Redactie
Medjugorje België en Nederland
Chris De Bodt
(1958 - 2012)

medjugorjebn@gmail.com

Patty De Vos
Kasteelstraat 81
9180 Temse
België
patty.de.vos@hotmail.com

Dr. Guy Claes
Platanendreef 40
8790 Waregem
België
gclaes@scarlet.be

Henk
Twan Vereecken
Geertrui Schonken
Veerle De Caluwé
Anne Van Der Sloten
p. Alfons J. Smet
Broeder Joseph
Zoeken in blog

Medjugorje 2015 Medjugorje 2014 Medjugorje 2013 Medjugorje 2012 Medjugorje 2011 Medjugorje 2010

 

Voorlopig worden enkel de boodschappen gepubliceerd.
02-09-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2 september 2012
2 september 2012

Maandelijkse boodschap van Maria aan Mirjana Dragicevic voor hen die Gods liefde nog niet kennen:

"Lieve kinderen, terwijl Mijn ogen u bekijken, zoekt Mijn ziel die zielen op met dewelke Zij wenst één te zijn: de zielen die het belang van het gebed begrepen hebben voor dezen onder Mijn kinderen die ertoe zijn gekomen om de liefde van de Hemelse Vader te kennen. Ik roep u, omdat Ik u nodig heb. Aanvaard de opdracht en wees niet bevreesd. Ik zal u sterkte verlenen. Ik zal u vervullen met Mijn genaden. Met Mijn liefde zal Ik u beschermen van de kwade geest. Ik zal met u zijn. Met Mijn aanwezigheid zal Ik u troosten tijdens moeilijke momenten. Dank u voor uw open harten. Bid voor de priesters, bid dat de eenheid tussen Mijn Zoon en hen steeds sterker zou mogen worden, dat ze één zouden mogen zijn. Dank u."

Onze Lieve Vrouw zegende elke aanwezigen en alle meegebrachte religieuze voorwerpen. Mirjana voegde hieraan toe dat Onze Lieve Vrouw over een aantal dingen heeft gesproken die Zij met ons nog niet kan delen.



www.bloggen.be/medjugorje





28-08-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.28 augustus 2012

Beste lezer,

Tijdens de komende week is er veel werk om ons blog klaar te maken voor de grote start vanaf 2 september. Daarom zal er, behoudens bij hoogdringendheid, tijdens deze dagen geen berichtgeving zijn.

Dank u.


27-08-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.27 augustus 2012
Geloofsgetuigenis en gebed om genezing
Heilig Hart-Kerk, Kerkstraat 1b, Genk-Winterslag

Alan Ames werd in 1953 in Londen geboren en leeft reeds jaren met zijn vrouw en 2 kinderen in Australië. Hij vernam een duidelijke oproep tot ommekeer waaraan hij na herhaaldelijk afwijzen gehoor gaf.


Het getuigenis van Alan handelt over zijn eigen terugkeer naar de sacramenten (eucharistie, biecht), het gebed (rozenkrans) en de liefde van God wiens barmhartigheid zijn eigen omkeer mogelijk maakte. Alan spreekt spontaan zoals de H.Geest het hem ingeeft. Hij spreekt over de gehoorzaamheid aan de Katholieke Kerk en leeft dit zelf.

Met uitdrukkelijk verlof van zijn Aartsbisschop Mgr. Hickey uit Perth Australië getuigt Alan sinds 1994 overal ter wereld van zijn bekering. De gaven die hem geschonken zijn worden vooral bij het genezingsgebed zichtbaar. Steeds opnieuw ontvangen mensen daar emotionele, geestelijke en lichamelijke genezing.

Het programma van zondag 23 september begint om 15 uur met rozenkrans-gebed en aansluitend de H.Mis. Nadien volgt een voordracht door Alan Ames met vertaling waarna de uitstelling van het Allerheiligste Sacrament en het genezingsgebed plaats heeft met mogelijkheid tot handoplegging door Alan. Er is ook biechtgelegenheid. Iedereen is van harte welkom.

www.alanames.org

26-08-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.26 augustus 2012
Werelddag van de Rozenkrans



25-08-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.25 augustus 2012
25 augustus 2012

1. Maandelijkse boodschap van Onze Lieve Vrouw aan Marija Pavlovic voor de hele wereld


Lieve kinderen! Ook vandaag, met hoop in het hart, bid Ik voor u en dank Ik de Allerhoogste voor iedereen die met het hart naar Mijn boodschappen leeft. Geef dank aan Gods liefde zodat ik ieder van u kan liefhebben en langs mijn Onbevlekte Hart kan leiden naar de bekering. Open uw harten en beslis voor de heiligheid en hoop zal de vreugde in uw harten opwekken. Dank om aan Mijn oproep gehoor te hebben gegeven. 

2. Ivan Dragicevic: geheimen zullen een beproeving zijn voor de kerk

Wanneer de 10 profetische geheimen van de Maagd Maria zullen beginnen, zal er een grote beproeving zijn voor de Katholieke Kerk en voor het geloof van de mensen, en een kleine gedeelte hiervan is reeds aanwezig op de aarde, zegt de ziener uit Medjugorje, Ivan Dragecevic, die de mensen dringend verzoekt om te bidden voor de plannen van Maria, zelfs zonder deze te kennen.


"Tegen de tijd dat de Maagd Maria alle tien profetische geheimen zal hebben toevertrouwd aan de Medjugorje zieners, zullen de beproevingen en testen voor de katholieke kerk sterk toenemen en een voorproefje hiervan is al aanwezig," vertrouwde de ziener Ivan Dragicevic toe aan Radio Maria Italia, op 14 augustus.

"Ivan, is het goed om te zeggen dat de tijd van de geheimen tevens een tijd van grote beproevingen voor de Kerk en voor de wereld zal zijn?" vroeg de directeur van Radio Maria Italia, Vr. Livio Fanzaga.


"Absoluut. Ik ben het hier volledig mee eens. Over de geheimen zelf mogen we nog niets zeggen. Ik kan enkel kwijt dat het een heel belangrijke periode zal zijn. In zekere zin zal het een belangrijke periode worden voor de Kerk. We zouden allen hiervoor moeten bidden," zegt Ivan.

"Wordt het een tijd van beproeving van het geloof van mensen?"

"Een voorproefje hiervan is nu al aan de gang," aldus de ziener.

"Misschien is dit de reden dat onze Paus Benedictus XVI, geïnspireerd door de Madonna, het "Jaar van het Geloof" heeft afgekondigd?"

"Ik denk dat de paus direct geleid wordt door de hand van de Maagd Maria, en hierin gaat hij zeker akkoord met u. Hij leidt zijn kerk, en wat hier gebeurt wordt onmiddellijk verder gezonden naar de hele wereld toe."


Opdat alles zich op de best mogelijke wijze zou ontvouwen geeft Ivan de mensen het advies en dringt hij er bij hen op aan om te bidden voor de plannen van de Maagd Maria. Hij zegt dat hij de totaliteit van het plan van de Maagd niet kent, maar dit neemt niet weg dat noch de zieners, noch de mensen niet mede-verantwoordelijk zouden zijn voor de vervulling ervan:

De Madonna heeft een plan voor deze wereld. Onze Lieve Vrouw heeft een plan met de Kerk. Onze Lieve Vrouw heeft ook een plan met deze parochie. Maar ze nodigt elk van ons uit omhieraan om deel te nemen, als een onderdeel van dit plan. En Onze Lieve Vrouw zegt: "Ik ben met u, en met u wil Ik dit plan verwezenlijken. Kies daarom voor het goede en vecht tegen de zonde en het kwade," vertelde Ivan aan Radio Maria.


"Ziet u, als we praten over het plan van de Madonna, kan ik niet zeggen wat dit precies inhoudt , maar dat betekent niet dat ik er niet hoef voor te bidden, want wij zijn allen verantwoordelijk voor de verwezenlijking ervan, ook u. We hoeven niet alles te weten, maar we moeten bidden om aan het verzoek van Onze Lieve Vrouw te voldoen. Als de Madonna dit wil, moeten we dit verzoek van Haar aanvaarden en er op ingaan."

Bron: Jakob Marschner, www.medjugorjetoday.tv

Vertaling: Chris De Bodt

3. Verslag van de verschijning aan Ivan en zijn gebedsgroep van 24 augustus 2012

Rond 19 uur begonnen de bedevaarders zich te verzamelen bovenop de Verschijningsberg. Al diegenen die daarna kwamen werden begroet door een regen van verschillende rozenkransen en gezang. Na het bidden van de droeve mysteries en enkele minuten voordat Onze Lieve Vrouw kwam, werd er een enkele vallende ster gezien in de hemel. Misschien als voorloper van de Koningin, gekroond met twaalf sterren, die vanavond zou komen. Onze Lieve Vrouw verscheen net na 22 uur en bleef voor ongeveer negen minuten. Hieronder volgt Ivans beschrijving van de verschijning vanavond:

Vanavond wil ik u, zoals altijd, het belangrijkste van mijn ontmoeting met Onze Lieve Vrouw mededelen. Bij het begin van de verschijning was Onze Lieve Vrouw heel blij en gelukkig en zoals altijd begroette Ze ons met haar moederlijke groet: "Geloofd zij Jezus, mijn lieve kinderen."

Dan bad Zij met uitgestrekte armen voor een tijd over ons allen hier aanwezig. In het bijzonder bad Zij voor de aanwezige zieken. Ze zegende ons allen met haar moederlijke zegen en zegende alle meegebrachte religieuze voorwerpen. Ik heb u allen, uw behoeften, uw intenties, uw families en vooral de zieken aanbevolen. Onze Lieve Vrouw bad daarop voor een langere tijd in het bijzonder voor priesters, bisschoppen en, op een bijzondere wijze voor de Heilige Vader. Daarop volgende er een kort gesprek tussen ons beiden, wat enkel tussen ons blijft. Nogmaals zou ik op het belangrijkste de nadruk willen leggen, namelijk dat Onze Lieve Vrouw waarlijk bad voor de priesters, bisschoppen en op een bijzondere wijze voor de Heilige Vader. Ze bad ook voor een langere tijd over ons allen en in het bijzonder voor de zieken. U weet dat het morgen de 25ste is, en op elke 25ste van de maand richt Onze Lieve Vrouw zich met Haar boodschap tot de hele wereld. We wachten op dit bericht morgen en zullen zien wat Onze Lieve Vrouw van ons verlangt en vraagt. Dank u.

Na het gesprek verliet Onze Lieve Vrouw ons in het verlichte teken van het kruis, met de groet: "Ga in vrede, Mijn lieve kinderen."

Het is de eerste maal dat Ivan in zijn vrijdagavondverschijning verwijst naar de inhoud van de boodschap die de 25ste [vandaag dus] zal volgen. Deze boodschap wordt verwacht tegen 20-20.30 uur.

Vertaling: Chris De Bodt


24-08-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.24 augustus 2012
24 augustus 2012

1. Medjugorje: Voorbodes

De twee Rozenkransen

Amper een tweetal maanden voor 24 juni 1981, gebeurde er een ander vreemd verhaal. De jongere broer van Vicka Ivankovic vond op de tractor van de familieboerderij twee Rozenkransen. Op een ervan bevond zich een heel mooi, in ivoor uitgesneden kruisbeeld en alle veertien staties van de kruisweg.




De twee Rozenkransen, gevonden in de oplegger door Franjo Ivankovic, Vicka's jongste broer


Franjo, de jongste van Vicka’s vier zussen en drie broers, herinnert zich dat hij om zes uur 's morgens in april 1981 klaar was om te vertrekken met hun kleine trekker en oplegger om wat hout te verzamelen: "terwijl ik alle benodigdheden die we nodig hadden in de aanhangwagen lag, zag ik twee Rozenkransen. Ik nam de rozenkransen en bracht ze naar mijn moeder en grootmoeder. Terwijl ik hen de kralen gaf, maakte ik een grapje door te zeggen dat dit de Gospa moest zijn die vroeg om meer te bidden. We gingen bij al de buren, maar niemand eiste de Rozenkransen op. Enkele weken nadat de verschijningen begon, vroeg Zlata, onze moeder, aan Vicka om de Gospa een vraag te stellen over de oorsprong van de rozenkransen. Vicka vroeg dit aan de Gospa en Haar antwoord was dat de rozenkransen een bijzonder geschenk waren van Haar voor de familie."

Fr. Emiliano Tardif

Begin juni 1981 werd er in Rome een conferentie van charismatische priesters gehouden. Deze werd bijgewoond door ongeveer zeven honderd deelnemers uit de hele wereld. Fr Tomislav Vlasic, die onderpastoor was op dat moment in het nabij gelegen Capljina, bevond zich toen onder de aanwezigen. Fr. Emiliano Tardif MSC, een priester uit Santo Domingo, Dominicaanse Republiek, die befaamd was vanwege zijn helend charisma, bad toen over pater Tomislav en gaf hem het volgende bericht door: "Wees niet bang, ik zend u mijn moeder."


Fr. Emilano Tardif


Sr. Briege McKenna

Ook ontmoette Fr. Tomislav op de conferentie de in Ierland geboren Sr. Briege McKenna, een Arme Klarenzuster, die verbleef in de Verenigde Staten. Aan Sister Briege McKenna werden eveneens bijzondere charismatische gaven toegeschreven.


Sr. Briege McKenna


Ze bad met pater Tomislav en vertrouwde hem toe dat ze tijdens haar gebed een visoen had gehad van een kerk met twee grote torens hoog in de bergen. Ze zag Vr. Tomislav aan het altaar en in de stoel als celebrant. Een bron water gutste van achter hem en stroomde door de kerk. Duizenden kwamen naar voren om van het water te drinken.

Enkele maanden later Vr. Tomislav omstandigheden geleid te komen werken in Medjugorje, Na het drama van het begin van de verschijningen en de arrestatie, op 17 augustus 1981 van de pastoor, pater Jozo Zovko, kwam Vr. Tomislav, door omstandigheden, in Medjugorje terecht. Toen hij de twee torens van de kerk van de Heilige Jacobus zag, begreep hij onmiddellijk de betekenis van de ontmoeting met Zuster Briege McKenna in Rome. Hij bleef ginds aanwezig tot 1984.

Van dan af ging het bergafwaarts met Vr. Tomislav en werd hij, na het opzetten van een soort commune in Italië, in maart 2009, tot de lekentoestand gesanctioneerd. Niettemin speelde hij tot 1984 een belangrijke rol in de verschijningen te Medjugorje en kan men hem niet wissen uit het verhaal.

Vlado Falak

Nog een vreemde gebeurtenis is een schilderij die in de loft hing van het kerkkoor. Het werd in 1974 geschilderd door een hobbyschilder, Vlado Falak uit Surmanci. Het is een afbeelding van Onze Lieve Vrouw in de hemel die de Krizevac en de nieuwe kerk met haar mantel beschermt.


Schilderij van Vlado Falak


Vertaling: Chris De Bodt

2. Jezus' tijdgenoten [aflevering 429]

Keizer Nero

De dood van Octavia en de dwaasheid van Nero

Het lot van Octavia is hier ook mee beslist. Nero laat haar oppakken en haar dienaressen op de pijnbank leggen om iets negatiefs over haar te weten te komen waarvoor ze gestraft kan worden. De dienaressen houden stand, ze zeggen helemaal niets.

Het verontwaardigde volk van Rome loopt te hoop, ze vernielen beelden van Nero en Popaea. Deze verstoringen dienen als voorwendsel om Octavia naar een eiland te verbannen. Haar leven in het keizerlijk paleis is een hel geweest. Haar vader is vergiftigd haar broertje vermoord. Ver van Rome wordt ze ruw vermoord, haar aderen worden doorgesneden en als het stromen van het bloed langzamer gaat wordt ze gesmoord in een kokend heet bad...

Popaea heeft haar doel bereikt, ze wordt keizerin van het machtige Romeinse Imperium. Iedereen die haar in de weg stond is uit de weg geruimd. Twee jaar later sterft ze aan een schop van Nero die hij haar gaf in een van zijn driftbuien.

Vertaling: Broeder Jozef

3. Valentina Papagna: vervolg van de boodschappen

17 juni 2012

Tijdens de ochtendgebeden vroeg ik aan de Heer om de mensen te beschermen.

Plots verscheen er een visioen in de hemel, een groot gewelf. Wat ik zag was niet prettig. De kleuren hadden schakeringen van zwart, grijs en heel diep rood. Toen verscheen het Heilig Gelaat van Jezus in het midden. Hij was erg bedroefd. Ik zag aan de kleuren dat dit geen goed teken was.

Het Gelaat van Onze Heer was verdwenen, maar verscheen daarna opnieuw en het keek mij aan met een nog grotere droefheid. Ik merkte de tranan op die langs Zijn wangen liepen en toen verdween het Gelaat opnieuw. Een aantal minuten later kwam Hij voor een derde maal terug.

In het midden van de duistere kleuren verscheen Jezus met een doornenkroon op Zijn gelaat, leunend aan één zijde. Zijn uitdrukking was nog bedroevender. Ik begon te wenen. Ik zei: “Wees genadevol voor de wereld en voor alle mensen.”

Toen verdween het visioen.

Ik kon dit visioen niet uit mijn gedachten zetten. Ik wist dat het rood stond voor bloed en de donkere kleuren stonden voor de zonden.

Later die dag woonde ik de Middagmis bij en droeg ik mijn intenties op aan het lijden van de Heer. Toen ik de Heilige Communie ontving, kwam er een verklaring van het visioen tot mij.

Toen sprak de Heer: “Mijn kind, Ik toonde u het enorme visioen van de zonden die zich opeenstapelen en tot aan de Hemel reiken. De duisternis van de ziel van de mensen wordt steeds erger. De rode kleur vertegenwoordigt het bloed van de onschuldige kinderen die in Syrië en andere plaatsen in de wereld worden gedood.

Deze onschuldige kinderen schreeuwen tot Mij om rechtvaardigheid voor de wereld die niet zo ver van nu is verwijderd. De wereld, die ik, de Koning streng zal oordelen en het zal erger zijn dan Sodomma en Gomorra.

Alles wat zich voor mij vertoonde, toonde hij aan met het wegvegen door Zijn Heilige Hand: “Mijn doodsangst groeit in Mijn Lijden. Troost mij, Mijn kind, om wat u hebt aanschouwd. Bid dat mijn gerechtigheid spoedig zou komen.”

Onze Heer was in tranen en leverde mij deze boodschap af.

Alstublieft, bid tot de Heer en troost de Heer voor genade voor de hele wereld.

19 juni 2012

St. Raphael’s Church. Vandaag, toen ik aankwam voor de Heilige Mis, zag ik een mooi licht vóór mij. Midden in het licht zag ik Jezus, Maria en de Aartsengel Rafaël.

De Heilige Maagd glimlachte en zei: “We wachtten op uw komst. Toen u de Kerk binnenging, kwam er een lichtgloed over de hele kerk.

Opnieuw wil ik tot u praten over de mensen die naar deze Kerk komen. Zij beledigen Mij en Mijn zoon heel erg. Zij tonen zo weinig eerbeid en hebben zo weinig kennis van het Evangelie van God in deze Heilige plaats. Zij praatten luid en storen de anderen die in stilte wensen te bidden. Niemand eert het Heilige Tabernakel waarin Mijn Zoon aanwezig is.

Zeg tegen de mensen dat ze hun houding moet veranderen. Hij is waarlijk aanwezig en is de levende God. Zeg tegen de mensen om anders te zijn en om de Heilige Rozenkrans te bidden voor de Zondagsmis. Als ze niet luisteren kunnen ze zelfs hun priester verliezen. Hoe smeek Ik tot Mijn kinderen om te bidden. Enkel door het gebed bekomt u alle genaden en verzoeken. Enkel God kan u verlenen wat u vraagt.”

Dank u, Mijn mooie Moeder.

26 juni 2012

Een Engel verscheen tijdens mijn gebeden. "Ik kom u zeggen dat Italië een grote ramp zal meemaken. De Etna zag heel erg uitbarsten. Onze Heer Jezus is ten zeerste beledigd door het Italiaanse volk. De meesten onder hen zijn zonder erg en zijn ongehoorzaam aan al Zijn Wetten.

Waarschuw het volk om te bidden tot de Goddelijke Barmhartigheid om deze ramp af te wenden.

Het visioen dat de Engel mij toonde was vreselijk. Vóór mij, spuwde de vulkaan lava en as bedekte het bevolkte gebied. De mensen huilden en renden in alle richtingen.

De Engel zei: “Het Italiaanse volk is erg koppig en trots.”

Onze Heer Jezus verscheen en zei: “Het Italiaanse volk beledigt mij ten zeerste en laten hun kwade daden niet. Om deze reden zal ik deze straf zenden om hen wakker te maken. Spoedig zullen ze zich ervan bewust worden dat hun Heer en God niet is opgezet met hun kwade daden. Zeg aan de mensen om zich te bekeren en om Mijn Genade te vragen om hen te vergeven.”

Onze Heer en God was diep bedroefd toen Hij deze boodschap doorgaf.

Vertaling: Chris De Bodt

4. OLV van Anguera: vervolg van de boodschappen

Boodschap 3665 van 09/06/2012

Lieve kinderen, Ik ben aan uw zijde ofschoon u Mij niet ziet. Heb moed, geloof en hoop. Ik ken uw behoeften en zal voor u tot Mijn Jezus bidden. Sta niet toe dat de vlam van het geloof zich in u uitdooft. Zoek kracht in Jezus. Hij is uw alles en enkel in Hem bestaat de waarachtige bevrijding. U bent belangrijk voor de verwezenlijking van Mijn plannen. Wees standvastig. God heeft ieder van u nodig. De mensheid is ziek en moet genezen worden. U schrijdt naar een toekomst met vele beproevingen. Bid, bid, bid. Kobe zal momenten van rampspoed beleven en Mijn arme kinderen zullen een zwaar kruis dragen. Ik treur voor uw lijden. Voorwaarts zonder angst. Wie met de Heer is, zal het gewicht van de nederlaag niet ervaren. Dit is de boodschap die Ik u vandaag doorgeef in de naam van de meest Heilige Drievuldigheid. Dank u dat u Mij hebt toegelaten om u hier opnieuw bij elkaar te roepen. Ik zegen u in de naam van de Vader en de Zoon en de Heilige Geest. Amen. Wees in vrede. Amen.

Boodschap 3666 van 12/06/2012

Lieve kinderen, houd van de liefde. Geef u over aan Jezus want enkel Hij is uw totale goed. U bent in de wereld maar niet van de wereld. Leef naar het paradijs toegekeerd waar Jezus voor ieder van u datgene heeft voorbereid, dat nog geen menselijk oog ooit heeft gezien. Open uw harten en neem de wil van God voor uw leven aan. Ik wil u niet dwingen maar wat Ik zeg moet ernstig worden genomen. De mensheid leeft van de Schepper verwijderd en schrijdt naar een grote afgrond. Kruis de armen niet. God heeft haast. Geef het beste van uzelf in de missie die u werd toevertrouwd. Een pijnlijke gebeurternis zal in Liaoning plaats hebben en Mijn arme kinderen zullen wenen en klagen. Ik ben uw smartvolle Moeder en treur voor alles wat op u afkomt. Kniel neer in gebed. Als alles verloren schijnt, zal de Heer met de grote overwinning komen. Voorwaarts zonder angst. Dit is de boodschap die Ik u vandaag doorgeef in de naam van de meest Heilige Drievuldigheid. Dank u dat u Mij hebt toegelaten om u hier opnieuw bij elkaar te roepen. Ik zegen u in de naam van de Vader en de Zoon en de Heilige Geest. Amen. Wees in vrede. Amen.

Boodschap 3667 van 16/06/2012

Lieve kinderen, laat toe dat uw leven met het hart meer spreekt dan met woorden. Vergeet niet: In alles komt God op de eerste plaats. U behoort tot het goed van de Heer en Hij houdt van u. Kruis de armen niet. Ik daal neer uit de hemel om u tot Mijn Zoon Jezus te leiden. Geef Mij uw handen en Ik voer u tot degene die uw weg, waarheid en leven is. Blijf niet van het gebed verwijderd. Ik bid opdat u altijd zegerijk zou zijn. Verlies uw hoop niet. Ik ben aan uw zijde. Moed. Zwolle zal een zwaar kruis ervaren. Bid voor haar bewoners. Ik treur voor alles wat op u afkomt. Dit zijn de tijden van de grote rampspoed voor de mensheid. Leef naar Jezus toegekeerd. Keer u tot Hem en u zult groot in het geloof zijn. Voorwaarts zonder angst. Dit is de boodschap die Ik u vandaag doorgeef in de naam van de meest Heilige Drievuldigheid. Dank u dat u Mij hebt toegelaten om u hier opnieuw bij elkaar te roepen. Ik zegen u in de naam van de Vader en de Zoon en de Heilige Geest. Amen. Wees in vrede. Amen.

Boodschap 3668 van 18/06/2012

Lieve kinderen, verheug u want u behoort tot het goed van de Heer. Leef niet verstard in de zonde. Mijn Jezus verwacht u met open armen. Bekeer u snel. Dit is de tijd van de genade voor ieder van u. Zoek kracht in het gebed. Elke morgen roept op de Heer en in Zijn woorden zult u de kracht voor uw weg vinden. Zeg aan iedereen dat God haast heeft. De mensheid leeft van de schepper verwijderd en Mijn arme kinderen schrijden voort zoals blinden andere blinden begeleiden. Open uw harten voor de genade van God. Vul u met de hoop en verlies de moed niet. Wees rechtvaardig. Mijn Zoon Jezus heeft voor Zijn uitverkorenen datgene voorbereid dat Zijn apostelen voor zichzelf wensten maar niet konden zien. De aarde zal omgevormd worden en Mijn arme kinderen zullen in vrede leven. Geef van u het beste voor de missie die de Heer u heeft toevertrouwd. De dag van de grote overwinning zal voor Mijn getrouwen komen. In de grote rampspoed zal Ik tot u komen en u op de veilige weg leiden. Er zal geen nederlaag voor Mijn getrouwen zijn. Bid. Ik wil u niet dwingen maar luister naar Mij. Ik houd van u zoals u bent en wil u hier al op aarde gelukkig zien en later met Mij in de hemel. Voorwaarts zonder angst. Dit is de boodschap die Ik u vandaag doorgeef in de naam van de meest Heilige Drievuldigheid. Dank u dat u Mij hebt toegelaten om u hier opnieuw bij elkaar te roepen. Ik zegen u in de naam van de Vader en de Zoon en de Heilige Geest. Amen. Wees in vrede. Amen.

Boodschap 3669 van 19/06/2012

Lieve kinderen, moed. God heeft over alles controle. Vertrouw volledig op Zijn macht en u zult zegevieren. Open uw harten en neem de wil van God aan voor uw leven. Blijf niet met gekruiste armen. God roept u. Wees vastberaden. U leeft in een slechtere tijd dan tijdens de zondvloed en de mensheid schrijdt verder naar de afgrond van de vernietiging die de mensen zelf met hun eigen handen hebben voorbereid. Heb berouw en bekeer u tot Degene die uw weg, waarheid en leven is. U bent in de wereld maar niet van de wereld. Bekeer u en dien met vreugde de Heer. Niets is verloren. U schrijdt voort naar een pijnlijke toekomst maar na alle rampspoed zal de Heer uw tranen drogen. Wees trouw aan het evangelie van Mijn Jezus. Zoek kracht in Zijn woorden en kom nader tot elkaar via de eucharistie. Mijn Zoon is uw overwinning. Blijf met Jezus. Luister naar de stem van Zijn kerk. Wees deemoedig en nederig van hart. Ik ben uw Moeder en daal neer uit de hemel om u tot de hemel te leiden. Kniel neer in gebed. Degene die in Lima zijn, zullen om hulp roepen en de pijn voor Mijn arme kinderen zal zwaar zijn. Een gelijkaardig lijden zullen de bewoners van Assisië beleven. Ik treur voor wat op u afkomt. Geraak niet ontmoedigd. Wees standvastig op de weg die Ik u toon. Dit is de boodschap die Ik u vandaag doorgeef in de naam van de meest Heilige Drievuldigheid. Dank u dat u Mij hebt toegelaten om u hier opnieuw bij elkaar te roepen. Ik zegen u in de naam van de Vader en de Zoon en de Heilige Geest. Amen. Wees in vrede. Amen.

Boodschap 3670 van 23/06/2012

Lieve kinderen, heb moed. Mijn Zoon Jezus heeft uw eerlijk ‘ja’ en uw moedige getuigenis nodig. Ik nodig u deze nacht uit opdat u de nabootser zou worden van de grote profeet Johannes De Doper. Verkondig Jezus aan allen die Hem nog niet kennen en die in de duisternis van de zonde leven. Open uw harten voor Degene die uw weg, waarheid en leven is. Houd van de waarheid en verdedig ze. De mensheid is ziek en moet genezen worden. Geef het beste van uzelf in de missie die u werd toevertrouwd. Sta niet toe dat uw twijfel en onzekerheden u van de weg die de Heer u toont, afleiden. Ik ben uw moeder en treur voor wat op u afkomt. Iets zal gebeuren in Pyongyang en zich daarna herhalen in Brazilië. Kniel neer in gebed. Mijn Zoon Jezus is uw alles. Zoek Hem in de eucharistie. Hij houdt van u en verwacht u. Wees standvastig. Dit is de boodschap die Ik u vandaag doorgeef in de naam van de meest Heilige Drievuldigheid. Dank u dat u Mij hebt toegelaten om u hier opnieuw bij elkaar te roepen. Ik zegen u in de naam van de Vader en de Zoon en de Heilige Geest. Amen. Wees in vrede. Amen.

Boodschap 3671 van 24/06/2012

Lieve kinderen, heb geen angst. De projecten die Ik hier begon, zijn van God en in de harten van de mannen en vrouwen van het geloof zullen zij altijd levendig zijn. God heeft alles voor iedereen onder controle. Vertrouw op Hem die het onzichtbare ziet en u bij naam kent. Geraak niet ontmoedigd door uw beproevingen. Na alle rampspoed zal de Heer u de overwinning schenken. God overwint altijd ook als in de ogen van de mensen de nederlaag schijnt. Na het kruis, de zege. Verlies de moed niet en leef Mijn oproepen na. Het zaad dat de Heer in uw harten heeft gezaaid, zal niet sterven als u leeft zoals Ik u oriënteer. Open deemoedig uw harten en alles zal in uw leven een overwinning zijn. God zal u een rechtvaardige man sturen en hij zal tot de uiteindelijke triomf van Mijn Onbevlekt Hart bijdragen. Voorwaarts zonder angst. Dit is de boodschap die Ik u vandaag doorgeef in de naam van de meest Heilige Drievuldigheid. Dank u dat u Mij hebt toegelaten om u hier opnieuw bij elkaar te roepen. Ik zegen u in de naam van de Vader en de Zoon en de Heilige Geest. Amen. Wees in vrede. Amen.

Boodschap 3672 van 27/06/2012

Lieve kinderen, wees een teken van de tegenwoordigheid van God voor uw broeders. Volg Jezus met uw woorden en daden na. De mensheid heeft uw eerlijke en moedige getuigenis nodig. Mijn Jezus roept u, kruis de armen niet. Wat u te doen hebt, laat dat niet voor morgen. Open uw harten voor Mijn oproepen. Ik daal neer uit de hemel om u tot de hemel te leiden. Wees deemoedig. Ik heb nog edelmoedige dingen voor de mensheid te verwezenlijken. Help Mij. Degenen die zich voor Mijn oproepen openstellen, zullen niet zonder bescherming zijn. In de grote rampspoed, zullen degene die Mijn oproepen horen en aannemen, beschermd worden en niets boosaardigs zal hen treffen. De engelen van de Heer zullen bij u komen en u zult begeleid en beschut zijn. Dit is de boodschap die Ik u vandaag doorgeef in de naam van de meest Heilige Drievuldigheid. Dank u dat u Mij hebt toegelaten om u hier opnieuw bij elkaar te roepen. Ik zegen u in de naam van de Vader en de Zoon en de Heilige Geest. Amen. Wees in vrede. Amen.

Boodschap 3673 van 29/06/2012

Lieve kinderen, wees standvastig op de weg die Ik u toon. Sta niet toe dat de vlam van het geloof in u uitdooft. U bent het goed van de Heer en Hij houdt van u. Ik bid opdat u in de kerk trouw zou zijn aan Mijn Jezus. Uw trouw en getuigenis van het geloof zal tot de overwinning van God bijdragen. De kerk schrijdt een pijnlijke toekomst tegemoet. De schaduwen van de geloofsafval zullen heftiger worden in het binnenste van de kerk. Het geloof zal slechts in weinige harten aanwezig zijn. Ik treur voor wat op u afkomt. Moed. Na alle rampspoed zal de zege van de Heer komen. De stoel van Petrus zal schudden, maar in de harten van de mannen en vrouwen van het geloof zal de waarheid stand houden. Ik ben uw Moeder en Ik zie u graag. Verlies de moed niet. Ik zal altijd aan uw zijde staan. Voorwaarts zonder angst. Dit is de boodschap die Ik u vandaag doorgeef in de naam van de meest Heilige Drievuldigheid. Dank u dat u Mij hebt toegelaten om u hier opnieuw bij elkaar te roepen. Ik zegen u in de naam van de Vader en de Zoon en de Heilige Geest. Amen. Wees in vrede. Amen.

Boodschap 3674 van 30/06/2012

Lieve kinderen, getuig van Jezus in uw leven en met uw woorden. Zoek de heiligheid en weet uw moeilijkeden met vreugde te overwinnen. Mijn Zoon Jezus is aan uw zijde. Vertrouw op Hem die het onzichtbare ziet en ieder van u bij naam kent. Vertrouw standvastig op de macht van God en alles zal voor u goed eindigen. De mensheid schrijdt naar de afgrond en het moment van uw grote bekering is aangebroken. Kruis de armen niet. Neem Mijn oproepen aan. Leef niet verstard in de zonde. Heb berouw en verzoen u met God door middel van het boetesacrament. Bevrijd u waarachtig van al het boosaardige. U schrijdt naar een onzekere toekomst en u zou nu meer uw geestelijk leven moeten verzorgen. Groot zal de vervolging van de gelovigen zijn. De kerk zal de bittere beker van de pijn drinken. De vijand van God zal met grotere wraak tegen de kerk in uw natie (Brazilië) handelen. De kerk zal tot het zwijgen worden gedwongen en velen die vurig geloven, zullen worden verjaagd. Leef in de waarheid en vul u met de liefde van God. Uiteindelijk zal God zegevieren. Dit is de boodschap die Ik u vandaag doorgeef in de naam van de meest Heilige Drievuldigheid. Dank u dat u Mij hebt toegelaten om u hier opnieuw bij elkaar te roepen. Ik zegen u in de naam van de Vader en de Zoon en de Heilige Geest. Amen. Wees in vrede. Amen.

Boodschap 3675 van 02/07/2012

Lieve kinderen, loof en spreek goed van de Heer met uw eigen leven. Ieder van u is geliefd door de Vader, de Zoon en de Heilige Geest. Heb geen angst. Vertrouw op de Heer. In Hem is uw vreugde en uw overwinning. Als het voorkomt dat het u moeilijk gaat, roep op Hem die het onzichtbare ziet en u bij naam kent. Enkel degenen die trouw zijn, kunnen in de grote rampspoed stand houden. Er zal een grote vervolging van de rechtvaardigen komen, maar voor de rechtvaardigen zal er geen nederlaag zijn. De mensheid schrijdt naar een grote afgrond. Zoek kracht in de woorden van Mijn Zoon Jezus en in de eucharistie. Heb de waarheid lief en verdedig haar. Dit is de tijd van de genade voor ieder van u. Wees niet verstard. Voorwaarts zonder angst. Dit is de boodschap die Ik u vandaag doorgeef in de naam van de meest Heilige Drievuldigheid. Dank u dat u Mij hebt toegelaten om u hier opnieuw bij elkaar te roepen. Ik zegen u in de naam van de Vader en de Zoon en de Heilige Geest. Amen. Wees in vrede. Amen.

Boodschap 3676 van 03/07/2012

Lieve kinderen, verwijder u niet van het gebed. Als u zich verwijdert, wordt u het doelwit van de duivel. Wees standvastig op de weg Ik u al gedurende al die jaren u heb getoond. God heeft haast en u kunt niet verstard in de zonde leven. Ik weet wat u nodig hebt en zal voor u tot Mijn Jezus bidden. Wees verheugd want u hebt reeds een bijzondere plaats in Mijn Onbevlekt Hart. Wees standvastig. Ik houd van u en daal neer uit de hemel om u ter hulp te komen. Vul u met de liefde van de Heer en getuig overal dat u tot Christus toebehoort. U schrijdt naar een toekomst vol grote moeilijkheden. Luister naar Mij. In de grote en vruchtbare vervolging zullen slechts degenen die Mijn Oproepen horen en ernaar leven, de grote overwinnning ervaren. De mensheid zal de bittere beker van het lijden drinken. Bid, bid, bid. Ik zal altijd aan uw zijde staan. Dit is de boodschap die Ik u vandaag doorgeef in de naam van de meest Heilige Drievuldigheid. Dank u dat u Mij hebt toegelaten om u hier opnieuw bij elkaar te roepen. Ik zegen u in de naam van de Vader en de Zoon en de Heilige Geest. Amen. Wees in vrede. Amen.

Boodschap 3677 van 07/07/2012

Lieve kinderen, God heeft haast. Bekeer u tot Hem die het onzichtbare ziet en u bij naam kent. U bent het goed van de Heer en Hij ziet u graag. Sta niet toe dat de vlam van het geloof in u uitdooft. De mensheid leeft in de duisternis van de zonde en Mijn arme kinderen schrijden voort zoals blinden die andere blinden begeleiden. Mijn Zoon Jezus is het licht van de wereld en alle die in Zijn genade leven, zullen het eeuwig leven bereiken. Alles in het leven gaat voorbij maar de genade van God in u zal voor eeuwig zijn. Dit is de tijd die Ik u in het verleden heb aangekondigd. De damp van de duivel heeft veel van Mijn arme kinderen besmet, maar nog bestaat de mogelijkheid en allen kunnen de weg van de waarheid vinden. Ik ben uw Moeder en daal neer uit de hemel om u de weg van het volle geluk te tonen. Moeilijke dagen zullen aanbreken en velen zullen de dood wensen, maar moeten doorheen het lijden gaan. Ik treur voor wat op u afkomt. Zoek kracht in het gebed. Na alle rampspoed zal de aarde grote veranderingen doormaken en allen zullen gelukkig leven. Voorwaarts zonder angst. Ik zal voor u tot Mijn Zoon Jezus bidden. Dit is de boodschap die Ik u vandaag doorgeef in de naam van de meest Heilige Drievuldigheid. Dank u dat u Mij hebt toegelaten om u hier opnieuw bij elkaar te roepen. Ik zegen u in de naam van de Vader en de Zoon en de Heilige Geest. Amen. Wees in vrede. Amen.

Boodschap 3678 van 09/07/2012

Lieve kinderen, heb moed, geloof en hoop. Mjn Zoon Jezus is met u. Verlies de moed niet. Kniel neer in gebed en de morgen zal beter zijn. Uw zege is in de handen van de Heer. Geef uw eigen bestaan over aan Hem en u zult royaal beloond worden. Ik ben uw Moeder en zie u graag. Geef het beste van uzelf in de opdracht die de Heer u heeft toevertrouwd. Open uw harten voor de aktie van de Heilige Geest want enkel zo kunt u tot de uiteindelijke triomf van Mijn Onbevlekt Hart bijdragen. De mensheid leeft geestelijk arm omdat de mensen zich van de Schepper hebben verwijderd. Bekeer u. Leef niet verstard in de zonde. Dit is de tijd van de genade voor ieder van u. Leef naar het paradijs toegekeerd; enkel daarvoor werd u geschapen. Zoek kracht in de woorden van Mijn Zoon Jezus en in de eucharistie. De genade van Mijn Zoon Jezus zal u tot heiligheid leiden. Voorwaarts zonder angst. Ik treur voor wat op u afkomt. U hebt nog veel lange jaren van harde beproevingen voor de boeg. Zaruma en Zarumilla zullen om hulp roepen en de pijn voor hun kinderen zal zwaar zijn. Bid, bid, bid. Dit is de boodschap die Ik u vandaag doorgeef in de naam van de meest Heilige Drievuldigheid. Dank u dat u Mij hebt toegelaten om u hier opnieuw bij elkaar te roepen. Ik zegen u in de naam van de Vader en de Zoon en de Heilige Geest. Amen. Wees in vrede. Amen.

Boodschap 3679 van 10/07/2012

Lieve kinderen, verzorg uw geestelijk leven. Leef niet van de gebeden verwijderd. Zoals de planten de regen nodig hebben om te groeien, zo hebt u het gebed nodig om in het geloof te groeien. U bent in de wereld, maar bent niet van de wereld. Verwijder u van alles wat u van de waarachtige liefde van God weghoudt. U behoort tot de Heer en enkel Hem moet u volgen en dienen. Ik bid opdat u Mijn oproepen navolgt en in alles zoals Mijn Jezus bent. Mijn Zoon Jezus is uw weg, waarheid en leven. Enkel in Hem is uw waarchtige bevrijding en verlossing. Ik daal neer uit de hemel om u tot de hemel te brengen. Luister naar Mij. Ik wil u niet dwingen, maar wat Ik zeg moet ernstig worden genomen. Verlies uw hoop niet. Na alle rampspoed zullen de rechtvaardigen gelukkig leven. De engelen van de Heer zullen voortgaan aan de zijde van de getrouwen en de overwinning van het volk van God zal grandioos zijn. Na de duisternis zal het licht komen. Moed. Ik zal u altijd nabij zijn. Dit is de boodschap die Ik u vandaag doorgeef in de naam van de meest Heilige Drievuldigheid. Dank u dat u Mij hebt toegelaten om u hier opnieuw bij elkaar te roepen. Ik zegen u in de naam van de Vader en de Zoon en de Heilige Geest. Amen. Wees in vrede. Amen.

Boodschap 3680 van 14/07/2012

Lieve kinderen, geef Mij uw handen en Ik voer u tot Mijn Zoon Jezus. Vertrouw op Hem en u zult zegerijk zijn. Mijn Zoon Jezus houdt van u en verwacht u met open armen. Ik wil u niet dwingen maar volg Mijn oproepen na. Ik daal neer uit de hemel om u te zegenen en u tot een eerlijke bekering uit te nodigen. Ik ken uw behoeften en uw lijden. Ik wil u helpen. Wees vastberaden. Heb geen angst. Als alles verloren schijnt, zal voor u een grote vreugde komen. De mensheid moet genezen worden. Heb berouw want berouw is de eerste stap op de weg van de bekering. De mensen verwijderden zich van de Schepper. Ik treur voor wat op u afkomt. Abaza zal om hulp schreeuwen en de pijn voor Mijn arme kinderen zal groot zijn. Kniel neer in gebed. Dit is de boodschap die Ik u vandaag doorgeef in de naam van de meest Heilige Drievuldigheid. Dank u dat u Mij hebt toegelaten om u hier opnieuw bij elkaar te roepen. Ik zegen u in de naam van de Vader en de Zoon en de Heilige Geest. Amen. Wees in vrede. Amen.

Boodschap 3681 van 16/07/2012

Lieve kinderen, Mijn Zoon Jezus is met u ofschoon u Hem niet ziet. Wees verheugd want uw namen zijn in de hemel al ingeschreven. Geef het beste van uzelf in de opdracht die de Heer u heeft toevertrouwd. De mensheid heeft uw eerlijke n moedige getuigenis nodig. Verwijder u van al het slechte en dien de Heer met vreugde. Ik wil u niet dwingen maar volg mijn oproepen getrouw na. Dit is de tijd van de genade voor uw leven. Wees standvastig. Wat u te doen hebt, laat dat niet voor morgen. U hebt nog lange jaren van harde beproevingen voor de boeg. Zoek kracht in het gebed, in de woorden van Mijn Zoon Jezus en in de eucharistie. De kinderen van Perugia zullen wenen en de pijn voor Mijn arme kinderen zal groot zijn. Bid, bid, bid. Dit is de boodschap die Ik u vandaag doorgeef in de naam van de meest Heilige Drievuldigheid. Dank u dat u Mij hebt toegelaten om u hier opnieuw bij elkaar te roepen. Ik zegen u in de naam van de Vader en de Zoon en de Heilige Geest. Amen. Wees in vrede. Amen.

Boodschap 3682 van 17/07/2012

Lieve kinderen, voorwaarts zonder angst. Mijn Zoon Jezus is uw alles en zonder Hem bent u niets en kunt u niets doen. Open uw harten en vul u met hoop. Niets is verloren. Ik ben uw Moeder en daal neer uit de hemel om u te helpen. Blijf niet met gekruiste armen. God heeft haast. Bekeer u en u zult groot in het geloof zijn. Geef aan iedereen het goede voorbeeld en leef niet van de weg verwijderd die Ik u al gedurende vele jaren toon. Ik kom niet uit de hemel voor het plezier. De tijd is gekomen die Ik u in het verleden heb aangekondigd. De mensheid heeft zich met de zonde besmet en Mijn arme kinderen schrijden voort zoals blinden die andere blinden begeleiden. Ik treur omwille van uw lijden. Luister naar Mij. Ik wil u tot Mijn Zoon Jezus leiden want alleen Hij is uw oplossing. U schrijdt naar een toekomst met grote beproevingen. Kniel neer in gebed. In Viborg zal men de schreeuw om hulp horen en Mijn arme kinderen zullen wenen en klagen. Heb moed, geloof en hoop. Als alles verloren schijnt, zal de Heer met de grote overwinning komen. Dit is de boodschap die Ik u vandaag doorgeef in de naam van de meest Heilige Drievuldigheid. Dank u dat u Mij hebt toegelaten om u hier opnieuw bij elkaar te roepen. Ik zegen u in de naam van de Vader en de Zoon en de Heilige Geest. Amen. Wees in vrede. Amen.

Boodschap 3683 van 21/07/2012

Lieve kinderen, zoek kracht in Jezus. Ga voort op de straat van de heiligheid want enkel zo kunt u de oplossing bekomen. Uw weg zal vol hindernissen zijn maar Mijn Jezus is met u. Hij is uw grote vriend en Hij zal u nooit verlaten. Keer u tot Hem die het onzichtbare ziet en ieder van u bij naam kent. Sta niet toe dat de duivel overwint. Wees sterk in de verleidingen. Bid. In het gebed vindt u de kracht voor uw weg van het geloof. Sta niet toe dat de vlam van het geloof zich in u uitdooft. U bent het goed van de Heer. Wees in de wereld maar behoor de Heer toe. Open uw harten en neem de wil van God aan voor uw leven. De mensheid schrijdt voort naar de afgrond van de vernietiging die de mensen met hun eigen handen hebben voorbereid. Degene die in Tartu zijn, zullen ogenblikken van grote moeilijkheden ervaren. Bid, bid, bid. Na alle rampspoed zal de Heer uw tranen drogen. Voorwaarts zonder angst. Dit is de boodschap die Ik u vandaag doorgeef in de naam van de meest Heilige Drievuldigheid. Dank u dat u Mij hebt toegelaten om u hier opnieuw bij elkaar te roepen. Ik zegen u in de naam van de Vader en de Zoon en de Heilige Geest. Amen. Wees in vrede. Amen.

Boodschap 3684 van 24/07/2012

Lieve kinderen, blijf bij de Heer. Sta niet toe dat de dingen van de wereld u van de weg van de genade verwijderen. Kniel neer in gebed. Wat u te doen hebt, laat dat niet voor morgen. Verwijder u van de boosheid. U behoort toe aan de Heer en Hij houdt van u. Vul u met Zijn liefde want alleen zo kunt u uw naaste liefhebben. Dit is de tijd van de duisternis voor de mensheid. Mijn arme kinderen worden besmet en kunnen niet meer zien wat goddelijk is. Ik ben uw Moeder en treur omwille van uw lijden. U zult nog vreselijke dingen van de aarde zien. Odense zal de bittere beker van het lijden ervaren en Mijn arme kinderen zullen een zwaar kruis dragen. Bid, bid, bid. Enkel door de kracht van het gebed kunt u de overwinning behalen. Dit is de boodschap die Ik u vandaag doorgeef in de naam van de meest Heilige Drievuldigheid. Dank u dat u Mij hebt toegelaten om u hier opnieuw bij elkaar te roepen. Ik zegen u in de naam van de Vader en de Zoon en de Heilige Geest. Amen. Wees in vrede. Amen.

Boodschap 3685 van 28/07/2012

Lieve kinderen, wees trouw aan het evangelie van Mijn Zoon Jezus. Laat toe dat Zijn woorden uw leven omvormen. U bent in de wereld maar u behoort tot het goed van de Heer. Ik wil u helpen. Open uw harten en zeg “ja” aan de oproep van de Heer. Bid altijd. Waardeer de ogenblikken van het gebed in de familie. Als u bidt, verwijdert de boze zich van u. Bekommer u niet om materiële dingen. Verzorg uw geestelijk leven en God zal alles voor u in de gunstige richting sturen. Moed. Heb geen angst. De mensheid schrijdt naar een grote afgrond en het moment van uw bekering is gekomen. Bid ook voor de bewoners van Lusaka en Moskou. Ik treur voor wat op u afkomt. Luister naar Mij. Dit is de boodschap die Ik u vandaag doorgeef in de naam van de meest Heilige Drievuldigheid. Dank u dat u Mij hebt toegelaten om u hier opnieuw bij elkaar te roepen. Ik zegen u in de naam van de Vader en de Zoon en de Heilige Geest. Amen. Wees in vrede. Amen.

Boodschap 3686 van 28/07/2012

Lieve kinderen, Ik ben uw Moeder en daal neer uit de hemel om u te helpen. Ik ken uw behoeften en zal voor u tot Mijn Zoon Jezus bidden. Heb vertrouwen, geloof en hoop. Vertrouw op de macht van God en alles zal voor u goed eindigen. Verlies de moed niet. Ik bid opdat u Mijn oproepen naleeft en in alles Mijn Zoon Jezus navolgt. Dit is de tijd van de genade voor uw leven. Open uw harten en neem de wil van God voor uw leven aan. Vlucht voor de zonde en begeef u naar de straat van de heiligheid die Ik u al gedurende vele jaren toon. Zoek kracht in de woorden van Jezus en in de eucharistie. U schrijdt naar een pijnlijke toekomst. Laat u niet ontmoedigen. Er zal een grote geloofscrisis komen die de mensheid nog nooit heeft beleefd. Velen die vandaag vurig geloven, zullen onverschillig worden. Ik treur voor wat op u afkomt. Bid. Enkel door de kracht van het gebed kunt u de overwinning behalen. Dit is de boodschap die Ik u vandaag doorgeef in de naam van de meest Heilige Drievuldigheid. Dank u dat u Mij hebt toegelaten om u hier opnieuw bij elkaar te roepen. Ik zegen u in de naam van de Vader en de Zoon en de Heilige Geest. Amen. Wees in vrede. Amen.

Boodschap 3687 van 30/07/2012


Lieve kinderen, voorwaarts zonder angst. Mijn Zoon Jezus is met u ofschoon u Hem niet ziet. Geef Hem uw bestaan want alleen zo kunt u met uw leven van Zijn tegenwoordigheid getuigen. Ik bid opdat u de vlam van het geloof brandend houdt. Blijf niet verstard in de zonde. U behoort toe aan de Heer en enkel Hem moet u volgen en dienen. Ik ben uw Moeder en daal neer uit de hemel om u tot de hemel te leiden. Wees volgzaam. Wees zachtmoedig en deemoedig van hart. Mijn Zoon Jezus heeft uw eerlijk en moedig “ja” nodig. U leeft in een ergere tijd als ten tijde van de zondvloed en het moment voor uw bekering is aangebroken. Ik ken ieder van u bij naam en weet wat u nodig hebt. Geraak de moed niet kwijt. Ik zal voor u tot Mijn Jezus bidden. Als u zich zwak voelt, roep dan op Jezus. Hij zal voor u de burcht en de overtuiging van de overwinning zijn. Verlies uw hoop niet. Als alles verloren schijnt, zal de Heer tot u komen en u zult de vrede over de aarde zien regeren. Mijn Zoon Jezus verlaat u niet. Hij zal Zijn engelen zenden om u te leiden in de grote rampspoed. Geef Mij uw handen en Ik begeleid u naar de zege met de triomf van Mijn Onbevlekt Hart. Open uw harten en u zult de bestemmingen van God voor uw leven begrijpen. Dit is de boodschap die Ik u vandaag doorgeef in de naam van de meest Heilige Drievuldigheid. Dank u dat u Mij hebt toegelaten om u hier opnieuw bij elkaar te roepen. Ik zegen u in de naam van de Vader en de Zoon en de Heilige Geest. Amen. Wees in vrede. Amen.

Boodschap 3688 van 31/07/2012

Lieve kinderen, Ik houd van u zoals u bent. Ik bid opdat u het evangelie van Mijn Jezus zou beleven en dat u Hem in alles zou navolgen. Verlies de moed niet. Neem de wil van God voor uw leven aan. God zal altijd bij u zijn. Verlies uw hoop niet. U bent het instrument van God en Hij verwacht veel van u. Moed. Ik ben uw Moeder en daal neer uit de hemel om u het licht van God te brengen. Houd van de liefde. Enkel door lief te hebben, kunt u in het geestelijk leven groeien. Voed u met de eucharistie en verwijder u niet van de weg die Ik u toon. De mensheid werd geestelijk arm omdat de mensen zich van de genade van God verwijderden. Bekeer u snel. Mijn Heer verwacht u met open armen. Als alles verloren schijnt, zal de Heer tot u komen en u zult zegevieren. Bid voor de bewoners van Cundinamarca. Een zwaar lijden zal voor Mijn arme kinderen komen en Mijn arme kinderen zullen een zwaar kruis dragen. Dit is de boodschap die Ik u vandaag doorgeef in de naam van de meest Heilige Drievuldigheid. Dank u dat u Mij hebt toegelaten om u hier opnieuw bij elkaar te roepen. Ik zegen u in de naam van de Vader en de Zoon en de Heilige Geest. Amen. Wees in vrede. Amen.

Boodschap 3689 van 04/08/2012

Lieve kinderen, moed. Ik daal neer uit de hemel om u tot uw eerlijke bekering uit te nodigen. Blijf niet verstokt in de zonde. God heeft haast en nu is de tijd van genade voor ieder van u. Zeg aan allen dat Ik niet uit de hemel neerdaal voor het plezier. U leeft in de tijd van de grote geestelijke dwaling en enkel door het gebed kunt u het gewicht van de beproevingen die zich op uw weg bevinden, dragen. Geraak niet ontmoedigd. Als u het gewicht van de beproevingen voelt, aanroep dan Jezus. In Hem is uw hoop en zonder Hem bent u niets en kunt u niets realiseren. God roept u. Zeg uw “ja” en breng allen die Jezus nog niet kennen of Hem enkel in onvolmaakte vorm kennen, bij Hem. U gaat een pijnlijke toekomst tegemoet maar Ik zal aan uw zijde staan. Ik zal u naar de veilige wegen leiden. Als alle rampspoed voorbij is, zal de mensheid een nieuwe tijd van vrede en vreugde beleven. De rechtvaardigen zullen gelukkig leven en dat zal de tijd zijn van de Uiteindelijke Triomf van Mijn Onbevlekt Hart. Voorwaarts zonder angst. Dit is de boodschap die Ik u vandaag doorgeef in de naam van de meest Heilige Drievuldigheid. Dank u dat u Mij hebt toegelaten om u hier opnieuw bij elkaar te roepen. Ik zegen u in de naam van de Vader en de Zoon en de Heilige Geest. Amen. Wees in vrede. Amen.

Boodschap 3690 van 05/08/2012

Lieve kinderen, gaat met Jezus voort en wees een verdediger van de waarheid. Wie met Jezus op de veilige wegen meegaat, vindt de weg naar de heiligheid. De straat van de heiligheid is vol hindernissen maar het is door de overwinning van het kruis dat u in de hemel komt. Mijn Zoon Jezus beloofde dat en is altijd aan uw zijde. Herinner altijd dat op ogenblikken van vreugde of pijn Mijn Zoon Jezus met u is. Ik daal neer uit de hemel om de mensheid voor te bereiden want u gaat een toekomst van grote en pijnlijke moeilijkheden tegemoet. De dag zal komen waarop vele mensen het zullen berouwen dat ze de genade van God hebben geweigerd. Velen zullen zich de beleefde momenten en de gelegenheden die de Heer u gaf, herinneren maar het zal te laat zijn. Ik treur voor wat op u afkomt. Heb berouw en bekeer u. Uw God houdt van u en verwacht u. Zeg uw “ja” en u zult gelukkig zijn hier reeds op aarde en later met Mij in de hemel. Dit is de boodschap die Ik u vandaag doorgeef in de naam van de meest Heilige Drievuldigheid. Dank u dat u Mij hebt toegelaten om u hier opnieuw bij elkaar te roepen. Ik zegen u in de naam van de Vader en de Zoon en de Heilige Geest. Amen. Wees in vrede. Amen.

Vertaling: Henk

5. Onze Lieve Vrouw van Genazzano [5/5]

Zonder te stoppen, verliet het schilderij het land en ging voort over de wateren terwijl de gelovige Giorgio en De Sclavis doorgingen het te volgen, over de golven wandelend zoals hun Goddelijke Meester ook had gedaan op het meer van Genesareth. Als de nacht viel ging de mysterieuze wolk, die hen gedurende de dag had beschermd met zijn schaduw tegen de hitte van de zon, als een gids voor hen uit met licht, zoals de kolom van vuur de Joden in de woestijn had geleid tijdens de exodus uit Egypte.

Ze reisden dag en nacht tot ze de Italiaanse kust bereikten. Daar bleven ze het miraculeuze schilderij volgen, bergen beklimmend, rivieren doorwadend, en dalen passerend. Eindelijk bereikten ze het weidse vlakte van Lazio vanwaar de de torens en koepels van Rome konden zien. Op het moment dat ze de poorten van Rome bereikten verdween het schilderij voor hun teleurgestelde ogen. Giorgio en De Sclavis doorzochten de stad, gingen van kerk tot kerk en vroegen of het schilderij daar was neergedaald. Al hun pogingen om het schilderij te vinden mislukten en de Romeinen bekeken ongelovig de twee buitenlanders en hun vreemde verhaal.


Giorgio en De Sclavis en de aankomst van het schilderij in Genazzano


Vlak daarna kwam er verbazend nieuws naar Rome: een afbeelding van Onze Vrouwe was verschenen in de lucht boven Genazzano op het geluid van mooie muziek en kwam tot rust boven de muur van een kerk die herbouwd werd. De twee Albanezen haasten zich de geliefde schat van hun land te vinden, dat in de lucht hing naast de muur van de kapel waar het verblijft tot de dag van vandaag. Hoewel sommige inwoners het verhaal van de vreemdelingen moeilijk konden geloven, bewees zorgvuldig onderzoek later, dat de twee de waarheid spraken en dat de afbeelding inderdaad dezelfde was als deze die het Heiligdom in Scutari sierde.

Zodoende, met de nederige hulp van een diep gelovige Derde Orde Augustijn aan de ene kant van de Adriatische zee en twee gelovige Albanezen aan de andere kant, heeft de Zeer Heilige Maria haar mysterieuze fresco van het ongelukkige en onfortuinlijke Albanië naar een kleine stad zeer dichtbij het hart van het Christendom gebracht.


Interieur van het Heiligdom van Genazzano


Haar historische reis beginnend in dat kleine Albanese Heiligdom, dat ze niet zomaar gekozen had, reisde ze over de zee om over de wereld een nieuwe stroom van Genaden uit te storten, onder de aanroeping van de Moeder van Goede Raad.

Vertaling: Hilde KNIJN


23-08-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.23 augustus 2012
23 augustus 2012

1. Medjugorje: Voorbodes

Nieuwe Parochiekerk

Onder Vr. Bernardin Smoljan plannen was er ook een project om een nieuwe kerk te bouwen, omdat de bestaande kerk steeds meer werd beschadigd door beweging in de bodem, maar door de crisis tijdens de jaren dertig werd het voorlopig onmogelijk om een nieuwe kerk te bouwen. Het zou tot het einde van de jaren zestig voordat de nieuwe kerk zou worden ingewijd in Medjugorje.


Oude Parochiekerk te Medjugorje


Nieuwe Parochiekerk te Medjugorje


Uiteindelijk, toen in 1969 de kerk was voltooid, bleek deze veel te groot voor de locale behoeften van de dorpelingen en vroeg men zich luidop af waarom het nodig was om zo’n grote kerk te bouwen. Was dit louter toeval? Vicka heeft herhaaldelijk gezegd dat slechts weinige feiten toevalligheden zijn, omdat de dingen gebeuren als onderdeel van Gods Plan.

Mariciusa

Rond de tijd van de oprichting van het Votiefkruis op de Kruisberg leefde er een oude dame, Mariciusa. Zij hoedde haar schapen op de heuvelflanken en deed voorspellingen over een opmerkelijke toekomst voor Medjugorje. Ze sprak over Onze Lieve Vrouw die zou verschijnen, een ‘wit leger’ dat zou komen, en van een tijd van grote veranderen. Niemand nam haar echter ernstig.

Jaren later, midden de jaren negentig, aan het einde van de vreselijke burgeroorlog, kwamen er waarnemers van de Verenigde Naties. Zij droegen witte kledij en reden rond in witte legervoertuigen. Zelfs in de mate dat sommige inwoners uit Medjugorje zich begonnen afvragen: “Is dit het witte leger waarover Mariciusa het had, zoveel jaar geleden?”

Vertaling: Chris De Bodt

2. Jezus' tijdgenoten [aflevering 428]

Keizer Nero

De dood van Agrippina

Als Agrippina rustig met haar bedienden zit te praten gebeurt het, de luifel valt met donderend geraas naar beneden. Agrippina en haar bedienden worden bedolven en raken gewond. Dan klinkt er het bevel tegen een van de roeiers dat hij haar dood moet slaan. Opeens ziet Agrippina de waarheid voor zich en weet zich geruisloos over boord te werpen. Ze redt zich zwemmend.

Agippina is doodsbang haar leven te verliezen en probeert te doen of er niets aan de hand is, ze stuurt een boodschapper met het bericht dat ze goed aangekomen is. Nero heeft echter het bericht al gehoord en weet niet wat hij er mee moet, ook hij is bang. Dan komt de boodschapper en heeft hij een plan. Via een listige streek weet hij een zwaard onder de kleren van de boodschapper vandaan te toveren en zegt dat Agrippina hem had willen vermoorden door deze boodschapper te sturen.

Nu is het lot van Agrippina bezegeld en stuurt Nero een troep slaven en vrijgelatenen op haar villa af. Misschien heeft de vrouw nog even gedacht aan haar eigen woorden, "Als hij maar keizer wordt, mag hij mij ervoor doden...!"

Burrus en Seneca staan perplex als zij het nieuws vernemen en kunnen niets anders dan zich schikken in de officiële leugen. De Senaat organiseert grote dankfeesten omdat het leven van de keizer is gered. Maar eigenlijk is er niemand die het verhaal gelooft.

Vertaling: Broeder Jozef

3. Valentina Papagna: vervolg van de boodschappen

1 juni 2012

Onze Heer Jezus verscheen en zei: “Bereid u goed voor en aanbid Mijn Heilig Hart dat zo ernstig wordt beledigd. Vertel al mijn gelovigen om hieraan te beantwoorden en hetzelfde te doen.”

Vertaling: Chris De Bodt

4. OLV van Anguera: vervolg van de boodschappen

Boodschap 3664 van 09/06/2012

Lieve kinderen, Ik ben uw Moeder en sta u zeer nabij. Verlies de moed niet. Open uw harten voor Mijn oproep en leef zoals Jezus. U leeft in de tijd van de grote geestelijke dwaling. Wees aandachtig om niet bedrogen te worden. Houd van de waarheid en verdedig ze. Neem met vreugde het evangelie van Mijn Jezus aan. Laat toe dat de woorden van Mijn Zoon Jezus uw leven omvormen. Verwijder u niet van het gebed. Als u zich van het gebed verwijdert, wordt u het doelwit van de vijand. Wees standvastig op de weg die Ik u al gedurende veel jaren toon. Degenen die in Kara leven, zullen de bittere beker van het lijden drinken. Bid, bid, bid. Ik treur voor wat op afkomt. Keer u tot Jezus. Hij heeft haast en wat u te doen hebt, laat dat niet voor morgen. Dit is de boodschap die Ik u vandaag doorgeef in de naam van de meest Heilige Drievuldigheid. Dank u dat u Mij hebt toegelaten om u hier opnieuw bij elkaar te roepen. Ik zegen u in de naam van de Vader en de Zoon en de Heilige Geest. Amen. Wees in vrede. Amen.

Vertaling: Henk

5. Onze Lieve Vrouw van Genazzano [4/5]

Januari 1467 zag de dood van de laatste grote Albanese leider, George Castriota, beter bekend als Scanderbeg. Door een Albanees Stamhoofd opgevoed, werd hij aan het hoofd van zijn eigen mensen geplaatst. Vervolgens veroorzaakte hij verbluffende nederlagen onder het Turkse leger en bezette forten in geheel Albanië. Na de dood van Scanderbeg, stroomde het Turkse leger, eindelijk bevrijd van de fulminerende oorlogsleeuw en bezette alle forten, steden en provincies behalve Scutari, in het noorden van het land.


George Castriota of Scanderberg

Maar het vermogen van de stad om weerstand te bieden was beperkt en de inname werd ieder moment verwacht. Met zijn val zou heel Christelijk Albanië verslagen zijn. Met dit in het vooruitzicht begonnen zij, die hun geloof wensten te belijden in Christelijke landen aan een droeve uittocht. Giorgio en De Sclavis bestudeerden ook de mogelijkheid om te vluchten, maar iets hield hen in Scutari, waar een kleine kerk was die beschouwd werd als het heiligdom van het hele Albanese koninkrijk.

In deze kerk aanbaden de gelovigen een afbeelding van onze Vrouwe, die op wonderbare wijze 200 jaar daarvoor uit de hemel was neergedaald. Volgens de traditie was die uit het Oosten gekomen. Omdat er ontelbare Genaden over de gehele bevolking waren uitgestort werd zijn kerk het eerste en voornaamste centrum van bedevaart in Albanië. Scanderbeg zelf had meer dan eens het heiligdom bezocht om vurig voor een overwinning te bidden. Nu werd het heiligdom bedreigd met aanstaande vernietiging en ontheiliging. De twee Albaniërs werden verscheurd bij het idee de grote schat van Albanië achter te laten in de handen van de vijand om voor de Turkse terreur te vluchten.

In hun ontreddering gingen zij naar de oude kerk om de Gezegende Moeder om goede raad te vragen, die zij zo nodig hadden. Die nacht werden beiden in hun slaap door de Troosteres der Getroffenen bezocht. Ze beval hen voorbereidingen te treffen om het land te verlaten, dat ze nooit zouden weerzien. Ze voegde er aan toe, dat het wonderbare fresco eveneens Scutari zou verruilen voor een ander land, om ontheiliging te voorkomen door de handen van de Turken. Tot slot droeg zij hen op het schilderij overal te volgen waar het verscheen. De volgende morgen gingen de twee vrienden naar het heiligdom.

Op een bepaald moment zagen zij, hoe het schilderij zich van de muur losmaakte waaraan het twee eeuwen gehangen had. Het verliet de nis, bleef een moment hangen en werd toen plotseling omhuld door een witte wolk, waar doorheen de afbeelding steeds zichtbaar bleef. Het pelgrims-schilderij verdween uit de kerk en de omgeving van Scutari. Het reisde langzaam door de lucht op een behoorlijke hoogte en ging voort in de richting van de Adriatische zee met een snelheid, waardoor de twee reizigers het konden volgen. Nadat ze ongeveer 24 mijlen hadden afgelegd bereikten ze de kust.


Tocht van het schilderij naar Genazzano


Vertaling: Hilde KNIJN

6. Europa en de terugkeer van de Koning

Terwijl het economische knoeiwerk zich ontvouwt in Europa zoals een slow motion video van een achterwaartse duiksprong tijdens de Olympische Spelen, denk ik soms na over een nogal vreemde vraag:

"Is dit de tijd waar zij over spraken?"

“Is dit de tijd…"

Welke tijd? De tijd dat Europa de wereld de wereld in de brand stort. Een tijd van crisis zoals we nog nooit eerder hebben gezien. Jongens, na al wat we reeds hebben gezien, zal het een tijd zijn die ons zal doen huiveren.

"… waar ze over spraken?”

Wie dan? De katholieke profeten. Ja, er zijn er die er wel of niet in geloven, maar niemand praat er graag over, tenzij hen die hun auto graag volplakken met stickers dat het einde nabij is, of “bij de opname zal deze auto onbemand zijn.” U vindt hen vooral in de Verenigde Staten.

Neen, wij behoren niet tot die groep, maar we hebben wel profeten, ja, profeten die hebben gesproken over de toekomst. En terwijl er geen tekort bestaat aan “katholieke” kwakzalvers en charlatans, bestaan er honderden en honderden optekeningen van goedgekeurde katholieke oorsprong, heiligen, wijzen, geestelijken en dokters van de kerk, die elk op hun eigen manier, ons lieten weten wat de mensheid kan overkomen voor het einde van de wereld.

En terwijl geen enkele katholiek hierin moet geloven en elke katholiek vrij is om dit alles te verwerpen, betekent dit niet dat er niet mag over gesproken worden.

Wat hebben deze heiligen, geleerden, geestelijken en dokters ons te zeggen? Het basisscenario gaat ongeveer zoals dit:

In de toekomst, wanneer het einde van de wereld nabij zal zijn, maar voor de opkomst van de antichrist, zullen de wereld en de kerk zich in een verschrikkelijke staat bevinden. Het geloof zal grotendeels zijn verdwenen of, zoals de Heilige Nilus het vertelt:

Er zal geen respect meer zijn voor de ouders en de ouderen. De liefde zal verdwijnen, en christelijke priesters en bisschoppen zullen nutteloze mensen worden en niet meer in staat zijn om hun rechterhand van hun linkerheid te onderscheiden. Als die tijd komt zullen de moraal en de tradities van de Christenen en van de Kerk veranderen. Mensen zullen hun bescheidenheid verwerpen, en schaamteloosheid zal regeren. Valsheid en hebzucht zullen grote vormen aannemen, en slechtheid zal komen over zij die schatten verzamelen. Lust, overspel, homoseksualiteit. Geheime daden en moord zullen de gemeenschap regeren.”

Straffen, er zullen straffen volgen, met een grote letter S. Er bestaan verschillende soorten straffen. En de grootste straf die een rechtvaardige God over de wereld kan laten komen, is de wereld zijn eigen gang te laten gaan, Zijn hand terug te trekken, zodat de bomen, door onze eigen tegengestelde wil, enkel slechte vruchten zullen voortbrengen.

Vele profetieën hebben gemeen dat de grote Straf zal beginnen met sociale onrust en anarchie in Europa [meest waarschijnlijk economische anarchie] die zal uitgroeien tot burgerlijke onrust en tenslotte een algemene oorlog. De profetieën leggen zich vooral toe op Europa, maar de onrust zal verder reiken. Op een bepaalde moment zullen kerk en gelovigen een doelwit worden van met haat gevulde harten. Op hen zullen de ergste beproevingen worden losgelaten.

Te midden van deze chaos en de oorlog, zal de paus met tegenzin moeten vluchten uit Rome om zich elders schuil te houden. Uiteindelijk wordt hij door zijn vijanden gevonden en gedood en zijn vijanden hebben maar één ding tot doelstelling: het vernietigen van de kerk. Maar tot ieders verrassing zal er te midden van deze chaos een nieuwe en grote paus op een haast miraculeuze wijze worden verkozen. Deze paus zal een koning kronen, ja een koning, een Franse koning om aan de chaos een einde te helpen maken.

Deze koning zal de vijanden van de Kerk een nederlaag toebrengen, het Heilige Roomse Rijk herstellen en als de Grote Monarch, of Keizer van een hersteld Heilig Roomse Rijk de facto leider van de wereld worden. In deze hoedanigheid zal hij de orde herstellen, vrede en gerechtigheid in de wereld brengen en zal het Evangelie opnieuw worden verspreid over de hele wereld. Na een onbepaalde tijd van vrede en welvaart, zal de wereld terug hervallen in haar oude manieren en zo de weg voorbereiden voor de opkomst van de antichrist.

Dit brengt ons terug naar onze hoofdvraag. Indien deze profetieën enige gegrondheid inhouden, is de huidige crisis in Europa dan deze die de voorloper zal zijn van alle andere crisissen?

Toen ik, midden de jaren tachtig, deze profetieën voor het eerst bekeek, was het alsof ik dacht dat de Russen de grote bedreiging vormden. Maar toen eindigde de koude oorlog en lijkt het alsof alles verafgelegen is.

Maar dan kwam er een stelletjes postchristelijke leiders aan de macht, die na eeuwen van handelen als de Hatfields en de McCoys, besloten dat een blijvende vrede alleen kon worden bereikt door alle voorzichtigheid binnen een turbulente economische wereld overboord te gooien en te streven naar soort wereldbank met onbeperkt krediet. Nu begint langzaam aan te blijken dat dit misschien niet zo’n goed idee was. Er kwam luxe en nog grotere luxe en de mensen wilden steeds maar meer krediet. Eén huis of villa was niet meer genoeg. Vooral in vakantieoorden begon men te bouwen en te bouwen, maar als de huurders en kopers wegblijven, dan ontstaat er een zeepbel die ontploft.

Nu Europa, met een zeer twistrijke geschiedenis, aan de rand staat van een economische ramp, houden katholiek vertrouwden hun ogen gericht op deze profetieën. Keer op keer kwam Europa alle strijd te boven, maar als deze heiligen, geleerden, geestelijken en dokters het bij het juiste eind hebben, dan is de tijd nabij.

En zo rijst de vraag: “Is dit de tijd waarover zij spraken?”

Bron: National Catholic Register, Pat Archbold

Vertaling: Chris De Bodt


22-08-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.22 augustus 2012
22 augustus 2012

1. Medjugorje: Voorbodes

Een aantal buitengewone gebeurtenissen kunnen worden aanzien als mogelijke voorbodes voor de latere verschijningen. Vooral de bouw van het grote kruis op de grootste van de twee heuvels trekt hierbij onze aandacht. Het is pas na de bouw van dit groot kruisbeeld in 1933 dat de naam van de heuvel veranderd werd van Sipovac naar Krizevac. "Sipac" is het Kroatische woord voor granaatappel, en zo was de oorspronkelijke benaming van de berg "Sipovac," omdat er veel granaatappelbomen groeien.

De stuwende kracht achter de bouw van het kruis op de Krizevac was de toenmalige parochiepriester van Medjugorje, Vr. Bernardin Smoljan, een vastberaden en nimmer opgevende priester die zijn parochianen enthousiast wist te maken voor de bouw van dit grote monument uit steen en staal en dit ter gelegenheid van de negentienhonderdste verjaardag van het overlijden van Jezus.

Hij legde zijn plannen uit aan zijn parochianen die hier onmiddellijk mee instemden. Hiermee werd zijn parochie meteen toegewijd aan Christus en werd Zijn bijzondere bescherming gevraagd voor de hagel, die zo dikwijls de wijngaarden en de tabaksplantages van de boeren vernietigde.

Alle elementen voor de bouw van het kruis werden aangebracht aan de voet van de 537 meter hoge Sipovac. Het is verbazend dat de bouw van dit 8,56 meter hoge en 15 ton zware kruis maar anderhalve maand in beslag nam, omdat het aanbrengen van het materiaal zware arbeid was en voornamelijk op de rug werd naar boven gebracht. Vanaf die tijd heeft men de berg Sipovac voortaan Krizevac [Kruisberg] genoemd. In het Votiefkruis werd een vanuit Rome bezorgde relikwie van het kruis van Christus aangebracht.


Het votiefkruis op de Krizevac

Op het kruis werd de volgende inscriptie aangebracht: "Aan Jezus Christus, Verlosser van de mensheid, als een teken van hun geloof, hoop en liefde, opgericht door pastoor Bernardin Smoljan en de parochie van Medjugorje. Bescherm ons van elk kwaad, O Jezus." Aan de achterzijde werden de data "33 - 1933" aangebracht, als herdenking aan de kruisdood van Jezus, 1900 jaar terug.

Het kruis werd ingewijd op 15 maart 1934. De hele parochie beklom op de dag van de wijding in processie de met rotsblokken bezaaide berg. Moeizaam zochten de mensen hun weg tussen de doornstruiken en salieplanten. Men bad de rozenkrans en zong de litanie van de Heilige Maagd. De pastoor zegende het kruis in en pater Grgo Vasilj, geboren in Medjugorje, droeg bovenop de berg de eerste heilige mis op. Sindsdien heeft men elk jaar op het feest van de kruisverheffing, op de eerste zondag na 8 september, de geboorte van Maria, een eucharistieviering opgedragen op de Krizevac. En, zoals het verhaal gaat, zijn de parochianen Jezus zeer erkentelijk dat de hagel van weleer sinsdien geen nachtmerrie meer is.

De gelovigen van Medjugorje hebben het kruis nooit zomaar achtergelaten, maar vanaf het begin hebben zij de stille pelgrimstochten voortgezet. Wanneer iemand door lijden werd beproefd, ging hij biddend de Krizevac op. Men kroop op blote knieën over de scherpe stenen rond het kruis en herhaalde dit 33 keer. In 1937, op de dag van Sint-Jan [24 juni, later werd dit ook de eerste dag van de verschijningen!] droeg pater Jenko Vasilj zijn eerste heilige mis op. Ook deze pater werd later, tijdens de oorlog, brutaal vermoord.


Vr. Bernardin Smoljan, Vr. Grgo Vasilj en Vr. Jenko Vasilj

Parallel met dit verhaal vond, naar verluidt, een ander vreemd incident plaats in het Vaticaan zelf, met Paus Pius XI. Deze paus werd geboren als Achille Ratti op 31 mei 1857 te Desio, Lombardije. Na een academische carrière in Milaan en een kerkdiplomatieke in Polen en Pruisen werd hij in 1921 tot aartsbisschop van Milaan en kardinaal benoemd. Op 6 februari 1922 werd hij tot paus gekozen en nam hij de naam Pius XI aan. Hij was een enthousiast bergbeklimmer. Was het de door de Goddelijke Voorzieningheid dat hij pauselijke nuntius was te Warschau op het moment dat Karol Woijtila, de toekomstige Paus Johannes Paulus II, op 18 mei 1920 te Wadowice in Polen geboren werd?

Op een nacht, in februari 1922, had deze paus in het Vaticaan een droom dat hij een berg aan het beklimmen was, een berg die hij nog nooit had gezien. Hij wist dat het niet in Italië was omdat hij bijna elke top in Italië kende. Toen hij de top bereikte, zag hij de Maagd Maria, die hem geduldig aan het opwachten was. Zij droeg een witgrijs kleed en een lange witte doek. Zij sprak hem aan: "Achille, Ik wil dat u op deze plaats een kruis laat bouwen, omdat deze plaats erg belangrijk zal worden in de toekomst."

Hij keek rond in dit voor hem onherkenbaar gebied en vroeg zich af: "Waar ben ik?"

"Joegoslavië" en glimlachend voegde Maria hieraan toe, "Onthoud deze berg, Achille."

Toen werd de paus plotseling wakker en dacht hij onmiddellijk aan deze nare droom.

Enkele maanden later ontving Paus Pius XI een verzoekschrift van de aartsbisschop van Mostar, in voormalig Joegoslavië, nu Bosnië-Herzegovina. Het bisdom wou een betonnen kruis oprichten op de berg Sipovac, ter herdenking van de kruisdood van Jezus Christus, 1900 jaar geleden. Toen de Paus een foto zag van de plaats, riep hij het uit: "Dit is bergtop die ik in mijn droom heb gezien!"

Zonder aarzelen keurde hij de bouw goed en het jaar daarop werd het kruis opgericht.

Dit allemaal zou minder de aandacht trekken, was het niet dat Onze Lieve Vrouw zelf aan de zienertjes had medegedeeld dat de bouw van het kruis deel uitmaakte van Gods Plan met Medjugorje.

Vertaling: Chris De Bodt

2. Medjugorje: Marija Pavlovic houdt goede herinneringen over aan Vaticaanse Commissie

“Ik heb een prachtig gesprek gehad,” zegt Marija Pavlovic over de dag dat ze getuigde voor de Vaticaanse Commissie over Medjugorje. “De Kerk zal uitmaken of we gezond of ziek zijn,” zegt ze, terwijl in feite al lang is uitgemaakt dat de zieners in een perfecte staat van [geestelijke] gezondheid zijn.

De ziende uit Medjugorje houdt mooie herinneringen over aan haar vergadering met de Vaticaanse Commissie, die de gebeurtenissen te Medjugorje onderzoekt.

"Het was een bijzonder positieve ervaring. Het was een prachtige ontmoeting. Er waren mensen die probeerden dingen uit te lokken, maar het is hun werk om dat te doen. Ik sta achter wat ik heb meegemaakt in mijn leven. Dit is de waarheid en hier getuig ik al 31 jaar over,” zegt Marija tot de Kroatische krant Vercernji List over haar ontmoeting, einde oktober 2011.

“En mijn leven is veranderd. Voor hen die er niet in geloven is het hun probleem. God zal ons de sterkte geven en morgen zal de Kerk zeggen: “ofwel zijn ze ziek, ofwel zijn ze gezond en hebben ze voor de heiligheid in hun leven gekozen en beantwoord aan de oproepen van Onze Lieve Vrouw,” voegt Marija er aan toe.

Marija heeft het verder over deze tijd die bijzonder is voor de jeugd van de wereld, een onderwerp dat alles heeft te maken met het pas afgesloten jongerenfestival in Medjugorje.

“De Heilige Geest werkt vandaag op een bijzondere wijze in op hen. Dit zijn de dagen van de jeugd, om hen sterkte te verlenen. Het is een ervaring voor het leven. Ik heb de jonge mensen gesmeekt om naar Medjugorje te komen tijdens de eerste dagen van augustus,” zegt zij.

“Het geeft een prachtig gevoel als men een persoonlijke ervaring heeft. Dit is een aansporing voor de jeugd om een beter en dieper geestelijk leven te leiden, samen met God.”

Vecernji List vroeg de ziende om te praten over de profetische geheimen die aan alle zes de zieners zijn toevertrouwd door de Heilige Maagd Maria, maar Marija houdt die bal voorlopig af: “Wij zieners zeggen dat de geheimen voorlopig nog geheim blijven. Als de tijd komt, zullen we erover praten.”

Bron: Jacob Marschner www.medjugorjetoday.tv

Vertaling: Chris De Bodt

3. Rome: Uitspraak over Medjugorje uitgesteld tot 2013

In tegenstelling tot wat eerder werd verklaard, zal de Vaticaanse Commissie over Medjugorje haar werk niet beëindigen dit jaar, meer eerder in 2013. Er zijn nog meerdere gesprekken vereist. De voorbije lente verbleven meerdere leden van de Commissie in Medjugorje.

Medjugorje zal in 2013 onder toezicht van het Vaticaan blijven. De commissie, door Benedictus XVI opgericht in 2010, onder leiding van kardinaal Camillo Ruini zal, zoals eerder werd verklaard, haar werk niet beëindigen in 2012, aldus het Bosnische online nieuwsportaal Oslobodjenje, dat letterlijk schrijft: “De Internationale Commissie die het Medjugorje fenomeen onderzoekt, zal zeker haar werk niet beëindigen dit jaar.”

De verwachtingen dat de Vaticaanse Commissie haar werkzaamheden niet zou beëindigen vóór het einde van 2012, is een antwoord op een eerder afgelegde verklaring van Kardinaal Vinko Puljic van Sarajevo. Op 14 februari 2012 legde de Kardinaal, als lid van de Commissie, in Rome een verklaring af tegenover de pers dat de Commissie nog dit jaar zou klaar zijn met haar bevindingen, maar volgens Oslobodjenje is er nog een hele weg af te leggen van kwaliteitsvolle gesprekken.

“Gelet op wat we reeds eerder hebben geleerd over het werk van de Commissie, geloven onze bronnen dat het dossier pas zal worden voltooid in 2013, aldus het nieuwsportaal.

Oslobodjenje schrijft verder dat de Commissie tijdens de afgelopen twee jaar op regelmatig basis heeft vergaderd, meer dan een dozijn keer en steeds te Rome. Maar, de Commissie werkt ook ter plaatse, zoals afgelopen lente, toen een aantal leden onder hen in Medjugorje verbleven.

De Commissie zal haar einddossier voorleggen aan de Vaticaanse Congregatie voor de Geloofsleer, waarna de slotbevindingen zullen worden overhandigd aan de Paus, die het laatste woord zal hebben.

Bron: Jacob Marschner www.medjugorjetoday.tv

Vertaling: Chris De Bodt

4. Medjugorje: Ivan heeft een drukke week in het vooruitzicht in Italië

Ivan Dragecevic heeft vanaf 15 september een week van zeven openbare verschijningen en gesprekken in het vooruitzicht in Italië. Verona, Turijn, Como en Perugia zijn de grootste steden die worden aangedaan, met verschijningen in kerken te Rovigo, Savona en Porta Potenza Picena.

Zeven openbare gesprekken en verschijningen in acht dagen en dit van 15 tot en met 22 september. Ivan Dragicevic zal heel wat Italianen boeien en ontmoeten tijdens de komende maand.

Ivans tocht begint te Verona en brengt hem de volgende dag naar Turijn. De enige rustdag is 17 september, alvorens hij ’s anderendaags Como aandoet. Rovigo staat op het programma op 19 september, Savona op 20 september en Porta Potenza Picena op 21 september. Ivan eindigt zijn opdracht in Perugia op 22 september.

Bron: Jacob Marschner www.medjugorjetoday.tv

Vertaling: Chris De Bodt

5. Jezus' tijdgenoten [aflevering 427]

Keizer Nero

De dood van Agrippina

Dan ontmoet hij de wonderschone Popaea Sabina, de vrouw van Ortho, een vriend van Nero. Deze vrouw gaat hem helemaal beheersen. Ze heeft het idee in haar hoofd gezet om keizerin te worden van het Romeinse Imperium. Om Popaea van Ortho te ontdoen geeft Nero hem een baan als stadhouder in het verre Lusitanië [Portugal]. Ortho is wijs genoeg om snel te vertrekken en hij maakt ook geen moeilijkheden als Popaea van hem wil scheiden. Hij is al blij genoeg dat hij zijn bezittingen en zijn leven mag behouden. Nu staan alleen Agrippina en Octavia Nero's plannen nog in de weg. Popaea zorgt ervoor dat Nero meer afstand neemt van zijn moeder. Hij laat haar naar vertrekken achteraan in het paleis verhuizen. Nero ziet haar niet meer.

Maar na een hele tijd lijkt er wat verandering in te komen, Nero stuurt haar een uitnodiging om hem te komen bezoeken in zijn villa in Baiae [Golf van Napels]. Het lijkt erop dat het weer goed komt tussen Nero en zijn moeder maar niemand weet dat de kapitein van het schip waarmee Agrippina vaart een schurk is en hij, in opdracht van Nero, de zonneluifel met lood heeft verzwaard. Als die luifel naar beneden valt breekt het hele schip in tweeën.

Vertaling: Broeder Jozef

6. Valentina Papagna: vervolg van de boodschappen

23 mei 2012

Onze Heilige Moeder kwam deze morgen tijdens het gebed tot Mij. Zij zei: “Geloofd zij Jezus. Mijn dochter, Ik weet dat u heel bedroefd en teneergeslagen bent als U zoveel onrust en onrechtvaardigheid ziet in deze wereld. Op elke plaats op onze planeet heerst er onrechtvaardigheid, wordt er gedood, breken er oorlogen uit en worden mensen overal verspreid. Ik ween als ik kleine onschuldige kinderen zie vermoorden en families zie vervolgd worden.

Er is geen liefde meer, maar enkel mensen met een koud hart en geen enkel gevoelen tegenover de medemens. De leiders van de landen liegen tot hun mensen en zeggen dat alles fijn gaat en dat ze vrede en stabiliteit zullen brengen in de wereld.

De duivel amuseert zich heerlijk en brengt elke natie in verwarring. Mijn kinderen, wanneer zult u er zich bewust van worden dat de enige oplossing voor de wereld en het bekomen van de vrede enkel door God kan gegeven worden. U moet dit aan de mensen op de wereld ter kennis brengen en hen waarschuwen dat ze moeten bidden omdat het vanaf heden heel dringend is dat de mensen de smeekbeden van de Hemel beantwoorden.”

Vertaling: Chris De Bodt

7. OLV van Anguera: vervolg van de boodschappen

Boodschap 3663 van 05/06/2012

Lieve kinderen, moed. Mijn Jezus is met u. Wees mannen en vrouwen van het geloof. De mensheid is met de zonde besmet, maar u die naar Mij luistert, verlies de moed niet. De overwinning voor de rechtvaardigen zal komen. Degene die de stem van de Heer horen, zullen de nederlaag niet ervaren. Zoek kracht in de woorden van Mijn Zoon Jezus en in de eucharistie. Als het gebeurt dat u valt, roep dan op Jezus en zoek Hem in het sacrament van de biecht. Als de mensen zich met God verzoenden, zou de mensheid heel snel op geestelijk vlak genezen worden. Heb vertrouwen, geloof en hoop. Niets is verloren. Wees een verdediger van de waarheid en volg in alles Mijn Zoon Jezus na. Ik ben uw Moeder en daal neer uit de hemel om u tot de hemel te leiden. Open uw harten en neem de rol van een waarachtige christen aan. Ik wil u niet dwingen maar wat Ik u zeg, moet ernstig worden genomen. Ik treur voor wat op u afkomt. Een grote oproer zal in Europa plaats hebben en in verscheidene landen zal bloed worden vergoten. Ik kom uit de hemel om u tot de vrede te brengen. Kniel neer in gebed. Na alle rampspoed zal de aarde worden omgevormd en ieder zal gelukkig leven. Keer u tot Jezus. Hij houdt van u en verwacht u. Dit is de boodschap die Ik u vandaag doorgeef in de naam van de meest Heilige Drievuldigheid. Dank u dat u Mij hebt toegelaten om u hier opnieuw bij elkaar te roepen. Ik zegen u in de naam van de Vader en de Zoon en de Heilige Geest. Amen. Wees in vrede. Amen.

Vertaling: Henk

8. Onze Lieve Vrouw van Genazzano [3/5]

Haar vrienden en buren begonnen haar belachelijk te maken en tegenstanders beschuldigden haar van onvoorzichtigheid. Anderen gaven haar publiekelijk strenge vermaningen. Tegen allen zou ze zeggen: “Mijn lieve kinderen, maak dit schijnbare ongeluk niet te belangrijk, ik verzeker jullie dat voor mijn dood de Gezegende Maagd en onze Heilige Augustinus de kerk zullen afmaken, die ik begonnen ben”.

Op 25 april 1467, de feestdag van de patroonheilige van de stad, Sint Markus, begon men een plechtige viering met een Heilige Mis. Het was zaterdag en de menigte begon te verzamelen voor de kerk van de Moeder van Goede Raad. Het enige verstorende element in de viering was de onafgewerkte bouw van Petruccia. Om ongeveer 4 uur 's middags hoorde iedereen de klanken van een mooie melodie die uit de hemel scheen te komen. De mensen keken omhoog naar de torens van de kerken en zagen een witte wolk, die met wel duizend lichtende stralen scheen. Deze kwam geleidelijk op de verstomde menigte af op het geluid van een uitzonderlijk mooie melodie. De wolk daalde neer over de kerk van de Moeder van Goede Raad, en stopte boven de muur van de onafgemaakte kapel van Sint Biagio, die door Petruccia begonnen was.

Plotseling begonnen de klokken van de oude toren uit zichzelf te luiden en de andere klokken luiden wonderbaarlijk in harmonie. De stralen die van de kleine wolk afkomstig waren vervaagden en de wolk zelf verdween geleidelijk en onthulde een zeer mooi object voor de betoverde blik van de toeschouwers. Het was een schilderij van Onze Lieve Vrouwe die teder haar Goddelijke Zoon in de armen hield. Bijna onmiddellijk begon de Maagd Maria de zieken te genezen en schonk ontelbare vertroostingen, waarvan de herinnering voor het nageslacht werd opgetekend door de plaatselijke kerkelijke autoriteiten. Het nieuws van het schilderij en zijn wonderen werd verspreid door de gehele provincie en daarbuiten, daarbij grote menigtes aantrekkend.

Sommige steden vormden enthousiast processies om het schilderij te zien, dat door de mensen Madonna van het Paradijs werd genoemd, vanwege zijn hemelse afdaling in de stad. Ontelbare aalmoezen werden gegeven als antwoord op het onwrikbaar vertrouwen dat Onze Vrouwe in Petruccia had opgewekt. Temidden van het algemene enthousiasme, veroorzaakt door het schilderij, wenste Onze Vrouwe de oorspronkelijke bron van het geweldige fresco bekend te maken aan haar aanbidders. Twee buitenlanders, Giorgio en De Sclavis kwamen de stad binnen met een groep pelgrims die uit Rome waren gekomen. Zij droegen vreemde kleding en spraken een vreemde taal en zeiden dat ze eerder in het jaar in Rome waren gekomen vanuit Albanië. Terwijl de meeste mensen hadden geweigerd hun verhaal te geloven, had dit een speciale betekenis voor de inwoners van Genazzano.

Vertaling: Hilde KNIJN


21-08-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.21 augustus 2012
21 augustus 2012

1. Medjugorje: uit de mailbox


Foto doorgestuurd door Manon Boerma met Christusfiguur in het midden

2. Jezus' tijdgenoten [aflevering 426]

Keizer Nero

Nero wordt erger

Nu Nero heeft ontdekt hoe makkelijk het is om iemand uit de weg te ruimen gaat het van kwaad tot erger, Nero heeft zijn macht ontdekt... Hij is er nu van overtuigd een groot kunstenaar, zanger en dichter te zijn. Nero huurt de grote citer-speler Tepnus in en ligt uren met klompen lood op zijn borst om zijn stem krachtiger te doen lijken.

Meer en meer stelt hij zichzelf boven alle wetten van fatsoen, die een Romeins edelman waardig zijn. Steeds meer begint hij zich aan buitensporigheid schuldig te maken. Geliefd is het tijdverdrijf door de achterbuurten te zwerven en relletjes te schoppen. Hij voelt zicht trots als hij daarbij een schrammetje oploopt, al zorgen zwaardvechters en pretorianen er wel voor dat er niets met de keizer kan gebeuren.

Vertaling: Broeder Jozef

3. Valentina Papagna: vervolg van de boodschappen

13 mei 2012

Onze Heilige Moeder verscheen aan mij en zei: “Mijn dochter, ik kom u vragen om te bidden voor de kerken. De kerken worden meer en meer vervolgd, bischoppen en priesters trekken elkaar in twijfel en kerken worden onteerd door ontrouwe priesters.

Weet u, Mijn dochter, dat de Kerk meer en meer lijden zijn kennen en tot op de grond zal vernietigd worden [geestelijk, niet de gebouwen]. Vertel aan de mensen dat ze de hoop niet mogen verliezen, want de Kerk van Mijn Zoon zal schitterender dan ooit worden heropgebouwd.

Ik leid moedig de stijd doorheen deze periode van donkere tijden waarin u leeft. Vertel de mensen om nooit de hoop te verliezen maar om te blijven bidden en te vertrouwen op Mijn Zoon Jezus.

Onze Hemelse Moeder toonde mij in een visioen hoe ze door de wereld wandelde, door onze Kerken en ons leidt door de strijd tegen de slechte met een onbeschrijfelijke moed.

Ik was zo ontsteld met alle vervolgingen en ontheiligingen van onze Kerk en toen ik de verbazingwekkende moed zag van onze Heilige Moeder, was ik vervuld van ontzag en dacht: “Kijk naar onze Heilige Moeder, wow, hoe moedig gaat Zij de strijd aan en hier maak ik mij zorgen in plaats van te denken dat Onze Heilige Moeder met ons is. Waarover maak ik mij zorgen? Zij is onze verdedigster en pleit voor ons, leidt ons en bevindt zich aan onze zijde.” We zouden dankbaar en eerbiedig moeten zijn dat Onze Heer ons zo’n mooie Moeder heeft geschonken. Zij heeft onze gebeden en onze hulp nodig.

Zij vertelde mij dat de strijd nu aan de gang is en dat het enkel zal slechter worden.

Door Haar zal alles worden hernieuwd. In het begin heeft Onze Heer Maria uitverkoren om Zijn Moeder te zijn en Zij heeft de opdracht gekregen om ons te leiden in deze eindtijden.

Het is steeds door Onze Heilige Moeder geweest dan de strijd tegen het kwade wordt overwonnen. Op het einde zal Haar Onbevlekte Hart zegevieren.

Dank u, Heilige Moeder, om ons Uw grote moed te tonen.

Vertaling: Chris De Bodt

4. OLV van Anguera: vervolg van de boodschappen

Boodschap 3662 van 04/06/2012

Lieve kinderen, Ik ben gelukkig dat u hier bent. Moed. Ik zal voor u tot mijn Jezus bidden. Verlies de moed niet. Mijn Jezus zal voor u de genade van de overwinning geven. Vertrouw op Hem die uw alles is en ieder van u bij naam kent. Dit is de tijd van de genade voor de mensheid. Geef het beste van uzelf in de missie die de Heer u heeft toevertrouwd.Verzoen u met God en wees in alles zoals Jezus. De mensheid is ziek en moet genezen worden. Ganja zal om hulp roepen en Mijn arme kinderen zullen een zwaar kruis dragen. Wees standvastig. Blijf volhardend op de weg van het gebed. Enkel door de kracht van het gebed kunt u de vrede bekomen. Ik ben uw Moeder en sta altijd aan uw zijde ofschoon u Mij niet ziet. Dit is de boodschap die Ik u vandaag doorgeef in de naam van de meest Heilige Drievuldigheid. Dank u dat u Mij hebt toegelaten om u hier opnieuw bij elkaar te roepen. Ik zegen u in de naam van de Vader en de Zoon en de Heilige Geest. Amen. Wees in vrede. Amen.

Vertaling: Henk

5. Onze Lieve Vrouw van Genazzano

Een paar mijl van de stad Rome ligt Genazzano, een stad met een rijke geschiedenis en gezegend met de aanwezigheid van een wonderbaarlijk schilderij van de gezegende Maagd en met een verbazingwekkend verhaal.


Schilderij van de Heilige Maagd van Goede Raad

De oorsprong van Genazzano gaat terug tot de tijd van de Romeinse Keizers. Vanwege dat het in de nabijheid van Rome ligt werd het door veel patriciërs en keizerlijke koeriers verkozen als een plek voor hun landhuizen. De enorme tuinen rondom deze villa's dienden vaak als decor voor perverse feesten, heidense spelen en rituelen ter ere van de Goden aan wie de Romeinen de vruchtbaarheid van hun velden toeschreven.

Een van deze vieringen werd iedere 25ste april gehouden ter ere van de Godin Flora of Venus. Voor deze gebeurtenis verzamelden zich mensen van alle klassen: Vrije mensen en slaven, patriciërs en plebeërs voor een groot feest. Dit gebruik verdween geleidelijk en de tempels vervielen tot ruïnes vanaf dat de levengevende Adem van het Christendom de mensen van Europa regenereerden.

In de 3e eeuw werd er een bevel gegeven op de ruïnes van de Romeinse tempels een heiligdom te bouwen opgedragen aan de Moeder van God onder het zacht aanroepen van de “Moeder van Goede Raad.” Naarmate de jaren verstreken werd de stad meer bevolkt en groeide het heiligdom in faam. Tijdens de Middeleeuwen stichten de Franciscanen en de Augustijnen kloosters in de nabijheid. Met het verstrijken der jaren begon de primitieve tempel ter ere van De Moeder van Goede Raad tekenen van verval te vertonen. Sterker nog, omdat het Heiligdom klein was, bouwden de gelovigen grotere en rijkere kerken voor hun plechtige functies.

In 1356, ongeveer een eeuw voor het verschijnen van het miraculeuze schilderij, dat Genazzano in de annalen van de wonderen zou bijschrijven, stelde Prins Pietro Giordano Collona, wiens familie de Heerlijke Rechten over de stad hadden verworven, de Heremieten van St. Augustinus aan als beheerders van de oeroude kerk en haar parochie. Daardoor hadden de gelovigen de nodige pastorale bijstand en konden er reparaties uitgevoerd worden aan de kerk. Hoewel de gebeden van de gelovigen krachtiger werden, zorgden financiële problemen ervoor dat de broodnodige en urgente reparaties aan de oeroude tempel niet uitgevoerd konden worden. Maar de Moeder die onder iedere omstandigheid wijze raad verschaft, en aandachtig voor de noodzakelijkheden van de Mens zorgt, koos een Derde Orde Augustijn, Petruccio de Nocera uit om een bovennatuurlijk wonder uit te voeren, dat de zeer gewenste reparatie zou veroorzaken.


De gezegende Petruccio de Nocera

Petruccia had een bescheiden fortuin geërfd na de dood van haar echtgenoot in 1436. Ze leefde alleen en wijdde de meeste tijd aan gebed en vrijwilligerswerk in de kerk van de Moeder van Goede Raad. Het griefde haar de betreurenswaardige staat van het Heilige terrein te zien, en ze bad fervent dat het gerestaureerd zou worden. Uiteindelijk besloot ze het initiatief te nemen. Na toestemming van de monniken te hebben gekregen, doneerde ze haar bezittingen om de restauratie te beginnen in de hoop, dat anderen zouden helpen het af te maken als het een keer aangevangen was. Er werd een bouwplan gemaakt voor een magnifieke kerk. Maar toen de zware onderneming begonnen was, kwam Petruccia, die al 80 jaar oud was, erachter dat haar vrijgevige gave nauwelijks genoeg was om de beginfase van de nieuwe constructie uit te voeren. Om het erger te maken, er kwam niemand naar voren om te helpen. Verslagen stelde ze vast, nadat het gebouw pas 75 cm hoogte had, dat de bouw stopte omdat er geen middelen meer waren.

Vertaling: Hilde KNIJN


20-08-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.20 augustus 2012
20 augustus 2012



1. Medjugorje: verschijning aan Ivan van vrijdag 17 augustus 2012


Deze avond waren er duizenden mensen aanwezig aan het Blauwe Kruis op de Verschijningsberg in Medjugorje, toen Onze Lieve Vrouw verscheen tijdens het gebed van Ivans gebedsgroep en tegen de tijd dat het bidden van de Rozenkrans naderde was elke plaats rond het Bauwe Kruis en de omgeving bezet. De Rozenkrans begon rond 21.30 uur en, tussen de tientjes in, werd er gezongen. Onze Lieve Vrouw Verscheen rond 10 uur en Zij bleef iets meer dan vijf minuten, waarin de Hemel op een bijzondere wijze was geopend om te luisteren naar het gebed van elk hart, in vereniging voor Onze Lieve Vrouw.

Wat volgt is Ivan's beschrijving van de verschijning van 17 augustus 2012: "Vanavond, zoals elke keer na de ontmoeting met Onze Lieve Vrouw, wens ik met u het belangrijkste mede te delen van de ontmoeting van deze avond met Haar. Vanavond kwam Onze Lieve Vrouw vreugdevol en gelukkig en bij de aanvang groette Zij ons zoals altijd met Haat moederlijke begroeting: "Geloofd zij Jezus, mijn kleine kinderen."

Daarop zei Onze Lieve Vrouw: "Lieve kinderen, ook vandaag roep Ik u op een bijzondere wijze op om te bidden voor Mijn priesters, te bidden voor de bisschoppen en de Heilige Vader. Bid, kleine kinderen, voor Mijn herders. Uw Moeder bidt samen met u en is met u. Volhard daarom in het gebed en bid samen met mij voor Mijn intenties. Dank u ook vandaag, Mijn lieve kinderen, om aan Mijn oproep gehoor te hebben gegeven."

Daarop bad Onze Lieve Vrouw voor een tijd met uitgestrekte armen over ons allen hier aanwezig. In het bijzonder bad Zij voor alle aanwezige zieken. Daarop zegende Zij ons allen met Haar moederlijke zegen en zegende Zij alle meegebrachte religieuze voorwerpen. Toen beval ik u allen aan, al uw noden, al uw intenties, al uw families en vooral al de zieken. Daarop vervolgde Zij voor een tijd Haar gebed, met uitgestrekte armen. Vooral bad Zij bad voor een tijd alle aanwezige priesters en voor de priesters in het algemeen. Daarop verliet Zij in gebed in het Verlichte Kruisteken met de groet: "Ga in vrede, Mijn lieve kinderen."

Ik wil er in het bijzonder de nadruk op leggen dat Onze Lieve Vrouw ons allen meer dan ooit oproept om te bidden voor de priesters, de bisschoppen en de Heilige Vader.

Vertaling: Chris De Bodt

2. Jezus' tijdgenoten [aflevering 425]

Keizer Nero

De dood van Brittanicus

Bij een feestmaal ligt de keizerlijke familie aan tafel. De jongeren (waaronder Brittanicus) zitten aan een andere tafel aan een eenvoudigere maaltijd. Achter hem staat een slaaf die alle hapjes en drankjes moet proeven op vergif. Vergiftiging lijkt uitgesloten. Een dienaar reikt de prins een beker warme wijn aan, maar de wijn is zo warm dat de prins om water roept. De beker wordt bijgevuld met water (met gif). Het gif in de wijn doet snel zijn werking en Brittanicus stort dood ter aarde.

Geschrokken kijken alle gasten naar Nero, die gebruikt als argument dat zijn broer altijd al last heeft gehad van aanvallen en dat deze aanval hem teveel moet zijn geworden.

Agrippina en Octavia hebben voldoende zelfbeheersing om hun schrik en angst te bedwingen en nu begrijpen zij ook wat hun te wachten qtaat...

Nu iedereen doorziet dat Agrippina en Octavia op en zijspoor zijn gezet is vriendschap met hen gevaarlijk geworden en zijn ze weldra van iedereen verlaten.

Vertaling: Broeder Jozef

3. Valentina Papagna: vervolg van de boodschappen

Mei 2012

Onze Heer is gekomen om mij een boodschap mede te delen. Hierop zei Hij: “Weet u, Mijn kind, dat u de boodschappen die Ik u geef, in de lade houdt. Zij zijn niet alleen voor u bestemd, maar voor iedereen. Weet u dat ik van iedereen hou en dat ik zoveel mogelijk zielen wens te redden. Vraag Mij niet waar u ze moet gaan verspreiden, maar spreidt hen uit over de hele wereld tot aan het uiteinde van de wereld.

Ik vroeg: “Heer, hoe kan ik dit doen?”

Hij antwoordde: “Ik zal u helpen. U leeft in een alles beslissende tijd. U moet eerst God zoeken en tot Hem komen want u kunt niet langer leven op zichzelf.”

Ik zei: “Heer, het is zo moeilijk met al die negatieve dingen rondom ons.”

Hij omhelsde mij: “Waarvoor bent u bezorgd? U behoort Mij toe. Niemand kan u weghouden van mij. Al Mijn kinderen die Mij liefhebben worden door Mij beschermd. Zij horen Mij toe. Heb geloof en vertrouwen in Mij.”

Vertaling: Chris De Bodt

4. OLV van Anguera: vervolg van de boodschappen

Boodschap 3661 van 02/06/2012

Lieve kinderen, sluit uw ogen voor de gemakkelijke verleidingen van de wereld en keer u tot de Heer. U behoort toe aan de Heer en u kunt niet in de zonde verstard blijven leven. Open uw harten en neem de wil van God voor uw leven aan. Kruis de armen niet. U leeft in de tijd van de grote geestelijke dwaling. Bid. Enkel door de kracht van het gebed kunt u de vrede vinden. Wees een verdediger van de waarheid. Leef volgens Mijn oproepen en getuig ervan. Ik wil u tot Degene leiden die uw weg, waarheid en leven is. Ik treur voor wat op u afkomt. De schreeuw om de vertwijfeling zal men tot in Sochi horen en de mensen zullen wenen en klagen. Dit is de boodschap die Ik u vandaag doorgeef in de naam van de meest Heilige Drievuldigheid. Dank u dat u Mij hebt toegelaten om u hier opnieuw bij elkaar te roepen. Ik zegen u in de naam van de Vader en de Zoon en de Heilige Geest. Amen. Wees in vrede. Amen.

Vertaling: Henk

5. Onze Lieve Vrouw van Genazzano [1/5]

Een paar mijl van de stad Rome ligt Genazzano, een stad met een rijke geschiedenis en gezegend met de aanwezigheid van een wonderbaarlijk schilderij van de gezegende Maagd en met een verbazingwekkend verhaal.



Panoramofoto van Genazzano


De oorsprong van Genazzano gaat terug tot de tijd van de Romeinse Keizers. Vanwege dat het in de nabijheid van Rome ligt werd het door veel patriciërs en keizerlijke koeriers verkozen als een plek voor hun landhuizen. De enorme tuinen rondom deze villa's dienden vaak als decor voor perverse feesten, heidense spelen en rituelen ter ere van de Goden aan wie de Romeinen de vruchtbaarheid van hun velden toeschreven.

Een van deze vieringen werd iedere 25ste april gehouden ter ere van de Godin Flora of Venus. Voor deze gebeurtenis verzamelden zich mensen van alle klassen: Vrije mensen en slaven, patriciërs en plebeërs voor een groot feest. Dit gebruik verdween geleidelijk en de tempels vervielen tot ruïnes vanaf dat de levengevende Adem van het Christendom de mensen van Europa regenereerden.

Vertaling: Hilde KNIJN


17-08-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.17 augustus 2012
17 augustus 2012

1. Medjugorje: kruis aan de hemel

Kort na 19 uur op 15 augustus 2012, Maria Tenhemelopneming, zagen vele bedevaarders en inwoners uit Medjugorje het volgende kruisteken aan de hemel verschijnen. Hoewel men zou kunnen denken dat dit kruisteken is ontstaan door twee vliegtuigen die elkaar kruisten, beweren de bedevaarders dat het wel degelijk wolken waren.





Bron: Jakob Marshner, Medjugorje Today

2. Medjugorje: Kapel van Cerno [deel 9/9]

Een andere verklaring die naar voor gebracht werd was, dat de kinderen dit hadden verklaard om het volk weg te houden. Hoe dan ook, Onze Lieve Vrouw bleef verder verschijnen aan de kinderen. ’s Zaterdags waren de kinderen niet bijeen gekomen. Ivan bevond zich thuis, Vicka was bloemen gaan plukken en Marija was ook thuis gebleven.

Vicka: Toen de tijd daar was, waren mijn handen verstijfd. Ik viel op mijn knieën.
Marija: Ik was thuis en dacht dat Onze Lieve Vrouw niet zou komen. Ik kwam mijn kamer binnen en zag Onze Lieve Vrouw. Ik viel op mijn knieën en Ante, die achter mij kwam, rende weg. Ik bleef daar alleen, biddend. Later vertelde ik aan de anderen dat Onze Lieve Vrouw mij om mijn kamer was komen bezoeken, maar allen zeiden dat ze Haar ook hadden gezien. En zo kwamen we op zondag opnieuw bij elkaar en verscheen Zij. We maakten voor ons het besluit dat dit “niet was zoals Lourdes.”

Op de avond van de zevende dag, volgens het verslag van die dag, keerden de kinderen terug naar Bijakovici, waar ze vernamen dat Marinko Ivankovic was meegenomen naar het politiekantoor, voor een verhoor. Ook al was het toen al rond 10 uur ’s avonds, besloten de kinderen om naar de politie te gaan om te getuigen dat Marinko de verschijningen niet had opgezet en van niets kon worden beschuldigd.

Vertaling: Chris De Bodt

3. Jezus' tijdgenoten [aflevering 424]

Keizer Nero

De dood van Brittanicus

Nero doet al snel een stuk afstandelijker tegenover zijn moeder. Hij is bang voor haar heerszucht, vreest haar geweldadige karakter en wil bevrijd worden van haar bemoeizucht. Ook van zijn vrouw, Octavia, heeft Nero een ongelooflijke hekel, misschien is hij jaloers omdat zij alle eigenschappen van eer en deugd bezit die hij mist. Al snel hebben ze door dat Nero goed vatbaar is voor de grofste vleierij en wordt er gefluisterd dat Agrippina Brittanicus wil gebruiken om haar machtspositie te verstevigen. Als het carnaval is en Nero tot prins is gekozen probeert hij Brittanicus belachelijk te maken door hem een lied te laten zingen voor een gegraven kuil waarin hij straks zal vallen. Brittanicus heeft Nero door en hij heft een treurig lied aan van een onterfde prins. Nero krijgt nu nog meer haatgevoelens maar laat Brittanicus niet nu vermoorden omdat het teveel in het openbaar is. In het geheim zoekt Nero contact met Julius Pollio die de beruchte gifmengster Locusta in gevangenschap houdt. Nero dwingt haar een snelwerkend dodelijk gif te brouwen dat de uitwerking heeft van een dolkstoot. De gifmoord wordt tot in de puntjes voorbereid.

Vertaling: Broeder Jozef

4. Valentina Papagna: vervolg van de boodschappen

16 april 2012

11.30 uur ’s avonds. Ik bid uit dankbaarheid voor alle genaden die ik de afgelopen dagen heb mogen ontvangen en voor iedereen die God niet bedankt. Plots verscheen de engel: “Spoedig zal u een angstaanjagende wind ervaren, zoals u nooit eerder hebt meegemaakt. God is genadevol en goed, maar de mensen houden niet van Hem en tonen geen dankbaarheid voor Hem. Ze geloven niet in Hem, maar beledigen hem liever en leven in zonde.”

Ik zei: “Ik leg alles wat ik zojuist heb gehoord in Jezus’ handen.” Ik vroeg: “Wat met mijn land, Slovenië?” Hij antwoordde: “Uw land zal haar eigen lijden ontvangen. Zij beledigen God heel erg. Geen enkele plaats op aarde is zuiver en rein. De mensen leven in schaamteloze zonden, zonder enig berouw. Zij ontkennen alles profetieën en waarschuwingen van God. Zeg tegen de mensen dat ze moeten bidden en zich veranderen terwijl er nog tijd is. God is genadevol. Hij kan dit alles veranderen.”

Vertaling: Chris De Bodt

5. OLV van Anguera: vervolg van de boodschappen

Boodschap 3660 van 29/05/2012

Lieve kinderen, vertrouw op Mijn Zoon Jezus. Hij is uw grote vriend en houdt veel van u. U schrijdt een pijnlijke toekomst tegemoet maar verlies de hoop niet. Mijn Zoon Jezus heeft voor ieder van u datgene voorbereid dat de menselijke ogen nog niet gezien hebben. Keer u tot Hem die het onzichtbare ziet en u wil redden. Vlucht voor de zonde en geef u over aan Hem die uw enige en waarachtige verlosser is. Weet dat na alle rampspoed de Heer de aarde wil omvormen. De mannen en vrouwen van het geloof zullen in het volle geluk leven. Er zal geen lijden of pijn meer zijn. Iedereen zal de nieuwe hemel en de nieuwe aarde zien. Luister naar de stem van God. Hij wil tot u spreken. Leef niet verwijderd. Luister naar Mij want Ik wil u tot de heiligheid voeren. Als u het gewicht van het kruis voelt, roep dan op Jezus. U bent niet alleen. Mijn Zoon Jezus is altijd aan uw zijde ofschoon u Hem niet ziet. Verheug u want uw namen zijn in de hemel al ingeschreven. Wees deemoedig en nederig van hart want alleen zo kunt u tot de uiteindelijke triomf van Mijn Onbevlekt Hart bijdragen. Moed. Ik ben uw Moeder en daal neer uit de hemel om u tot de hemel te leiden. Dit is de boodschap die Ik u vandaag doorgeef in de naam van de meest Heilige Drievuldigheid. Dank u dat u Mij hebt toegelaten om u hier opnieuw bij elkaar te roepen. Ik zegen u in de naam van de Vader en de Zoon en de Heilige Geest. Amen. Wees in vrede. Amen.

Vertaling: Henk


16-08-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.16 augustus 2012
16 augustus 2012

1. Medjugorje: Kapel van Cerno
[deel 8/9]

Vr. Jozo: Komt Onze Lieve Vrouw omwille van jullie of omwille van het volk.
Ivanka: Omwille van ons. Waarom zou Zij ons gekozen hebben?
Marija: Ik denk zowel omwille van ons, als omwille van het volk.
Mirjana: Ik denk ook omwille van ons en omwille van het volk, om het geloof van het volk sterker te maken. Zij zei: “Verzoen het volk!” Ik heb een grote sympathie voor het volk. Ze zijn niet naar ginds gegaan om er hun tijd te gaan verliezen.
Vicka: Als we naar het volk zouden gaan en tot proberen te praten, zouden ze denken … wie weet wat ze zullen denken? Zij zullen zeggen: “Waar waren ze, terwijl ze hier hadden moeten zijn?” Wie weet wat ze zullen zeggen! Zij die in God geloven weten wat van God komt en zullen alles aanleren wat ze moeten weten. Wat ze dachten over de eerste verschijning, zullen ze opnieuw hetzelfde denken. Iedereen die gelooft zal opnieuw komen. En we weten heel goed waarom de ongelovigen komen: om Onze Lieve Vrouw belachelijk te maken en Haar te vervloeken, of om de boel op stelten te zetten, zodat niemand een woord kan horen. Hier ben ik van overtuigd.

Een andere belangrijk en controversieel aspect van deze dag was, volgens wat de zieners hadden begrepen en tegen Vader Jozo hadden gezegd, dat Onze Lieve Vrouw nog slechts drie dagen zou blijven komen, tot vrijdag 3 juli 1981.

In een interview met Vr. Jozo van 11 augustus 1983, vroeg Vr. Svet hem of hij deze verklaring, die later onjuist leek te zijn, wat meer kon toelichten. Vr. Jozo zei dat hij de kinderen had gevraagd, tot verdieping van hun geloof, om de Bijbel te lezen. Hij gaf hen ook een boek mee over de verschijningen te Lourdes, dat door sommigen van hen werd gelezen. Uit het aantal verschijningen te Lourdes, achttien in totaal, maakten de zieners, of sommigen onder hen uit dat ze hetzelfde aantal verschijningen zouden krijgen en tot hen was gekomen om te zeggen dat vrijdag de laatste dag van de verschijningen zou zijn. Ze hadden het aantal verschijningen bijgehouden, soms meerdere keren per dag.

Vertaling: Chris De Bodt

2. Jezus' tijdgenoten [aflevering 423]

Keizer Nero

Nero hield echt van publiek. Als hij voor een groot publiek optrad, moesten de toeschouwers applaudiseren en blij zijn. Als je maar heel even niet applaudiseerde of niet blij keek, of als je in slaap viel, dan werd dat opgeschreven, en als je hierbij al op een lijst stond, dan was dat geen goed nieuws. Je kon bestraft worden tot zelfs de doodstraf. Niets mocht het optreden van de keizer verstoren. Zijn andere passie was het wagenrennen. Nero speelde, volgens Suetonius, dagelijks met zijn ivoren vierspannen op zijn speeltafel. Nero had niet alleen een passie voor de sport, hij deed ook nog eens zelf mee en dat vonden zijn adviseurs, Seneca en Burrus, zorgwekkend. Het publiek daarentegen vond dit alles prachtig en dagen op voorhand was heel de stad al bezig met de rennen en werden er weddingschappen afgesloten en tovenaars geraadpleegd. De rennen vonden eerst plaats in het Circus Maximus en later in het amphitheater op het Marsveld. Iedereen kwam naar de rennen kijken, of men nu slaaf was of een Romeins burger, het maakte allemaal niet uit. De rennen waren er voor iedereen.

Vertaling: Broeder Jozef

3. Valentina Papagna: vervolg van de boodschappen

15 april 2012. Feestdag van de Goddelijke Barmhartigheid

St. Margaret Mary' Church. Tijdens het gebed van de Goddelijke Barmhartigheid sprak onze Heer tot Mij: “Vertel de mensen dat het schip van Mijn Barmhartigheid een mogelijkheid is die allen gegeven is. Het is het Vaartuig van het Leven wanneer ze Mij allen benaderen voor Mijn Goddelijke Barmhartigheid. Ik zal nooit iets weigeren, ongeacht de zonden van de zondaar, wanneer hij berouw heeft en spijt heeft over alles wat hij heeft gedaan. Zeg hen om niet bevreesd te zijn om tot Mij te komen. Ik ben vol van goedheid, liefde en mededogen. Eenmaal ze Mij benaderen zal ik ieder persoonlijk helpen omdat Ik hun noden ken en de vrede zal herstellen in hun zielen.”

Tijdens de Heilige Mis van 15 uur: Aanbidding van het Heilig Sacrament. Onze Heer zei: “Mijn kind, wanneer ik Mij volledig aanbiedt op het Altaar dat zich voor u allen bevindt, vertel dan Mijn priesters dat ik meer eerbied en gebed in stilte verwacht en geen luide, afleidende muziek. Ik kijk in de harten van al Mijn kinderen en zie dat deze luide muziek diegenen afleidt die met Mij in stilte wensen te praten. Ik zie alles. Ik zie de luidruchtige en lawaaierige mensen die wensen opgemerkt te worden en zij zijn erg trots, maar Ik hou van Mijn kinderen die zuiver en nederig zijn, die tot Mij praten met hun harten. Wanneer de trots komt, komt eveneens de duivel.

Mijn Heer, wees barmhartig voor ons.

Vertaling: Chris De Bodt

4. OLV van Anguera: vervolg van de boodschappen

Boodschap 3659 van 29/05/2012

Lieve kinderen, Ik ben uw Moeder en daal neer uit de hemel om u te zegenen en u tot Mijn Zoon Jezus te leiden. Kruis de armen niet. God heeft haast en u kunt niet in de zonde blijven voortleven. Ik ken ieder van u bij naam en wil u hier al op aarde gelukkig zien en later met Mij in de hemel. U bent het uitverkoren volk van God en Hij verwacht uw “ja”. Verlies de moed niet. Heb vertrouwen, geloof en hoop. De mensheid is met de zonde besmet en moet genezen worden. Moeilijke dagen zullen voor de mensheid aanbreken. U hebt nog jaren van harde beproevingen voor de boeg. Zoek kracht in het gebed, want enkel zo kunt u de zege bereiken. Een pijnlijke gebeurtenis zal in Iran plaats hebben en de pijn voor Mijn arme kinderen zal zwaar zijn. Een gelijkaardige gebeurtenis zal in Brazilië gebeuren. Dit is de tijd die Ik u in het verleden heb aangekondigd. Hij houdt van u en verwacht u met open armen. Voorwaarts zonder angst. Dit is de boodschap die Ik u vandaag doorgeef in de naam van de meest Heilige Drievuldigheid. Dank u dat u Mij hebt toegelaten om u hier opnieuw bij elkaar te roepen. Ik zegen u in de naam van de Vader en de Zoon en de Heilige Geest. Amen. Wees in vrede. Amen.

Vertaling: Henk


15-08-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.15 augustus 2012: Maria tenhemelopneming
15 augustus 2012: Maria tenhemelopneming



1. Maria tenhemelopneming: een ongewoon fenomeen

Op de eerste november 1950 verklaarde Paus Pius XII als onwrikbare waarheid of dogma dat alle gedoopte Katholieken moesten geloven dat de Gezegende Maagd Maria, Moeder van Jesus Christus met Ziel en Lichaam werd opgenomen in de Hemel toen zij stierf.

Op die dag meldde de Roman Press een ongewoon fenomeen aan de hemel. Soortgelijke fenomenen werden waargenomen op dezelfde dag in Cagayan de Oro, hetgeen Bisschop James T.G. Hayes, SJ beschreef in een brief aan vrienden en vertrouwelingen. Hij gaf er geen verklaring aan en verklaarde het niet tot waarheid, want zijn brief was meer een verslag van wat hij had gezien.

Om het Heilig Jaar en ook de proclamatie van het Dogma van de opname in de Hemel van de Gezegende Maagd te vieren, besloot hij een speciale Novena van Dankbaarheid te houden in alle kerken van het Diocees van Cagayan (oktober 23 -31). Op het feest van Allerheiligen op 1 november, op de dag dat de Paus het Dogma officieel zou afkondigen, zou een speciale Heilige Misviering worden gehouden met het plechtig zingen van de traditionele dankhymne: het Te Deum.


Maria Tenhemelopneming [Pieter Paul Rubens]

Een flinke menigte woonde alle dagen van de Novena bij, die gehouden werd onder het patronaat van Onze Vrouwe Middelaarster van alle Genaden. 's Morgens werd de Heilige Mis opgedragen alsmede een heilig uur in de middag. Oktober was normaal een stormachtige maand met krachtige stormen en regen. Het weersbureau waarschuwde dat een storm Samar zou raken. Als de weersvoorspelling correct was zou de Novena niet zoveel gelovigen hebben getrokken, omdat Cagayan de Oro in de buurt van Samar lag. De traditionele, uitsluitend mannenprocessie, op het feest van Christus Koning zou dan ook geannuleerd zijn. In tegenstelling tot hun sombere voorspellingen zwenkte de storm af.

Maar om ongeveer 5 uur 's middags, aan de vooravond van het feest van Allerheiligen op 31 oktober, aan het begin van het heilig uur van de Novena in de Kathedraal, kwam een van de assistenten van de Bisschop naar hem toegerend toen hij bezig was de Rozenkrans te bidden op de veranda van zijn verblijfplaats. Hij vroeg de Bisschop naar de zon te kijken, die aan het dansen was, dat wil zeggen, verplaatste zich van links naar rechts en van rechts naar links. Het enige wat men zien kon was beweging en kleur, iets nogal bedwelmends: de zon achter een wolk die scheen te verkleuren van groen naar rood naar blauw naar grijs, met witte flitsen alsof de zon scheen te ontsnappen achter de gekleurde wolk. Hoewel de Bisschop geneigd was sceptisch te zijn, voegde de bisschop toe, dat hij dit vreemde fenomeen zag.

De volgende dag, op het feest van Allerheiligen, zouden de Heilige Mis en het Heilige uur zoals gepland gehouden worden. Toen hij terugkeerde naar de veranda om 7 uur 's morgens keek de bisschop weer naar de zon. Tot zijn verbazing zag hij de wolk van kleur veranderen zoals de vorige dag, terwijl hij de zon bedekte. Die middag, toe de Heilige Vader het Dogma van de Ten Hemel Opneming zou uitspreken, zag de bisschop voor de derde keer hetzelfde fenomeen, tot het achter de heuvels ten westen van zijn huis zonk.

Na het vieren van het Heilig Misoffer die morgen keerde bisschop Hayes terug naar zijn residentie om de zon te bestuderen. Het scheen er normaal uit te zien. Al wat hij zag was een schitterende schijf van licht, zonder enige verkleuring of beweging.

Sommige priesters, Zusters en Katholieke leken brachten verslag uit dat ook zij het vreemde fenomeen hadden gezien op de avond voor en op de dag zelf van het feest van Allerheiligen.

Zo was de zeer ongewone gebeurtenis, concludeerde bisschop Hayes, boven Cagayan de Oro stad. “Wij zouden voorzichtig moeten zijn, maar niet noodzakelijk sceptisch” adviseerde hij. “We moeten toegeven dat wij een zeer uitzonderlijk en vreemd fenomeen hebben waargenomen dat hier op het feest van Allerheiligen plaatsvond. We geven geen oordeel, maar we willen graag geloven dat zelfs de Natuur zich verblijdde toen onze Heilige Vader als Dogma verklaarde, dat Onze Vrouwe was opgenomen, met Lichaam en Ziel, in de Hemel om te heersen als Koningin over Engelen en Heiligen”.

Blijkbaar was dit niet het enige ongewone voorval in ons land. We kennen het verhaal van onze Vrouwe op het terrein van het Karmelietenklooster in Lipa. Maar dat is een ander verhaal.

Bron: José S. Arcilla S.J.

Vertaling: Hilde KNIJN

2. Medjugorje: Kapel van Cerno [deel 7/9]

Vr. Jozo: Kunnen jullie er akkoord mee gaan dat de mensen naar de kerk zouden komen morgen?
Allen: Jazeker.

Vr. Jozo: En wat als de mensen niet naar de kerk zouden komen?
Vicka: Dat geeft niet. Het zou beter zijn voor ons zessen dat we alleen zouden zijn. We zouden liever hebben dat er niemand komt, Vader. Het zou beter zijn voor ons, geloof me.

Vertaling: Chris De Bodt

3. Medjugorje: Hockeyspeler wil priester worden

De Spaanse hockeyspeler Carlos Ballvé reist na de Spelen meteen naar Brussel om er zijn priesterstudie te voltooien. "Na de medaille die ik in 2005 won op het WK voor junioren, werd ik me bewust van God in mijn leven."


Carlos Ballvé zal een priesteropleiding volgen in het seminarie Redemptoris Mater in Brussel


"In 2005 nam ik met de Spaanse juniorenselectie deel aan het WK. We begonnen rampzalig aan het toernooi. Daarom ben ik toen naar de mis gegaan om een pact te sluiten met God. Uiteindelijk wonnen we nog brons. Ik ben na afloop als dank naar Medjugorje in Bosnië gereisd, zoals ik had beloofd in het pact", vertelt Ballvé.

Medjugorje is sinds 1981 een bedevaartsoord. Er zouden regelmatig Mariaverschijningen plaatsvinden. Ondertussen bezochten al meer dan 25 miljoen bedevaarders de plek.

Na de Spelen zal Ballvé zijn droom om priester te worden proberen realiseren in het Brusselse seminarie Redemptoris Mater.

Bron: Sporza

4. Jezus' tijdgenoten [aflevering 423]

Keizer Nero

Nero's persoonlijkheid

Nero was als jongen al buitengewoon. Hij was intelligent, ontwikkeld, kunstzinnig en sportief, maar knap was hij zeker niet. Hij zat vol vlekken en had een vieze geur. Hij had lichtblond haar, doffe blauwe ogen, een dikke en vooruitstekende buik en dunne benen. Ook had Nero last van grootheidswaanzin. Dit is alleen al te zien aan het gigantische gouden huis, waar nu nog maar een klein deel van over is. Dit was niet het enige waar Nero last van had. Hij had een minderwaardigheidscomplex. Als je iets deed wat Nero kon doen denken dat je hem bedreigde, had je een gigantisch probleem en tekende je meestal hiermee je eigen dood.

Nero was aanvankelijk vooral geliefd door zijn optredens als zanger, toneelspeler en wagenrenner. Hij kreunde en tierde op het toneel en dat vond het volk net zo aantrekkelijk aan hem. Volgens Suetonius kon Nero niet geweldig zingen, maar daar dacht Nero net anders over. Hij deed er werkelijk alles aan om zijn stem in topconditie te houden. Hij at geen fruit. Hij dacht dat dit slecht zou zijn voor zijn stem. Hij gebruikte braakmiddelen alvorens op te treden, zodat hij niet met een volle maag moest zingen. Als ontbijt at hij bieslook om zijn stem in te smeren. Hij was niet alleen een fanatiek zanger. Ook in de sport wilde hij zo goed mogelijk presteren. Bij elke wedstrijd werden scheidsrechters en juryleden omgekocht, zodat Nero telkens als winnaar zou worden uitgeroepen. Als hij had gewonnen, liet hij de beelden van de vorige winnaars weghalen.

Suetonius schreef: “om te voorkomen dat er ook maar één andere winnaar in de herinnering bleef voortbestaan, gaf hij opdracht om al hun beelden en portretten omver te halen, met de haak weg te slepen en in de riolen te werpen.”

Vertaling: Broeder Jozef

5. Valentina Papagna: vervolg van de boodschappen

21 maart 2012

Ik ben bezorgd over de vele onrechtvaardigheden die ik zie in de wereld van vandaag. Deze maken me erg bedroefd en bij tijden depressief. Omdat ik het dikwijls moeilijk vind om deze droefheid te boven te komen, praatte ik tot onze Heer. Ik zei Hem: “Kijk hoe Uw volk lijdt onder de onrechtvaardigheden van deze wereld. Wanneer gaat U aan dit alles iets doen?

Daarop zond Hij mij een mooi geschenk als troost. Plots werd ik omgeven door vele kleine engelen die zo’n mooie flagrantie uitstraalden. Terwijl ze boven mij cirkelden verspreidden ze deze mooie flagrantie rondom mij. Mijn hele kamer was ermee gevuld, ik glimlachte en zei tot onze Heer: “Wat heeft dit allemaal te betekenen? Wat een mooi flagrantie.”

Plots vielen alle droefheid, depressie en zorgen van mij. Ik voelde vreugde en vrede. De engel zei: “Zij kwamen om u te troosten. Maak u geen zorgen en vertrouw op de Heer. Hij weet alles.”

Vertaling: Chris De Bodt

6. OLV van Anguera: vervolg van de boodschappen

Boodschap 3658 van 26/05/2012

Lieve kinderen, moed. Ik ken uw behoeften en zal voor u tot Mijn Zoon Jezus bidden. Geraak niet ontmoedigd. Uw zege is in de Heer. Vertrouw op Hem en alles zal voor u goed eindigen. Ik ben uw Moeder en sta altijd aan uw zijde. Open uw harten en neem de wil van God voor uw leven aan. Ikwil u niet dwingen want u hebt de vrijheid maar als Moeder wil Ik u zeggen dat het beter is de wil van God aan te nemen. De mensheid wordt geestelijk arm en de mensen verwijderen zich van de waarheid. Sta niet toe dat de duivel u bedriegt. Wees verdediger van de waarheid. Leef niet van Jezus verwijderd. Enkel in Hem is uw redding en zonder Hem vindt de mensheid nooit de redding. Als u zich zwak voelt, zoek dan kracht in de woorden van Mijn Jezus, in het sacrament van de boete en in de eucharistie. Ik daal neer uit de hemel om u de weg te tonen. Luister naar mij. Wees deemoedig en leef met vreugde mijn boodschappen na. Ik ben uw Moeder en ben onvermoeibaar. Als u vast op de weg van de waarheid blijft, kunt u tot de uiteindelijke triomf van Mijn onbevlekt Hart bijdragen. U leeft in de tijd van de grote geestelijke dwaling. U schrijdt in een toekomst van grote beproevingen, maar geraak niet ontmoedigd. Na alle rampspoed zal de overwinning van de Heer en Zijn uitverkorenen komen. Op dit moment verzoek Ik u dat u Mijn Onbevlekt Hart tot uw woning maakt. Voorwaarts zonder angst. Dit is de boodschap die Ik u vandaag doorgeef in de naam van de meest Heilige Drievuldigheid. Dank u dat u Mij hebt toegelaten om u hier opnieuw bij elkaar te roepen. Ik zegen u in de naam van de Vader en de Zoon en de Heilige Geest. Amen. Wees in vrede. Amen.

Vertaling: Henk

7. Syrië volgens het agentschap Fides en de maronitische aartsbisschop Mgr. Nassar

Christenen mobiliseren zich voor de geëvacueerden van Damascus

De christengemeenschappen, vooral de jonge christenen, mobiliseren zich voor de geëvacueerden uit Damascus die vluchten voor de bloedige confrontaties. Dit meldt het Vaticaanse agentschap Fides.

Volgens Fides wordt de Syrische bevolking geterroriseerd en gaan ongeveer 200.000 burgers, slachtoffers van de confrontaties tussen het geregelde leger en de revolutionaire groeperingen, uit Damascus weg om de gevechten te ontvluchten.

Nog steeds volgens Fides, zaaien radicale islamitische groeperingen die zich in de rangen van de oppositietroepen bevinden, terreur onder de burgers van Damascus: de slachtoffers zijn de “getrouwen”, trouw aan het regime van Bashar al Assad, maar ook christenen in de voorstad Bab Touma en Irakese vluchtelingen die de voorsteden Oujaira en Sada Zanaim bezetten.

Militanten van de groep Liwa al-Islam [van wahhabitische ideologie] hebben een christelijk gezin volledig uitgemoord, terwijl islamitische strijders van de groep Jehad al nosra [verwant met de moslimbroeders] huizen van Irakese vluchtelingen ten zuid-oosten van Damascus hebben geplunderd en in brand gestoken.

Revolutionaire groeperingen nemen momenteel stelling in wijken, gebouwen en burgerwoningen, zodat de bewoners tussen twee vuren zitten.

Volgens Fides zijn de wijken waar christenen de meerderheid vormen, zoals Jaramana, Qassaa en Bab Touma, oasen geworden van opvang en solidariteit ten midden van de moordende gevechten. Zij nemen geëvacueerden op zonder enig onderscheid van ras, gemeenschap of godsdienst.

Vooral jonge christenen spelen een zeer actieve rol: zij coördineren de opvang van nieuwe geëvacueerden, leiden ze naar de beschikbare plaatsen in scholen, kerken, moskeeën of openbare gebouwen.

Zij voorzien ook in basisbehoeften, zoals het ophalen van huishoudelijk afval dat zich in de lam gelegde stad opstapelt en een gevaar betekent voor de publieke gezondheid aangezien de temperatuur oploop tot 42°.

Vertegenwoordigers van plaatselijke comités van de interreligieuze beweging Mussalaha, die geweldloosheid en verzoening preekt, werken eveneens samen met de jonge christenen.

De eerste humanitaire hulp komt trouwens aan dank zij een netwerk van christelijke organisaties zoals Caritas Syrië, Middle East Council of Churches, de Grieks-orthodoxe patriarch en de St.-Egidiusgemeenschap.

Volgens dezelfde bron, zijn duizenden geëvacueerden die in de loop van de laatste maanden vanuit andere streken in Syrië toevlucht vonden in Damascus, op hun stappen teruggekeerd. Zij verspreiden zich in de provincie Damascus richting Qara, Deir attieh, Yabrud en Nebek terwijl anderen naar het centrum van Syrië vluchten of naar het noorden tot in het industriegebied van Hissia.

Mgr. Nassa, vertelt over de kruisweg van de Syrische bevolking

Voor de maronitische aartsbisschop van Damascus in Syrië, Mgr. Samir Nassar, is het in Damascus de Apocalyps en hij hoopt met heel zijn hart, heel zijn ziel en al zijn krachten dat de verrijzenis spoedig zal komen, leest men in de dramatische boodschap die het Vaticaanse agentschap Fides op 20 juli publiceerde.

De vernieling is enorm, vertelt de aartsbisschop, die spreekt over een ware kruisweg van de bevolking in de hoofdstad, waar sinds dinsdag, een strijd woedt met zwaar geschut, tanken en helikopters.

De confrontaties hebben plaats in de straten en gaan van de ene wijk over naar de andere. Men kan niet slapen van angst en het geluid van bommen en kanonschoten. De temperatuur stijgt tot boven 40° en stroomonderbrekingen zijn frequent.

We hebben tekort aan brood, groenten, levensmiddelen, huishoudgas en -olie voor de bakkers. De bevolking wordt geterroriseerd, zij weet niet meer waar te schuilen.

Het hoofd van de maronitische gemeenschap zegt zeer bezorgd te zijn voor omstandigheden waarin de uittocht omwille van het geweld, verloopt: de wegen naar Jordanië, Irak en Homs-Alep in het noorden zijn gesloten en de uittocht van een eindeloze colonne richting Libanon verloopt in algemene paniek.

Terwijl Damascus gespaard was van het geweld dat andere steden van Syrië verscheurde, is het onze beurt om te lijden en te sterven.

Mgr. Nassar zegt dat zij zelf een hoek onder de trap hebben ingericht om met de buren voor obussen te schuilen en dat de kelders van de parochie in orde gebracht zijn.

De enkele gelovigen die het waagden in de Mis moed te komen vinden, hebben vele kaarsen aangestoken bij het graf van de zalige martelaren van Damascus. Zij hebben elkaar onder tranen vaarwel gezegd voor ze terug naar huis liepen onder het lawaai van schoten en explosies.

8. Syrië: Nieuwsuittreksel van P. Daniël Maes over Syrië

De mediamanipulatie in het westen gaat onverminderd voort door Syrië, zijn regering en zijn president te diaboliseren terwijl Amerika, Europa, Turkije, Saoedi-Arabië en Qatar hun criminele bendes nu in heel het land laten toeslaan… en met succes. En daarover geen woord.

Ook niet over Syrië als het meest vrije land en model van verdraagzaamheid in heel de Arabische wereld. Ondertussen blijft het Syrische volk vastberaden om in harmonie met alle geloofsgroepen samen te leven en wijst een burgeroorlog af, die het buitenland met alle geweld wil uitlokken. Het westen wil kost wat kost Syrië destabiliseren om zijn macht te vestigen in dit strategisch uiterst belangrijke land. Tevens zijn Saoedi-Arabië en Qatar maar wat blij om Syrië, deze “goddeloze lekenstaat” met een gewapende jihad naar het paradijs van de fundamentalistische islam te voeren onder luid applaus van het westen. Allahoe Akbar!

Nu de media noodgedwongen steeds meer berichten dat moordpartijen en aanslagen door de rebellen en niet door het leger zijn gepleegd, heeft het westen al een nieuwe truck klaar: de zogenaamde chemische wapens van Syrië. De verontwaardiging moet zo opgedreven worden dat alsnog het grote “redmiddel” voor Syrië aangewend kan worden: een militaire interventie. Gelukkig houdt Rusland het hoofd koel en het been stijf. Weet je nog hoe het in Irak ging met die massavernietigingswapens? Dit volstond om, na een massamoord op ontelbare onschuldigen, de oudste beschaving en een 2000 jaar oud christendom voor goed te vernietigen.

Achteraf bleek dat die massavernietigingswapens leugens waren, maar dat was niet erg, Amerika zat binnen en had Irak al tot een hel herschapen om heer en meester te zijn. Wat een schizofrenie van de politiek én de media nu weer. Als ik sommige “Midden-Oosten-specialisten” hoor of politieke excellenties, vraag ik me af of ze de laatste twee jaar gewone Syriërs hebben ontmoet, laat staan er mee geleefd.

En nu doet het Waalse parochieblad Dimanche Express [8 juli] er nog schepje bovenop. Herinner je prof. Christian Cannuyer, directeur van Solidarité Orient [en het “Werk van het Oosten”]. Hij maakt in Rome een vergadering mee en ziet de ideale kans om al zijn frustraties eens uit te schrijven tegen hen die tot heden op de meest authentieke wijze het Syrische volk en de christenen hebben verdedigd:

Aartsbisschop Jeanbart van Aleppo, patriarch Gregorios III en moeder Agnes-Mariam. Deze Cannuyer heeft het lef om precies het tegendeel te beweren dan de tragische werkelijkheid, door hogergenoemden uitgeschreeuwd. En hij schrijft zonder blikken of blozen dat de nuntius van Damascus zegt dat er eigenlijk niets aan de hand is, wat hij hem persoonlijk zou uitgelegd hebben. Het groot probleem is volgens hem natuurlijk die slechterik van een president en het “repressieve regime”. Die samenzwering van buiten af en de criminele bendes die ondertussen al een flink deel van de christenen systematisch hebben uitgemoord met een totale verwoesting van christelijke wijken, kunnen dus ongestraft verder werken, want dat zijn maar verzinsels.

Onder de triomfantelijke titel “Officiële verklaring van de kerk over de christenen in Syrië” verspreidt deze man dan zijn boerenbedrog over gans het Franssprekend gebied.

Natuurlijk konden we dit zo niet laten. Dankzij een eensgezind en kordaat ingrijpen van het hoogste kerkelijk gezag ter zake heeft prof.

Christian Cannuyer moeten belijden dat het bedrog was zijnerzijds. Dit heeft hij ook in heel het Franstalige gebied moeten verspreiden.

Tegenover de nuntius heeft hij nog getracht met wollige Franse taalacrobatie en vage insinuaties er van af te komen, maar hij kreeg per kerende zijn “project” van rechtzetting terug en moest wit op zwart schrijven dat het wel degelijk zijn bedrog was. De nuntius verklaarde verder dat hij die man niet kent en nooit een verklaring voor hem heeft afgelegd. Maar wat lezen we nu in het Waalse parochieblad? “Eindelijk een geloofwaardig standpunt over de christenen van Syrië!” van Béatrice Petit. De eerste tekst van Cannuyer, vol leugens, heeft zij grondig bestudeerd en nog wat aangedikt. De felle aanvallen tegen de kerkelijke hoogwaardigheidsbekleders heeft ze weggelaten en in de plaats daarvan alleen moeder Agnes-Mariam genoemd en mij er bij gevoegd. Dat vroom wicht van een journalistje [bevriend met enkele norbertijner abten!] heeft dus bij het indienen van haar straffe tekst niet eens geweten dat het vals was. Wat jammer voor iemand die zich journalist wil noemen!

Inmiddels hebben we aan alle betrokkenen een uitgebreide ontnuchtering bezorgd en wachten we af. Immers, hiermee worden niet alleen personen in gevaar gebracht maar het hele Syrische volk en vooral de christenen.

Aangebracht door Anne Van Der Sloten


14-08-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.14 augustus 2012
14 augustus 2012

1. Medjugorje: Kapel van Cerno
[deel 6/9]

Vr. Jozo: Maar als Onze Lieve Vrouw heeft gezegd van het volk op de hoogte te stellen, waarom zou u dat dan weigeren als Zij werkelijk Onze Lieve Vrouw is?
Vicka: Ik wil niet oneerlijk zijn tegenover iemand. Ik zal het de mensen vertellen. Ik weet dat de mensen zullen terug keren en dat het woord zal worden verspreid. Ik zal dit tegen iedereen vertellen die ik zie.
Ivanka: Laat iemand anders tot het volk spreken.

Vr. Jozo: we mogen hierin niet betrokken raken, omdat we niets hebben gezien.
Vicka: U hebt me niet begrepen, Vader. We hebben gisterenavond tot het volk gesproken vanop Marinko’s terras. We hebben alles herhaald wat Onze Lieve Vrouw heeft gezegd en we konden niet gelukkiger zijn. Wij zijn altijd gelukkig. De mensen zijn daar gebleven tot elf uur ’s avonds. We hebben hen alles gezegd wat we wisten, maar niets is genoeg.

Vertaling: Chris De Bodt

2. Jezus' tijdgenoten [aflevering 421]

Keizer Nero

Ook ontstond er twijfel omdat Nero nogal een losbollig type was en destijds vaak met zijn vrienden door de achterbuurten schuimde achter vrouwen aan, ruzies zoekend en vechtpartijen uitlokkend.

De moeder van Nero, Agrippina, was ook een heerszuchtig typ van wie de Romeinen ook nog wel eens problemen verwachtten. Het begin van Nero's regeringsschap was verwachtingsvol maar niet zonder problemen.

Vertaling: Broeder Jozef

3. Valentina Papagna: vervolg van de boodschappen

19 maart 2012

Ik ben bezorgd over de vele onrechtvaardigheden die ik zie in de wereld van vandaag. Deze maken me erg bedroefd en bij tijden depressief. Omdat ik het dikwijls moeilijk vind om deze droefheid te boven te komen, praatte ik tot onze Heer. Ik zei Hem: “Kijk hoe Uw volk lijdt onder de onrechtvaardigheden van deze wereld. Wanneer gaat U aan dit alles iets doen?"

Daarop zond Hij mij een mooi geschenk als troost. Plots werd ik omgeven door vele kleine engelen die zo’n mooie flagrantie uitstraalden. Terwijl ze boven mij cirkelden verspreidden ze deze mooie flagrantie rondom mij. Mijn hele kamer was ermee gevuld.

Ik glimlachte en zei tot onze Heer: “Wat heeft dit allemaal te betekenen? Wat een mooi flagrantie.” Plots vielen alle droefheid, depressie en zorgen van mij. Ik voelde vreugde en vrede.
De engel zei: “Zij kwamen om u te troosten. Maak u geen zorgen en vertrouw op de Heer. Hij weet alles.”

Vertaling: Chris De Bodt

4. OLV van Anguera: vervolg van de boodschappen

Boodschap 3656 van 20/05/2012

Lieve kinderen, voorwaarts op de weg die Ik u getoond heb. Heb geen angst. Mijn Zoon Jezus is met u. Vetrouw op Hem die het onzichtbare ziet en weet wat u nodig hebt. Verlies de moed niet door uw moeilijkheden. Roep altijd op Jezus. In Hem bestaat uw vreugde en uw overwinning. Verwijder u niet van het gebed. Als u zich van het gebed verwijdert, overwint de duivel. U behoort toe aan de Heer. Sta niet toe dat de vlam van het geloof in u oplost. Wees deemoedig met een nederig hart. Ik wil u tot Jezus voeren. Luister naar Mij. Verwijder u van de zonde en verzoen u met God, want enkel zo kunt u de redding bereiken. U bent in de wereld maar u behoort toe aan de Heer. Dit is de tijd van de genade voor ieder van u. Wees vastberaden. De mensheid heeft uw eerlijke en moedige getuigenis nodig. Ik treur omwille van uw lijden. De dood zal naar Frankrijk komen en Mijn arme kinderen zullen een zwaar kruis dragen. De pijn zal zwaar zijn voor degene die in het zuiden (van Frankrijk) leven. Bid, bid, bid. Ik wil u niet dwingen, maar wat Ik zeg moet ernstig worden genomen. Moed. Ik zal voor u tot Mijn Zoon Jezus bidden. Dit is de boodschap die Ik u vandaag doorgeef in de naam van de meest Heilige Drievuldigheid. Dank u dat u Mij hebt toegelaten om u hier opnieuw bij elkaar te roepen. Ik zegen u in de naam van de Vader en de Zoon en de Heilige Geest. Amen. Wees in vrede. Amen.

Vertaling: Henk


13-08-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.13 augustus 2012
13 augustus 2012

1. Medjugorje:


Getuigenis van Mevrouw Pascale GRYSON–SELMECI
afgelegd te Medjugorje op zondag 5 augustus 2012
na haar spontane genezing
tijdens de mis op 3 augustus na de communie…


Patrick d’Ursel: Pascale, u verkiest een vraaggesprek om aan ieders verwachtingen te kunnen voldoen. Vandaar mijn eerste vraag: Pascale, had je om je genezing gevraagd?
Pascale: Heel lang geleden heb ik om mijn genezing gevraagd. Je moet weten dat ik meer dan veertien jaar ziek was. Ik ben altijd gelovig geweest, diepgelovig en was gedurende gans mijn leven geëngageerd in de dienst van de Heer. Toen gedurende die eerste jaren de eerste symptomen van mijn ziekte opdoken, heb ik om genezing gevraagd en gesmeekt. Andere mensen uit mijn familie hebben zich bij mijn gebed aangesloten. Het antwoord bleef echter uit, althans het antwoord dat ik verwachtte, al waren er wel andere antwoorden! En op een gegeven ogenblik ben ik tot het besluit gekomen dat de Heer wat anders voorbereidde.

De eerste antwoorden die ik verkreeg waren de genades om die ziekte te dragen, genades van Kracht en van Vreugde. Geen voortdurende vreugde, maar wel in alle geval een diepe vreugde. Een vreugde in het diepste van mijn ziel; je zou kunnen zeggen dat het diepste puntje van mijn ziel zelfs op ogenblikken van grote nood, door de Vreugde van de Heer bewoond bleef.

Ik geloof vast dat Gods hand altijd op mij gerust heeft. Ik heb nooit getwijfeld aan zijn liefde voor mij, ondanks deze ziekte die twijfels aan Zijn Liefde voor ons had kunnen doen ontstaan.

Enkele maanden geleden hebben mijn echtgenoot David en ikzelf een dringende oproep gevoeld om naar Medjugorje te gaan zonder dat we wisten wat Maria voor ons in petto had. Een absoluut onweerstaanbare aantrekkingskracht. Die oproep verraste me, vooral het feit dat we die allebei met dezelfde intensiteit voelden. Onze kinderen bleven daarentegen volkomen onverschillig, opstandig als ze waren tegen God omwille van mijn ziekte. Ze vroegen me indringend waarom God aan sommigen genezing schonk en niet aan anderen. Mijn dochter zei me: "Mama, waarom bid jij, die zoveel bidt, niet voor je eigen genezing?" Maar ik had die ziekte na een jarenlange weg inmiddels aanvaard als een geschenk van God.

Ik zou u willen uitleggen wat die ziekte mij gebracht heeft. Ik denk niet dat ik de persoon zou zijn die ik vandaag ben, zonder de genade van die ziekte. Ik was een heel zelfzeker iemand; de Heer had mij menselijke talenten geschonken; ik was een briljante en fiere artieste; ik had woordkunst gestudeerd en mijn schoolcarrière was vlot en buitengewoon goed verlopen. Iedereen bewonderde me.

Om kort te gaan: ik denk dat die ziekte mijn hart geopend heeft en mijn blik verlicht . Het gaat immers om een ziekte die de ganse persoon raakt. Ik had echt alles verloren, ik ben zowel fysiek, geestelijk als psychologisch tot op de bodem gegaan, maar ik heb ook in mijn hart kunnen ervaren en begrijpen wat andere mensen meemaken. De ziekte heeft mijn hart en mijn blik geopend. Ik geloof dat ik blind was en dat ik nu zie wat andere mensen kunnen mee maken, ik bemin hen, ik verlang hen te helpen, ik verlang er naar hen nabij te zijn.

Ik heb ook de rijkdom en de schoonheid van de relatie met de medemens kunnen ontdekken. Onze relatie als koppel werd verdiept ver boven iedere verwachting. Ik had mij nooit zo’n diepte kunnen voorstellen. In één woord, ik heb de Liefde ontdekt. De liefde van de Drie-ene God, van de Gospa (de moeder van God), maar ook die van de mensen uit mijn naaste omgeving, al die mensen die mij met zoveel tederheid omringd hebben.

Korte tijd voor ons vertrek op deze bedevaart, hebben wij besloten onze twee kinderen mee te nemen. Mijn dochter heeft me toen, hoe zal ik het zeggen, de inwendige opdracht gegeven voor mijn genezing te bidden, niet omdat ik die verlangde, maar omdat zij dat wou.

In de autocar op weg naar hier, naar Medjugorje, kreeg zij een briefje met een Woord dat zei dat als zij voldoende geloof had, ik herinner me de woorden niet exact zij zieken zou kunnen genezen door hen de handen op te leggen. Ik heb haar, en ook mijn zoon, aangemoedigd om zelf die genade te vragen voor hun mama en zij hebben dat gedaan waarbij ze hun moeilijkheden om te geloven en hun opstandigheid overwonnen hebben.

Van onze kant was deze reis voor mijn man en mij een onvoorstelbare uitdaging. We moesten vertrekken met twee platte rolstoelen; ik kon niet in zithouding blijven. Ik moest een zetel hebben die zo plat mogelijk kon gelegd worden; we hebben er één gehuurd. Onze autocar was niet aangepast. Vele armen hebben zich opnieuw en opnieuw aangeboden, gedurende de ganse dag, om me te dragen, om me uit de autocar te brengen, er weer in…

Die solidariteit zal ik nooit, nooit vergeten. Ze is voor mij het grootste teken dat God bestaat. Voor al die mensen die me geholpen hebben, terwijl ik niet eens kon praten, voor het onthaal dat de organisatoren mij voorbehouden hebben, voor ieder mens die al was het slechts één gebaar voor mij gesteld heeft, heb ik de Gospa gesmeekt hen Haar bijzondere en moederlijke zegen te schenken en hen het honderdvoudige terug te schenken van wat zij mij gegeven hadden.

Het was mijn grootste verlangen de verschijning van Maria aan Mirjana te kunnen meemaken. Onze begeleider was bereid mijn man en mijzelf ernaar toe te brengen. Opnieuw mocht ik een genade beleven die ik niet wil vergeten: meerdere mensen hebben de wetten van het onmogelijke getart door mij in mijn brancardiersstoel dwars doorheen een compacte menigte te brengen tot op de plek zelf, een klein altaartje waar de verschijning van Maria plaats vindt.

Verschillende uren van gebed in afwachting van de verschijning, uren die me één enkel ogenblik toeschenen, een ogenblik van de eeuwigheid… Ik kan u zeggen dat al op dat ogenblik al onze verwachtingen van onze Medjugorjereis al volkomen vervuld waren.

Een missionaris-religieuze sprak mijn man en mij aan en herhaalde ons de boodschap die Maria speciaal bestemd had voor de zieken. Zij herinnerde ons eraan dat de Gospa genades belooft aan de zieken op één enkele voorwaarde, namelijk dat we de wil moeten hebben om als uitdrukking van ons geloof, ons lijden aan te bieden tot op het punt waarop we God danken voor wat we te verduren krijgen. Drie genades biedt Ze ons dan: Licht, Kracht en Genezing. De eerste twee genades begrijpen jullie makkelijk. Wat genezing betreft, had ik de zekerheid dat ik inwendige genezing kreeg. Wat ik bedoel is die volkomen inwendige Vreugde vergezeld van vrede. Geen enkele opstandigheid meer! Waar ik nu ook zeker van ben is dat de Heer ons allemaal geneest, maar dat die genezing progressief van aard is, sneller of minder snel in functie van de plannen van de Heer voor ons grootste welzijn.

Het staat vast dat op de dag dat we de Hemel binnen treden, niemand van ons zich in een rolbed zal bevinden en ik dankte God voor die genezing die me te beurt zou vallen… ooit…

's Anderendaags, vrijdag 3 augustus vertrok mijn man ’s morgens om de kruisweg te doen. Het was heel erg heet en het was mijn grootste droom hem te kunnen vergezellen. Er was echter geen drager beschikbaar en mijn toestand was werkelijk heel moeilijk te verdragen op dat ogenblik. Het was beter voor mij in mijn bed te blijven…

Ik zal me die dag herinneren als één van de pijnlijkste dagen van mijn hele ziekte…Ik moest werkelijk iedere ademhaling zoeken ondanks het ademhalingstoestel, de bipap die mijn vaste metgezel was tot dan.

Ik was ermee akkoord gegaan dat mijn man vertrok, nooit zou ik gewild hebben dat hij zijn plan zou opgeven, maar ik kon niet eten of drinken, geen medicijnen nemen. Ik was vastgenageld op mijn bed… Ik had zelfs de kracht niet meer om te bidden, ik bevond me eenvoudig weg in een face-to-face met de Heer…

Mijn man was heel gelukkig toen hij terug kwam, diep geraakt door wat hij op die kruisweg beleefd had. Hij werd vervuld van medelijden met mij, want zelfs zonder dat ik hem wat dan ook uitgelegd had, begreep hij dat ik mijn kruisweg beleefd had, in mijn bed.

Gedurende die kruisweg had men verschillende episodes uit het leven van Pater Slavko toegelicht. Je moet weten dat mijn man die buitengewone pater pas had leren kennen via een film tijdens de autocarreis naar Medjugorje.

Ik had verwacht dat mijn man zou willen rusten na die bergtocht, maar tot mijn grote verbazing had hij slechts één plan en dat was mij zo snel mogelijk op het graf van pater Slavko te brengen. Ik liet me er dus naartoe brengen in het begin van de namiddag onder een verzengende zon. Opnieuw beleefden we daar een onvergetelijk ogenblik van verdieping en kregen we inwendige genades van Kracht, van Zachtheid, van Vrede en van Gemeenschap… Zonder onderling te overleggen spraken mijn man en ik hetzelfde gebed uit: “Heer, als het uw wil is dat ik zou genezen, niet half, niet een klein beetje, maar helemaal: niet voor onszelf, want wij werden al zo vervuld door uw Liefde, maar voor onze kinderen”. We hebben intens voor hen gebeden, opdat God hen onder zijn bescherming zou nemen en hen bij voorrang het beste zou schenken.

Mijn laatste krachten aansprekend, besloten we na het avondmaal deel te nemen aan de eucharistie.

Ik ben zonder ademhalingstoestel vertrokken, want het gewicht van dat meerdere kilo’s wegende toestel op mijn knieën, kon ik niet langer verdragen.

We waren te laat… ik durf het nauwelijks te zeggen… maar we kwamen pas aan tijdens het evangelie…

We staken onze oortjes al in terwijl we nog onderweg waren om toch al iets op te vangen van wat er tijdens onze afwezigheid gezegd werd.

Van bij onze aankomst begon ik de tot de Heilige Geest te smeken in een vreugde die ik niet kan verwoorden. Ik vroeg Hem bezit te nemen van gans mijn wezen. Ik heb Hem mijn hernieuwd verlangen uitgedrukt Hem toe te behoren naar lichaam,ziel en geest.

Van toen af aan voelde ik me niet meer op aarde…

De viering ging verder tot aan de Consecratie en vervolgens tot het ogenblik van de communie waar ik intens op wachtte. Mijn man heeft me in de aanschuifrij gebracht achter de kerk. Een priester stak het pad over met het Lichaam van Christus. Hij kwam onmiddellijk naar mijn man en mij toe en passeerde al de andere mensen in de wachtrij.

We hebben allebei gecommuniceerd, alleen wij op dat ogenblik in die wachtrij. Wij zijn vervolgens aan de kant gegaan om plaats te maken voor de andere mensen die te communie gingen en om onze dankgebeden te beginnen.

Ik rook een krachtige en heel zachte geur, een hemels parfum. Ik had al ooit eerder een dergelijk parfum mogen ruiken en wel in de nabijheid van iconen die een naar rozen geurende olie afscheiden. Mijn ogen zochten om me heen om na te gaan van waar die geur wel kon komen… maar we waren alleen.

Mijn inwendige blik heeft zich vervolgens op God de Vader gericht en in mijn geest zag ik mezelf in witte kledij, ik had het sacrament van de verzoening gekregen, dansen voor onze Vader…Met een kleine glimlach zei ik hem: “ enfin… je weet wel dat ik dat niet kan doen… enfin… wel met mijn ziel! Ik kan u loven en voor u dansen en zingen op een heel spirituele wijze”. Vervolgens voelde ik een kracht door me heen gaan van links naar rechts, geen warmte, maar een kracht. Mijn ongebruikte beenspieren werden doorstroomd met een stroom van leven. Ik zei toen tot God: “Vader, Zoon, Heilige Geest, als u aan het doen bent wat ik geloof, dit ondenkbare mirakel aan het realiseren bent, dan vraag ik u een teken en een genade: laat mij toe met mijn man te communiceren”.

Ik heb mij tot mijn man gewend en probeerde hem te zeggen: “ruik je die geur?”. Op de meest natuurlijke wijze antwoordde hij me: “neen,mijn neus is wat verstopt”!... Ik zeg “natuurlijke” wijze omdat hij mijn stem sedert een jaar niet meer gehoord had! Om hem tot de realiteit te wekken, zei ik: “hei! Ik praat, hoor je me?!”…

En toen wist ik dat God Zijn daad had gesteld en in een handeling van geloof, heb ik mijn benen uit de zetel gelicht en ben ik recht gaan staan…Al de mensen om ons heen beseften wat er op dat ogenblik gebeurde. Eén persoon zei me dat ik er ongelooflijk jong uit zag. Voor mij was het alsof ik op de berg Tabor was, de berg van de gedaanteverwisseling...

De volgende dagen is mijn toestand van uur tot uur verbeterd. Ik heb er geen behoefte meer aan voortdurend te slapen en de pijnen die mijn ziekte veroorzaakte hebben plaats geruimd voor spierpijnen veroorzaakt door fysieke inspanningen die me sedert zeven jaar onmogelijk waren…

Dat is dus de geschiedenis die ik jullie wou vertellen. Als jullie vragen hebben, aarzel niet..

Patrick d'Ursel: Hoe hebben uw kinderen op dit nieuws gereageerd?
Pascale: Ik denk dat de kinderen heel, heel gelukkig zijn, maar we moeten er rekening mee houden dat zij mij bijna constant als zieke gekend hebben en dat deze verandering een aanpassingstijd van hen zal vergen.

Patrick d'Ursel: Wat is de naam van uw ziekte?
Pascale: De naam van de ziekte is leuco-encéphalopathie. Het gaat om een zeldzame en ongeneeslijke ziekte waarvan de symptomen lijken op die van multiple sclerose.

Patrick d'Ursel: Pascale, wat ga je nu met je leven doen...
Pascale: Dat is een moeilijke vraag, want als God een genade aanbiedt, is het echt een enorme genade. Daar gaat een verantwoordelijkheid mee samen. Mijn grootste wens, en dat is een wens die ook mijn man deelt, is van trouw te blijven aan de Heer, aan zijn genade en voor zo ver het in onze mogelijkheden ligt, van hem niet teleur te stellen. Om dus heel concreet te zijn, wat me nu duidelijk is, is dat ik nu eindelijk mijn verantwoordelijkheid en mijn leven als mama en echtgenoot kan nemen. Dat heeft voorrang. Mijn diepe verwachting is ook van een gebedsleven te kunnen gaan leiden, parallel met dit aardse, geïncarneerde leven. Een leven van contemplatie. Ik zou ook graag in staat zijn hulp te bieden aan al de mensen die me erom vragen, welke hulp dat ook moge zijn. En verder wil ik getuigen van de Liefde van God in ons leven. Het is mogelijk dat andere activiteiten nu overwogen kunnen worden, maar ik wil geen enkele beslissing nemen zonder eerst diep onderscheid en inzicht te verwerven via het advies van een geestelijke begeleider, onder toezicht van God.

Vertaling: Mia Stassen

2. Medjugorje: Verschijning van 10 augustus aan Ivan Dragicevic en zijn gebedsgroep

De verschijning van vandaag, 10 augustus 2012 vond plaats op de top van de Verschijningsberg. Na dagen van een ondragelijke hitte in Medjugorje, was het vandaag lichtjes koeler. Deze avond, terwijl de bedevaarders zich begonnen te verzamelen op de Podbrdo, gleed de zon zachtjes onder om plaats te maken voor de duisternis van de avond, werden de mensen begroet door de sterren die hen aanschouwden op de berg, terwijl ze wachtten op de Koningin van de Vrede en een welgekomen bries iedereen voorbereidde op de verschijning. De gebedsgroep zette de Rozenkrans in en Onze Lieve Vrouw verscheen net voor 22 uur. Op het ogenblik van de verschijning, hoorde men in de verte een bezetene huilen als een wolf in de nacht, maar het gehuil ging langzaam over naar vrede, waarop de stilte de berg bedekte in de aanwezig van Onze Lieve Vrouw. De verschijning duurde vijf minuten. Na de verschijning zei Ivan: "Vanavond wens ik met u het belangrijkste van mijn ontmoeting met Onze Lieve Vrouw te delen. Vanavond kwam Maria heel vredevol en gelukkig en groette Zij ons met Haar moederlijke groet: "Geloofd zij Jezus, mijn lieve kinderen."

Daarop zei Onze Lieve Vrouw: "Lieve kinderen, Ik ben tot u gekomen om mijzelf voor te stellen als de Koningin van de Vrede, omdat Mijn Zoon Mij zendt. Ik wens u te helpen, lieve kinderen, u te helpen om vrede te hebben. Maar zo vele keren heb Ik gezegd en tot u, al mijn kinderen herhaald: "Ik heb u nodig, lieve kinderen. Met u kan ik vrede verwezenlijken. Daarom vraag Ik u ook vandaag om te bidden voor brede, bid voor vrede in de wereld, bid voor vrede binnen de families, keer terug naar het gebed binnen de families en plaats God in de eerste plaats binnen uw families. Uw Moeder bidt samen met u en komt voor u allen tussen bij Haar Zoon. Bid, bid en volhard in het gebed. Ik dank u ook vandaag om op Mijn oproep te hebben beantwoord."

Daarna bad Onze Lieve Vrouw in het bijzonder voor u en op een bijzondere wijze bad Zij over alle aanwezige zieken hier. Daarop zegende ze ons allen met Haar moederlijke Zegen en zegende ze eveneens alle meegebrachte religieuze artikelen. Ik heb u allen aanbevolen, al uw noden, uw voornemens, uw families en vooral de zieken, alsook alles wat u in uw harten draagt. Onze Lieve Vrouw kent onze harten en onze intenties het beste. Daarop bad vervolgde Zij het bidden over iedereen van ons en verliet Zij ons in dat gebed, met het Teken van het verlichte Kruis en de groet: "Ga in vrede, Mijn lieve kinderen."

Vertaling: Chris De Bodt

3. Medjugorje: Kapel van Cerno [deel 5/9]

Vr. Jozo: Mirjana, wat kan u zeggen tegen tot de mensen? Zij wachten nog steeds op de heuvel.
Mirjana: Iets verlangt van mij dat ik naar de heuvel ga. Iets fluistert in me in dat ik het volgende moet zeggen: “Onze Lieve Vrouw is op een andere plaats verschenen. Ze heeft ons verteld dat we naar de kerk moeten gaan voor de verschijningen.” We moeten zeggen dat alle echte Christenen naar de kerk moeten gaan.

Vr. Jozo: Ga dan en zegt het aan de mensen.
Vicka: Vader, doe dat niet. Zij [de politie inspecteurs] hebben ons verteld om niet naar ginds te gaan tot de mensen vertrekken, rond 21 uur. Ze hebben ons gezegd: “Als u naar de kerk wil gaan en u belachelijk maken, zult u niet toelaten om ook het volk belachelijk te maken dat u naar ginds zal volgen. Blijf uit het zicht. De mensen laten hun werk. Niemand wil iets doen. Iedereen wil slechts aan u denken.”

Vertaling: Chris De Bodt

4. Jezus' tijdgenoten [aflevering 420]

Keizer Nero

Jeugd van Nero

Lucius Domitius Ahenobarbus was een zoon van Gnaeus Domitius Ahenobarbus en Agrippina de Jongere en is geboren op 15 december 37 na Christus in Antium (Anzio), dat ten zuiden van Rome ligt en gestorven op 9 juni 68 bij Rome. Nadat zijn moeder Agrippina keizer Claudius (zoon van Nero Claudius Drusus de oudere) huwde, adopteerde Claudius hem waardoor zijn naam veranderde in Claudius Drusus Germanicus Nero. Zo werd hij lid van het Julisch-Claudische huis. Hier kwam ook nog eens bij dat hij de dochter van Claudius, Octavia, huwde. Hij was nu volledig geïntegreerd in de familie.

Na de dood van Keizer Claudius, die Nero vergiftigd had, werd hij door de pretorianen als keizer uitgeroepen.

Veel mensen hadden vertrouwen in hun nieuwe keizer, men verheugde zich erover een welwillend, artistieke keizer gekregen te hebben, iemand die de vrede wil handhaven en aan de corruptie een eind wil maken. Maar er was al enige twijfel of Nero wel zo'n goede keizer zou worden o.a. door de grafrede van Nero tegenover Claudius, men kon merken dat die niet door hemzelf was geschreven maar door Seneca. Seneca en Burrus waren zijn ‘opvoeders' die hem nu nog wel in goede banen konden leiden en zijn staatszaken regelden, maar zou die macht van Seneca en Burrus in stand blijven? Men was er niet zeker van.

Vertaling: Broeder Jozef

5. Valentina Papagna: vervolg van de boodschappen

19 maart 2012

De engel van de Heer kwam mij bezoeken. Wij begroetten elkaar.

Hij zei: “Ik kom u zeggen dat ik juist uit Perth, in het westen van Australië, kom.”

Ik zei: “Wat was u ginds gaan doen?” Hij antwoordde: “Ik was ginds twee weken aan het werk om de gebieden te beschermen die een groot gevaar lopen voor stormen en cyclonen. Er zou ginds een grote vernietiging zijn gekomen, was het niet voor de mensen die bidden. God in Zijn goedheid en barmhartigheid heeft deze ramp afgewend.

Zeg de mensen dat ze moeten bidden, want enkel door het gebed bent u allen beschermd. Nu ga ik naar het noorden van het land, maar ik ben niet zeker dat de mensen ginds zullen worden gespaard, omdat er ginds maar weinig wordt gebeden en ze God heel erg beledigen.

We werken allen voor God en Zijn Glorie. Niets doen we voor onszelf. Valentina, zeg de mensen dat er vele hevige stormen zijn voorspeld voor de toekomst. Ze mogen God niet meer beledigen. Hij is heel bedroefd omdat de wereld zich zo slecht gedraagt. Bid en smeek Hem voor Zijn genade.

Vertaling: Chris De Bodt

6. OLV van Anguera: vervolg van de boodschappen

Boodschap 3655 van 19/05/2012

Lieve kinderen, besteed delen van uw tijd aan het gebed. God wil tot u spreken. Open uw harten en luister naar Hem. Bljf niet in de zonde. Heb berouw en keer u tot de Heer die van u houdt en u met open armen verwacht. Vul u met de liefde van de Heer en sta niet toe dat de dingen van de wereld u van de weg naar de bekering verwijderen. U behoort toe aan de Heer. Sta niet toe dat de duivel u tot slaaf maakt. Ik ben uw Moeder en daal neer uit de hemel om u tot Degene te leiden die uw alles is. Wees alert. Angra dos Reis en Zürich: de dood zal komen en de pijn voor Mijn arme kinderen zal groot zijn. Ik treur voor wat op u afkomt. Dit is de boodschap die Ik u vandaag doorgeef in de naam van de meest Heilige Drievuldigheid. Dank u dat u Mij hebt toegelaten om u hier opnieuw bij elkaar te roepen. Ik zegen u in de naam van de Vader en de Zoon en de Heilige Geest. Amen. Wees in vrede. Amen.

Vertaling: Henk


10-08-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10 augustus 2012
10 augustus 2012

1. Genezing te Medjugorje:
getuigenis door Pater Peter Klos, geestelijk begeleider

Intussen beschikken we over een getuigenis uit eerste hand. Pater Peter Klos, die als geestelijk begeleider mee was met de groep van Patty De Vos. Als ooggetuige rapporteert Pater Peter het volgende:

Beste mensen,

Gisteravond ben ik teruggekeerd van het jaarlijkse jongerenfestival in Medjugorje. Het was een heel mooi festival met meer deelnemers dan ooit [schattingen tussen 80.000 en 100.000]. En in onze groep is iets gebeurd waar ik u allen graag deelgenoot van wil maken.

Er was een mevrouw [Pascale] mee met haar man [David] en hun twee kinderen van 13 en 16 jaar. Pascale leed aan PML [progressieve multifocale leukencefalopathie], een zeldzame aandoening van het centrale zenuwstelsel dat meestal ernstige invaliditeit en overlijden tot gevolg heeft. Als gevolg van deze ziekte kon Pascale al zeven jaar niet meer lopen, sinds een jaar niet meer spreken en had zij een apparaat dat haar hielp bij het ademen...

Pascale en David waren gelovige en biddende mensen. Enkele maanden geleden kreeg Pascale het verlangen naar Medjugorje te gaan. Zij was daar 19 jaar geleden al eens geweest en ze wilde daar graag bidden om de genade dat God iets zou doen voor de kinderen omdat die het heel moeilijk hadden met de ziekte van hun moeder. Ze waren immers een beetje opstandig tegen God omdat Hij hun moeder niet genas, terwijl ze wisten dat hun ouders veel baden.

Toen ze haar man duidelijk maakte dat ze graag naar Medjugorje zou gaan, zei hij dat hij ook dat verlangen had, terwijl hij er nog nooit was geweest. De kinderen wilden in eerste instantie niet omdat "bidden toch niet hielp," maar ze hebben zich uiteindelijk toch gewonnen gegeven en het hele gezin ging naar Medjugorje, hetgeen nogal wat vergde daar Pascale aan een platte rolstoel was gekluisterd en ze met de bus gingen.

Op woensdag 1 augustus kwamen we aan en op vrijdagmorgen 3 augustus ging David de kruisweg bidden op de Kricivac [de Kruisberg]. Pascale leed die morgen zeer veel. Ze was uitgeput en ze kon ook helemaal niet meer bidden. Tijdens de Kruisweg vertelde de priester bepaalde dingen uit het leven van pater Slavko. David kende pater Slavko niet maar hij was onder de indruk van wat hij hoorde.

Toen hij weer in het pension Palma kwam, zei hij tegen zijn vrouw dat ze naar het graf van pater Slavko moesten gaan. Toen ze daar aankwamen ervoer Pascale een hele diepe vrede en ze was er zeker van dat God iets zou doen voor hun kinderen. 's Avonds was Pascale nog steeds zeer moe, maar ze besloten toch naar de avondmis te gaan.

Toen ze daar aankwamen ervoer Pascale een grote vreugde en ze rook een hemelse geur. Op het moment van de consecratie kreeg ze een visioen van zichzelf. Ze zag zichzelf dansend voor de troon van God. Ze moest glimlachen en zei tegen God: "U weet wel dat ik dat helemaal niet kan." Toen de priester kwam met de hosties passeerde hij de hele rij mensen die voor hen stond en ging rechtstreeks naar David en Pascale. Toen Pascale de hostie ontving voelde ze heel sterk de liefde van God en een kracht in haar benen. Ze zei tegen God: "wanneer U aan het doen bent wat ik denk dat U doet, geef mij dan een teken, dat ik kan communiceren met mijn man."

Ze draaide zich naar haar man en vroeg: "Ruik jij ook die hemelse geur?" Haar man antwoordde alsof er niets aan de hand was: "Nee, mijn neus is wat verstopt." "Hee, merk je niet dat ik tegen je spreek?" vroeg Pascale. Ze legde haar benen van de rolstoel en stond op. In een kwestie van een ogenblik was zij totaal genezen. De mensen om haar heen zagen het wonder en waren zeer geraakt. Op zondag hebben wij een mis uit dankbaarheid opgedragen, waar veel mensen bij aanwezig waren want het nieuws verspreidde zich natuurlijk snel onder alle Nederlands- en Franstalige pelgrims [Pascale en David kwamen uit Court-Saint-Etienne, Wallonië, maar Pascale sprak ook Vlaams].

Na de Mis heeft Pascale een getuigenis gegeven in het pension waar veel mensen bij aanwezig waren en die velen tot tranen toe ontroerde. Pascale gaf haar getuigenis op een heel mooie, integere manier waarbij zij meer de nadruk legde op het wonder van de Eucharistie dan op het wonder van haar genezing.

Ik kom al meer dan twintig jaar in Medjugorje en heb al veel meegemaakt van Gods werkzaamheid daar. Maar een dergelijk mirakel van plotselinge fysieke genezing had ik nog nooit eerder meegemaakt. Het is zeker een grote genade... Op de eerste plaats voor Pascale zelf en haar gezin. Maar ook voor allen die daar getuige van waren. En ook voor allen, hoop ik, die hier van horen. Daarom stuur ik u dit verslagje.

Met broederlijke groet, in Christus,
Peter Klos, pr.

Maandag volgt het volledige verhaal van P.M.P.-Bedevaarten met een exclusieve getuigenis van Pascale GRYSON-SELMECI zelf.

2. Medjugorje: Kapel van Cerno [deel 4]

Vr. Jozo: Wat deden jullie ginds, terwijl de mensen hier waren?
Vicka: Omdat de "inspecteurs" ons hadden meegenomen naar een andere plaats, om te zien of Zij ook daar zou verschijnen.

Vr. Jozo: Wanneer vond dit onderzoek plaats? Jullie waren hier en toch hebben jullie hierover niets gezegd.
Allen: Vandaag, rond 14 uur.

Vr. Jozo: Is de andere plaats een goede plaats? Lijkt het zoals hier?
Ivanka: Ja, het is hetzelfde!

Vr. Jozo: Waren er andere mensen bij jullie?
Vicka: Niemand. We waren alleen, met deze twee dames. Zij zagen ook het licht schitteren op de heuvel.

Uit deze discussie ontstond er een nieuw lastig vraagstuk, nl. of de kinderen naar de heuvel zouden gaan, waar de mensen aan het wachten waren voor de volgende verschijning. Samen bespraken ze toen of ze aan de mensen al dan niet zouden vertellen dat het visioen aan de andere zijde van de heuvel had plaatsgevonden en of ze zouden mededelen wat Onze Lieve Vrouw had gezegd. Het vraagstuk loste zich min of meer zelf op, want ondertussen was de massa volk zo groot geworden, dat de kinderen werd verzocht om zich niet in het openbaar te vertonen die dag.

Vertaling: Chris De Bodt

3. Jezus' tijdgenoten [aflevering 419]

Menahem, de Essener

Eerst lette Herodes niet op de voorspellingen van Menahem. Maar, gezien de moeilijkheden, ondervroeg hij Menahem over de duur van zijn later bewind. Eerst zweeg Menahem. Toen Herodes aandrong voorspelde hij dat hij twintig of dertig jaar zou regeren. Herodes behandelde hem toen zacht en toonde sympathie voor alle Esseners terwijl hij onverbiddelijk was voor de farizeeërs die hem bekritiseerden. Josephus wijst de bovennatuurlijke gaven van Menahem en de andere Esseners toe aan hun deugdzaam leven.

Doordat Herodus een sympathie had voor Menachem, moest Menachem uit de Sanhedrin stappen. Omdat waarschijnlijk Menachem een Essener was, gaat men ervan uit dat de Essenen op de hoogte waren van de mystieke tradities en de Essenen zouden het zelfs hebben doorgegeven aan de Talmoedische Meesters. Josephus beweerde dat de Essenen gebruik maakten van namen van engelen en zij zouden de toekomst hebben voorspeld. Dit d.m.v. diverse louteringen en methoden van de Profeten. Zij zouden door Josephus vergeleken worden met de Pythagoreeërs, leden van de Griekse wijsgerige school n.a.v. Pythagoras. De Sefer Jetsiràh bevat elementen van de Pythagoreeërs, wat wederom aangeeft dat de Sefer Jetsiràh niet kosjer is. De teksten van de Sefer Jetsiràh zouden in deze Talmoedische Periode door de Essenen bewaard zijn.

Vertaling: Broeder Jozef

4. Het sacrament van het priesterschap [deel 22]

In het kort

De heilige Paulus zei tot zijn leerling Timóteüs: "Vergeet niet het vuur aan te wakkeren van Gods genade die in u is door de oplegging van mijn handen " [2 Tm. 1, 6] en "streeft iemand naar het bisschopsambt, dan begeert hij een voortreffelijke taak" [i Tm. 3,1]. Tot Titus zet' hij: "Ik heb u op Kreta achtergelaten met de bedoeling dat gij de resterende zaken zoudt regelen door in elke stad presbyters, aan te stellen volgens de richtlijnen die ik u heb gegeven" [Tit. 1,5].

Heel de kerk is een priesterlijk volk. Dankzij het doopsel hebben alle gelovigen deel aan het priesterschap van Christus. Deze deelname noemt men "het gemeenschappelijk priesterschap van de gelovigen". Op basis en ten dienste hiervan bestaat er een andere deelname aan de zending van Christus: die van het ambt dat door het wijdingssacrament wordt verleend. Deze taak bestaat uit het dienstwerk in naam en in de persoon van Christus als hoofd, te midden van de gemeenschap.

Het ambtelijk priesterschap verschilt wezenlijk van het gemeenschappelijk priesterschap van de gelovigen, omdat het een gewijde macht verleent ten dienste van de gelovigen. De gewijde bedienaars oefenen hun dienstwerk ten aanzien van het Volk van God uit door het onderricht [munus docendi], de goddelijke eredienst [munus liturgicum] en het pastoraal bestuur [munus regendi].

Vanaf het begin werd het gewijde ambt in drie graden verleend en uitgeoefend: die van de bisschoppen, de presbyters en de diakens. De ambten die door de wijding worden verleend, zijn onvervangbaar voor de organische structuur van de kerk: zonder bisschop, presbyters en diakens kan men niet van kerk spreken.

De bisschop ontvangt de volheid van het wijdingssacrament, dat hem invoegt in het bisschoppencollege en dat hem maakt tot zichtbaar hoofd van de particuliere kerk die hem werd toevertrouwd. Aangezien de bisschoppen opvolgers van de apostelen en leden van het college zijn, hebben zij deel aan de apostolische verantwoordelijkheid en de zending van heel de kerk, onder het gezag van de paus, opvolger van de heilige Petrus.

De presbyters zijn in hun priesterlijke waardigheid met de bisschoppen verenigd en zijn tegelijkertijd in hun pastorale functies van hen afhankelijk; zij zijn geroepen om de zorgzame medewerkers van de bisschoppen te zijn; zij vormen rondom de bisschop het presbyterium dat, samen met hem, de verantwoordelijkheid draagt voor de particuliere kerk. Zij worden door de bisschop met een parochiegemeenschap of met een welomschreven kerkelijke functie belast.

De diakens zijn bedienaars die gewijd zijn om in de kerk taken van dienstbetoon te verrichten; zij ontvangen niet het ambtelijk priesterschap, maar de wijding verleent hun belangrijke functies in de bediening van het woord, de goddelijke eredienst, het pastorale bestuur en de liefdadigheid, taken die z onder het pastoraal gezag van hun bisschop moeten vervullen.

Het wijdingssacrament wordt toegediend door de handoplegging gevolgd door een plechtig wijdingsgebed waarin aan God voor de wijdeling de genadegaven van de heilige Geest gevraagd worden, gaven die voor zijn ambt vereist zijn. De wijding drukt een onuitwisbaar sacramenteel merkteken in.

De kerk dient het wijdingssacrament enkel toe aan mannen, van wie grondig werd nagegaan of ze bekwaam zijn het ambt uit te oefenen. Aan het kerkelijk gezag komt de verantwoordelijkheid en het recht toe iemand te roepen tot het ontvangen van de wijdingen.

In de Latijnse kerk wordt voor het priesterschap het wijdingssacrament gewoonlijk slechts toegediend aan kandidaten die bereid zijn in vrijheid het celibaat te aanvaarden en die publiek te kennen geven het te willen onderhouden uit liefde voor het rijk Gods en ten dienste van de mensen.

Het komt de bisschoppen toe het wijdingssacrament in zijn drie graden toe te dienen.

Anne Van Der Sloten

5. Valentina Papagna: vervolg van de boodschappen

15 maart 2012

Deze ochtend nam de engel mij naar een plaats van lijdende zielen. Ik bevond mezelf in een winkelcentrum uit de jaren ‘70 of begin de jaren ’80. De uitrusting van het centrum was nog eenvoudig.

We bevonden ons buiten een gebouw en mensen waren druk in de weer. Een vrouw naderde ons van achteren. Zij knuffelde mij en zei in het Kroatisch: "Hoe gaat het?" Ik antwoordde: "goed" en vroeg: "Hoe gaat het met u?" Ze antwoordde eveneens: "goed."

Zij moet overleden zijn op het einde van tachtiger jaren. Ik stond daar met de engel en keer naar deze dame die nu plaatsnam op een kleine bank. Ze hield een kleine, bruine transistor radio vast. Aan de ene kant van de radio bevond zich een ketting van zo’n 60 centimeter lang. De engel vertelde me: "Let nu op wat ze gaat doen."

Zij nam de ketting en aan het uiteinde ervan bevond zich een soort stalen nekband, zoals bij kettingen van honden, maar breder. Zij opende de nekband en plaatste het rond haar nek. Alles pastte rond haar nek en toen klikte ze de nekband vast.

Ik dacht bij mijzelf hoe ze kon ademen met zulke stevig passende stalen band rond haar nek. De engel verklaarde dat dit haar boete was. Toen ze nog leefde droeg ze overal deze radio met haar mee en luisterde ze constant naar de muziek. Ze aanbad dit valse voorwerp. Nu moet ze boete doen. Ze hield meer van haar radio dan dat ze van God hield. De uitdrukking op haar gelaat werd heel droevig. De engel toonde mij dit alles, zodat ik haar kon helpen uit haar lijden en de last die ze voortdurend moest dragen.

Toen traden de engel en ik een andere winkel binnen. Terwijl we daar stonden, vroeg de engel mij om een jonge, blonde dame gade te slaan. Ze was in haar dertiger jaren. We keken terwijl deze jongedame plots over de toogbank kroop naar het kassaregister. Ze nam het dikke papieren rol uti het register en klom toen terug over de toonbank. Ik kon getallen waarnemen die waren uitgeprint de papieren rol. Deze oude kassaregisters drukten destijds enkel de prijzen af, zonder enig detail over het aangekochte voorwerp.

De engel zei: "Ze doet dit elke dag en dit is haar boete. Toen ze nog leefde, werkte ze in deze winkel en stal het geld. Zij was de winkel een bedrag verschuldigd van boven de duizend dollar. Ze speelde vals. Nu moet ze boete doen, tot herstel van haar zonde."

Zij heeft uw hulp nodig. Zij lijdt veel. De mensen vergewissen er zich niet van, wat ze doen tijdens hun leven. Men kan dergelijke zaken enkel bekomen door er eerlijk om te vragen en niet omgekeerd."

Ik vroeg de Heer: "Heer heb medelijden met de zielen van de vrouw die vals speelde en met de vrouw met de transistor radio."

Vertaling: Chris De Bodt

6. OLV van Anguera: vervolg van de boodschappen

Boodschap 3654 van 15/05/2012

Lieve kinderen, leg al uw vertrouwen in Jezus. Verlies de moed niet. Ik ben uw Moeder en zal aan uw zijde staan. Geef het beste van uzelf in de missie die de Heer u heeft toevertrouwd. Zeg aan iedereen dat God haast heeft. Wees vastberaden. U schrijdt naar een toekomst met grote beproevingen maar degene die tot op het einde trouw blijven, zullen de overwinning behalen. Zorg voor uw geestelijk leven. U kunt niet van de genade van Mijn Zoon Jezus verwijderd leven. Open uw harten en neem de wil van God voor uw leven aan. Ik wil u niet dwingen maar luister naar Mij. Ik treur voor wat op u afkomt. In Cochabamba zal men geschrei, geween en geklaag horen. Verwijder u niet van de weg die Ik u al gedurende al deze jaren heb getoond. Moed. Als alles verloren schijnt, zal de vrede over de aarde komen en de rechtvaardigen zullen hun beloning bekomen. Verheug u en getuig dat u de Heer toebehoort. Dit is de boodschap die Ik u vandaag doorgeef in de naam van de meest Heilige Drievuldigheid. Dank u dat u Mij hebt toegelaten om u hier opnieuw bij elkaar te roepen. Ik zegen u in de naam van de Vader en de Zoon en de Heilige Geest. Amen. Wees in vrede. Amen.

Vertaling: Henk



09-08-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.9 augustus 2012
9 augustus 2012

1. Medjugorje: Kapel van Cerno [deel 3]

Vr. Jozo: Hebt u deze vragen gesteld? [een verwijzing naar een aantal vragen die op voorhand waren opgeschreven]
Mirjana: Neen, we hadden de vragen op dat moment niet bij ons. We waren aan het eten toen Vicka ons vertelde dat er politie inspecteurs zouden komen om ons naar een andere plaats mee te nemen, om zo te weten te komen of de Heilige Maagd aan ons zou verschijnen op een andere plaats. Zo kleedden we ons haastig aan en bleven de opgeschreven vragen achter in onze andere kledij. We waren gehaast. We liepen naar de wagen en vertrokken vlug.
Ivanka: We vroegen haar of ze een of ander teken zou achterlaten. Toen verdween de Gospa langzaam en opnieuw zagen we het lichtverschijnsel op de heuvel, waar de mensen op ons wachtten.
Mirjana: En Zij zei: "Ga in Gods vrede."
Jakov: Ze zei eveneens: "Mijn engelen." Toen we Haar vroegen of Zij er niet zou om geven als Zij aan ons in de kerk zou verschijnen, antwoordde Zij: "Neen, Mijn engelen."
Mirjana: Voor een lange tijd keek ze ons aan, als ...

Vr. Jozo: Wel, wat hebt u dan gezegd aan de mensen op de heuvel?
Allen: We waren niet op de heuvel.
Ivanka: We waren in Cerno, dicht bij Ljubiski. We konden van daaruit de heuvel zien.

Vr. Jozo: Jullie waren in Cerno?
Allen: Ja, in Cerno!

Vertaling: Chris De Bodt

2. Jezus' tijdgenoten [aflevering 418]

Menahem, de Essener

Menahem, die leefde rond het midden van de eerste eeuw v. J.C., behoorde tot de Esseners. Hij was de vice-president van het Sanhedrin, het hoogste Joodse religieuze gerechtshof. Josephus pronkt met zijn profetische begaafdheid. Op het einde van de tweede eeuw voor Jezus Christus had een van zijn voorgangers, Judas de Esseniër, de dood van Antigoon voorspeld, de broer van hogepriester Aristobulus. Josephus beschrijft Menahem als een meester met vele leerlingen die zich bezighielden met het voorspellen van de toekomst.

Menahem gaf een demonstratie van zijn profetisch kunnen door Herodes, nog een kind, te ontvangen als de ‘toekomstige koning der Joden’. Herodes, overtuigd dat Menahem hem voor iemand anders had aanzien en wou gekscheren, had hem vinnig geantwoord dat hij maar een gewoon burger was. Menahem weerlegde met een klop op zijn billen dat hij eens de troon van Judea zou bestijgen. Hij raadde hem aan rechtvaardigheid en vroomheid lief te hebben en zijn onderdanen goed te behandelen. Maar hij zou maar moeilijk die raadgeving kunnen opvolgen, zei hij, en God zou hem straffen op het einde van zijn leven.

Vertaling: Broeder Jozef

3. Het sacrament van het priesterschap [deel 21]

6. De vruchten van dit wijdingssacrament

Het genade van de Heilige Geest

De genade van de heilige Geest die eigen is aan dit sacrament, maakt de wijdeling gelijkvormig aan Christus, de priester, leraar en herder, van wie hij de bedienaar wordt.

Voor de bisschop is dit allereerst een genade van kracht ("de Geest van leiderschap": wijdingsgebed voor een bisschop in de Latijnse ritus): de genade om zijn kerk met kracht en wijsheid te leiden en te verdedigen, als een vader en herder, met onbaatzuchtige liefde voor allen en een voorliefde voor armen, zieken en noodlijdenden. Deze genade zet hem aan, het evangelie te verkondigen aan allen, het voorbeeld te zijn voor zijn kudde, haar voor te gaan op de weg naar de heiligheid door zich in de eucharistie te vereenzelvigen met Christus, priester en slachtoffer, zonder te vrezen dat hij zijn leven moet geven voor zijn schapen:

Verleen, Vader die de harten kent, aan uw dienaar die Gij tot het bisschopsambt hebt uitverkoren, dat hij uw heilige kudde weidt en dat hij onberispelijk uw hoogste priesterschap uitoefent en U dient dag en nacht; dat hij voortdurend uw aanschijn mild mag stemmen en U de gaven offert van uw heilige kerk. Geef hem de macht, uit kracht van de Geest van het hogepriesterschap de zonden te vergeven overeenkomstig uw opdracht, ambten te verlenen naar uw bedoeling en ook alle banden te ontbinden krachtens de macht die Gij aan uw apostelen gegeven hebt. Moge hij U welgevallig zijn door zijn zachtmoedigheid en zijn zuiver hart, wanneer hij U het aangenaam reukoffer opdraagt door uw Zoon Jezus Christus...

De geestelijke gave die door de priesterwijding wordt verleend, wordt uitgedrukt in het volgende gebed dat eigen is aan de Byzantijnse ritus. Tijdens de handoplegging zegt de bisschop: "Heer, vervul hem die Gij U gewaardigd hebt tot de rang van het priesterschap te verheffen, met de gave van de heilige Geest, opdat hij waardig bevonden mag worden onberispelijk voor uw altaar te staan, het evangelie van uw rijk te verkondigen, de dienst van uw woord van waarheid te vervullen, U geestelijke gaven en offers op te dragen, uw volk nieuw te maken door het bad van de wedergeboorte; zodat ook hijzelf onze grote God en Heiland Jezus Christus, uw enige Zoon, tegemoet mag gaan op de dag van diens tweede komst, en dat hij van uw oneindige goedheid de beloning voor een trouwe vervulling van zijn ambt mag ontvangen."

Wat de diakens betreft: "zij staan, gesterkt door de sacramentele genade, in dienst van het Volk van God door de 'diaconie' van de liturgie, van het woord en van de liefdewerken, in gemeenschap met de bisschop en zijn presbyterium."

Door de verhevenheid van de priesterlijke genade en taak voelden de heilige leermeesters zich dringend tot bekering opgeroepen, opdat heel hun leven zou beantwoorden aan Hem, wiens dienaars zij werden door het sacrament. Toen hij nog een jong priester was, riep bijvoorbeeld de heilige Gregorius van Nazianze uit:

Men moet eerst gereinigd zijn, voordat men anderen reinigt; men moet onderricht zijn, om anderen te kunnen onderrichten; men moet licht worden, om te verlichten; tot God naderen, om anderen tot Hem te doen naderen; geheiligd zijn, om te heiligen, om hen bij de hand te nemen en te leiden en een verstandige raadsman voor hen te zijn. Ik weet van wie wij dienaar zijn, op welk niveau wij ons bevinden en wie Hij is tot wie wij de mensen geleiden. Ik ken de verhevenheid van God en de zwakheid van de mens, maar ook zijn kracht.Wie is dus de priester? Hij is de verdediger van de waarheid, hij neemt plaats tussen de engelen, hij spreekt de lofzang uit samen met de aartsengelen, hij doet de offers opstijgen naar het altaar in den hoge, hij deelt in het priesterschap van Christus, hij geeft het schepsel een nieuwe vorm, hij herstelt (in het schepsel) het beeld (van God), hij herschept het voor de wereld van boven, en, om het allergrootste te noemen, hij is vergoddelijkt en vergoddelijkt op zijn beurt.

En de heilige pastoor van Ars: "De priester zet het verlossingswerk op aarde voort ... Als men enig begrip had van wat de priester op aarde betekent, dan zou men sterven, niet van vrees, maar van liefde...... Het priesterschap, dat is de liefde van het hart van Jezus."

Anne Van Der Sloten

4. Valentina Papagna: vervolg van de boodschappen

26 februari 2012

Vandaag heb ik vele Heilige Zielen uit het Vagevuur ervaren.

De engel luidde mij door vele verschillende gebieden. Plots was er een groep schoolkinderen die in processie op de engel en mij afkwamen. Zij waren in uniform. Ik vroeg aan de engel: "Wie zijn deze kinderen? Wat hebben ze gedaan?"

Hij antwoordde: "Hun gedrag. Zij waren ongehoorzaam aan hun ouders en leerkrachten. Dat is de reden waarom zij u benaderen, omdat ze weten dat u voor hen zult bidden en hen zult helpen." Zij kwamen langs voorbij en toen ze zich keerden, waren er overal vele zielen.

Er was een man die mij benaderde, terwijl hij heen en weer rende bij een meer op de achtergrond. Hij zag er erg rusteloos uit. Hij vroeg: "Waar is Gerard? Kent u Gerard?"

Ik antwoordde: "Neen, ik ken geen Gerard."
Hij zei: "Hij wordt verondersteld van hier reeds te zijn."
Ik antwoordde: "Hoe kunt u dat weten?"
De man zei: "Hij wordt verondersteld verdronken te zijn bij het zwemmen."

Deze ziel leek eerder gelukkig en opgewonden voor de andere ziel, opdat deze spoedig zou komen: "Alstublieft, help ons," zei hij bedroefd terwijl hij voor het meer wachtte op de komt van Gerard.

God schenkt genaden aan de heilige zielen in het vagevuur. Aan de ene meer dan aan de andere. De engelen berichten de heilige zielen over hun aanverwanten en vrienden, die spoedig in het Vagevuur zullen aankomen, maar er kunnen nog weken of maanden voorbijgaan, vóór hun komst. Soms weten we hoe deze mensen zullen het leven laten. De heilige zielen in het vagevuur wachten ongeduldig op hun vrienden en aanverwanten, om hen te verwelkomen.

Vertaling: Chris De Bodt

5. OLV van Anguera: vervolg van de boodschappen

Boodschap 3653 van 14/05/2012

Ik zie u graag zoals u bent. Verlies uw hoop niet. Geef u over aan de Heer en Hij zal u beschermen. Enkel in Hem is de overwinning. Kniel neer in gebed. Dit is de gunstige tijd voor uw ommekeer. Verwijder u van de zonde en keer u tot Hem die uw weg, waarheid en leven is. De mensheid leeft in de duisternis van de zonde en Ik kom uit de hemel om u het licht te brengen. Wees deemoedig. Ik ken ieder van u bij naam en zal voor u tot Mijn Jezus bidden. Moed. Een pijnlijke gebeurtenis zal in Berlijn plaats hebben en Mijn arme kinderen zullen een zwaar kruis dragen. Een gelijkaardige gebeurtenis zal in Ica plaats hebben. Dit zijn de zware tijden voor de mensheid. Kruis de armen niet. Mijn Zoon houdt van u en verwacht u met de oneindige liefde van de Vader. Voorwaarts zonder angst. Dit is de boodschap die Ik u vandaag doorgeef in de naam van de meest Heilige Drievuldigheid. Dank u dat u Mij hebt toegelaten om u hier opnieuw bij elkaar te roepen. Ik zegen u in de naam van de Vader en de Zoon en de Heilige Geest. Amen. Wees in vrede. Amen.

Vertaling: Henk


08-08-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.8 augustus 2012
8 augustus 2012



1. Medjugorje: Kapel van Cerno [deel 2]

Vr. Jozo: Ivanka, vertel ons wat er is gebeurd?
Ivanka: Eerst baden we onze gebruikelijke gebeden. Toen, onbewust over wat ik aan het doen was, keek ik op naar de heuvel en zag ik een licht dat naar ons toe kwam. Op de heuvelrand, waar de mensen stonden te wachten, was alles omgeven door licht. Zelfs de twee dames, die ons hadden “ontvoerd” zagen het licht.

Ik zei: Zien jullie het licht.
Ze antwoordden: We zien het licht.

Ik keek de hele tijd naar het licht en we knielden en zongen.

Vr. Jozo: Mirjana, waarover had u het met Onze Lieve Vrouw?
Mirjana: Ik vroeg Haar of Zij ontzet was omdat we de heuvel hadden verlaten en naar een andere plaats waren gegaan, maar Zij antwoordde dat Zij daar niet om gaf.

Vr. Jozo: Waar gingen jullie heen?
Mirjana: Naar Cerno. We lieten een merkteken achter waar we ons bevonden. Toen vroegen we Haar of Zij er niet om gaf dat we niet langer naar de heuvel zouden gaan, maar in plaats daarvan, naar de Kerk. Op de een of andere wijze leek Zij onbeslist toen we haar dit vroegen, maar onmiddellijk daarop zei Zij dat ze er niet om gaf.
Ivanka: De verschijning zal er op hetzelfde uur plaatsvinden.


De Kapel van Cerno staat nu op de plaats waar de kinderen een merkteken acherlieten


Vertaling: Chris De Bodt

2. Jezus' tijdgenoten [aflevering 417]

Menahem

Een andere opstandige leider, Eleazar zoon van Simon viel hem aan in de Tempel, waar Menahem paradeerde in koninklijk ornaat en zich aangaf als de Messias en koning. Na een korte weerstand sloegen Menahem en zijn gezellen op de vlucht. Sommigen onder hen, onder andere een familielid van Menahem, Eleazar zoon van Yaïr en later kapitein van de laatste Joodse weerstandsmacht tegen de Romeinen, konden schuilen in Massada. Menahem verschuilde zich op de Ophel in Jeruzalem. Eens ontdekt werd hij langdurig gefolterd en dan terechtgesteld met een van zijn luitenanten, Absalom.

Menahem was de voorlaatste opstandige leider die afstamde van Judas zoon van Ezechias [de Galileër]. De laatste was Eleazar zoon van Yaïr. Josephus noemt Menahem een ‘drogredenaar’ en een valse meester die, volgens de historicus, niet betrouwbaar is, zoals Judas de Galileër. De rabbijnse traditie, die zou voorhouden dat de Messias Menahem zoon van Ezechias heet, beschermt misschien de gedachtenis van Menahem en zijn Messiaanse dromen. Bij het begin van het onderzoek over de handschriften van de Dode zee deed een theorie de ronde, ondertussen weerlegd, dat Menahem de Rechtvaardige Meester was. Zijn handlanger Absalom zou verbonden zijn met het ‘huis van Absalom’ in het Commentaar over Habakuk in grot 1 teruggevonden.

Vertaling: Broeder Jozef

3. Het sacrament van het priesterschap [deel 20]

6. De vruchten van dit wijdingssacrament

Het onuitwisbare teken

Dit sacrament maakt de wijdeling door een bijzondere genadegave van de heilige Geest gelijkvormig aan Christus, om zo als instrument van Christus ten dienste van de kerk te staan. Door de wijding wordt men bevoegd om te handelen als vertegenwoordiger van Christus, het hoofd van de kerk, in zijn drieledige taak van priester, profeet en koning.

Deze deelname aan de taak van Christus wordt, zoals in het Doopsel en het Vormsel, eens voor altijd gegeven. Ook het wijdingssacrament verleent een onuitwisbaar geestelijk merkteken en kan noch herhaald noch tijdelijk verleend worden.

Iemand die geldig gewijd is, kan weliswaar om zwaarwegende redenen ontslagen worden van de verplichtingen en functies die hij bij de wijding op zich genomen heeft of het verbod krijgen ze uit te oefenen, maar hij kan niet meer in de eigenlijke betekenis van het woord leek worden. Het merkteken dat hij bij de wijding ontvangen heeft, is immers onuitwisbaar. De roeping en zending die hij op de dag van zijn wijding ontvangen heeft, tekenen hem blijvend.

Omdat het uiteindelijk Christus zelf is die door de gewijde bedienaar handelt en heil schenkt, belet de onwaardigheid van de bedienaar Christus niet te handelen. De heilige Augustinus zegt het met kracht: "De trotse bedienaar staat aan de kant van de duivel. Toch wordt de gave van Christus niet door hem vertroebeld: deze stroomt helder door hem heen, deze gaat zuiver door hem heen en komt terecht op de vruchtbare aarde. (... ) De geestelijke kracht van het sacrament is immers als een licht: door hen die verlicht moeten worden, wordt het zuiver ontvangen, en het wordt niet verontreinigd, ook al gaat het door onreinen heen.

Anne Van Der Sloten

4. Valentina Papagna: vervolg van de boodschappen

3 februari 2012

Onze Heer Jezus vroeg mij of alle noden van de wereld aan Hem aan te bieden ter opoffering. Hij vroeg: “Denkt u ooit aan de armen, de minsten van allen? Niemand denkt ooit aan hen, niemand denkt eraan om hen te helpen of om voor hen te bidden.” In een visioen zag ik vuile en blootsvoetse kleine kinderen, op zoek naar voedsel tussen tonnen afval. Het leek erop dat het Brazilië, Indië of ergens in Afrika kon zijn.

Onze Heer zei: “Hoezeer is Mijn hart bedroefd bij het zien van zoveel onrechtvaardigheid en zelfzucht in deze wereld.”

Is het niet vreselijk hoe Onze Heer ons aan de armen en de stervenden van deze wereld dient te herinneren? Een wereld waarin we zo comfortabel en zelfzuchtig leven, en waarin we niets van aandacht schenken aan het leiden van de armsten en de stervenden?

Heer, wees ons genadig, ondanks onze zelfzucht.

Vertaling: Chris De Bodt

5. OLV van Anguera: vervolg van de boodschappen

Boodschap 3652 van 12/05/2012

Lieve kinderen, Ik ben uw Moeder en daal neer uit de hemel om u de weg tot de bekering te tonen. Open uw harten voor Mijn oproep want Ik wens jullie te leiden naar Degene die uw enige Weg, Waarheid en Leven is. Wees vastberaden. Kniel neer in gebed. De mensheid heeft zich van de Schepper verwijderd en schrijdt naar een grote afgrond. Bekeer u snel. Wat u te doen hebt, laat dat niet voor morgen. Blijf bij Jezus in het horen van Zijn woorden en versterk u in de eucharistie. U kunt niet verwijderd van Jezus leven. Hij is uw alles en enkel in Hem bestaat uw echte bevrijding. Moeilijke tijden zullen voor u aanbreken, maat Ik zal aan uw zijde staan. Verlies de moed niet. Als u het gewicht van de moeilijkheden voelt, roep Hem. Hij is aan uw zijde ofschoon u Hem niet ziet. Verheug u want uw namen zijn in de hemel al ingeschreven. Ik wil u al hier op aarde gelukkig zien en later met Mij in de hemel. Voorwaarts zonder angst. Een pijnlijke gebeurtenis zal zich in Sevilla voordoen en zich in Lima herhalen. Ik treur voor wat op u afkomt. Bid bid, bid. Dit is de boodschap die Ik u vandaag doorgeef in de naam van de meest Heilige Drievuldigheid. Dank u dat u Mij hebt toegelaten om u hier opnieuw bij elkaar te roepen. Ik zegen u in de naam van de Vader en de Zoon en de Heilige Geest. Amen. Wees in vrede. Amen.

Vertaling: Henk

6. 42 van de 43 presidenten hebben een bloedlijn die leidt naar Koning Jan Zonder Land van Engeland

Een plaats in de Ovale Kamer van het Witte huis zit blijkbaar in de genen

Een jong meisje uit Californa heeft een grondige studie gemaakt over de boomstam van alle Amerikaanse presidenten. Haar werk geeft als resultaat dat alle 42 Amerikaanse presidenten, behalve de achtste president, Martin Van Buren, één voorouder gemeen hebben, met name Koning Jan zonder Land, van Engeland.

Bridge Anne d’Avignon maakte een prachtig verslag hierover, na veel werk en grondige studie en ontdekte dat 42 presidenten van de Verenigde Staten, ofwel in de mannelijke lijn, ofwel in de vrouwelijke lijn, uitkomen op Koning Jan Zonder Land. “Zij hebben ook allemaal dezelfde karaktertrek naar macht,”vertelt Bridge Anne.


Bridge Anne d'Avignon

Bridge Anne d’Avignon is amper twaalf jaar oud, maar vertelde haar verhaal aan New York Daily News. Zij volgt school in de Monte Vista Christian School in Santa Cruz, Californië.

Zelfs Barack Obama, de hudige president, heeft via een neef uit de achttiende eeuw, een bloedlijn die lijdt naar Koning Jan Zonder Land.

Koning Jan zonder Land van Engeland. Hij was koning van Engeland van 1199 tot 1216. Hij was de jongste zoon van Hendrik II en Eleonora van Aquitanië. Hij was zijn vaders favoriete zoon, maar aangezien hij de jongste was, ontving hij geen gebieden op het vasteland, wat zijn bijnaam verklaart. Na de dood van zijn broer Richard Leeuwenhart in 1199 volgde hij hem, overigens niet zonder slag of stoot, op.

Koning Jan van Engeland ondertekende het verdrag van Magna Carta op 15 juni 1215. De UNESCO heeft de Magna Carta in 2009 opgenomen op de Werelderfgoedlijst voor documenten omdat het een mijlpaal is van vrijheid en democratie met een wereldwijde invloed. De Magna Carta is een uniek document omdat voor het eerst gedetailleerd is vastgelegd op welke wijze de absolute macht van de koning beperkt wordt bij belastingheffing, feodale rechten en rechtspraak. Ook wordt het gewoonterecht in ere hersteld om koninklijke willekeur tegen te gaan. Regelmatig wordt dan ook gesteld dat het document de hoeksteen is van Engelse vrijheid, recht en democratie. De Magna Carta is een van de beroemdste documenten uit de Engelse geschiedenis.


Koning Jan zonder Land ondertekent de Magna Carta


Vertaling: Chris De Bodt


07-08-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.7 augustus 2012
7 augustus 2012

1. Medjugorje: Kapel van Cerno [deel 1]

Dinsdag 30 juni 1981

Op de zevende dag van de verschijningen werden de kinderen doelbewust meegenomen naar Chink, Poetelj, Caplijana en de Kravica watervallen door twee “sociale medewerksters.” Ze kregen allerlei snoepgoed en waren uiteraard gefascineerd door de mooie wonderen der natuur, die ze nooit eerder hadden gezien.

Na een poos werden de kinderen echter achterdochtig en begonnen de ware bedoelingen van deze hartelijkheid in te zien en zo bevonden ze zich nog steeds in de wagen om 18.30 uur, toen het uur der verschijning naderde. Ze vroegen om uit te stappen. Later bleek dat ze zich op dat ogenblik in Cerno bevonden, aan de andere zijde van de Crnica [de Podbrdo maakt deel uit van de Crnica], terwijl duizenden mensen op hen stonden te wachten op de heuvel in Bijakovici.

De twee jonge vrouwelijke “medewerksters” waren weerspannig om de auto te doen stoppen, maar toen de zienertjes duidelijk maakten dat ze desnoods uit de wagen zouden springen, stopten ze met tegenzin en vond de verschijning plaats. Bij de verschijning in Cerno, de eerste verschijning buiten de parochie van Medjugorje, ontstond er de volgende dialoog:

Mirjana: Bent U boos omdat we niet op de heuvel waren?
Gospa: Dat is van geen belang.

Mirjana: Zou U kwaad zijn als wij niet langer naar de heuvel zouden gaan, maar in de kerk zullen wachten?
Gospa: Telkens op hetzelfde tijdstip. Ga in de vrede van God.

Nadat de kinderen naar het dorp waren teruggekeerd, nam Vr. Jozo een interview met de kinderen af. Aanvankelijk was hij er zich niet van bewust dat de verschijning zich had afgespeeld in Cerno, maar dat deze normaal was doorgegaan op de Podbrdo.

Vertaling: Chris De Bodt

2. Jezus' tijdgenoten [aflevering 416]

Menahem

Volgens Flavius Josephus was de geletterde Menahem de zoon van Judas de Galileeër, maar op chronologische gronden lijkt dit onwaarschijnlijk. Hij kan wel zijn kleinzoon geweest zijn. Zijn bekendheid begint bij de aanvang van de oorlog tegen de Romeinen, toen de Joden hun vijanden nog niet uit Jeruzalem gedreven hadden.

Voor hij deelnam aan de slag in Jeruzalem had hij het wapenmagazijn in het fort Massada, door Herodes de Grote opgericht, leeggeplunderd om zijn troepen en zijn bondgenoten te bewapenen. Onder bescherming van zijn wacht viel Menahem Jeruzalem binnen. Hij gedroeg zich als een koning en nam de leiding van de opstand om Herodes paleis aan te vallen. Het joodse garnizoen kreeg toelating om het fort te verlaten terwijl het Romeinse leger bescherming zocht in de koninklijke torens. De troepen van Menahem vermoordden een aantal Romeinen alsook de vroegere hogepriesters Ananias zoon van Nebedeus [47-59 na J.C.] en zijn broer Ezechias. Bedwelmd door het succes gedroeg Menahem zich als een dwingeland.

Vertaling: Broeder Jozef

3. Het sacrament van het priesterschap [deel 18]

6. Wie kan het sacrament ontvangen?

"Alleen een gedoopte man ontvangt geldig de heilige wijding".

De Heer Jezus heeft mannen uitgekozen om het college van de twaalf apostelen te vormen, en de apostelen hebben op dezelfde wijze gehandeld, toen ze medewerkers uitkozen die hen in hun taak zouden opvolgen. Het college van bisschoppen, met wie de priesters in hun priesterschap verenigd zijn, stelt tot de wederkomst van Christus het college van de twaalf tegenwoordig en actualiseert het. De kerk erkent dat zij gebonden is door de keuze van de Heer zelf. Daarom is de wijding van vrouwen niet mogelijk.

Niemand kan rechten laten gelden om het wijdingssacrament te ontvangen. Niemand kan zich inderdaad deze taak aanmatigen. Men wordt ertoe geroepen door God. Hij die meent de tekenen van een roeping door God tot het gewijde ambt te onderkennen, moet in alle nederigheid zijn verlangen voorleggen aan het gezag van de kerk, waaraan de verantwoordelijkheid en het recht toekomt iemand te roepen de wijding te ontvangen. Zoals elke genadegave kan ook dit sacrament slechts als een onverdiende gave ontvangen worden.

Behalve de permanente diakens worden alle gewijde bedienaars van de Latijnse kerk gewoonlijk gekozen onder gelovige mannen die celibatair leven en de wil hebben het te onderhouden "omwille van het rijk der hemelen" [Mt. 19, 12]. Geroepen om zich onverdeeld te wijden aan de Heer en aan "zijn zaak", geven zij zich geheel aan God en de mensen. Het celibaat is een teken van dit nieuwe leven waaraan de bedienaar van de kerk zich wijdt. Met een blij hart aanvaard, straalt het de boodschap van het rijk Gods uit.

Sinds eeuwen is in de oosterse kerken een andere discipline van kracht: terwijl bisschoppen enkel onder celibatairen gekozen worden, kunnen daar gehuwde mannen wel tot diaken of priester gewijd worden. Deze praktijk wordt sinds lang als wettig beschouwd. Deze priesters oefenen een vruchtbaar dienstwerk uit in hun gemeenschappen. Het priestercelibaat wordt overigens in de oosterse kerken hoog in ere gehouden en de priesters die er vrij voor gekozen hebben omwille van het rijk der hemelen, zijn talrijk. Zowel in het oosten als in het westen mag hij die het wijdingssacrament ontvangen heeft, niet meer trouwen.

Anne Van Der Sloten

4. Valentina Papagna: vervolg van de boodschappen

24 januari 2012

Deze ochtend verscheen de Heer aan mij en zei: “Vrede zij met u, Mijn kind. Het is heel belangrijk om voor de vrede te bidden. Ik ben gekomen om u te zeggen om de hoop niet op te geven, maar grote hoop in Mij te hebben, omdat ik spoedig alles als nieuw zal maken. Vele mensen verliezen de hoop. Het is een heel ontmoedigende tijd die u allen moet doorgaan in de hedendaagse wereld. De wereld bevindt zich in een verschrikkelijke staat van verwarring en onrust. Verlies de hoop nooit, want Ik zal alles hernieuwen. Mijn volk zal Mij eren en liefhebben omdat Ik, uw Heer, spoedig alles heel mooi zal maken voor Mijn volk zodat ze in vrede op aarde zouden leven.

Vertel de mensen om op Mij te vertrouwen en hun grote hoop in Mij te stellen. Ik ben steeds bij u, ik zal u nooit verlaten.”

Onze Heer zei: “Heb u opgemerkt dat het weer over de hele wereld verandert? Dat is een ander teken dat ik geef aan de mensen, opdat ze zouden veranderen en bekeren.”

Vóór de Heilige Mis in St. Patrick’s Cathedral van Parramatta, zei Onze Heer tot Mij: “Valentina, vandaag wil ik dat u Mij alle priesters van deze Parochie van Parramatta aanbiedt. Bied hen aan Mij aan aan de voet van het Heilige Kruis. Zij hebben Mijn gebeden en bescherming nodig.” Ik offerde hen aan Onze Heer vóór de aanvang van de Mis en nogmaals na het ontvangen van Heilige Communie.

Vertaling: Chris De Bodt

5. OLV van Anguera: vervolg van de boodschappen

Boodschap 3651 van 10/05/2012

Lieve kinderen, Ik houd van u zoals u bent en daal neer uit de hemel om u te zegenen. Heb moed. Geraak niet ontmoedigd door uw moeilijkheden. Mijn Zoon Jezus is met u. Vertrouw op Hem die het onzichtbare ziet en u bij naam kent. U bent het goed van de Heer en Hij verwacht veel van u. Blijf niet verstard in de zonde. Dit is de tijd van uw bekering. Wat u te doen hebt, laat dat niet voor morgen. Leef toegekeerd naar het paradijs. Enkel daarvoor bent u geschapen. U bent in de wereld maar u bent niet van de wereld. Ik bid opdat u de vlam van uw geloof aangestoken houdt. Als u het gewicht van het kruis voelt, roep dan op Jezus. Hij is uw alles en zonder Hem kan u niets doen. Vul u met hoop, niets is verloren. Uw zege is in de Heer. De mensheid heeft zich met de zonde besmet en moet genezen worden. Als de mensen zich via het sacrament van de biecht met God willen verzoenen, zal de mensheid zeer snel geestelijk genezen worden. Ik lijd omwille van uw lijden. Michoaca zal de bittere beker van het lijden drinken en Mijn arme kinderen zullen een zwaar kruis dragen. Kniel neer in gebed. Ik ken uw beproevingen en zal voor u tot Mijn Jezus bidden. Voorwaarts zonder angst. Dit is de boodschap die Ik u vandaag doorgeef in de naam van de meest Heilige Drievuldigheid. Dank u dat u Mij hebt toegelaten om u hier opnieuw bij elkaar te roepen. Ik zegen u in de naam van de Vader en de Zoon en de Heilige Geest. Amen. Wees in vrede. Amen.

Vertaling: Henk


06-08-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.6 augustus 2012
6 augustus 2012
Vandaag slechts één onderwerp, omdat het te mooi is en omdat ik uitsluitend de aandacht wil houden op dit bericht

Genezing te Medjugorje
[volledig nieuws volgt later]

Zaterdag kreeg ik volgende mail binnen van Mia Stassen, via Josiane Herben:

Zojuist belde mijn vriendin Patty [De Vos] vanuit Medjugorje. Zij organiseert al jaren bedevaarten naar Medjugorje en zie wat er gisteren met een mevrouw uit haar groep gebeurde!

Gisteren vrijdag 3 augustus is iemand die al 7 jaar in de rolstoel lag [platte rolstoel] op wonderbaarlijke wijze genezen in Medjugorje. Nadat de priester haar de H.Communie gebracht had rook zij een sterke rozengeur. Ze zei dit tegen haar man. Haar man had niet direct door dat ze kon spreken, want haar stembanden waren verlamd, haar longen ook gedeeltelijk en daarom had ze al zuurstof. Haar man, zoon en dochter [tieners] die meemaakten dat hun moeder opstond van haar rolstoel waren in alle staten. Het eerste wat haar zoon zei was: "Mama, nu kunnen we weer terug naar ons eigen huis" En haar man: "Nu kun je weer viool spelen!" Ze hebben daar men z'n allen gedanst en gesprongen en God geloofd en geprezen!!

"Zij had een spierziekte die ongeneeslijk is en die je helemaal verlamt", zei Patty "geen MS, een moeilijke naam, ik kan het nu niet uitspreken!"

Het zal zeker ALS geweest zijn [Amyotrofische Laterale Sclerose], daar is mijn broer enkele maanden geleden aan gestorven, een vreselijk ziekteproces. Deze vrouw zal een getuige worden voor onze lage landen, dat hebben we nodig, Godzijdank! Maandag komen ze naar huis.

Mia

Ik heb nu een mailtje gestuurd naar Patty om, als ze is uitgerust, het volledige verhaal te willen doormailen. Ik weet dat, wanneer ons Patty terug naar huis komt vanuit Medjugorje, ze altijd volledig uitgeput is. Een paar dagen wachten dus.




Foto




Weetjes over Medjugorje

Geografie

Kroatië

Bosnië en Herzegovina

Godsdienst

Wetenschap

Portret van de zieners

Maria's uiterlijk

De 5 pijlers van het geloof

Vragen en antwoorden

Standpunt van het Vaticaan

Ratzinger bezocht ooit Medjugorje "incognito"

1e onderzoekscommissie

2e onderzoekscommissie

3e onderzoekscommissie

4e onderzoekscommissie

De kwestie Herzegovina 1

De kwestie Herzegovina 2

De kwestie Herzegovina 3

Profetieën nemen hun tijd

Mirjana meer en meer op de voorgrond

Bestemming van de ziel

De Podbrdo [Verschijningsberg]

De Krizevac [Kruisberg]

Het Votiefkruis

Parochiekerk Jacobus de Meerdere

Uitbreiding biechtgelegenheid

Kapel der Twee Harten

Oasi delle Pace

Verrezen Christus

Cumunità Cenacolo

Mother's Village

Vr. Slavko Barbaric

Vr. Jozo Zovko

Vr. Pétar Ljubicic

Ratko Perics toorn

Heeft Zanic Medjugorje verraden?

Vr. Amorthe betreurt apathie

Siroki Brijeg

Retraîtekasteel

Zr. Emmanuel Maillard

Ivans gebedsgroep

Nedjo Brecic

Christoph Schönborn

St. Stephansdom, Wenen 2012

Scalambra & Casale Monferetto

Madonna van Civitavecchia

Little Audrey Santo

Maria's verjaardag

Medjugorje en Moederdag

De IIPG [1]

De IIPG [2]

De IIPG [3]

De IIPG [4]

De IIPG [5]

De weide van Gumno

De priester die verdween

Nieuwe taksen op logies

Mirakel van de Maan

Documentaire 1983

BBC Documentaire 2010

Documentaire Mary TV

The Miracle of Medjugorje


Interviews Medjugorje

Mirjana Dragicevic [2008]

Mirjana Dragicevic [1998]

Mirjana Dragicevic [1983]

Mirjana Dragicevic [1989]

Mirjana Dragicevic [1]

Mirjana Dragicevic [2]

Mirjana Dragicevic [2009]

Vicka Ivankovic [2008]

Vicka Ivankovic [1983]

Vicka Ivankovic [2007]

Vicka Ivankovic [1988]

Vicka Ivankovic

Ivan Dragicevic [2003]

Ivan Dragicevic [2004]

Ivan Dragicevic

Ivanka Ivankovic [1983]

Ivanka Ivankovic [1989]

Ivanka Ivankovic

Pétar Ljubicic [2004]

Pétar Ljubicic [2006]

Pétar Ljubicic [2008]

Slavko Barbaric [1987]

Gabriele Amorth [2002]

Jakov Colo

Jakov Colo

Jakov Colo [2007]

Marija Pavlovic [2008]

Marija Pavlovic [1989]

Marinko en Dragico Ivankovic [1983]

Damir Coric [1983]

Marica Kvesic [1983]

John en Andja Setka [1983]

Jelena Vasilj [2002]

Jelena Vasilj en
Marijana Vasilj [1]

Jelena Vasilj en
Marijana Vasilj [1]

Zlatko Zudac [1999]

Bisschop Hnilica [2004]





Overige Weetjes

Bestemming van de Ziel

Theresia van Lisieux
over het Vagevuur

Maria Simma

De invloedrijkste vrouw

Engelen

Twaalf stappen voor een gelukkig heengaan

Twaalf fabels over het Katholieke geloof

Pater Pio en Karol Woijtyla

San Nicolàs de los Arroyos

La Madonna del Ghisallo

O.L.V. Van den Oudenberg

Fatima:
Reeds eeuwen Mirakels

Jacinto Marto uit Fatima
door Fr. Robert J. Fox

Profetieën nemen hun tijd

Jacinto Marto uit Fatima
door Zr. Lucia Dos Santos

Ingrid Betancourt

Dikwijls gewichtige feiten
nà verschijningen

satans opzet

De Graal van Valencia

Notre-Dâme du Laus

Kibeho, Rwanda

Esther en Mordechai

Monte Cassino

Gods adres

Jezus' geboortekerk [1]

Jezus' geboortekerk [2]

De Komeet Lulin

De Komeet Elenin

De Komeet Honda

Samuel Alexander Armas

De Geur van Regen

Jaar van de Priesters

Dr. Gloria Polo's terugkeer

Ian McCormack: Een blik
in de eeuwigheid

Middel tegen komende pandemie

Kim Phuc

Michael Anderson

Zeven kenmerken
van een goede vader

O.L.V. van Las Lajas

Vaders Liefdesbrief

O.L.V. van Ocatlàn

Elena Desserich

Rom Houben

Overlijden Mari-Loli Mazon

Advent

Gered door een engel?

Kerst in de loopgraven

Mgr. Peter Savelbergh

Ontdekking v/d sarcofaag v/d H. Philomena

De Heilige Mis

Petrus Lombardus

Oscar, de kat

Tieners, geef hen nooit op!

Ontdekking te Nazareth

Efeze: Maria's Huis

Wonderdadige Medaille

De rivier Kwai

De Exodus

Valentino Mora

Het vijfde Maria Dogma

Elizabeth Kindelmann

H. Louis de Montfort

H. Clelia Barbieri's
miraculeuze stem

Steven en Djaingo

Het wonder van San José

Aalst, België's 9/11

Het getal 11

Maria en het getal 101

Sterven op 33

Is dit St. Jozef's graf?

Het Kerstverhaal
en Koning Herodes

De Kardinale Climax

Winterzonnewende 2010

En de maan werd rood

Schoonheid van Wijwater

De dag die ontbrak

Het celibaat

De vierde ruiter van de Apocalyps

De maagdelijke geboorte

Jordanië claimt oudste christelijke vondst

Colton Burpo versus Stephen Hawking

H. Gelaat van Manoppello

Padre Pio: under investigation

Grace

Michael Browns retreat

7 niveau's van het liegen

De dood van Sint Jozef

De dood van Maria

Betekenis van Maria's naam

Het Aramees in opmars

De Bosnische pyramiden

Brugge, het Jeruzalem van het Noorden

Wonder te Skopje


Diverse Profetieën
Miscellanous Prophecies

Profetieën nemen hun tijd

Is dit de tijd waarover ze spraken?

Garabandal [1961-65]

Israël en Bijbelse Profetie

Pinksterprofetieën 1975

Quito [17de eeuw]

Kenmerken v/d antichrist

A.C. Emmerich [1]

A.C. Emmerich [2]

De Kremna Profetieën

Hildegard van Bingen

Belpasso [1986-88]

2 Noorse profetieën

La Salette [1846]

Anna Maria Taigi

Diversen

Heilige Mechtildis

Non van Tours

Heilige Nilus

Bernardine Von Busto

Non van Bellay

Kloosterling Hilarion

Don Giovanni Bosco

Elizabeth Canori Mora

Judah Ben Samuel

Jeanne Le Royer

Giacchino di Fiore

Bartholomeüs Holzhauser

Madeleine Porsat

De profeet Daniël

Kibeho, Rwanda

Ida Peerdeman

H. Ireneüs van Lyon

Methodius van Olympus

H. Hippolytus van Rome

Firmanus Lactantius

De Berkenboomprofetieën

Dr. Arnold Fruchtenbaum

H. Ephraïm de Syriër

H. Cesarius van Arles

Columba van Ierland

Elena Aiello

Beda, de eerbiedwaardige

Odilia van de Elzas

Johannes Damascenus

Adso, de Monnik

Anselmus van Canterbury

H. Vincent Ferrer

Joachim van Fiore

Johannes Friede

Thomas van Aquino

John of the Cleft Rock

Franciscus van Paola

H. Birgitta van Zweden

Robertus Ballarminus

Dionysus van Luxemburg




















Het Laatste Geheim

1. Een enorm mysterie

2. Sterk en zedig

3. Dagen van duisternis

4. Moeder van de Heer

5. Boven de zon

6. Gog en Magog?

7. Door de straten van de stad

8. Vanop de hoogste bergen

9. Kleine geheimen

10. Klokslag twaalf

11. Lichten, geluiden, graven

12. De klokken luiden

13. Donderslag in de verte

14. Geheime aanwezigheid

15. Vuurzuil

16. Geheimen van de Rozenkrans

17. Het voorteken

18. De zeven

19. Het voorgevoel

20. Signalen en vloeken

21. Afschuwelijke wonderen

22. De kastijding

23. Naschok

24. Waar duivels beefden

25. Geheime Martelaren

26. Geheim van de gehoorzaamheid

27. Geheim van het vertrouwen

28. Ik wacht op u

29. De geest van opstand

30. Genade en rechtvaardigheid

31. De Profetie

32. Voorbij de grenzen
van de kennis

33. Geheimen in
Amerika en Europa

34. Geboren in de hel

35. Cathérina's geheim

36. Geleende tijd

37. Ik zal uw Moeder zijn

38. Het grote Teken

39. Koningin van de Eeuwigheid











Thomas à Kempis
De navolging van Christus

Boek 1.1

Boek 1.2

Boek 2

Boek 3.1

Boek 3.2

Boek 3.3

Boek 4.1

Boek 4.2



Novenen

Maria Onbevlekte Ontvangenis

OLV van Lourdes

OLV Van Fatima

OLV Van Banneux

OLV van de Berg Carmel

OLV Hemelvaart

H. Maagd van de Wonderdadige Medaille

Maria Lichtmis

Don Bosco

Maria Boodschap

Sint Jozef

Heilige Familie

Goddelijke Barmhartigheid

Heilige Geest

Kindje Jezus

Engelbewaarder

Aartsengel Michaël

Aartsengel Gabriël

Franciscus van Assisi

Antonius van Padua

Pater Pio

Heilige Benedictus

Heilig Hart van Jezus

Heilige Rita

Sint Valentijn

OLV van Altijddurende Bijstand

Jean Marie Vianney

Theresia van Lisieux

Maria, die de knopen ontwart

OLV van de Bezoeking

Zielen in het Vagevuur

Kracht van het Kruis
tegen het kwade

H. Gelaat van Jezus

Hart van Jezus en Maria

Kindje Jezus van Praag

OLV van Genezing

Miraculeuze Maagd

Pater Damiaan

Heilige Anna

H. Maria Goretti

Heilige Peregrinus

Heilige Expeditus

Sint Joris

H. Margareta van Cordoba



Films

Padre Pio

The Miracle of Our Lady of Fatima

The 13th Day

Het Lied van Bernadette

One Night with the King

Faustina

Docu: Faustina Kowalska

Docu: Mariaverschijningen

Docu: OLV van Guadalupe

Vincentius a Paolo

Sint Paulus

Sint Petrus

Docu: Pater Damiaan

Passion de Jeanne d'Arc

Story of Father Damien

Docu: Garabandal

Exorcism of Emily Rose

The Nativity Story

Don Johannes Bosco

The Passion of The Christ

King David

Romero

Jean de Florette

Manon des Sources

Abraham

Mozes

Solomon

Jacob

Francesco

A man for all seasons

The Apocalypse

Docu: H. Maria Goretti

Docu: The birth of Israël

Docu: The six-day war

Docu: Ghosts of Rwanda

Becket

Gospel of Luke

Gospel of Matthew

Gospel of John

Acts

Unsolved mysteries

Joseph

Samson and Delilah

H. Rita van Cascia

Thérèse de Lisieux

Isaak, Jacob & Esau

Fray Martin de Porres

Lourdes [2000]

Clara & Francisco

Maria Goretti

Mother Theresa




Astronomische verschijnselen

28/11/2011



Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs

 

Real Time Web Analytics

Page Content

Page Content