Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Inhoud blog
  • LP Boon - tentoonstelling - Achturenhuis -
  • Spaanse burgeroorlog
  • bruggepensioneerden eco watcher... deel 154
  • Corona wat?
  • Kafka, gedicht voor 'ik Caroline'
  • De toestand is hopeloos, maar niet enstig!
  • ambtenaren in de frontlinie tegen.... Corona!
  • Corona - stopzetting Achturencultuur
  • Ik Caroline!
  • Opinie: Engagement of Meritocratie?
  • Arm maar proper deel 144
  • sport is de spiegel van de maatschappij - deel 143
  • Nieuwjaar 20 PVDA Kortrijk
  • KWARTDRAAI LINKS (deel 140)
  • voorsmaakje van achturencultuur
  • kwartdraai links 135
  • kwartdraai links 134
  • kwartdraai links deel 133
  • Kwartdraai links 22 nov 19
  • .De bruggepensioneerde economiewatcher( 15 November 2019)
  • KWARTDRAAAI LINKS (deel 127)
  • Amougies 50 jaar geleden... getuigenis
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Mijn favorieten
  • ABVV Westvlaanderen
  • Linx+ Westvlaanderen
  • Pittig nieuws uit de stad Kortrijk
  • Ongetwijfeld het beste restaurant in Kortrijk
  • Franse krant - ieder jaar gaan we naar hun feest
  • 1 mei te Kortrijk
  • ACOD
  • de website voor syndicalisten!
  • ACOD West-Vlaanderen
  • Kortrijk, een andere kijk door Frans Lavaert
    Foto
  • uniek reiscafé in Kortrijk - Antipode
  • Reflex
  • ook in ieper bestaat linx+
  • meer dan bommen en granaten... SEMTEX
  • linx+ Harelbeke bestaat ook...
  • unie der zorgelozen kortrijk... sociaal, theater,... en zeer goed!
  • sociaal, links, strijdbaar... pvda!
  • Viva SVV Kortrijk
  • Live @ Kortrijkse gemeenteraad
  • nog een andere visie over kortrijk
  • internationale solidariteit...het FOS
  • een nieuwe wereld in persland... de Wereld Morgen..
  • Vonkisten aller landen....
  • philippe decoenbe blogt
  • MO noord/zuid tijdschrift...
  • 15 decemberbeweging
  • Wakker Kortrijk of satire??
  • Kortrijk scheef bekenen, satire of waarheid?
  • CC Marianne ook in Kortrijk
  • Op reis... Eerst Wegwijzer Brugge effe surfen... Praktische reistips van reizigers!
  • vrijzinnig centrum Mozaïk Kortrijk
  • buda - de betere fim, optredens,... in K-town
  • Pittem en zijn Gaucho's...
  • Marke = Van De Wiele & ferro van het ABVV
  • Cultuur en zijn web
  • granma - de gazet uit Cuba
  • Lieven Vanhoutte beziet het leven, zoals het is...
    Foto
    linx+ links
  • roeselare - de brug
  • foto streuvels Avelgem
  • cc geluwe
  • cc harelbeke
  • cc ieper
  • gaucho's uit pittem
  • cc marianne
  • linx+ westvlaanderen
  • linx+ nationaal
  • De Brug Kortrijk
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    whisperer
    www.bloggen.be/whisper
    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    hdb
    www.bloggen.be/hdb
    Zoeken in blog

    achturencultuur
    de culturele centrale - aangesloten bij linx+ - van acod Kortrijk
    Achturencultuur is de culturele centrale van ACOD Kortrijk - aangesloten bij Linx+.
    10-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Crisis treft Sociaal Tewerkstellingsproject Het Textielhuis.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Crisis treft Sociaal Tewerkstellingsproject Het Textielhuis.


    lees verder op Het Nieuwsblad

    foto: 20.01.2007 receptie ABVV/Sp.a 2007 - socfo/frankmulleman

    10-07-2012 om 19:45 geschreven door achturencultuur  


    >> Reageer (0)
    04-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uit de oude doos: ACOD Kortrijk in de jaren 60.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Uit de oude doos.

    ACOD Kortrijk begin de jaren 60.

    Foto geschonken door Roger Vanwietendaele.

    Kent er nog iemand de ontbrekende personen?

    Te klein, klik op de foto.

    Frank,

    acod  mannen van afdeling kortrijk
     
    rechts:  vader cauwelier van roeselare
                 georges desmet
                  r. van wietendaele
    links :    jef pijpe  ?       ?
     
    de rest weet ik niet meer
     
    ik denk niet dat er nog een leeft
    ( buiten ik)




    04-07-2012 om 20:41 geschreven door achturencultuur  


    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uit de oude doos: BSP Harelbeke 1961, 62 of 63
    Klik op de afbeelding om de link te volgen BSP Harelbeke 1961, 62 of 63.

    Neen, verkiezingen 1970

    Ook deze foto geschonken door Roger Vanwietendaele.

    Wie kan de namen mededelen van onderstaande personenen? Datum?

    Ken je iemand? Reageer aub;

    Foto te klein? Klik erop.

    Frank

    De oplossing door Maurice Top, waarvoor dank.

    Hierbij de namen van de aanwezige personen op de foto ( 17 BSP kandidaten verkiezing 1970 ):

    Van links naar rechts:

    - Albert Buysschaert

    - Ronny Wostijn

    - Marcel Descamps

    - Maurice Top

    - Leon Maes

    - Adrienne Dujardin

    - Marcel Demets

    - Roger Verhelst

    - Marc bourry

    - Roger Van Wietendaele

    - Albert Duyck

    - Albert Gistelinck

    - Ferdinand Dewaele

    - Désiré Vanhoutteghem

    - Marie-Claire Destatsbader

    - Kamiel Balcaen

    - Leon Calland

     

    Vriendelijke groeten,

     

    Maurice Top

    04-07-2012 om 00:00 geschreven door achturencultuur  


    >> Reageer (1)
    01-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Farfalle met zalm
    Farfalle met zalm
    Voor 4 personen

    200 g kleine broccoliroosjes
    60 g boter
    225 g prei, in dunne rondjes.
    4 pruimtomaten, ontveld, onzaad en gehakt
    1,5 dl slagroom
    225 g gerookte zalm in reepjes gesneden
    450 g verse farfalle
    zwarte peper uit de molen

        Blancheer de broccoliroosjeroosjes 2 minuten in kokend water.  Giet af, laat schrikken onder de koude kraan en zet apart.
       Verhit de boter in een pan en fruit de rondjes prei onder regelmatig roeren.  Schep er de uitgelekte broccoli,de tomaten, de slagroom en de gerookte zalm door en laat onder af en toe omscheppen doorwarmen.  Leg een deksel op de pan en neem ze van het vuur.
       Ondertussen zijn ook de farfalle in gezouten kokend water beetgaar gekookt.  Giet de pasta af en doe ze terug in de pan of in een voorverwarmde schaal.  Schep ze om met de zalmsaus.  Maal er wat zwarte peper over en dien onmiddelijk op.

    01-07-2012 om 00:00 geschreven door achturencultuur  


    >> Reageer (0)
    29-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verdien € 72... onderteken de petitie.
    Tom wint proces over zonnepanelen, samen met de PVDA

    Onderteken de petitie en win per gezin € 72.



    Beste,

    Ik heb goed nieuws! Dat wij allemaal 72 euro extra moeten betalen voor de zonnepanelen van grote bedrijven en banken is onwettelijk. Dat heeft het Brusselse Hof van Beroep beslist. We krijgen dus gelijk! Maar of en wanneer we ons geld terugkrijgen, is nog niet duidelijk. Daarover volgt later nog een uitspraak. Meer uitleg in deze reportage van VTM.

    Bekijk de reportage VTM

    Wij zitten ondertussen niet stil. Met een nieuwe email-actie willen we extra druk zetten op de Vlaamse regering. Lees meer hieronder en doe mee!

    Alvast bedankt,

    Tom De Meester


    Actie | 'Freya, we willen ons geld terug!'

    We hebben het zonnepanelenproces gewonnen. En we gaan door tot iedereen zijn geld terugkrijgt. Ondertussen starten we een nieuwe email-actie. We eisen dat de Vlaamse regering de kosten voor zonnepanelen definitief uit onze energiefactuur haalt. In plaats van de gewone gezinnen op kosten te jagen, moet Electrabel de rekening betalen! Wij hebben voor u een e-mail klaar staan naar minister van Energie Freya Vanden Bossche (sp.a), minister-president Kris Peeters (CD&V) en vice-minister-president Geert Bourgeois (N-VA). Doe mee! U kunt de mail versturen met een eenvoudige druk op de knop.

    Ik wil mijn geld terug

    Het zonnepanelenproces: antwoord op de meest gestelde vragen

    Het zonnepanelenproces: antwoord op de meest gestelde vragen.


    Tom De Meester Tom De Meester,
    Energiespecialist PVDA
    Initiatiefnemer 6procent.be
    Mail mij op tomdemeester@telenet.be
    Volg mij op facebook en twitter.

    29-06-2012 om 21:13 geschreven door achturencultuur  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paleiswijk Kortrijk... verkeersoverlast
    Paleiswijk en teveel verkeer

    Wij, Hilde en mezelf wonen hier nu, in de Paleiswijk anderhalf jaar... en we moeten toegeven dat er meer en meer verkeer door onze (sluip)straten voorbij komt.

    Enkele maanden geleden werd er een buurtcomité opgericht om de verkeersoverlast aan te pakken.

    Heeft het te maken met de verkiezingen? Er is een buurtvergadering op maandag 2 juli om 19.30 in de polyvalente zaal in het Nieuw Gerechtsgebouw - Beheersstraat 41 te Kortrijk (en voor ons juist om de hoek).

    Frank

    Bijlagen:
    buurt_paleis.rtfd.zip (361.2 KB)   

    29-06-2012 om 21:07 geschreven door achturencultuur  


    >> Reageer (0)
    27-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PVDA krijgt over de hele lijn gelijk in zonnepanelenproces

    PVDA krijgt over de hele lijn gelijk in zonnepanelenproces

     

    Vanmorgen deed het hof van beroep in Brussel uitspraak in het zogenaamde zonnepanelenproces. De rechter gaf de PVDA inhoudelijk en juridisch over de hele lijn gelijk in de zaak die de partij aanspande tegen de verhoging van de distributienettarieven. Het hof van beroep oordeelt dat de beslissing over de prijsverhoging die vorig jaar is doorgevoerd, moet worden geannuleerd.

    Het hof van beroep verklaarde zich wel onbevoegd om te oordelen of ook de concrete gevolgen van de beslissingen moeten worden tenietgedaan.

    “Het hof verklaart zich bevoegd om de beslissing van de CREG te vernietigen”, legt Tom De Meester, de energiespecialist van de PVDA, uit, “maar het hof zegt dat het misschien niet bevoegd is om de prijsverhoging zelf terug te draaien. Om daarover uitsluitsel te geven, stelt het hof van beroep een prejudiciële vraag aan het Grondwettelijk Hof, alvorens een definitieve uitspraak te doen.”

    “We krijgen in elk geval principieel gelijk”, zegt De Meester. “Het is nu wel nog even wachten om te zien of en wanneer iedereen zijn geld kan terugvragen.”

    De PVDA is verheugd met de principiële uitspraak. De linkse partij vraagt dat de netbeheerders Eandis en Infrax hun conclusies trekken en de tarieven nu al aanpassen. “We vragen ook aan de Vlaamse regering dat ze de kosten van de zonnepanelen niet langer doorrekent aan de consument, maar door Electrabel laat betalen”, besluit de energiespecialist van de PVDA. 

    27-06-2012 om 00:49 geschreven door achturencultuur  


    >> Reageer (0)
    26-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sp.a Kortrijkse lijst bijna volledig
    Sp.a Kortrijkse lijst bijna volledig

    Zie hieronder een verslag van WTV.

    http://www.focus-wtv.tv/video/spa-lijst-kortrijk-bijna-volledig

    Frank,


    26-06-2012 om 21:45 geschreven door achturencultuur  


    >> Reageer (0)
    25-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Borlottibonen-pastasoep
    Borlottibonen-pastasoep
    Maaltijdsoep
    Voor 4 personen

    1 ui,  grofgesneden
    1 stengel bleekselderij, in plakjes
    2 wortels, in schijfjes
    5 eetlepels olijfolie
    1 laurierblad
    1 glas droge witte wijn
    1 l groentebouillon
    400 g tomatenblokjes uit blik
    3 dl passata (gezeefde tomaten)
    175 g kleine pasta, zoals farfalle of conchiglie
    400 borlottibonen uit blik, uitgelekt
    zout en zwarte peper uit de molen
    250 g spinazie, dikke stelen verwijderd
    geraspte Parmezaanse kaas

       Verhit de olijfolie in een ruime soeppan en fruit daarin ui, selderij en wortel op matig vuur tot de ui glazig is.  Roer op tijd en stond.  Doe het laurierblad, de wijn, de groentebouillon, de tomaten en de passata in de pan en breng alles aan de kook.  Temper het vuur en laat alles 15 minuten pruttelen.
       Voeg de bonen toe en laat ze warm worden in de soep.  Zwier dan de pasta erbij, breng opnieuw aan de kook en laat de pasta beetgaar worden.  Breng op smaak met peper en zout.  Doe de spinazie in de soep en laat alles nog twee minuten koken.  Dien de soep op in voorverwarmde soepkommen en geef er de geraspte Parmezaaan bij.

       Andere bonensoorten of zelfs kikkererwten kunnen voor deze soep gebruikt worden.
       De soep kan verrijkt worden met stukjes gekookte pittige worst of stukjes bros gebakken ontbijspek of bacon.  VegetariÎrs kunnen daarvoor gebakken, gerookte of gemarineerde tahoe toevoegen.  Deze verrijking van de soep doe je wanneer de pasta beetgaar gekookt is.

    25-06-2012 om 00:00 geschreven door achturencultuur  


    >> Reageer (0)
    24-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marc Lemaitre: 25 jaar gemeenteraadslid
    Marc Lemaitre: 25 jaar gemeenteraadslid

    In zijn geliefde 'open zwemput' te Kortrijk was er een kleine receptie voor Marc. Hij is 25 jaar gemeenteraadslid (Sp.a) met veel dossierkennis.

    Hierbij een kort fotoverslag, zonder tele-lens.

    Frank,

    foto's: socfo/frankmulleman













    24-06-2012 om 00:58 geschreven door achturencultuur  


    >> Reageer (0)
    23-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beaufort O4
    Met Achturencultuur naar Beaufort4: 7 juli 2012

    prijs: € 30

    inbegrepen: bus h/t, gids, dagschotel en ambiance is ook een kunst!

    vertrek: om 7.45 (Bond Moyson) terug rond 19.00.

    zie ook bijlage,

    Gelieve vlug in te schrijven op 0486 674454.

    Frank,



    Bijlagen:
    uitnodiging Beaufort04-1.doc (972.5 KB)   

    23-06-2012 om 17:03 geschreven door achturencultuur  


    >> Reageer (0)
    15-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koude soep: Avocadosoep uit Yucatan
    Avocadosoep uit Yucatan
    Voor 4 personen

    sap van 2 limoenen
    1 komkommer, geschild, van zaad ontdaan, in grove stukken
    1 kleine ui, gevierendeeld
    30 g verse koriander of bladpeterselie, fijngehakt
    0,5 l kippenbouillon
    zout
    witte peper uit de molen
    3 sneden witbrood, in dobbelsteentjes gesneden
    30 g boter
    2 teentjes look, fijngesneden of uit de knijper
    mild paprikapoeder
    cayennepeper
    2 rijpe avocado's, geschild, in grove stukken

       Doe de stukken avocado in een keukenmachine zodra je ze in grove stukken gesneden hebt.. Giet er meteen het limoensap over.  voeg komkommer en ui toe.  Pureer de groenten tot een gladde massa.
       Doe de puree over in een kom en roer er koriander en bladpeterselie door, vervolgens de kippenbouillon.  Kruid met zout en flink veel peper.  Zet de soep minstens 2 uur in de koelkast.
       Bak de dobbelsteentjes witbrood rondom bruin in boter.  Voeg de look toe en roer om.  Bestrooi de cro˚tons met zout, peper, mild paprikapoeder en cayennepeper doe ze over in een kommetje en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
       Schep de soep goed om en verdeel ze over vier (gekoelde) kommetjes.  Bestrooi met de soldaatjes en serveer. 

    15-06-2012 om 00:00 geschreven door achturencultuur  


    >> Reageer (0)
    07-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kortrijk scheef bekijken.

    kortrijkscheefbekeken

    kortrijkscheefbekeken

    Bondig, scherp en politiek onafhankelijk. Over Kortrijk en de dolle avonturen van zijn inwoners, politici en anderen. Bepaalde posts kunnen mogelijk een loopje nemen met de alledaagse Kortrijkse werkelijkheid.
    Suggesties, goede ideeën of - dedju toch - klachten vanwege overlast? Contacteer ons via kortrijkscheefbekeken at hotmail dot com.




    http://kortrijkscheefbekeken.posterous.com/

    07-06-2012 om 20:16 geschreven door achturencultuur  


    >> Reageer (0)
    05-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uw pensioen in gevaar
    Uw pensioen in gevaar!

    lees verder op de wereld morgen









    05-06-2012 om 00:00 geschreven door achturencultuur  


    >> Reageer (0)
    03-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.“Grote rijkdom in handen van slechts enkelen is onrechtvaardig

    “Grote rijkdom in handen van slechts enkelen is onrechtvaardig.


    http://kanaalz.knack.be/z-talk-goossens-1#


     

    03-06-2012 om 19:52 geschreven door achturencultuur  


    >> Reageer (0)
    01-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.maandmenu juni 2012: Aperitiefcake
    Aperitiefcake

    Een lezer van Achturencultuur wil dit recept delen. Bedankt Frank Debusschere.

    1 rode paprika
    1 groene 
    80gr.gemengde olijven
    4 eieren
    200gr.boter
    250gr.zelfrijzende bloem
    1 theelepel salie, thijm of basilicum naar smaak
    peper en zout

    Meng de eieren met de bloem en kruid met peper en zout.
    Snij de paprika, olijven feta in blokjes.
    Meng de deeg en de groenten.
    Smeer de bakvorm in met boter en bestuif met bloem.
    Giet het mengsel in de bakvorm en bak 40 minuten op 180 graden.
    Smakelijk
    Frank debusschere

    01-06-2012 om 00:00 geschreven door achturencultuur  


    >> Reageer (0)
    28-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.pastamenu: Rijstmie met biefstuk en taugeh
    Rijstmie met biefstuk en taugeh
    voor 6-8 personen

    500 g dunne rijstmie (mihoen of miehoen)
    500 g lendebiefstuk
    zout en witte peper uit de molen
    1 theelepel suiker
    1 efgestreken theelepel maÔzena
    1 eiwit
    1,5 eetlepel lichte sojasaus
    7 eetlepels maÔsolie
    3 plakjes gemberwortel
    500 g verse taugeh (sojascheuten)
    2 lente-uien, fijngesnipperd

       Week de mie enkele uren vooraf in een grote kom met ruim koud water;  De mie is gebruiksklaar wanneer hij in volume verdubbeld is.  Laat terdege uitlekken in een zeef of vergiet met kleine gaatjes.
       Snijd de biefstuk dwars op de draad in dunne plakjes.  De gaat gemakkelijker wanneer het vlees een hals uurtje in de diepvries legt zodat het stevig maar nog niet bevroren is.  Laat het vlees in dit geval weer op kamertemperatuur komen.  Meng sojasaus, eiwit, maÔzena, suiker en peper en zout.  Doe de plakjes biefstuk erbij, zorg dat ze met de marinadse bedekt zijn en laat een 20 minuutjes marineren.
       Verhit 1,5 eetlepel van de olie in een wok of grote koekenpan.  Doe de helft van de mie met een mespuntje zout erein en roerbak 2 minuten.  Doe de mie over in een kom.  Bereid de rest van de mie op dezelfde manier.
      Verhit in dezelfde pan 2 eetlepels van de olie, voeg gember, taugeh en wat zout toe en roerbak 30 seconden.  Schep dit over in een andere kom.
       Maak nu de rest van de olie zeer heet, voeg het vlees toe en roerbak het onder voortdurend omscheppen ten hoogste 1 minuut, korter als je van saignant houdt.
       Doe de mie en de taugeh bij het vlees en roerbak nog hooguit 2 minuten.
      Strooi de lente-uitjes erbij, roer goed om gedurende 30 seconden en serveer meteeen.

    28-05-2012 om 00:00 geschreven door achturencultuur  


    >> Reageer (0)
    22-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.RTT uit de jaren 60.
    Oud de oude doos: RTT uit de jaren 60.

    Via een vriend van mijn vader Andre, collega bij wat toen Belgacom was... dus toen RTT, enkele foto's uit de jaren 60 van de nijverheidsboekhouding, de voetbalploeg van de vriendenkring.

    De leverancier van de foto's en fotograaf is Roger Vanwietendaele. Naast goeie vriend van mijn pa was hij ook voorzitter van ACOD-Kortrijk, linkse luis in de huid van de toenmalige BSP van Harelbeke, na een schepenambt. 

    Als kleine Mulleman heb ik hem gekend als 'iemand met een moto, grote handschoenen en een fotograaf'. Ik heb leren foto's nemen van papa André en ik ben erven overtuigd dat hij de microbe gekregen heeft van Roger.

    Frank,

    foto's: Roger Vanwietendaele




    22-05-2012 om 20:40 geschreven door achturencultuur  


    >> Reageer (0)
    20-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koude yoghurtsoep met waterkers en walnoten
    Suteresi Chorba
    Suteresi Chorba
    Koude yoghurtsoep met waterkers en walnoten
    Bulgarije
    Voor 6 personen

    3 bosjes waterkers
    0,75 l kippenbouillon
    50 g walnoten, fijngehakt
    0,5 l yoghurt
    zout en peper
    citroensap
    1 bekertje Bulgaarse yoghurt

      Was de bosje waterkers.  Houd enige mooie blaadjes apart voor de garnituur.  Verwijder van de rest de steeltjes en de gele blaadjes indien die voorkomen.  Blancheer de blaadjes in 0,25 l van de kippenbouillon.  Doe de inhoud van de pan over in een keukenmachine ne pureer tot een groene vloeibare massa.  Laat volledig afkoelen.
       Meng de waterkerspuree met de rest van de kippenbouillon, de fijngehakte walnoten en de yoghurt.  Breng het geheel op smaak met zout, peper en een scheutje citroensap.
       Schep de goed gekoelde soep in kommetjes of soepborden, en garneer net voor hetserveren met enige toefjes waterkers en een flinke lepel Bulgaarse yoghurt. 
    Bulgarije
    Voor 6 personen

    3 bosjes waterkers
    0,75 l kippenbouillon
    50 g walnoten, fijngehakt
    0,5 l yoghurt
    zout en peper
    citroensap
    1 bekertje Bulgaarse yoghurt

      Was de bosje waterkers.  Houd enige mooie blaadjes apart voor de garnituur.  Verwijder van de rest de steeltjes en de gele blaadjes indien die voorkomen.  Blancheer de blaadjes in 0,25 l van de kippenbouillon.  Doe de inhoud van de pan over in een keukenmachine ne pureer tot een groene vloeibare massa.  Laat volledig afkoelen.
       Meng de waterkerspuree met de rest van de kippenbouillon, de fijngehakte walnoten en de yoghurt.  Breng het geheel op smaak met zout, peper en een scheutje citroensap.
       Schep de goed gekoelde soep in kommetjes of soepborden, en garneer net voor hetserveren met enige toefjes waterkers en een flinke lepel Bulgaarse yoghurt. 

    20-05-2012 om 00:00 geschreven door achturencultuur  


    >> Reageer (0)
    19-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koude soepen...
    Koude soepen

    De Achturencultuurhuiskok stelt deze 'hete' zomer koude soepen voor... vanaf morgen, maandelijks tot in de nazomer.

    Geniet van Johans voorstellen.

    Frank,

    19-05-2012 om 00:00 geschreven door achturencultuur  


    >> Reageer (0)


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Zoeken in blog


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Openbare Diensten zijn broodnodig!
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Archief per maand
  • 07-2020
  • 05-2020
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 09-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Blog als favoriet !

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek
  • Goedemiddag blogmaatje
  • hallo
  • Ben is op bezoek geweest. (I like it)
  • Genoten van deze blog...heel apart
  • Bezoekje met link

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs