Elle's côté
Inhoud blog
  • Wortelcake (uit Nieuw-Zeeland)
  • heeerlijke appeltaart!
  • let the game begin!

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    20-04-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wortelcake (uit Nieuw-Zeeland)

    Ingrediënten:

    -3 eieren
    -½ tas (kop) olie (kies olie die licht van smaak is, geen olijfolie)
    -2 tassen (koppen dus!) bloem
    -1 tas suiker
    -3 theelepels bakpoeder
    -½ theelepel kaneel
    -3 tassen geraspte wortels


    Bereidingswijze

    Klop de eieren tot ze dik zijn. Voeg de olie eraan toe. Zeef de bloem, suiker, het bakpoeder en de kaneel eraan toe en meng alles goed. Meng op het einde de geraspte wortels er doorheen. Doe het mengsel in een ingevette bakvorm met een diameter van ongeveer 20-25 cm. Bak op 180 graden gedurende 40 minuten. Laat de taart 10 min afkoelen vooraleer ze op te dienen.

    Succes!
    (TIP: Als je van zoet en vanille houdt, voeg dan 1 zakje vanillesuiker in het begin toe!)

    20-04-2011, 14:38 geschreven door Elle Belle  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.heeerlijke appeltaart!
    Heerlijke appeltaart! (gemakkelijk en snel!)

    ingrediënten:
    -1 ronde plak bladerdeeg (van in de supermarkt)
    -3 appels, in dunne schijfjes gesneden
    -50gr. kandijsuiker (donker bruine)
    -25gr. bloem
    -1/2 theelepel kaneelpoeder
    -125ml room


    bereiding:

    -bekleed een taartvorm met het bladerdeeg en laat het papier (van het bladerdeeg) eronder zitten

    -prik in de bodem met een vork

    -schil de appels en snijd ze in dunne schijfjes (halve maantjes)
    -leg de appelplakjes dakpansgewijs en de vorm, eventueel in meerdere lagen
    -meng suiker, bloem, kaneel en room door elkaar
    -smeer deze 'pasta' met een mes over de appelschijfjes
    -plaats de vorm direct in de oven

    oventijd:
    -25minuten in 220°C

    20-04-2011, 14:31 geschreven door Elle Belle  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    20-04-2011, 14:26 geschreven door Elle Belle  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.let the game begin!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    hejhej bloggertjes!

    Lang heb ik eraan getwijfeld of ik mij ook zou begeven in de wondere wereld van de bloggers, en vandaag bedacht ik, dat ik dat gewoon moest doen! :D
    Hoe, waar, wanneer en wat ik zal posten weet ik nog niet.. maar ik heb er in elk geval zin in!
    Aangezien mijn het mijn passie is om te koken en hiermee te experimenteren, zal ik hoogstwaarschijnlijk vooral hierover dingen posten..  De ervaringen die ik tot nog toe heb opgedaan, alsook tips en leuke receptjes, zullen mijn blog versieren, hopelijk samen met jullie ervaringen en handige tips! :)
    Ik ga beginnen met enkele recepten online te zetten, verzoekjes zijn altijd welkom...
    let the game begin!

    love, Elle Belle

    20-04-2011, 14:21 geschreven door Elle Belle  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Archief per week
  • 18/04-24/04 2011

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs