Inhoud blog
 • Blog bericht van vandaag
 • Sfeerbeelden dinsdag-woensdag
 • 6 de dag.
 • 2de werkdag
 • Eindelijk gelukt en goed gestart!
  agenda

  Belangrijke data in mijn agenda

  Dropbox

  Druk op onderstaande knop om je bestand naar mij te verzenden.

  Laatste commentaren
 • oekraine (rita cool)
      op Boeking vlucht
 • oekraine (rita cool)
      op Boeking vlucht
 • Provinciaal Technisch Instituut Renovation Team Oekraïne
  I.s.m. VZW Oekraïne werkgroep
  In 2011 werd de opstart gemaakt van het Provinciaal Technisch Instituut Renovation Team Oekraïne. In samenwerking met de VZW Oekraïne werkgroep en leerkrachten Kristof Hauspie, Stijn De Decker en Elleny Hinnaert worden de 5e jaars leerlingen Elektro-Technieken en Mechanische vormgevingstechnieken ingezet om van bestaande sociale Oekraïnse infrastructuren de kwaliteit te verbeteren.
  29-03-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blog bericht van vandaag

  Hallo mensen thuis,

  Vandaag zijn Niels en Jens samen met Mvr. Hinnaert naar de school geweest waar de kinderen les volgen.Niels vertelde dat het een groot gebouw was met veel trappen en er een Leerlingenraad was.
  Het niveau ligt ongeveer even hoog als bij ons maar ze hebben veel kortere schooldagen(3-4lesuren in de voormiddag).

  De afgelopen nachten kregen we iedere keer bezoek van muizen vannacht moest mijn koek eraan geloven Olivier maakte mij wakker en waarschuwde mij. Dan hebben we samen wild achter de muis aangelopen en de andere 3 personen (Michiel,Jens,Mathieu) wakker gemaakt met onze jacht. Er is altijd wel wat plezier in de kamer en de muis, die zullen we wel nog hebben!

  Vandaag zullen we met zijn allen in de bus richting het geboortedorp van de directeur gaan waar hij ons een plaatselijk verhaal zal vertellen over een duivel op een steen.
  Geen nood de bus is nog altijd klein en de weg ligt nog altijd brokkelig.

  Wat er me wel opvalt is dat we in het begin wilden blijven (niet iedereen maar wel grotendeels).
  Maar meer en meer beginnen verschillende  onder ons hun vriendinnetjes, ouders en hun huis te missen. Ik?... Ik mis mijn kat Paris.
  Wat mij vooral opvalt is dat we onze elektronica vooral niet missen.

  Omdat er waarschijnlijk morgen iemand anders de blog zal schrijven
  zeg ik nog vlug Pa&Ma ik wil wel blijven maar dan moet je mijn kat achterzenden xD .

  Haspeslagh Brian

  29-03-2012 om 09:36 geschreven door Blog Master  


  >> Reageer (0)
  28-03-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sfeerbeelden dinsdag-woensdag


  28-03-2012 om 13:28 geschreven door Blog Master  


  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.6 de dag.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen hallo.

  Na al dat werken was het dan ook eens tijd om te ontspannen en dat deden we door een wandeling te maken.
  We hebben het weeshuis verlaten en we zijn richting de grens van Polen geweest. Onderweg zagen we tot onze grote verbazing nog sneeuw liggen en dat konden we niet weerstaan. Meneer De Decker en meneer Hauspie kregen van ons dan ook de volle laag sneeuw. De dag erna deden we terug door met de werkzaamheden. De klas 5MVT schilderde de buitenmuren van de refter en zorgde dat deze een mooi kleurtje kreeg. 5ET legde de elekrtrische leidingen klaar zodat de muren en plafond dicht kunnnen gestoken worden. Ondertussen zijn er ook en paar leerlingen begonnen met de decoratie aan te brengen in verschillende lokalen zo is er nu al een mickey mouse en een pluto, een donald duck en een minny en mickey mouse. Meneer De Decker en zijn team zijn het bos in getrokken om op ouderwetse manier borstelstokken te maken.  Er werden ook al verschillende ruimtes versierd met stickers. Van een paar leerlingen kwam het idee om voetbaldoelen te maken voor het voetbalveld. Daar zijn nu leerlingen mee bezig zodat de kinderen straks kunnen scoren in een groot voetbaldoel.

  salut.

  28-03-2012 om 10:37 geschreven door Blog Master  


  >> Reageer (0)
  27-03-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2de werkdag

  Hallo vrienden aan het thuisfront,

  Vandaag zijn we terug aan het werk geslagen na onze 1ste vermoeiende werkdag.
  Gisteren hebben we veel gewerkt want we maken goede vooruitgang want vandaag hebben we een beetje volk over. Maar deze hebben wel al werk gezien en zijn daar spontaan aan begonnen. We zijn vandaag ook gestart met de decoratiewerken (zie foto).

  Gisteren na het werk hebben we ook de pakketjes voor de kinderen die hier zitten ook uitgedeeld en daarbij ook wat snoep en balonnen. En natuurlijk is dat uitgedraait op een balonnengevecht en we wisten van geen stoppen want de kinderen wilden ook niet gaan slapen.

  Maar we maken het hier ontzettend goed want we leven ons uit.

  groeten vanuit Oekraine,
  Dobre den.

  het,
  PTI Renovation Team

  27-03-2012 om 13:34 geschreven door Blog Master  


  >> Reageer (0)
  26-03-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eindelijk gelukt en goed gestart!
  Hallo lieve vrienden uit Belgie,

  Na lang instellen en zoeken zijn we er uiteindelijk in geslaagd in te loggen op onze eigenste Blog. Je moet weten dat in Oekraine het Cyrillisch schrift gebruikelijk is en dat de toetsenborden daar ook op voorzien zijn, ik nodig u uit even te kijken op het internet of je daar iets kan van ontleden.
  Vrijdagmorgen zeer vroeg zijn we vertrokken uit Kortrijk met de trein richting Zaventem, wij moeten eerlijk zijn en durven zeggen tegen onze vrienden van de NMBS, dikke duim voor de uitstekende service naar reservatie en stiptheid toe!
  Eenmaal aangekomen in Zaventem was het vrij druk, vele mensen stonden klaar om ofwel huiswaards te keren of om op weekend te vertrekken.
  Na het inchecken waren we eigenlijk net op tijd om ons nog naar de gate te begeven en konden we direct op het toestel van Tjech Airlines stappen richting Praag. In Praag aangekomen hadden we aansluiting na 1 uur, wat weeral net op tijd lukte, richting Oekraine, naar de stad Lviv. Ter info, het vliegtuig vertrekkende vanuit Praag was er nog eentje met propellers!
  Vanuit de lucht konden we al een indruk krijgen in welke omgeving we zouden verblijven, vele afgelegen, kleine dorpen, en een landschap die zich aan het herstellen is van de zeer strenge winter die pas achter de rug is. Het gras en de bomen zijn nog allemaal bruin en grijsachtig van kleur, wat maakt dat de omgeving een grauwe en troosteloze indruk geeft.
  Na het afstappen stonden de lieve mensen van de werkgroep Oekraine, Freddy en Linda, Jef, Annie en Rita in de luchthaven ons op te wachten, samen met de directeur van het weeshuis Marian,  onze tolk Iryna, en de buschauffeur van school.
  Lieve mensen, de afstand van de luchthaven tot aan het weeshuis is 120 km, maar elke meter van die weg is een avontuur op zich, niet te verwoorden, een vergelijk valt niet te maken, alleen weet ik dat het comfortabeler rijden is op een landweg (slag) van onze landbouwers dan op hun openbare wegen, ONWAARSCHIJNLIJK!
  Eenmaal aangekomen, stelden we vast dat het weeshuis met zijn 38 kindjes, voor in hun normen, al in een vrij goede staat verkeerd. Het hoofdgebouw werd al voor een stukje gerenoveerd, alleen is er nog zeer veel werk aan de winkel, veelal zeer structurele werken, waar wij zelf niet zoveel kunnen aan bijdragen.
  De zaterdag zou de startdag betekenen van onze werkzaamheden, de bedoeling was dat de praktijkleerkrachten de materiaalaankopen zouden gaan doen voor de werkstage en wat etenswaren gaan halen voor onze lieve kindjes, we moesten dus 2 winkels bezoeken, we vertrokken om 10h30 en we zijn terug aangekomen in het weeshuis om 20h30, twee winkels, en zonder tussenstop! Onze leerlingen hebben zich de ganse dag bezig gehouden met het kennismaken met de weeskindjes uit het weeshuis. Indrukwekkend te zien hoe onze ruwe bolsters hun hart openstelden voor de kindjes uit het weeshuis, ze hebben samen gevoetbald, gestoeid, geknuffeld, werkelijk hartverwarmend, we hebben 14 schitterende jonge mensen mee, die de diepste zin van het leven hier in de praktijk omzetten, woorden schieten tekort.
  Op zondag ligt Oekraine stil, de zevende dag is hier letterlijk en figuurlijk heilig, het was een beleving de kerkdienst in de Grieks-Orthodoxe kerk mee te maken. We hebben waarschijnlijk 10x ons kruisteken, omgekeerd moeten maken, 2 maal door de knieen moeten gaan voor een vijftal minuten, samenzang, gebed, dus alles er op en er aan. Maar naar traditie na een kerdienst, waar we niet wilden aan voorbijgaan, was ons eerste plaatselijke horeca bezoek een feit, we werden getracteerd door Freddy, en we moeten eerlijk durven stellen, het smaakte echt!
  In de namiddag hadden we wat vrij, tussendoor wil ik u laten weten dat het eten vrij behoorlijk is, maar het is toch aanpassen hoor, een klein voorbeeld, elke morgen pap, hoe lang is dit niet geleden?
  In de late namiddag hebben we nog een bezoek gebracht aan de toch wel aanwezige skipistes, alleen niet al te veel bij voorstellen, maar men is wel bezig met de voorbereiding om er een toeristische trekpleister van te maken. Ter info, 1 dag skieen kost hier 10 grivnas ofwel 1 euro.
  En dan,
  vandaag aan de slag!
  Onze 5ET klas is met een bijzonder grote gretig begonnen met het installeren van nieuwe elektriciteit in de 2 grote gangen van het weeshuis en in een bijgebouw van de refter die volledig gerenoveerd zal worden.
  De 5 MVT klas is gestart met het herstellen van een buitenmuur van de refter en het gedeeltelijk schilderen van die muur.
  Zo, vanaf nu proberen wij jullie dagelijks op de hoogte te houden van onze activiteiten.
  Zie afbeeldingen.
  We zijn ook te volgen op Face Book
  PTI Renovation Team

  Groetjes uit Oekraine,
  DOBRE DEN!


  26-03-2012 om 18:05 geschreven door Blog Master  


  >> Reageer (0)
  01-03-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brocantebeurs zaterdag 03-03-2012 tvv. Oekraïne werkgroep.
  BRUGGE (8000) HAUWERSTRAAT
  BEURSHALLE BRUGGE Binnenrommelmarkt
  BROCANTEBEURS ANTIEK CURIOSA VERZAMELINGEN OPRUIM PARTICULIEREN
  Inkom bezoekers: € 2.50
  Standhouders: € 10 8u00 - 18u00
  Info: OEKRAÏNE WERKGROEP VZW - 0495/68.84.60 - lucsnepp@hotmail.com

  BRUGGE (8000) HAUWERSTRAAT
  BEURSHALLE BRUGGE2e HANDSBOEKEN BOEKEN VANAF € 1 TOT ANTIQUARIAAT Tweedehands boekenmarkt
  2e HANDSBOEKEN BOEKEN VANAF 1€ TOT ANTIQUARIAAT
  Inkom bezoekers: € 2.50
  Standhouders: € 10 8u00 - 18u00
  Info: OEKRAÏNE WERKGROEP VZW - 0495/68.84.60 - lucsneppe@hotmail.com

  01-03-2012 om 19:53 geschreven door Blog Master  


  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oudercontactavond 3
  Onze 3e en laatste oudercontactavond is achter de rug. Alle definitieve vragen werden afgerond, de passen en andere documenten zijn in veilige bewaring, in afwachting van ons vertrek richting Oekraïne.
  Aan iedere leerling werd een pakket met kledij afgegeven die ze moeten bijhebben in Oekraïne om aan een weeskind af te geven waarover ze het peterschap hebben aanvaard. Bedankt nogmaals aan onze talrijke sponsors die het mogelijk maakten dit gulle gebaar mogelijk te maken.
  Nu is het afwachten naar onze ultieme vertrekdatum, 23 maart!
  Ook zijn we blij dat we in Lviv opgewacht zullen worden door maar liefst 5 West-Vlamingen, die de lange reis trotseren met de wagen, RESPECT daarvoor! Bedankt!
  De 5 personen, allemaal mensen uit de werkgroep Oekraïne in Brugge, hebben jarenlange reiservaringen binnen Oekraïne en kunnen ons de eerste dag helpen ons te installeren in het weeshuis.
  De leerlingen zijn nu verondersteld druk bezig te zijn met het organiseren van avondactiveiten in het weeshuis, dat hopen wij althans!
  Zo, aan allen die ons een warm hart toedragen, tot mails!

  U kan ons ook volgen op Twitter en Facebook!

  Groetjes,
  het PTI_Renovation.Team

  01-03-2012 om 19:43 geschreven door Blog Master  


  >> Reageer (0)
  18-02-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meneer Konijn
  We gaan proberen Meneer Konijn van Q-music met ons mee te laten reizen naar Oekraïne.
  Alles voor het goede doel!

  Groeten,
  het PTI_RTO Team!

  18-02-2012 om 11:32 geschreven door Blog Master  


  >> Reageer (0)
  08-02-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grootse voorbereidingen!

  We naderen met rasse schreden onze buitenlandse stage in Oekraïne. De leerlingen zijn onderverdeeld in groepjes om enkele praktische zaken op punt te zetten. Zo is er een groep die instaat voor het filmen van lesactiviteiten binnen onze school, een gepast scenario word uitgewerkt. Een andere groep is verantwoordelijk voor het organiseren van een aantal groepsactiviteiten in het weeshuis. Nog een andere groep is bezig met het opstellen van een soort van stagereglement, die we in het weeshuis gaan proberen te respecteren.
  Ondertussen is ons team versterkt met leerkrachte godsdienst Elleny Hinnaert. Welkom! Elleny is druk bezig met her en der kledij te verzamelen voor zowel de wezen als voor de leerlingen en begeleiders om tijdens de werkzaamheden te dragen.
  De grootste voorbereidingen zijn getroffen en nu kunnen we toeleven naar onze buitenlandse missie!
  Groetjes,
  het PTI_Renovation.team

  We zijn te volgen op Twitter en Facebook!

  08-02-2012 om 20:32 geschreven door Blog Master  


  >> Reageer (0)
  26-12-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zalig kerstfeest en een gelukkig nieuwjaar!
  Het PTI Renovation Team Oekraïne wenst jullie allen een zalig kerstfeest en een gelukkig nieuwjaar toe!
  Wat staat er eerstkomende weken op het programma?

  -Oudervergadering 17-01-2012
  -Samenstellen van pakketten om mee te nemen naar het weeshuis in Lavriv.
  -Verdere contacten leggen met onze correspondente in Lavriv, Iryna Terletska. (Iryna is een docente Engels)
  -Uitwerken van het transport met verkregen goederen naar Lavriv.

  Adres weeshuis Lavriv:

  City of Lavriv Orphanage
  Lviv Oblast
  Staro-Sambirsky region
  Lavriv

  Aantal weeskinderen: ongeveer 115

  26-12-2011 om 21:41 geschreven door Blog Master  


  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 26/03-01/04 2012
 • 27/02-04/03 2012
 • 13/02-19/02 2012
 • 06/02-12/02 2012
 • 26/12-01/01 2012
 • 05/12-11/12 2011
 • 21/11-27/11 2011
 • 14/11-20/11 2011
 • 07/11-13/11 2011
 • 24/10-30/10 2011
 • 17/10-23/10 2011
 • 10/10-16/10 2011
 • 03/10-09/10 2011
 • 05/09-11/09 2011

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!