WANHOOP HOEILAART
zaalvoetbalclub
Volgende wedstrijd, thuis tegen Roem II Hoeilaart - vrijdag 18 maart - 21u - sporthal Hoeilaart

22-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wanhoop mist kansen en verliest van leider
    In een aangename derby, waarin Ben voor het eerst sinds heel lang weer aan de aftrap verscheen, is Wanhoop er niet in geslaagd de leider en dorpsgenoten te verslagen. De kansen waren er wel, maar slechts 1 ging binnen.

Door het forfait van de scheidsrechter nam délégé Gino het fluitje ter hand. Hij zag de match, niet voor de eerste keer, rampzalig beginnen voor Wanhoop. De eerste kans voor de tegenstanders betekende meteen een doelpunt. Wanhoop speelde aardig mee in de eerste helft, maar miste de kansen. Looks miste niet: bij de rust stond het 0-3.

In de tweede helft kon Wanhoop de schade meer dan beperken. Eindelijk ging via Yee de bal zelfs binnen en konden we de 0 van het scorebord halen. De tegenstander kon geen doelpunt meer maken en de wedstrijd eindigde op 1-3.

FCW speelde met: Tom, Ben, Riemer, Rik, Stef, Yee (1), Kevin VDV, Stoof

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    22-11-2008, 00:18 geschreven door Wanhoop
    20-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slim Wanhoop bekert verder
    Wanhoop moest het vrijdag in de competitie al opnemen tegen de B-ploeg van Drogenbos, nu was de A-ploeg aan de beurt in de beker. De derdeprovincialer wilde graag verder bekeren en bracht 9 spelers aan de aftrap. Wanhoop had geen overschot op het scheidsrechtersblad, zodat Gino als délégé alleen op de bank zat. Een herboren Stoof, die niet meer had gescoord sinds 27 september (!), trapte er vier tegen de netten en lag zo aan de basis van een verdiende overwinning.

Zonder wisselspelers begon Wanhoop uiteraard verdedigend aan de wedstrijd en liet het initiatief aan de 1 reeks hoger gerangschikte bezoekers. De counters waren echter vlijmscherp: eerst belandde de bal nog op de paal, even later kon Kenneth, na een mooi een-tweetje met Stoof, de 1-0 binnenprikken. De bezoekers reageerden met wat halve kansjes, maar konden toch gelijkmaken via een deviatie na een corner. Op slag van rust brak Stoof echter uit en kon Wanhoop op de valreep met een 2-1-voorsprong gaan rusten.

De tweede helft was amper bezig als Stoof mooi wegdraaide en de volgende goal binnenschoot. Drogenbos drong aan en na de aansluitingstreffer en een own-goal hingen de bordjes weer in evenwicht. Geen paniek echter bij Wanhoop, dat bleef verstandig spelen en gevat uitbreken: Yee kapte zich vrij en het stond weer 4-3. Even later zette Kenneth zich door tegen de achterlijn. Hij bracht perfect voor en Stoof schoot de 5-3 erin. Diezelfde Stoof kon met een laag schot nog een laatste keer de bezoekende doelman verrassen.

Een mooi resultaat en Wanhoop gaat dus al bij al makkelijk een ronde verder. Daarin spelen ze uit tegen Steenberg Moorsel, een topper in derde provinciale (2de in 3C).

FCW speelde met: Tom, Riemer, Kenneth (1), Yee (1) en Stoof (4)

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    20-11-2008, 00:26 geschreven door Wanhoop
    15-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Drogenbos afgedroogd
    In een slechte wedstrijd kon Wanhoop al bij al vrij gemakkelijk afstand nemen van rode lantaarn Drogenbos. Voor Yee loopt het dit seizoen bijzonder vlotjes bij de afwerking, ook gisteren vlogen er weer vijf tegen de netten.

De wedstrijd begon nochtans slecht, na een minuutje verdween een gekraakt schot van de thuisploeg al in doel. Yee kon echter twee maal door het centrum snijden en afwerken. Rik verlengde ook nog een corner in doel. Na een tegendoelpunt was het alweer Yee die al voor de rust zijn hattrick scoorde. 2-4 halfweg.

De tweede helft was amper bezig of Yee, opnieuw hij, liet de opnieuw talrijk opgekomen Wanhoopfans weer juichen. Wedstrijd gespeeld. De twee tegendoelpunten werden nog weggevaagd door Koen, Davve en... de vijfde van Yee.

Een leuke generale repetitie tegen de B-ploeg, woensdag ontmoeten we hun A-ploeg voor de beker.

FCW speelde met: Tom, Davve (1), Koen (1), Rik (1), Stoof, Yee (5)

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    15-11-2008, 19:52 geschreven door Wanhoop
    28-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wanhoop opnieuw met beide voeten op de grond

Afgelopen vrijdag incasseerde Wanhoop thuis een zware doch verdiende nederlaag : 2 - 8.

Zonder Doelman Rik hadden de cijfers vermoedelijk nog een pak zwaarder gewogen.
    Het oog van Erevoorzitter Kele, die in laatste instantie gelukkig toezegde om te komen delegeren, zag dat Wanhoop weinig verhaal had tegen het sterkere en aanvallende Rillpus Etterbeek. Enkel op de counter kon er af en toe worden tegengeprikt. Bij de rust stonden de bordjes al op 1-3. Djee zag dat de verdediging te pakken was en scoorde voor Wanhoop.

Ook in de tweede helft kreeg Wanhoop voetballes en het werd volledig weggespeeld. Een technisch beter Rillpus bleef aanvallen en Rik pakte wat kon. Uiteindelijk scoorde Djee nog een tweede maal.

Als Wanhoop iets wil betekenen in aankomende toppers, dan zullen ze zich serieus moeten herpakken. Meer inzet, een efficiënter samenspel en meer vuur kunnen in alle geval bijdragen tot betere resultaten.

Wanhoop speelde met : Rik, Koen, Kenneth, Michel, Yee (2) en Stoof

Met dank aan Stoof voor het verslag!

28-10-2008, 00:00 geschreven door Wanhoop
    20-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Doelpuntenkermis in thriller onder de basiliek
    In een uiterst moeilijk bereikbare zaal serveerden beide teams een leuke en evenwichtige wedstrijd. Wanhoop stond al na een paar minuten op een 2-0 achterstand, maar Yee werkte die hoogst persoonlijk van de tabellen en bracht ons op 2-3. Zo ging het gelijkopgaand verder. Yee scoorde voor Wanhoop en de thuisploeg beende bij.

In de tweede helft werd Yee afgelost door Jennes, die er maar liefst 4 tegen de netten schopte. Ook Koen kon scoren vanuit een scherpe hoek. In de laatste seconden van de wedstrijd was de stand 10-9, maar een ultieme treffer van Jennes na een corner van Stoof zorgde ervoor dat Wanhoop nog steeds ongeslagen blijft.

Een billijk gelijkspel tegen een ploeg die volgens ons ver onder hun waarde staat geklasseerd.

FCW speelde met: Riemer, Michel, Yee (4), Koen (1), Jennes (5) en Stoof

20-10-2008, 14:10 geschreven door Wanhoop
    11-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wanhoop verpulvert laatkomers
    Veldkant Grimbergen kwam een tiental minuten te laat opdagen, maar de wedstrijd werd toch gespeeld. Na een aarzelend begin kon Michel met een afstandsschot de 1-0 aantekenen, maar na een vrije trap door de Wanhoopmuur stonden de bordjes snel gelijk. Verder kwamen de bezoekers niet, want een uitstekende eerste helft van Wanhoop sloeg hen meteen terug. Eerst maakte Jennes na een mooie combinatie een schitterende goal, daarna deed Yee hetzelfde. Na een scherpe counter was het opnieuw Yee die scoorde en Jennes zorgde voor de rust zelfs nog voor 5-1. Na de rust ging Wanhoop door. Alweer Yee en Jennes konden scoren, ook Michel kon een doelpunt aantekenen en Kenneth bekroonde een uitstekende wedstrijd ook met een goal in de slotseconden. Ondertussen had Grimbergen nog een strafschop gescoord en een doelpunt aangetekend na een twijfelachtige vrije trap, maar dat kon de pret niet drukken. Met een mooie 9-3 handhaaft Wanhoop zich op een gedeelde eerste plaats. Enkel Woluwe doet beter en staat nog zonder puntenverlies, weliswaar met een match minder.

FCW speelde met: Tom, Yee (3), Michel (2), Jennes (3), Kenneth (1), Stef, Stoof

11-10-2008, 13:12 geschreven door Wanhoop
    04-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wanhoop wint zonder te spelen
    Door het forfait van onze dorpsgenoten van Vatos Locos, wipt Wanhoop opnieuw naar de gedeelde leidersplaats in 4A. De kans is echter groot dat VL Hoeilaart een algemeen forfait gaat krijgen dit seizoen, en dat deze punten dus opnieuw worden afgenomen. De voorlopige rangschikking van de bond neemt ze echter nog steeds op. Geniet dus nog even van Wanhoop op de eerste plaats!

04-10-2008, 17:41 geschreven door Wanhoop
    27-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wanhoop geeft zekere zege uit handen
    Na een sportieve maar uiterst spannende wedstrijd heeft Wanhoop een punt verloren tegen de buren uit Overijse. Na een 7-3 voorsprong hed dit echter nooit mogen gebeuren.
    Wanhoop begon aarzelend en kreeg het deksel op de neus toen een schot van Overijse afweek en binnen ging. De reactie kwam echter snel: een volley van Koen en een nieuwe volley van Rik zorgden voor 2-1. Na een tegenprik van Overijse kon Stoof na een knappe aanval de 3-2 in de winkelhaak knallen.
    Tijd voor een hoofstukje Yee. Met een goal voor en twee na de rust leek hij de zege voor Wanhoop veilig te stellen: 6-2! Toch bleef Overijse aandringen, maar na de 6-3 kon Michel mooi de 7-3 aantekenen.
    Dat was het signaal voor een alles of niets-slotoffensief van de bezoekers. Met vijf zetten ze nu alles op alles, en dat loonde. Wanhoop panikeerde, kreeg de bal moeilijk weg en kreeg prompt tegendoelpunten te slikken. Twee minuten voor tijd werd het 7-6 en was alles plots weer mogelijk.
    Stoof leek de wedstrijd dan toch in ons voordeel te beslissen en scoorde, maar via de achterstaak kwam de bal weer het veld in en de scheids liet doorspelen. Op de counter werd het uiteraard 7-7 en het eindsignaal weerklonk. Een punt dat nooit verloren mocht gaan. Jammer.

27-09-2008, 00:39 geschreven door Wanhoop
    06-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wanhoop start uitstekend
    Met een 5-1-overwinning tegen de Kanaries uit Beersel, heeft Wanhoop het seizoen uitstekend ingezet. Yee verdeelde en heerste en lag met 2 goals en 2 assists aan de basis van de overwinning.

De wedstrijd begon aarzelend en gesloten. De weinige kansen waren voor Wanhoop, Yee en Stoof scoorden voor de rust.
    De tweede helft was amper afgetrapt toen Yee na een mooie solo en een hard schot de netten opnieuw bol kon zetten. De Kanaries prikten nog even tegen, maar Stoof kon na een stevige inspanning van Rik de zege veilig stellen. Davve mocht, op aangeven van Yee, nog zorgen voor de 5-1. Een mooie start van Wanhoop, hopelijk kunnen we dit niveau aanhouden. De afwerking kon misschien iets beter, maar verdedigend mocht het er allemaal best wezen.

FCW speelde met: Tom, Stef, Kenneth, Rik, Davve (1), Yee (2), Stoof (2)

06-09-2008, 00:50 geschreven door Wanhoop
    04-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Competitie in 4A gestart
    Woensdagavond 3 september werd het nieuwe voetbalseizoen in onze reeks afgetrapt. Met Looks Hoeilaart-Filosofia Overijse stond er meteen een druivenderby op het programma. Onze dorpsgenoten gaven meteen een stevig visitekaartje af door te winnen met ruime 8-3-cijfers.
    Vrijdagavond begint ook Wanhoop aan de nieuwe campagne. Deze blog houdt u op de hoogte!

04-09-2008, 21:21 geschreven door Wanhoop
    30-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wanhoop wint ook tweede oefenpot
    Voor de tweede en meteen ook laatste oefenwedstrijd werden de dorps- en reeksgenoten van Vatos Locos gevonden als tegenstander. Wanhoop kwam nooit in de problemen en won gemakkelijk en ruim met 10-3. Koen debuteerde meteen sterk met 4 goals. Stoof pikte er ook weer 3 mee, en ook Kevin VDV was met 2 doelpunten goed bij schot. In de laatste seconden omspeelde Kenneth de VL-doelman om ons tiende doelpunt aan te tekenen. Volgende week begint het serieuze werk, tegen de Kanaries uit Beersel. Tot dan!

FCW speelde met: Tom, Stoof (3), Koen (4), Kenneth (1), Rik, Kevin VDV (2)

30-08-2008, 10:58 geschreven door Wanhoop
    18-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wanhoop wint eerste oefenpot
    In Evere werd de aftrap van het nieuwe seizoen gegeven in een aangename oefenwedstrijd. Wanhoop speelde een sterke eerste helft, waarin het de basis legde voor een al bij al makkelijke overwinning. Kevin T, Kevin V en Stoof zorgden al snel voor 0-3. Even snel werden er dan twee tegendoelpunten geïncasseerd, maar Kevin T maakte zijn tweede doelpunt met een afstandschot, slim door de benen gelaten van Stoof. Alweer Kevin T maakte er nog voor de rust 2-5 van.
    In de tweede helft speelde de conditie en de steak au poivres de Wanhopers parten. Stoof zorgde evenwel voor 2-6. Na een derde tegendoelpunt scoorde Rik met een subtiele baltoets. Het slotoffensief was voor Evere, maar doelman Tom stond goed te keepen. De ultieme 4-7 kon hij echter niet stoppen.

FCW speelde met: Tom, Stoof (2), Kenneth, Kevin T (3), Rik (1), Kevin V (1)

18-08-2008, 00:00 geschreven door Wanhoop
    06-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voorbereiding nieuwe seizoen gestart
    Na een lange zomerpauze, staat er eindelijk weer een wedstrijd op het programma voor Wanhoop. Op maandag 18 augustus wordt er een oefenwedstrijd afgewerkt tegen Evere. Daarmee start het seizoen 2008/2009.
    Een seizoen waarin duidelijk meer derby's zullen worden afgewerkt. In de reeks van Wanhoop vinden we naast Vatos Locos ook een nieuwe club uit Hoeilaart: Looks. Bovendien zijn er ook twee teams uit Overijse in dezelfde afdeling ingedeeld: Parma en Filosofia. Dat betekent dus maar liefst 8 druivenderby's voor ons dit seizoen. Dat belooft voor de spanning!
    Kunnen we net als vorig jaar in de top-5 eindigen? U kan het allemaal volgen op deze blog!

06-08-2008, 15:30 geschreven door Wanhoop
    07-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ervaring haalt het van jong geweld

Wanhoop liet afgelopen vrijdag zijn tanden zien aan de hongerige welpen uit Leuven.

Met 5,5 maakten we de late verplaatsing naar Leuven. Niet voor niets, zo bleek, want er werd subliem gewonnen tegen een technisch beter en fysiek sterk Cormed !

De jongemannen, allen uit de jaren 80 en nummer 3 in de rangschikking, overheersten de hele eerste helft.
    Ze vonden uiteindelijk maar één gaatje in de goedgeorganiseerde Wanhoopmuur met stevige stenen als Ketnet, Jo, Michel, Rik en Stoof.  Yee (ondertussen de 4de keeper) pakte zo goed als alles dat kwam aanzoeven en scoorde op de koop toe nog een zeer belangrijke goal in de laatste minuten van de eerste helft.

Lat en paal trilden aan beide kanten even hard.

Russtand 1-1.

In de tweede helft kwam Cormed weer heel vlug op voorsprong, maar de oldies van Wanhoop counterden en al vlug stonden de bordjes weer gelijk via een owngoal. Leuven bleef aanvallen. Wanhoop verdedigde sterk en kon op de counter nog 4 keer scoren. Eén voor één heerlijke goals van Rik, Jo en Stoof zorgden voor een mooie 2-6.

FCW speelde met: Yee (1), Michel, Rik (1), Stoof (1), Jo (2) en Kenneth

07-04-2008, 10:36 geschreven door Wanhoop
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gehavend Wanhoop verliest van Oudergem

Wanhoop speelde met een hoop gekwetsten. Toch hebben we ons zo goed mogelijk verdedigd. Kevin VDV, Kevin T en Michel werden opgeroepen omdat anders forfait een feit was.

In de beginfase waren de beste doelkansen voor Wanhoop, maar al vlug nam Oudergem het spel in handen. Alles viel mee en ze scoorden vlot. Bij Wanhoop daarentegen wou de bal maar niet tegen de netten. Bij de rust was het al 1-4.

In de tweede helft liepen de bezoekers verder uit en al gauw stond een overdreven 3-9 op het bord.

Miriam, onze delege, had een fulltime job met het verschuiven van de bordjes.

Wanhoop speelde met: Kevin VDV, Michel, Rik, Jennes, Kenneth, Kevin T (2) en Stoof (1)

07-04-2008, 10:19 geschreven door Wanhoop
    15-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wanhoop klopt Brussels Europe gemakkelijk
    In een zwakke wedstrijd van beide teams maakte Yee het verschil voor Wanhoop met 3 doelpunten. Stoof maakte de vierde en de einduitslag was een droge 4-2. Veel meer viel over deze wedstrijd niet te vertellen.
    15-03-2008, 00:00 geschreven door Wanhoop
    01-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag Beersel-Wanhoop

Wanhoop speelde van in het begin (tot op het einde) verdedigend zeer sterk, met Jennes, Djee en Davve als een blok voor het grizzlig Beersels geweld. Ook onze aanvallers waren steeds op tijd terug zodat de thuisploeg moeilijk een schietgat kon vinden. En als ze toch een lichtpunt vonden, stuitten ze op een sterk keepende Riemer. Het was duidelijk dat ze absoluut de punten in eigen sporthal wilden houden om zonder puntverlies de competitie af te sluiten.

Af en toe kon Wanhoop counteren, de flanken trokken wat spelers mee en een sterk spelende Riemer besloot zelfs een paar keer net over de goal. Ook aanvallers Kenneth, Stef en Stoof zorgden af en toe in een flits voor gevaar aan het Beerselse doel, Maar het was uiteindelijk Davve die mooi scoorde.
    0-1 was meteen ook de russtand.

In de tweede helft hetzelfde scenario. Beersel speelde vlot samen en met snelle flitsen belaagden ze het Wanhoop doel. Na enige druk werd het dan toch 1-1. Wanhoop liet de moed niet zakken en na een hoekschop in een geharrewar voor het Beerselse doel bracht Stef ons weer op voorsprong 1-2.

Dan werd de druk onhoudbaar. Verdedigen ging moeizamer en Davve pakte geel. Een paar minuten voor tijd kreeg Beersel z’n verdiende gelijkmaker.

Nog een zeer opmerkelijk feit is dat Kenneth de laatste wedstrijden een stuk collectiever speelt. Dit wordt niet alleen sterk geapprecieerd, maar ook als team spelen we een stuk beter voetbal !

De tribune zal vol. Wanhoop en Beersel waren blij met het gelijkspel.

Wat moet je meer hebben ?

Een pluim voor alle spelers en eentje meer voor de Riemer die met z’n geweldige saves en goeie tussenkomsten Wanhoop naar een gelijkspel bokste, sprong, viel, zweefde,…

Stoof

FCW speelde met: Riemer, Stef (1), Davve (1), Jennes, Stoof, Kenneth, Rik

01-03-2008, 00:20 geschreven door Wanhoop
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Drogenbos gemakkelijk opzij gezet

Wanhoop begon aarzelend aan de wedstrijd en schrok zich een hoedje toen Yee de bal verloor en dat meteen een doelpunt opleverde voor de tegenpartij. Yee herpakte zich echter snel en schoot een paar minuten later de gelijkmaker onhoudbaar voorbij de bezoekende doelman. Even later scoorde Stoof en kon Wanhoop met een voorsprong de rust in.

Bij Drogenbos was het vet intussen wel van de soep, en Wanhoop kon de wedstrijd rustig domineren en er zelfs nog een monsterscore van maken. Stoof en Yee waren de doelpuntenmakers, Jennes maakte er ook een maar wordt vooral onthouden voor zijn assists. Rik zette de kers op de taart. Uiteindelijk werd het een eenvoudige 9-1, eindelijk nog eens een overwinning voor Wanhoop!

FCW speelde met: Tom, Rik (1), Riemer, Kenneth, Jennes (1), Stoof (3), Yee (4)

01-03-2008, 00:19 geschreven door Wanhoop
    23-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wanhoop snoept leider eerste punt af
    Voor het eerst dit seizoen is ZVC Beersel er niet in geslaagd zijn wedstrijd winnend af te sluiten. Tegen een ongetwijfeld sterk Wanhoop werd het uiteindelijk 2-2. (later meer)
    23-02-2008, 18:02 geschreven door Wanhoop
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Algemeen forfait Kanari Beersel
    Het liedje van Kanari Beersel is uitgezongen. Na drie forfaitscores worden zij geschrapt uit het klassement. Alle uitslagen die ze reeds hebben behaald, vervallen. Dit is niet echt goed nieuws voor Wanhoop, wij hadden immers al twee maal tegen hen gespeeld en verloren dus meteen vier punten. Doordat alles dicht bij elkaar ligt bovenaan, vielen we dus meteen uit de top-3 naar de zevende plaats...
    23-02-2008, 18:01 geschreven door Wanhoop