Ik heb goed nieuws! Dat wij allemaal 72 euro extra moeten betalen voor de zonnepanelen van grote bedrijven en banken is onwettelijk. Dat heeft het Brusselse Hof van Beroep beslist. We krijgen dus gelijk! Maar of en wanneer we ons geld terugkrijgen, is nog niet duidelijk. Daarover volgt later nog een uitspraak. Meer uitleg in deze reportage van VTM.

    Bekijk de reportage VTM

    Wij zitten ondertussen niet stil. Met een nieuwe email-actie willen we extra druk zetten op de Vlaamse regering. Lees meer hieronder en doe mee!

    Alvast bedankt,

    Tom De Meester


    Actie | 'Freya, we willen ons geld terug!'

    We hebben het zonnepanelenproces gewonnen. En we gaan door tot iedereen zijn geld terugkrijgt. Ondertussen starten we een nieuwe email-actie. We eisen dat de Vlaamse regering de kosten voor zonnepanelen definitief uit onze energiefactuur haalt. In plaats van de gewone gezinnen op kosten te jagen, moet Electrabel de rekening betalen! Wij hebben voor u een e-mail klaar staan naar minister van Energie Freya Vanden Bossche (sp.a), minister-president Kris Peeters (CD&V) en vice-minister-president Geert Bourgeois (N-VA). Doe mee! U kunt de mail versturen met een eenvoudige druk op de knop.

    Ik wil mijn geld terug

    Het zonnepanelenproces: antwoord op de meest gestelde vragen

    Het zonnepanelenproces: antwoord op de meest gestelde vragen.


    Tom De Meester Tom De Meester,
    Energiespecialist PVDA
    Initiatiefnemer 6procent.be
    Mail mij op tomdemeester@telenet.be
    Volg mij op facebook en twitter.

    29-06-2012 om 21:13 geschreven door achturencultuur  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paleiswijk Kortrijk... verkeersoverlast
    Paleiswijk en teveel verkeer

    Wij, Hilde en mezelf wonen hier nu, in de Paleiswijk anderhalf jaar... en we moeten toegeven dat er meer en meer verkeer door onze (sluip)straten voorbij komt.

    Enkele maanden geleden werd er een buurtcomité opgericht om de verkeersoverlast aan te pakken.

    Heeft het te maken met de verkiezingen? Er is een buurtvergadering op maandag 2 juli om 19.30 in de polyvalente zaal in het Nieuw Gerechtsgebouw - Beheersstraat 41 te Kortrijk (en voor ons juist om de hoek).

    Frank

    Bijlagen:
    buurt_paleis.rtfd.zip (361.2 KB)   

    29-06-2012 om 21:07 geschreven door achturencultuur  


    >> Reageer (0)
    27-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PVDA krijgt over de hele lijn gelijk in zonnepanelenproces

    PVDA krijgt over de hele lijn gelijk in zonnepanelenproces

     

    Vanmorgen deed het hof van beroep in Brussel uitspraak in het zogenaamde zonnepanelenproces. De rechter gaf de PVDA inhoudelijk en juridisch over de hele lijn gelijk in de zaak die de partij aanspande tegen de verhoging van de distributienettarieven. Het hof van beroep oordeelt dat de beslissing over de prijsverhoging die vorig jaar is doorgevoerd, moet worden geannuleerd.

    Het hof van beroep verklaarde zich wel onbevoegd om te oordelen of ook de concrete gevolgen van de beslissingen moeten worden tenietgedaan.

    “Het hof verklaart zich bevoegd om de beslissing van de CREG te vernietigen”, legt Tom De Meester, de energiespecialist van de PVDA, uit, “maar het hof zegt dat het misschien niet bevoegd is om de prijsverhoging zelf terug te draaien. Om daarover uitsluitsel te geven, stelt het hof van beroep een prejudiciële vraag aan het Grondwettelijk Hof, alvorens een definitieve uitspraak te doen.”

    “We krijgen in elk geval principieel gelijk”, zegt De Meester. “Het is nu wel nog even wachten om te zien of en wanneer iedereen zijn geld kan terugvragen.”

    De PVDA is verheugd met de principiële uitspraak. De linkse partij vraagt dat de netbeheerders Eandis en Infrax hun conclusies trekken en de tarieven nu al aanpassen. “We vragen ook aan de Vlaamse regering dat ze de kosten van de zonnepanelen niet langer doorrekent aan de consument, maar door Electrabel laat betalen”, besluit de energiespecialist van de PVDA. 

    27-06-2012 om 00:49 geschreven door achturencultuur  


    >> Reageer (0)
    26-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sp.a Kortrijkse lijst bijna volledig
    Sp.a Kortrijkse lijst bijna volledig

    Zie hieronder een verslag van WTV.

    http://www.focus-wtv.tv/video/spa-lijst-kortrijk-bijna-volledig

    Frank,


    26-06-2012 om 21:45 geschreven door achturencultuur  


    >> Reageer (0)
    25-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Borlottibonen-pastasoep
    Borlottibonen-pastasoep
    Maaltijdsoep
    Voor 4 personen

    1 ui,  grofgesneden
    1 stengel bleekselderij, in plakjes
    2 wortels, in schijfjes
    5 eetlepels olijfolie
    1 laurierblad
    1 glas droge witte wijn
    1 l groentebouillon
    400 g tomatenblokjes uit blik
    3 dl passata (gezeefde tomaten)
    175 g kleine pasta, zoals farfalle of conchiglie
    400 borlottibonen uit blik, uitgelekt
    zout en zwarte peper uit de molen
    250 g spinazie, dikke stelen verwijderd
    geraspte Parmezaanse kaas

       Verhit de olijfolie in een ruime soeppan en fruit daarin ui, selderij en wortel op matig vuur tot de ui glazig is.  Roer op tijd en stond.  Doe het laurierblad, de wijn, de groentebouillon, de tomaten en de passata in de pan en breng alles aan de kook.  Temper het vuur en laat alles 15 minuten pruttelen.
       Voeg de bonen toe en laat ze warm worden in de soep.  Zwier dan de pasta erbij, breng opnieuw aan de kook en laat de pasta beetgaar worden.  Breng op smaak met peper en zout.  Doe de spinazie in de soep en laat alles nog twee minuten koken.  Dien de soep op in voorverwarmde soepkommen en geef er de geraspte Parmezaaan bij.

       Andere bonensoorten of zelfs kikkererwten kunnen voor deze soep gebruikt worden.
       De soep kan verrijkt worden met stukjes gekookte pittige worst of stukjes bros gebakken ontbijspek of bacon.  VegetariÎrs kunnen daarvoor gebakken, gerookte of gemarineerde tahoe toevoegen.  Deze verrijking van de soep doe je wanneer de pasta beetgaar gekookt is.

    25-06-2012 om 00:00 geschreven door achturencultuur  


    >> Reageer (0)
    24-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marc Lemaitre: 25 jaar gemeenteraadslid
    Marc Lemaitre: 25 jaar gemeenteraadslid

    In zijn geliefde 'open zwemput' te Kortrijk was er een kleine receptie voor Marc. Hij is 25 jaar gemeenteraadslid (Sp.a) met veel dossierkennis.

    Hierbij een kort fotoverslag, zonder tele-lens.

    Frank,

    foto's: socfo/frankmulleman













    24-06-2012 om 00:58 geschreven door achturencultuur  


    >> Reageer (0)
    23-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beaufort O4
    Met Achturencultuur naar Beaufort4: 7 juli 2012

    prijs: € 30

    inbegrepen: bus h/t, gids, dagschotel en ambiance is ook een kunst!

    vertrek: om 7.45 (Bond Moyson) terug rond 19.00.

    zie ook bijlage,

    Gelieve vlug in te schrijven op 0486 674454.

    Frank,



    Bijlagen:
    uitnodiging Beaufort04-1.doc (972.5 KB)   

    23-06-2012 om 17:03 geschreven door achturencultuur  


    >> Reageer (0)
    15-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koude soep: Avocadosoep uit Yucatan
    Avocadosoep uit Yucatan
    Voor 4 personen

    sap van 2 limoenen
    1 komkommer, geschild, van zaad ontdaan, in grove stukken
    1 kleine ui, gevierendeeld
    30 g verse koriander of bladpeterselie, fijngehakt
    0,5 l kippenbouillon
    zout
    witte peper uit de molen
    3 sneden witbrood, in dobbelsteentjes gesneden
    30 g boter
    2 teentjes look, fijngesneden of uit de knijper
    mild paprikapoeder
    cayennepeper
    2 rijpe avocado's, geschild, in grove stukken

       Doe de stukken avocado in een keukenmachine zodra je ze in grove stukken gesneden hebt.. Giet er meteen het limoensap over.  voeg komkommer en ui toe.  Pureer de groenten tot een gladde massa.
       Doe de puree over in een kom en roer er koriander en bladpeterselie door, vervolgens de kippenbouillon.  Kruid met zout en flink veel peper.  Zet de soep minstens 2 uur in de koelkast.
       Bak de dobbelsteentjes witbrood rondom bruin in boter.  Voeg de look toe en roer om.  Bestrooi de cro˚tons met zout, peper, mild paprikapoeder en cayennepeper doe ze over in een kommetje en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
       Schep de soep goed om en verdeel ze over vier (gekoelde) kommetjes.  Bestrooi met de soldaatjes en serveer. 

    15-06-2012 om 00:00 geschreven door achturencultuur  


    >> Reageer (0)
    07-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kortrijk scheef bekijken.

    kortrijkscheefbekeken

    kortrijkscheefbekeken

    Bondig, scherp en politiek onafhankelijk. Over Kortrijk en de dolle avonturen van zijn inwoners, politici en anderen. Bepaalde posts kunnen mogelijk een loopje nemen met de alledaagse Kortrijkse werkelijkheid.
    Suggesties, goede ideeën of - dedju toch - klachten vanwege overlast? Contacteer ons via kortrijkscheefbekeken at hotmail dot com.




    http://kortrijkscheefbekeken.posterous.com/

    07-06-2012 om 20:16 geschreven door achturencultuur  


    >> Reageer (0)


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Zoeken in blog


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Openbare Diensten zijn broodnodig!
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Archief per maand
  • 07-2020
  • 05-2020
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 09-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Blog als favoriet !

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek
  • Goedemiddag blogmaatje
  • hallo
  • Ben is op bezoek geweest. (I like it)
  • Genoten van deze blog...heel apart
  • Bezoekje met link

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs