Redactie
Medjugorje België en Nederland
Chris De Bodt
(1958 - 2012)

medjugorjebn@gmail.com

Patty De Vos
Kasteelstraat 81
9180 Temse
België
patty.de.vos@hotmail.com

Dr. Guy Claes
Platanendreef 40
8790 Waregem
België
gclaes@scarlet.be

Henk
Twan Vereecken
Geertrui Schonken
Veerle De Caluwé
Anne Van Der Sloten
p. Alfons J. Smet
Broeder Joseph
Zoeken in blog

Medjugorje 2015 Medjugorje 2014 Medjugorje 2013 Medjugorje 2012 Medjugorje 2011 Medjugorje 2010

 

Voorlopig worden enkel de boodschappen gepubliceerd.
28-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.28 januari 2010
28 januari 2010

1. Medjugorje: statistieken

Statistieken voor december 2009

Aantal uitgedeelde communies in de kerk: 62.700
Aantal concelebrerende priesters: 1.271 [41/dag]

Statistieken voor het hele jaar 2009

Aantal uitgedeelde communies in de kerk: 1.378.600
Aantal concelebrerende priesters: 33.302 [91/dag]

2. A.C. Emmerich: Het bitter lijden van Onze Heer Jezus Christus. [Aflevering 93]

Hoofdstuk 3. Annas en Caïphas

Jeruzalem in deze urne

Aan de zuidkant van Jeruzalem, in het diepe dal Hinnom, waar het woest en akelig is, een plaats van vervloeking, waar modder, vuilnis en drek bijeenliggen, doolt Judas Iskariot, de verrader, opgehitst door de duivel en door zijn slecht geweten als het ware opgejaagd met een zweep, ellendig en vluchtend voor zijn eigen schaduw, altijd maar in het rond. Duizenden boze geesten snellen heen en weer, brengen de mensen in de war en zetten hen aan tot zonde. De hel is losgebroken en werkt overal het kwade in de hand. De last van het Lam wordt groter en zwaarder, terwijl de groeiende haat van satan verdubbelt, voort groeit en ten slotte in zichzelf verstrikt geraakt. Het Lam is bereid elke last te dragen, maar satan wil de zonde, en al zondigt deze Rechtvaardige ook niet, al bezwijkt Hij niet onder de bekoringen, Zijn vijanden ten minste zullen door hun zonde in het verderf komen.


Het oude Jeruzalem: Hinnomvallei

Bij de engelen in de hoge heerst er twijfel tussen treurnis en vreugde. Zij zouden voor Gods troon willen smeken dat het hun vergund mag zijn om de Heiland te mogen helpen, maar kunnen slechts sprakeloos het wonder van de goddelijke gerechtigheid en barmhartigheid aanbidden, dat sedert alle eeuwen bestond in het allerheiligste van de Hemel en vanaf het begin der aarde. Want ook de engelen geloven in God, de Almachtige Vader, schepper van Hemel en Aarde en in Jezus Christus, Zijn enige Zoon, Onze Heer, die ontvangen is van de Heilige Geest en geboren uit de Maagd Maria, wiens lijden aanvangt deze nacht, onder Pontius Pilatus, en die morgen gekruisigd zal zijn, gestorven en begraven, die ter helle zal nederdalen en de derde dag zal verrijzen uit de dood, die opstijgen zal ten Hemel, waar Zijn troon is aan de rechterhand van God, Zijn almachtige Vader, en vandaar zal hij wederkomen om gericht te houden over de levenden en de doden. Want ook de engelen geloven in de Heilige Geest, een heilige en algemene Kerk, de gemeenschap der Heiligen, de vergeving van de zonden, de verrijzenis van het lichaam en het eeuwig leven! Amen.

Dit zijn maar enkele, weinige indrukken uit de vele, die het hart van een arm en zondig mens wel tot barstens toe moet vullen met angst en berouw, met medelijden en vertroosting. Tevens zo was het dat hij van de gruweltonelen onder de wegvoering van de Heer, gelijk een hulpzoekende, voor een tijd zijn aandacht wendde aan Jeruzalem in deze gewichtige nacht van de eindige tijd, in dit middernachtelijk uur, toen Gods oneindige gerechtigheid en barmhartigheid elkaar ontmoetten, omarmden en doordrongen, het heiligste werk van Gods liefde en mensenliefde begonnen: de zonden van de mensen te straffen aan de Godmens en ze door de Godmens te laten uitboeten. Zo waren dan de dingen, toen onze beminde Verlosser naar Annas werd geleid.

3. Biografie Heilige Jean-Marie Vianney [Aflevering 93]

Hoofdstuk 19. De laatste jaren

"Hebt u de Heilige Maagd gezien?"

Waarop hij antwoordde:

"Ik weet niet dat het de Heilige Maagd was ... Ik heb iets gezien, een dame, een mooie dame ..."

Toen begon Jean-Marie te twijfelen aan de echtheid van de verschijningen. Op dat ogenblik kwalificeerde de steeds voorzichtig zijnde kerk de verschijningen slechts als "de feiten van van La Salette ..." Als gevolg van dit bezoek weigerde de pastoor van Ars om prenten en medailles uit te delen van dit "gebeuren."

In ieder geval, toen acht jaar later, acht jaar van een bittere twijfel, de Kerk, na een nauwgezet onderzoek, de verschijningen te La Salette als echt verklaarde, werd de heilige in zijn gebeden verlicht en ontving hij op een op een bijzondere manier een groot bedrag om zijn zendingswerken te voltooien: Hij had gebeden tot Onze Lieve Vrouw van La Salette. Vanaf toen verklaarde hij:

"Men moet in Haar geloven!"

Vertaling: Chris De Bodt

4. Nicky Eltz en Maria Simma: Get us out of here!! [Aflevering 93]

Hoofdstuk 10. Kerkelijke Leer en de Bijbel

Nicky: Over het onderricht van de Kerk tijdens de laatste generaties, wat denkt u dat de grootste misstap was dat tot gevolg had dat zoveel mensen de Kerk of hun geloof verlaten?
Maria: Het is niet het onderricht van de Kerk die in de fout is gegaan. De bevoegde mensen, zoals de ouders en de leerkrachten negeerden om de jonge mensen bij te brengen dat Jezus enkel het goede, het positieve, en de volledige liefde is. Zij legden te veel de nadruk op de bedreigingen en te weinig op de liefde. Ze onderwezen niets over de enorme schoonheid van het gebed en het vasten. Ze hebben Onze Lieve Vrouw aan de kant gezet en ook de aartsengel Michaël en wanneer zoiets gebeurt, worden onze twee grootste bemiddelaars genegeerd en opschudding is dan steeds het resultaat. In het kort zou ik dus zeggen dat dit het gevolg is van een gebrek aan liefde, gebed, vasten en boete, eerbied voor Onze Lieve Vrouw en de aartsengel Michaël en hierdoor werd het satan toegelaten om terrein te winnen op elk gebied.

Nicky: Bestaat er een verhaal uit de Bijbel waarvan u voelt dat het bevestigt wat er gebeurt wanneer we bidden voor de doden?
Maria: Er wordt veel hierover gevonden in de Bijbel, maar het duidelijkst en vermoedelijk ook het meest volledig is het verhaal over Lazarus die opnieuw tot leven wordt gewekt. Wanneer het over het bidden voor de overledenen gaat zijn er virtueel honderden verwijzingen die allemaal vertellen over de noodzaak en de goedheid om dit te doen. In de Tweede brief aan Timotheüs, bidt Sint Paulus voor de overledenen. En zelfs in het Oude Testament zond Judas Machabeus geld naar Jeruzalem om dingen op te offeren voor de zonden van de doden.

Bron: Nicky Eltz

Vertaling
: Chris De Bodt

5. Film: Saint Peter [14/21]

Simon bar Jona ('Simon, zoon van Jona'), zoals Petrus oorspronkelijk genoemd werd, was een joodse visser aan het Meer van Genezareth. Hij leefde samen met zijn broer Andreas van de visvangst. Simon had samen met Andreas een gewoon leven. Toen Jezus van Nazareth op zoek ging naar leerlingen, vond Hij al gauw Andreas. Jezus sprak tot beiden, op het meer: "Kom achter Mij aan, en Ik zal jullie tot vissers van mensen maken." Petrus antwoordde: "Ga weg van mij, Heer, ik ben een zondig mens!" Jezus wist Simon al gauw te overtuigen, en deze vertrouwde Jezus en liet zijn vissersboot achter. Jezus besloot Simon vanaf dan Kefas te noemen, wat Rots betekent [in het Grieks Petros]. Alhoewel Simon zich nietig voelde bij zijn roeping, zou hij later de Eerste der Apostelen worden genoemd en de eerste plaatsbekleder van Christus worden.

Dit drama uit 2005 staat onder regie van Giulio Base. Acteurs zijn onder meer Omar Shariff, Claudio Knoll, Daniele Pecci, Johannes Brandrup en Milena Miconi.


6. Het Laatste Geheim. Hoofdstuk 22: De kastijding [Aflevering 140]

Net voor de pest arriveerde veroorzaakten aardbevingen ook zware schade in Rome, Napels, Pisa en Venetië. Ze deed haar intrede in West Europa, gedeeltelijk via de Siciliaanse haven in Messina, waar de bewoners beweerden dat duivelse entiteiten in de gedaante van honden het onheil over de mensen brachten.

Het volk was zo verbijsterd dat weinigen het aandurfden hun huis te verlaten, tot ze samen besloten om op verzoek van de aartsbisschop hun moed bijeen te rapen en rond de stad stapten terwijl ze litanieën zongen.

Een Schriftgeleerde, Michael van Piazza beweerde: "Terwijl de ganse bevolking in processie door de straten wandelde verscheen er een zwarte hond tussen hen die hen aanviel en alle zilveren vaten en lampen en kandelaars brak..."

Het was een angstaanjagend en ontzaglijk tafereel. De pest werd door schilders afgebeeld als werd ze verspreid door duivels of wraakengelen die zwavelpijlen afvuurden of een dodelijk wierookvat uitstortten zoals in Openbaring 8:5. Sommigen, zoals Paus Clementius VI, omschreven de plaag als een "pest waarmee God de Christenen kwelt." Het leek inderdaad als de stank uit de hel, een plaag die zo walgelijk was, zo onuitstaanbaar in het zweet, de uitwerpselen en het speeksel, in de zwarte of rode urine, in de stinkende adem, dat ze meer afschuw dan medelijden opwekte.

Velen beweerden dat er giftige dampen uit barsten in de aarde kwamen; zwavel uit de onderwereld. Schadelijke wolken waren het zeker! In wanhoop vluchtten de inwoners van Messina te voet en te paard een tiental kilometer weg van de stad om een beeldje van de Madonna te halen dat speciale krachten zou bezitten. Terwijl het paard dat het beeldje droeg Messina naderde, bleef het plots bewegingloos staan, zoals een rots.

Bron: Michael Brown

Vertaling: Mario Lossie

7. Onze Lieve Vrouw van Belpasso (Deel 2, Aflevering 50)

Dagboek van Rosario Toscano

Verschijning 23

1 september 1987 [aan de rots van Belpasso]

Iets bijzonder gebeurde er tijdens deze verschijning. In Borrello, een gehucht van Belpasso, was er ongebruikelijk veel volk. Het weer was nog enigszins heet, met een lichte, frisse bries die de vermoeidheid van de aanwezigen verlichtte. Om stipt 1 uur in de namiddag knielde Rosario neer en begon hij zijn gesprek met de Heilige Maagd. Na enkele minuten zagen de aanwezigen de jongen eerst de grond kussen , daarna opstaan en zijn armen uitstrekken naar de rots. Hij bleef zo een tijd in deze houding, zich bijna aan de rots vastklampend, duidelijk verzonken in zijn visioen. Dezen, die dichtbij de rots stonden, begrijpen bijna onmiddellijk de betekenis van dit ontroerende gebaar. Het zou helemaal duidelijk worden als de jongen de boodschap zou lezen. Tijdens het gesprek had Rosario aan de Heilige Maagd gevraagd of hij Haar voeten mocht kussen, waarop Zij "Ja" had geantwoord, maar op voorwaarde dat hij eerst de grond zou kussen, als een teken van herstel voor alle zondaars.


Boodschap van Onze Lieve Vrouw

Mijn kinderen, kom tot Mij, Ik wens u tot Jezus te nemen. Dat is waar Ik uw harten hoofdzakelijk toe uitnodig. Wees voortdurend in gebed, zodat u mijn uitnodiging beter zou ontvangen. Schenk steeds meer aandacht aan het gebed. Breng meer tijd door met God. Lieve kinderen, met een onophoudelijke roep nodig Ik u uit tot het gebed en tot deelname aan de Heilige Eucharistieviering: biecht, ontvang de Heilige Communie en leg nooit de Rozenkrans opzij. De Heer maakt het u mogelijk om Zijn stem te horen. Luister naar Hem, want God spreekt diep in uw harten tot u. Probeer Zijn stem te begrijpen die in uw harten weerklinkt. Als u er werkelijk in slaagt om hem te horen, zult u zich uiteindelijk bewust worden van Gods liefde voor u en dat Zijn hart brandt van liefde voor u. Mijn kinderen, waarom opent u uw harten niet voor de grote liefde van God? De goddelijke kracht van de liefde is zo groot dat u zich werkelijk geabsorbeerd zult voelen van het licht van God. Elke beproeving zal voor u verdwijnen als u uzelf overlaat aan Mijn Onbevlekte Hart.

Rosario: Heilige Maagd, wat moet moeten wij doen om onszelf volledig over te laten aan Uw Hart?
Maria: Bid, bid veel, minstens drie uur dagelijks, bid vele rozenkransen, maak opofferingen voor de bekering van de zondaars, doe verstervingen om zo oorlogen te vermijden in de wereld.

Rosario: Heilige Maagd, de mensen zeggen dat ze hiervoor de tijd niet hebben om zoveel te bidden.
Maria: Maar u hebt wel tijd om uzelf eten te geven. Net als uw lichaam aandacht nodig heeft, heeft ook uw ziel aandacht nodig. Is dit misschien de eerbied die u hebt tegenover uw Vader? De Heer is dicht bij hen die Hem zoekt. Hij zou niet enkel in uw dagelijkse leven moeten aanwezig zijn, maar u zou Hem ook moeten opzoeken om ten allen tijde uitdragers van de vrede te zijn. Jezus schenkt u, in Zijn liefde, steeds de mogelijkheid om de eeuwige beloning te krijgen. Elke dag opnieuw verleent Hij u de mogelijkheid om te winnen wat Hij heeft beloofd. Help uw naaste in nood. Elke kleine of grote daad die u doet om de minste van uw naaste te helpen, doet u eveneens voor Jezus. Lees dikwijls de Heilige Schrift, het Woord van God en denk na over de inhoud: hou Zijn woorden steeds in uw gedachten en maak er uw woorden van, maar laat ze boven alles in uw harten geschreven staan.

Rosario: Heilige Maagd, wenst u nog iets anders van ons?
Maria: Neen, niets anders. Zie dat de liefde tot God en uw gebeden geen marginale plaats in uw harten heeft. Ik zegen u in de naam van de Vader en de Zoon en de Heilige Geest: de Vader in uw gedachten, de Zoon in uw harten en de Heilige Geest in uw zielen ... nu moet Ik gaan.

Rosario: Heilige Maagd, ik liet al deze dingen verwijderen om zo uw voeten te kunnen kussen. Staat U mij dit toe?
Maria: Alvorens u dit doet moet u eerst de grond kussen als een teken van boete voor alle zondaars die God beledigen.

Rosario: [Na Maria’s voeten te hebben gekust] Heilige Maagd, zult u blijven komen?
Maria: Ik zal blijven komen.

Rosario: En wanneer zult u opnieuw komen?
Maria: Ik zal opnieuw komen op de eerste dag van de volgende maand.

Vertaling: Chris De Bodt

8. Taizé: Frère Roger Shutz, biografie (Aflevering 46)

Hoofdstuk 2: Ontstaan van een gemeenschap

De Verklikking

De vluchtelingen door Roger en zijn zus onthaald, nochtans zeer discreet, bleven niet onopgemerkt in Taizé. In de zomer van 1942 zorgden verklikkingen bij de overheid voor politie- en gendarmeriecontroles. Alvorens de grote poort te openen stuurde Roger de vluchtelingen naar het bos in de buurt en, eens het gevaar geweken, hing hij een wit laken aan het raam om hen te verwittigen dat de plaats weer veilig was. Max Thurian herinnerde zich een onverwachte inval van de politie tijdens zijn verblijf in Taizé en die hem verplichtte om door het raam te vluchten omdat zijn papieren niet in orde waren.

Op een zomeravond in 1942 (hij heeft meermalen die episode verteld) was Roger Schutz aan het schrijven. Plots kreeg hij ‘een stekende pijn in de buik’. Hij bad tot God maar zonder die pijn te begrijpen: "Neem mijn leven als Je dat goed vindt, maar sta toe dat wat hier is ontstaan verder gaat."

Er wordt geschreven dat na een huiszoeking van de Gestapo op 11 november 1942 Roger Schutz ‘verplicht werd Taizé te verlaten en de grens terug over te steken’. In feite was Roger Schutz op die datum al enkele weken in Genève. Al sinds een tijd had een van zijn familieleden, de generaal Fillonneau, Roger en Geneviève een brief gestuurd om hen te verwittigen dat ze ‘ontdekt’ waren. Hij raadde hen aan geen vluchtelingen meer te ontvangen en Taizé voor een poos te verlaten. Roger vervoegde Zwitserland in oktober met zijn zus en de laatste vluchteling. Pierre Souverain bleef ter plaatse om het domein te bewaken.

Op 11 november werd ook de vrije zone door de Duitsers bezet. Het huis van Taizé werd tweemaal aangeslagen. Toen Roger enkele maanden later terug wou komen om ‘het begonnen werk’ voort te zetten raadden vrienden hem familie hem dat af. Het risico was te groot. In 1944 werden zijn twee vrienden Couturier en dominee de Pury aangehouden door de Duitsers.

Vertaling: Broeder Joseph

9. Jezus' tijdgenoten [aflevering 18]

Woordenboek: Letter A

Agrippa I

Agrippa of Herodes Agrippa was de zoon van Aristobul (door zijn vader Herodes de Grote terechtgesteld) en van Berenice, de dochter van Salome (zuster van Herodes) met haar tweede man Costobar (ook hij werd terechtgesteld door Herodes). Geboren in 10 v. J.C. werd Agrippa naar Rome gezonden door zijn grootvader voor zijn verdere opvoeding. Hij bleef er een kwart eeuw.

Voor zijn terugkeer naar het Oosten in 37 na J.C., ten eerste om de tetrarchie van Philippus te erven en daarna om de troon van Judea te bestijgen (41-44), leidde Agrippa een avontuurlijk bestaan door ver boven zijn stand te leven in de hoge Romeinse maatschappij. Hij raakte bevriend met Drusus, de zoon van keizer Tiberius, en om zijn stand in de rijke samenleving te handhaven maakte hij schulden. Door de dood van Drusus verspeelde hij de keizerlijke bescherming en moest Agrippa vluchten voor zijn schuldeisers. Hij schuilde een tijdje in een fort in Idumea en dacht zich het leven te ontnemen. Zijn zus Herodiade, ondertussen getrouwd met Antipas, tetrarch van Galilea, kwam hem te hulp. Ze vond voor hem een schuilplaats in de hoofdstad Tiberiade en een rustige bezigheid als controleur op de markten. De val van zijn twee schoonbroers verplichtte de werkloze controleur te vluchten naar Antiochië bij zijn Romeinse vriend Flaccus die gouverneur van Syrië was geworden. Toen Flaccus de oneerlijkheid van Agrippa ontdekte maakte hij een einde aan die schikking. In 36 na J.C. kon hij door een afgetruggelde lening naar Italië vluchten. Nadat Agrippa zijn schuld had vereffend met geld ontleend van de moeder van de latere keizer Claudius, ontving Tiberius hem in een van zijn residenties op Capri. Om in de genade te vallen van Gaius Caligula uitte Agrippa openbaar de wens dat deze laatste vlug Tiberius zou opvolgen. Daar de keizer dit te horen kwam werd Agrippa gevangen genomen.

Zes maand later in de lente van 37 na J.C. stierf Tiberius. Caligula volgde hem op. Agrippa had weer geluk. Hij werd niet alleen vrijgelaten maar zijn vriend, de nieuwe keizer, schonk hem de tetrarchie van Philippus met de titel van koning. Als vergoeding voor de verloren tijd in de gevangenis wisselde Caligula de ijzeren kettingen van Agrippa voor een even zware gouden ketting. In de herfst van 38 na J.C. kwam Agrippa terug om zijn koninkrijk in ontvangst te nemen en twee jaar later voegde zijn keizerlijke vriend aan zijn eerste gave Galilea en Perea toe, tweede vroegere grondgebieden van Herodes Antipas die in ongenade was gevallen. Terug in Rome in 40 na J.C. slaagde Agrippa er tijdelijk in om Caligula te doen afzien van zijn voornemen zijn standbeeld in de Tempel van Jeruzalem te plaatsen. Na de moord op de demente keizer begin 41 na J.C. verzekerde Agrippa de keizerlijke troon ten gunste van zijn jeugdvriend Claudius. Om hem te bedanken voegde hij Judea en Samarië toe aan het gebied van deze fortuinlijke en goed geboren avonturier. Agrippa I heerste over Judea van 41 tot 44 na J.C. en zijn grondgebied was even uitgebreid als dat van Herodes de Grote.

Als vorst zette Agrippa zijn voetstappen in die van zijn grootvader Herodes de Grote. Hij trachtte tegelijk Joden en Grieken te dienen. Voor het Jodendom deed hij beter dan Herodes. Bij vele gelegenheden toonde hij zich vroom. Bij zijn eerste bezoek aan Jeruzalem schonk hij aan de Tempel de gouden ketting van Caligula. Hij bracht dankoffers en hielp met geldelijke steun de vrome Joden die onder de naam Nazireeërs bekend stonden om hun offerwensen te vervullen. Volgens de Michnah, de oudste rabbijnse code, nam hij persoonlijk deel aan de Tempelritus die de eerste vruchten offerde. Ook las hij in de Tempel uit het Deuteronomium bij het afsluiten van het sabbatsjaar in 42 na J.C. Ook Flavius Josephus getuigt van zijn bestendige aanwezigheid in Jeruzalem, zijn nauwgezet naleven van de wet van Mozes en zijn ijver om de Joden te helpen die buiten het koninkrijk verbleven.

De farizeeërs keurden zijn bestuur goed en aanzagen Agrippa als een broeder ondanks zijn voorouders uit Idumea. Daartegen waren de Romeinen minder tevreden. Claudius kwam tussen om de bouw van de nieuwe wal rond Jeruzalem, door Agrippa gestart, stop te zetten. Toen Agrippa het initiatief nam om in Tiberiade een bijeenkomst van vijf Koninklijke leenmannen te houden, oordeelde Marsus, Romeins gouverneur van Syrië dat die vergadering de Romeinse belangen schaadde en gaf aan de potentaten het duidelijk bevel huiswaarts te keren.

Vertaling: Broeder Joseph

10. Eucharistische Mirakelen [Aflevering 18]

Het wonder van Augsburg, Duitsland [1194]

In de kathedraal werd de Hostie tentoongesteld van Pasen tot het feest van de Heilige Johannes de Doper. Tijdens deze tentoonstelling vond er een tweede wonder plaats: De Hostie zwol op en werd groter en brak door zijn wassen omsluiting heen. Zo scheidde de Hostie zich van de was. Deze scheiding van de bloedrode Hostie en de was vond plaats zonder enige vorm van menselijke tussenkomst.

Op verzoek van de bisschop werden de wonderlijk Hostie en de delen was geplaatst in een kristallen schrijn, en teruggebracht naar de Kerk van het Heilig Kruis. In deze kerk is de Hostie achter glas bewaard in perfect conditie, nu al 780 jaar.


Kristallen schrijn

Bisschop Dekret besloot op 15 mei 1199 dat bijzonder vieringen gevierd moesten worden ter herdenking aan dit wonder. Deze jaarlijkse viering zal genoemd worden Fest des Wunderbarlichen Gutes (wat betekend Feest van de Wonderbaarlijke Goedheid). Elke jaar op 11 mei wordt dit feest gevierd met de Heilige Mis en door het dragen van bijzondere gewaden.

11. H. Don Giovanni Bosco [1815-1888]: 4 profetieën

Profetie 3 [vervolg]

Bij het bekijken van dit vaandel kon men langs de ene kant geschreven zien, "Koningin ontvangen zonder zonde," en aan de andere kant, "Hulp der Christenen."

De Heilige Vader nam vreugdevol het vaandel over, maar als Hij oplettend het overblijvende kleine aantal van hen die met Hem overbleven bekeek, werd Hij diep bedroefd.

De twee engelen voegden hieraan toe: "Ga vlug uw kinderen troosten. Schrijf uw broeders, verspreid over de hele wereld, dat er een terugkeer moet geschieden van de moraal in de mensen. Dat kan enkel worden bekomen door onder de mensen het Brood van het Heilige Woord te verspreiden. Door de kinderen het geloof te onderrichten, en het losmaken van het hart van de wereldse dingen te preken. De tijd is gekomen," beëindigden de engelen, "wanneer de armen de mensen zullen onderwijzen. Roepingen zullen komen van onder hen die met de spade, de bijl en de hamer werken en dit wanneer de woorden van David zullen vervuld zijn: God heeft de armen verheven van het land om hen op de troon van de prinsen van Zijn volk te plaatsen."

Toen de Heilige Vader dit aanhoorde, begon de stoet. Hoe verder deze ging, hoe groter de stoet achteraan werd en toen de stoet eindelijk voet zette in de Heilige Stad, weende Hij bittere tranen om de ellende waarin hij de mensen vond en het grote aantal dat hij nu moest missen. Toen hij Sint Pieter binnentrad, hield Hij het "Te Deum" aan met een koor van engelen dat zingend antwoordde: "Glorie zij de Vader in den Hoge en vrede op aarde aan alle mensen van goede wil."

Met het einde van de hymne kwam er ook een einde aan de dichte duisternis en scheen de zon in volle helderheid.

De grote en kleine steden en de dorpen waren maar dun bevolkt. Het land was gelijkgemaakt als door een orkaan en een hevige hagelstorm. De mensen kwamen tot elkaar en riepen tezamen in diepe ontroering: "Er is een God in Israël."

Van de aanvang van de ballingschap tot het "Te Deum," rees de zon in het Oosten tweehonderd maal. De tijd is voorbij voor het vervullen van deze dingen wanneer deze overeenkomt met het vierhonderd maal rijzen van de zon.

Vertaling: Chris De Bodt

12. Elizabeth Canori Mora [1774-1825]: Profetieën

Profetie 8

Op het feest van de H. Petrus en de H.Paulus, op 29 juni 1820, zag ze de H. Petrus neerdalen uit de hemel, hij was gekleed in pauselijke gewaden en omringd door een legioen van engelen. Met zijn staf trok hij een groot kruis over het gezicht van de aarde, die op die manier in vier kwadranten werd gedeeld. In elk van deze kwadranten bracht hij vervolgens een boom die ontkiemt in nieuw leven. Elke boom was in de vorm van een kruis en gehuld in een prachtig licht. Al de goede leken en de religieuzen zochten bescherming onder deze bomen en werden gespaard van de enorme straf. "Wee! Wee de onoplettende religieuzen die de Heilige Regels verachten. Ze zullen allemaal omkomen door de verschrikkelijke straf, tesamen met allen die zich losbandig gedragen en die de valse leerstellingen van de hedendaagse betreurenswaardige wijsbegeerte volgen!"

Vertaling: Henk

13. Boodschappen aan Valentina Papagna

Valentina Papagna verhuisde in 1955 van Slovenië naar Australië, na eerder moeilijke tijden tijdens haar kinderjaren. Na de plotse dood van haar man, in 1988, startten haar visoenen en boodschappen van Onze Heer Jezus en Onze Hemelse Moeder. Vanaf die tijd evolueerde ze tot een zeer vrome, Rooms-Katholieke vrouw. Zij krijgt de volledige steun van haar geestelijke begeleider en parochiepriester, Vader Valerian Jenko. Zij wenst haar ervaringen en boodschappen te delen, dit enkel om de mensen te helpen dichter bij God te komen en te groeien in heiligheid naar Jezus' en Maria's wens. Als grootmoeder leidt ze nu een eenvoudig en rustig familieleven. Zij vermijdt elke publiciteit, maar is wel genoodzaakt om de boodschappen die haar worden doorgegeven, openbaar te maken, omdat ze niet enkel voor haarzelf zijn. Voortaan zullen haar boodschappen in dit blog worden vermeld.

27 november 2009

Terwijl ik in de keuken aan het werken was, was ik in gedachten verzonken bij Onze Heilige Moeder en smeekte ik om Haar hulp.

Plots sprak de Heer mij aan: "Valentina, heb Mijn Moeder heel erg lief omdat Ze zoveel van al Haar kinderen houdt, met geheel Haar Hart. Denk eens een ogenblik na. Als het niet omwille van Mijn Moeder was, die voortdurend bezorgd is om jullie, zouden jullie allemaal wezen zijn. Er zou een totale leegheid zijn, zonder Haar. Wees steeds dankbaar voor alles wat Ze voor U doet."

Onze Heer herinnert mij hier dikwijls aan als ik hieraan nood voel en dan zegt Hij: "Vraag het aan Mijn Moeder. Zij zal helpen."

Vertaling: Chris De Bodt

14. 15 tips om aandachtig te zijn tijdens de Eucharistie

Ik heb nooit de diagnose gekregen dat ik leed aan ADD [Attention Deficient Disorder] en ik denk echt niet dat ik dat heb. Ik geloof dat mijn kenmerk om twee of drie dingen tegelijkertijd te doen een aangeleerd gedrag is. Ik denk dat in de huidige wereld waar verschillende taken vaak voorkomen we onszelf getraind hebben om daar op verschillende niveaus mee om te gaan en onze geest wordt verveeld en zwerft gemakkelijk rond.Daarom is het dat ik een gesprek met u kan hebben terwijl ik een tekt schrijf naar iemand anders terwijl ik terzelfdertijd denk aan wat ik morgen ga doen. Dus neem eens iemand met die mentaliteit naar de katholieke kerk met standbeelden en schilderijen en bevuilde glazen vensters omgeven met mensen en verwacht jij dan dat die zich zal concentreren op de mis? Het is zelfs slechter als de mis in een hedendaagse kerk vol van doodgewone muren en nieuwe kunst en het is zelfs nog moeilijker om zich te concentreren want gedurende een uur vraagt deze arme mens zich af, Wat in ’s hemelsnaam dachten zij?? Waar is het tabernakel?? Waar zijn de knielbankjes??

Met dat in het achterhoofd, heb ik beslist om 15 manieren te geven om de aandacht tijdens de eucharistieviering te verhogen.


Tip 8

Mediteer: Als je nog altijd te beschaamd bent om te zingen gedurende de omhaling, breng deze tijd dan door al mediterend. Denk terug aan de lezingen. Denk aan de preek van de priester. Of bereid je voor op het volgende onderdeel van de mis.

Vertaling: Henk

15. Noord- en Zuid Korea bestoken elkaar nabij zeegrens

Noord- en Zuid-Korea beschieten elkaar nabij zeegrens in wateren voor de betwiste zeegrens tussen beide Korea's. Dat meldden functionarissen in Seoel. Noord-Korea vuurde verschillende artillerieschoten naar zijn deel van de zogenaamde Northern Limit Line of noordelijke grens rond 9u05 lokale tijd, zegt een lid van de groep stafchefs in Seoul aan het Zuid-Koreaanse persagentschap Yonhap.


Zuid-Korea beantwoordde de schoten, zei een andere functionaris, maar dat bericht kon niet door het ministerie van Defensie bevestigd worden. Eerder riep Noord-Korea het betwiste gebied in de Gele Zee uit tot zone waar geen schepen mogen varen.


27-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.27 januari 2010
27 januari 2010

1. Medjugorje: vragen en antwoorden

Vraag: Marija Pavlovic geeft de boodschappen van Onze Lieve Vrouw nu sedert lange tijd door. Vanaf 3 januari 1984 tot 25 januari 1987 gebeurde dit elke donderdag en waren de boodschappen bestemd voor de parochie. Sedert 25 januari 1987 is er nog één keer per maand een boodschap [elke vijfentwintigste van de maand] en is deze bestemd voor de hele wereld. Marija heeft meerdere malen gezegd dat ze er zeker van is dat ze nooit een fout heeft gemaakt bij het doorgeven van de boodschappen. Hoe kan ze zich die woorden allemaal herinneren en hoe weet ze zo zeker dat ze nauwkeurig zijn?

Antwoord: Door Marija geeft de Madonna de openbare boodschappen door. Eerst was dit op donderdag en vanaf 1987 was dit elke vijfenentwintigste van de maand. Onze Lieve Vrouw geeft deze boodschappen door voor elkeen die wil groeien op het pad van de heiligheid. Elk van ons wordt geroepen om dit pad te volgen, maar door middel van heel eenvoudige boodschappen, roept Zij ons op tot een specifiek leven, het pad van God en de Kerk. In werkelijkheid wenst de Madonna ons wakker te schudden, ons te vertellen hoe belangrijk wij zijn voor Haar en hoe belangrijk de hemel is voor ons, want hier is alles slechts tijdelijk en hierna gaat het om het eeuwige.

Alvorens Marija Pavlovic de boodschappen neerschrijft zegt zij: "Laat ons bidden." Dat is haar zekerheid. Als ze niet bidt, mist ze zelfvertrouwen. Als ze bidt is ze ervan verzekerd dat ze de juiste woorden doorgeeft. Het kan gebeuren, aan het einde van de boodschap, wanneer alles op papier staat, dat de woorden, volgens haar, niet juist klinken. Op een een dag weende ze en zei ze aan Vader Slavko: "Ik zal tegen de Madonna zeggen om mij de boodschappen niet meer door te geven." Maar hij antwoordde: "Wat scheelt er? Is de boodschap niet goed?" "Jawel, de boodschap is goed, maar van zodra ik deze heb neergeschreven, is het alsof het niet is wat de Madonna heeft gezegd. Eerst scheen de boodschap zo rijk, sterk en volledig ... en dan, eens ik ze heb neergeschreven lijkt ze mij zonder inhoud, leeg ... ik heb er geen woorden voor. Het lijken enkel maar woorden en dit brengt me in de war en dan barst ik los: nu is het genoeg. Ik kan de boodschappen niet meer doorgeven." Maar door de jaren heen heeft Marija begrepen dat het de manier is, waarop zij de boodschap ontvangt, die telt. Indien de Madonna tot ieder van ons zou spreken, zou het voor iedereen verschillend klinken, volgens onze ontvankelijkheid.

2. A.C. Emmerich: Het bitter lijden van Onze Heer Jezus Christus. [Aflevering 92]

Hoofdstuk 3. Annas en Caïphas

Jeruzalem in deze urne

Eindelijk, wanneer zij hun toevluchtsoord hebben bereikt, zinken zij afgemat, wenend en met de handen wringend, allen even troosteloos, sommigen bewusteloos, neer, of zitten ze eenzaam, met het bedekte hoofd op de knieën, hun smart uit te snikken. Er wordt aan de deur geklopt en zij luisteren zwijgend, vol angst. Met een bang hart gaan zij opendoen: het is een vriend, ofwel een dienaar van een der vrienden van hun Heer en Meester. Zij maken een dichte kring om hem, vragen en vernemen nieuwe treurige dingen. Die laten hen niet met rust en weerom rennen zij de straat op, de wegen af, en keren bedroefder dan ervoor terug.

De meeste apostelen en discipelen van de Heer zwerven angstig rond in de dalen bij Jeruzalem of verbergen zich in de grotten van de Olijfberg. Wanneer de een de ander ontmoet, schrikken beiden op, vragen met een stille stem om nieuws en elke naderende voetstap onderbreekt hun vreesachtig uitgesproken mededelingen. Zij verplaatsen zich dikwijls, en nu en dan is er een die zijn schreden richt naar de stad toe. Deze en gene sluipen naar de Paaskampen, waar zij streekgenoten opzoeken, die zij dan uitvragen of als verkenners de stad insturen. Velen beklimmen de Olijfberg, zien met bang gemoed hoe ginds op Sion alles in beweging is onder het wilde laaien van de toortsen, verklaren veelvoudig wat ze hebben gezien en snellen dan weer naar het dal toe, ten einde iets zekers te weten te komen.

Door de nachtelijke stilte dringt immer scherper het geraas dat er heerst om en bij het rechthuis van Caïphas. De hele buurt staat in het flikkerlicht van fakkels en pekpotten. Wijd om de stad heen is het gebrul van de talrijke last- en offerdieren te horen, die de vreemdelingen thans binnen de kampen hebben gedreven. Hoe ontroerend klinkt het hulpeloos en deemoedig geblaat van de onschuldige lammeren, die elke morgen in de tempel geslacht zullen worden. Eén alleen echter wordt geofferd, omdat hij het zelf heeft gewild. Hij doet zijn mond niet open, zoals een schaap dat men naar de slachtbank leidt en zoals een lam, verstomd voor de scheerder, doet het zijn mond niet open: het reine, vlekkeloze Paaslam, Jezus Christus.

Over dat alles welft zich een wonderbaarlijke, angstwekkende hemel. Dreigend schijnt de maan, op een zeldzame wijze door vlekken verduisterd, en tegelijk komt het voor alsof zij ziek is, met ontzetting geslagen, alsof zij aarzelt in de stand der volheid over te gaan, want dan zal Jezus vermoord zijn.

3. Biografie Heilige Jean-Marie Vianney [Aflevering 92]

Hoofdstuk 19. De laatstste jaren

De eeuw die bekend was omwille van de talrijke ongelovigen, maar ook vanwege de miraculeuze gebeurtenissen die zich steeds voordeden in de schoot van het katholieke geloof, zouden de verschijnen van de Heilige Maagd te La Salette, in 1846, de laatste jaren van de heilige ernstig verstoren. In september van 1846, pastten twee herdertjes, Maximim Giraud [11 jaar] en Mélanie Mathieu [14 jaar] op de varkens in de bergen van de Dauphiné toen een "mooie dame" door een schitterend licht omgeven, aan hen verscheen. Zij kondigde rampen aan als de mensen zich bleven verlaten op de goddeloosheid. Ze beval het gebed en de boete aan.

Pastoor Raymond begaf zich ter plaatse en zag Maximim Giraud, aan wie hij zich ergerde. Hij beschouwde hem een "kleine komiek en een fantast." Vier jaar later, op 24 september 1850, begaf Maximim Giraud zich met de postkoets naar Ars. Hij werd begeleid door aanhangers van de baron van Richemont, één van de vierenveertig die beweerden, dat zij de echte afstammeling van Lodewijk XVI zijn, die ontsnapt was uit de gevangenis. De aanhangers van de baron van Richemont maakten gebruik van het kind om hun zaak te propageren. Het kind, dat men omschreef als een "ronde figuur, met gezonde gelaatskleur, grote, mooie ogen, vol uitdrukking," liet zich begeleiden "om het land te zien". Zijn begeleiders hoopten de goedkeuring van de pastoor van Ars te verkrijgen, wat hun politieke zaak ten goede zou komen. Maar, op de hoogte gebracht door zijn vicaris, ondervroeg de heilige de jonge ziener, die later zei "dat men de pastoor van Ars niet al te goed kon begrijpen vanwege zijn vele ontbrekende tanden." In elk geval had hij de vraag begrepen.

Vertaling: Chris De Bodt

4. Nicky Eltz en Maria Simma: Get us out of here!! [Aflevering 92]

Hoofdstuk 10. Kerkelijke Leer en de Bijbel

Nicky: Hebben de Arme Zielen ooit iets gezegd over gehuwde mannen die priester wensen te worden? Kan dit?
Maria: Ja, de Arme Zielen hebben hierover verteld, maar enkel als de echtgenote bereidwillig is en hiermee bedoel ik: bereid is om in haar eigen vertrekken te leven. Maar het is niet toegelaten voor reeds gewijde priesters om te huwen en daarna priester te blijven.

Nicky: Jezus zei dat het moeilijk is voor de rijken om het Koninkrijk van God binnen te treden. Wat hebt u van de Arme Zielen hierover geleerd?
Maria: Dit hangt opnieuw af van de liefde voor de naaste. Als de rijken veel goede daden doen voor de armen, zullen ze uiteraard naar de Hemel gaan en zo vlug als iemand anders. Het is echter moeilijker om Gods wil te doen met het gewicht op de schouders van te veel wereldse rijkdom en ze moeten beschermd en geleid worden. Maar meer rijken zijn teveel bezorgd om hun aardse goederen dan zij die steeds voorzichtig moeten zijn en de hele tijd afhangen van giften en andere hulp. Men gaat deze rijken ook zeker en vast minder in de kerk aantreffen. Toen Jezus dit zei bedoelde hij Gods Koninkrijk hier op aarde, want Zijn koninkrijk bevindt zich ook hier. We kunnen onszelf tot Zijn koninkrijk rekenen wanneer we noch in leven zijn, net zoals we onszelf tot de hel kunnen rekenen hier op aarde. Daarom nodigt Hij ons uit om eerder te luisteren naar Hem dan naar Caesar of satan. Hij verlangt zo diep dat wij bij Hem zijn in de Hemel en dit is een van de vele duizenden uitnodigingen om ons te bevrijden van alle dingen die ons zo gemakkelijk naar beneden halen.

Nicky: Van de twee mannen die samen met Jezus werden gekruisigd, wat heeft de goede gedaan om in de Hemel te komen?
Maria: Hij berispte de andere die, zelfs aan het kruis, bleef spotten met Onze Redder. Hij zei dat zij twee hun straf verdienden. Hij aanvaardde deze straf zonder schuldgevoel, maar het was eenvoudig omdat hij "ja" zei aan Gods wil en Jezus’ onschuld erkende.

Bron: Nicky Eltz

Vertaling
: Chris De Bodt

5. Film: Saint Peter [13/21]

Simon bar Jona ('Simon, zoon van Jona'), zoals Petrus oorspronkelijk genoemd werd, was een joodse visser aan het Meer van Genezareth. Hij leefde samen met zijn broer Andreas van de visvangst. Simon had samen met Andreas een gewoon leven. Toen Jezus van Nazareth op zoek ging naar leerlingen, vond Hij al gauw Andreas. Jezus sprak tot beiden, op het meer: "Kom achter Mij aan, en Ik zal jullie tot vissers van mensen maken." Petrus antwoordde: "Ga weg van mij, Heer, ik ben een zondig mens!" Jezus wist Simon al gauw te overtuigen, en deze vertrouwde Jezus en liet zijn vissersboot achter. Jezus besloot Simon vanaf dan Kefas te noemen, wat Rots betekent [in het Grieks Petros]. Alhoewel Simon zich nietig voelde bij zijn roeping, zou hij later de Eerste der Apostelen worden genoemd en de eerste plaatsbekleder van Christus worden.

Dit drama uit 2005 staat onder regie van Giulio Base. Acteurs zijn onder meer Omar Shariff, Claudio Knoll, Daniele Pecci, Johannes Brandrup en Milena Miconi.


6. Het Laatste Geheim. Hoofdstuk 22: De kastijding [Aflevering 139]

De eerste gevolgen van de westwaartse verschuiving van de pest werden in 1339 zichtbaar in de sterfgevallen nabij het Issykmeer in het Tien-gebied. Vanuit centraal Azië bewoog ze zich over land of via handelsschepen naar het Midden-Oosten en vervolgens Europa. In 1345 was de pest in Sarai, een belangrijk handelscentrum aan de benedenloop van de Wolga in wat vandaag Rusland is, en binnen het jaar had ze de Kaukasus en Azerbeidzjan bereikt. Van Armenië tot India was het land bezaait met lijken. De zwakken zochten zonder twijfel hun toevlucht bij Vedische goden naarmate deze mysterieuze en vreselijke ziekte [die verspreid kon worden door nog maar te ademen in de nabijheid van iemand of iemand aan te raken of door contact met besmette kledij] veel van het subcontinent ontvolkte en zich rond Jemen een weg baande naar de Rode Zee.

Koerden vluchtten tevergeefs de bergen in. In plaatsen als Caesarea [de huidige Iran-Irak regio] overleefde bijna niemand. Syrië en Egypte werden niet gespaard, evenmin als Mekka, ondanks Mohammeds overtuiging dat er nooit ziekte zou heersen in de Heilige Stad. Binnen twee jaar zou de Islamitische wereld een derde tot de helft van z’n bevolking verliezen. Naarmate de ziekte zich via de handelsroutes verspreidde, werden de Christelijke delen van het oosterse Middellandse Zeegebied eveneens getroffen. Na Constantinopel verwoest te hebben, ging de pest in 1347 via Italiaanse schepen naar Cyprus, dat in dat jaar ook een aardbeving en meerdere vloedgolven te verwerken kreeg. Het water stroomde over grote delen van het eiland en vernietigde olijfbossen en vissersvloten. De eilandbewoners vermoordden hun Arabische slaven uit vrees dat die zouden misbruik maken van de chaos en vluchtten dan landinwaarts, maar ze konden de, wat een kroniekschrijver omschreef als "met pest geladen wind die zo’n giftige geur verspreidde dat velen die erdoor overmand werden plots neervielen ... en een pijnlijke dood stierven" niet vermijden.

Bron: Michael Brown

Vertaling: Mario Lossie

7. Onze Lieve Vrouw van Belpasso (Deel 2, Aflevering 49)

Dagboek van Rosario Toscano

Verschijning 22

1 augustus 1987 [aan de rots te Belpasso]

Niets bijzonder valt er op te merken aan deze ontmoeting die gebed en diepe verering kenmerkt, behalve de steeds grote aanwezigheid van mensen uit overige gebieden, niet enkel uit het zuiden, maar ook uit andere streken zoals Toscane, Umbrië en Lazio. Zij komen naar Belpasso met de bus of trein om de gebeurtenissen bij te wonen. Vele zieken komen naar hier in de hoop op genezing. In de boodschap van deze maand herinnert Onze Lieve Vrouw haar kinderen opnieuw aan het gebed, de boete en om voorzichtig te zijn om niet in de val te lopen van de gevaren van de verleidingen die de zomer met zich mee brengt.

Boodschap van Onze Lieve Vrouw

Mijn kinderen, Ik kom in de eerste plaats omdat Ik u, door mijn boodschappen, op het juiste pad wil brengen. U moet goed weten dat u zult worden gered als u in de praktijk brengt wat ik u aanraad. Ik herhaal Mijn verzoek en mijn wens voor het gebed nu reeds een lange tijd. Het ogenblik is gekomen dat u uw leven moet veranderen door het in het licht van de Heer Jezus te plaatsen. U kunt niet koud van hart blijven tegenover zo’n lieve oproep van God. Denk na, Mijn kinderen: is Jezus voor u niet gestorven? Is Jezus voor u ook niet verrezen? Is Jezus niet de weg, de waarheid en het leven? Jezus is uw redding. U kunt niet zeggen dat God niet van u houdt enkel en alleen omdat Hij niet altijd rekening houdt met uw verzoeken, die zo dikwijls rond materiële zaken draaien. De Heer opent Zijn Handen en voldoet elke levende mens. Het banket van de Heer is geen rijke tafel met materiële verrukkingen en voldoeningen die niets bijdragen tot het hart. De tafel van de Heer bevat voedsel voor het eeuwige leven. Enkel op deze wijze kan uw hart gevuld worden met de liefde van Jezus. Bedank Hem met dit gebed en offer Hem uw Heilige Communie op elke donderdag, voor de verzachting van de versteende harten van de arme zondaars.

O, Jezus, het is zo zalig om U in mijn hart te hebben,
Ik verlang in hartstocht naar Uw liefde.
O, ik smeek, vereer, bid en bemin Uw Heilig en Barmhartig Hart
en vraag, door Uw Heilige Verdiensten,
om de bekering van deze harten, die thans zo versteend zijn,
om de zuivering en het enthousiasme om hen dichter
tot het Heilig Sacrament de brengen,
waaraan U, Jezus, ons laat deelnemen.

Dat de Heer zijn vreugdevolle aanwezigheid mag verlenen. Ik wens dat u allen Gods aanwezigheid onder u en in u voelt, zodat u in vrede zou zijn met uzelf en met de anderen. Prijs allen de Heer, maar laat deze lofprijzing niet leeg van hart zijn.

Rosario: Heilige Maagd, bent U gelukkig met onze gebeden?
Maria: Niet erg veel. Sommige mensen hebben mijn raadgevingen omgezet in de praktijk, anderen hebben dit niet volgehouden, maar het grootste gedeelte is onverschillig gebleven. Ik vraag u andermaal wat Ik de laatste maand heb gevraagd: biecht elke zondag en neem regelmatig deel aan de Heilige Eucharistieviering tijdens de week. Blijf de Heilige Rozenkrans bidden. Door Zijn goedheid zal de Heer u nooit verlaten, omdat u Zijn volk bent, maar keer Hem nooit de rug toe en laat Hem steeds aanwezig zijn in uw leven. Laat uw ziel naar de Heer verlangen zodat Hij tot u zou komen en steeds uw harten zou vullen met liefde, vrede en goedheid. Dat het Heilig Evangelie, het Woord van de Heer, in uw gedachten mag zijn, uw woord mag zijn, maar boven alles in uw harten mag geschreven zijn.

Rosario: Heilige Maagd, wenst u iets anders van ons?
Maria: Ik wens dat u elke vrijdag een uur in gebed opdraagt aan Jezus tot vergoeding van de gewelddaden, de heiligschennis en de onverschilligheid, waardoor Hij zozeer wordt gekwetst. Boet en vast, boven alles, tijdens deze maand van verleiding. Ik zegen u in de naam van de Vader en de Zoon en de Heilige Geest. Laat de Vader in uw gedachten zijn, de Zoon in uw harten en de Heilige Geest in uw zielen ... nu moet Ik gaan.

Rosario: Heilige Maagd, zult u blijven komen?
Maria: Ik zal blijven komen.

Rosario: En wanneer zult u opnieuw komen?
Maria: Ik zal de eerste dag van de volgende maand komen.

Vertaling: Chris De Bodt

8. Taizé: Frère Roger Shutz, biografie (Aflevering 45)

Hoofdstuk 2: Ontstaan van een gemeenschap

De groep van Dombes

De samenkomst vond plaats van 28 september tot 2 oktober. Ze waren met zeventien. Bij de protestanten de scherpste strekkingen van de ‘nieuwe stroming theologie’: naast neocalvinist Jean de Saussure waren er de aanhangers van Karl Barth met Roland de Pury of Jacques de Senarclens. De katholieken daagden op met Couturier en zijn medewerker Maurice Villain, maar ook Henri de Lubac, in 1938 auteur van een eerste meesterwerk, Catholicisme, dat een waar programma aanbracht. De ontmoeting van de theoloog de Lubac met de twee jonge ‘gemeenschapsaanhangers’ was het begin van een wederzijdse bewondering die nooit ophield.

Het thema voor de bijeenkomst van Dombes [De Kerk volgens Paulus aan de Efeziërs] veroorzaakte felle discussies. Schutz en Thurian, nog geen dominee, zwegen tijdens de gesprekken. Couturier schonk hen een brevier zoals de priesters die dagelijks baden. Zoals zeer juist opgemerkt bleef Couturier ‘discreet maar constant’ de religieuze en katholieke kleur onderlijnen van een werking die maand na maand uitbreidde onder zijn ogen.

Naar het getuigenis van een vroegere abt van Dombes verdiepten de twee jonge stichters almaar hun onderzoek: "Ik was al novice in 1942 en soms verdwenen er boeken uit de bibliotheek in het noviciaat. Ik ben te weten gekomen dat het de Broeders van Taizé waren die ze ontleenden. Later werd verteld dat Roger en Max op zolder het getijdengebed inoefenden met de passende afwisseling, de ene aan het linkse en de andere aan het uiteinde ..."

Op 5 oktober gingen Roger en Max terug naar Taizé waar Pierre Souverain hen opwachtte. Gedurende enkele weken leefden de drie jongemannen in gemeenschap op het ritme van handwerk, gezamenlijk eten en het gebed driemaal per dag in de kleine gebedsruimte in huis. Ze gebruikten daarvoor het Office divin van Kerk en Liturgie.

In oktober vetrok Max terug naar Genève om zijn theologische studies voort te zetten. Roger had toen nog zijn eindschrift licentiaat verdedigd om dominee te worden. De bijzondere omstandigheden die hem verplichtten Taizé te verlaten gaven hem de kans.

Vertaling: Broeder Joseph

9. Jezus' tijdgenoten [aflevering 17]

Woordenboek: letter A

Agabus

De Palestijnse Joodchristen Agabus was een charismatisch profeet. Tweemaal wordt hij vernoemd in het bijzijn van Sint Paulus. De eerste keer in Antiochië (Syrië). Met andere profeten voorspelt hij de komst van een algemene hongersnood die inderdaad voorvalt onder het bewind van keizer Claudius en Judea treft. Flavius Josephus vermeldt dat ook en plaatst hem ten tijde van Tiberius Alexander als procurator (46-48 na J.C.). De tweede profetische prestatie van Agabus valt samen met de aankomst van Sint Paulus in Caesarea in 58 na J.C., enkele dagen voor zijn aanhouding. Agabus komt van Judea en grijpt de riem van Paulus om zich handen en voeten te binden. Zo voorspelt hij het lot dat Paulus weldra zal ten onder gaan: eerst opgepakt door de Joden en dan aan de heidenen overgeleverd. Het voorbeeld van Agabus is niet uitzonderlijk. Profetieën en andere charismatische gaven kenmerken het begin van de Joods-Palestijnse Kerk: wonderbare genezingen, in talen spreken, enz., eerst door de Apostelen uitgevoerd op Pinksteren, en daarna door de leden van het huis van de honderdman Cornelius, en later door de vier maagdelijke dochters van diaken Philippus die de gave van de profetie bezaten, en tenslotte door de heidenschristelijke leden van de Kerk in Corinthe door Sint Paulus gesticht (1 Co 12,10; 14, 1-25). Het geval Agabus is kenmerkend voor het primitieve christendom.

Vertaling: Broeder Joseph

10. Eucharistische Mirakelen [Aflevering 17]

Het wonder van Augsburg, Duitsland [1184]

Sommige priesters waren sprakeloos bij dit schouwspel, anderen waren bang en sommigen uitten de suggestie dat deze transformatie het best geheim gehouden kon worden. De koster echter kwam met de opmerking dat zoiets verteld moest worden aan de bisschop, en dus werd de bisschop erover ingelicht.

In de aanwezigheid van bisschop Udalskalk, die de Wonderlijke Hostie zorgvuldig onderzocht, zagen vele mensen van de parochie en priesters uit andere gebieden ook dit Wonder. De bisschop liet toen de hostie weer opsluiten in de laag was, zodat deze veilig naar de kathedraal gebracht kon worden.

11. H. Don Giovanni Bosco [1815-1888]: 4 profetieën

Profetie 3 [vervolg]

Deze dingen moeten één na één komen. Ze zijn onverbiddelijk.

De dingen gebeuren te traag.

Maar de Verheven Koningin van de Hemel is aanwezig.

De macht van de Heer is in Zijn handen. Hij verspreidt Zijn vijanden als een wolk. De eerbiedwaardige Oude Man tooit zichzelf in al zijn oude gewaden.

Er zal een verschrikkelijke storm komen.

De ongerechtigheid is verteerd. De zonde zal zijn einde kennen. En voor de twee volle malen in de maand van de bloemen hun koers zullen hebben beëindigd, zal de vrede verschijnen boven de aarde [De eerstvolgende maand mei met twee volle maanden volgt in het jaar 2026 nvdr].

De Grote Geestelijke zal de bruid van zijn Koning aanschouwen in feestelijke klederdracht.

Over de hele wereld zal de zon zo stralend schijnen zoals nog nooit is gezien sinds de tongen van vuur neerdaalden over het Cenakel tot deze dag, noch zal de zon ooit zo worden gezien tot het einde dag der dagen.

Het was een donkere nacht. De mensen konden niet langer zien, noch doorvertellen welke weg ze moesten nemen om naar hun huizen terug te keren. Plots verscheen en aan de hemel een heel schitterend licht dat de stappen van de reizigers verlichtte zoals op het middaguur. Op dat ogenblik zag men een massa mannen en vrouwen, zowel jongeren als ouderen, zusters, monniken en priesters met de Heilige Vader aan het hoofd. Ze kwamen uit het Vaticaan en vormden één lijn zoals in een stoet.

En toen kwam er een hevige storm dat dit licht enigszins verduisterde en het was alsof dat licht en de duisternis in een strijd waren verwikkeld. Ondertussen kwamen ze aan een klein plein, bedekt met doden en gewonden, waarvan er sommigen schreeuwden en vroegen om hulp.

Heel velen verlieten vroegtijdig de processie. Na het wandelen van een tijd die overeenkomt met tweehonderd rijzende zonnen, werden ze er zich van bewust dat ze zich niet langer in Rome bevonden. Getroffen door angst renden ze allen naar de Heilige Vader om hem persoonlijk te verdedigen en hem te voorzien in alle behoeften. Onmiddellijk werden er twee engelen gezien die een vaandel droegen. Ze stelden deze voor aan de Heilige Vader en zegden: "Ontvang deze vaandel van Hij die vecht en de sterkste vijanden ter wereld verspreidt. Uw vijanden zijn uit elkaar gedreven. Uw kinderen smeken u met tranen en zuchten om terug te keren."

Vertaling: Chris De Bodt

12. Elizabeth Canori Mora [1774-1825]: Profetieën

Profetie 7

Maria geeft het volgende op voor de wereld:

Op Kerstmis 1816 zag de Zalige Elizabeth Onze Lieve Vrouw, die uiterst triest verscheen.

Bij navraag waarom, antwoordde Onze Lieve Vrouw: "Aanschouw, mijn dochter, zo'n grote goddeloosheid."

De Zalige Elizabeth zag toen: "afvalligen proberen schaamteloos haar Heiligste Zoon uit haar armen te rukken.

Geconfronteerd met een dergelijke verontwaardiging hield de Moeder van God op om genade te vragen voor de wereld, en in plaats daarvan verzocht Zij gerechtigheid van de Eeuwige Vader. Gekleed in zijn onverbiddelijke Gerechtigheid en vol verontwaardiging, wendde hij zich tot de wereld.

"Op dat moment onderging de hele natuur een kramp, de wereld verloor zijn normale orde en was gevuld met de verschrikkelijkst denkbare rampen. Dit zal zo iets betreurenswaardigs en afschuwelijks zijn dat de wereld zal worden herleid tot de uiterste diepten der verlatenheid."

Vertaling: Henk

15. Boodschappen aan Valentina Papagna

Valentina Papagna verhuisde in 1955 van Slovenië naar Australië, na eerder moeilijke tijden tijdens haar kinderjaren. Na de plotse dood van haar man, in 1988, startten haar visoenen en boodschappen van Onze Heer Jezus en Onze Hemelse Moeder. Vanaf die tijd evolueerde ze tot een zeer vrome, Rooms-Katholieke vrouw. Zij krijgt de volledige steun van haar geestelijke begeleider en parochiepriester, Vader Valerian Jenko. Zij wenst haar ervaringen en boodschappen te delen, dit enkel om de mensen te helpen dichter bij God te komen en te groeien in heiligheid naar Jezus' en Maria's wens. Als grootmoeder leidt ze nu een eenvoudig en rustig familieleven. Zij vermijdt elke publiciteit, maar is wel genoodzaakt om de boodschappen die haar worden doorgegeven, openbaar te maken, omdat ze niet enkel voor haarzelf zijn. Voortaan zullen haar boodschappen in dit blog worden vermeld.

Boodschap gegeven aan Valentina

Op een dag verscheen er opnieuw een Engel die mij meenam naar een verre plaats, een soort landelijk gebied, in het Vagevuur. Er was een andere groep, die in een geul zat. Hun benen bevonden zich over de rand, maar zijzelf zaten diep in de geul en de rest van hun lichaam bevond zich op 45 graden, zonder enige ondersteuning. Deze zielen waren allemaal mannen.

Ik zei tegen de Engel: "Wat hebben deze mannen gedaan, dat ze zo moeten lijden in de modderige geul? Het is erg ongemakkelijk, zelfs als straf."

De Engel antwoordde: "Praat met hen."

Ik vroeg de zielen: "Wat hebt u in uw leven gedaan dat u nu zo streng bent gestraft?" Ze antwoordden: "We hebben niets goed gedaan tijdens ons leven. We waren zelfzuchtig en dachten enkel aan onszelf. We hebben niemand geholpen."

Ik vroeg: "Hebt u gebeden?"

Ze antwoordden: "Neen, we dachten dat het niet nodig was om te bidden."

Ik begon hen uit te schelden: "Zie in welke narigheid u nu bent beland, zie hoe u moet lijden. Indien u menslievend geweest was tijdens uw leven en niet zelfzuchtig, maar bad en iets goeds had gedaan, dan zou u vele genaden hebben ontvangen van God. Nu moet ik de anderen over mijn ervaringen vertellen zodat ze niet in dezelfde fout zouden vervallen. Wij moeten bidden voor de zielen om hen uit hun lijden te verlossen."

Vertaling: Chris De Bodt

16. 15 tips om aandachtig te zijn tijdens de Eucharistie

Ik heb nooit de diagnose gekregen dat ik leed aan ADD [Attention Deficient Disorder] en ik denk echt niet dat ik dat heb. Ik geloof dat mijn kenmerk om twee of drie dingen tegelijkertijd te doen een aangeleerd gedrag is. Ik denk dat in de huidige wereld waar verschillende taken vaak voorkomen we onszelf getraind hebben om daar op verschillende niveaus mee om te gaan en onze geest wordt verveeld en zwerft gemakkelijk rond.Daarom is het dat ik een gesprek met u kan hebben terwijl ik een tekt schrijf naar iemand anders terwijl ik terzelfdertijd denk aan wat ik morgen ga doen. Dus neem eens iemand met die mentaliteit naar de katholieke kerk met standbeelden en schilderijen en bevuilde glazen vensters omgeven met mensen en verwacht jij dan dat die zich zal concentreren op de mis? Het is zelfs slechter als de mis in een hedendaagse kerk vol van doodgewone muren en nieuwe kunst en het is zelfs nog moeilijker om zich te concentreren want gedurende een uur vraagt deze arme mens zich af, Wat in ’s hemelsnaam dachten zij?? Waar is het tabernakel?? Waar zijn de knielbankjes??

Met dat in het achterhoofd, heb ik beslist om 15 manieren te geven om de aandacht tijdens de eucharistieviering te verhogen.


Tip 7

Luister naar de gebeden van de gelovigen. Om één of andere reden heb ik altijd een moment van verstrooidheid. Het is na de homilie. Het is na de geloofsbelijdenis. Luister naar elke intentie en als je zegt: "Wij bidden u, verhoor ons, Heer," weet dan wat je vraagt. Misschien zul je je de naam van een zieke persoon herinneren of van iemand die onlangs overleden is en je kunt die meenemen naar huis om die in je gebeden te gedenken.

Vertaling: Henk


26-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.26 januari 2010
26 januari 2010

1. Uit de mailbox

Beste Chris,

Eigenlijk kwam ik op jullie site omdat ik een plaatje zocht van Jezus Christus. Ik wil verder even niet op jullie site ingaan. Wat jullie naar voren brengen, geloof ik meteen. Er zijn dingen gaande op deze wereld die voor velen niet te verklaren zijn. Zelf ben ik niet Rooms Katholiek en sta op die manier ook niet in verbinding met Maria.

Maar de tekst die je laat lopen bovenaan de website trof me. Maria's goede raad: 'Heb Jezus lief". Laatst op een nacht, voor Kerst, ontmoette ik God en Jezus. God had een persoonlijke boodschap voor me, maar Jezus bleef maar herhalen: "Vertel iederéén dat ik liefde ben, zeg tegen een ieder dat ik liefde ben." Hij bleef het maar herhalen. Dat wilde ik jullie dus laten weten.

Zelf ben ik op een andere manier met "dingen" bezig.

Ik wilde jullie dit laten weten...

Goede groet, [naam]

2. A.C. Emmerich: Het bitter lijden van Onze Heer Jezus Christus. [Aflevering 91]

Hoofdstuk 3. Annas en Caïphas

Jeruzalem in deze urne

De Romeinse soldaten blijven afzijdig, doch hun posten zijn versterkt en al hun scharen verzameld. Zij letten scherp op alles wat er gebeurt. Rustig en kalm, maar tevens uiterst behoedzaam wegens de grote volkstoeloop: zo ziet men hen ieder jaar in de Paastijd. De mensen die op de been zijn vermijden de plaatsen waar de Romeinse wachtposten staan. De Farizeese Joden immers vinden het ergerlijk door hen te worden aanroepen.

De hogepriesters hebben vast en zeker reeds aan Pilatus gemeld waarom zij Ophel en een stuk van de berg Sion met krijgsvolk deden bezetten. Hij en zij zijn echter wantrouwig tegen elkaar. Ook Pilatus slaapt niet: hij ontvangt berichten en geeft bevelen. Zijn vrouw ligt uitgestrekt op haar legerstede. Zij slaapt diep, maar onrustig, zucht en weent, als werd zij door zware dromen bezocht. Zij slaapt en verneemt toch veel, zo veel meer dan Pilatus.

Nergens te Jeruzalem is het medeleven met Jezus zo ontroerend als in Ophel, bij de arme tempelknechten en dagloners, die deze heuvel bewonen. De schrik is plotseling in de stille nacht over hen gekomen. Het rumoerige optreden van de krijgslieden wekte hen uit de slaap. Daar ging nu hun heilige leraar, hun weldoener, die hen genezen en gevoed had, langs hen heen: een spookbeeld van verschrikking, zo ellendig als Hij er tengevolge van de mishandelingen uitzag. Een poos nadien stroomde al hun deernis en hun verdriet tezamen rond de bedrukte Moeder van Jezus, die met haar geleide door de wijk trok. Ach, treurig is het om te zien hoe de van smart gebroken moeder van Jezus en de vriendinnen van Jezus, in het holst van de nacht, in een voor heilige vrouwen zo ongewoon uur, met vrees en beven van het ene vriendenhuis naar het andere door de straten moeten lopen. Meer dan eens moeten zij voor de brutale troep uit de weg gaan en zich verbergen in een hoek. Vaak worden zij als slechte vrouwen aangefloten en herhaaldelijk krijgen ze van de voorbijgangers bittere woorden van leedvermaak naar hun hoofd, en krijgen ze maar zelden een woord van medelijden over de Heer te horen.

3. Biografie Heilige Jean-Marie Vianney [Aflevering 91]

Hoofdstuk 19. De laatste jaren

Jean Marie Vianney, die afkomstig was uit een boerengezin, had een nogal onstuimig karakter, dat hij voortdurend moest bedwingen. Hij deed er alles aan om zich te beheersen omdat hij zijn temperament niet kon verbergen, zo niet werd hij lijkbleek en begon hij angstig te beven. Ook moet men het feit dat hij er steeds in slaagde om met een grote gelijkheid aan gemoedsgesteldheid en een volmaakte zachtheid zijn medemens te benaderen tot een van zijn "grote verdiensten" rekenen. Men weet dat hij tijdens zijn jeugd soms brutale antwoorden gaf aan zijn vriend Loras, die hem, ongeduldig geworden door zijn trage geest, een vijg rond de oren had gegeven, waarbij hij op de knieën neerviel en hem vergiffenis vroeg vanwege zijn brutaliteit.

Toen hij ouder werd en hem met dwang de mozetta moest aandoen, werd hij bleek en begon hij over heel zijn lichaam te beven. Men vertelt dat hij, tijdens zijn moeilijke beginperiode te Ars, een oorvijg kreeg van een misnoegd persoon, waarop hij de regel van het Evangelie strikt wou toepassen:

"Mijn overige wang is jaloers!"

Vertaling: Chris De Bodt

4. Nicky Eltz en Maria Simma: Get us out of here!! [Aflevering 91]

Hoofdstuk 10. Kerkelijke Leer en de Bijbel

Nicky: Dit zijn allemaal heiligen! U bevindt zich in het gezelschap van vele heiligen. Bent u een Heilige?
Maria: God neen, ver, ver ervan! De Arme Zielen hebben mezelf verteld dat velen dit beter gedaan zouden hebben dan ik. Het zijn niet de ervaringen zoals ik heb, of enige type van private onthulling dat van iemand een heilige maakt. In dat verband kende ik een vrouw die precies dezelfde bovennatuurlijke gave had dan ik, maar over de jaren heen begon de trots binnen te sluipen en nu is haar ziel verloren.

Ieder van ons heeft dezelfde kans om heilig te worden hier op aarde, diegenen onder ons inbegrepen die absoluut geen private onthullingen kennen. Omdat mij deze ervaring verleend is, is het voor mij veel moeilijker om heilig te worden, omdat mij zoveel meer is gegeven dan aan de anderen. Ik probeer het dikwijls, maar, zoals de anderen, val ik dikwijls.

Nicky: U hebt reeds verteld dat de zielen kunnen lezen. Is het dan een goed en liefdevol gebaar om voor hen de Bijbel open te houden, zodat ze deze kunnen lezen, zoals bijvoorbeeld het Evangelie van Mattheüs?
Maria: Ja, maar enkel bij een goed, liefdevol, aantrekkelijk, vertrouwend en diepgelovig gebaar zal het de Arme Zielen helpen, maar dat ze feitelijk winnen door de informatie te lezen, betwijfel ik ten zeerste, omdat ze reeds het Goddelijk Licht hebben kunnen waarnemen. Neen, het Evangelie is enkel voor de levenden.

Bron: Nicky Eltz

Vertaling
: Chris De Bodt

5. Film: Saint Peter [12/21]

Simon bar Jona ('Simon, zoon van Jona'), zoals Petrus oorspronkelijk genoemd werd, was een joodse visser aan het Meer van Genezareth. Hij leefde samen met zijn broer Andreas van de visvangst. Simon had samen met Andreas een gewoon leven. Toen Jezus van Nazareth op zoek ging naar leerlingen, vond Hij al gauw Andreas. Jezus sprak tot beiden, op het meer: "Kom achter Mij aan, en Ik zal jullie tot vissers van mensen maken." Petrus antwoordde: "Ga weg van mij, Heer, ik ben een zondig mens!" Jezus wist Simon al gauw te overtuigen, en deze vertrouwde Jezus en liet zijn vissersboot achter. Jezus besloot Simon vanaf dan Kefas te noemen, wat Rots betekent [in het Grieks Petros]. Alhoewel Simon zich nietig voelde bij zijn roeping, zou hij later de Eerste der Apostelen worden genoemd en de eerste plaatsbekleder van Christus worden.

Dit drama uit 2005 staat onder regie van Giulio Base. Acteurs zijn onder meer Omar Shariff, Claudio Knoll, Daniele Pecci, Johannes Brandrup en Milena Miconi.


6. Het Laatste Geheim. Hoofdstuk 22: De kastijding [Aflevering 138]

Dat ‘iets’ was de Zwarte Dood.

De ziekte, gelijkaardig aan wat Italië in de tijd van Gregorius de Grote had getroffen, ontstond in de Aziatische achterlanden en werd door Mongoolse ruiters tot in China verspreid, waar ze een vreselijke verwoesting veroorzaakte. De symptomen waren koorts en enorme gezwellen ter grootte van eieren en de ziekte was eigenlijk een combinatie van meerdere bacteriële agens die in ratten en hun vlooien te vinden zijn. De belangrijkste was de bacterie Pasteurella pestis, de oorzaak van de builenpest. Ze werd vaak vergezeld door dodelijkere bacteriën die longontsteking en bloedvergiftiging veroorzaakten; ziekten die de longen aantasten en donkere huidsvlekken veroorzaken.

Misschien was dàt, of het feit dat het door zwarte ratten verspreid werd, de reden waarom ze het de "Zwarte Dood" noemden, maar meer waarschijnlijk was het omwille van de dodelijke gevolgen. De totale zwartheid, verbonden aan het feit dat het, eens het in een gebied binnenkwam, via menselijk contact kon verspreid worden en binnen een tijdspanne van enkele dagen dodelijk kon zijn, maakte er inderdaad een "zwarte dood" van. Het aasde vooral op bevolkingen zoals die van China (waar, ironisch genoeg, de dierenriem een "Jaar van de Rat" bevatte en waar in de jaren 1330 de droogtes, sprinkhanen en overstromingen de bevolking hadden verzwakt), en hoewel we niet precies weten hoeveel er aan de pest gestorven zijn, zou de Chinese bevolking verminderd worden van 123 miljoen in 1200 tot slechts 65 miljoen tegen het einde van de veertiende eeuw.

Bron: Michael Brown

Vertaling: Mario Lossie

7. Onze Lieve Vrouw van Belpasso (Deel 2, Aflevering 48)

Dagboek van Rosario Toscano

Verschijning 21

1 juli 1987 [aan de rots van Belpasso]

Er waren zo’n 45.000 mensen aanwezig. Iedereen verwachtte dat het heet zou zijn, zoals dit gebruikelijk is in juli, maar onverwachts was de dag eerder fris en bewolkt. Dit was een verlichting voor de ernstige zieken toen ze op de plaats aankwamen. Tegen de middag stonden Rosario, samen met zijn ouders en zijn geestelijke begeleider, Vader Dino Magnano, dicht bij de Rots, die bedekt was met bloemen. Na precies tien minuten, van zodra de jongen het begroetingsgebed had beëindigd, stond hij op en begon het hevig te regenen. Het volk ging op zoek naar een schuilplaats. Velen waren doorweekt van het hoofd tot aan de voeten. Niettemin bleven de bedevaarders verder luisteren naar de Boodschap die Rosario vanaf het balkon van zijn huis, dichtbij, aflas. Een wijl voor het begon te regenen had de Heilige Maagd in Haar afscheid gezegd: "Ik zegen u met het Gewijde Water." Toen gaf niemand meer om de regen en allen waren door en door nat. Zover is geweten waren er geen enkele gevolgen voor de chronische zieken, integendeel er waren enkele genezingen.

Boodschap van Onze Lieve Vrouw

Mijn kinderen, ik wens u gelukkig te maken met mijn komst en verleen u werkelijk de vrede van wie Ik ben, de Koningin. Ik wens dat u de Rozenkrans verder blijft bidden en meer de Heilige Sacramenten van de Biecht en de Communie bijwoont, vooral tijdens deze maand, die vol is van verleidingen. Ik nodig u uit om mijn boodschappen met meer warmte te ontvangen en om naar mijn raad te luisteren: vast dikwijls, minstens ééns per maand. Doe boete en eerherstel aan het Heilig Hart van Jezus en Mijn Onbevlekte Hart. Ik nodig u eveneens uit om u bij Mij te voegen in de zegen van God, de nederige Koning der Glorie. Een glorie waarin u zichzelf moet verenigen als u zichzelf toelaat om u te redden door uw Koning te volgen. Een glorie wiens enige waarde in de hemel ligt, samen met de engelen en met alle geredden. Wordt steeds waardiger in uw vreugde om op een dag de Heer te ontmoeten. Dat de Heer dat aarde mag komen bezoeken om de zaden, die Hij heeft geschapen, te zegenen. Wees nooit ondankbaar, want Hij die beledigd is door uw onverschilligheid is genadig, maar hij is eveneens een rechter over uw daden.

Rosario: Heilige Maagd, vergeef ons onze zonden!
Maria: De Heer is goed, en Hij is diegene die u vergeeft. Tijdens deze periode zult u meer worden aangezet tot zonde: begin met boete te doen en niet eenmaal, maar meerdere malen: tijdens de week, de Heilige Mis en tijdens deze maand. Ga elke zondag te biechten. Aanhoor mij, Mijn kinderen, want zo wandelt ge op Gods weg. Wees er zeker van dat al uw zonden zullen worden vergeven, want, op deze wijze, zult u niet verhinderd worden om uw zielen te heiligen. Wees meer gehoorzaam aan Gods wetten en het zal tot uw vreugde leiden. Het is de enige wet voor uw leven, onfeilbaar en uw gids. Dat de Kerk Gods volk mag blijven lijden en dat de gelovigen en priesters zouden verenigd zijn in geest in hun strijd tegen het kwade. Lieve kinderen, schep geen verdeeldheid onder elkaar, maar wees verenigd, want u bent het gekozen volk. Laat het Heilig Evangelie, het Woord van de Heer, in uw geesten zijn, laat het uw woord zijn, maar laat het boven alles in uw harten geschreven zijn.

Rosario: Heilige Maagd, wenst u iets anders van ons?
Maria: Neen, niets anders voor het volk hier aanwezig, maar ik wens iets van u. Het zou redelijk zijn indien iedereen de andere boodschappen van mijn vorige verschillende verschijningen zou kennen. U zult hen beetje bij beetje lezen op elke zaterdag en er u van vergewissen dat iedereen er naar luistert. Ik zegen u met het Gewijde Water, in de naam van de Vader en de Zoon en de Heilige Geest. De Vader in uw gedachten, de Zoon in uw harten en de Heilige Geest in uw zielen ... nu moet Ik gaan.

Rosario: Heilige Maagd, zult u blijven komen?
Maria: Ik zal blijven komen.

Rosario: En wanneer zult u terugkomen?
Maria: Ik zal komen op de eerste dag van de volgende maand.

Vertaling: Chris De Bodt

8. Taizé: Frère Roger Schutz, biografie (Aflevering 44)

Hoofdstuk 2: Ontstaan van een gemeenschap

De groep van Dombes

In dezelfde periode ontdekte Roger Schutz Notre-Dame-des-Dombes ten noordoosten van Lyon. De eerwaarde Couturier had hem die cisterciënzerabdij aangewezen waarin hij zijn oecumenische vergaderingen hield. Roger deed er een eerste retraite in maart 1942, gevolgd door meerdere andere en hij bleef nauw verbonden aan de abdij.

Ook in 1942 ontmoette Roger Schutz Pierre Souverain, vriend van Max Thurian en tevens vastberaden om zich verder in te zetten voor het gemeenschapsleven. In juli kwam hij naar Taizé voor een eerste experiment in gebed en werk.

In augustus kreeg Roger het bezoek van zijn twee neven Pierre en Jacques Marsauche, zonen van dominee Louis Marsauche. Pierre was oud-leerling van St-Cyr en jong gedemobiliseerd, na geheime zendingen. Hij stond klaar om naar Spanje uit te wijken en via Algiers de Franse vrije zone te bereiken. De twee beleven twee weken in Taizé.

In september kwam Max Thurian op zijn beurt aan om samen met Roger Schutz deel te nemen aan de groep van Dombes. De ‘interconfessionele cel’ door Couturier gesticht begon aan een nieuwe fase. Tot zover verzamelden jaarlijks vooral de Zwitserse Duitstalige dominees en Franse priesters of religieuzen. Ditmaal zouden de gesprekspartners van de katholieken Franstalige Zwitserse dominees zijn. Priester Couturier had Roger Schutz geschreven: "Ze zouden allen samen, katholieken en protestanten, met twaalf zijn ... meer is te veel voor vriendschap. [...] Het onderwerp dient zorgvuldig gekozen en voorbereid, langzaam aan beide kanten ... en men moet veel bidden om elkaar te begrijpen."

Vertaling: Broeder Joseph

9. Jezus' tijdgenoten [aflevering 16]

Woordenboek: letter A

Abba Hilkia

Kleinzoon van Honi de Cirkeltekenaar, tijdgenoot van Jezus [vermoedelijk ouder], was Abba Hilkia een charismatisch regenmaker. De rabbijnse geschriften geven geen details over zijn leven prijs. Een naamloze hassid, door de Palestijnse Talmus aangehaald, houdt misschien verband met hem. Indien waar, dan oppert de naam van zijn dorp, Kefar Imi, een oorsprong uit Galilea. Slechts een anekdote over hem overleeft, maar zeer interessant en leerrijk. Schijnbaar was Abba Hilkia een gewone dagwerker met een sluw karakter. Tijdens een droogte sturen de rabbijnen hem twee boden gelast hem te overtuigen om het te doen regenen. Hij is bezig met ploegen. Zonder op hen te letten beëindigt Hilkia zijn taak en gaat hij blootsvoets weer naar huis. Hij gaat zitten en eet, zonder de gezanten uit te nodigen hem te vervoegen, want er is geen eten genoeg in huis om tafelgenoten te voeden. Na de maaltijd en zonder zich meer om de twee leerjongens rabbijnen te bekommeren vraagt hij aan zijn vrouw om hem op het terras te vervoegen en met hem te bidden om regen te vragen. Ieder in een uithoek op het terras roepen man en vrouw God aan. De wolken verschijnen, maar aan de kant van de vrouw, dat een efficiënter gebed doet veronderstellen. Eens het wonder volbracht vraagt Abba Hilkia dan aan de gezanten de reden van hun bezoek. Ze wilden regen, ziehier antwoordt hij nederig. Zijn gebed is niet meer nuttig. De leerjongens rabbijnen hebben hem door: "We weten wel dat die regen van jou komt," verklaren ze. Dit verhaal toont maar al te goed de psychologie van de charismatische meester aan. Nederig en bescheiden weet hij bij voorbaat wat van hem verwacht wordt. Hij eigent zich de verdienste van het wonder niet toe en beweert ofwel dat het aan het gebed van zijn vrouw ligt, of dat de regen toch ging vallen en zijn gebed overbodig maakte. Maar de gezanten, typische gewone Joden uit die tijd, twijfelen geen seconde dat Abba Hilkia aan de basis van het mirakel ligt. Deze anekdote doet denken aan gelijkaardige anekdotes uit het evangelie waarin, na genezing van zieken, Jezus verklaart dat hun geloof hen gered heeft in plaats van hun genezing aan zijn charismatische macht toe te schrijven.

Vertaling: Broeder Joseph

10. Eucharistische Mirakelen [Aflevering 16]

Het wonder van Augsburg, Duitsland [1194]

De geschiedenis van dit wonder begint met een vrouw uit Augsburg, die op het idee kwam om een geconsecreerde Hostie in haar huis te bewaren. Daarom ontving ze op een ochtend de communie, en haalde de Hostie weer uit haar mond, en bracht het naar haar huis. Daar maakte ze van was twee delen en plaatste de Hostie daar tussen. Ze sloot de randen met was en creëerde op die manier een soort van relikwieënschrijn. Op deze manier bewaarde ze het Heilige Sacrament voor vijf jaar. Gedurende die vijf jaar werd haar geweten geprikkeld zodat ze in 1199 tenslotte alles opbiechtte aan de parochiepriester, die onmiddellijk haar huis bezocht en de Hostie terugbracht naar de Kerk van het Heilig Kruis.

Onder de priesters van de parochie was er een man met naam Berthold, een koordirigent die beschouwd werd als een zeer vroom man. Pater Berthold werd gevraagd om de wassen relikwieënschrijn te verwijderen, en het was ook hij die voor het eerst opmerkte dat een gedeelte van Hostie was veranderd op iets wat op vlees leek, met duidelijke rode lijnen. Alle priesters van de gemeenschap die de opening van de wassen omsluiting meemaakten waren verbaasd. Ze bespraken het onderwerp vrij grondig en bedachten dat de aard van het de Hostie beter te bepalen is als ze het in twee stukken gedeeld kon worden. Tot hun verbazing kon het niet gedeeld worden, omdat het aan elkaar bleef met draadachtige adderen. Toen wisten ze zeker dat het monster het vlees van Jezus Christus was.

11. H. Don Giovanni Bosco [1815-1888]: 4 profetieën

Profetie 3 [vervolg]

Rome! Tot u zal ik vier maal komen.

De eerste keer zal ik uw gronden en uw inwoners treffen.

De tweede keer zal ik het bloedbad en de afslachting zelf tot uw eigen muren brengen. En zult u nog uw ogen niet openen?

Ik zal een derde maal komen en ik zal uw bescherming en verdedigers met de grond gelijk maken, en op het bevel van de Vader, zal het bewind van de schrik, van de vreselijke angst en de verwoesting binnentreden in uw stad.

Maar mijn oordeelkundige mensen zijn nu gevlucht en nog steeds worden mijn wetten met de voeten getreden. Daarom zal ik een vierde bezoek brengen. Wee jullie als Mijn wetten nog steeds als lege woorden worden beschouwd. Er zal misleiding en leugen heersen onder zowel de verstandigen als de onwetenden. Uw bloed en dat van uw kinderen zal uw schandvlekken wegspoelen door Gods wetten. Oorlog, pest en hongersnood zullen de roede en gesel zijn van de trots en verdorvenheid van de mensen.

O vermogende mensen, waar zijn uw glorie, bezit en paleizen nu. Zij zijn nu het puin op de hoofd- en zijwegen.

En u priesters, waarom bent u niet "beginnen rennen om te wenen tussen het voorportaal en het altaar" om God te smeken om een einde te maken aan deze gesels. Waarom bent u niet, met het wapen en het schild van geloof, op de daken van de huizen gaan staan, in de huizen gegaan, langs de grote en kleine wegen, in elke mogelijke hoek, om het zaad van Mijn zwaard te dragen? Weet dat dit het verschrikkelijke zwaard is dat langs twee kanten snijdt en dan Mijn vijanden neerlegt en Toorn van God en van de mensen breekt?

Vertaling: Chris De Bodt

12. Elizabeth Canori Mora [1774-1825]: Profetieën

Profetie 6

Met betrekking tot haar visioen van 7 juni 1815 schreef ze "felle wolven in schaapskleren, meedogenloze vervolgers van de gekruisigde Jezus en van Zijn vriend de Heilige Kerk ... Ik zag de hele wereld geschokt, vooral de stad Rome. Hoe kan ik ooit vertellen wat ik van het Heilige College zag? Vanwege tegenstrijdige doctrines, samen met de seculiere geestelijkheid, werden zij verstrooid, vervolgd en vermoord door de goddelozen ... De reguliere geestelijken hadden niet van een totale verspreiding geleden, maar werden ook gedecimeerd. Talloze mannen van alle standen en posities stierven in het bloedbad, maar niet allen werden veroordeeld, want onder hen waren mensen van fatsoenlijke zeden en anderen van een heilig leven."

Vertaling: Henk

15. Boodschappen aan Valentina Papagna

Valentina Papagna verhuisde in 1955 van Slovenië naar Australië, na eerder moeilijke tijden tijdens haar kinderjaren. Na de plotse dood van haar man, in 1988, startten haar visoenen en boodschappen van Onze Heer Jezus en Onze Hemelse Moeder. Vanaf die tijd evolueerde ze tot een zeer vrome, Rooms-Katholieke vrouw. Zij krijgt de volledige steun van haar geestelijke begeleider en parochiepriester, Vader Valerian Jenko. Zij wenst haar ervaringen en boodschappen te delen, dit enkel om de mensen te helpen dichter bij God te komen en te groeien in heiligheid naar Jezus' en Maria's wens. Als grootmoeder leidt ze nu een eenvoudig en rustig familieleven. Zij vermijdt elke publiciteit, maar is wel genoodzaakt om de boodschappen die haar worden doorgegeven, openbaar te maken, omdat ze niet enkel voor haarzelf zijn. Voortaan zullen haar boodschappen in dit blog worden vermeld.

Boodschap gegeven aan Valentina

De mensen vragen mij om het verschil tussen de Katholieke zielen, Moslimzielen en de zielen van buiten de gewone beschaving, met een verschillend geloof.

Ik antwoordde: "De Heilige Moeder heeft mij gezegd dat het de mensen zijn die verschillende religies hebben doen ontstaan hier op aarde. Zij wees naar de Hemel en zei: Er is maar één God voor allen, maar volgens hun geloof in hun godsdienst en als ze een goed leven hebben geleid op aarde, worden ze steeds gered.

Jezus onze Heer zei: "Er zijn vele kamers in Mijn Vaders huis."

De Katholieken worden het strengst beoordeelt omdat ons veel genade wordt verleend [de sacramenten]. Als wij ongehoorzaam zijn aan de Tien Geboden en we hebben er geen dank voor over, noch ontzag, dan voelt God zich erg beledigd. En zo moeten we dan leren in het Vagevuur tot we volledig gezuiverd en onberispelijk zijn, 100 procent, alvorens voor God te verschijnen.

In het Vagevuur ontmoette ik een dame die ik vroeger kende, alvorens ze was overleden. Ze bevond zich in een plaats als een kerk. Ze knielde en riep me toe. Ik kwam naderbij en zij vroeg mij om haar te helpen. Er waren gebeden en er ging juist een dienst beginnen in de kerk. Zij stond op en ging weg. Daarop vroeg ik haar: "Waarom ga jij nu weg? Het is precies hieruit dat u voordeelt haalt!"

Zij antwoordde: "Neen, ik moet gaan. Ik kan niet blijven. Het is mij niet toegestaan."

Ik zei: "De Gezegende Moeder zal u helpen."

Zij antwoordde: "Ja, de Gezegende Moeder is heel mooi, maar het is mij nog niet toegelaten om tussen deze mensen te verblijven. Ik was gehuwd met een communist die me ervan weerhield om naar de Mis te gaan. Om woordenwisselingen te vermijden, eerbiedigde ik zijn wensen en ging ik niet naar de kerk en woonde nooit de zondagsmis bij. Nu kan in zelfs niet meer naar de Kerk gaan. Ik moet naar buiten gaan en heb geen woorden om te omschrijven hoe bedroefd ik ben."

Ik zei: "U had u niet mogen laten beïnvloeden en naar de Mis moeten gaan terwijl u nog in leven was. Nu is het te laat."

Zij antwoordde: "Ik weet dat ik sterker had moeten zijn, want God toont ons alles persoonlijk en oordeelt ons en wij kunnen anderen niet beschuldigen voor onze eigen fouten."

Onze Heer Jezus is heel precies in wat we doen. We moeten werkelijk lijden en de pijn voelen die sterker en intens wordt zodat wij weten hoeveel pijn wij Hem hebben veroorzaakt in Zijn Heilig Hart, tijdens ons leven.

Ik kende een man die mij vertelde dat hij door een heel ruw en koud gebergte gaat met een groep mensen: "We moeten door deze koude bergstreek en we voelen het waarachtig." Ze droegen versleten hemden, vol met gaten, die voortdurend verscheurd werden door de koude wind. Hij vroeg mij om drie missen op te dragen om van zijn lijden te worden bevrijd. De zielen in het Vagevuur voelen alles met een grotere intensiteit dan wanneer ze op aarde zijn. Soms voel ik me zelfs boos als ik de zielen zo zie lijden en dan zeg ik: "Heer, hoe kunt u dit lijden toestaan?"

Dan voel ik een vrede en een bescherming rondom mij en ben ik Hem en de Heilige Maria, die mij dit alles laten beleven, heel dankbaar. Ook ben ik dankbaarheid verschuldigd aan de Heilige Engelen en de Aartsengel Michaël.

Soms verschijnen er goede zielen, maar soms ook slechte zielen aan mij. Dan bid ik tot onze Heer Jezus: "Alstublieft, als het een slechte ziel is, laat deze dan weggaan. Als het integendeel een goede ziel is, laat deze dan blijven en ik zal helpen."

Ik bid voor Australië en Sydney, voor de levende, werkende mensen en voor de overledenen. Op een dag was ik erg verrast want Johnny O’Keefe kwam tot mij als een Heilige uit de Hemel.

Hij zei: "Valentina, wij zijn bevoorrecht om u hier in Australië te hebben, door zo te bidden voor de mensen uit ons land. Ik moet u voor dit alles werkelijk bedanken." Hij verscheen, gekleed in het wit, en zijn aangezicht was vol van gloed. Hij glimlachte en zag er jong uit.

Vertaling: Chris De Bodt

16. 15 tips om aandachtig te zijn tijdens de Eucharistie

Ik heb nooit de diagnose gekregen dat ik leed aan ADD [Attention Deficient Disorder] en ik denk echt niet dat ik dat heb. Ik geloof dat mijn kenmerk om twee of drie dingen tegelijkertijd te doen een aangeleerd gedrag is. Ik denk dat in de huidige wereld waar verschillende taken vaak voorkomen we onszelf getraind hebben om daar op verschillende niveaus mee om te gaan en onze geest wordt verveeld en zwerft gemakkelijk rond.Daarom is het dat ik een gesprek met u kan hebben terwijl ik een tekt schrijf naar iemand anders terwijl ik terzelfdertijd denk aan wat ik morgen ga doen. Dus neem eens iemand met die mentaliteit naar de katholieke kerk met standbeelden en schilderijen en bevuilde glazen vensters omgeven met mensen en verwacht jij dan dat die zich zal concentreren op de mis? Het is zelfs slechter als de mis in een hedendaagse kerk vol van doodgewone muren en nieuwe kunst en het is zelfs nog moeilijker om zich te concentreren want gedurende een uur vraagt deze arme mens zich af, Wat in ’s hemelsnaam dachten zij?? Waar is het tabernakel?? Waar zijn de knielbankjes??

Met dat in het achterhoofd, heb ik beslist om 15 manieren te geven om de aandacht tijdens de eucharistieviering te verhogen.


Tip 6

Luister naar de homilie!! De priester heeft werkelijk iets te zeggen!! Hij is misschien geen geïnspireerd spreker. Hij is misschien druk bezig geweest de voorbije week of heeft niet de beste preek voorbereid. Je kunt altijd wel wat kritiek hebben op wat de priester te zeggen heeft. Soms kan je een "Ah-ha!"-moment hebben en je afvragen of de pastoor dit persoonlijk in je geest heeft gegrift. Je zult bij jezelf denken, "Neen, dat zou niet kunnen. Ik heb met hem over dit probleem niet gesproken, trouwens, ik ben van een andere stad of parochie en ik heb deze man nooit ontmoet."

Vertaling: Henk


25-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.25 januari 2010
25 januari 2010

Maandelijke boodschap van Onze Lieve Vrouw aan Marija Pavlovic voor de hele wereld:

Lieve kinderen! Dat deze tijd een tijd van persoonlijk gebed mag zijn voor u, zodat het zaad van het geloof mag kiemen in uw harten en dat het mag groeien in een vreugdevolle getuigenis voor anderen. Ik ben met u en wens u allen te bezielen: groei en verheug u in de Heer die u heeft geschapen. Dank om aan Mijn oproep gehoor te hebben gegeven.

Chris De Bodt (www.bloggen.be/medjugorje)

Opgelet: het webadres van de officiële site van Medjugorje is gewijzigd:

http://medjugorje.s3.novenaweb.info/en/

15-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.15 januari 2010
14 januari 2010

1. Haïti: Na Rwanda grootste ramp van de afgelopen zestig jaar?

Een van de zieners van de door de Kerk goedgekeurde verschijningen te Kibeho, Rwanda, beweert dat Jezus haar heeft verteld dat watervloeden, aardbevingen en verstoorde weersomstandigheden tekenen zouden zijn van een belangrijke, dreigende gebeurtenis. Maar de zienster, Valentine Nyiramukiza, de enige van de oorspronkelijke zieners die, naar verluidt, nog steeds verschijningen heeft, zegt dat ze niet zeker is dat de aardbeving van Haïti, onder deze tekens valt. "Ik kan enkel op God wachten die het mij bevestigt," zei Nyiramukiza eergisteren, woensdag.


Eglise Notre Dame Port-au-Prince voor de aardbeving


Eglise Notre Dame Port-au-Prince na de aarbeving







"De Heer heeft mij verteld dat wij elke dag moeten klaarstaan, omdat we de dag en het uur niet kennen en de tijd is kort. De Heilige Moeder heeft mij verteld dat de wereld zich in een heel erge staat bevindt en dat de mensen veel dienen te bidden en dat bidden uit het hart moet komen," voegde zij hieraan toe: "Wij vergeven niet langer meer want de trots heeft bezit genomen van onze harten. We hebben niet meer de harten die God waardig zijn. Het slechte is de norm geworden en het goede de uitzondering. Er bestaat geen verzoening meer omwille van de trots die in de harten heerst. De mensen zijn hun eigen God geworden."

De zienster zei over Haïti, een land gelijkaardig aan armoede en conflicten, als haar eigen geboorteland: "Ik weet niet of dit een teken is van de laatste dagen, maar Jezus heeft mij verteld dat er tekenen van alle soorten onrust zouden zijn en dat het weer zou verstoord zijn. Iedereen en alles zal erbij betrokken worden en het zal allesvernietigend zijn. Er zal onrust heersen onder de mensen. Het goede zal slecht lijken en het slechte zal worden aangeprezen. De Heilige Moeder vertelt hierover niet zoveel, maar zal eerder vragen om goed te zijn, om onze harten te veranderen."

Het was in juni van 2001 dat Bisschop Misago van Gikongoro de uiteindelijke goedkeuring gaf dat de Gezegende Moeder inderdaad in Kibeho, Rwanda is verschenen als de "Moeder van het Woord." De verschijningen begonnen op 28 november 1981, bij het Katholieke schoolmeisje Alphonsine Mumereke. "Ja, de Heilige Moeder verscheen te Kibeho op 28 november en de maanden daarop," zegt de bisschop, "en er zijn meer redenen om aan te nemen dat het wel zo is, dan dit te ontkennen. Dit alles bevindt zich in de Verklaring die de verschijningen te Rwanda officieel goedkeurt," en dat gepubliceerd is door het Vaticaan. Deze verklaring betreft drie van de oorspronkelijke zieners. Valentine Nyiramukiza bevindt zich niet onder de drie goedgekeurde zieners. De reden hiervoor dient voornamelijk te worden gezocht omdat het over gesprekken gaat met de Heer en over dingen die nog dienen te geschieden, maar de zienster geniet de volledige steun van de bisschop, bevoegd voor de plaats waarheen ze verhuisde na de verschrikkelijke genocide in haar land in 1994, die een miljoen levens eiste èn voorspeld werd door de Heilige Moeder, namelijk Brussel.

"Dat was een onmiddellijke straf en volledig te wijten aan de immoraliteit," zegt Valentine, voorafgaand aan de Rwandese Holocaust, wat uitdraaide op één der verschrikkelijkste moordpartijen tussen de rivaliserende Hutus en Tutsis. Twee zieners overleefden de verminkingen niet. Een andere bezweek later aan een ziekte.

Valentine is de enige van de oorspronkelijke zieners die nog een jaarlijkse verschijning heeft, op 15 mei. Haar verschijningen begonnen op 15 mei 1982, toen ze amper negen jaar oud was. Spoedig daarna kreeg ze ook verschijningen van Jezus, die publiekelijk stopten op 20 maart 1993. Immaculée Ilibagiza, schrijfster van diverse bestsellers over de genocide, bevond zich toen onder de twintigduizend aanwezigen. Deze verschijning vond plaats nadat Valentina gedurende twaalf dagen had gevast zonder drinken of eten. Het was een bedroevende gebeurtenis voor ons om te zien hoe zij in tranen afscheid nam van de Heer en waarom zij Hem smeekte om haar mee te nemen.

Onze Lieve Vrouw verschijnt nog steeds aan haar. Zij had het haar ook zo verteld. Dit geschiedt elk jaar op 15 mei. De verschijningen duren ongeveer vier uur en Maria spreekt haar aan in haar geboortetaal, het Kinyarwanda, ook al leeft ze nu dicht bij ons, in Brussel.

Toen ze eerst naar Brussel verhuisde, gebeurden er een aantal mirakels bij haar thuis. Sinds dan staan bij de Katholieke Kerk van België volledig de deuren geopend voor haar. Tijdens een verschijning gebeurde er een mirakel juist voor de ogen van de parochiepriester, toen Maria aan Valentine vertelde dat "Zij nooit gescheiden is van Haar Zoon, onze Heer," en toen zag Valentine de Heer komen van achter Zijn Moeder en Valentine weende tranen van geluk omdat zij Hem zo had gemist. Toen vertelde de Heer haar dat Hij haar Zijn ware aanwezigheid in de Eucharistie wou tonen en aantonen dat zij waarlijk verschijningen krijgt van Zijn Moeder en ook dat Hij waarlijk aan haar is verschenen in Rwanda, ook al is dat gedeelte van de verschijningen officieel niet goedgekeurd.

Jezus daalde toen neer in de handen van Valentine onder de vorm van een Hostie. Iedereen die aanwezig was, was hiervan getuige. Het werd vastgelegd op fim en gefotografeerd. Later nam de parochiepriester de Hostie, alvorens Valentine geroepen werd deze te ontvangen. Het was nadat dit mirakel geschiedde dat alle deuren voor haar open gingen in Brussel.

Valentine Nyiramukiza werd geboren op Kerstmis 1972 en haar familienaam betekent: "diegene die behoort tot de Redder." De verschijningen beginnen nà de Heilige Mis, wanneer Valentina de roep hoort van de Heilige Moeder Maria. "Ik zie haar volledig in het wit, bijna zoals een kloosterzuster, maar met een lange hoofddoek en een blauwe gordel," zegt Valentine die de genocide voorzag als in een film. "Zij hield steeds haar handen opwaarts gevouwen en ik vroeg Haar wat dat betekende en Maria antwoordde hierop dat dit betekent dat Gods genaden onder Haar bescherming staan. Zij is de volheid en de houdster van Gods genade." Een van de missies van Nyiramukiza is "te lijden om zo Jezus te helpen om de wereld en zij die de boodschappen van God bekritiseren, te redden." Onze Lieve Vrouw noemt hen "naar een vogel in Rwanda die steeds maar praat en nooit ophoudt met praten: zij die meer praten dan luisteren."

"Als u het niet wil geloven, geef er dan ook geen kritiek op." De andere boodschap is te bidden voor de mensen die bezeten zijn door de duivel en worden aangevallen door het kwade. Tijdens een der verschijningen heeft Valentine Nyiramukiza gezien dat Onze Lieve Vrouw de bezeten persoon met haar voeten aanraakte en zo onmiddellijk de duivel uitdreef, en dat doet denken aan een beeld van één van haar bekendste verschijningen [Guadalupe]. Zij staat boven iets dat verontrust en Zij vraagt aan Valentine om hetzelfde te doen. Sinds 1999 is het enkel Valentine die nog verschijningen heeft. Zij zegt dat de wereld in een slechte staat verkeert en dat we veel moeten bidden. Zij bidt de hele nacht. Als u haar om twee uur 's nachts roept, is zij aan het bidden.


Immaculée Iligabiza

Immaculée Iligabiza: "Aanvankelijk waren er twaalf zieners, waarvan negen hoofdzieners. Ik heb met de Bisschop gesproken die opnieuw contact zal opnemen met alle overleven zieners om met hen over de aangelegenheid te praten, want enkel de verschijningen van Maria zijn goedgekeurd, niet deze van Jezus. We moeten ons vertrouwen leggen in de wijsheid van de Kerk en bidden dat de Heilige Geest de leiders van de Kerk blijft leiden."

Bron: Spirit Daily

Vertaling: Chris De Bodt

2. Tekens? Gods toorn? Haïti: het land van de Voodoo

Officiële rapporten zeggen dat er 70% Katholieken en 30% protestanten zijn in Haïti. De werkelijkheid is anders: 100% zijn aanhangers van de Voodoo. Dit neemt niet weg dat deze mensen onze hulp en onze gebeden nodig hebben. Priesters en Missionarissen leveren er prachtig werk en doen wat ze kunnen en Europa heeft op gebied van godsdienst geen mooiere cijfers voor te leggen en is volledig geseculariseerd. Morgen kan het onze beurt zijn.

Wat is voodoo?

Voodoo heeft een pantheon van geesten (de Iwa), die op verschillende manieren opgeroepen kunnen worden. Een aantal geesten heerst over verschillende gebieden van het leven, van de liefde, van de rijkdom en van gezondheid tot familie. Elke geest heeft zijn eigen identiteit, symbolen, rituele voorwerpen, liederen en dansen. De belangrijkste geesten zijn Rada en Petwo. De Rada-geesten stammen af van de goden van Dahomey (een gebied in Afrika) en zijn koeler dan de Petwo-geesten die heter en opvliegender zijn.

Het woord voodoo is afkomstig uit het Fon. Dat is de traditionele taal van Dahomey, waar de godsdienst haar oorsprong vindt. Het betekent god of geest. Je kunt eigenlijk zeggen dat voodoo een spirituele godsdienst is met veel ingewikkelde rituelen, zangen en dansen.

In 1492 ontdekte Columbus het eiland Hispaniola, het huidige Haïti, waar de Taino-indianen woonden. Dat waren vreedzame mensen die leefden in harmonie met elkaar en de natuur. Ze werden door de Spaanse overheersers gedwongen tot slavernij in de goudmijnen. De Spanjaarden brachten ook West-Afrikaanse slaven naar Hispaniola. Zij brachten het voodoogebeuren mee vanuit hun eigen cultuur. Het was een vermenging van West-Afrikaanse godsdienstige gebruiken en overblijfselen van rooms-katholieke invloeden. Toen een deel van Hispaniola aan de Fransen werd toegewezen werden leden van dezelde indianenstammen gescheiden om oproer te voorkomen. Doordat de verschillende indianenstammen ook andere talen hadden was de enige manier van communicatie hun religie: voodoo.

Voodoo werd in het geheim bedreven en er waren veel aanhangers, vooral onder de gevluchte slaven. Ten tijde van de Franse revolutie kwamen ook de slaven in verzet tegen de onderdrukking. Voodoo was heel belangrijk in die onafhankelijkheidsstrijd. Door een rituele slachting tijdens een grote bijeenkomst van de slaven, werden ze aangemoedigd te kiezen tussen vrijheid en dood. Hierdoor laaide het verzet hoog op tot de onafhankelijkheid in 1804. Haïti werd de eerste zwarte republiek in de Nieuwe Wereld. De huidige vorm van voodoo is ontstaan uit een samenraapsel van West-Afrikaanse rituelen, het Tainogeloven en het rooms-katholieke geloof.

Voodoo ziet het universum als een magische kosmos. Iedere mens die wordt geboren heeft een stukje van die magische kosmos in zich. Daardoor kan iedereen een tovenaar worden. Voodoo wordt vaak in verband gebracht met zwarte magie (=tovenarij). Mensen denken daarbij aan het prikken van spelden in poppetjes waardoor andere mensen pijn wordt gedaan. Dit is mogelijk voor mensen als ze hun magie voor slechte doeleinden willen gebruiken. Ze kunnen geestelijke krachten manipuleren voor hun eigen voorspoed. Voodoo-aanhangers ontkennen dit niet maar zelf zijn ze nooit actief bezig met tovenarij. De meeste van hen willen er ook niet mee in verband gebracht worden. Over tovenarij doen allerlei verhalen de ronde in Haïti. Zij stammen uit de lange achtergrond van voodoo.

De groepen die zich wel met tovenarij bezighouden worden de rode sekten genoemd. Tovenaars gebruiken de magische krachten van het universum. Zij kunnen wanga’s (gifzakjes) maken en zelfs mensen de dood insturen. Ook zouden tovenaars zombies kunnen maken. Dat zijn schijndoden die na hun begrafenis weer tot leven worden gewekt. Het geloof in zombies komt voort uit de angst voor slavernij. Slaven stierven liever dan dat ze opnieuw slaaf werden. De tovenaar maakt een vergif waardoor het slachtoffer in coma raakt waarbij het net lijkt alsof hij of zij dood is. Wanneer de schijndode is opgegraven wordt een tegengif toegediend. Als mensen in Haïtie onder vreemde omstandigheden overlijden wordt de dode nogmaals gewurgd of doodgeschoten. Zo zal het slachtoffer geen zombie worden. Tovenaars bedrijven hun praktijken altijd op een kruising of een kerkhof omdat dat de enige plekken zijn waar contact kan worden gemaakt met geesten. Ook gewone voodoo-aanhangers zijn daarvan overtuigd.

Het voeden van geesten neemt een centrale plaats in bij voodoo. Dit wordt op verschillende manieren gedaan. De voodooceremonies worden in een ounfò, een voodootempel, gehouden. Het bestaat uit een gemeenschappelijke ruimte, de peristil, met in het midden een pilaar. Deze pilaar staat voor de weg waarlangs de geesten en de energie binnenkomen. Daaromheen worden de ceremonies gehouden. Om de grote zaal liggen kleine vertrekken, de altaarruimten of badji, waar gewijde en rituele voorwerpen ondergebracht zijn. De priester of priesteres heeft het gezag over alle mensen in zijn of haar tempel. Daarom moeten ze eerst een lange opleiding hebben gehad zodat ze beschikken over de kennis die geestelijk inzicht verschaft en over het vermogen goddelijke krachten te bereiken.

Om de geesten op te roepen moet er muziek gemaakt worden met getrommel en zang en er moet worden gedanst. Dit is de rituele drie-eenheid. Elke geest reageert op speciale melodieën, liedteksten en trommelritmen. De priester (oungan), of priesteres (manbo) pakt de heilige ratel en moet eerst Legba, geest van de kruispunten, begroeten en hem vragen de poorten naar het domein der goden te openen. De vier windstreken worden begroet door eerbiedig te buigen en de ratel te schudden. Daarna worden andere geesten begroet. Dan betreedt de lapsas, de meester van het zwaard, de peristil gevolgd door twee rèn drapo, vlaggetjeskoninginnen. De priester kust het gevest van het zwaard en de vlaggenstokken, terwijl hij opnieuw de vier windstreken begroet. Met maïsmeel tekent de priester de veve (heilige symbool) voor Ayizan. Dat is de geest van de eerste priesteres. Tegelijkertijd verscheuren de ounsi (dansers en zangers) palmbladeren. Op deze manier is respect getoond aan de machtige kosmische geesten.

Daarna worden de andere geesten begroet die hun aanwezigheid kenbaar maken door bezetenheid. De Iwa’s ‘berijden’ aanwezigen als een paard. Dit is voor de aanwezigen een gunst omdat ze rechtstreeks in contact staan met de geesten. De bezittende Iwa is vaak herkenbaar aan de bewegingen van de bezetene. Dan volgt er een heel spel tussen de geesten. De gelovigen weten hier achteraf helemaal niets meer van. Ze zijn na afloop allemaal ongedeerd maar wel uitgeput.

Vervolgens wordt een bloedoffer gebracht. Elke geest heeft zijn eigen favoriete dier. Na hun dood wordt het bloed opgevangen en vermengd met zout, stroop en rum en dan smeert de priester het vaak op de lippen van de gelovigen. Het dode dier wordt versierd met veve’s of symbolische tekeningen die horen bij een bepaalde geest en zijn vlees wordt bereid zodat de geesten en gelovigen het op kunnen eten. Ze worden op de grond getekend met maïsmeel, as, gemalen baksteen of kruit. Een veve bestaat uit een geheel van geometrische lijnen. Er is veel ervaring voor nodig om ze goed te kunnen tekenen. Als de veve getekend is wordt hij besprenkeld met rum en legt men er kleine voedseloffers op. Dan schudt de priester de heilige ratel e mompelt gebeden met als doel de Iwa zich op 1 punt te laten concentreren. Een veve is een enorme magneet voor goddelijke kracht. In de voodootempel staan natuurlijk een heleboel voorwerpen die een speciale betekenis hebben. Zo zijn er voodooflessen die in de tempel staan als offer aan een bepaalde god. Ze zijn versierd met lovertjes en stof in de kleuren van de geest. In doorzichtige flessen worden vaak poppen gestopt die bedoeld zijn om boze geesten op afstand te houden of gebruikt worden voor waarzeggen. Poppen worden ook vaak zo op het altaar gelegd. Ook deze zijn in de kleur van de geest voor wie ze bedoeld zijn. Verder bestaan er Paket kongo. Dit zijn uivormige, met stof omwikkelde pakketjes die een mengsel van kruiden en poeders bevatten. Tijdens een ceremonie bij volle maan worde ze dichtgebonden met een lint in de kleur van de geest die erin zit, om hem te beschermen en vast te houden. In dit lint moeten zeven knopen worden gelegd. Bovenin worden veren gestoken en soms zijn ze nog verder versierd. Ze werken 7 jaar. De paket kongo verlenen de tempel bescherming en priesters gaan ermee over het lichaam van een zieke om hem te genezen.

Voodoo is een mengsel van monotheïsme en pantheïsme. Er is een oppergod, Bon Dieu of Bondyé, die onbereikbaar is voor de gewone mensen. Deze god communiceert met de mensen door een pantheon van boodschappergeesten. Dit zijn de Iwa of mistè. De Iwa brengen de mens in aanraking met het universum door bezetenheid. Ze kunnen in de natuurlijke omgeving huizen of in door de mens gemaakte voorwerpen. De geesten beheersen allemaal verschillende aspecten van het menselijk handelen. Niet alleen de positieve, maar ook de negatieve aspecten. De geesten zijn ontstaan uit animistische religies, uit de Haïtiaanse geschiedenis of het zijn biologische voorouders. Sommigen zijn heel menselijk, anderen heel vaag en abstract. Het pantheon wordt ook voortdurend uitgebreid en heeft ook regionale en familiale varianten. Voor iedere geest is een altaar in de tempel. Deze altaren staan in de kleine ruimten, badji, aan de buitenkant van de tempel. Op deze altaren worden geschenken achtergelaten en offers gebracht om de Iwa te bedanken voor hulp en leiding.

Voodooceremonies zijn bedoeld voor de hele gemeenschap. Een priester kan ook rituelen uitvoeren die gericht zijn op 1 persoon. De magische baden worden genomen in de tempel of in bronnen of rivieren waarvan bekend is dat er geesten wonen. Als voorbereiding moet je bepaalde ingrediënten verzamelen. Deze worden in een kom vermengd met water en de priester(es) in dienst van de betreffende geest smeert de gelovige ermee in. Na het bad moet je een geldstuk in de kom gooien om de geest te betalen en de watergeest te bedanken. Lampen worden gemaakt onder toezicht van een priester(es). De pit hangt aan een drijvende speelkaart of gekruiste botsplinters in het oliereservoir. Afhankelijk van de gewenste uitkomst voegt men verschillende stoffen aan de olie toe. Veel voorwerpen zijn vervuld met heilige krachten van voodoogeesten. Sommige worden bij magische handelingen gebruikt, andere bij geboorte, wedergeboorte en geestelijke vooruitgang. De laatste drie zijn de fasen van de voodoomythologie; je wordt als dier geboren, na wedergeboorte en inwijding ben je mens. Na de dood en een jaar verblijf (van de ziel) in de afgrond van de zee is de ziel in een goddelijke kracht veranderd. Voorwerpen van een specifieke geest bewaart men in een speciale altaarruimte in de tempel van die geest. Voorwerpen die van generatie op generatie worden doorgegeven staan thuis op een familiealtaar.

3. Er volgen nog meer zware aardbevingen: Geologen vrezen het ergste

Haïti en omgeving worden in de nabije toekomst bedreigd door een reeks aardbevingen die even zwaar zijn als die van vorige dinsdag. De waarschuwing komt van dezelfde geologen die twee jaar geleden de beving voorspelden.Het was Paul Mann van de universiteit van Texas die in 2008 de alarmbel luidde op een geologencongres in de Caraïben: in de Enriquillo-Plaintain Gardenbreuk ten zuiden van Haïti had zich over een periode van 250 jaar zodanig veel spanning opgebouwd, dat een heftige ontlading ter hoogte van Port-au-Prince onvermijdelijk was. Mann en zijn collega's voorspelden zelfs met grote precisie de kracht van de klap: zeven op de schaal van Richter. Alleen de precieze datum konden de geologen niet aanwijzen.

Mann waarschuwt nu opnieuw dat de aardbeving van vorige week waarschijnlijk maar de helft van de opgesloten energie in de breuk heeft ontladen. Hij verwacht nog minstens één even krachtige beving. Het kunnen er meer worden, want in naburige breuken zit nog veel meer wrijvingsenergie opgesloten.

Zijn collega's Bill McGuire en Uri ten Brink delen zijn vrees. Ze wijzen op een historisch patroon waarbij de Caribische eilanden zowat om de 250 jaar worden getroffen door een ketting van aardbevingen. De laatste keer dat dit gebeurde was in de jaren 1751-1770. De cyclus verspreide zich toen in oostelijke richting. Bijgevolg wordt ook nu de volgende klap verwacht in de Dominicaanse Republiek, die het eiland Hispaniola deelt met Haïti, of verderop op Guadeloupe.


Omdat nog tal van andere breuken in de regio aan ontlading toe zijn, komen ook Jamaica en Cuba in het vizier. Sowieso liggen de miljoenensteden Kingston (Jamaica), Port-au-Prince (Haïti) en Domingo (Dominicaanse Republiek) bovenop dezelfde onstabiele breuklijn. Wanneer de volgende klap komt, daarop moeten de geologen opnieuw het antwoord schuldig blijven. Maar veel langer dan twintig jaar kan hij niet uitblijven, vrezen ze.

4. Léonard is de nieuwe aartsbisschop van België

André-Mutien Léonard [69], de bisschop van Namen, volgt kardinaal Godfried Danneels op als aartsbisschop van België. De bevestiging van het aartsbisdom zal er wel pas vandaag komen. Het aartsbisdom liet weten dat het vandaag een persconferentie houdt en is niet van plan die te vervroegen.

André-Mutien Léonard werd op 6 mei 1940 geboren in Jambes. In 1964 werd hij priester gewijd. Ook zijn drie broers werden priester. In 1991 wijdde kardinaal Danneels hem tot bisschop van Namen. Twee jaar eerder had Léonard de naam Mutien aan zijn voornaam toegevoegd nadat paus Johannes Paulus II Mutien-Marie Wiaux, een Waalse broeder van de Christelijke Scholen, heilig had verklaard.

Onze nieuwe aartsbisschop behoort tot de traditionalistische strekking binnen de Kerk en is een hevig voorstander van de verschijningen van Onze Lieve Vrouw te Medjugorje.






03-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2 januari 2010
2 januari 2010

Maandelijkse boodschap van Maria aan Mirjana Dragicevic voor hen die Gods liefde nog niet kennen:

"Lieve kinderen, vandaag vraag Ik u, in volle vetrouwen en liefde, om u met Mij op de weg te begeven, omdat Ik u wens vertrouwd te maken met Mijn Zoon. Wees niet bevreesd, Mijn kinderen, Ik ben hier met u, Ik ben aan uw zijde. Ik toon u de weg om uzelf en de anderen, met een oprecht berouw in het hart, te vergeven en te knielen vóór de Vader. Laat alles in u vallen dat u belet om lief te hebben en te redden, zodat u met Hem en in Hem kan zijn. Beslis voor een nieuw begin, een begin van oprechte liefde die komt van God zelf. Dank u."

2. Verslag bezoek Kardinaal Christoph Schönborn aan Medjugorje

Maandag 28 december 2009

Christopher Schönborn, Aartsbisschop en Kardinaal van Wenen, komt vandaag aan in Medjugorje. Oorspronkelijk was het bezoek gepland vanaf 8 december. Hij zal er de overgang naar het Nieuwe Jaar doorbrengen, gesprekken houden en er ook rustig, in gebed, zijn tijd doorbrengen. Bij zijn eerste bezoek aan de Parochie van de Heilige Jacobus, wordt hij begroet door Vr. Pétar Vlasic, de parochiepriester en ontmoet hij ook een aantal Franciscaanse broeders, waaronder de voormalige parochiepriester, Vr. Tomislav Pervan. Een kamer voor zijn verdere verblijf is voorzien bij de Cenacolo gemeenschap van Zuster Elvira en ook bij Marija Pavlovic, één van de zes zieners, die reeds regelmatig een bezoek heeft gebracht aan de kathedraal van Wenen. Hij zal actief deelnemen bij het afnemen van de biecht en zal de hoofdcelebrant zijn tijdens de mis op ouderjaarsavond, bij de overgang van het oude naar het nieuwe jaar.

Dinsdag 29 december

Samen met Marija Pavlovic bezoekt de Kardinaal de Heilige plaatsen te Medjugorje, onder meer de Podbrdo met het Blauwe Kruis en het Mariabeeld, dat vorig jaar nog werd beschadigd door vandalen.






Woensdag 30 december

Om 9 uur 's morgens vierde de Kardinaal de Duitstalige mis, samen met 9 overige priesters. 's Namiddags, om 15 uur, houdt de Kardinaal, die geen ogenblik aarzelde om Medjugorje te prijzen, een krachtige toespraak in de kerk, voornamelijk rond het thema van Gods Barmhartigheid. Zijn eerste woorden waren "Hvaljen Isis i Maria" [Geloofd zij Jezus en Maria]." Meerdere malen herhaalt hij deze gebruikelijke begroeting tussen de zieners en de dorpelingen van Medjugorje.

"Beste broeders en zusters, hier in de Kerk, in Medjugorje en elders, ook zij die luisteren naar de radio, ik zou graag deze catechese van genade aanvangen met twee van Jezus' zinnen. Hij zegt tot de apostelen, in Lucas 6:36, Wees barmhartig, zoals jullie Vader barmhartig is en bij de Zaligverklaring vinden we, onder Mattheüs 5:7, Gelukkig de barmhartigen, want zij zullen barmhartigheid ondervinden. Wat betekent barmhartigheid? Medelijden? Wat bedoelt Jezus wanneer Hij zegt dat we barmhartig moeten zijn, zoals Zijn Vader? Elke dag worden we met deze vraag geconfronteerd: "Wat betekent het om barmhartig te zijn? Waar is de barmhartigheid ... Is een moeder, die alles aan haar kinderen toelaat, barmhartig? Neen, zij kan niet barmhartig zijn, zonder rechtvaardig te zijn ...


Als je kijkt naar een plaats als Medjugorje, kunt u een supermacht van barmhartigheid zien. Vele barmhartige daden zijn hier geboren of werden hier ondersteund. Wat een diep gevoel van mededogen is er in Jezus. Veel daden van barmhartigheid in de Kerk zijn precies op deze manier geboren, zoals het werk van Moeder Teresa, die niet kon aanvaarden dat de mensen op straat stierven, of Moeder Elvira, hier in Medjugorje, de stichtster van de Cenacolo gemeenschap, waar jongeren kunnen afkicken van hun verslaving. Zij kon er niet tegen om de jongeren aan de drugs te zien en daardoor hun leven vernietigen. Wat is deze diepe, diepzinnige emotie die we mededogen noemen? "

Tijdens een aangrijpend moment van zijn spreken dringt de Kardinaal er bij de menigte op aan om op te staan en samen met hem het welbekende Medjugorjelied "Gospa Majka Moja" mee te zingen. Hij lacht hartelijk en zingt mee.

Tenslotte beëindigt de Kardinaal zijn toespraak met de woorden: "Ik geloof dat er in de Kerk vele gebeurtenissen zijn, die vanuit menselijk standpunt ogenschijnlijk onmogelijk lijken."

Het bezoek en de steun van een dergelijke, prominente Vaticaanse Kardinaal, wordt door velen gezien als een zeer positieve aanwijzing inzake het standpunt van de Kerk over de verschijningen. Wie meende dat het bezoek van de kardinaal eerder een privaat karakter had, werd verrast door zijn onverholen aanwezigheid... Hij beklom de Verschijningsberg in het gezelschap van Marija Lunetti, hij hoorde de biecht en ging in stilte bidden in de aanbiddingskapel.

31 december

Overgang van Oud naar Nieuw

Duizenden mensen van over de hele wereld, waaronder opvallend veel jongeren, bevinden zich ondertussen te Medjugorje, Bosnië-Herzegovina. Een massa bedevaarders verzamelden zich rond de Kerk van de Heilige Jacobus de Meerdere, om er te gaan deelnemen aan de historische Oudejaarsavondmis, die zal worden opgedragen door Kardinaal Christoph Schönborn. Vóór de kerk brengen de jongens en de meisjes van de Cenacologemeenschap een levende kerstvoorstelling. De aanbidding van het Heilig Sacrament begon om 22 uur en de Misviering, die de Kardinaal opdroeg in het Latijn, ving aan om 23.15 uur. Het hele programma werd simultaan vertaald in vele wereldtalen en op het radiostation Mir is alles live te beluisteren. Alles werd opgeluisterd door een internationaal samengesteld koor en orkest.

Om 11.43 uur precies was het tijd voor de homilie van de kardinaal:

"Beste broeders en zusters hier in de kerk en op de pleinen voor de Kerk en het gele gebouw, wij zijn ons allen bewust welk groot voorrecht het is om Oudejaarsavond te mogen vieren zonder champagne."

De mensen lachten en de Kardinaal voegde er aan toe: "Dit volgt misschien nog later," opnieuw gevolgd door gelach en handgeklap.

Hij vervolgde: "Maar nu is het ons toegestaan om het begin van het Nieuwe Jaar samen met Jozef, Maria, het Kindje in de kribbe en de herders te vieren. Deze dagen zijn wij allen naar Medjugorje gekomen, in het bijzonder om dicht bij de Moeder van de Heer te zijn, of beter nog zeggen we dat we naar hier zijn gekomen, omdat we weten dat de Moeder Gods dicht bij ons wenst te zijn.

Met Haar wensen we het Nieuwe Jaar te beginnen. En het eerste wat mij aangrijpt, wanneer ik aan de kribbe en de herders denk, is dat er geen engelen aanwezig waren. En alhoewel er hier bij de kerstscène een engel is, zegt de Bijbel ons dat er geen engelen bij waren. Zij bevonden zich in de velden met de herders ... een heel leger engelen. Het was van de herders zelf, dat Jozef en Maria dit moesten vernemen.

Ook wij hebben de Gospa niet gezien. Maar er zijn hier mensen die er ons over hebben verteld en wij hebben er alle vertrouwen in dat de Moeder van God werkelijk dicht bij ons is. Het geloof gaat van oor tot oor en precies dit maakt indruk op mij in het evangelie van vandaag. We moeten eerst het "goede nieuws" vernemen. We hebben twee oren, twee ogen en slechts één mond, wat betekent dat we veel moeten luisteren, zien, en er daarna ook over spreken. En wat worden we verondersteld om te zeggen? We worden verondersteld om verslag uit te brengen over wat we gezien en gehoord hebben. De wereld heeft nood aan een nieuwe evangelisatie en dat is enkel mogelijk door mensen die niet kunnen stil houden wat ze gezien en gehoord hebben.

We hebben allen het geloof ontvangen, en door ons doopsel hebben we allen de taak gekregen om dit geloof door te geven. Zo brachten de herders verslag uit over wat hen was medegedeeld en van daar af ging het door. Het Evangelie, het "goede nieuws" werd verkondigd, en zij die het verhaal vertelden, klonken geloofwaardig. Zij die hoorden, zagen eveneens dat het woord en het leven in overeenstemming was met elkaar: dat wat de getuigen zagen is ook zo tijdens het leven.

Hoe kunnen we getuigen van het goede nieuws? Eerst en vooral door naar Maria te kijken. Maria hield al het gebeuren in Haar hart en dacht erover na. Broeders en zusters, wat we in deze tijden het meeste nodig hebben is het gebed. Ik zeg dit met enige droefheid. Ik weet dat ik niet genoeg bid, ondanks dat het gebed "het leven" is. Zonder deze levende verhouding met God, wordt ons leven droog en leeg.

Wat vertelt de Moeder van God ons al die tijd? Bid. Maak tijd vrij voor het gebed. Is dat geen goede beslissing voor het Nieuwe Jaar? Voor ons priesters en diakens? Voor ons allen? Tijd voor gebed. Het verleent zoveel sterkte en vreugde. Zo'n klaarheid. Laat ons Maria vragen dat Zij ons helpt om meer te bidden. Als we bidden is ons woord ook vol van leven. En dan wordt onze getuigenis geloofwaardig.

Ik wens u iets te vertellen over wat de apostel Paulus ons heeft gezegd. Het Jaar van Sint Paulus is reeds voorbij en nu zijn we in het Jaar van de Priesters. Maar het woord van de apostel Paulus was zo sterk, omdat het vol van leven was. In de lezing van vandaag spreekt hij over God die Zijn Zoon zendt, zodat ook wij Zijn zonen kunnen worden. De dochters worden hier niet uitgesloten. Dochters en zonen worden hier tezamen bedoeld. Maar Paulus zegt dat we geroepen zijn om zonen te worden, geen slaven. Zoals Jezus de Zoon van God is, worden wij verondersteld om God, Vader te noemen. In het begin van dit jaar vertelt de apostel Paulus ons: "U bent zonen en geen slaven."

Ik geloof dat Medjugorje een plaats is waar velen mensen biechten. De biecht is een bevrijding van de slavernij van de zonde. Niets maakt ons meer slaaf dan de zonde. God wil dat we als zonen zijn: de vrijheid van de kinderen van God. Daarom schonk Hij ons het Sacrament van de Verzoening. En zo krijgen we een nieuwe verhouding met God en kunnen we Hem Abba noemen. Jezus nodigde ons op die wijze uit, zodat wij op Hem kunnen vertrouwen, zodat we op God kunnen vertrouwen. Wij hebben zo'n vrees voor God."

De kardinaal ging verder met: "Jezus, ik vertrouw op U," in het Kroatisch en het Pools, en vervolgde dan: "Paus Johannes Paulus II liet ons een boodschap na: vertrouw op Gods genade. Vertrouw op de barmhartigheid van Jezus.

Dit vertrouwen kan soms groots zijn, als het leven moeilijk wordt: als het huwelijk een last wordt, als een ziekte op ons weegt, als we niet zeker zijn over de toekomst van ons werk. Als we dan kunnen zeggen: "Jezus, ik vertrouw op U, dan kan dit groots zijn. Vertrouwen is werkelijk een daad van geloof. En opnieuw kijken we naar Maria. Wie heeft er meer van dit vertrouwen en geloof getuigd dan Maria? Jezus, ik vertrouw op u. Dat moet ons programma worden voor het komende jaar.

Het is nu bijna middernacht en het knalt [hiermee verwijst hij naar diegenen die buiten vuurwerk aan het opsteken zijn], maar wij feesten niet, wij bidden. Wij feesten niet, maar we zingen.

Nog een laatste woord: de herders kwamen terug en loofden God voor wat ze gehoord en gezien hadden. Ook wij zullen terugkeren naar huis, zodat wij getuigen kunnen zijn van het evangelie en eerst God loven. Ik hoop dat we allen huiswaarts kunnen keren na ons verblijf hier en God loven om wat we gezien en gehoord hebben. Dan zullen ook de mensen ons geloven als we erover spreken, dan zal ons woord ook geloofwaardig worden. Nu is bijna middernacht, precies het juiste ogenblik om ons geloof te onderwijzen. Met dit geloof gaan we het Nieuwe Jaar in. God, zegen dit jaar."

Tegen 1.30 uur is de mis beëindigd.

1 januari

Vandaag, op de Feestdag van de Moeder Gods, had Marija Pavlovic heeft een bijzondere verschijning om 22.47 uur op de Podbrdo, naast het beeld van Maria. Het was koud en het regende onophoudelijk. Duizenden pelgrims kwamen opdagen. Na de verschijning zei Marija dat Onze Lieve Vrouw op een wolk neerdaalde, in een grijs kleed en een witte doek. Talrijke engelen vergezelden Haar en Zij was erg gelukkig. Onze Lieve Vrouw gaf de volgende boodschap door:

"Lieve kinderen, dank u. U bent Mijn hoop. Ik zegen u allen. U bent mijn vreugde. Blijf u bekeren en leef met vreugde naar Mijn boodschappen."

Ook zei Marija Pavlovic nog dat Onze Lieve Vrouw lange tijd bad voor ons: "Zij bad over ons en keek iedereen aan. Zij zegende ons allen en ook alle meegebrachte religieuze voorwerpen."

Alle aanwezigen baden hierop zeven maal het Onze Vader, het Wees Gegroet en het Glorie zij de Vader, als dank voor Haar aanwezigheid onder hen.

2 januari

Vandaag keert de kardinaal terug naar Wenen.

Tot slot nog het volgende artikel uit Catholic World News:
Verschillende opvattingen over Kardinaal Schönborns bezoek aan Medjugorje

Kardinaal Christoph Schönborn uit Wenen is deze week in Medjugorje geweest om de plaats te bezoeken waar de Maagd Maria, naar verluidt, sedert 1981 zou verschijnen. De kardinaal ontmoette sommige "zieners" die beweren op een regelmatige basis boodschappen te ontvangen van de Maagd. Ook droeg hij de mis op in de parochiekerk van Wenen.

De Oostenrijkse kardinaal was voorzichting door te benadrukken dat hij een "privébezoek" maakt, door de authenticiteit van de beweerde verschijningen niet te onderschrijven en aldus niet in te gaan tegen het officiële richtlijn van de Kerk dat bedevaarten naar Medjugorje ontmoetigt. Niettemin wordt het bezoek van de kardinaal door vele voorstanders van de Medjugorje zieners aanzien als een stilzwijgende goedkeuring, vooral toen de kardinaal zei dat het onmogelijk is om de "goede vruchten" te ontkennen van het Medjugorje verschijnsel en nam waar dat sommige gebeurtenissen elke natuurlijke uitleg het hoofd bieden.

Is het hoe dan ook mogelijk om een volledig andere uitleg te geven aan het bezoek van de kardinaal? Kardinaal Schönborn is lid van de Congregatie voor de Geloofsleer dat, naar verluidt, het Medjugorje verschijnsel bestudeert, en kan informatie verzamelen om zo het Vaticaan te helpen om een definitief standpunt in te namen over de verschijningen. De kardinaal heeft ongetwijfeld veel invloed binnen het Vaticaan. Hij is een vroegere student en een nauwe medestander van Paus Benedictus XVI, die het redactioneel comité voorzat dat de Catechismus van de Katholieke Kerk voorbereidde.

6 januari: Schönborn positief over Medjugorje

De Weense aartsbisschop, kardinaal Christoph Schönborn, heeft gisteravond gepleit voor de opname van het ‘Medjugorje-fenomeen’ in het normale pastorale optreden van de Kerk. Hij deed dat naar aanleiding van zijn recente privé-bezoek aan het Mariaheiligdom in Medjugorje, in Bosnië-Herzegovina.

Tegen de persdienst van het aartsbisdom Wenen sprak Schönborn over de "vele positieve vruchten van Medjugorje." De kardinaal acht het noodzakelijk om "het Medjugorje-fenomeen te ontdoen van drama." Buitengewone gebeurtenissen spelen volgens Schönborn tegenwoordig een ondergeschikte rol. Tot zijn verrassing trof Schönborn in Medjugorje vooral "een leerschool van het normale christelijke leven" aan. "Het gaat daar om het geloof in Christus, om gebed, om de eucharistie, om praktische naastenliefde en om de versterking van het christelijke leven van alledag," aldus de kardinaal.

De zieners die Schönborn tijdens zijn bezoek ontmoette, onder wie Marija Pavlovic-Lunetti, waren volgens hem "normale en vrolijke jonge mensen." De aartsbisschop was positief verrast door het grote aantal jongeren dat in Medjugorje komt en over het feit dat er zeer veel gebruik wordt gemaakt van het sacrament van boete en verzoening.

Schönborn zegt in het gesprek met de persdienst voorstander te zijn van een "onderzoek naar het fenomeen in het licht van het Tweede Vaticaans Concilie." In de gebeurtenissen rondom Medjugorje speelt de sensus fidelium, de geloofszin van de gedoopten, een voorname rol. Toch zegt Schönborn niet vooruit te willen grijpen op een officiële kerkelijke beslissing over de authenticiteit van de verschijningen. Hij zegt zich te willen houden aan de richtlijnen die de Joegoslavische Bisschoppenconferentie in 1991 opstelde. Daarin wordt benadrukt dat "niet vaststaat of de gebeurtenissen in Medjugorje van bovennatuurlijke aard zijn."

Volgens kardinaal Schönborn echter "kent men de boom aan de vruchten" (Mat 12,33). De boodschappen die de zieners van Medjugorje zeggen te hebben ontvangen, raken volgens de Oostenrijkse prelaat aan "de kern van het evangelie." Volgens Schönborn zou de Kerk zich in haar pastorale optreden meer door de gebeurtenissen rondom Medjugorje moeten laten inspireren.

8 januari: Schönborns opgetogenheid veroorzaakt hevige beroering

Afgelopen herfst deden de geruchten reeds de ronde. Na lange jaren van verwarring onder de kudde schapen en hevige debatten [vooral onder de tegenstanders van Medjugorje], na perioden van vele vragen, ging het Vaticaan richtlijnen uitvaardigen over de bekende bedevaardplaats, zei de Kardinaal van Sarejevo, die aanwijzingen gaf dat deze richtlijnen niet gunstig zouden uitvallen.. "Alles ging volgen," zei hij, "tegen het einde van het jaar: Ik denk niet dat we nog lange tijd zullen moeten wachten, ik denk dat het nog dit jaar zal zijn, maar het is nog niet duidelijk ... Ik ga naar Rome in november om de dingen te bespreken," aldus Kardinaal Vinko Puljic, de afgelopen maand oktober.

De Bisschop van Mostar, Ratko Peric, die normaal het beslissingsrecht zou hebben hieromtrent, maar wiens bevoegdheid hierover meer dan twintig jaar geleden werd weggenomen, toen zijn nauwe verwant en voorganger de verschijningen probeerde te verbieden, liet hetzelfde uitschijnen. Paus Benedictus zou eindelijk rond de verschijningen oordelen, en ze zelfs misschien afwijzen. Althans dat was de hoop van een bende lasteraars, die sedert jaren de mensen bestoken met emails tegen Medjugorje, op aangeven van de Bisschop.

Zo waren er hevige emoties vorige week, toen een invloedrijke Kardinaal, Christoph von Schönborn uit Wenen, beter gekend als Kardinaal Schönborn, niet alleen een bezoek bracht aan Medjugorje, maar vrij rondging binnen het oord en er op Oudejaarsavond zelfs de mis opdroeg, tezamen met de pelgrims. Minstens bij één gelegenheid werd hij begeleid door een van de ziensters, Marija Pavlovic, die samen met hem mee de Heuvel der Veschijningen, de Podbrdo, optrok en hiermee een discussie op gang bracht die enkel maar als positief kan worden verklaard met betrekking tot de verschijningen.

"Wie kan zulke dingen in elkaar zetten?" vroeg hij zich meteen af bij zijn aankomst. "Wie kan zo'n zaken uitvinden? De Mensen? Neen, dit is niet een handeling van mensen." Ook sprak de Kardinaal over Medjugorje als "een supermacht van Gods barmhartigheid." "De Kardinaal pleit zelfs voor een integratie van het Medjugorje fenomeen binnen de pastorale werken van de Kerk," aldus een Oostenrijks radiostation, "De Aartsbisschop van Wenen maakte rond Kerstmis een privé bezoek aan de bedevaartsplaats waar Maria verschijnt. Hij wou de plaats van waar de goede vruchten allemaal komen, zelf met eigen ogen zien."


Kardinaal Schönborn op de Podbrdo

Dit betekent echt zeker niet dat de Kerk de plaats officïeel goedkeurt. De Kardinaal is niet de Voorzitter van de Congregatie voor de Geloofsleer. Mààr, hij is wèl een nauwe bondgenoot van de Paus èn lid van de Congregatie. Nog meer, Kardinaal Schönborn leidde de groep die de Catechismus schreef, een expert dus op het gebied van de Kerkelijke Leer. Dit maakt het moeilijk voor de tegenstanders om hun zaken verder te verdedigen. Ze kregen de wind tegen.

"Over Medjugorje," zei de Kardinaal, "heeft de Kerk nog geen standpunt ingenomen. Een commissie van Joegslavische Kardinalen gaf in 1991 het oordeel non consat de supernaturalitatae, waardoor het bovennatuurlijke van de verschijningen niet werd bevestigd. Niemand weet wat de uiteindelijke beslissing zal worden. Maar in plaats van een verwerping," ging de eminente Kardinaal nog door, "blijft de mogelijkheid zeker nog open dat alles inderdaad een bovennatuurlijke gebeurtenis is." De Kardinaal zei dat het de bedevaarders en de priesters is toegestaan om naar Medjugorje te komen, zolang men het niet aanziet als een officïele parochiegebeurtenis, iets wat reeds lang geleden door Rome werd medegedeeld.

"Zijn uiteenzetting dat wanneer ik de vruchten van Medjugorje in Wenen zie, ik alleen maar kan vaststellen dat de boom goed is, bracht een verbluffende opheldering," aldus een interviewer van Vercerni List, een krant in Bosnië-Herzegovina en Kroatië.
Verschillende opvattingen over Kardinaal Schönborns bezoek aan Medjugorje

Kardinaal Christoph Schönborn uit Wenen is deze week in Medjugorje geweest om de plaats te bezoeken waar de Maagd Maria, naar verluidt, sedert 1981 zou verschijnen. De kardinaal ontmoette sommige "zieners" die beweren op een regelmatige basis boodschappen te ontvangen van de Maagd. Ook droeg hij de mis op in de parochiekerk van Wenen.

De Oostenrijkse kardinaal was voorzichtig door te benadrukken dat hij een "privébezoek" maakt, door de authenticiteit van de beweerde verschijningen niet te onderschrijven en aldus niet in te gaan tegen het officiële richtlijn van de Kerk dat bedevaarten naar Medjugorje ontmoetigt. Niettemin wordt het bezoek van de kardinaal door vele voorstanders van de Medjugorje zieners aanzien als een stilzwijgende goedkeuring, vooral toen de kardinaal zei dat het onmogelijk is om de "goede vruchten" te ontkennen van het Medjugorje verschijnsel en nam waar dat sommige gebeurtenissen elke natuurlijke uitleg het hoofd bieden.

Is het hoe dan ook mogelijk om een volledig andere uitleg te geven aan het bezoek van de kardinaal? Kardinaal Schönborn is lid van de Congregatie voor de Geloofsleer dat, naar verluidt, het Medjugorje verschijnsel bestudeert, en kan informatie verzamelen om zo het Vaticaan te helpen om een definitief standpunt in te namen over de verschijningen. De kardinaal heeft ongetwijfeld veel invloed binnen het Vaticaan. Hij is een vroegere student en een nauwe medestander van Paus Benedictus XVI, die het redactioneel comité voorzat dat de Catechismus van de Katholieke Kerk voorbereidde.

Naast de Congregatie voor de Geloofsleer is hij ook nog eens lid van de Congregaties van de Oosterse Kerken en de Katholieke Vorming [Seminaries etc...]. Hij is lid van de Pauselijke Raad voor de Cultuur, de Pauselijke Commissie voor het Cultureel Erfgoed van de Kerk als de Bijzondere Raad voor Europa van het Algemeen Secretariaat van de Synode van Bisschoppen. De Kardinaal is bovendien Kerkelijk Rechter voor de Gelovigen van de Byzantijse Liturgie in Oostenrijk.

Een biografie zegt verder dat "in samenwerking met de Aartsbisschoppen van Parijs, Brussel, Lissabon en Boedapest, Kardinaal Schönborn nauw betrokken is bij de herevangelisering van Europa. Hij is actief in het brengen van samenwerking tussen nieuwe bewegingen [zoals de Charismatische Vernieuwing] en de hiërarchische structuur van de Kerk en wordt herkend voor zijn interesse voor het Oosterse Christendom en de Orthodoxe geestelijkheid. In Oostenrijk en Europa heeft Kardinaal Schönborn werk verricht bij het verzoenen van de Christenen en de Joden."

Zo’n CV geeft zijn woorden uiteraard nog meer kracht, en er waren verrassende woorden. Maar er was ook een waarschuwende toon:

"Het hoogste orgaan binnen de Kerk is de Heilige Stoel, de Heilige Vader en zijn Congregatie voor de Geloofsleer en dat is het hoogste gezagsorgaan in alle aangelegenheden met betrekking tot het geloof en de zedenleer," verklaarde Schönborn, waarbij hij van de tafel veegde dat de plaatselijke bisschop het beslissingsrecht zou hebben over Medjugorje.

"Er komt geen beslissing," voegde hij hieraan toe, "tot het verschijnsel stopt." Een spectaculaire bevestiging van wat de voorstanders nu al meer dan twintig jaar beweren. "Zowel in Fatima als Lourdes, stopten eerst de verschijningen, alvorens de Kerk er een beslissing over nam, een uiteindelijke beslissing," zei hij. "Vroeg of laat zal er ook hier vrede heersen, maar tot dan laten we de vrije keuze over aan de Moeder van God."

Het was niet de enige maal dat hij Medjugorje met Lourdes en Fatima vergeleek.

De kardinaal zei: "Er zijn drie zaken die met dit fenomeen zijn verbonden:
  • Bijna steeds verschijnt Onze Lieve Vrouw aan kinderen. Het waren daarom geen intelligente of zeer vrome kinderen, maar eerder normale kinderen. Bernadette kon niet schrijven. Zij was 14, bijna zou oud als de kinderen toen hier de verschijningen begonnen.
  • Ten tweede geeft Maria Haar boodschappen door via de kinderen. Dat kan beledigend zijn voor een Bisschop, want waarom komt Ze niet naar het huis van de Bisschop? Waarom komt Zij naar een heuvel, bijna enkel met stenen bezaaid of bij een rivier? Niet de gemakkelijkste plaatsen. In Fatima verscheen Zij in het struikgewas. Zij geeft de boodschappen door aan kinderen , omdat kinderen niet ingewikkeld in elkaar zitten.
  • Ten derde lijkt het er op alsof Onze Lieve Vrouw Haar eigen programma heeft. In Fatima verscheen ze vóór de Russische Revolutie en gaf ze een boodschap. Toen het rationalisme op haar hoogtepunt was, verscheen Zij te Lourdes. Zij verscheen in Joegoslavië op een ogenblik dat wij er geen notie van hadden dat het land zou uiteenvallen in een tijd dat Katholieken, Moslims en Orthodoxen onder elkaar woonden. Zij verscheen onder de naam Koningin van de Vrede. Ik dat dat theologen deze ordening van Haar verschijningen en de context van het fenomeen Medjugorje zouden moeten bestuderen.
Ik ben geboeid door de samenhang van Medjugorje met andere plaatsen, waar Maria verscheen," ging de eminente Kerkelijke leider verder, "ik zeg steeds dat er basisbeginselen zijn bij Haar verschijningen. Een stijl die Maria in het bijzonder kenmerkt."

In zijn Nieuwjaarspreek te Medjugorje [samen met de Franciscaanse priesters die achter de verschijningen staan], voegde de kardinaal hieraan toe: "Deze dagen zijn we allen vooral naar Medjugorje gekomen om erg dicht bij de Moeder van de Heer te zijn. Om meer precies te zijn: wij zijn naar hier gekomen omdat we weten dat de Moeder van God wenst dat we dicht bij Haar zijn."

"We kunnen niet ontkennen dat bedevaarders hier nu reeds meer dan twintig jaar komen, evenals we niet kunnen ontkennen wat ze in Medjugorje ervaren en hoe dicht ze zich voelen bij de Heilige Moeder. Dit is mijn eerste bezoek, maar sinds in sedert 1991 Bisschop ben, kan ik niet anders dan eenvoudig de vruchten van Medjugorje vast te stellen."

Het zal moeilijk zijn om zich negatief uit le laten over de woorden van de kardinaal. Toch blijven er onenigheden bestaan over wat wordt gezien als de liberale neigingen van de Kardinaal, inbegrepen onenigheden over wat er wordt toegelaten binnen het aartsbisdomp van Wenen en sommige opmerkingen dat hij de neiging heeft om positief te staan tegenover gehuwde priesters. Ondertussen, alhoewel het niet de parochie van Medjugorje zelf is die hieronder lijdt, ondanks dat er hier reeds dozijnen Franciscanen hebben gediend, zijn er twee priestersschandalen als negatief geciteerd en wordt er eveneens negatief gesproken over het materialisme.

En het Vaticaan, die het uiteindelijke beslissingsrecht heeft, heeft nog geen standpunt ingeomen. Er zijn geloofwaardige rapporten dat de huidige Paus, in zijn vorige functie van Kardinaal en Voorzitter van de Congregatie van de Geloofsleer, twee maal Medjugorje heeft ‘incognito’ heeft bezocht. Tegelijkertijd is het ook onwaarschijnlijk dat een nauwe vriend van de Paus naar hier zou komen zonder diens stilzwijgende toestemming. Was het misschien "verklaring" of "richtlijn" die velen hadden verwacht?

"Er is nog geen officiële goedkeuring, maar de formulering laat ook open dat het bovennatuurlijke niet wordt uitgesloten," zei de kardinaal. "De Kerk heeft duidelijk gezegd dat dit niet wordt uitgesloten. Het is noch bevestigd, noch uitgesloten."

"Maar Kardinaal Schönborn maakte geen geheim van zijn eigen geloof en ging zelfs zo ver door het lied Gospa Mojka Moja mee te zingen, geschreven door een pelgrim en feitelijke themalied van Medjugorje. Zijn eerste woorden bij het betreden van het podium, waren Hvaljen Isus i Marija, een Kroatische zin dat zoveel betekent als Geloofd zij Jezus en Maria", schreef een blog, "dat is de normale begroeting onder de zieners en bewoners van Medjugorje. De kardinaal herhaalde deze zin meerdere malen en spoorde het volk aan om het met hem te herhalen."

Hij ging verder, "Als u naar een plaats als Medjugorje kijkt, kunt u een supermacht van barmhartigheid zien. Vele barmhartige daden vinden hier hun oorsprong of worden hier ondersteund."

Onder zijn slotwoorden van een toespraak, zei Kardinaal Schönborn: "Ik geloof dat er in de Kerk vele gebeurtenissen zijn, die vanuit menselijk standpunt ogenschijnlijk onmogelijk lijken." Paus Johannes Paulus II was er ook voor gekend dat hij achter de verschijnijgen stond.

Na het bezoek van de kardinaal kwam er onmiddellijk bezwaar van Bisschop Peric, die nog steeds blijft aanspraak maken over het gezag over de omstandigheden, ook als kreeg hij van het Vaticaan richtlijnen om geen mening te geven over de verschijningen.

De Bisschop bekloeg zich erover dat hij "verrast" was door het bezoek: "Ik wens de gelovigen erover in te lichten dat Kardinaal Christoph Schönborns bezoek geen erkenning betekent over de authenticiteit van de verschijningen van Medjugorje. Ik betreur het dat de Kardinaal, met zijn bezoek, zijn verklaringen en zijn verschijning, het huidige lijden van de plaatselijke Kerk doet toenemen, wat niet bijdraagt tot de nodige eenheid en vrede."

En, alhoewel niet langer bevoegd om nog te oordelen over de echtheid ervan, blijft hij wel zijn gezag behouden over het praktische gedeelte van Medjugorje [zoals over zijn overige parochies] en moet hij ook alsdusdanig te worden erkend. Hij heeft deze macht aangewend om de activiteiten van de bedevaarders en de zieners in te perken.

En ondanks de krachtige berisping aan het adres van Bisschop Peric en de verduidelijking rondom sommige aangelegenheden, ziet het er ook niet naar uit dat er een officiële Kerkelijk standpunt komt. En als dit er komt, zullen we ons hieraan ook strikt houden.

Tenslotte voegde de Kardinaal hier nog aan toe: "Ik zou geduld willen aanprijzen. De Moeder van God is nu al bijna 29 jaar geduldig met ons hier en toont Haar nauwe betrokkenheid en zorg voor de parochie van Medjugorje en talrijke bedevaarders. We kunnen vredevol afwachten en geduldig blijven! Negenentwintig jaar is een lange periode voor ons, maar niet zo’n lange periode voor God!"

15 januari: Antwoord van Kardinaal Christoph Schönborn: kort en goed

Excellentie! Liefste broeder in Christo

Ik heb uw brief van 2 januari jl. ontvangen. Het spijt me dat u de indruk hebt dat mijn bedevaart naar Medjugorje een slechte dienst heeft bewezen aan de vrede. Wees ervan verzekerd dat dit niet mijn bedoeling was! De Moeder van God en Haar goddelijke Zoon zullen alle dingen zeker leiden tot wat goed is. In deze hoop groet ik u broederlijk, in eenheid met de Heer en verblijf ik.

Christoph Card. Schönborn,


3. Dubbel zoveel priesters en missionarissen vermoord in 2009

Wereldwijd zijn in 2009 37 priesters en missionarissen omgekomen door geweld, bijna twee keer meer dan in 2008. Dit meldt Fides, het persbureau van het Vaticaan, op zijn website. Het gaat om dertig priesters, twee religieuzen, twee seminaristen en drie lekenvrijwilligers. Drieëntwintig slachtoffers vielen in Latijns- en Noord- Amerika, elf in Afrika, twee in Azië en één in Europa. De jongste tien jaar werden wereldwijd 261 zielzorgers, onder wie 190 priesters en vier bisschoppen, vermoord.




25-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.25 december 2009: Kerstmis
25 december 2009: Kerstmis

1. Maandelijkse boodschap van Onze Lieve Vrouw aan Marija Pavlovic voor de hele wereld

"Lieve kinderen! Op deze vreugdevolle dag breng Ik u allen vóór Mijn Zoon, de Koning van de Vrede, zodat Hij u Zijn vrede en zegen kan schenken. Kleine kinderen, deel die vreugde en zegen in liefde met de anderen. Dank om aan Mijn oproep gehoor te hebben gegeven."

2. Jaarlijkse boodschap van Maria aan Jakov Colo op 25 december

Jakov Colo kreeg op 11 september 1998 te horen dat hij daags daarop zijn laatste dagelijkse verschijning zou krijgen. Sindsdien krijgt Jakov enkel nog een verschijning van Maria op Kerstmis. De verschijning begon om 14.35 uur en duurde 12 minuten.

"Lieve kinderen! Al de tijd dat God Mij toestaat om met u te zijn, wens Ik u te leiden op de weg die leidt naar Jezus, de weg naar uw redding. Mijn lieve kinderen, enkel in God kunt u de redding vinden. Daarom vraag Ik u, op deze genadevolle dag, met de kleine Jezus in Mijn handen, om Jezus in uw harten te laten geboren worden. Enkel met Jezus in uw hart kunt u het pad van de redding en het eeuwige leven bewandelen. Dank om aan Mijn oproep gehoor te hebben gegeven."


Chris De Bodt (www.bloggen.be/medjugorje)

08-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.8 december 2009: Feest van Maria's Onbevlekte Ontvangenis
8 december 2009: Feest van Maria's Onbevlekte Ontvangenis

Medjugorje:

Vandaag op het feest van Maria Onbevlekte Ontvangenis was Ivan Dragicevic te Medjugorje. Hij ontving er de volgende booschap van Maria:

De boodschap luidt als volgt: "Lieve Kinderen, kleine kinderen! Zelfs vandaag nog houdt de Moeder met Haar Moederlijke liefde en verlangen van u, lieve kinderen, zodat u, in deze tijd van genade, uw harten opent, opdat het licht van Mijn Zoon, het licht van de geboorte van Mijn Zoon in uw hart zou komen, uw harten en zielen zou verlichten en gelukkig maken. Ik vraag u in het bijzonder, lieve kinderen, om voor de families te bidden, en, in deze tijd, voor de heiligheid binnen de families. Zelfs vandaag, kleine kinderen, wil Ik u bedanken omdat u Mij hebt verwelkomd, Mijn boodschappen hebt aanvaard en Mijn boodschappen beleeft."

Chris De Bodt (www.bloggen.be/medjugorje)

02-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2 december 2009
2 december 2009

Maandelijkse boodschap van Maria aan Mirjana Dragicevic voor zij die Gods liefde nog niet kennen:

"Lieve kinderen, in deze tijd van voorbereiding en vreugdevolle verwachting, wens Ik, zoals een moeder, uw aandacht te vestigen op het allerbelangrijkste, op uw ziel. Kan Mijn Zoon er in worden geboren? Is zij door de liefde gezuiverd van leugens, arrogantie, haat en wrok? Houdt uw ziel boven alles van God als uw Vader en houdt zij van uw medemens in Christus? Ik leid u naar de weg die uw ziel tot een volledige vereniging met Mijn Zoon zal verheffen. Ik wens voor Mijn Zoon dat Hij in u geboren wordt. Wat een vreugde zou dat voor mij betekenen, als moeder. Dank u."

De laatste dagen regende het veel in Medjugorje. Ook deze morgen regende het en daarom werd er besloten dat de verschijning niet aan het Blauwe Kruis zo plaatsvinden, maar bij Mirjana thuis. Toen Onze Lieve Vrouw aan Mirjana verscheen, was Zij noch gelukkig, noch treurig. Marija, een andere zieneres, noemt een dergelijke verschijning "sereen."


Chris De Bodt (www.bloggen.be/medjugorje)

2. Medjugorje: Statistieken december 2009

Aantal uitgedeelde hosties: 47.300
Aantal concelebrerende priesters: 1.118 [37/dag]

25-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.25 november 2009
25 november 2009

Maandelijkse boodschap van Onze Lieve Vrouw aan Marija Pavlovic voor de hele wereld:

"Lieve kinderen! In deze tijd van genade roep Ik u op om het gebed binnen uw families te hernieuwen. Bereid uzelf met vreugde voor op de komst van Jezus. Kleine kinderen, laat uw harten zuiver zijn en behagen, zodat de liefde en de warmte, door u, in elk hart mag stromen dat ver van Zijn Liefde is verwijderd. Kleine kinderen, wees Mijn uitgestrekte handen, handen van liefde voor allen die verloren zijn geraakt, die geen geloof en hoop meer hebben. Dank om aan Mijn oproep gehoor te hebben gegeven."

Chris De Bodt (www.bloggen.be/medjugorje)

08-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.8 november 2009
8 november 2009

Medjugorje: Ivan in Medway, Michigan op 8 november 2009

Op 8 november jongstleden was Ivan in Medway, Michigan. Het werd een mooie gebedsavond, waarbij twee Rozenkransen werden gebeden, de verschijning van Maria plaatsvond en er Mis werd gevierd. De priester praatte over priesterroepingen waarbij hij getuige was en verwees vele malen naar de boodschappen van Medjugorje om opnieuw op het rechte pad te komen, alsmede om de "vijf stenen" in het dagelijkse leven toe te passen. De "vijf stenen" is alles wat er nodig is om de Hemel te bereiken. Ook verwees hij diverse malen naar de media en herhaalde dat de media absoluut geen vriend is van de godsdienst en zeker niet van de Katholieke Kerk. We zouden beter geen aandacht schenken aan wat de wereldse media zegt, maar eerder aan de "vijf stenen" die Maria ons aanleert.


Ivan Dragicevic

Daarop gaf Ivan een mooie getuigenis en zoals steeds benadrukte hij de noodzaak van de families om meer als "ware families" te zijn, waarbij tijd gemaakt wordt voor elkaar, men meer toegewijd is voor elkaar en er meer tezamen worden gebeden. Er was een sterke oproep tot gebed, waarbij hij zei dat het probleem niet het tijdsgebrek is, maar het gebrek aan liefde. "Voor dingen waar we van houden vinden we steeds tijd." Hij praatte ook over de economische recessie: "Iedereen praat over de recessie, maar de werkelijke recessie is voor de meeste mensen het gebrek aan een spiritueel leven en niet het gebrek aan een baan." Hij zei ook dat er nooit zo'n tijd was waar het zo belangrijk was om te bidden, en nooit zo'n tijd was waarin de noodzaak voor evangelisatie zo groot is. Onze Lieve Vrouw vraagt ons om apostelen te zijn en de wijze om hieraan te beantwoorden is de "vijf stenen" te beleven en te evangeliseren. De getuigenis werd afgerond met "dit is een tijd van verantwoordelijkheid", daar waar hij hij bij zijn getuigenissen steeds afsluit met "dit is een tijd van beslissingen." Zijn oproep was meer dan ooit dringend ... "Als we met onze harten geloven dat Medjugorje echt is, dan is het nu tijd om op te staan en verantwoordelijk te zijn bij het verspreiden en naleven van de boodschappen en in ons apostolaat.

Chris De Bodt (www.bloggen.be/medjugorje)

02-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2 november 2009: Allerzielen
2 november 2009: Allerzielen

1. Medjugorje: Maandelijkse boodschap van Onze Lieve Vrouw aan Mirjana Dragecevic voor hen die Gods liefde nog niet kennen

"Lieve kinderen, ook vandaag ben Ik onder u om u te leiden naar de weg die u zal helpen om Gods liefde te leren kennen, die liefde van God die u toeliet om Hem Vader te noemen en Hem als Vader te bevatten. Ik vraag u gemeend om in uw harten te kijken en te zien hoezeer u Hem bemint. Is Hij de laatste om lief te hebben? In beslag genomen door materiële zaken, hoe dikwijls hebt u Hem verraden, verloochend en vergeten? Mijn kinderen, misleid uzelf niet met wereldse dingen. Denk aan uw ziel, want deze is belangrijker dan uw lichaam: zuiver ze. Aanroep de Vader, Hij wacht op u. Kom terug tot Hem. Ik ben met u, omdat Hij Mij in Zijn genade zendt. Dank u."


Chris De Bodt (www.bloggen.be/medjugorje)

Op de video is te zien dat er zich in de lucht een perfect kruis vormt ]zie foto hieronder, genomen na de verschijning van 2 november jongstleden]. Op de video is dit kruis te zien op 9'47.



2. Medjugore: Wist u dat Bisschop Ratko Peric ...

... in geen enkele mariaverschijning gelooft, noch uit het verleden of het heden, Fatima, Lourdes en vele andere inbegrepen? Hij aanvaardt gewoon geen Mariaverschijningen. Naast zijn onophoudelijke aanvallen tegen Medjugorje is er ook zijn enorme afkeer voor de Franciscanen, gevoed door een voortdurende strijd in de regio tussen seculiere priesters en deze die tot de Franciscaanse Orde behoren.

Bron: Wayne Weible

3. Medjugorje: Statistieken oktober

Aantal uitgedeelte communies: 156.000
Aantal concelebrerende priesters: 3.417 (110/dag)

25-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.25 oktober 2009
25 oktober 2009

1. Maandelijkse boodschap van Onze Lieve Vrouw aan Marija Pavlovic voor de hele wereld

"Lieve kinderen! Ook vandaag breng Ik u Mijn zegen. Ik zegen u allen en Ik roep u om te groeien op deze weg die God door Mij is begonnen voor uw redding. Bid, vast en getuig vreugdevol van uw geloof, kleine kinderen, en dat uw hart steeds vol mag zijn met gebed. Dank om aan Mijn oproep geboor te hebben gegeven."

Chris De Bodt (www.bloggen.be/medjugorje)

26 oktober 2009

2. Medjugorje: Pauselijke erkenning van de Cenacolo gemeenschap

 
Op 16 oktober 2009 [missiezondag] heeft de Pauselijke Raad voor de Leken de Cenacolo gemeenschap van Zuster Elvira Petrozzi offcieel erkend als "Internationale Vereniging van Pauselijk Recht voor de Gelovigen"

Na het middagangelus sprak de Paus lovende woorden over de gemeenschap op het Sint-Pietersplein: "Ik spoor u allen aan om Hem te volgen op het pad naar de heiligheid en om Zijn zendingsijver na te volgen. Ik verwelkom de Italiaanssprekende pelgrims met genegenheid, in het bijzonder de leden van de Comunità Cenacolo, die reeds vele jaren de jongeren helpen, vooral zij die verslaafd raakten aan drugs, om opnieuw de levensweg te vinden in een ontmoeting met Jezus Christus."

De geestelijke reis van een werk van God wordt beoordeeld door de Kerk in kleine stappen van erkenning, volgens de groei en de ontwikkeling en de bijzondere uitstraling van dat werk. De eerste stap werd hiertoe ondernomen op Pinksteren van 1998. Op die dag erkende Zijne Excellentie, Mgr. Diego Bona, destijds Bisschop van Saluzzo, de Comunità Cenacolo als een "Openbare Vereniging voor Gelovigen" voor de tijdsduur van drie jaar "ad experimentum." Vanaf toen maakte de Vereniging onderdeel uit van de Kerk. Op Pinksteren van 2001 werd dit statuut voor drie jaar verlengd.

Op 8 december 2005, het "Feest van de Onbevlekte Ontvangenis van Maria", erkende de huidige bisschop van Saluzzo, Mgr. Giuseppi Guerrini, de Comunià Cenacolo definitief als een "Internationale Vereniging van Bisschoppelijk Recht voor de Gelovigen"

Met de groei van de gemeenschap tot buiten de bisschoppelijke en nationale grenzen, en onder de impuls van de vele Bisdommen waar we vertegenwoordigd waren, binnen en buiten Europa, ondernamen we onze eerste stappen naar een Pauselijke erkenning. Moeder Elvira Petrozzi, stichtster van de Comunità Cenacolo, nam als toehoorder deel aan de Bisschoppensynode van 2005 naar aanleiding van het jaar van de Eucharistie. Zij gaf er getuigenis van het "Eucharistisch Mirakel" van de verrijzenis van de jongeren, dankzij de Misviering en de aanbidding van Jezus in onze tehuizen.

Zuster Elvira’s getuigenis

Pas na deze synode merken we dat het uur is gekomen om in nederigheid na te gaan of we aan de voorwaarden voldeden om te worden erkend door de Heilige Stoel.

Er werd ons voorgesteld om het erkenningsproces aan te vatten als Internationale Vereniging voor Gelovigen bij de Pauselijke Raad voor de Leken. Na een gunstig advies van onze bisschop, die ons werk altijd heeft gesteund en aangemoedigd, werd er niet langer getwijfeld. De daaropvolgende periode was er een van een zorgvuldige uitwerking van de statuten, in overeenstemming met de ontvangen richtlijnen en dit dankzij de medewerking en de begeleiding van deskundigen. Dit was ook een tijd van genade, omdat de verschillende opmerkingen die wij tijdens deze reis kregen ons hielpen om op een vreedzame wijze in alles de Heilige Geest na te volgen, in het mysterie van Zijn liefde. Stap voor stap ontdekten we steeds duidelijker onze bijzondere opdracht en dit dankzij de Kerk die ons met Haar wijsheid begeleidde.

Het dierbare geschenk van erkenning is de nog sterkere band die ons verenigd met de Heilige Vader, met het hart van de universele kerk en haar naaste medewerkers. In alle kleinschaligheid, karigheid en breekbaarheid treden we nederig en subtiel binnen in de grote universele opdracht van de Kerk, Dienster en Moeder van de Mensheid, die "goed nieuws brengt aan de armen, bevrijding aan de gevangenen, en genezing aan de ontroostbaren." We zijn nu dieper verenigd met het hart van de Kerk en de Paus, met onze werk van God, in Zijn handen geplaatst en tot Zijn dienst, en ons volledig bewust van dit grote, grote geschenk.

In juni ontvingen we het goede nieuws dat onze statuten werden goedgekeurd en aanvaard voor een periode van vijf jaren. De Pauselijke Raad voor de Leken, gaf ons aan dat het het gebruik is om de graad van erkenning zou toegekend worden op een betekenisvolle datum. We kozen 16 oktober 2009. Het is prachtig om de zachte hand van de Heilige Moeder Maria te zien, die ons leidt en begeleidt op onze reis. Op het einde van ons jubileum, de vijfentwintigste verjaardag van de Comunità Cenacolo, verwelkomt de Kerk ons in Haar universele hart en zendt ons verder uit in deze wereld. Het is een nieuw begin, met een nieuw licht en een nieuwe sterkte, die een grotere maturiteit, verantwoordelijkheid en overtuiging vereisen, maar ons eveneens een grote vreugde verschafte.

De dag van de erkenning valt samen met de datum van de aanstelling van "een man van een ver land" tot Paus, Johannes Paulus II. We verheugen er ons dan ook over dat we om beide redenen op die bijzondere datum in Rome zullen zijn, om onze Heer en de Heilige Maagd Maria te bedanken. Onze gemeenschap werd geboren en groeide verder uit tijdens het pontificaat van Johannes Paulus II, en nu, aan het begin van onze zesentwintigste verjaardag, ontvangen we de pauselijke erkenning en gaat onze reis van geestelijke volwassenwording door en vertrouwen we ons toe om te worden geleid door de vaste hand van onze Heilige Vader Benedictus XVI. Met de ene hand in deze van Johannes Paulus II en de andere hand in deze van Benedictus XVI, wandelen we veilig en in zelfvertrouwen door.

Tijdens de voorbereiding van de statuten en, in overeenstemming met de richtlijnen van de Pauselijke Raad voor de Leken, werd ook de rol van onze zusters duidelijker omlijnd. Van bij het begin is hun opdracht zuiver religieus en daarom werken we nu verder om erkenning te bekomen als een Vereniging voor Religieuze Vrouwen.

Pauselijke Raad voor de Leken

De Pauselijke Raad voor de Leken [Pontificium Consilium pro Laicis] is een instelling van de Romeinse Curie en is verantwoordelijk voor alle aangelegenheden die te maken hebben met de positie van leken binnen de Katholieke Kerk. Gedacht kan daarbij worden aan het Lekenapostolaat, maar ook aan aangelegenheden die te maken hebben met pastoraal werkers.

De raad werd op 6 januari 1967 bij motu proprio (Catholicam Christi Ecclesiam) als voorlopige voorziening ingesteld door paus Paulus VI. In 1976 werd de raad - eveneens bij motu proprio (Apostolatus Peragendi) een vast dicasterium binnen de Romeinse Curie. In zijn apostolische constitutie Pastor Bonus heeft paus Johannes Paulus II de taakomschrijving van de Raad nader toegespitst. De taakstelling van de Raad is daar als volgt omschreven:

De Raad steunt en spoort leken aan om op hun eigen wijze deel te nemen aan het leven en de missie van de Kerk, als individuen of in verenigingen, zodat zij vooral voor hun eigen bijzondere verantwoordelijkheid kunnen staan: de tijdelijke orde doordringen met de geest van het evangelie. Met het begrip leken worden alle christengelovigen bedoeld die niet tot de clerus behoren.

De Raad bevordert samenwerking tussen leken in catechese, in het liturgische en sacramentele leven, evenals in de werken van barmhartigheid, liefdadigheid en sociale ontwikkeling. De Raad zet zich in voor en organiseert internationale conferenties en andere projecten met betrekking tot het lekenapostolaat. Binnen de grenzen van de eigen bevoegdheid verricht de Raad alle activiteiten met betrekking tot lekenverenigingen van de christengelovigen; de Raad richt internationale verenigingen op en verleent goedkeuring aan hun statuten, zonder daarbij inbreuk te maken op de bevoegdheid van het Staatssecretariaat is het centrale orgaan van de Romeinse Curie, het bestuursapparaat van de Heilige Stoel.

De huidige voorzitter van de Raad is Monseigneur Stanisław Rylko. Secretaris is Monseigneur Josef Clemens. De Voorzitter wordt bijgestaan door een adviescommissie van kardinalen en bisschoppen. In die commissie spelen in het bijzonder bepaalde christengelovigen een rol, die op verschillende vlakken actief zijn.

02-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2 oktober 2009
2 oktober 2009

1. Medjugorje: Maandelijkse boodschap van Maria van Mirjana Dragicevic voor hen die Gods liefde nog niet kennen

"Lieve kinderen, als Ik naar u kijk, wordt Mijn Hart bevangen door pijn. Waarheen gaat u, Mijn kinderen? Bent u zo diep in zonde verzonken dat u niet weet hoe uzelf te stoppen? U rechtvaardigt zich door de zonde en leeft er naar. Kniel neer voor het Kruis en kijk naar Mijn Zoon. Hij overwon de zonde en stierf zodat u, Mijn kinderen, zou leven. Sta Mij toe u te helpen om niet te sterven maar voor eeuwig met Mijn Zoon te leven."

Mirjana voegde hieraan toe dat Onze Lieve Vrouw heel bedroefd was vandaag. Tijdens het neerschrijven van de boodschap, was er opnieuw wat tumult. Vele bedevaarders namen opnieuw het pulseren van de zon waar tussen de wolken, hoewel niet zo hevig als op 2 augustus.





Mirjana zelf aan het woord over Maria's bedroefheid tijdens de verschijning

Het volgende komt uit vragen door bedevaarders gesteld aan Mirjana in het Oasi delle Pace. Het interview is nog niet volledig ter beschikking, maar zal op dit blog verschijnen, nadat het volledig beschikbaar is. Hier krijgt de lezer wel al een wezenlijk antwoord.

Vraag: De boodschap van gisteren van ernstig en heel treurig. Kunt u hierover een beetje uitweiden?
Mirjana: De boodschap was inderdaad heel treurig, maar u mag zich nog gelukkig prijzen omdat u de uitdrukking niet kon waarnemen op het gelaat van Onze Lieve Vrouw, omdat anders uw hart zou breken. Omdat ze onze Moeder is, zoals ze reeds dikwijls gezegd heeft in Haar boodschappen, wenst zij ieder van ons te brengen naar het mooiste bloemenboeket van Haar Zoon ... Op Haar boodschap kan ik weinig ingaan, omdat ik deze op dezelfde manier ontving als u. Evenals u, hoef ook ik na te denken over de boodschap om te begrijpen wat deze inhoudt. Maar ik zou u één ding willen vragen. Toen ik gisteren met enkele mensen sprak over de boodschap, merkten de meesten op: "wanneer zal de wereld veranderen? Wanneer zal de wereld het begrijpen?", maar niemand zei, "wanneer zal ik mezelf veranderen, wanneer zal ik dit begrijpen?" Ik vraag u enkel om bij uzelf te beginnen om te zien waar u fouten liggen en wat u kunt veranderen. Eenmaal u verandert, is het gemakkelijker om anderen te veranderen en niet altijd de anderen de schuld te geven. We moeten met onszelf beginnen.

Vraag: Ze zei dat Haar Hart bevangen werd?
Mirjana: Ik zeg ook dat mijn hart bevangen wordt als ik Haar zo bedroefd zie. Onze Lieve Vrouw had een heel treurige gelaatsuitdrukking, vol pijn, omdat Zij naar ons keek en wij weten dat Zij in onze harten kan kijken ...

Chris De Bodt (www.bloggen.be/medjugorje

2. Medjugorje: statistieken september 2009

Aantal Heilige Communies: 191.0000
Aantal concelebrerende priesters: 4.181 (139/dag)

3. Medjugorje: U voelt zich een beetje ongemakkelijk nu we de winter naderen?

Nu we de herfst zijn binnengetreden, dringt er een onzekere geest vele harten binnen over de hele wereld. Deze donkere dagen rechtvaardigen deze onbehaaglijkheid. Staren naar een onbekende toekomst voor de huidige maatschappij, naarmate de koude van de winter de herfst inhaalt, kan schrikwekkend zijn. Om deze tijd binnen te gaan zonder de verzekering van samen met God te wandelen, met zijn geboden als alleenheerser, is inderdaad eng, heel eng. Nochtans is het onder ons zijn van Onze Lieve Vrouw van Medjugorje een grote genade van God, een troostende genade, om omhuld te worden door Haar mantel in ons wandelen door de onbekende toekomst van onze maatschappij zoals wij deze kennen. Onze Lieve Vrouw is onze veiligheid.

Wat staat er te gebeuren in de toekomst? Hoe zal de maatschappij er uitzien? Konden we ons één jaar geleden ook maar voorstellen hoe de wereld er vandaag zou uitzien, in haar huidige toestand? Hoe zullen de dingen zijn, als we een jaar verder zijn? Gaan we een radicale verandering van het leven tegemoet? Vele vragen kunnen momenteel niet worden beantwoord. Hoe dan ook, als gelovige hebben we Onze Lieve Vrouw. We hebben Haar boodschappen. We hebben Haar liefde. We hebben Haar als Moeder. We moeten onszelf overleveren aan Haar moederlijke zorg. We moeten meer verliefd worden op Haar. We moeten niet handelen voor onszelf, maar voor de anderen. We moeten alle dingen met liefde dragen voor Gods belang. Het opnemen van de heiligheid in alle aspecten van ons werk, onze rust, onze studies, onze vrije tijd is de verzekering voor onze toekomst. Wij kunnen de ernst van de toestand van de mens niet begrijpen, zonder ons de vraag te stellen: "Waarom zendt onze goede God Onze Lieve Vrouw nu al 28 jaar, elke dag, naar de aarde?" Redeneer en denk na over deze daad van God, en u zult er u bewust van worden dat iedereen de liefde van Onze Lieve Vrouw moet leren kennen, want in de huidige toestand, is het de enige wijze om de wereld te redden, de enige wijze om vrede te ervaren, de enige wijze om een toekomst te hebben in dit leven dat overgaat naar de eeuwigheid. Iemand die dit leert, ontdekt Onze Lieve Vrouw en iemand die Haar boodschappen aanvaardt, zal een zekerder toekomst hebben.

We zijn bezig aan een grote onderneming om de boodschappen van Onze Lieve Vrouw letterlijk te verspreiden naar honderden miljoenen mensen over de hele wereld. Dit hangt in de eerste plaats af van uw gebeden. Zonder uw dagelijkse gebeden en gesprekken met God, uw vraag tot Jezus voor Zijn Moeders werk, kan dit niet worden bereikt. We leven in een heel ernstig tijdstip in de geschiedenis van de mensheid. Onze Koningin van de Vrede zei op 25 juli 1991: "Lieve kinderen, Ik wens dat u de ernst van de situatie begrijpt en dat veel van wat te gebeuren afhangt van uw gebeden en u bidt slechts weinig."

Op 25 augustus 2009 zei Onze Lieve Vrouw: " ... Kleine kinderen, U bent niet heilig genoeg ..." De ongezoutenheid van Onze Lieve Vrouw Haar woorden is verbazingwekkend, daar ze dit kan zeggen zonder dat de nederigen zich beledigd hoeven te voelen, maar eerder geneigd zullen zijn om op hun knieën te vallen om hieraan te voldoen. De Hebreeuwse oorsprong van het woord "heiligheid" betekent: "iets afzonderen en opzij leggen om voor een goddelijk doel te worden aangewend."

In Haar boodschap van 25 januari 1987 zegt Onze Lieve Vrouw ons dat God wil dat we afgescheiden zijn van de wereld: "Lieve kinderen! Ook nu wens Ik u vanaf vandaag op te roepen om een nieuw leven te leiden ..." Ons afscheiden van de richting van het wereldse en een nieuw leven leiden, een heilig leven. Voor wat? Om te worden aangewend voor een goddelijk doel. De boodschap gaat verder en drukt het goddelijk doel uit waarin God ons wenst te aan te wenden: " ...Lieve kinderen! Ik wil dat u begrijpt dat God ieder van u heeft gekozen met het oog op de verwezenlijking van Zijn groot plan voor de redding van de mensheid. U hebt er geen begrip van hoe groot uw aandeel is in Gods ontwerp ..."

En zo krijgt u het volledige programma voor de heiligheid: een nieuw leven leiden voor een goddelijk doel. De oproep van onze Koningin van de Vrede van Medjugorje is voor een groot plan tot redding van de wereld. Alle andere boodschappen gelden als onderricht voor deze ene boodschap van 25 januari 1987, en hoe we de heiligheid in ons leven moeten inbrengen, om de maatschappij te veranderen, om de wereld te veranderen.

Dit is waarom de volgelingen van Onze Lieve Vrouw niet bang zijn voor de toekomst en niet van streek zijn, of zich ongemakkelijk voelen voor het onbekende dat ons staat te wachten, behalve voor ons medelijden voor hen die de liefde niet kennen van Onze Lieve Vrouw. Daarom is het verspreiden van de boodschappen en het naleven ervan doorslaggevend in de plannen en de wensen van Onze Lieve Vrouw.

Op 25 februari 1995 zei Onze Lieve Vrouw: " ... daarom nodig Ik u uit, kleine kinderen, om de boodschappen die Ik u geef met liefde te leven en ze over te brengen naar de hele wereld ..." Dit plan is zo belangrijk en het hoofddoel dat de Medjugorje beweging wereldwijd zal aangrijpen. Onze Lieve Vrouw wenst ons alles te geven, elk werktuig, voor de bekering van de wereld.

Bron: Caritas of Birmingham

Vertaling: Chris De Bodt

4. Een glimlach uit de hemel



5. Internationaal complot om Amerikaanse dollar en economie te breken?

De meeste olieproducerende landen waaronder ook Rusland zijn samen met ondermeer China, Japan, Brazilië en Frankrijk in het geheim gesprekken aan het voeren om een einde te maken aan de hegemonie van de Amerikaanse dollar op de oliemarkt. Het komt er op neer dat ze een nieuwe munteenheid het leven gaan inroepen om olie mee te kopen en te verkopen. In 2018 moet de zaak rond zijn. De implicaties zijn enorm. Specialisten spreken van een nieuwe economische wereldorde waarin komaf gemaakt wordt met de Amerikaanse invloed op de financiële markten.

Financieministers en directeurs van de centrale banken van de betrokken landen zijn al verschillende keren in het geheim samen geweest volgens The Independent. De nieuwe munteenheid zou een 'mand' zijn met daarin ondermeer de Japanse yen, de Chinese yuan, de euro, goud en een nieuwe gezamenlijke munt van de landen in de Golf. De landen van de Gulf Co-operation Council, inclusief Saoedi-Arabië; Aboe Dhabi, Koeweit en Qatar werken immers aan een eigen Golf-euro.

De bedoeling zou zijn om binnen negen jaar de Amerikaanse dollar uit de oliehandel te weren. Bronnen bij topbanken in Hong Kong en de Arabische Golfstaten bevestigen het bericht. Het zou ook de reden zijn achter de recente, 'onverklaarbare' stijging van de goudprijzen.

De Amerikanen zijn op de hoogte van de meetings, maar snappen volgens insiders niet hoe ernstig de situatie is. De Chinezen des te meer. Voor hen kan de dollar niet snel genoeg uit de oliemarkt verdwijnen. Zij stellen voor om goud te gebruiken als overgangsbetaalmiddel. China is ondertussen de grootste verbruiker van olie in de wereld geworden. De Chinezen moeten 60 procent van hun olie importeren. Die moeten ze halen uit Rusland en de Golfstaten.


Specialisten zien de volgende jaren een economische oorlog tussen de Chinezen en de Amerikanen om de olie in het Midden-Oosten. Om u een idee te geven wat er op het spel staat: Aboe Dhabi, de Saoedi's, Koeweit en Qatar hebben oliereserves ter waarde van 2,1 triljoen dollar. De Chinezen hebben er dus alle belang bij de invloed van de Amerikanen zo klein mogelijk te maken, en zijn dan ook de drijvende kracht achter het plan om de dollar uit de oliehandel te halen.

Ook Brazilië en India, beide erg snel groeiende economieën, doen mee. Topbankiers zeggen dat de onderhandelingen over de nieuwe olie-munteenheid ondertussen al zo ver zitten dat er geen weg meer terug is. De volgenden die moeten overtuigd worden, zijn blijkbaar de Russen. Als de roebel mee in de nieuwe eenheid stapt, dan zou dat op zijn beurt leiden tot een instappen van de Britten in de euro. Vanaf dan zijn de Amerikanen geïsoleerd.

Het lijkt het scenario van een spannende economische sci-fi-thriller, maar naast de bevestigingen van verschillende bankiers en onderhandelaars, zijn er nog andere signalen. Olieland Iran kondigde onlangs aan dat het voor zijn muntreserves van de dollar naar de euro overstapt. Dat deed Saddam Hoessein met Irak ook. Een paar maanden later vielen Britse en Amerikaanse troepen Irak binnen.  Want dat is een ander gegeven: de VS spendeert nog altijd meer dan het dubbele aan defensie als alle landen die nu onderhandelen over de nieuwe munt tesamen.

Het verhaal wordt naar buiten gebracht door Robert Fisk, een gereputeerd Engels journalist. Fisk is één van de weinige westerse journalisten die Osama bin Laden drie keer geïnterviewd heeft. In 2005 kreeg Fisk nog een eredoctoraat aan de UGent omwille van de kritische manier waarop hij aan journalistiek doet.

6. En week vol natuurrampen

Aardbevingen, tsunami's, taifoens. Zuidoost-Azië kreeg deze week zijn deel van de natuurrampen. Die kostten in een week het leven aan bijna 2.000 mensen. Na de aardbeving met een kracht van 7,6 op de schaal van Richter op het Indonesische eiland Sumatra staat de teller op zeker 1.100 doden. De VN vrezen echter dat er nog 3.000 tot 4.000 mensen onder het puin liggen. Gisteren was er in het oosten van Indonesië een nieuwe aardbeving met een kracht van 6,1 op de schaal van Richter.

Op de Filipijnen staat het dodental op 308 na de verwoestende passage van de tropische storm Ketsana. Het noorden van de Filipijnen kreeg intussen ook al de taifoen Parma over zich heen. Die kostte het leven aan een vijftiental mensen. Bovendien was er gisteren voor de zuidkust van de Filipijnen een aardbeving met een kracht van 6,6 op de schaal van Richter. Er waren geen berichten over eventuele slachtoffers of schade. In Vietnam maakte Ketsana 162 doden, 616 mensen raakten gewond. In Laos verloren 24 mensen het leven door Ketsana, in Cambodja 17. In het zuiden van India stierven de laatste dagen zeker 200 mensen door overstromingen.

Op de Samoa-eilanden vielen 176 doden na een aardbeving met een kracht van 8 op de schaal van Richter die vorige dinsdag voor een tsunami zorgde

7. Audrey Toguchi: Mijn genezing was Damiaans werk

'Toen mijn dokter zei dat ik terminale kanker had en dat hij nog chemotherapie wilde proberen, zei ik dat ik in plaats daarvan naar Molokai zou gaan om tot Damiaan te bidden.' Een jaar later, zonder enige behandeling, bleek Audrey Toguchi helemaal genezen. Een mirakel dat nu aanleiding geeft tot Damiaans heiligverklaring.

De Hawaïaanse Audrey Toguchi (81) is getrouwd, heeft twee volwassen zonen en was haar hele leven lang lerares maatschappijleer aan een middelbare school in Honolulu. In 1996 maakte ze een val. Dat zorgde voor een bloeduitstorting op haar linkerbil. Maanden later, toen de bloeduitstorting bijna verdwenen was, ontdekte ze op dezelfde plaats een gezwel. Dat bleef maar groeien. Uiteindelijk, ruim een jaar na het incident, kwam ze bij Walter Chang terecht, een bekende chirurg in Honolulu. Ze bleek aan liposarcoom te lijden, een kwaadaardig gezwel van de vetweefselcellen.

In januari 1998 verwijderde dokter Chang een gezwel van een vuist groot, waarna Audrey bestraling kreeg. Acht maanden later, in september 1998, werden drie nieuwe gezwellen vastgesteld. Uitzaaiingen in haar longen. 'Het verdict was hard', zegt Audrey Toguchi als ik haar ontmoet in haar woonplaats Pearl City, op een boogscheut van de historische site Pearl Harbor. 'Dokter Chang zei dat de kanker mij goed te pakken had en dat ik wellicht niet lang meer te leven had. Ja, ik was terminaal, zei hij. Maar hij wilde toch nog chemotherapie proberen. Ik keek hem strak aan en ik zei: Laat maar. Ik ga op het graf van pater Damiaan voor mijn genezing bidden. Dokter Chang keek maar raar, toen.'

Audrey Toguchi kénde pater Damiaan. In 1936, ze was toen pas acht, had ze samen met haar klasgenootjes in Honolulu staan toekijken hoe de kist met het opgegraven lichaam van pater Damiaan naar België werd overgebracht. 'Langs de weg stonden duizenden mensen om Damiaan uit te wuiven. Er heerste een ongelooflijke droefenis. Niemand wilde hem laten vertrekken, de man die zoveel goeds had gedaan voor de verschoppelingen van Hawaï, de melaatsen. Maar ze hadden ons gezegd dat hij beter naar België kon gaan. Dat zou zijn zaligverklaring versnellen.'

Toguchi is opgegroeid in een parochie die werd geleid door paters van de Heilige Harten, de orde waartoe Damiaan behoorde. Bijgevolg kwam die Belgische missionaris regelmatig onder de aandacht. Maar naar Kaulaupapa, de landtong van het eiland Molokai waar Damiaans lege graf ligt naast de Sint-Philomenakerk, gingen de Hawaïanen niet. Ook Audrey Toguchi niet. 'Natuurlijk niet', zegt ze. 'Kalaupapa was verboden terrein. Vergeet niet dat tot 1969 leprapatiënten naar daar werden verbannen. Kalaupapa was een plek waarvan iedereen wel het bestaan afwist, maar waar niemand ooit voor zijn plezier naartoe trok. Bovendien had iedereen een heilige schrik om zelf lepra te krijgen.'

In september 1997 ging Audrey voor de allereerste keer bidden op Damiaans graf. 'Ik was al eens ernstig ziek geweest - ze hebben toen een nier bij me weggenomen - en ook toen had ik mijn lot in de handen van God gelegd. In 1997 was ik zeer ziek en wist ik nog niet dat ik kanker had. Ik heb toen mijn twee zussen meegenomen. Met opzet, want wat had Jezus gezegd? Waar twee of drie verenigd zijn in mijn Naam, daar ben ik in hun midden. In Sint-Philomena heb ik gebeden: God, alstublieft, breng me bij een dokter die weet wat ik heb en die mij kan genezen.'

Korte tijd later belandde Audrey Toguchi in het kabinet van Walter Chang, die het gezwel in haar linkerbil wegsneed. Tegen dezelfde dokter zei ze later, toen hij de uitzaaiingen had ontdekt, dat ze stopte met de behandeling en nog eens naar Kalaupapa zou reizen, deze keer met haar man Yukio. 'Ik heb geknield bij het graf van Damiaan waarin op dat ogenblik zijn rechterhand alweer begraven lag. Pater Damiaan, wil u alstublieft bij God een goed woordje voor mij doen? Ik heb het zo hard nodig.'

Vier maanden na het verdict dat ze terminaal ziek was, bleek op nieuwe röntgenfoto's dat de tumoren in Audreys longen verkleind waren. 'Dokter Chang keek mij ongelovig aan. Ben jij bij een andere dokter geweest, vroeg hij. Heb je toch chemo gehad? Kruiden? Hij begreep er niets van, en nog minder toen er in mei 1999 in heel mijn lichaam geen spoor van kanker meer te bespeuren viel. Ik begreep het wel. Dit was Gods werk, en dat van pater Damiaan.'

'Ik heb de paus toen een brief geschreven. Het tweede mirakel dat nodig was voor Damiaans heiligverklaring, was in mijn brief helemaal niet aan de orde. Ik heb daar niet één seconde aan gedacht. Ik wilde de paus alleen maar laten weten dat God, door Damiaan, mijn gebed had verhoord. Hij had mijn leven gered!'

Waarom aanhoort God de smeekbede van Audrey Toguchi en niet die van duizenden anderen die wellicht even dringend als zij hulp nodig hebben? 'God helpt iedereen', zegt Audrey. 'We willen het alleen niet altijd zien. We zijn ook veel te egoïstisch. We vragen aan God dat hij ons geneest en als hij dat niet doet, zeggen we dat hij ons niet heeft geholpen. Maar misschien heeft hij ons wel op een andere manier geholpen, hé? Ach, we zijn ziende blind. We moeten leren ons leven met het volste vertrouwen in de handen van God te leggen. Dan zul je zien: alles komt goed.'

Het antwoord van het Vaticaan was niet mis. 'Ik geloof niet in mirakels', zei de Spaanse pater Emilio Vega Garcia. De man was postulator geweest voor Damiaans zaligverklaring (de geestelijke die de bewijsvoering moet leveren, nvdr) en werd nu door het Vaticaan op de procedure voor zijn eventuele heiligverklaring gezet.

Pater Emilio organiseerde in Honolulu twee tribunalen waarbij alle betrokkenen in de zaak-Toguchi werden ondervraagd. 'Enkele paters, mijn biechtvader, mijn echtgenoot, mijn zussen, mijn artsen... Allen moesten opdraven. We waren best zenuwachtig. Het had niets van een rechtszitting, eerder iets van een mondeling examen. Wat waren de goede antwoorden? Ik wist het niet, maar dat vond ik ook niet van belang. In eer en geweten antwoorden, daar kwam het op aan. We moesten ook verschijnen voor de advocaat van de duivel, de man die argumenten tegen Damiaan moest verzamelen. Dat was een priester uit New York.'

In maart 2007 verklaarde de medische commissie van het Vaticaan dat Audrey Toguchi's genezing van uitgezaaid liposarcoom wetenschappelijk niet uit te leggen was. Later dat jaar zette ook de theologische commissie het licht op groen voor een heiligverklaring. Op 3 juli 2008 ondertekende paus Benedictus XVI het document waarin werd beslist tot Damiaans heiligverklaring.

'Ik wíst dat het zou gebeuren', zegt Audrey Toguchi. 'Voor mij was de vraag niet of Damiaan heilig zou worden verklaard, maar wanneer.'


25-09-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.25 september 2009
25 september 2009

1. Maandelijkse boodschap van Onze Lieve Vrouw aan Marija Pavlovic voor de hele wereld:


"Lieve kinderen, werk met vreugde en volharding aan uw bekering. Offer al uw vreugden en smarten op aan Mijn Onbevlekte Hart, zodat Ik u tot Mijn meest beminde Zoon kan leiden en u vreugde in Zijn Hart kan vinden. Ik ben met u om u te onderrichten en om u naar de eeuwigheid te leiden. Dank om aan Mijn oproep gehoor te hebben gegeven."

Chris De Bodt (www.bloggen.be/medjugorje)

2. Medjugorje's geheimen: de komende zes maanden zijn normaliter bepalend

Nu Ivan Dragicevic en Marija Pavlovic terug vertrokken zijn naar hun andere thuisbasis in respectievelijk de Verenigde Staten en Italië, zullen de komende zes maanden bepalen of de geheimen zich volgend voorjaar zullen voltrekken of niet. De voornaamste aanwijzing hiertoe is logischerwijze Maria's jaarlijkse verschijning aan Ivanka Ivankovic-Elez op 25 juni. Nadat Onze Lieve Vrouw het in haar jaarlijkse verschijning aan Ivanka, op 25 juni 2005, het had over het zesde geheim, op 25 juni 2006 het zevende, op 25 juni 2007 (geen verklaring) en nu dus op 25 juni 2008 het negende geheim, sprak Maria haar dit jaar over het tiende geheim. Mirjana's woorden indachtig dat de mensen zullen weten wanneer de geheimen gaan aanvangen, en dat, eenmaal ze beginnen, de mensen ook de betekenis van de tweede van de maand [verwijst dit naar de dertiende, de verschijningsdagen van Fatima, als we de periode van tien dagen van vasten en bidden met Vader Pétar Ljubicic meetellen?] en ook van achttien maart zullen begrijpen, is het afwachten wat de wereldgeschiedenis ons de komende zes maanden zal brengen. We weten ook dat vader Pétar zich sedert begin 2009 in Bosnië-Herzegovina bevindt.

3. Medjugorje: Uit de nieuwbrief van Zr. Emmanuel, september 2008

Zr. Emmanuel kreeg bezoek van Jelena Vasilj-Valente, het meisje dat tussen 1983 en 1987 locuties kreeg van Onze Lieve Vrouw. Jelena en Massimiliano hebben ondertussen vier kleine kinderen, allen onder de leeftijd van zes jaar. De volgende vraag kwam van een jonge moeder: "Jelena, hoe kunt u binnen de familie elke dag nog bidden, met vier kinderen, uw echtgenoot en zo veel werk?" Jelena antwoordde: "Hoe zou ik het aankunnen als we niet samen zouden bidden? Zonder het gebed zou ik het niet overleven! Het is het gebed dat ons bindt, het is uit het gebed dat ik al mijn kracht en vrede haal."


Jelena Vasilj-Valente

Toen werd de volgende vraag gesteld: "Wat als iemand gewoon niet kan bidden?" Jelena antwoordde, "Bidden kan misschien moeilijk lijken, maar het is heel gemakkelijk. Het gewone feit dat we bidden is reeds een belofte. Onze Lieve Vrouw zal u leiden. Misschien kunt u zich aansluiten bij een gebedsgroep. Als u probeert te bidden, betekent dit dat Onze Lieve Vrouw reeds dingen doet met uw hart, raak dus niet ontmoedigd! Een priester die ik ten zeerste waardeer zei me ooit: "Het slechtste gebed is het gebed dat niet wordt gebeden."

4. Heiligverklaring Pater Damiaan

Tremelo is bijna uitverkocht voor het volksfeest rond de heiligverklaring van pater Damiaan, komende zondag 4oktober. Wie er nog bij wil zijn, moet zich reppen. De Vlaams-Brabantse geboorteplaats van pater Damiaan staat voor een van de drukste dagen in zijn bestaan. Onder de titel Damiaan Heilig worden er op 4 oktober 'minstens tienduizend mensen' verwacht (volgens burgemeester Vital Van Dessel) om de man te eren die precies een week later in Rome heilig zal worden verklaard.

Het programma omvat onder meer een eucharistieviering (10 uur) waarin kardinaal Godfried Danneels en bisschop Larry Silva van Honolulu voorgaan. Om 12 uur onthult Danneels bij het Damiaanmuseum, het geboortehuis van Jef De Veuster, een nieuw beeld van de hand van de Antwerpse beeldhouwer André Verbruggen, zelf een telg van de familie De Veuster.




Op het voetbalveld vlakbij Damiaans geboortehuis staat een uit de kluiten gewassen tent waar vier keer (om 15, 16.45, 18.30 en 20.15 uur) de evocatie Damiaan Heilig wordt opgevoerd met videobeelden, muziek, dans en theater. Voor deze voorstellingen moeten bezoekers tickets hebben.

Op het vernieuwde gemeenteplein van Tremelo wordt de hele dag voorzien in animatie met optredens van onder anderen Freddy Birset, Comintonite, het GC Davis Combo met Tars Lootens, Sonora en Dance Studio. In het gehucht Ninde, waar Damiaan werd geboren, spelen onder meer A La Carte, de L&M Band en plaatselijke fanfares. Om 20.15 uur sluiten vuurwerk en een afterparty af. Tremelo is de hele dag verkeersvrij. Bezoekers worden met shuttles van parkeerterreinen naar Tremelo en Ninde gebracht.



11-09-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11 september 2009
11 september 2009

1. Medjugorje: Jakov Colo en 11 september

Jakov Colo kreeg op 11 september 1998 te horen dat hij daags daarop zijn laatste dagelijkse verschijning zou krijgen. Op 12 september werd hem eveneens het tiende geheim medegedeeld. Jakov bevond zich op dat moment in Sunrise, Florida, Verenigde Staten, ten huize van Maria Paulic. Hieronder krijgt u een aantal foto's te zien van de plaats van deze laatste verschijning. Het beeld heeft sedertdien reeds diverse malen geweend. Maria Paulics huis is er niet zomaar eentje. Alle zieners van Medjugorje zijn er reeds langs geweest en de meeste onder hen [Jakov, Ivan, Marija en Vicka] kregen er ook hun dagelijkse verschijning. Ooit zal dit huis een heiligdom worden. Sindsdien krijgt Jakov enkel nog een verschijning van Maria op Kerstmis.




Jakov Colo heeft steeds gezegd dat het geen toeval was dat de verschijning plaatsvond in de Verenigde Staten en op 11-12 september. Getuige daarvan de onderstaande verhalen.

Nog een weetje: Mari-Loli Gonzalez, de zieneres uit Garabandal, aan wie Maria de datum van de "Waarschuwing" heeft toevertrouwd, kreeg haar laatste verschijning eveneens op 12 september.

2. Is er een nieuwe 9/11 op komst?

Eerder dit jaar en eerder bij toeval, las ik een boek, geschreven door James B. Stewart, winnaar van de Pulitzerprijs. "Heart of a soldier [Hart van een soldaat]" vertelt het verhaal van twee mannen die, een tijd voor het gebeuren, niet alleen de terreuraanval van 9/11 voorspelden, maar eveneens de bomaanslag in de ondergrondse parking van de WTC-torens, in 1993. Een van de mannen, Rick Rescoria, was hoofd van de veiligheidsdienst bij Morgan Stanley, met een kantoor in het World Trade Center. Hij stierf die dag, maar niet vooraleer de overige bedienden van Morgan Stanley, volgens goed voorbereide en ingeoefende evacuatieplannen, in veiligheid te brengen. Hij zou de aanslag hebben overleefd, indien hij niet was teruggekeerd om de andere zes medewerkers te gaan redden. De andere man, Daniel J. Hill, is nog steeds in leven. Met vandaag 11 september in het vooruitzicht, ging ik op zoek naar de man die 9/11 had voorspeld.

Hoewel het boek vooral is besteed aan Rick Rescoria, een toegewijde held omwille van wat hij op 9/11 deed, was er meer wat mij facineerde aan Hill. In 1958 maakte hij deel uit van de paratroepen van het Amerikaanse leger te Beiroet. Daar bekeerde hij zich tot de Islam en leerde hij vloeiend Arabisch spreken. Hij sloot zich aan bij de vrijheidstrijders van de Moedjahedien in Afghanistan om tegen de Russen te vechten in het begin van de jaren tachtig. Hill ontmoette persoonlijk Osama Bin Laden en hij gebruikte informatie van islamitische extremisten om Rescoria te waarschuwen dat terroristen het plan hadden om de ondergrondse garage te gebruiken voor een aanval met een autobom op het Word Trade Center. Het was Hill die aan de Amerikaanse regering vroeg om hem bij te staan in een plan om Osama Bin Laden in 1998 te vermoorden. Dit verzoek werd afgewezen. Ook was het Hill die de FBI amper een aantal weken voor de aanslagen  van 11 september waarschuwde, dat zijn contacten uit het Middenoosten hem hadden verteld dat er "iets ernstig" zou gebeuren in de Verenigde Staten, meer bepaald in New York, Philadelphia en Washington D.C., of alle drie tegelijk.

Via het internet slaagde ik erin om contact op te nemen met Hill, nu 71 jaar, bij hem thuis in Florida. Ik vroeg hem of zijn faam als terrorismevoorspeller zonder voorgaande, zijn leven veel had veranderd. "O, dat ging al tamelijk vlug voorbij," zei hij, "de meeste mensen, zelfs uit mijn thuisstad, weten daar niets meer van." Hij wou niet spreken over het verleden, maar over de toekomst: de nabije toekomst. De man die 9/11 had voorspeld is bezorgd dat er een vervolg op handen is. De moslims waarmee ik contacten heb, zeggen dingen als "De Amerikanen denken dat ze nu veilig zijn. Zij zijn 9/11 vergeten. Maar kijk uit, Daniel, blijf bij uw televisietoestel, want het zal veel groter zijn dan 9/11."

Hill zegt dat er bij de volgende terroristische aanslag koffers met kernbommen zullen worden aangewend, die zullen worden tot ontploffing gebracht vanuit kleine, laagvliegende privé-toestellen, bemand door mensen die er, net zoals de 9/11-kapers, van overtuigd zijn om in het paradijs te worden opgenomen als martelaar, omringd door het nodige aantal maagden. Hij is ook niet de enige die denkt aan een dergelijk scenario. Een boek uit 2007, "The Day of Islam", verwijst naar een groot aantal internetsites over een samenzwering die men het "Amerikaanse Hiroshima" noemt.

"De bommen zullen worden losgelaten boven New York, de hoofdstad Washington, Chicago, Miami, Houston, Las Vegas en Los Angeles", zegt hij.

Ik vroeg hem: "Waarom nu?"

"Acht jaar van 1993 tot 2001, acht jaar van die 9/11 tot de 9/11 van 2001. Symbolisme. Het heeft veel te maken met symbolisme," kreeg ik als antwoord, "en er is ook de Ramadan die zaterdag twee weken gelegen begon. Het gebeurt altijd rond de Ramadan," hiermee verwijzend naar de vastenmaand van de Moslims.

Acht jaar geleden voorspelde Hill dat de aanslag er zou komen op 16 oktober, bijna in het midden van de Ramadan [het tijdstip verschilt van jaar tot jaar]. Hij was er een maand naast. "Ik ken de dag, noch het uur en de seconde niet, maar ik weet wel dat ze er de middelen voor hebben en de wil, de motivatie en het verlangen om het doen," zegt hij, in de overtuiging dat er jaren geleden, dergelijke nucleaire koffers vanuit de voormalige kerninstallaties, via de Mexicaanse grens, de Verenigde Staten zijn binnengesmokkeld.

Hill zegt dat hij de FBI, de CIA en vooraanstaanden uit de regering heeft gewaarschuwd. Tijdens twee jaar heeft hij voorstellen gedaan voor een boek over het onderwerp. Steeds werd hij afgewezen. "In de ogen van die mensen ben ik een abnormaal persoon", aldus Hill. Nochtans zijn er geen twijfels over zijn kwalificaties. "Ik ben een Moslim, gespecialiseerd in overheidsveiligheid. Ik vocht tegen de Russen met dezelfde kerels die nu vechten in Afghanistan. Ik heb Osama ontmoet. Ik heb mij als vrijwilliger aangeboden in een plan om hem te doden. Ik ken de vijand zo goed, omdat ik weet dat het extremisten zijn die nooit opgeven. De kans bestaat dat het niet gebeurt, maar die kans is heel klein."

Bron: Bee Lenson, Deseret News

Vertaling: Chris De Bodt

3. Onuitgegeven verhaal en foto's rond 9/11

Het volgende verhaal komt van een Russische piloot die nu in de Verenigde Staten woont. De ICT-deskundige had die dag, 9/11/2001, vrijaf en tijdens zijn vrije tijd vloog hij regelmatig boven de stad New York met zijn Cessna 172SP. Hij was nog maar net vertrokken of een grote rookpluim, afkomstig uit de WTC-torens, trok zijn aandacht. Hij was verrast en vloog richting WTC-torens.


Toen hij Washington Bridge naderde, schakelde hij in op een plaatselijk 1010 WINS nieuws radio station, een hoorde net nog dat een "klein vliegtuig één van de torens had geraakt. Dan zocht hij contact met andere piloten die boven de Hudson vlogen, maar zij hadden het over hetzelfde onderwerp: "een klein vliegtuig had de torens geraakt."


Hij naderde het eiland Manhattan en rondom hem vlogen er nog andere kleinere vliegtuigjes zoals zijn Cessna. De piloten begonnen zich stilaan echt ongerust te maken: "Oh mensen, hier is werkelijk iets heel ernstig aan het gebeuren."


Hij kwam nog dichterbij en toen merkte hij de tweede Boeing 737 die naderde, richting de tweede WTC-toren. Hij zei dat de Boeing hetzelfde parcours volgde als andere vliegtuigen die uit de richting La Guardia komen om te landen, maar lager vloog dan gebruikelijk. En dan veranderde de Boeing 737 plots van richting en maakte het toestel een scherpe bocht, met als doel de zuidelijke WTC-toren ... en hij nam de foto op het juiste ogenblik, precies op het moment dat het toestel het gebouw binnenvloog.


De piloot zegt dat hij niet kan geloven dat dit moeilijke manoeuvre kan uitgevoerd zijn door een groentje die net van de Florida Flight School kwam.Volgens hem was het zoals een heel ervaren legerpiloot die zijn laatste kamikazevlucht maakte.


Hierna besloot hij om zijn toestel aan de grond te zetten, maar alle plaatsen weigerden hem en zo moest hij verderop landen. Hij verborg zijn fototoestel zodat niemand wist dat hij foto's had genomen.

Bron: Maxho

Vertaling: Chris De Bodt

4. Wat is dit verhaal?


8. Koningin van de Vrede: toestand van de hedendaagse jeugd is heel ernstig [en zo staan er duizenden voorbeelden op het internet].




02-09-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2 september 2009
2 september 2009

Maandelijkse boodschap van Maria aan Mirjana Dragicevic voor hen die Gods liefde nog niet kennen:

"Lieve kinderen, vandaag roep Ik u met een moederlijk hart op om volledig en onvoorwaardelijk te leren vergeven. U lijdt onder de onrechtvaardigheid, het verraad en de vervolgingen, maar daardoor bent u dichter en dierbaarder bij God. Mijn kinderen, bid voor de gave van de liefde. Enkel liefde vergeeft alles, zoals Mijn Zoon vergeeft: volg Hem. Ik ben onder u en bid dat u, wanneer u voor uw Vader komt, u kunt zeggen: "Hier ben ik Vader, ik heb Uw Zoon gevolgd. Ik had liefde en vergaf met het hart, omdat ik in Uw Oordeel geloofde en op U vertrouwde. Dank u."


Chris De Bodt (www.bloggen.be/medjugorje)

2. Medjugorje: Statistieken augustus 2009

Aantal uitgedeelde communies: 283.000
Aantal concelebrerende priesters: 6.897 (222/dag)

3. Medjugorje: Ratko Peric laat zich weer eens van zijn beste kant zien

Bisschop Ratko Peric heeft aan de parochie gevraagd (dus alle priesters) om niet langer beschouwingen neer te schrijven over de maandelijkse boodschappen. De parochie wenst gehoorzaam te blijven en men zal dus niet langer overwegingen van onder meer Fr. Danko, kunnen lezen bij de maandelijkse boodschappen van de 25ste. Ook werd de zieners tijdens het jongerenfestival [Mladifest] het verbod opgelegd om getuigenis af te leggen vanaf het buitenaltaar, zoals de voorgaande jaren. Officieel namen ze niet deel aan de ceremonieën. In plaats daarvan gaven ze getuigenis in het park aan de overkant van de kerk.

4. Zwitserland: 28 koeien plegen "zelfmoord"

In het schilderachtige Zwitserse dorp Lauterbrunnen zijn de plaatselijke inwoners bezorgd. 28 alpenkoeien blijken zelfmoord te hebben gepleegd door zich van een klif te gooien, nabij het kleine dorp in de Alpen. In niet meer dan drie dagen zijn er zo 28 koeien en stieren op een raadselachtige wijze om het leven gekomen, nadat ze honderden meters naar beneden stortten en op slag dood waren.

De hulp van de plaatselijke reddingsdiensten werd ingeroepen, die moesten uitrukken met helikopters om de lichamen te verwijderen, om verontreiniging van het grondwater door de rottende kadavers, te voorkomen: "Wij onderzoeken deze zaak omdat koeien die opgroeien in de bergen normaal dergelijke gevaren kunnen inschatten en slechts zeer zelden naar beneden storten. Er waren de laatste dagen hevige onweders in de buurt en misschien kan dit de dieren hebben opgeschrikt. Maar ook onweders zijn bijna dagelijkse kost in de Alpen.



Koeien die op een grote hoogte aan het grazen zijn, is geen ongewoon zicht in de Alpen, waar de boeren ze laten grazen op de mooie groene Alpenweiden. Zij lopen met grote bellen rond de nek en de meeste zijn melkkoeien, omdat de mengeling van plantengroei en gras op zo'n grote hoogte een bijzonder goede melkkwaliteit inhoudt, die eveneens uitermate geschikt is voor het maken van kaas.

Af en toe komt het voor dat er zo een koe om het leven komt in de Alpen, maar het is uiterst zeldzaam dat er zoveel koeien op een dergelijke wijze om het leven komen op één welbepaalde plaats. In het verleden zijn er reeds gissingen geweest dat zoiets zich voordoet omdat de koeien elkaar volgen, in hun zoektocht naar gras, maar de meeste wetenschappers zijn het erover eens dat dieren niet in staat zijn om vrijwillige zelfmoord te plegen, zelfs bij lemmings bij wie dit meer voorkomt tijdens de paartijd.


28-08-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.28 augustus 2009
28 augustus 2009

Verschijning van Maria aan Ivans Dragicevic en zijn gebedsgroep

Ondanks de extreme temperaraturen vandaag, waren er velen die de Podbrdo of de Kruisberg overdag beklommen als een offer voor Onze Lieve Vrouw. Tegen de avond dreven er donkere wolken binnen over Medjugorje en zo vielen er aan de hemel geen sterren te bespeuren, toen vele duizenden mensen zich aan het Blauwe Kruis begonnen te verzamelen voor de verschijving aan Ivan deze avond. Velen waren dankbaar dat de wolken geen regen meebrachten, terwijl anderen maar al te graag zouden hebben gehad dat het wat regende. Het vele aantal bedevaarders deed Onze Lieve Vrouw merkbaar deugd en alhoewel de verschijning iets minder lang duurde dan normaal [iets meer dan 5 minuten], was de lengte en de diepzinnigheid van Haar boodschap de verrassing van deze avond. Hier volgt Ivans beschrijving:

Het meest belangrijke uit onze ontmoeting vanavond is dat Onze Lieve Vrouw vreugdevol en gelukkig was en iedereen, zoals altijd, groette met de Haar moederlijke woorden: "Geloofd zij Jezus, Mijn lieve kinderen, Mijn kleine kinderen." Daarop bad zij gedurende een tijdje met uitgestrekte handen over iedereen en daarna in het bijzonder over de zieken. Daarop zegende Maria iedereen en alle meegebrachte religieuze voorwerpen. Hierop gaf Onze Lieve Vrouw de volgende boodschap:

"Lieve kinderen, ook vandaag roep Ik u op een bijzondere wijze op om Mijn boodschappen te aanvaarden, om Mijn boodschappen te hernieuwen. Lieve kinderen, vandaag, meer dan ooit, heb ik uw werken nodig en niet uw woorden. Handel daarom naar Mijn boodschappen, zodat het licht uw harten kan verlichten en vullen. Lieve kinderen, weet dat uw Moeder samen met u bidt. Ook vandaag dank Ik u, lieve kinderen, om Mijn boodschappen te aanvaarden en ernaar te handelen. Bid om Mijn teken [te zijn]."

Hierop bad Ik, samen met Maria, een Onze Vader en een Glorie zij de Vader. Hierna beval ik iedereen van u, uw noden, uw intenties, uw families en vooral de zieken, aan. Hierop verdween Onze Lieve Vrouw, in gebed en in het verlichte teken van het Kruis.

25-08-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.25 augustus 2009
25 augustus 2009

Maandelijke boodschap van Onze Lieve Vrouw aan Marija Pavlovic voor de hele wereld:

"Lieve kinderen! Vandaag roep Ik u opnieuw op tot bekering. Kleine kinderen, u bent niet heilig genoeg en u straalt geen heiligheid uit naar anderen. Daarom, bid, bid, bid en werk aan uw persoonlijke bekering, zodat u een teken zou zijn van Gods liefde voor anderen. Ik ben met u en leid u naar de eeuwigheid, waar elk hart moet naar verlangen. Dank om aan Mijn oproep gehoor te hebben gegeven."

Chris De Bodt (www.bloggen.be/medjugorje)

15-08-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.15 augustus 2009: Onze Lieve Vrouw Hemelvaart
15 augustus 2009: Onze Lieve Vrouw Hemelvaart

1. Medjugorje: Verslag van de verschijning van Maria aan Ivan Dragicevic en zijn gebedsgroep

Er gebeurde iets eigenaardigs gisterenavond aan de Blauwe Kruis toen de duizenden bedevaarders samen met Ivans gebedsgroep rond 21 uur de Rozenkrans begonnen te bidden. Vijf mensen, gescheiden van elkaar, begonnen plots luidop als wolven te joelen, te schreeuwen en te jammeren. Het was alsof ze bezeten waren en dit jaagde vele aanwezigen angst aan. Dit alles gebeurde precies op het moment dat Onze Lieve Vrouw verscheen. Het gehuil verminderde naar het einde van de verschijning toe, met uitzondering van een persoon, tot er een priester kwam die begon te bidden over haar.

Verslag van Ivan

Onze Lieve Vrouw kwam rond 22 uur en bleef gedurende acht minuten. Ze was heel vreugdevol en gelukkig en kwam met drie engelen. Zij groette iedereen zoals gewoonlijk met: "Geloofd zij Jezus, Mijn lieve kinderen." Daarna bad Onze Lieve Vrouw gedurende een langere periode voor alle aanwezigen en vooral voor de zieken en hierop zegende Zij allen en alle meegebrachte religieuze voorwerpen. Daarna bad Zij heel vreugdevol over iedereen met uitgestrekte handen. Toen beval ik iedereen van u aan, uw noden, uw intenties, uw families en vooral de zieken. Hierop zei Onze Lieve Vrouw:

"Lieve kinderen, ook vandaag, in Mijn grote vreugde, wens Ik u doorheen deze tijden op te roepen om uzelf te openen voor de Heilige Geest. Open uzelf, dit is een tijd van genade. Lieve kinderen, laat een rivier van liefde stromen door uw harten. Bid, bid, lieve kinderen, tezamen met de Moeder. Dank u, lieve kinderen, om ook vandaag aan Mijn oproep gehoor te hebben gegeven."

Daarop bad ik, samen met Onze Lieve Vrouw, een Onze Vader en een Glorie zij de Vader, waarop Zij in het teken van het lichtgevende kruis wegging, met de woorden: "Ga in vrede, Mijn lieve kinderen."

Chris De Bodt (www.bloggen.be/medjugorje)

2. Dit moet u gewoon zien





Foto




Weetjes over Medjugorje

Geografie

Kroatië

Bosnië en Herzegovina

Godsdienst

Wetenschap

Portret van de zieners

Maria's uiterlijk

De 5 pijlers van het geloof

Vragen en antwoorden

Standpunt van het Vaticaan

Ratzinger bezocht ooit Medjugorje "incognito"

1e onderzoekscommissie

2e onderzoekscommissie

3e onderzoekscommissie

4e onderzoekscommissie

De kwestie Herzegovina 1

De kwestie Herzegovina 2

De kwestie Herzegovina 3

Profetieën nemen hun tijd

Mirjana meer en meer op de voorgrond

Bestemming van de ziel

De Podbrdo [Verschijningsberg]

De Krizevac [Kruisberg]

Het Votiefkruis

Parochiekerk Jacobus de Meerdere

Uitbreiding biechtgelegenheid

Kapel der Twee Harten

Oasi delle Pace

Verrezen Christus

Cumunità Cenacolo

Mother's Village

Vr. Slavko Barbaric

Vr. Jozo Zovko

Vr. Pétar Ljubicic

Ratko Perics toorn

Heeft Zanic Medjugorje verraden?

Vr. Amorthe betreurt apathie

Siroki Brijeg

Retraîtekasteel

Zr. Emmanuel Maillard

Ivans gebedsgroep

Nedjo Brecic

Christoph Schönborn

St. Stephansdom, Wenen 2012

Scalambra & Casale Monferetto

Madonna van Civitavecchia

Little Audrey Santo

Maria's verjaardag

Medjugorje en Moederdag

De IIPG [1]

De IIPG [2]

De IIPG [3]

De IIPG [4]

De IIPG [5]

De weide van Gumno

De priester die verdween

Nieuwe taksen op logies

Mirakel van de Maan

Documentaire 1983

BBC Documentaire 2010

Documentaire Mary TV

The Miracle of Medjugorje


Interviews Medjugorje

Mirjana Dragicevic [2008]

Mirjana Dragicevic [1998]

Mirjana Dragicevic [1983]

Mirjana Dragicevic [1989]

Mirjana Dragicevic [1]

Mirjana Dragicevic [2]

Mirjana Dragicevic [2009]

Vicka Ivankovic [2008]

Vicka Ivankovic [1983]

Vicka Ivankovic [2007]

Vicka Ivankovic [1988]

Vicka Ivankovic

Ivan Dragicevic [2003]

Ivan Dragicevic [2004]

Ivan Dragicevic

Ivanka Ivankovic [1983]

Ivanka Ivankovic [1989]

Ivanka Ivankovic

Pétar Ljubicic [2004]

Pétar Ljubicic [2006]

Pétar Ljubicic [2008]

Slavko Barbaric [1987]

Gabriele Amorth [2002]

Jakov Colo

Jakov Colo

Jakov Colo [2007]

Marija Pavlovic [2008]

Marija Pavlovic [1989]

Marinko en Dragico Ivankovic [1983]

Damir Coric [1983]

Marica Kvesic [1983]

John en Andja Setka [1983]

Jelena Vasilj [2002]

Jelena Vasilj en
Marijana Vasilj [1]

Jelena Vasilj en
Marijana Vasilj [1]

Zlatko Zudac [1999]

Bisschop Hnilica [2004]





Overige Weetjes

Bestemming van de Ziel

Theresia van Lisieux
over het Vagevuur

Maria Simma

De invloedrijkste vrouw

Engelen

Twaalf stappen voor een gelukkig heengaan

Twaalf fabels over het Katholieke geloof

Pater Pio en Karol Woijtyla

San Nicolàs de los Arroyos

La Madonna del Ghisallo

O.L.V. Van den Oudenberg

Fatima:
Reeds eeuwen Mirakels

Jacinto Marto uit Fatima
door Fr. Robert J. Fox

Profetieën nemen hun tijd

Jacinto Marto uit Fatima
door Zr. Lucia Dos Santos

Ingrid Betancourt

Dikwijls gewichtige feiten
nà verschijningen

satans opzet

De Graal van Valencia

Notre-Dâme du Laus

Kibeho, Rwanda

Esther en Mordechai

Monte Cassino

Gods adres

Jezus' geboortekerk [1]

Jezus' geboortekerk [2]

De Komeet Lulin

De Komeet Elenin

De Komeet Honda

Samuel Alexander Armas

De Geur van Regen

Jaar van de Priesters

Dr. Gloria Polo's terugkeer

Ian McCormack: Een blik
in de eeuwigheid

Middel tegen komende pandemie

Kim Phuc

Michael Anderson

Zeven kenmerken
van een goede vader

O.L.V. van Las Lajas

Vaders Liefdesbrief

O.L.V. van Ocatlàn

Elena Desserich

Rom Houben

Overlijden Mari-Loli Mazon

Advent

Gered door een engel?

Kerst in de loopgraven

Mgr. Peter Savelbergh

Ontdekking v/d sarcofaag v/d H. Philomena

De Heilige Mis

Petrus Lombardus

Oscar, de kat

Tieners, geef hen nooit op!

Ontdekking te Nazareth

Efeze: Maria's Huis

Wonderdadige Medaille

De rivier Kwai

De Exodus

Valentino Mora

Het vijfde Maria Dogma

Elizabeth Kindelmann

H. Louis de Montfort

H. Clelia Barbieri's
miraculeuze stem

Steven en Djaingo

Het wonder van San José

Aalst, België's 9/11

Het getal 11

Maria en het getal 101

Sterven op 33

Is dit St. Jozef's graf?

Het Kerstverhaal
en Koning Herodes

De Kardinale Climax

Winterzonnewende 2010

En de maan werd rood

Schoonheid van Wijwater

De dag die ontbrak

Het celibaat

De vierde ruiter van de Apocalyps

De maagdelijke geboorte

Jordanië claimt oudste christelijke vondst

Colton Burpo versus Stephen Hawking

H. Gelaat van Manoppello

Padre Pio: under investigation

Grace

Michael Browns retreat

7 niveau's van het liegen

De dood van Sint Jozef

De dood van Maria

Betekenis van Maria's naam

Het Aramees in opmars

De Bosnische pyramiden

Brugge, het Jeruzalem van het Noorden

Wonder te Skopje


Diverse Profetieën
Miscellanous Prophecies

Profetieën nemen hun tijd

Is dit de tijd waarover ze spraken?

Garabandal [1961-65]

Israël en Bijbelse Profetie

Pinksterprofetieën 1975

Quito [17de eeuw]

Kenmerken v/d antichrist

A.C. Emmerich [1]

A.C. Emmerich [2]

De Kremna Profetieën

Hildegard van Bingen

Belpasso [1986-88]

2 Noorse profetieën

La Salette [1846]

Anna Maria Taigi

Diversen

Heilige Mechtildis

Non van Tours

Heilige Nilus

Bernardine Von Busto

Non van Bellay

Kloosterling Hilarion

Don Giovanni Bosco

Elizabeth Canori Mora

Judah Ben Samuel

Jeanne Le Royer

Giacchino di Fiore

Bartholomeüs Holzhauser

Madeleine Porsat

De profeet Daniël

Kibeho, Rwanda

Ida Peerdeman

H. Ireneüs van Lyon

Methodius van Olympus

H. Hippolytus van Rome

Firmanus Lactantius

De Berkenboomprofetieën

Dr. Arnold Fruchtenbaum

H. Ephraïm de Syriër

H. Cesarius van Arles

Columba van Ierland

Elena Aiello

Beda, de eerbiedwaardige

Odilia van de Elzas

Johannes Damascenus

Adso, de Monnik

Anselmus van Canterbury

H. Vincent Ferrer

Joachim van Fiore

Johannes Friede

Thomas van Aquino

John of the Cleft Rock

Franciscus van Paola

H. Birgitta van Zweden

Robertus Ballarminus

Dionysus van Luxemburg




















Het Laatste Geheim

1. Een enorm mysterie

2. Sterk en zedig

3. Dagen van duisternis

4. Moeder van de Heer

5. Boven de zon

6. Gog en Magog?

7. Door de straten van de stad

8. Vanop de hoogste bergen

9. Kleine geheimen

10. Klokslag twaalf

11. Lichten, geluiden, graven

12. De klokken luiden

13. Donderslag in de verte

14. Geheime aanwezigheid

15. Vuurzuil

16. Geheimen van de Rozenkrans

17. Het voorteken

18. De zeven

19. Het voorgevoel

20. Signalen en vloeken

21. Afschuwelijke wonderen

22. De kastijding

23. Naschok

24. Waar duivels beefden

25. Geheime Martelaren

26. Geheim van de gehoorzaamheid

27. Geheim van het vertrouwen

28. Ik wacht op u

29. De geest van opstand

30. Genade en rechtvaardigheid

31. De Profetie

32. Voorbij de grenzen
van de kennis

33. Geheimen in
Amerika en Europa

34. Geboren in de hel

35. Cathérina's geheim

36. Geleende tijd

37. Ik zal uw Moeder zijn

38. Het grote Teken

39. Koningin van de Eeuwigheid











Thomas à Kempis
De navolging van Christus

Boek 1.1

Boek 1.2

Boek 2

Boek 3.1

Boek 3.2

Boek 3.3

Boek 4.1

Boek 4.2



Novenen

Maria Onbevlekte Ontvangenis

OLV van Lourdes

OLV Van Fatima

OLV Van Banneux

OLV van de Berg Carmel

OLV Hemelvaart

H. Maagd van de Wonderdadige Medaille

Maria Lichtmis

Don Bosco

Maria Boodschap

Sint Jozef

Heilige Familie

Goddelijke Barmhartigheid

Heilige Geest

Kindje Jezus

Engelbewaarder

Aartsengel Michaël

Aartsengel Gabriël

Franciscus van Assisi

Antonius van Padua

Pater Pio

Heilige Benedictus

Heilig Hart van Jezus

Heilige Rita

Sint Valentijn

OLV van Altijddurende Bijstand

Jean Marie Vianney

Theresia van Lisieux

Maria, die de knopen ontwart

OLV van de Bezoeking

Zielen in het Vagevuur

Kracht van het Kruis
tegen het kwade

H. Gelaat van Jezus

Hart van Jezus en Maria

Kindje Jezus van Praag

OLV van Genezing

Miraculeuze Maagd

Pater Damiaan

Heilige Anna

H. Maria Goretti

Heilige Peregrinus

Heilige Expeditus

Sint Joris

H. Margareta van Cordoba



Films

Padre Pio

The Miracle of Our Lady of Fatima

The 13th Day

Het Lied van Bernadette

One Night with the King

Faustina

Docu: Faustina Kowalska

Docu: Mariaverschijningen

Docu: OLV van Guadalupe

Vincentius a Paolo

Sint Paulus

Sint Petrus

Docu: Pater Damiaan

Passion de Jeanne d'Arc

Story of Father Damien

Docu: Garabandal

Exorcism of Emily Rose

The Nativity Story

Don Johannes Bosco

The Passion of The Christ

King David

Romero

Jean de Florette

Manon des Sources

Abraham

Mozes

Solomon

Jacob

Francesco

A man for all seasons

The Apocalypse

Docu: H. Maria Goretti

Docu: The birth of Israël

Docu: The six-day war

Docu: Ghosts of Rwanda

Becket

Gospel of Luke

Gospel of Matthew

Gospel of John

Acts

Unsolved mysteries

Joseph

Samson and Delilah

H. Rita van Cascia

Thérèse de Lisieux

Isaak, Jacob & Esau

Fray Martin de Porres

Lourdes [2000]

Clara & Francisco

Maria Goretti

Mother Theresa




Astronomische verschijnselen

28/11/2011



Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs

 

Real Time Web Analytics

Page Content

Page Content