Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Inhoud blog
  • LP Boon - tentoonstelling - Achturenhuis -
  • Spaanse burgeroorlog
  • bruggepensioneerden eco watcher... deel 154
  • Corona wat?
  • Kafka, gedicht voor 'ik Caroline'
  • De toestand is hopeloos, maar niet enstig!
  • ambtenaren in de frontlinie tegen.... Corona!
  • Corona - stopzetting Achturencultuur
  • Ik Caroline!
  • Opinie: Engagement of Meritocratie?
  • Arm maar proper deel 144
  • sport is de spiegel van de maatschappij - deel 143
  • Nieuwjaar 20 PVDA Kortrijk
  • KWARTDRAAI LINKS (deel 140)
  • voorsmaakje van achturencultuur
  • kwartdraai links 135
  • kwartdraai links 134
  • kwartdraai links deel 133
  • Kwartdraai links 22 nov 19
  • .De bruggepensioneerde economiewatcher( 15 November 2019)
  • KWARTDRAAAI LINKS (deel 127)
  • Amougies 50 jaar geleden... getuigenis
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Mijn favorieten
  • ABVV Westvlaanderen
  • Linx+ Westvlaanderen
  • Pittig nieuws uit de stad Kortrijk
  • Ongetwijfeld het beste restaurant in Kortrijk
  • Franse krant - ieder jaar gaan we naar hun feest
  • 1 mei te Kortrijk
  • ACOD
  • de website voor syndicalisten!
  • ACOD West-Vlaanderen
  • Kortrijk, een andere kijk door Frans Lavaert
    Foto
  • uniek reiscafé in Kortrijk - Antipode
  • Reflex
  • ook in ieper bestaat linx+
  • meer dan bommen en granaten... SEMTEX
  • linx+ Harelbeke bestaat ook...
  • unie der zorgelozen kortrijk... sociaal, theater,... en zeer goed!
  • sociaal, links, strijdbaar... pvda!
  • Viva SVV Kortrijk
  • Live @ Kortrijkse gemeenteraad
  • nog een andere visie over kortrijk
  • internationale solidariteit...het FOS
  • een nieuwe wereld in persland... de Wereld Morgen..
  • Vonkisten aller landen....
  • philippe decoenbe blogt
  • MO noord/zuid tijdschrift...
  • 15 decemberbeweging
  • Wakker Kortrijk of satire??
  • Kortrijk scheef bekenen, satire of waarheid?
  • CC Marianne ook in Kortrijk
  • Op reis... Eerst Wegwijzer Brugge effe surfen... Praktische reistips van reizigers!
  • vrijzinnig centrum Mozaïk Kortrijk
  • buda - de betere fim, optredens,... in K-town
  • Pittem en zijn Gaucho's...
  • Marke = Van De Wiele & ferro van het ABVV
  • Cultuur en zijn web
  • granma - de gazet uit Cuba
  • Lieven Vanhoutte beziet het leven, zoals het is...
    Foto
    linx+ links
  • roeselare - de brug
  • foto streuvels Avelgem
  • cc geluwe
  • cc harelbeke
  • cc ieper
  • gaucho's uit pittem
  • cc marianne
  • linx+ westvlaanderen
  • linx+ nationaal
  • De Brug Kortrijk
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    werken
    www.bloggen.be/werken
    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    wichelroedeloper
    www.bloggen.be/wichelr
    Zoeken in blog

    achturencultuur
    de culturele centrale - aangesloten bij linx+ - van acod Kortrijk
    Achturencultuur is de culturele centrale van ACOD Kortrijk - aangesloten bij Linx+.
    04-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.foto: W.Vl 3
    O2.12.2011

















    04-12-2011 om 18:13 geschreven door achturencultuur  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.foto: W-Vl 2














    04-12-2011 om 18:11 geschreven door achturencultuur  


    >> Reageer (0)
    01-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maandmenu: Varkensfilet met melk
    Lomo de cerdo con leche
    Varkensfilet met melk
    ArgentiniÎ

    1 kg varkensfilet
    1 l volle melk
    sap van 1/2 citroen
    zout
    zwarte peper uit de molen
    1 ui, fijngehakt
    3-4 teentjes knoflook, gesnipperd

       Meng melk en citroensap in een ovenschaal.  Leg er het filetstuk in en marineer het vlees in de melk op een koele plaats gedurende de nacht.
       Neem het vlees uit de melk en dep het droog.  Wrijf het vlees in met zout en zwarte peper uit de molen.  Verhit de boter in een braadpan en bak het vlees rondom goudbruin.  Haal het vlees uit de pan en leg het weer in de ovenschaal met melk.  Fruit de ui en de knoflook in de overgebleven olie tot de ui glazig is.  Doe de ui en de look met het braadvocht bij de melk.
       Zet de ovenschaal in een oven van 180 ∞C en laat het vlees 1 uur garen.  Haal het vlees uit de ovenschaal en houd het warm.  Schep het vet van de saus en kook de saus in op een vuur, zo'n 5 minuten.
      Snijd het vlees in plakjes en leg het op een warme schaal.  Doe de saus in een sauskom.  Breng het vlees en de saus ter tafel en geef er gekookte aardappelen of aardappelpuree bij.

    01-12-2011 om 00:00 geschreven door achturencultuur  


    >> Reageer (0)
    28-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.pastamenu: Noedels met rundvlees en kaneel
    Noedels met rundvlees en kaneel
    voor6 personen

    arachideolie
    10 lente-uitjes, in stykken van 4 cm licht gekneusd *
    10 teentjes knoflook, in dunne plakjes
    6 plakjes gemberwortel, licht gekneusd *
    1,5 theelepel chilibonenpasta
    2 kassie- of kaneelstokjes
    2 stuks steranijs
    2,25 l water
    1,25 dl licht sojasaus
    1 kg rundervoorrib, vet verwijderd, in blokjes van 4 cm
    250 g gedroogde rijstnoedels
    250 g jonge spinazie
    3 eetlepels gesnipperde lente-uitjes

       Zet een wok op hoog vuur om te verhitten.  Laat een scheutje arachideolie langs de rand naart het midden lopen en slinger rond in de wok.  Roerbak daarin lente-uitjes, look, gember, chilibonenpasta, kassie of kaneel en sterranijs in 10-20 seconden geurig.  Doe alles over in een pan.  Giet het water en de lichte sojasaus erbij.  Breng alles aan de kook, doe het vlees in de pan en breng weer aan de kook.  Schep het schuim weg zodra het zich gevormd heeft.  Temper het vuur, en laas alles, deksel op de pan 1u30 sudderen, pruttelen en tegenspartelen ; kijk het eerst half uur of er nog schuim gevormd wordt en schep het weg.  Verwijder steranijs en kassie of kaneel.
       Laat de noedel 10 minuten weken in heet water, of volg de gebruiksaanwijzingen op de verpakking.  Laat de noedels uitlekken.  Voeg de spinazie toe aan het vlees en breng alles aan de kook.   Verdeel de noedels over zes warme komen.  Doe hetzelfde met het vleesmengsel.  Garneer met ge snippers lente-ui.  Serveer.  Smakelijk !

    * In de Chinese keuken is de rechthoekige keukenbijl alomtegenwoordig en wordt die dus ook gebruikt om te kneuzen.  Dit kan echter ook met een grote chef, maar ook met om het even wat dat een redelijk groot plat oppervlak heeft.
       De Chinezen gebruiken de bast van de kassieboom, wij de bast van de kaneelboom : beide bomen zijn familie van elkaar.
       Zou het gebeuren dat je Cinese spinazie tegen het lijf loopt, gebruik die dan in dit gerecht.  Gebruik in geen geval oude spinazie.    

    28-11-2011 om 00:00 geschreven door achturencultuur  


    >> Reageer (0)
    22-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11 december 2011: Menen/Barakken/Halluin
    Klik op de afbeelding om de link te volgen 11 december 2011: Menen/Barakken/Kazematten en Halluin

    Vertrek om 13.20 met de Lijnbus te Kortrijk - station

    Bezoek aan het stadsmuseum, de Kazematten, de Barakken en Halluin.

    Een gegidste tocht langs de Vauban-vestingen, de grensarbeid/smokkelen tussen België en Frankrijk,... 

    inschrijven op 0486 67 44 54

    Frank

    klik eens op de foto...

    org: Linx+ Achturencultuur en Reiscafé Antipode

    22-11-2011 om 00:00 geschreven door achturencultuur  


    >> Reageer (0)
    21-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bespaar kostprijs energie door SAMEN AAN TE KOPEN
    groepsaankoop spa 

    Doe mee en bespaar samen eenvoudig op Groene Energie!

    Schrijf u nu vrijblijvend in voor de Groepsaankoop


    Geachte heer/mevrouw,

    Enige tijd geleden heeft u ons aangegeven dat u verwittigd wilt worden van nieuwe groepsaankopen voor 100% groene stroom en gas. Bij deze willen wij u graag uitnodigen om uzelf VOLLEDIG VRIJBLIJVEND in te schrijven voor onze groepsaankoop! Pas na ontvangst van uw complete inschijving krijgt u uw gepersonaliseerd voorstel; op dat moment beslist u of u al dan niet op het aanbod wenst in te gaan.

    Klik hier om in te schrijven

    Belangrijke data

    Als u zich inschrijft voor deze groepsaankoop, zult u omstreeks 9 december uw persoonlijk aanbod ontvangen en ziet u onmiddellijk wat u kunt besparen. U beslist dan voor 9 januari om al dan niet op het voorstel in te gaan. De overstapperiode van de groepsaankoop is van 1 februari tot 1 augustus 2012. Indien uw huidige contract binnen deze periode vervalt of u heeft een contract voor onbepaalde tijd, kunt u dus gratis aaneensluitend overstappen. Meer informatie vindt u op de website van de groepsaankoop.

    Samen sta je sterker

    Hoe meer gezinnen deelnemen aan de groepsaankoop hoe hoger de besparing. Mail dit bericht daarom ook door naar uw vrienden en kennissen en laat hen meegenieten van dit initiatief! Inschrijven kan tot 29 november 2011. Wij hopen dat zowel uw portemonnee als het milieu er wel bij varen. Bij voorgaande groepsaankopen was de gemiddelde jaarlijkse besparing ongeveer 230,- euro.


    Met vriendelijke groet,


    Team Samenstroom 
    sp.a-Vlaams Brabant en sp.a-Limburg


    21-11-2011 om 00:00 geschreven door achturencultuur  


    >> Reageer (0)
    15-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.6000 syndicalisten op de Heizel - ABVV op canvas
    dinsdag 15 november 2011

     6.000 op Heizel tegen saneringsregering



    Rudy De Leeuw op canvas




    Op de Heizel in Brussel zijn 6.000 militanten van de vakbonden bijeen voor een meeting over de saneringsregering die in de maak is. De vakbonden hebben zelf voorstellen voor een rechtvaardige sanering. Op 2 december volgt een grote betoging in Brussel. Als de regeringsonderhandelaars geen rekening houden met de vakbonden, komt er ook een algemene staking voor de kerstvakantie.
    DeWereldMorgen.be -
    DeWereldMorgen.be -
    DeWereldMorgen.be -

    Tientallen bussen en volle metro's brachten dinsdagochtend 6.000 vakbondsmilitanten van ABVV, ACV en ACLVB naar Hal 12 op de Heizel. De actie is een eerste grote waarschuwing aan het adres van de regeringsonderhandelaars.

    Wat tot nu toe doorsijpelt over de komende sanering, stelt de vakbonden niet gerust. “De welvaartsvastheid van de uitkeringen waar we jaren voor gestreden hebben, is al tot 60 procent beperkt. Jongeren die al de zwaarste slachtoffers van de crisis zijn, worden een tweede keer aangepakt door het hakmes te zetten in hun wachtuitkering. Langdurige werklozen worden naar armoede verwezen en wie op oudere leeftijd werkloos wordt, dreigt zijn brugpensioen te verliezen”, somt Marc Leemans, nationaal secretaris van het ACV de gevaren op.

    Ook de automatische indexering ligt onder vuur. Marc Leemans: “Niet de index is nochtans het probleem, wel de inflatie en de hoge energieprijzen. Een indexaanpassing repareert alleen een reeds opgelopen verlies aan koopkracht. Index is geen opslag. Je wordt er niet rijker door. Je blijft hoogstens even arm.”

    Leemans heeft geen goed woord voor de onderhandelaars. “Dat de liberale partijen dat trachten door te drukken, verbaast ons niet. Dat andere partijen daarin zo ver meegaan is zonder meer stuitend. Wie verdedigt nog de werknemers? Wie verdedigt de sociale uitkeringen?”, aldus Marc Leemans.

    "Ze weigeren gewoon een toekomstproject te maken. Dat is triest en ook onaanvaardbaar", zegt Jan Vercamst van de liberale vakbond ACLVB.

    Het stoort de vakbonden dat de aanstokers van de crisis de dans ontspringen. “De overheidsschuld is met 15 procent gestegen. Men moest de banken redden en dat moeten we nog altijd. Door de crisis stegen de uitgaven voor sociale uitkeringen en daalden de inkomsten. Dat zadelde ons met een tekort op, niet de hoogte van de uitkeringen”, zegt Anne Demelenne, algemeen secretaris van het ABVV. 

    De vakbonden hebben zelf een reeks voorstellen klaar. Ze willen de fiscale cadeaus voor bedrijven aanpakken en de notionele interestaftrek inperken: 4 miljard euro. Een belasting op kapitaalinkomsten: 3 miljard euro. Opvoeren van de strijd tegen fiscale fraude: 4 miljard euro. “Voila, u hebt uw 11 miljard al zonder aan de werknemers of de sociale uitkeringen te raken”, aldus Anne Demelenne.

    De samenkomst op de Heizel is maar een eerste waarschuwing. “Omdat jullie het niet zouden vergeten, gaan we dat op 2 december nog eens herhalen, met veel meer mensen, zij aan zij”, zegt Marc Leemans.

    “Als er niet geluisterd wordt, gaan we door en zal de maand december zeer warm worden. We sluiten een algemene staking niet uit”, waarschuwt Anne Demelenne.

    15-11-2011 om 21:12 geschreven door achturencultuur  


    >> Reageer (0)
    01-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maandmenu: Kippensoep met rode linzen
    Kirmizi mercimekli tavuk Áorbasi
    Kippensoep met rode linzen
    Turkse maaltijdsoep

    2 kipfilets, in dobbelsteentjes
    0,6 dl olijfolie
    1 teentje look, fijngehakt
    1 ui, gesnipperd
    1 rode paprika, in blokjes
    1 Spaanse peper, fijngehakt
    2 kopjes rode linzen, gespoeld onder koud stromend water, uitgelekt
    2-3 eetlepels bloem
    7,5 dl kippenbouillon
    sap van 1 citroen
    1 theelepel paprikapoeder
    zout, witte peper uit de molen
    1 takje tijm
    1 laurierblad
    cro˚tons gebakken in boter of olijfolie
    geraspte kaas

       Verhit de olijfolie in een pan en bak de stukjes kip rondom aan.  Voeg look en ui toe, roer om en laat kort meebakken.  Rode paprika en Spaans pepertje toevoegen, omroeren en kort meebakken.  Linzen toevoegen en eveneens omroeren.  Bestrooi alles met de bloem en -inderdaad- omroeren.  Giet de bouillon in de pan.  Breng aan de kook.  Kruid de soep met citroensap, peprikapoeder, peper, zout, takje tijm en laurierblad.  Laat de soep op een matig vuur 40-50 minuten zachtjes pruttelen tot de linzen gaar zijn.  Afproeven op smaak en zo nodig bijkruiden.
      Serveer de soep goed heet in kommetjes, bestrooid met kaas en soldaatjes.

       1 kopje heeft een inhoud van 225-240 ml.

    01-11-2011 om 00:00 geschreven door achturencultuur  


    >> Reageer (0)
    31-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pastamenu: Macaroni met kruidige worstjes
    Maccheroni alla salsiccia
    Macaroni met kruidige worstjes

    500 g lange macaroni
    200-300 g kruidige Italiaanse worstjes
    4 eetlepels olijfolie
    1/2 glas droge witte wijn
     bouillon
    de helft van een middelgrote groene kool, minus de nerven, grof gehakt
    zwarte peper uit de molen
    geraspte kaas pecorino romano

       Breng een grote pan met ruim water aan de kook.
       Verwijder het vel van de worstjes en breek ze in kleine stukjes.  Bak de stukjes worst zachtjes in de hete olie tot ze mooi bruin kleuren.  Giet de wijn erbij, zet het vuur hoger en laat de wijn tot de helft inkoken.  Schep een pollepel bouillon erbij en laat het geheel 15 minuten sudderen ; voeg wat bouillon toe indien het vocht te veel verdampt.
       Wanneer het worstevlees bijna klaar is, strooi dan zout in het water en voeg de macaroni toe.  Laat de macaroni garen.  Proef af en toe van de macaroni en wanneer de macaroni bijna gaar is gooi je de kool bij de pasta.  Laat verder koken tot de macaroni al dente gekookt is en de kool nog knapperig is.  Giet af en doe over in een warme serveerkom.  Giet de worstjes met de saus erover.  Voeg twee grepen pecorino romano erover, draai enkele toeren aan de zwarte pepermolen en meng alles licht door elkaar.  Breng tertafel en geef de rest van de kaas er apart bij. 

    31-10-2011 om 00:00 geschreven door achturencultuur  


    >> Reageer (0)
    23-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Indignados Brussel 15.10.2011
    Indignados Brussel 15.10.2011

    Zie hierbij een fotoverslag van socfo fotograag Johan...

    Frank,

















    23-10-2011 om 21:06 geschreven door achturencultuur  


    >> Reageer (0)
    10-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.22.10: vredesloop Ieper
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    zaterdag 22.10



    vredesloop Ieper

    Dit jaar in het teken van de Arabische Lente.




    10-10-2011 om 21:16 geschreven door achturencultuur  


    >> Reageer (0)
    01-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maandmenu: Carbonades Flamandes
    Carbonades Flamandes
    Vlaamse Stoverij
    (Bienvenue chez les Ch'tis)
    voor 4 personen

    1,4 kg rundstoofvlees, in grote teerlingen
    100 g smout
    3 eetlepels bloem
    300 g gehakte ui
    3 eetlepels azijn
    1 l bruin bier
    0,5 l water
    3 eetlepels bruine kristalsuiker
    4 sneetjes peperkoek, verkruimeld
    blaadje laurier
    takje tijm
    2 kruidnagels
    zout

       Verhit het smout in een ruime pan en bak daarin de stukken vlees rondom aan, zo'n 4 minuten per kant, tot het bruin kleurt.  Bestrooi met zout en de bloem.  Roer om.  Meng de fijngehakte ui erdoor en laat alles 5 minuten bakken.  Doe de azijn erbij.  Giet bier en water erover.  Breng aan de kook.  Voeg bij de eerste borreling de peperkoekkruimels, tijm, laurier en 2 kruidnageld toe.  Laat de stoverij op een zacht vuur pruttelen gedurende 2u30 - 3u.
       Dien op in de pan - om de warmte de bewaren - en geef er gekookte aardappelen of pasta bij.




    01-10-2011 om 00:00 geschreven door achturencultuur  


    >> Reageer (0)
    28-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dimitri Verhulst over... Manifiesta
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    “Wanneer meer dan zevenduizend progressieven zich verenigen om samen constructief na te denken over een humanere toekomst en dit in de pers ternauwernood weerklank krijgt, terwijl een paar schoolbussen gevuld met extreem-rechtsdenkenden aan de oevers van de IJzer steevast prime time halen, dan vrees ik dat de rottenis al tot in de gebouwen van al onze persorganen zit en dat er in dit land maar één konsekwent nageleefd cordon sanitaire is: namelijk het cordon tegen links.”

     

    Dimitri Verhulst 

    28-09-2011 om 20:05 geschreven door achturencultuur  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Peter Mertens' toespraak op Manifiesta
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Manifiesta

    Peter Mertens vraagt zich af of we niet moeten beginnen te dromen... 

    zijn toespraak op Manifiesta kan je hier vinden.

    De video kan je hier vinden.

    http://www.pvda.be/nieuws/artikel/peter-mertens-pvda-wij-moeten-dringend-beginnen-te-dromen-nous-devons-durgence-rever.html?utm_source=pvda2011-09-28&utm_medium=email&utm_content=html&utm_campaign=portalnewsletter

    Wij voelen ons echt verplicht om deze toespraak publiek te maken... zijn wij nu nog de enige vrije pers?

    Frank,

    foto: socfo/frankmulleman

    28-09-2011 om 00:00 geschreven door achturencultuur  


    >> Reageer (0)
    26-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manifiesta Bredene 2011 - foto's 2
    Manifiesta 

    foto's: socfo/frankmulleman











    26-09-2011 om 15:35 geschreven door achturencultuur  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Levenseinde - 05.10
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Klik op de foto...

    Waardig Levenseinde... 

    De informatiedag start met een voordracht van Myriam Vanlerberghe om 16u. Aansluitend is er mogelijkheid tot vraagstelling.

    Om 17u opent de informatiebeurs met infostanden rond de wilsverklaring euthanasie, de negatieve wilsverklaring, de laatste wilsbeschikking, het schenken van het lichaam aan de wetenschap, orgaandonatie, kerkuittreding en afscheidsplechtigheden.

    26-09-2011 om 00:00 geschreven door achturencultuur  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manifiesta Bredene 2011 - verslag en foto's
    Manifiesta 2011

    Met 7500 op het feest van de Solidariteit met deze keer de weergoden mee...

    Afghaanse vrienden komen hier samen om te verbroederen met Gentse Turken. Luikenaars kunnen trippen eten in de Brabantse tent of proeven van de West-Vlaamse lekkere paëlla, een frietje stekken kan ook.... Natuurlijk zijn er ook debatten, buitenlandse delegatie's (oa. Zuid-Korea, Tunesie,...), muziek (Raymond, Machiavelli,...) en vooral een rustige kameraadschappelijke sfeer.

    Tot volgend jaar,

    Frank

    meer op: http://www.dewereldmorgen.be/artikels/2011/09/24/manifi-sta-fatalisme-onze-grootste-tegenstander

    foto's: socfo/frankmulleman













    26-09-2011 om 00:00 geschreven door achturencultuur  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Einde van de maand pastamenu: Pastasalade met gerookte zalm
    Pastasalade met gerookte zalm
    Voor 4-6 personen

    350 g farfalle of fusilli
    2 hardgekookte eieren
    200 g gerookte zalm, in smalle reepjes
    1 eetlepel gehakte verse dille
    3 eetlepels zure room
    2 eetlepels citroensap
    1/4 theelepel zout
    1/4 theelepel versgemalen zwarte peper
    1 eetlepel fijngehakte verse peterselie

       Breng in een grote pan kokend water aan de kook, voeg wat zout toe en kook de pasta al dente.  Giet af, laat uitlekken, spoel af onder koud water en laat opnieuw uitlekken.  Pel de hardgekookte eieren en hak ze fijn.
       Verdeel de pasta over borden of kommetjes.  Verdeel de gerookte zalm en de dille erover.  Meng zure room, citroensap, zout en peper in een kommetje.  Sprenkel deze slasaus over de pasta.  Bestrooi met gehakt ei en serveer meteen.  Geef er pizzabrood met knoflook en sinaasappelsalade met olijven bij.

       Voor het pizzabrood maak je van pizzadeeg uit een pak een ronde lap en leg die op een ingevette bakplaat.  Bestrijk het deeg met olijfolie, geperst knoflook, gehakte peterselie en zeezout.  Bak het brood gaar.  Snijd het met een scherp mes of een pizzasnijder in repen.
       Pel voor de sinaasappelsalade met olijven 8 sinaasappels en snijd ze in dikke plakken.  Leg ze in laagjes op een schaal met in dunne ringen gesneden rode ui en gahakte verse munt.  Strooi er wat olijven over.  Maak een sausje van sinaasappelsap, geperst knoflook en een beetje sesamolie en giet dit over de sinaasappelsalade.  Opgepast, gebruik niet te veel sesamolie, want het heeft een overheersende smaak : 2-3 druppels volstaan.

    26-09-2011 om 00:00 geschreven door achturencultuur  


    >> Reageer (1)
    21-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manifiesta Bredene
    Het kindje van de Fête l'Huma....

    Komende zaterdag aan zee... te Bredene

    kijk op: http://www.youtube.com/watch?v=DifMSV24TEk

    Gratis kan je er met de bus naartoe...

    Frank,

    21-09-2011 om 14:06 geschreven door achturencultuur  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fête l'Huma 2011.... fotoverslag
    Hallo,

    Dit jaar was de opkomst vanuit Kortrijk nu niet direct een groot succes... maar de sfeer in Parijs blijft er nog altijd goed!

    Frank











    21-09-2011 om 01:13 geschreven door achturencultuur  


    >> Reageer (0)


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Zoeken in blog


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Openbare Diensten zijn broodnodig!
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Archief per maand
  • 07-2020
  • 05-2020
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 09-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Blog als favoriet !

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek
  • Goedemiddag blogmaatje
  • hallo
  • Ben is op bezoek geweest. (I like it)
  • Genoten van deze blog...heel apart
  • Bezoekje met link

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs