Redactie
Medjugorje België en Nederland
Chris De Bodt
(1958 - 2012)

medjugorjebn@gmail.com

Patty De Vos
Kasteelstraat 81
9180 Temse
België
patty.de.vos@hotmail.com

Dr. Guy Claes
Platanendreef 40
8790 Waregem
België
gclaes@scarlet.be

Henk
Twan Vereecken
Geertrui Schonken
Veerle De Caluwé
Anne Van Der Sloten
p. Alfons J. Smet
Broeder Joseph
Zoeken in blog

Medjugorje 2015 Medjugorje 2014 Medjugorje 2013 Medjugorje 2012 Medjugorje 2011 Medjugorje 2010

 

Voorlopig worden enkel de boodschappen gepubliceerd.
08-10-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.8 oktober 2012
8 oktober 2012

1. Medjugorje: interview van Jelena en Mariana Vasilj [de waarnemers van stemmen] door Janice T. Connell [deel 38]
Als God het gras van het veld in zo ’n pracht en praal kan kleden, dat vandaag bloeit en dat morgen in het vuur wordt geworpen,
zal Hij dan niet meer voor U doen, O zwakken in geloof!


Tekenen en kastijdingen

Janice: Dat is moeilijk om te realiseren. Er bestaat momenteel zoveel angst in de wereld.
Jelena: Angst komt niet van God. God is liefde.

Janice: En wat over de genade van de Heilige Geest, die vrees is voor God. En ook, is “angst niet het begin van de wijsheid?"
Jelena: Vrees voor God is de bewondering van een schepsel voor zijn Schepper. Het schiet wortel in liefde. God ondersteunt en voedt Zijn kinderen als ze Hem dat toestaan.

Janice: Hoe beletten we dat God ons steunt en voedt?
Jelena: Door af te dwalen van Zijn wil voor ons.

Vertaling: Henk

2. Interview van Vr. Janko Bubalo met Vicka Ivankovic [1983] [deel 24]

Hoe de verschijningen zijn begonnen

Donderdag 25 juni: de tweede dag

Vr. Janko: Hoe voelde hij zich daar?
Vicka: Hij is een verlegen jongen,  maar hij deed zoals wij. Hij volgde ons.

Vr. Janko: Dus alles is goed verlopen?
Vicka: Ja, wonderbaarlijk! Je kunt het niet onder woorden brengen. Het was alsof we niet meer op aarde waren. Niets hinderde ons: de hitte niet, de doornstruiken niet. Onze Lieve Vrouw was daar, wij vergaten al het andere…

Vr. Janko: Hebben jullie die dag nog andere vragen gesteld?
Vicka: Mirjana heeft Onze Lieve Vrouw gevraagd om voor ons een teken achter te laten opdat ik niet wist wat de mensen over ons zouden vertellen… En de wijzers van Mirjana’s horloge zijn verzet. [De kleine wijzer was één vierde van de wijzerplaat verzet. “Hoe laat is het?” vroeg Vicka aan Mirjana tijdens de verschijning. “Kwart over drie”. “Heb jij je horloge terug gezet?” Het was toen kwart over zes. De zieners hebben dit opgevat als een teken].

Verzorgd door Veerle De Caluwé

3. Immaculée Ilibagiza: The boy who met Jesus [deel 24]

Vragen van Segatashya aan Jezus

Jezus zei: “Kind, ik haat satan niet. Integendeel, het is satan die mij haat. Indien satan berouw zou hebben en oprecht aan God zou vragen om hem zijn zonden te vergeven, dan zou satan worden vergeven en zou hij terug worden toegelaten tot de hemel. Maar opdat zulks zou geschieden, moet satan oprecht berouw hebben vanuit het hart. Nu moet u deze vraag voor mij beantwoorden, mijn kind: weet u hoeveel soorten biecht er zijn?”

Ik antwoordde: “Ja, Heer, zoals u ons hebt onderwezen, zijn er voor ons twee wegen om te biechten. De eerste weg is door onze zonden openlijk te biechten en diep spijt te hebben om u te hebben beledigd. We moeten spijt hebben over onze misstappen en dit met geheel ons hart, en onszelf betekenisvol toevertrouwen om die zonden nooit meer te begaan. De tweede wijze is door onze zonden te biechten, zonder er spijt over te hebben en zonder enig berouw in onze harten. Als we op deze laatste wijze te biechten gaan, weten we dat ons berouw enkel uiterlijk vertoon is, om onszelf er beter te doen uit zien in de ogen van de anderen … en in onze harten weten we ook dat we opnieuw zullen zondigen, zodra we er de kans toe krijgen.”

Jezus zei: “Heel goed gezegd, kind! Ik ben gelukkig dat u zich onze les herinnert over de betekenis van het ware biechten uit het hart. Nu kunt u ook begrijpen wat ik bedoel, als ik zeg dat satan enkel zijn zonden zullen worden vergeven, wanneer hij oprecht zou biechten vanuit het hart.”

Vertaling: Chris De Bodt

4. Zr. Agnes: De Grote Waarschuwing [deel 24]

Boodschappen

06.02.1992 De Heilige Maagd

Mijn kinderen, onophoudelijk smeek Ik jullie: reinig je harten, opdat je gebeden en je eerherstel door God welgevallig aangenomen zouden worden.

Steeds meer nader je de tijd van de grote waarschuwing, waarin ieder mens de toestand van zijn ziel zal waarnemen, zoals God die ziet.

Het zal jullie klaar voor ogen gehouden worden wat God in je leven voor goed en voor kwaad houdt. Volgens de maat van je zonden zal voor jullie de tijd van de grote waarschuwing pijnlijk, ja, vreselijk zijn.

Mijn lieve kinderen, in jullie belang smeek ik je, doe boete, houdt dagelijks gewetensonderzoek, opdat je je leven volgens Gods zou inrichten.

5. Garabandal: Conchita's dagboek 1961-1963 [deel 24]

Hoofdstuk 2

Toen ze ons in “extase” zagen, begonnen de mensen te roepen en te zeggen dat het waar was. Er was ook een professor aanwezig, zijn naam is Marin. Sommige mensen in het dorp zeiden dat hij ons voorbereid had om dit te doen en ze wilden hem in de gevangenis werpen. De mensen herhaalden dit tegenover de wachters [18] die bij de aanvang waren gekomen. Toen de verschijning voorbij was, bracht de professor ons naar het huis van een man in het dorp om ons te ondervragen over hoe we de engel hadden gezien.

Toen werd het de drieëntwintigste.

We gingen naar dezelfde plaats om de rozenkrans te bidden maar er was daar veel volk. Die van het dorp hadden het de mensen verteld in Cosio, Puentanansa, Rozadio, enz.

Om kwart voor negen kwam de engel en de mensen van het dorp waren evenzeer onder de indruk als die van de naburige dorpen.

Voetnoot

[18] Bijna van bij het begin beschermden talrijke leden van de burgerwacht de meisjes tegen de vreemdelingen die naar het dorp kwamen om de meisjes in extase te zien.

Vertaling: Twan Vereecken

6. Fatima in Lucia's eigen woorden: "De Oproepen" [aflevering 209]

De oproep tot een leven van totale toewijding aan God

Het vooruitzicht op het lijden veroorzaakte bij Jezus zo’n grote angst en leed, dat Hij tot Zijn apostelen zei: “Mijn ziel is dodelijk bedroefd” [Mc 14: 34], maar dit heeft Hem niet aangezet om omgehoorzaam te zijn: “‘Vader, als het niet mogelijk is dat deze beker aan mij voorbijgaat zonder dat ik eruit drink, laat het dan gebeuren zoals u het wilt” [Mt 26: 42]. Als gehoorzaamheid absoluut niet duur is, welke verdienste kunnen we er dan van verkrijgen? Het is de verdienste van onze opoffering waarmee we onze liefde voor God bewijzen.

De belofte van de kuisheid vereist van de toegewijde zielen de zuiverheid van het hart en de genegenheid, de gedachten, woorden en daden. Ook hierin is Jezus ons toonbeeld: Hij was kuis, zuiver en Heilig.”

Hij hield van God, Zijn Vader met de zuivere liefde van een maagdelijk hart. Hij hield van de zielen en zuiverde hen van de smet van de zonde in zijn eigen bloed. In de Openbaringen vertelt de Heilige Johannes dat hij in de Hemel een grote menigte zag die niemand kon tellen: Hierna zag ik dit: een onafzienbare menigte, die niet te tellen was, uit alle landen en volken, van elke stam en taal. In het wit gekleed en met palmtakken in hun hand stonden ze voor de troon en voor het lam. Luid riepen ze: “De redding komt van onze God die op de troon zit en van het lam!” Alle engelen stonden om de troon en de oudsten en de vier wezens heen. Ze bogen zich diep neer voor de troon en aanbaden God met de woorden: “Amen! Lof, majesteit en wijsheid, dank en eer en macht en kracht komen onze God toe, tot in eeuwigheid. Amen.”
Een van de oudsten sprak mij aan: “Wie zijn dat daar in het wit, en waar komen ze vandaan?” Ik antwoordde: ‘U weet het zelf, heer.’ Hij zei tegen me: “Dat zijn degenen die uit de grote verschrikkingen gekomen zijn. Ze hebben hun kleren witgewassen met het bloed van het lam.”

Vertaling: Chris De Bodt

7. Antonio Socci: The Fourth Secret of Fatima [aflevering 135]

Hoofdstuk 4: Het vierde geheim van Fatima

satanische verzen?

Frère Michel bestempelt wat het agentschap uitkraamde als “een echte bom." In de geschiedenis van de Kerk heeft het misschien zwaarder door gewogen dan de vijf dikke boeken van de “Redevoeringen, boodschappen en gesprekken” van Zijne Heiligheid Johannes XXIII, waarin het communiqué duidelijk niet voorkomt. In elk geval is het Paus Johannes XXII, die er de eerste verantwoordelijkheid voor draagt”.

De keuze voor de anonimiteit getuigt objectief van het slechte geweten van de geestelijkheid. Frère Michel is van mening dat “deze eigenaardige en sluwe handelswijze de opvolger van Petrus onwaardig is en hij vindt het schandalig dat [buiten deze anonieme tekst zelf] noch Johannes XXII, noch Paulus VI zich verwaardigd hebben aan de Kerk ook maar één zin uitleg te geven voor hun beslissing om het Derde Geheim niet bekend te maken.” En dit alles terwijl dezelfde twee Pauzen ongelofelijk veel nadruk legden op “de geest van het Concilie” en bijgevolg op de mening dat de Kerk, door hen, eindelijk open stond voor vele vragen, in dialoog met de wereld, beschikbaar om de vereisten van de rede te aanvaarden, transparant en attent voor de “tekenen van de tijd.”

De werkelijkheid van de feiten getuigt van een diametraal tegengestelde houding. Eerst en voor al, volgens het communiqué, dat door het A.N.I. nieuwsagentschap werd gepubliceerd “wenst de hiërarchie niet de verantwoordelijkheid op zich te nemen om te garanderen dat de inhoud van het Derde Geheim werkelijk de woorden zijn van de Madonna. De herders van de Kerk blijven dus in gebreke bij het vervullen van hun plicht bij het beoordelen van het bovennatuurlijk karakter van een gebeurtenis.

Op de tweede plaats, blijven ze ook in gebreke bij het vervullen van hun plicht wanneer ze door geen oordeel uit te spreken, in feite een precieus document 'sekwestreren' en zo het Katholieke volk en de wereld beletten kennis te hebben van een boodschap die aan hen werd geadresseerd."

Vertaling: Dr. Guy Claes

8. Benoite, de herderin van Notre-Dame du Laus [Aflevering 239]

Hoofdstuk 11. De inval van Savoye [1692]

Terug uit Marseille

In Pertuis vindt Benoîte haar gezellen terug. Daar vroeg een vrouw die diep geloofde in het meisje om haar zeer verzwakt kind aan te raken, in de hoop dat God het door haar tussenkomst zou genezen, wat ook meteen gebeurde en de vrouw maakte het bekend in de stad en omgeving.

De gastheer van Pertuis die de koffers van Laus bewaard had, had 600 stuivers geleend aan een vriend en vreesde voor zijn geld. Hij vertrouwt dit toe aan Benoîte opdat ze God zou bidden dat hij het geld niet zou verliezen. Ze stelt hem gerust, verzekert hem dat alles geheel terugbetaald zal worden, nog voor dat de koffers van onze reizigers zullen afgehaald zijn. Wat inderdaad ook gebeurde en de man liet het de herderin weten door de dragers die drie weken later de koffers naar Laus brachten.

Gaillard geeft ook nog een vreemd detail aan over het logement dat Benoîte acht dagen betrok bij haar heenreis door La Saulce. Dit huis werd afgebrand door de vijanden en alleen de kamer die Benoîte betrok bleef ongedeerd hangen in de lucht tegen de steunmuur. De mensen waren vol bewondering en bekeken het als een mirakel met die kamer helemaal boven het gebouw.

De reis naar Marseille had ‘een maand en enkele dagen’ geduurd, zoals Gaillard duidt volgens het verhaal van Hermitte dit telt vanaf het vertrek uit La Saulce: het is inderdaad de duur die Benoîte had aangekondigd voor hun vlucht uit Gap. Als slot van zijn kroniek roept de aartsdiaken uit: ‘Hoe vruchtbaar was het zo korte verblijf van Benoîte in Marseille! Onmogelijk kunnen alle goede raadgevingen opgesomd worden die ze ieder gaf, vooral aan de vromen die alleen het uiterlijke in acht nemen. Ze leert hen dat de ware vroomheid in het hart schuilt en niet in het blinkende uiterlijk. En ze zou nog meer gedaan hebben als ze niet zo belast was’.

Het is begrijpelijk dat in de overlijdensherdenking van Benoîte, in Gap in april 1719 opgesteld, gewag gemaakt wordt van die genadevolle reis: ‘Ik zal ook niet de verering aanhalen die het volk van Marseille en andere steden waar ze bij verplichte doortocht kwam.' Een Indrukwekkende getuigenis over het apostolaat van de herderin dat even efficiënt werkt in de stad als op het platteland.

Vertaling: Broeder Jozef

9. A.C. Emmerich: Het openbaar leven van Jezus [deel 130]

Hoofdstuk 4.2 Van Jezus' vasten tot na de Bruiloft van Kana

Het eigenlijke wonder

Daarna sneed Jezus het lam in delen en dit werd het aanknopingspunt tot bijzonder treffende onderrichtingen: "Het lam,” zegde Hij, “moet van de kudde afgescheiden worden. Deze afscheiding en uitverkiezing hebben eigen wellust en voortplanting niet als doel, maar het lam is ter dood bestemd. Daarna moet het reinigingsvuur het van rauw en hard tot zacht en eetbaar maken en ten slotte moeten op tafel al zijn delen uit elkaar gesneden en opgediend worden. Zo ook moeten zij, die het Lam willen volgen, zich zelfs van de nauwste vleselijke banden bevrijden.

Terwijl Hij een voor een de stukken ronddeelde en zij nu van het lam aten, zegde Hij verder: "Zoals dit lam,van zijn gelijken gescheiden en hier rondgedeeld, in u allen een gemeenschappelijk voedsel en een band van vereniging wordt, zo ook moet hij die het Lam wil volgen, zijn eigen weide [midden, omgeving, dierbaren] verlaten, zijn eigen driften, gehechtheden versterven, zich van zijn familieleden scheiden en zo een voedsel van vereniging worden door het Lam en in mijn hemelse Vader."

Dit en meer andere onderrichtingen en waarheden kan ik helaas slechts gebrekkig en broksgewijs herhalen. Zij hadden allen vóór zich op tafel een bord of broodkoek, dit weet ik niet meer duidelijk [Een broodkoek deed ook dienst als bord]. Jezus zette ook een gro­te, donkerbruine schotel met een gele rand voor, en deze schotel werd rondgegeven. Ik zag Jezus menigmaal een bosje kruiden in de hand nemen en daarover een onderrichting geven.

Jezus had zich gelast met het tweede gerecht van het bruiloftsmaal. De H. Maagd en Martha hadden voor alles wat tot dit gerecht behoorde,gezorgd. Aan deze had Jezus ook gezegd dat Hij instond voor de wijn bij dit gerecht: het bestond uit gevogelte, vissen, honingkoeken, vruchten en nog een soort suikergebak, dat Serafia [Veronika] meegebracht had. Toen nu dit tweede gerecht op een zijtafel opgedragen werd, ging Jezus van zijn plaats er heen en sneed ter verdeling alle spijzen aan. Dan legde Hij zich weer ter tafel. De gerechten werden opgediend, maar de wijn ontbrak.

10. Jezus' tijdgenoten [aflevering 442]

Keizer Nero

8. De samenzwering van Piso en de dood van Seneca

In Rome waagt de lang gekwelde aristocratie eindelijk een poging om zich van de tiran te ontdoen. Een grote samenzwering word gesmeed. Piso een groot edelman is de kandidaat die Nero na zijn vermoording zal opvolgen. Het wordt een complot met veel deelnemers, zelfs centurio's en officieren van de hoogste garde doen er aan mee. Natalis is de gelukkige man die Nero de dodelijke stoot zal toebrengen. Hij begaat alleen een fout: hij maakt zijn testament en laat zijn dolk op een opvallende manier slijpen door een slaaf. De slaaf krijgt argwaan, wikt en weegt zijn kansen en waarschuwt tenslotte de autoriteiten. Het onderzoek dat daarna volgt zorgt voor bekentenissen. Bijna de hele bende wordt opgerold en er vallen tientallen doden. Piso pleegt zelfmoord.

Nero grijpt deze gebeurtenis om zich ook van Seneca te ontdoen. Hij was niet bij het complot betrokken maar hij krijgt van Nero de raad zelfmoord te plegen. Hij omhelst zijn vrouw en kinderen en zegt dat hij zijn hele leven heeft voorbereid op dit moment van tegenspoed. Hij snijdt zichzelf de aderen door en als hij dat niet snel genoeg vind gaan gaat hij naar een kokend heet bad, de stoom beneemt hem de adem.

Vertaling: Broeder Jozef

11. Jezus' tijdgenoten [aflevering 444]

Keizer Nero

10. Nero's einde

In zijn paleis ziet Nero zijn einde naderen. Hij laat een gifmengster een brouwsel brouwen maar mist de moed om het op te drinken. De Senaat komt bijeen en zet Nero af. "Nooit is iemand zulk een tegenspoed overkomen," roept Nero "Ik verlies mijn troon gedurende het leven...!" Als hij de volgende ochtend wakker wordt is het hele paleis verlaten op een paar trouwe slaven na. Ze geven hem een paard en hij kan ontsnappen. Hij is echter gezien door een poortwachter. Hij rijdt naar het huis van Epaphroditus. Al spoedig worden er stofwolken van achtervolgende ruiters gezien. Epaphroditus duwt Nero een dolk in de handen en geeft hem de raad het leven te benemen.

"Qualis artifex pereo...!" of "Welk een kunstenaar gaat er met mij verloren." Zijn zijn laatste woorden. Dan geeft Epaphroditus de dolk een stoot zodat hij in de keel van Nero komt. Wanneer zijn achtervolgers het vertrek binnenkomen vinden ze hem stervende...

De slavin Acte, die hem in zijn jeugd heeft lief gehad, draagt zorg dat de as van Nero wordt begraven.

De tweeëndertig jaar oude keizer is dood... Leve de nieuwe keizer!

Vertaling: Broeder Jozef

12. Profetiën: H. Dionysus van Luxemburg [1682]

Profetie 1

De conceptie van de Antichrist zal zijn als deze van Christus, behalve dat hij zal gestuurd worden door de duivel, in plaats van de Heilige Geest. Hij zal macht van de duivel bezitten, zoals Christus de macht van God bezat.

Vertaling: Chris De Bodt


06-10-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.6 oktober 2012
6 oktober 2012



05-10-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5 oktober 2012
5 oktober 2012

1. Medjugorje: interview van Jelena en Mariana Vasilj [de waarnemers van stemmen] door Janice T. Connell [deel 37]


Als God het gras van het veld in zo ’n pracht en praal kan kleden, dat vandaag bloeit en dat morgen in het vuur wordt geworpen,
zal Hij dan niet meer voor U doen, O zwakken in geloof!


Tekenen en kastijdingen

Janice: Vroeg de Gezegende Moeder u om met deze gebedsgroepen te starten?
Jelena: Ja. Ze wil dat iedereen op aarde in een gebedsgroep is.

Janice: Waarom?
Jelena: Dit zijn moeilijke tijden. Er is zoveel kwaad in de wereld. Het is door de gebedsgroepen dat mensen veilig zijn en zullen zijn.

Janice:Is dit alleen voor christenen?
Jelena: Neen. De gebedsgroepen zijn voor alle mensen op aarde.

Janice: Wat hebben mensen nodig om een gebedsgroep te vormen?
Jelena: Onze Gezegende Moeder heeft terdege gezegd dat de eerste voorwaarde voor om het even welke gebedsgroep is om alle angst voor altijd uit uw hart te bannen.

Vertaling: Henk

2. Interview van Vr. Janko Bubalo met Vicka Ivankovic [1983] [deel 23]

Hoe de verschijningen zijn begonnen

Donderdag 25 juni
: de tweede dag

Vr. Janko: Waarom Marija niet?
Vicka: Wie weet dat? Het was nu eenmaal zo! Dat is alles!

Vr. Janko: Was Marija er bedroefd over?
Vicka: Waarschijnlijk wel.

Vr. Janko: Je hebt mij niet gezegd of Ivan bij jullie was.
Vicka: Hij was er inderdaad en hij heeft gezien zoals wij.

Verzorgd door Veerle De Caluwé

3. Immaculée Ilibagiza: The boy who met Jesus [deel 23]

Vragen van Segatashya aan Jezus

Jezus vertelde me dat satan het eerste kind van God was die hem afwees. satan was de eerste om zwaar tegen Hem te zondigen.

Hij legde mij uit wat er met satan gebeurde: “satan weigerde om naar God te luisteren. Hij verliet de rest van Gods kinderen en zette zichzelf van kant tegenover iedereen in de hemel. Tot op vandaag heeft hij nog niet het hart gehad om terug te komen en zich te verontschuldigen. Soms smeken ouders hun kind om goed te zijn en toch weigert hun kind om dit te doen, ziet u? Dit is hoe satan handelt tegenover God. God bleef onder hen die Hem gehoorzaamden en Hem willen gehoorzamen. Dit alles gebeurde voor de aarde werd geschapen en toen voelde satan zijn eenzaamheid, maar hij bleef weigeren om naar God te luisteren. Daarop begon hij te liegen tegen de andere kinderen die God liefhadden, opdat ze zouden worden als hem en lijden als hem, omdat hij van niemand houdt. Hij wil enkel dat ze vervloekt worden zoals hem, dat ze op dezelfde wijze zouden lijden en hij wou dat ze God steeds zouden beledigen door tot Zijn kinderen die Hij liefheeft te liegen.”

Toen vroeg ik: “Jezus, u vertelt ons om onze vijanden lief te hebben, ook al lijken onze vijanden kwaadaardig, zondig en brengen ze ons schade toe, en om te bidden voor hen die ons vervolgen. Maar heeft God geen oorlog gevoerd tegen satan en hem in de hel geworpen? U vertelt ons dat satan onze grootste vijand is en dat we tegen hem moeten en zijn verleidingen moeten vechten. Wil u ons alstublieft uitleggen hoe het, aan de andere kant, schijnbaar zo blijkt dat u satan haat en hem niet vergeeft?”

Vertaling: Chris De Bodt

4. Zr. Agnes: De Grote Waarschuwing [deel 23]

Boodschappen

01.01.1992 De Heilige aartsengel Michaël:

Gods Barmhartigheid zal de mensen door de grote waarschuwing doen opschrikken en wijzen op de enige waar­heid, dat zijn barmhartige liefde aan de mens de eeuwige gelukzaligheid wil schenken. Hij is de liefdevolle Vader, die zijn schepselen het eeuwige leven, hun genezing wenst.

De zonde heeft zich op aarde echter oppermachtig ge­maakt, daarom zal God Zichzelf door de grote waarschuwing in de geschiedenis mengen, want Hij wil niet dat het grootste deel van de mensen als buit van satan in de hel stort.

5. Garabandal: Conchita's dagboek 1961-1963 [deel 23]

Hoofdstuk 2

Een vrouw vroeg aan mijn tante, die bij de mensen was: “Heb je de engel gezien?”

Mijn tante antwoordde: “Neen, ik heb hem niet gezien maar als je dit niet gelooft, geloof je niet in God.” De andere vrouwen vroegen dit opdat mijn tante niet al te zeer beïnvloed zou zijn, maar ze bleef geloven.

Allen die ons gezien hadden gingen naar het dorp om iedereen erover te vertellen want ze waren erg onder de indruk. Niemand uit het dorp had ooit iets gelijkaardigs gehoord of gezien.

Toen werd het de tweeëntwintigste.

We gingen op dezelfde manier verder als altijd en, van zodra hij te weten was gekomen wat de mensen gezien en gehoord hadden, zei de priester van Cosio dat hij alles aan de bisschop ging vertellen, maar de mensen zeiden dat hij het eerst moest zien en dat hij in het dorp moest blijven.

Op diezelfde dag, om half negen 's avonds gingen we op dezelfde plaats bidden. De mensen gingen met ons mee, de priester inbegrepen. We baden de rozenkrans en toen we klaar waren verscheen de engel ons.

Vertaling: Twan Vereecken

7. Fatima in Lucia's eigen woorden: "De Oproepen" [aflevering 208]

De oproep tot een leven van totale toewijding aan God

Het was met deze doelstelling in het vooruitzicht dat hij naar het huis van Zaccheus ging en dat van Simon, de farizeeër, dat hij aan de bron bleef wachten op de Samaritaanse vrouw en haar dorpsgenoten, om hen het levende water van de genade te brengen, de vergeving van hun zonden en het licht van de kennis van de Vader. Met deze doelstelling in het vooruitzicht, onttrok Hij zich nooit aan het harde werk, aan de vermoeidheid, de zelfopoffering om zo zijn leven van gebed en boete te versterken. Het uitvoeren van het werk dat de Vader Hem had gegeven was voor hem even belangrijk als het voedsel dat Hij at: “Ik heb voedsel dat jullie niet kennen […] Mijn voedsel is de wil te doen van Hem die Mij gezonden heeft en om zijn werk voltooien.” [Jn 4, 32, 34]. Dit is ook de opdracht die wordt toevertrouwd aan de toegewijde zielen: het ten uitvoer brengen van de wil van God om aldus het werk te voltooien dat Hij hen heeft toevertrouwd, met andere woorden, hun eigen heiliging en de redding van de zielen.

Jezus Christus is ook ons toonbeeld als slachtoffer, geofferd in gehoorzaamheid aan de wil van de Vader voor de verlossing van de wereld.

Wij kunnen deze gehoorzaamheid zien in het gebed dat hij tot Zij Vader richtte in de tuin der Olijven: “Vader, als het mogelijk is, laat deze beker dan aan Mij voorbijgaan! Maar laat het niet gebeuren zoals Ik het wil, maar zoals U het wilt” [Mt 26, 39]. Net zoals bij ons het geval is, was Jezus als mensgeworden God, onderhevig aan het lijden, de vernedering en de dood, maar hij plaatste de gehoorzaamheid aan de wil van Zijn Vader voorop: “niet zoals Ik wil, maar zoals U het wilt.”

Vertaling: Chris De Bodt

8. Antonio Socci: The Fourth Secret of Fatima [aflevering 134]

Hoofdstuk 4: Het vierde geheim van Fatima

satanische verzen?

Moesten de woorden van de Madonna in het Derde Geheim naar canonieke normen een ketterse inhoud gehad hebben, dan zou het duidelijk geweest zijn dat de H. Maagd in Fatima niet verschenen was. Dan zou het juist de plicht geweest zijn van de Kerk openlijk tussenbeide te komen [ter verdediging van het geloof van de mensen]. En men kan er zeker van zijn dat het Heilig Officie, toen geleid door Kardinaal Ottaviani, gekend als de “Carabinieri van de Kerk,” een onverbiddelijk veto zou uitgesproken hebben tegen Fatima en die verschijning zou verworpen hebben.

Er gebeurde echter niets van die aard. Johannes XXII raadpleegde meerdere kardinalen, maar niet de enige kardinaal, die hij zeker had moeten consulteren, namelijk de Patriarch van Lissabon, die door Zuster Lucia aangewezen was als de bewaarder van het Geheim, maar die eerst werd aan de kant geschoven en daarna uitgesloten. Daarom besloot Roncalli dat het Geheim [dat, zoals Paus Johannes-Paulus II zei, “aan alle mensen” gericht was] in stilte zou begraven worden, zonder enige uitleg of beoordeling.  Om de grote verwachting van de bekendmaking in 1960 te vermijden, koos het Vaticaan voor de beschamende weg er een steen naar te werpen zonder zijn hand te tonen.  Het publiceerde inderdaad op 8 februari 1960 een persmededeling langs het agentschap A.N.I. met als titel: “Het is mogelijk dat het Derde Geheim van Fatima nooit zal gepubliceerd worden.” Op basis van anonieme Vaticaanse bronnen stond er letterlijk: “Het is zeer waarschijnlijk dat de brief [sic!] waarin Zuster Lucia de woorden schreef van de Maagd Maria [sic!], gericht tot de drie herders in de Cova da Iria, nooit zal geopend worden”.

Het is amper nodig er de nadruk op te leggen dat het Derde Geheim, waarover we het hebben, het Geheim met de “duistere inspraken” [deze waren allerminst duister, maar explosief], duidelijk niet de tekst is van het visioen, dat in 2000 werd bekend gemaakt, maar eerder [het is duidelijk gezegd] “een brief”, waarin Lucia de woorden neerschreef van de H. Maagd Maria tot de drie herdertjes.” [In de tekst van het visioen vindt men geen woorden van de Madonna].

Het communiqué, dat het Vaticaan deed publiceren,  gaat verder met de reden waarom de Paus besloten had het Geheim niet bekend te maken: “Terwijl de Kerk de verschijningen in Fatima erkent, wil ze de verantwoordelijkheid niet op zich nemen om de waarachtigheid te garanderen van de woorden, die de drie herders beweren van de Heilige Maagd te hebben gehoord”.

Vertaling: Dr. Guy Claes

9. Benoite, de herderin van Notre-Dame du Laus [Aflevering 238]

Hoofdstuk 11. De inval van Savoye [1692]

Terug uit Marseille

"Om zich veilig te voelen," vervolgt Gaillard, "vermeed ze de grote baan en trekt naar een dorp waar O.L.V. vereerd wordt: ze is de naam ervan vergeten [het was Puy-La Réparade]. Op die plek was de verering verdwenen sinds deze van Laus. De pastoor, bij het vernemen dat ze de herderin van Laus was, wilde haar uit zijn parochie weg, scheldt ze uit voor heks, lelijke, walgelijk en roept haar allerlei scheldwoorden toe die ze geduldig aanhoort. Ik ben werkelijk een grote zondares, maar heb niet alle misdaden bedreven waarvan je me beschuldigd. En daar ik iets mag zeggen deel ik je mee dat ik de Hel voor je zie opengaan en je er weldra zult binnentreden als je geen versterving doet.

Ze vertelt hem heel zijn leven vanaf de jaren van verstand, want hij had een vrouw onderhouden en verlaten en hij had er nog een. Ze verduidelijkt hem al de omstandigheden van zijn jeugd- en priesterzonden. Hij wordt rood, verbleekt want hij weet dat alles waar is, begint te wenen en te zuchten, werpt zich op de knieën, smeekt haar God voor hem te bidden en hem een medaille te geven om aan haar te herinneren. Benoîte weigert dit omdat hij haar heks had genoemd, maar daarvoor had ze ongelijk."

Later zal M. Gaillard een persoonlijke herinnering toevoegen om het verhaal te vervolledigen: "Op Pasen 1694 was ik op Laus en ik vroeg aan 4 mannen uit Pertuis of ze de plek kenden waar de herderin uitgescholden werd. Ze zeiden: ‘Op Puy’ en voegden erbij dat dat de pastoor zijn fout had hersteld. Hij had zijn leven gebeterd en was een voorbeeld voor de hele omgeving."

De opmerking van onze aartsdiaken over het verval van de verering in La Réparade door deze van Laus kan de wenkbrauwen doen fronsen. Waarschijnlijk is het deze onwaardige priester die er de schuld van draagt. Toch is de reputatie van de herderin van Laus tot in de streek van Aix opmerkelijk, alsook het gevolg van haar krachtige vermaning.

Vertaling: Broeder Jozef

10. A.C. Emmerich: Het openbaar leven van Jezus [deel 130]

Hoofdstuk 4.2 Van Jezus' vasten tot na de Bruiloft van Kana

Het eigenlijke wonder

Op het spel in de lusthof volgde het bruiloftsmaal. De grote zaal van het feesthuis voor de versierde haardmuur was in een middenruimte en twee zijruimten ingedeeld door twee lage schermen, zodat de aan tafel aanliggende gasten elkander gemakkelijk konden zien. In elke ruimte stond een lange, smalle tafel. Jezus had zijn plaats in de middenruimte aan het hoofd van de tafel. Zijn voeten waren naar de versierde haardplaats gekeerd. Aan deze tafel hadden ook Israël hun plaats, de vader van de bruid, de mannelijke verwanten van Jezus en van de bruid, en ook Lazarus.

Aan de tafelen ter zijde lagen de overige mannelijke bruiloftsgasten en leerlingen aan. De vrouwen zaten in de ruimte achter de vuurplaats, maar konden toch al Jezus’ woorden horen. De bruidegom diende de tafel, maar toch was er ook een spijsmeester met een voorschoot en nog enkele andere tafeldienaars. De bruid met enige dienstmeiden bediende de tafels van de vrouwen.

Toen nu de spijzen opgedragen werden, bracht men ook een gebraden lam, dat vóór Jezus gezet werd. Het had de pootjes kruiswijs gebonden. Toen nu de bruidegom een bakje met de messen ter verdeling tot Jezus bracht, zegde Jezus tot hem, doch voor hem alleen hoorbaar, dat hij zich het knapenfeest moest herinneren. Het had plaats gehad in zijn twaalfde jaar na een paasfeest. Op dat familiefeest had Hij onder de maaltijd een parabel van een bruiloft verteld en had hem ook voorspeld dat Hij zijn bruiloft zou komen medevieren. Deze voorspelling ging nu heden in vervulling. Dit stemde de bruidegom zeer ernstig, want dit voorval was hij vergeten.

Jezus was onder de maaltijd, zoals gedurende de hele bruiloft, zeer opgewekt en nochtans steeds bedacht op onderricht. Aan alle handelingen van de maaltijd verbond Hij een zinnebeeldige betekenis. Hij maakte ook gewag van de blijde feeststemming die bij zulke gelegenheid mocht heersen. De boog moet niet altijd gespannen zijn en een akker moet door de regen verkwikt worden. Hij maakte nog andere vergelijkingen met dezelfde strekking.

11. Jezus' tijdgenoten [aflevering 442]

Keizer Nero

7. De Domus Aurea

Na een tijdje begint Nero weer met de opbouw van de stad. Met veel pracht en praal worden er nieuwe tempels en villa's gebouwd. Ook komt de roddel over een groot paleis voor de keizer uit. Hij laat een reusachtig paleis bouwen, de Domus Aurea (gouden huis). Dit is het grootste en duurste paleis uit de oudheid. De bouw ervan heeft de keizer een vermogen gekost. Dat kwam door de omvang: het besloeg een deel van de Palatijn en bijna de gehele Coelius en Esquilijn [ongeveer 25 maal de omvang van het Colosseum], maar ook door de prachtige versieringen. De paleismuren waren met goud en parelmoer bekleed, zalen hadden plafonds waaruit bloemen en geurstoffen neerdaalden, de eetzaal draaide rond en de baden hadden zowel zwavelhoudend water als zeewater. In de vestibule stond een reusachtig beeld van Nero zelf. Toen het paleis klaar was zei Nero dat hij eindelijk een menswaardige woning had gekregen.

Vertaling: Broeder Jozef

12. Profetiën: H. Robertus Ballarminus [1621]

Profetie 5

En het zal gemakelijk worden erkend dat het waar is en niet tot de kinderlijke fantasie behoort, maar het meest ware feit is dat Enoch en Elias persoonlijk zullen terugkeren, net zoals het zal worden gezien dat het tegengestelde feit [dat ze niet persoonlijk zullen terugkeren] ofwel absoluut ketters is, ofwel een ernstige dwaling die dicht aanleunt tegen het ketterse.

Vertaling: Chris De Bodt


04-10-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4 oktober 2012
4 oktober 2012

1. Medjugorje: interview van Jelena en Mariana Vasilj [de waarnemers van stemmen] door Janice T. Connell [deel 36]

Als God het gras van het veld in zo ’n pracht en praal kan kleden, dat vandaag bloeit en dat morgen in het vuur wordt geworpen,
zal Hij dan niet meer voor U doen, O zwakken in geloof!


Tekenen en kastijdingen

Janice: Jelena, wat doet u tijdens de ontmoetingen met uw gebedsgroep?
Jelena: We zingen psalmen, we bidden. Marijana [Jelena’s vriendin] en ik hebben dikwijls locuties, die we met de groep delen.

Janice: Wat is het verschil tussen deze inwendige locuties die u hoort en profetieën?
Jelena: Ik ontvang deze locuties omdat Jezus de gebedsgroepen gidst door deze locuties. Ik ben enkel een boodschapper.

Janice: Hoe doet de Gezegende Moeder hieraan mee?
Jelena: Waar Jezus ook is, daar is Zijn moeder ook. Ze is onze moeder, de moeder van ons eeuwig leven. Ze leert ons deze dingen die wij nodig hebben om op Jezus te gelijken.

Vertaling: Henk

2. Interview van Vr. Janko Bubalo met Vicka Ivankovic [1983] [deel 22]

Hoe de verschijningen zijn begonnen

Donderdag 25 juni
: de tweede dag

Vr. Janko: Hebben jullie haar iets gevraagd?
Vicka: Ik niet. Ivanka wel. Zij heeft haar gevraagd om berichten over haar moeder, gestorven in het ziekenhuis, kort daarvoor. En Onze Lieve Vrouw heeft haar geantwoord: "Jouw mama maakt het goed, ze is bij mij."

Vr. Janko: Hebben jullie de vraag van Ivanka gehoord?
Vicka: Jazeker!

Vr. Janko: En hebben jullie ook het antwoord van Onze Lieve Vrouw gehoord?
Vicka: Ja, behalve Marija en Jakov.

Verzorgd door Veerle De Caluwé

3. Immaculée Ilibagiza: The boy who met Jesus [deel 22]

Vragen van Segatashya aan Jezus

Jezus: "Kind, ik zie dat u lacht en gelukkig bent. Maar bedoelt u dat ik voor niets ben gestorven?"

Ik zei: "Neen Heer, vergeef mij. Soms voel ik mij ergens anders, als ik bij u ben. Ik weet dat u gestorven bent voor onze zonden, om ons te redden, omdat u van ons houdt. Dank u voor uw liefde en voor alle antwoorden die u mij hebt gegeven. Ik zal uw lof prijzen en uw boodschappen met vreugde in mijn hart over de hele wereld verspreiden."

En andere keer vroeg ik aan Jezus: "God weet alles, het verleden en de toekomst. Heeft God sommige mensen geschapen om naar de hemel te gaan en anderen om naar de hel te gaan?"

Jezus antwoordde: "God beveelt de mensen niet om naar de hel te gaan. De mensen kiezen om naar de hel of de hemel te gaan, omdat Hij ieder van u een vrije wil gaf. Ieder wordt de wil gegeven om te kiezen voor wie ze zelf willen."

Vertaling: Chris De Bodt

4. Zr. Agnes: De Grote Waarschuwing [deel 22]

Boodschappen

15.01.1992 De Heilige aartsengel Michaël

De zonde grijpt op de hele wereld om zich heen en maakt het geweten van de mens onontvankelijk. De verlokkingen van satan en van de wereld hebben de goddelijke stem in zijn binnenste stom gemaakt, zodat hij de zonde vrij en ongebreideld bedrijft.

De ware Mariaverering begint bij de verheerlijking van de Allerheiligste Drievuldigheid en eindigt er ook mee.

Want Maria is en blijft steeds de nederige Maagd des Heren, de lieve Dochter van God de Vader, de Moeder van Gods Zoon, en de Bruid van de Heilige Geest.

God wil dat de mensen Hem zouden benaderen door Maria, want zij is de Moeder van de Heilige Kerk, die zich door Maria zal vernieuwen, om de reine en onbevlekte bruid van Christus te worden.

6. Garabandal: Conchita's dagboek 1961-1963 [deel 22]

Hoofdstuk 2

Toen ze zagen dat we samen gingen, voegden andere mensen zich bij ons en, bij de "Calleja" aangekomen, begonnen we de rozenkrans te bidden. We beëindigden hem en de engel was niet gekomen. De mensen lachten hard en zeiden: "Bid nu een Statie"

Dat deden we en tegen het einde verscheen de engel ons... Dat was op een vrijdag [17].

We vroegen hem wie hij was en waarom hij gekomen was. Maar hij antwoordde ons niet. Toen de verschijning eindigde, waren de mensen zeer zenuwachtig en riepen ze uit: "O, kinderen, als jullie de engel weer zien, zeg hem dan ons te vergeven omdat we niet geloofd hebben! En sommige mensen begonnen te wenen. Een vrouw, genaamd Clementina, wou alle mensen uit het dorp roepen en ze begon dat te doen toen de engel verdween.

Voetnoot

[17] Dat lijkt een vergissing te zijn van Conchita's kant. In werkelijkheid gebeurde dit op een woensdag; de originele tekst heeft een bijlage waaruit blijkt dat het meisje enige twijfel had toen ze de dag schreef.

Vertaling: Twan Vereecken

7. Fatima in Lucia's eigen woorden: "De Oproepen" [aflevering 207]

De oproep tot een leven van totale toewijding aan God

Er bestaan, op welke wijze ook, persoonlijke rechten die de belofte niet uitsluiten en die we allen verplicht zijn om de eerbiedigen, de meerderen inbegrepen. Zo mag de laatste de authoriteit niet misbruiken die God hem heeft toevertrouwd en als ze hieraan weigeren gevolg te geven, dan zullen ze worden verantwoordelijk gesteld voor de verwarring die dit teweegbrengt bij hun ondergeschikten, alsmede voor hun falen om vooruitgang te kunnen maken. Zo mogen ze niet meer verplichtingen opleggen dan deze die voorzien zijn in de regels, in het bijzonder als zo’n verplichtingen wijzen op een soort gebrek aan vertrouwen of een vorm van parasitisme, door aan anderen, zoals Jezus Christus ons in het Evangelie zegt, zware lasten op te leggen die ze zelf niet willen dragen. Ook mogen zij geen dwang opleggen om zo hun onderdanen te verplichten of te onderwerpen, alsof ze gevangenen binnen hun eigen omgeving zijn: met dit bereikt men niets en het maakt de toestand enkel maar erger. De Heilige apostel Paulus bemerkte dit gevaar en, na de kinderen ertoe te hebben aangezet om hun ouders te gehoorzamen, vraagt hij ook aan de ouders om hun kinderen niet in het harnas te jagen: "Kinderen, gehoorzaam je ouders in alles, want dat is de wil van de Heer. Vaders, vit niet op uw kinderen, want dat maakt ze moedeloos." [Col 3, 20-21]

Jezus Christus is ons toonbeeld van gehoorzaamheid als een jonge werkman, die samen met Zijn Vader als timmerman werkt in een eenvoudige werkplaats in het kleine Nazareth. Zijn handelden bestellingen af voor hun klanten. Bij dit alles bleef hij nederig, bescheiden, vriendelijk en behulpzaam tegenover iedereen. Hij onderwierp zichzelf aan de lasten van het zware werk en de ongemakken van een armoedig huis, om zo de wil te volbrengen van de Vader.

Vandaar dat Hij terecht mag zeggen: "Hij die mij gezonden heeft is bij mij. Hij heeft me niet alleen gelaten, omdat ik altijd doe wat hij wil." [Joh 8: 29] Ook wij achten ons bekwaam om tot Christus te mogen zeggen: "U bent altijd bij mij omdat ik doe wat U behaagt." Het eerste doel van onze volledige toewijding tot de Heer is deze: het doen van Gods wil, het behagen van God en het leiden van een leven in een innerlijke vereniging met God, een vereniging van genegenheid, liefde, verlangen, een vereniging van daden die worden verricht met geloof. In Jezus Christus hebben we eveneens het voorbeeld van de gehoorzaamheid van de volgeling. Toen de door Zijn Vader voorbestemde tijd aankwam, verrichte Hij alles, zoals altijd, volgens de wil van Zijn Vader, liet Hij alles achter en ging Hij op zoek naar zielen om hen het woord van God te brengen en hen te leiden op het pad van de redding.

Vertaling: Chris De Bodt

8. Antonio Socci: The Fourth Secret of Fatima [aflevering 133]

Hoofdstuk 4: Het vierde geheim van Fatima

satanische verzen?

Er is nooit een duidelijke verklaring geweest voor de houding van Johannes XXIII, die het Derde Geheim had moeten bekend maken in 1960 [zoals de Madonna het wou] en dit evenwel niet deed. [101] Nu echter lekt het oordeel van Johannes XXIII uit. Men kan het exact uitgelegd terugvinden in de recente verklaringen van zijn secretaris en medewerker Monsignor Capovilla tegenover Marco Tossati, die het moment van de opening [en de sluiting] van het Derde Geheim beschrijft als volgt:

[Johannes XXIII] na met iedereen gesproken te hebben [de medewerkers, die hij geconsulteerd had] zei me : "Schrijf". En ik schreef wat hij dicteerde : "De Heilige Vader heeft uit de hand van Monsignor Philippe dit schrijven ontvangen. Er werd besloten om het vrijdag te lezen met zijn biechtvader. Omdat het om duistere uitdrukkingen gaat, heeft hij Monsignor Tavares ontboden, die ze vertaalde. Hij liet zijn naaste medewerkers toe ze te zien. Uiteindelijk werd het besluit genomen de omslag terug te sluiten met deze zin : "Ik oordeel niet". Stilte tegenover iets dat al dan niet een manifestatie kon zijn van het goddelijke.

Zo bleek het dan te zijn voor Monsignor Capovilla, die de woorden aanhaalt van de Paus, die hij zelf minutieus genoteerd had in notulen [ik schreef wat hij dicteerde], terwijl tot nu toe alleen bekend was wat hij op de omslag geschreven had : "Ik oordeel niet". In de notulen vinden we dus zeker dit uiterst zwaarwichtig getuigenis. Bij zijn getuigenis tijdens het zaligverklaringsproces van Roncalli, zei dezelfde Capovilla : De Paus legde het zwijgen op om twee redenen:
  • Voor hem ging het niet echt volledig om "echt bovennatuurlijke zaken."
  • hij waagde zich niet aan een onmiddellijke interpretatie, te midden het complexe "Fenomeen van Fatima", en, enkele luttele bijzonderheden buiten beschouwing gelaten, wilde hij ze overlaten aan de te voorziene ontwikkeling van de authentieke godsdienstige vroomheid.
Waren deze "luttele bijzonderheden" maar niet het hart geweest zijn van de boodschap van de Madonna! Uit deze twee punten is het duidelijk af te leiden dat Johannes XXIII niet wenste te geloven dat de Madonna werkelijk deze woorden had uitgesproken. Hij wilde echter niet de verantwoordelijk op zich nemen om dit ook openlijk te zeggen, omdat Fatima een feit was dat door de Kerk en door het geloof van de mensen erkend was. Hij wilde het ook niet openlijk zeggen omdat het duidelijk zou geweest zijn dat de woorden van de Madonna niet in tegenstrijd waren met het Katholiek orthodoxe geloof, maar enkel in tegenstelling met zijn persoonlijke overtuiging en sommige van zijn beslissingen.

Vertaling: Dr. Guy Claes

9. Benoite, de herderin van Notre-Dame du Laus [Aflevering 237]

Hoofdstuk 11. De inval van Savoye [1692]

Terug uit Marseille

Het zou rond 20 september zijn dat onze vrienden beslissen om terug naar Laus te gaan. Ze vertrokken zo stil mogelijk om naar het landhuis van een inwoner uit Embrun te gaan, M. Jouvène, een lakenhandelaar in Marseille en die al voorkwam in de episode met de zeeschuimers. ‘M. Hermitte vertrekt met Benoîte zonder iets te zeggen en gaan naar het landhuis van M. Jouvène’. Gaillard zegt hier niets over de twee andere gezellen Magnin en Aubin van wie de schuilplaats onbekend blijft. ’s Anderendaags in de morgen vertrekken Hermitte en Benoîte samen naar Aix, en dan vervolgt Hermitte zijn reis te paard naar Pertuis om op Laus de koffers die er waren neergezet na te gaan en het vervolg van de reis voor te bereiden.

Gaillard deelt ons enkele vreemde episodes van de voetreis van Benoîte van Aix naar Pertuis mee. De herderin nam aan het kruispunt van Entremont de oude weg, korter en minder druk en die Rognes en Cadenet vermeed en die bij het gehucht La Garde bij Puy-La Réparade met een bootje de Durance overstak. Bij het uitkomen van Aix werd Benoîte lastig gevallen door opdringerige bewonderaars en ze trok zich terug in een wijngaard om langs een binnenweg de baan naar Pertuis te vervoegen. De eigenaar, die dacht dat ze zijn druiven kwam pikken, zat haar achterna met stenen, hoewel ze hem haar bedoeling heeft uitgelegd. Op twee kilometer van Aix wordt ze door een koets ingehaald ‘waaruit twee prinsessen stappen die haar wilden zien en spreken en die in galop naar haar zochten: ze vervolgt haar weg na hen voldoening gegeven te hebben’. Dit stiekem vertrek uit Aix wordt verklaard door een opmerking van Gaillard die noteert: ‘Dat ze met gevangenis bedreigd werd’, waarschijnlijk vanwege de volkstoeloop die haar aanwezigheid veroorzaakte.

Vertaling: Broeder Jozef

10. A.C. Emmerich: Het openbaar leven van Jezus [deel 129]

Hoofdstuk 4.2 Van Jezus' vasten tot na de Bruiloft van Kana

Trouwdag

De door het bruidspaar gelote en genuttigde vrucht had betrekking op de kuisheid, en de gedaante die zich uit hen verwijderde, was de vleselijke onreine begeerte. Ik weet niet of de door mij geziene gedaante ook door andere begenadigden in een gelijke helderziende toestand ooit zo gezien werd. Ik weet evenmin of dit het reële was van een zinnelijke geest, vooral uit de bruid, of enkel maar een voorstel­ling in lichamelijke vorm om mij te tonen wat er geestelijkerwijze in haar ziel gebeurde.

Toen de bruid in onmacht viel, nam men haar verscheidene hinderlijke stukken van haar feestgewaad af en ook verscheidene ringen van haar vingeren, want er staken er veel op. Onder meer trok men haar een gouden trechtervormig kapje van haar middelvinger, dat er als een vingerhoed op zat. Voorts ontdeed men haar van kettingen en sierspelden, die zij op de borst droeg, en van de armbanden om haar te verlichten. Zij behield van haar kleinodiën niets op zich dan de trouwring op haar linkerringvinger, die de H. Maagd haar geschonken had, en een gouden juweel dat aan haar hals hing en bijna de vorm van een gespannen boog had. In het grote vlak van dit hangjuweel was een bruin stukje van een zekere materie ingezet, gelijkend op die in de trouwring van Maria en Jozef, en daarop was een liggende figuur afgebeeld, die vóór zich een bloemknop hield en beschouwde.

11. Jezus' tijdgenoten [aflevering 441]

Keizer Nero

De grote brand van Rome volgens Tacticus

Christenvervolging

Onder de regering van Tiberius werd Christus door de landvoogd Pontius Pilatus ter dood gebracht. Hoewel dit geloof onderdrukt werd, stak het toch weer de kop op. Dit was niet alleen het geval in Judea, de bakermat van het Christendom, maar ook in Rome. Na de dood van Christus begonnen zijn volgelingen met het verspreiden van zijn leer.

Eerst werden degenen die voor dit geloof uitkwamen gevangen genomen. Daarna werden de mensen die op aanwijzingen werden beschuldigd, niet zozeer voor stichten van de brand, maar wel voor algemene mensenhaat, gedood. Bij hun dood werden ze bespot en bekleed met huiden van wilde dieren. Daarnaast werden ze ook vaak door wilde honden verscheurd, aan het kruis genageld of verbrand. Nero stelde zijn eigen tuinen ter beschikking voor deze schouwspelen en bood circusspelen aan. Vaak was Nero hierbij uitgedost als wagenmenner en mengde hij zich onder het volk, waarbij hij soms ook daadwerkelijk op een wagen rondreed door de stad. De lijken worden als feestverlichting met pek besmeurd, opgehangen en aangestoken. Dit gaat voor de Romeinen te ver. Ook omdat ze niet geloven dat de christenen de brand hebben aangestoken. Uiteindelijk wordt Nero gezien als een van de eerste christenvervolgers. In de teksten waarin Tacitus de christenvervolging van Nero omschrijft wordt duidelijk dat Tacitus het niet opneemt voor de christenen. Hij vindt de christenvervolging juist terecht wat kwam door het bijgeloof waar al hun slechte daden uit voortkwamen. Het punt is alleen dat Tacitus Nero beschuldigt op het feit dat hij de christenen aanvalt terwijl dit ten onrechte is. Tacitus vindt dat Nero schuldig is aan de brand en niet de christenen.

Na de dood van Nero, die tevens schuldig was aan de dood van apostel Paulus en Petrus, hielden de vervolgingen op en er volgden ongeveer 30 jaar van relatieve rust voor de christenen. De christenen worden in grote getale opgepakt en in de arena voor de zwaardvechters en leeuwen gegooid.

Vertaling: Broeder Jozef

12. Profetiën: H. Robertus Ballarminus [1621]

Profetie 4

De derde vertoning is de komst van Enoch en Elias, die nu zelfs leven en zullen leven als tegenstanders van de antichrist tot behoud van het geloof in Christus van de verkozenen en op het einde de Joden zullen bekeren en het is zeker dat dit op op heden nog niet in vervulling is gegaan.

Vertaling: Chris De Bodt


03-10-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3 oktober 2012
3 oktober 2012

1. Medjugorje: Duidt het ontbreken van één woord in Maria's boodschap van gisteren op het naderen van Haar geheimen?


Zoals in al Haar verschijningen liggen onthullingen dikwijls vervat in dingen die vaak onopgemerkt blijven. Maria maakt de grootste dingen bekend op de wijze waarop de Heer te werk gaat: "gebruik uw oren om te luisteren en uw ogen om te zien."

In de boodschap van gisteren ontbreekt één woord dat tot op heden nooit ontbrak, meer bepaald het woordje "nog."

Maria's boodschap van gisteren, 2 oktober 2012, luidt als volgt: "Lieve kinderen, Ik roep u en kom onder u omdat Ik u nodig heb. Ik heb apostelen nodig met een zuiver hart. Ik bid en u zou ook moeten bidden, opdat de Heilige Geest u hiertoe in staat zou stellen en u zou leiden, dat Hij u zou mogen verlichten en u zou vullen met liefde en nederigheid. Bid dat Hij u mag vullen met genade en barmhartigheid. Enkel dan zult u Mij begrijpen, Mijn kinderen. Enkel dan zult u Mijn pijn begrijpen omwille van hen die er niet toe gekomen zijn om de liefde van God te kennen. Dan zult u in staat zijn om Mij te helpen. U zult Mijn lichtdragers zijn van Gods liefde. U zult de weg verlichten voor hen die ogen hebben gekregen maar niet willen zien. Ik wens voor al Mijn kinderen om Mijn Zoon te zien. Ik verlang voor al Mijn kinderen om Zijn Koninkrijk te ervaren. Opnieuw roep Ik u op en smeek Ik u om te bidden voor hen die Mijn Zoon heeft geroepen. Dank u."

Hierbij verwijs ik naar de zin die onderstreept is: tot op heden heeft onze Hemelse Moeder het altijd gehad over hen die er nog niet toe gekomen zijn om de liefde van God te kennen.

Het oordeel ligt bij de lezer zelf. Ik kan enkel de lezer maar wijzen op het zeer sublieme verschil ten overstaan van al Haar vorige boodschappen.


Eveneens ongezien tot op heden: nooit heeft de opname nog dezelfde dag op het internet gestaan

Tot slot nog dit: ook de donderslag die u tijdens de opname hoort is geen toeval. Voor de mensen die in de verschijningen van Medjugorje geloven, is er geen uitleg nodig. Zo werkt het nu eenmaal.

Chris De Bodt

2. Medjugorje: interview van Jelena en Mariana Vasilj [de waarnemers van stemmen] door Janice T. Connell [deel 35]

Als God het gras van het veld in zo ’n pracht en praal kan kleden, dat vandaag bloeit en dat morgen in het vuur wordt geworpen,
zal Hij dan niet meer voor U doen, O zwakken in geloof!


Tekenen en kastijdingen

Janice: Jelena, weet u waarom de Gezegende Moeder hier naar Medjugorje gekomen is?
Jelena: Ze is hier als de moeder van alle mensen op aarde. Ze zegt:"Vrede zal niet regeren in de wereld tenzij de mensen Jezus aanvaarden, tenzij ze leven volgens Zijn woorden, het evangelie." Ze zegt:" Lieve kinderen, dit is de reden voor mijn aanwezigheid tussen u gedurende deze lange periode, om u te leiden naar het pad van Jezus. Ik wil dat u gered wordt, en dat door u de ganse wereld wordt gered."

Janice: Veel mensen leven nu zonder geloof. Sommigen willen zelfs Jezus’ woorden niet horen, maar ze willen wel vrede en voldoening.
Jelena: Het gebed en het vasten zijn de enige weg naar de vrede.

Janice: Jelena, elk schepsel eert God. Alleen de mensen tussen Zijn schepselen hebben de vrijheid om voor God te kiezen of hem te ontkennen. Spreekt Onze Lieve Vrouw hierover?
Jelena: Ja. De enige manier om God in de wereld te erkennen is door het hart. Een hart gevuld met liefde erkent God in alles. Het is daarom dat de Gezegende Moeder ons vraagt om te bidden, te vasten en boete te doen. Op die manier kunnen we God kennen. Als we God kennen dan hebben we het leven en zijn we met zijn allen één met alle leven.

Vertaling: Henk

3. Interview van Vr. Janko Bubalo met Vicka Ivankovic [1983] [deel 21]

Hoe de verschijningen zijn begonnen

Donderdag 25 juni: de tweede dag

Vr. Janko: Je hebt me verteld dat de kleine Jakov gevallen is.
Vicka: Ja, ja. Hij was zo opgewonden, dat hij in de doornstruiken is gevallen. Ik dacht, "O Jakov, mijn jongen! Je zult er niet levend uit komen!"Maar hij kwam er wel uit, en vlug! Daarna bleef hij maar steeds herhalen "Wel, nu ik eenmaal Onze Lieve Vrouw heb gezien, zal ik het niet erg vinden om dood te gaan!"Stel je voor: hij vertoonde geen spoor van schrammen door die val in de doornstruiken! Onze Lieve Vrouw heeft hem beschermd...

Vr. Janko: Hoe was Onze Lieve Vrouw op die dag?
Vicka: Zij was geweldig mooi! Glimlachend, vrolijk... Er bestaan geen woorden voor om haar te beschrijven!

Vr. Janko: En op die dag, heeft zij toen tegen jullie gesproken?
Vicka: Ja, Zij heeft met ons gebeden.

Verzorgd door Veerle De Caluwé

4. Immaculée Ilibagiza: The boy who met Jesus [deel 21]

Vragen van Segatashya aan Jezus

Jezus zei: "Kind, denkt u werkelijk dat, indien ik al mijn macht en waarheid zou geven, u deze op de correcte manier zou gebruiken."

Ik zei: "Vermoedelijk niet, maar ik vraag het enkel omdat, als ik blijf doen wat u vraagt en rond ga prediken over het einde van de wereld, iemand mij zou kunnen vermoorden, alleen om mij het zwijgen op te leggen. En dan zijn al deze boodschappen die u mij gaf waardeloos, omdat ik zou sterven, zoals u bent gestorven."

Jezus vroeg: "Bent u bereid om te sterven voor de mensheid?"

Ik antwoordde: "Wie stierf voor niets?"

Vertaling: Chris De Bodt

5. Zr. Agnes: De Grote Waarschuwing [deel 21]

Boodschappen

10.01.1992 De Maagd Maria

Mijn lieve kinderen, Gods grote barmhartigheid betoont zich in het feit dat Hij door de grote waarschuwing de hele mensheid wakker wil schudden.

God wil de mens de werkelijkheid demonstreren.

Daarin zal voor jullie het wonder van de barmhartige God bestaan. Van degenen die deze waarschuwing zullen overleven, zullen velen deze tijd van verschrikking, waarin ze Gods bestaan erkenden, jammer genoeg spoedig vergeten.

satan zal gedurende de tijd van de waarschuwing hulpeloos zijn, daarna zal hij jullie echter des te sterker aanvallen en bekoren.

De oneindige barmhartige God zal na de waarschuwing aan de ganse mensheid nog een teken geven, en dat zal het "grote wonder" zijn.

Het grote wonder zal de oneindige barmhartige God als een laatste mogelijkheid tot bekering aan de mens aanbieden, en Hij wil dat de mens Hem als zijn God, als de enige Heer, hoogacht en erkent.

God wil niet straffen. Als de mensheid zich echter noch door de waarschuwing, noch door het wonder wil bekeren, dan voelt de rechtvaardige God zich als gedwongen de grote straf toe te laten. Dat zal echter een vreselijke en schrikwekkende tijd zijn!

6. Garabandal: Conchita's dagboek 1961-1963 [deel 21]

Hoofdstuk 2

De dorpspriester waarschuwde ons dat we het hem dadelijk moesten vertellen als we weer iets zouden zien, maar die priester woont in een dorp, Cosio, dat zeven kilometer van ons dorp vandaan ligt. Onze ouders wilden ons geen toelating geven alleen naar Cosio te gaan nadat we hen verteld hadden dat we de priester wilden spreken. Al die dagen was er niemand in de "Calleja" dan wij: de engel, Loli, Mari Cruz, Jacinta en ik.

Toen werd het de eenentwintigste.

Het was een gewone dag geweest. De mensen geloofden al een beetje meer.

's Avonds, nadat we gedaan hadden wat we moesten doen, vroegen we onze ouders toelating om naar dezelfde plaats te gaan waar de engel aan ons verschenen was. Maar, onderweg naar de "Calleja", toen we zagen dat de mensen ons niet geloofden, zeiden we tot een vrouw, Clementina González, dat, als ze met ons wou meekomen... Maar alleen wilde ze niet meekomen omdat ze haar twijfels had en ze riep een andere vrouw, Concesa genaamd.

Vertaling: Twan Vereecken

7. Fatima in Lucia's eigen woorden: "De Oproepen" [aflevering 206]

De oproep tot een leven van totale toewijding aan God

Toen Jezus twaalf jaar oud was, maakte hij met zijn ouders de gebruikelijke pelgrimstocht naar de Tempel van Jeruzalem voor het Peschafeest. Na afloop van het feest vertrokken ze naar huis, maar Jezus bleef in Jeruzalem achter zonder dat zijn ouders het wisten. In de veronderstelling dat hij zich bij het reisgezelschap bevond, reisden ze een hele dag voordat ze hem overal onder hun verwanten en bekenden begonnen te zoeken. Toen ze hem niet vonden, keerden ze terug naar Jeruzalem om hem daar te zoeken. Na drie dagen vonden ze hem in de tempel, waar hij tussen de leraren zat, terwijl hij naar hen luisterde en hun vragen stelde. Allen die hem hoorden stonden versteld van zijn inzicht en zijn antwoorden. Sint Lucas vertelt verder: Toen zijn ouders hem zagen, waren ze ontzet, en zijn moeder zei tegen hem: "Kind, wat heb je ons aangedaan? Je vader en ik hebben met angst in het hart naar je gezocht." Maar hij zei tegen hen: "Waarom hebt u naar me gezocht? Wist u niet dat ik in het huis van mijn Vader moest zijn?" Maar ze begrepen niet wat hij tegen hen zei. Hij reisde met hen terug naar Nazaret en was hun voortaan gehoorzaam. Zijn moeder sloot alles wat er met hem gebeurd was in haar hart. [Lc 2: 41-51]. Hij gehoorzaamde hen die door God, Zijn Vader, als Zijn ouders aangesteld waren. In het Evangelie van de Heilige Johannes zegt Hij: "...want ik ben niet uit de hemel neergedaald om te doen wat ik wil, maar om te doen wat hij wil die mij gezonden heeft." [Jn 6, 38]. Dit soort van gehoorzaamheid, vereist van toegewijde en verkozen zielen, hebben kennis van het feit dat ze uitgekozenen zijn, door aan God een belofte te doen of een eed af te leggen, waarbij zij beloven om Hem te volgen.

Er bestaat geen enkele rechtvaardiging om aan de nemen dat de huidige mentaliteit in een excuus voorziet dat ons vrijstelt van de verplichting die we op onszelf hebben genomen om te gehoorzamen. Gehoorzaamheid mag niet aanzien worden als een grap of een last. De godsdienstige gehoorzaamheid is gebaseerd op de vrije wil, de wil van de persoon die een belofte of eed heeft afgelegd en zich daarbij gewillig onderwerpt aan Gods wil. Dergelijke gehoorzaamheid is een vrije uitdrukking of een keuze: de persoon kiest God als gids en opteert om door Hem te worden geleid. Ook kan de gehoorzaamheid niet worden afgezwakt. Integendeel, het is een waarde die hen, die niet de edelmoedigheid ervoor bezitten, om dit te bereiken.

Vertaling: Chris De Bodt

8. Antonio Socci: The Fourth Secret of Fatima [aflevering 132]

Hoofdstuk 4: Het vierde geheim van Fatima

satanische verzen?

In het bijzonder hebben we te doen met één of twee zinnen, door Johannes XXIII verworpen als "duistere uitdrukkingen". Het was een handige manier om niet te zeggen dat de woorden van de Madonna voor hem onaangenaam waren, dat ze hem verveelden, hem misschien zelfs angst aanjoegen. Ze verstoorden zijn heerlijk soort van zalig en progressief optimisme. Hij wimpelde ze bijgevolg af. Hij verborg ze en belette zo de ganse Kerk en gans de mensheid om de bezorgde waarschuwingen te horen van Gods Moeder, die in Fatima verscheen, en zo rekening te houden met de kern van de boodschap van Fatima.

Die woorden van de Heilige Maagd in het Derde Geheim waren zo ernstig dat de Paus, hoewel hij ze ontkende en voorgoed begroef, er van uit ging dat ze niet van de Madonna kwamen, maar "fantasieën" konden zijn van Zuster Lucia, die van dan af, op bevel van het Vaticaan, begon met in feite "sprakeloos" en onbereikbaar te zijn.100 Zo, in diezelfde dagen, waarin Paus Roncalli het Concilie aankondigde (menend dat hijzelf de Kerk zou hervormen), bestempelde hij het Derde Geheim als een "niet volledig bovennatuurlijke" boodschap, misschien omdat ze hem er voor waarschuwde om op zijn hoede te zijn om de Kerk in die richting te sturen.

Dit was recent nieuws, waar niemand van op de hoogte bleek, en ook verwarrend nieuws, omdat Paus Roncalli de moed niet had zelf zulk een plechtig en openbaar oordeel te vellen, dat zijn gezag engageerde, aangezien dit een zware verantwoordelijkheid meebracht omdat het gans Fatima zou vernielen. Hij liet dus zijn mening, die hij uiterst confidentieel hield, als een steen wegen op zijn opvolgers, die zich geconfronteerd zagen met een kolossale moeilijkheid.

Vertaling: Dr. Guy Claes

9. Benoite, de herderin van Notre-Dame du Laus [Aflevering 236]

Hoofdstuk 11. De inval van Savoye [1692]

Het klokje

Tijdens haar rust bij M. de Rémusat dacht onze herderin vaak aan Laus, en de Engel hield haar op de hoogte van de vernielingen door de vijand aangebracht.

Met de verzekering dat de schade hersteld zal worden dankzij de vrijgevigheid van de inwoners van Théus die gratis het grootste gedeelte van het nodige gebint voor de restauratie zouden leveren, wat ook gebeurde. Ze ontving er ook bezoekers, zoals M. Rigot, advocaat die haar geld wou geven om Laus te restaureren. Daar ze gehoord had dat de klok uit de kapel geplunderd werd raadde Benoîte hem aan er een nieuwe te kopen met het geld dat hij aanbood. Deze M. Rigord (en niet Rigot zoals Gaillard schrijft) was procureur des Konings en baljuwrechter van Marseille, neef van Louis Vin die schoonboer was van M. de Rémusat. We zijn hem dus de klok verschuldigd, van zuster Benoîte genoemd, die nog altijd in het torentje boven de sacristie van Laus hangt. Een verwante van die familie, Pompée Rigord, geboren te Pernes in Vaucluse zal overste van Laus zijn kort voor de dood van Benoîte. Hij zal deel uitmaken van de eerste groep priesters van Sainte-Garde die de bedevaart weer deden opleven in 1712.

Gaillard meldt ons ook twee of drie waarschuwingen van de herderin aan dames uit Marseille: die vrouw die aan vallende ziekte leed en periodes van totale blindheid had en aan wie Benoîte de oorzaak van haar kwaal openbaart en terugbrengt naar een normale godsvrucht zodat ze helemaal geneest. Deze genezing maakte indruk op haar verwanten, jezuïeten die tot dan twijfelden aan de charismatische gaven van de herderin. Een andere goede dame werd door Benoîte bedreigd met zware goddelijke straffen omdat ze haar meid overmatig deed werken ‘zonder haar toe te staan God te bidden.’

Vertaling: Broeder Jozef

10. A.C. Emmerich: Het openbaar leven van Jezus [deel 128]

Hoofdstuk 4.2 Van Jezus' vasten tot na de Bruiloft van Kana

Trouwdag

Aan deze loten waren ook zekere boetewerken verbonden. Zo herinner ik mij dat bruidegom en bruid iets wat ik vergeten ben [gebedsrollen?] uit de synagoge moesten halen en bepaalde gebeden doen. Het door Natanael Chased gewonnen kruid was een busseltje patiëntiekruid [ampfer, zurkel,zuring].

De vrucht van de bruidegom heb ik ook wel elders gezien, maar nu ik er van spreek, zie ik meteen aanstonds ook de bloem en vermeng ik beide in het spreken. De wonderbare kracht en werking van die vrucht bleek, toen de bruidegom er een deel van gestuurd had aan de bruid, en vooral, nadat zij er beiden van gegeten hadden.

Ook in andere leerlingen die loten gewonnen en er van gegeten hadden, ontwaakten hun karakteristieke hartstochten, boden een korte tijd weerstand en weken dan van hen of in de strijd tegen die driften ontvingen zij een doeltreffende kracht.

Er bestaat een zeker bovennatuurlijk geheim in alle vruchten en kruiden of planten, dat sedert de val van de mens en van de natuur met hem, een natuurlijk geheim geworden is. Ze hebben in hun betekenis, in hun vorm, in hun smaak en werking nog slechts enige zwakke sporen van hun vroeger oorspronkelijke kracht en inhoud be­houden. In droomvisioenen verschijnen mij op de hemelse tafelen deze vruchten altijd met de betekenis die ze hadden voor de val, maar nochtans niet zonder enige onduidelijkheid. Alles wordt nu immers door ons verzwakt verstand en door het gebrekkige, banale gebruik dat wij er van maken, te verward waargenomen.

11. Jezus' tijdgenoten [aflevering 440]

Keizer Nero

De grote brand van Rome volgens Tacticus

Christenvervolging

Nero liet de goden en orakels raadplegen, om duidelijk te maken dat hij niet verantwoordelijk was voor de grote brand van Rome. Maar toen deze niets uitwezen wat zijn onschuld zou bewijzen schoof hij de schuld bij het relatief nieuwe geloof het christendom. In het begin van de eerste eeuw maakten de Romeinen kennis met deze nieuwe godsdienst. De Romeinen vonden de aanhangers maar vreemde mensen. Ze geloofden slechts in één God. De naam aan wie deze godsdienst ontleend is, is Christus. Jezus Christus was de man die de leer van deze ene God verkondigde. Deze leer beloofde opname in de hemel voor de mensen die goed hadden geleefd.

Zij waren een eenvoudige zondebok, aangezien zij toch al vaak werden gehaat door de Romeinen. Veel van hen werden in zijn circus om het leven gebracht, dit ging vaak op gruwelijke wijzen. Je kunt je afvragen waarom de christenen volgens vele Romeinen geschikt waren als zondebok. De Romeinen waren meestal vrij ruimdenkend op godsdienstig gebied, maar vanaf het begin hebben zij deze godsdienst gezien als een gevaar voor de staat. Dit kwam omdat ze vaak weigerden deel te nemen aan de formaliteiten van de Romeinse staatsreligie en dan met name de keizerverering. Hoe kan de keizer regeren, als de christenen zijn gezag niet erkennen en alleen maar luisteren naar deze ene God? Daarnaast vormden de christenen een nogal gesloten gemeenschap, zodat de geruchten al gauw rond gingen dat ze zich bezighielden met duistere en kwalijke praktijken.

Vertaling: Broeder Jozef

12. Profetiën: H. Robertus Ballarminus [1621]

Profetie 3

De mannen uit dezelfde tijdsperiode [de 2 getuigen] die geprofeteerd zijn als Enoch en Elias en de grootste en laatste vervolging en ook het openbare offer van de Heilige Mis zullen volledig worden stopgezet. Deze tekenen houden de dood in van de antichrist na drie en een half jaar [nadat hij aan de macht kwam] en het einde van de wereld. Geen van deze tekenen hebben we tot op vandaag waargenomen.

Vertaling: Chris De Bodt


02-10-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2 oktober 2012
2 oktober 2012

Maandelijkse boodschap van Maria aan Mirjana Dragicevic voor hen die Gods liefde nog niet kennen:

"Lieve kinderen, Ik roep u en kom onder u omdat Ik u nodig heb. Ik heb apostelen nodig met een zuiver hart. Ik bid en u zou ook moeten bidden, opdat de Heilige Geest u hiertoe in staat zou stellen en u leiden, dat Hij u zou mogen verlichten en u zou vullen met liefde en nederigheid. Bid dat Hij u mag vullen met genade en barmhartigheid. Enkel dan zult u Mij begrijpen, Mijn kinderen. Enkel dan zult u Mijn pijn begrijpen omwille van hen die er niet toe gekomen zijn om de liefde van God te kennen. Dan zult u in staat zijn om Mij te helpen. U zult Mijn lichtdragers zijn van Gods liefde. U zult de weg verlichten voor hen die ogen hebben gekregen maar niet willen zien. Ik wens voor al Mijn kinderen om Mijn Zoon te zien. Ik verlang voor al Mijn kinderen om Zijn Koninkrijk te ervaren. Opnieuw roep Ik u op en smeek Ik u om te bidden voor hen die Mijn Zoon heeft geroepen. Dank u."

Mirjana zei dat Onze-Lieve-Vrouw alle aanwezigen en alle meegebrachte religieuze artikelen heeft gezegend.



www.bloggen.be/medjugorje


01-10-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1 oktober 2012
1 oktober 2012

1. Medjugorje: interview van Marija Pavlovic door Vr. Livio Fanzago, Radio Maria Italië
Leven op aarde is leven in het Vagevuur

Zienster Marija Pavlovic sprak over de herhaaldelijke oproepen van de Maagd Maria om te leven voor de hemel. Na de hemel te hebben gezien, voelt het leven op aarde aan zoals het Vagevuur. Wij zieners hopen om naar het Paradijs te mogen gaan dat we hebben gezien, maar zelfs wij hebben steeds nood aan bekering, vertelde ze ons naar aanleiding van de recentste boodschap die ze doorgaf.

Het Paradijs bestaat. Alle zieners uit Medjugorje zagen het Paradijs tijdens de jaren tachtig, een bewuste keuze voor God op aarde is nodig om er te komen.

Dit waren de hoofdthema’s toen zienster Marija Pavlovic-Lunetti, de maandelijkse boodschap van Maria bezorgde aan Radio Maria, op 25 september 2012: Lieve kinderen! Als u in de natuur kijkt naar de rijkdom der kleuren die de Allerhoogste u schenkt, open dan uw harten en bid met dankbaarheid voor al het goede dat u hebt en zeg: "Ik ben hier geschapen voor eeuwig" en verlang naar de hemelse dingen, omdat God u met een onmetelijke liefde bemint. Dit is waarom Hij ook Mij schonk, om u te zeggen: "Enkel in God is er vrede en hoop, lieve kinderen." Dank om aan Mijn oproep gehoor te hebben gegeven.

Vr. Livio: Ik weet niet of u het reeds hebt opgemerkt dat, in de boodschappen van De Maagd Maria van dit jaar, we worden herinnerd aan de Eeuwigheid, de Hemel. Veronderstelt u dat dit komt omdat we er niet genoeg over nadenken?”
Marija: Inderdaad, Ik denk dat Zij zich wil "vasthouden aan dit onderwerp," want de wereld is te zeer gehecht aan aardse dingen en daarom keert Zij terug naar het thema van de eerste jaren: "Ik in plaats van u.” "Plaats God voor alles,” en het kan er soms op lijken als het vertellen van een verhaal, omdat we ons geloof niet kunnen beleven met een open hart en oprechtheid.”

Het lijkt erop dat het dagelijkse leven kan worden gescheiden van het beleven van ons geloof, maar Onze Lieve Vrouw vraagt ons om beide te combineren, door te zeggen: “Lieve kinderen, u kunt op deze wijze niet doorgaan.” Vele malen heeft Zij ons herhaald dat wij zonder God geen toekomst hebben, noch het eeuwige leven kunnen bezitten. Zij herhaalt het en wij herhalen het. Vandaag ligt de nadruk op de wereldse waarden.”

Vr. Livo: De zieners hebben het Paradijs gezien. Voelt u zich nostalgisch?
Marija: Ja, en in een grote mate. Die vijf minuten met Haar doen ons verlangen om de hele dag God in onze harten te dragen. Op dat gebied hebben wij het Paradijs in onze harten. Onze Lieve Vrouw verlangt van ons dat we alles doen met God in onze gedachten, dat we denken in termen van “het is Verschijningstijd” of “tijd voor de Eucharistieviering” in plaats van “etenstijd” of “tijd om te gaan slapen.”

Vr: Livio: Marija, ik denk na over het volgende: U hebt het Paradijs gezien, maar telkens als u bij de verschijningen die vijf minuten met Haar bent, bent u opnieuw in het Paradijs geweest. Onze Lieve Vrouw is het Paradijs dat neerdaalt op aarde. Nadat u Onze Lieve Vrouw hebt gezien, hoe voelt u zich dan nadat u terug alleen op aarde bent?
Marija: Alsof ik mij in het vagevuur bevind, Vr. Livo. Niets minder omdat we, zoals u het zegt, verlangen naar het Paradijs. We hopen op het Paradijs, zelfs hier en nu, maar we zijn er nog niet, omdat ook wij nood hebben aan bekering.

Vr. Livio: Wij kunnen haar niet zien, maar door de zieners worden we eraan herinnerd dat ons doel het Paradijs moet zijn, en Zij brengt een beetje van dit Paradijs hier naar beneden. Ook heb ik reeds dikwijls bemerkt dat Onze Lieve Vrouw van ons verlangt dat we de aanwezigheid van God herkennen door kijken naar de natuur: in het bijzonder haalt Zij dit aan door te kijken naar de kleuren van de bloemen en van de natuur. Zij nodigt ons uit om de natuur op een mystieke wijze te bekijken, zoals Sint-Franciscus.
Marija: Ja en de reden hiervoor is waarschijnlijk omdat wij ons in de natuur dichter bij God voelen. In de natuur worden we elke keer opnieuw verbaasd door de kleuren en de schoonheid ervan. Zelfs deze avond heeft Zij gezegd: “Ik ben hier geschapen voor de eeuwigheid” en “Verlang naar de hemelse dingen, omdat God u met een onmetelijke liefde bemint.” Denk na over God, denk na over de liefde van God die ons staat te wachten.

Maand van de Rozenkrans

Vr. Livio: Ik kijkt vooruit naar de maand oktober, de maand die is toegewijd aan de Rozenkrans en als zodanig een maand in het bijzonder toegewijd aan een zeer integraal onderdeel van de Medjugorje boodschap. Ik wil u graag nog een laatste vraag stellen. Wij bevinden ons aan de vooravond van de maand oktober, de maand van de Rozenkrans. Onze Lieve Vrouw vraagt van ons om deze dagelijks te bidden, waarbij alle mysteries worden overwogen.
Marija: Het is waar dat Zij vraagt om de Rozenkrans te bidden, als Haar voorkeursgebed, en Zij vraagt ook om dit dagelijks te doen, maar niet enkel de Rozenkrans, maar dat ons leven als een gebed zou worden. Hierdoor openen wij onze harten voor Haar, en meteen vertelt Zij erbij, dat Zij dan voor ons kan tussenkomen bij God, omdat onze harten ervoor open staan.

Bron: Jakob Marschner, www.medjugorjetoday.tv

Vertaling: Chris De Bodt

2. Medjugorje: interview van Jelena en Mariana Vasilj [de waarnemers van stemmen] door Janice T. Connell [deel 34]

Als God het gras van het veld in zo ’n pracht en praal kan kleden, dat vandaag bloeit en dat morgen in het vuur wordt geworpen,
zal Hij dan niet meer voor U doen, O zwakken in geloof!


Bidden met de oren en de ogen van het geloof

Janice: Weet u iets over het permanente teken?
Jelena: Alleen wat de zieners zeggen: dat het hier op de Verschijningsberg zal zijn, dat het iets permanent zal zijn [en u weet dat niets op aarde permanent is], dat het onvernietigbaar zal zijn [en uw weet dat niets op aarde onvernietigbaars is] en dat het zal iets mooi zijn.

Janice: Betekent dat dat het permanent teken iets uit de hemel zal zijn?
Jelena: Ik weet dat niet.

Janice: Weet u iets over de kastijdingen waarover de zieners spreken?
Jelena: De Gezegende Moeder vermeldt niets over de toekomst aan ons.

Janice: Weet u iets over de Tweede Komst van Christus?
Jelena: Neen.

Janice: Hebben de uitzonderlijke gaven die u ontvangen hebt iets te maken met de gaven van de zieners?
Jelena: Alle boodschappen van de Gezegende Moeder zijn bedoeld voor alle mensen op aarde omdat ze de moeder is van alle mensen op aarde en ze brengt deze gaven voor iedereen. Ze houdt niet van één persoon meer dan een andere.

Vertaling: Henk

3. Interview van Vr. Janko Bubalo met Vicka Ivankovic [1983] [deel 20]

Hoe de verschijningen zijn begonnen

Donderdag 25 juni: de tweede dag

Vr. Janko: Vicka, je hebt mij zojuist gezegd dat je de heuvel heel gemakkelijk hebt beklommen. Toch had je mij op een keer verteld dat Mirjana en Ivanka zijn flauw gevallen.
Vicka: Ja, maar dat heeft niet meer dan een ogenblik geduurd.

Vr. Janko: Wat hebben jullie gedaan toen je eenmaal daarboven was aangekomen?
Vicka: Ik zou het niet kunnen zeggen. Wij waren helemaal in de war. We waren ook bang. Het is niet zo’n gemakkelijke opgave om tegenover Onze Lieve Vrouw te staan. We zijn evenwel op onze knieën gevallen en begonnen te bidden.

Vr. Janko: Welk gebed hebben jullie gebeden?
Vicka: Ik herinner het me niet meer. Ongetwijfeld Onze Vader, Wees gegroet Maria, eer aan de Vader… Niets anders.

Verzorgd door Veerle De Caluwé

4. Immaculée Ilibagiza: The boy who met Jesus [deel 20]

Vragen van Segatashya aan Jezus

Ik vroeg: “Dank u, ik begrijp het. Maar als ik werkelijk in nood zou zijn en onmiddellijk hulp zou nodig hebben, wie dan onder jullie in de hemel, heeft het meeste macht en kan mij het vlugste helpen? Ik bedoel dit niet oneerbiedwaardig, Heer. Maar dit is werkelijk iets wat ik moet weten. U geeft mij al deze boodschappen om aan de mensen door te geven: over berouw en het einde van de wereld, en dan denkt iedereen dat ik gek ben en willen ze mij slaan.

Ze hebben het huis van mijn ouders toegetakeld en de hele familie bedreigd. Ze hebben mijn arme, hulpeloze moeder beledigd. Daarna begonnen zelfs mijn vader en mijn moeder mij een gek te noemen omdat ik al deze ellende in hun levens had gebracht, in het bijzonder als ik hen niet kan helpen met eenvoudige antwoorden op hun vragen. Ze noemen mij een leugenaar en zijn gemeen tegen mij.

Jezus, ik wou dat u mij kon vertellen wie aan het hoofd staat in de hemel, zodat ik vlug hulp zou krijgen, of zendt mij anders enige lijfwachten om mij te allen tijde te voorzien van veiligheid. Ik veronderstel dat ik bekwaam zou zijn om voor mijzelf te zorgen, als u mij dezelfde macht zou verlenen als toen u hier op aarde was met het bewerkstellingen van mirakels.

Ik heb nood aan de volledige waarheid opdat ik de vragen zou kunnen beantwoorden, zodat ik niet elke keer hoef terug te komen. Waarom geeft u mij al uw macht en kennis niet, zodat ik mijzelf fatsoenlijk kan beschermen?”

Vertaling: Chris De Bodt

5. Zr. Agnes: De Grote Waarschuwing [deel 20]

Boodschappen

24.11.1991 De Heilige aartsengel Michaël

De barmhartige liefde van God en de voorspraak van de barmhartige liefde van de Moeder Gods verlengen steeds weer de tijd van genade, de tijd van geduld. Gedurende die tijd zullen jullie aan zware proeven blootgesteld zijn. De liefde van God en de zorgende liefde van de Moeder Gods laten dit toe en helpen je ook bij het dragen ervan. Op die manier winnen jullie aan zielssterkte, aan de reiniging van je harten, opdat je de grote waarschuwing gemakkelijker zoudt kunnen verdragen, want ze zal niemand licht vallen.

Niemand moet echter menen, indien God jullie tot ommekeer, boete en eerherstel nog tijd verleent, dat daarom de grote waarschuwing zou kunnen uitblijven. Wat God beloofd heeft zal werkelijkheid worden!

Om deze reden vermaant Hij de mensen door de grote waarschuwing en schenkt jullie het beloofde, tot hiertoe het grootste wonder, opdat iedere mens zou kunnen geloven en eindelijk de waarheid inzien.

De mens is alleen in het licht van God in staat om de waarheid in te zien. Daarom geeft God aan de hele mensheid de grote waarschuwing en het grote wonder.

6. Garabandal: Conchita's dagboek 1961-1963 [deel 20]

Hoofdstuk 2

Ze gingen maar ze waren een beetje bang omdat ze dachten dat mijn moeder een grapje maakte. Daarom gingen ze zeer langzaam. Ik zei tegen hen: “Ga en dan zal ik komen!”

Een beetje later liet mijn moeder mij gaan en ik ging en zag dat ze geërgerd waren omdat ik zo laat was. Eens we allen samen waren, waren we zeer blij en we kwamen bij de “Calleja” aan, waar we de rozenkrans begonnen te bidden.

Toen we daarmee klaar waren was de engel niet gekomen. We besloten naar de kerk te gaan.

En toen we rechtstonden [we hadden geknield gelegen] zagen we een zeer schitterend licht dat ons vieren omringde. We zagen niets anders dan het licht. En we schreeuwden van de schrik. Dan verdween het heldere licht en we gingen naar huis omdat het al half tien was. We gingen niet meer naar de kerk omdat het al zeer laat was. Toen we onze huizen bereikten zegden we niemand iets.

Vertaling: Twan Vereecken

7. Fatima in Lucia's eigen woorden: "De Oproepen" [aflevering 205]

De oproep tot een leven van totale toewijding aan God

Ze riepen in hun angst tot de Heer en Hij heeft hen bevrijd uit vele gevaren. Hij wees hun de rechte weg, de weg naar een stad, een woonplaats. “Loof de Heer, want hij is goed, eeuwig duurt zijn trouw.” Laten zij de Heer loven om zijn trouw, om zijn wonderen aan mensen verricht. Wie dorst had, gaf hij te drinken, wie honger had, volop te eten. Soms woonden zij in donkere krochten als slaven met ijzeren boeien, want ze hadden zich tegen Gods woorden verzet, de raad van de Allerhoogste verworpen. Hij liet hen buigen onder een zware last, ze vielen, en er was niemand die hielp. Ze schreeuwden in hun angst tot de Heer en hij heeft hen gered uit vele gevaren, haalde hen weg uit donkere holen en brak hun boeien aan stukken. Laten zij de Heer loven om zijn trouw, om zijn wonderen aan mensen verricht. Bronzen deuren heeft hij verbrijzeld, ijzeren grendels verbroken [Psalmen 107: 1, 6-16]. Deze psalm leert ons hoe God zijn gunsten verleend en zij met berouwvolle en nederige harten helpt.

De heilige Theresia van Avila zegt dat nederig zijn, zoals verblijven is in de waarheid van God, met een eigen bewustzijn, met de naasten. Het is een oprechte erkenning van wat we zijn er er zonder omwegen, schijnheiligheid en voorwendsels aan toegeven, boven alles vóór God en ons eigen geweten. Het is het niet msileiden van onzelf en onze naasten door voor te wenden dat we iets zijn dat we niet zijn, door onszelf niet voorop te plaatsen, noch de zetels van eer te bezetten, of te worden geëerd in de ogen van de wereld, omdat al deze dingen vals, onjuist en bedrieglijk zijn. Het was dit dat de duivels naar de verdoemnis leidde en, samen met hen, vele mensen. Trots is de ontkenning van de nederigheid en de meest ernstige en vernuftigste van alle zonden.

Om deze reden wenst Jezus ons een les en een voorbeeld na te laten van nederigheid en dit bijna op het einde van Zijn aardse leven: Toen Hij aan tafel zat met Zijn leerlingen, stond Hij op, nam een doek, een kom met water en wastte hun voeten. Toen hij hun voeten gewassen

had, deed hij zijn bovenkleed aan en ging weer naar zijn plaats. “Begrijpen jullie wat ik gedaan heb?” vroeg hij. “Jullie zeggen altijd ‘meester’ en ‘Heer’ tegen mij, en terecht, want dat ben ik ook. Als ik, jullie Heer en jullie meester, je voeten gewassen heb, moet je ook elkaars voeten wassen. Ik heb een voorbeeld gegeven: wat ik voor jullie heb gedaan, moeten jullie ook doen. Waarachtig, ik verzeker jullie: een slaaf is niet meer dan zijn meester, en een afgezant niet meer dan wie hem zendt. Je zult gelukkig zijn als je dit niet alleen begrijpt, maar er ook naar handelt.” [Jn 13, 12-17]. Wat de Goddelijke Meester ons hier tracht bij te brengen is niet zozeer de ceremonie rond het wassen van elkaars voeten, maar de liefdadigheid en de nederigheid waarmee we elkaar moeten behandelen.

Wij zijn gekozen om Christus te volgen in gehoorzaamheid aan Zijn Vader. Elk voorval in Zijn leven is voor ons een voorbeeld van gehoorzaamheid.

Vertaling: Chris De Bodt

8. Antonio Socci: The Fourth Secret of Fatima[aflevering 130]

Hoofdstuk 4: Het vierde geheim van Fatima

Een explosieve bladzijde

Hetzelfde gebeurde met Kardinaal Ottaviani : Vragen en antwoorden, die verschenen in het novembernummer van 1977 van “Mother of God”. [98]

Het moet gezegd worden dat deze informatie [over de crisis in de Kerk] volledig in overeenstemming is met de woorden van de Madonna [die beginnen met “In Portugal zal het dogma van het geloof steeds bewaard blijven”]. Ze is echter niet in overeenstemming te brengen met  de tekst van het Visioen, dat in 2000 werd bekend gemaakt, waarin er geen spoor te vinden is van een “religieuze crisis in de Kerk,” ten minste volgens de officiële interpretatie.

Er is echter een hypothese volgens dewelke men in feite iets van deze aard kan ontwaren in de eigenaardige zin van Zuster Lucia: “[en we zagen] een bisschop, in het wit gekleed ‘we hadden de indruk dat het de H. Vader was’”  Waarom, zo kan men zich afvragen, neemt de zienster hier haar toevlucht tot een ingewikkelde omschrijving [een bisschop, in het wit gekleed], wanneer ze, enkele regels verder, duidelijk en onmiddellijk de Paus identificeert en hem “De Heilige Vader” noemt? Betekent de formule “bisschop in het wit gekleed”, waarvan “we de indruk hadden dat het de Heilige Vader was” in dit deel van het Geheim een ietwat kronkelige weg om de Paus aan te duiden, of zou het een verwijzing kunnen zijn naar iemand, die de pauselijke kleren zou dragen, maar zonder de Paus te zijn of zonder hem wettelijk te zijn?   Dergelijke uitdrukking kan in feite niet toevallig zijn, omdat ze in zichzelf niet uit te leggen is, gecompliceerd en onlogisch. Het zou zinvol geweest zijn te zeggen “een man in het wit gekleed”, omdat de kinderen dat juist zagen. Hoe zou Lucia “een bisschop in het wit” kunnen gezien hebben?  Niemand schrijft op zijn voorhoofd dat hij bisschop is. Bisschop zijn is geen zichtbaar kenmerk, zoals een blondine of een brunette zijn. Het woord “bisschop”, maar een “bisschop in het wit” doet denken dat dit echt om een bisschop gaat [een bisschop, die is] een onwettige Paus, een antipaus, een bedrieger.

Zuster Lucia bevestigde dat ze het Geheim geschreven had met de rechtstreekse hulp van de Heilige Maagd “woord na woord”. Daarom is het gebruik van dit woord rechtstreeks van hierboven geïnspireerd. Wat zou zulke gelijkenis betekenen? Is de “bisschop in het wit” iemand anders dat degene die juist “de Heilige Vader” genoemd wordt en die wat later een stad in ruïnes doorkruist, doodsangstig en vernederd en die tenslotte op een barbaarse manier vermoord wordt?

Het is duidelijk dat dergelijke hypothese de weg opent voor een interpretatie van het visioen, die totaal anders is dan deze, die in 2000 gegeven werd. Het gaat echter steeds en enkel om een hypothese, bij zoverre dat de uitdrukking enkel kon te wijten zijn aan het feit dat de kinderen de Paus enkel voor de eerste keer zagen. Om meer te weten te komen over de juiste interpretatie zou het nodig zijn om juist het ander deel van het Derde Geheim te lezen, waarin het visioen door de Madonna zelf wordt uitgelegd. [99] En het is deze tekst waardoor Lucia geterroriseerd werd, de tekst die verborgen gehouden wordt en waarvan zelfs het bestaan ontkend wordt. Wat is er dan dat hem zo vreesaanjagend en zo explosief maakt?

Vertaling: Dr. Guy Claes

9. Benoite, de herderin van Notre-Dame du Laus [Aflevering 235]

Hoofdstuk 11. De inval van Savoye [1692]

Apostolaat van Benoîte

Gaillard citeert een opmerking over Benoîte van een kloosterzuster aan Hermitte en Aubin: ‘Wat een wonderbaar meisje! Ze had ons nooit gezien en toch heeft ze ons alles gezegd wat we gedaan hebben, de plooien van ons geweten opengetrokken, onze verborgen zonden blootgelegd en zelfs dingen die we zelf niet wisten.’

De andere bezochte kloosters waren: de twee van de Visitatie, het een in de straat Grandes-Maries achter het gesticht Charité, het ander pas gevestigd in de straat Petites-Maries nabij de huidige trap naar het station Saint-Charles [de Ursulinnen, samengegaan met de Bernardinen op de kaai Rive-Neuve, zuidkaai in de oude haven] en de Ursulinnen van Saint-Augustin op het gelijknamige plein.

‘Ze wordt binnengelaten, noteert Gaillard, in alle kloosters van religieuzen in Marseille en waar ze hetzelfde deed, maar ze was niet overal tevreden’. In een ervan waren de meisjes inderdaad door een domme verering bezeten en begonnen stiekem stukken uit haar kraag, haar hoed en ook uit haar kleren te knippen, in zoverre dat bij het zien ervan Benoîte niet meer durfde buitenkomen. Bij de Bernardinen herinnerde ze aan dame de Montolon, hun vroegere overste die in geur van heiligheid overleed in 1681 en die een genade van genezing had gekregen door O.L.V. van Laus aan te roepen. Benoîte rook een zeer zachte geur bij haar graf, wat haar aanzette om hen te zeggen tot deze persoon te bidden die voor hen zou voorspreken.

M. Malaval vermelde aan Gaillard een opmerking van een overste van een van die kloosters: ‘Dit heilig meisje heeft meer bijgebracht aan dit huis met haar bezoek dan al wat sinds 20 jaar voorviel.' Een mooie getuigenis over de apostolische kracht van Benoîte en haar voorzichtige raadgevingen. We hebben gezien welke zorg ze besteedde aan de volharding van de boetelingen die ze op het rechte pad had gebracht. Een bewijs te meer van de deugd en de kracht waarmee Gods Geest haar bezielde.

Vertaling: Broeder Jozef

10. A.C. Emmerich: Het openbaar leven van Jezus [deel 127]

Hoofdstuk 4.2 Van Jezus' vasten tot na de Bruiloft van Kana

Trouwdag

Ik zag dat de aanwezigen zich meer over dit dan over de andere loten verwonderden, en ik hoorde Jezus zeggen dat de uitwerkselen van die loten of vruchten nog wonderbaarder zijn dan hun betekenis wonderbaar schijnt.

Ik zag, nadat de bruidegom dit lot voor zich en zijn bruid gewonnen had, iets zeer buitengewoon geschieden. Ik durf het nauwelijks te vertellen. Ik zag de bruidegom bij het in ontvangst nemen van dit lot inwendig bewogen en bleek worden. Ik zag als een donkere gestalte, als een schaduw in menselijke gedaante, van de voeten naar het hoofd in hem opgaan, uit zijn lichaam komen en verdwijnen. Hij scheen hierna veel helderder, reiner en als doorzichtig, vergeleken bij vroeger. Nochtans leek het mij dat niemand buiten mij dit zag, want allen bleven onbewogen en niemand liet een verrassing of verwondering blijken.

Op hetzelfde ogenblik zag ik ook de bruid, die op enige afstand van daar met de vrouwen aan het spelen was, eveneens als in onmacht vallen. Een donkere, schromelijke gedaante, die mij afkeer en schrik inboezemde, maakte zich van haar los. Dit schaduwbeeld scheen vanaf haar voeten op te stijgen hetzij in of voor haar lichaam en dan boven haar borst hetzij uit of voor haar mond van haar weg te wijken. Het was ook als werden allerlei kledingstukken of sieraden mede afgerukt.

Hoe ik er toe kwam het volgende te doen, weet ik niet, maar zeer bezorgd en beangst spande ik me geweldig in om die zo afschuwelijke gedaante aanstonds te verdrijven en de afgerukte versierselen weg te foefelen. Mijn haast en ijver kwam voort uit mijn verlangen om de bruid beschaming tegenover de anderen over die ijdelheden te besparen. De gedaante wilde eerst niet wijken, nochtans werd ze steeds kleiner en ik slaagde er ten slotte in haar met de afgerukte sieraden in een oude kas te sluiten, die daar juist voor de hand stond. Toen ik die gestalte daarin duwde, schenen alleen het hoofd en de schouderen er nog van over te blijven. De bruid was hierna zeer bleek, maar door en door helder en zij scheen me nu in haar kleding uiterst eenvoudig en sober. Bij deze mijn tussenkomst in het visioentafereel zag ik ook de H. Maagd, evenals ik, meewerken om die duistere gedaante te verdrijven.

11. Jezus' tijdgenoten [aflevering 439]

Keizer Nero

De grote brand van Rome volgens Tacticus

De opbouw van de nieuwe stad

De delen van de stad die na de bouw van Nero’s paleis overbleven werden opnieuw opgebouwd. Voortaan moest men zich aan bepaalde maatregelen houden om een nieuwe brand te voorkomen. Zo moesten de straten breed zijn, was de hoogte van de huizen beperkt, moesten de binnenpleintjes groter gemaakt worden en moesten er zuilengangen gebouwd worden om de voorgevels van de huizen te beschermen. Nero speelde een belangrijke rol bij de bouw van de nieuwe stad. Nero nam de kosten van de verplichte zuilengangen voor zijn rekening en zou hij de eigenaars hun percelen teruggeven. Hij gaf ook beloningen naar rang en familiebezit en legde een periode vast waarin die families deze beloning kon krijgen door hun huizen te voltooien.

De moerassen van Ostia dienden voortaan als stortplaats voor het puin en hij nam het besluit dat de schepen die graan in de Tiber stroomopwaarts vervoerd hadden, stroomafwaarts moesten varen met het puin zodat dit uit Rome werd weggehaald.

De gebouwen mochten niet meer uit houten balken bestaan, maar met tufsteen uit Gabii en Alba, omdat deze steensoort vuurbestendig was. Ook mocht men niet meer een huismuur delen, maar moest iedereen een eigen muur hebben.

Tevens werden er maatregelen genomen om het blussen voortaan makkelijker te maken. Water werd altijd door privé-bewoners afgetapt. Nero wees opzichters aan die controleerden dat het water op meer tapplaatsen voor het publiek toegankelijk was. Iedereen moest blusmateriaal in zijn voortuin hebben.

Het volk accepteerde de maatregelen, omdat ze nodig waren en de stad er op die manier mooier uitzag. Het nadeel was dat de hitte nu overheersender werd door het verdwijnen van de smalle straatjes en hoge huizen.

Vertaling: Broeder Jozef

12. Profetiën: H. Robertus Ballarminus [1621]

Profetie 2

En het moet geweten zijn dat in de goddelijke brieven de Heilige Geest zes onbetwistbare tekenen heeft gegeven over de komst van de antichrist: twee dingen die zullen voorafgaan, met name het onderwijzen van het Evangelie over de hele wereld en de vernietiging van het Roomse Rijk.

Vertaling: Chris De Bodt



28-09-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.28 september 2012
28 september 2012

1. ISON of de helderste komeet van deze eeuw komt eraan


Wetenschappers hebben een nieuwe komeet ontdekt: C/2012 S1 [ISON]. En we gaan ongetwijfeld nog veel van deze komeet zien: tussen eind november 2013 en januari 2014 bevindt deze zich zo dicht bij de aarde dat de komeet waarschijnlijk zelfs met het blote oog te zien is.

De komeet bevindt zich op dit moment op iets meer dan 934 mljoen kilometer van de zon en werd door Russische onderzoekers ontdekt. Op dit moment is de komeet zo slecht zichtbaar dat dit object minder helder is dan de dwergplaneet Pluto. Maar dat gaat het komende jaar veranderen…


Eind november 2013 wordt de afstand tussen de komeet en de zon aanzienlijk kleiner: zo’n 1,8 miljoen kilometer. In januari 2014 is de afstand tot de aarde ietsje groter, maar nog steeds vrij klein: zo’n 60 miljoen kilometer.

Op basis van de waarnemingen denken de onderzoekers niet alleen de afstand van de komeet tot de zon, maar ook de helderheid van de komeet te kunnen voorspellen. En die voorspellingen liegen er niet om. De onderzoekers verwachten dat de komeet eind november een magnitude van zo’n -10 tot -13 heeft. Ter vergelijking: de volle maan heeft op een heldere avond een magnitude van -12,5. Als de komeet dus de voorspelde magnitude van -13 haalt, is deze helderder dan de volle maan!


En het is al lang geleden dat er zo’n heldere komeet vanaf aarde te zien was. Sterker nog: het is de helderste komeet die we sinds het begin van de 21e eeuw hebben mogen verwelkomen. Maar: laten we nog even een slag om de arm houden. Onderzoekers benadrukken dat de magnitudes op dit moment nog indicatief zijn: meer waarnemingen moeten erop wijzen of de voorspellingen kloppen.

2. Medjugorje: Marija Pavlovic waarschuwt tegen het materialisme

Meer dan 4.000 gelovigen hoorden Marija Pavlovic-Lunetti, op 22 september 2012, waarschuwen tegen het consumentise, het materialisme en het atheïsme, toen de zienster te gast was in het Noord-Italiaanse Cassola. Terwijl de priesters de biecht hoorden, stonden de politie en de burgerlijke bescherming in voor de bewaking van Marija.

“Materialisme en consumentisme zijn vruchten van het atheïsme en deze moeten worden vervangen door God op de eerste plaats te stellen bij het actief en dagelijks beleven van het Christelijk geloof,” vertelde de zienster uit Medjugorje aan meer dan 4.000 gelovigen, bij een gebedontmoeting in Cassola, Italië, op zaterdag.




"De Madonna vraagt ons om uit de cirkel van het materialisme, consumentisme en atheïsme te raken waar de hedendaagse wereld voor staat," aldus Marija aan het publiek in het plaatstelijke voetbalstadium, volgens het plaatselijke nieuwsportaal Bassano Net.

De gebedsontmoeting werd, op eigen initiatief, georganiseerd door de plaatselijke burgemeester, Silvia Pasinato, en trok zo’n vierduizend gelovigen aan uit de gehele Venoto-regio en zelfs verder. Voordat Marija aan het woord kwam, getuigden er mensen of hun ervaringen te Medjugorje en werd de Rozenkrans gebeden.


Tijdens de aanbidding van het Sacrament, dewelke de verschijning voorafging, werd Marija geflankeerd door priesters. Voor de aanvang van de mis hoorden zij de biecht aan beide zijden van het stadium. Vrijwilligers van de politie en de burgerlijke bescherming hielden toezicht op Marija.

De Maagd Maria gaf geen bijzondere boodschap, lichtte Marija toe, toen was verschijning voorbij was.

“Vandaag bleef de Madonna zwijgzaam. Maar de Moeder van Jezus was in ons midden en ook vandaag keek Zij iedereen aan en zegende u,” zei de zienster.

Marija herhaalde dat woorden de schoonheid van Marija niet kunnen beschrijven: “De Madonna is als een prinses, een koningin. De figuur die ik vandaag zag leek op het beeld van Onze Lieve Vrouw van Fatima, maar dit beeld benadert haar schoonheid niet. Zij zegt: “Ik ben mooi omdat ik liefheb,” en elke dag nodigt Zij ons uit tot bekering en vrede en vraagt Zij ons om God op de eerste plaats te stellen in onze levens.”

Bron: Jakob Marscher, www.medjugorjetoday.tv

Vertaling: Chris De Bodt

3. De Madonna roept om te bidden voor de wereldleiders

Om haar oproep tot gebed voor de wereldvrede in Turijn, op 16 september 2012, kracht bij te zetten, vroeg de Maagd Maria deze keer om te bidden voor de leiders in de wereld. Ziener Ivan Dragicevic ontving deze hernieuwde oproep in het bijzijn van 2.000 aanwezigen in Villa D’adige, Rovigo, Italië. Vele gelovigen kwamen uit de aardbevingsgebieden.


"De leiders in de wereld hebben nood aan de gebeden om zo hun macht te kunnen gebruiken ten dienste van de vrede," gaf de Maagd Maria door aan Ivan Dragicevic: “Lieve kinderen, vandaag vraag ik u op een bijzondere wijze om te bidden voor de heersers, opdat ze de vrede zouden promoten en voor het goede van de mensen zouden werken met de macht die God hen heeft geschonken. Ik wens, lieve kinderen, dat ook zij een werktuig in mijn handen zouden worden. Lieve kinderen, bid in het bijzonder voor het leven. Dank u, lieve kinderen, omdat u ook vandaag gehoor hebt gegeven aan mijn oproep,” was de boodschap van de Maagd Maria.

Deze oproep kwam er drie dagen nadat de Maagd Maria had opgeroepen om voor de vrede te bidden in een ongewoon krachtige boodschap aan Ivan op 16 september 2012 in Turijn. De boodschap ging geheel over het gebed voor de vrede, een oproep die Zij vijfmaal herhaalde.

Een aantal aanwezigen in Villa d’Adige was zichtbaar bewogen bij het aanschouwen van de verschijning aan Ivan, die ongeveer zes minuten duurde, volgens de plaatselijke krant Rovigo Oggi.







Velen onder hen kwam uit de regio die onlangs werd getroffen door een aardbeving: Bologna, Ferrara, Emilia Mirandola en San Felice sul Panaro, voegde het plaatselijke dagblad Il Gazzettino hieraan toe.

Ivan sprak in Villa D’Adige met de goedkeuring van Bisschop Giuseppe Zenti van Verona. Hij voegde zich hiermee bij het groeiende aantal van Italiaanse bisschoppen die getuigenissen en openbare verschijningen van Medjugorje verwelkomen in hun bisdom.

Bron: Jakob Marschner, www.medjugorje.today.tv

Vertaling: Chris De Bodt

4. Medjugorje: interview van Jelena en Mariana Vasilj [de waarnemers van stemmen] door Janice T. Connell [deel 33]

Als God het gras van het veld in zo ’n pracht en praal kan kleden, dat vandaag bloeit en dat morgen in het vuur wordt geworpen,
zal Hij dan niet meer voor U doen, O zwakken in geloof!


Bidden met de oren en de ogen van het geloof

Janice: Weet u iets over het permanent teken?
Jelena: Alleen wat de zieners zeggen: dat het hier op de Verschijningsberg zal zijn, dat het iets permanent zal zijn [en u weet dat niets op aarde permanent is], dat het onvernietigbaar zal zijn [en u weet dat niets op aarde onvernietigbaars is] en het zal iets mooi zijn.

Janice: Betekent dat dat het permanent teken iets uit de hemel zal zijn?
Jelena: Ik weet dat niet.

Janice: Weet u iets over de straffen waarover de zieners spreken?
Jelena: De Gezegende Moeder vermeldt niets over de toekomst aan ons.

Janice: Weet u iets over de Tweede Komst van Christus?
Jelena: Neen.

Janice: Hebben de uitzonderlijke gaven die u ontvangen hebt iets te maken met de gaven van de zieners?
Jelena: Alle boodschappen van de Gezegende Moeder zijn bedoeld voor alle mensen op aarde omdat ze de moeder is van alle mensen op aarde en ze brengt deze gaven voor iedereen. Ze houdt niet van één persoon meer dan een andere.

Vertaling: Henk

5. Interview van Vr. Janko Bubalo met Vicka Ivankovic [1983] [deel 19]

Hoe de verschijningen zijn begonnen

Donderdag 25 juni
: de tweede dag

Vr. Janko: Langs welke weg?
Vicka: Welke weg? Maar er is daar helemaal geen weg! Wij zijn naar boven gehold, recht toe recht aan, dwars door de doornstruiken… Niets! Alsof de grond bedekt was met een spons of met rubber. Je kunt het onmogelijk uitleggen! Niemand zou ons hebben kunnen voorbij gaan…

Vr. Janko: En tijdens dat rennen, zagen jullie toen Onze Lieve Vrouw?
Vicka: Nou reken maar! Anders zouden we niet geweten hebben waar we naartoe moesten hollen. Maar Marija en Jakov, die twee, die zagen niets, zij liepen achter ons aan.

Vr. Janko: Maar, toen zij daar boven aankwamen, hebben zij haar toen ook gezien?
Vicka: Ja. In het begin zagen zij haar niet zo duidelijk, maar beetje bij beetje verhelderde hun zien…

Verzorgd door Veerle De Caluwé

6. Immaculée Ilibagiza: The boy who met Jesus [deel 19]

Vragen van Segatashya aan Jezus

Voor ik alles wist, stelde ik veel vragen aan hem. “Ik hoor de mensen op verschillende wijzen en onder verschillende benamingen over God praten. In Rwanda noemen ze Hem Imana. In Congo noemen ze Hem Mingu, enz… Ik hoor praten over de Maagd Maria, Jezus, Judas, satan, en nog meer. Wie onder hen dienen we lief te hebben en te waarderen?

Jezus antwoordde: “Wat u ook doet, mijn kind, heb geen liefde, noch eerbied voor Judas en satan.”

Ik vroeg opnieuw: “En wie van de overigen moet ik liefhebben?”

Jezus zei: “Alle anderen die u hebt opgesomd, als u iemand van hen met een oprecht hart liefhebt, bent u geslaagd in het vervullen van mijn boodschappen van het zuiveren van uw hart vóór Mijn terugkomst. Als u hen die u hebt vernoemd, in Mijn naam aanroept, zal de ene u naar de andere leiden, en al dezen zullen u naar de liefde en de waarheid brengen. Elke keer dat u in nood bent en eender onder dezen aanroept, zullen zij u geven wat u nodig hebt. Mijn Gezegende Moeder zal u tot Mij leiden, en tot de Vader en tot de Heilige Geest, omdat we één en onverdeeld zijn.

Vertaling: Chris De Bodt

7. Zr. Agnes: De Grote Waarschuwing [deel 19]

Boodschappen

14.11.1991 De Heilige Maagd

Mijn lieve kinderen, voor de grote waarschuwing moeten jullie allen verscheidene proeven doorstaan: de proef van het geloof, van het vertrouwen, van het geduld, van de gehoorzaamheid, enz.

Het is de liefde van God die jullie op de proef stelt, opdat je zielen sterk worden in het goede, zodat je met de Wil van God instemt en je uit het gebed moed en kracht put.

Verlaat jullie op het vaderlijk Hart van God en op mijn Onbevlekt, moederlijk Hart, als een klein kind dat zich geheel aan zijn ouders toevertrouwt.

Deze proeven zullen jullie op de waarschuwing voorbereiden. Zeker, in de tijd van grote en zware proeven valt het bidden jullie zwaar. Maar toch zeg Ik jullie, houd vol in gebed. Biddend zal je de moeilijkheden gemakkelijker kunnen dragen, want de genade helpt je daarbij.

8. Garabandal: Conchita's dagboek 1961-1963 [deel 19]

Hoofdstuk 2

“Neen, Conchita gaat niet. Jullie kunnen gaan als jullie willen”, riep mijn moeder uit. Ze gingen weg, maar zeer langzaam, tot ze, door een muur op de weg, niet meer te zien waren. Ik bleef achter, heel triest.

Plots veranderde mijn moeder van gedachte en riep luid: “Loli, zeg de andere meisjes dat ze hier moeten komen.”

Zij waren al gauw terug en mijn moeder zei tegen hen: “Als jullie doen wat ik jullie zeg, dan laat ik Conchita gaan.”

Ze waren zeer gelukkig en antwoordden: “Ja, we zullen het doen!”

Jullie drieën gaan nu alleen, net alsof jullie daar gaan spelen, zonder dat jullie iets aan iemand zeggen. Als jullie bij de “Calleja” aankomen zal Conchita in 't geheim gaan, zodat niemand het merkt.”

Vertaling: Twan Vereecken

9. Fatima in Lucia's eigen woorden: "De Oproepen" [aflevering 214]

De oproep tot een leven van totale toewijding aan God

De nederigheid van het hart, de erkeninning van onze eigen nietigheid, van onze fouten en van ons falen, van onze zwakheden, van onze onervarenheid en onbekwaamheid: al deze dingen houden ons in een opvatting van absoluut vertrouwen in de liefde en genade van God. Dit is wat Onze Lieve Vrouw ons vertelt in haar mooie lofzang: “Mijn ziel prijst en looft de Heer, en mijn geest verheugt zich in God, mijn Zaligmaker omdat Hij de nederheid Zijner dienstmaagd heeft aangezien […] heersers stoot hij van hun troon en wie gering is geeft hij aanzien” [Lk 1, 46-48, 52]. En Jezus Christus eindigt met de parabel die Gods diametraal tegengesteld antwoord illustreert op het gebied van de Farizeeër en de tollenaar in de tempel door te zeggen: “Want wie zichzelf verhoogt zal vernederd worden, maar wie zichzelf vernedert zal verhoogd worden.” [Lk 18, 14.]

En toen de twee leerlingen vroegen om in het Koninkrijk van de Hemel naast Hem te mogen zitten, gaf de Heer hen de volgende les in nederigheid: “Jullie weten dat heersers hun volken onderdrukken en dat leiders hun macht misbruiken. Zo zal het bij jullie niet mogen gaan. Wie van jullie de belangrijkste wil zijn, zal de anderen moeten dienen, en wie van jullie de eerste wil zijn, zal jullie dienaar moeten zijn, zoals de Mensenzoon niet gekomen is om gediend te worden, maar om te dienen en zijn leven te geven als losgeld voor velen.” [Mt 20, 25-28]

Het is met gevoelens zoals deze dat onze zielen de Heer behagen en de voorkeur van zijn liefde over ons brengt: “Wie honger heeft overlaadt hij met gaven, maar rijken stuurt hij weg met lege handen” [Lk 1, 53]. We moeten de barmhartigheid van God samen zingen met David, de psalmdichter: “O, geef dank aan de Heer, want Hij is goed en zijn onwrikbare liefde blijft voor eeuwig! Laat de gezalfden van de Heer, die bevrijd zijn van alle onrust en verzameld zijn uit het oosten tot het westen en van het noorden tot het zuiden, dit zeggen. De anderen dwalen rond in de verlaten woestijn en vinden hun weg niet naar een stad om er te verblijven: hongerig en dorstig, zijn hun zielen vaag voor Hem.”

Vertaling: Chris De Bodt

10. Antonio Socci: The Fourth Secret of Fatima[aflevering 129]

Hoofdstuk 4: Het vierde geheim van Fatima

Een explosieve bladzijde

Dit schijnt het toneel te zullen zijn van de toekomstige toewijding. Het is nog niet duidelijk naar welke paus het visioen van Jacinta verwijst en of het dezelfde zal zijn, die ”berouw zal hebben”, zoals in de profetie van Tuy wordt aangekondigd. Het lijkt echter dat het “berouw” niet enkel te maken heeft met de niet uitgevoerde verzoeken van de Heilige Maagd van Fatima. Het verwijst eveneens naar de toestand in de Kerk, naar iets dat meer is dan de crisis in de Kerk, naar iets dat Pater Alonso noemde “grove nalatigheden van de hoogste hiërarchie” en dat [zoals we gezien hebben toen we de verlammende schrik van Lucia onderzochten] iets zou kunnen zijn dat nog veel erger is. Niet bij toeval is de Paus, die in het visioen, dat in 2000 werd bekend gemaakt, naar het kruis gaat en dan wordt gedood, beschreven als acabrunhado, wat in de officiële verklaring vertaald werd als “diepbedroefd”, maar dat juister kan vertaald worden als “verworpen, onderdrukt, vernederd, verootmoedigd” of woorden die de uitdrukking zouden kunnen zijn van een immens gevoel van schuld en droevig berouw.

Er bestaan twee verhelderende episodes met betrekking tot de twee getuigen, die behoren tot de weinigen, die het volledige Derde Geheim gelezen hebben. De eerste is Monsignor Capovilla. Toen Pater Alonso hem in 1978 interviewde bracht hij drie mogelijke hypothesen naar voor waarom het Derde Geheim niet was bekend gemaakt. De redenen zouden kunnen zijn:
    a. Omdat het opzettelijk namen noemt van sommige naties of mensen uit de hiërarchie van de Kerk [Kardinalen, Bisschoppen]?
    b. Omdat het verwijst naar de godsdienstige crisis in de Kerk?
    c. Omdat er, nog eens, verwijzingen zijn naar Rusland en zijn invloed in de wereld?

Het antwoord van Capovilla was hoogst veelzeggend: “Het lijkt me niet dat waar het over gaat, een reden zou kunnen zijn om namen van personen of naties verborgen te houden, noch over verwijzingen van politieke aard.”

Hij ontkent bijgevolg hypothesen "a" en "c," maar antwoordt niet op hypothese "b." Maar zelfs als hypothese "b" onjuist zou zijn, zoals de twee andere, dan zou de prelaat geen enkel probleem gehad hebben om “nee” te antwoorden, zoals met hypothesen "a" en "c." Maar als ze juist was, dan kon Capovilla niet zeggen dat het zo was, omwille van het geheim waar hij aan gebonden was. Door bijgevolg in het geheel niet te antwoorden, laat hij duidelijk de indruk na dat met deze hypothese "b" Pater Alonso de spijker op de kop geslagen had. Er zijn bijgevolg in het Derde Geheim “verwijzingen naar de religieuze crisis in de Kerk” en het is enkel om deze reden dat het Geheim verborgen gehouden wordt.

Vertaling: Dr. Guy Claes

11. Benoite, de herderin van Notre-Dame du Laus [Aflevering 234]

Hoofdstuk 11. De inval van Savoye [1692]

Apostolaat van Benoite

Het is M. Hermitte, door M. Malaval geleid, die Benoîte aan M. de Foresta voorstelt. Maar, op een morgen laat de herderin zich naar deze provoost brengen en zo beschrijft Gaillard ons het tafereel onder inspiratie van de verloren tekst van Hermitte. ‘Je bent wel heel vroeg, mijn kind: wat nieuws?’ Benoîte vraagt hem een privaat onderhoud en zegt hem vanwege de Maagd dat hij plannen heeft ‘die God niet behagen zoals hij die wil uitvoeren’. De provoost doet alsof hij niet begrijpt. Dan hoort hij de herderin ‘hem uitleggen wat hij in gedachten heeft en de manier waarop God wenst dat hij handelde’. Diep onder de indruk begreep deze priester dat Benoîte werkelijk ‘door Gods Geest geleid werd’. Dat deed hem krachtig reageren op de spottende bedenkingen van zijn confraters tegenover de ziende van Laus, door te getuigen dat ‘God haar hun innerlijk hart onthulde en zelfs de toekomst ontwaardde, dat hij dat zelf ondervonden heeft want dat ze dingen zegt die God alleen kent en hem heeft getoond hoe ze te behandelen volgens Gods wil’. Deze opmerkingen van een zo'n man van aanzien als de provoost van het Kapittel maakten ophef in de stad, kregen verscheiden commentaar zoals de brief van M. Malaval ons leert.

M. de Foresta bevorderde daarop de toegang van Benoîte tot de kloosters van Marseille die haar wilden kennen. Zo verkreeg onze herderin een totale hervorming van het klooster van Maguelonettes waar berouwvolle meisjes opgesloten waren in de straat met gelijke naam. Gaillard schrijft: ‘Ze wordt gevraagd om naar Maguelonettes te gaan en er eerst met de religieuzen te praten die er de leiding hebben. Aan ieder apart onthult ze al hun zonden en wat ze innerlijk geheim houden. Ze waren geboeid’. Daarna praat ze met de meisjes, openbaart aan ieder hun fouten, hoe ze hen of niet biechtte en ze leert hen hoe hun ziel redden. ‘Alle zijn tevreden over die raad, bewonderen haar zachtheid en haar bijzondere gave om het innerlijke van ieder enkel door hen te zien en haar bijzondere kracht om de zielen zo vlug voor God te winnen, en ze profiteren van heilvolle raadgevingen’. De herderin aarzelt niet om die adviezen aan te vullen, met een consul in de stad, M. Trulier, te praten. Ze zegt hem ‘andere biechtvaders aan die meisjes te geven, dat de meeste onder hen veroordeeld zullen worden omdat ze de huidige niet vertrouwen en zo veel heiligschennis begaan … dat ze met goede biechtvaders allen zullen gered worden, behalve twee die moeten trouwen vooraleer te anderen te bederven… Wat ook werd gedaan: de biechtvaders werden vervangen en daarna werd de rest nauwkeurig uitgevoerd’.

Vertaling: Broeder Jozef

12. A.C. Emmerich: Het openbaar leven van Jezus [deel 126]

Hoofdstuk 4.2 Van Jezus' vasten tot na de Bruiloft van Kana

Trouwdag

In het spel nu dat Jezus ineengezet had, was het volgende zeer wonderbaar en meer dan toeval was het lot dat ieder speler ten deel viel, dat door zijn aard en [symbolische] betekenis op hun eigenschappen wees: hetzij gebreken of deugden van de winnaar en Jezus legde aan ieder van hen zijn lot naar de samenstelling van de vruchten uit. Elk lot werd een parabel op zich die het won en ik voelde dat zij met die vruchten ook een wezenlijke genade bekwamen. Want gelijk zij allemaal elk in het bijzonder getroffen werden door de woorden van Jezus en zich tot het goede opgewekt voelden, waarschijnlijk ook door het genot van de vruchten, daar hun betekenis nu effectief in hen overging, zo scheen toch wat Jezus aan iedereen over zijn persoonlijk lot zei, voor alle anderen die er geen zaken mede hadden, zonder bijzondere betekenis. Het leek hun alleen een aanmoedigend, waar­devol woord. Ieder van hen voelde in zijn binnenste de peilende blik van de Heer, in verband met het woord dat de Heer tot hen had gericht. Zij beleefden een geval als Natanaël, toen Jezus er hem aan herinnerde dat Hij hem onder de vijgenboom gezien had. Terwijl Natanaël door dit soort openbaring diep getroffen werd, bleef de zin er van voor de anderen verborgen.

Jammer genoeg, er is mij geen enkel lot of verklaring er van in het geheugen gebleven, behalve dat er onder de kruiden reseda was, en dat Jezus bij het overreiken aan Natanaël, zijn lot hem zegde: "Zie je nu dat Ik de waarheid sprak, toen Ik je een rechtgeaard Israëliet zonder valsheid noemde?"

Van één lot echter zag ik het wonderbaar uitwerksel, namelijk van het lot van de bruidegom, dat een zonderlinge vrucht was. Dit lot bestond uit twee vruchten van een verschillend geslacht, aan één steel, zoals bij de kemp. De ene vrucht geleek meer op een vijg, de andere meer op een geribde appel, echter zonder kroontje van boven. Ze was hol [ingebogen] en het is niet gemakkelijk dit uit te leggen. Ze was als een navel en er waren twee zaad- of klokhuisjes boven elkaar er in. Het ene bevatte vier, zo mij dunkt, het andere drie pitten. Fijne witte draadjes groeiden er van boven uit. Ze was roodachtig, van binnen wit en rood gestreept. Zulke vruchten heb ik gezien in het paradijs.

Ik weet nog slechts dat allen verwonderd stonden, toen deze vrucht aan de brui­degom ten deel viel, en dat Jezus naar aanleiding er van hem sprak over het huwelijk, de kuisheid en over de vruchten welke deze deugd honderdvoudig voortbrengt. Hij zette dit alles op zulk een manier uiteen, dat de Joden, in weerwil van hun hoogach­ting van het huwelijk, aan zijn woorden geen aanstoot konden nemen, terwijl sommige leerlingen die Essenen waren, b.v. Jacobus de Mindere, Hem nog grondiger begrepen.

13. Jezus' tijdgenoten [aflevering 439]

Keizer Nero

De grote brand van Rome volgens Tacticus

De opbouw van de nieuwe stad

De delen van de stad die na de bouw van Nero’s paleis overbleven werden opnieuw opgebouwd. Voortaan moest men zich aan bepaalde maatregelen houden om een nieuwe brand te voorkomen. Zo moesten de straten breed zijn, was de hoogte van de huizen beperkt, moesten de binnenpleintjes groter gemaakt worden en moesten er zuilengangen gebouwd worden om de voorgevels van de huizen te beschermen. Nero speelde een belangrijke rol bij de bouw van de nieuwe stad. Nero nam de kosten van de verplichte zuilengangen voor zijn rekening en zou hij de eigenaars hun percelen teruggeven. Hij gaf ook beloningen naar rang en familiebezit en legde een periode vast waarin die families deze beloning kon krijgen door hun huizen te voltooien.

De moerassen van Ostia dienden voortaan als stortplaats voor het puin en hij nam het besluit dat de schepen die graan in de Tiber stroomopwaarts vervoerd hadden, stroomafwaarts moesten varen met het puin zodat dit uit Rome werd weggehaald.

De gebouwen mochten niet meer uit houten balken bestaan, maar met tufsteen uit Gabii en Alba, omdat deze steensoort vuurbestendig was. Ook mocht men niet meer een huismuur delen, maar moest iedereen een eigen muur hebben.

Tevens werden er maatregelen genomen om het blussen voortaan makkelijker te maken. Water werd altijd door privé-bewoners afgetapt. Nero wees opzichters aan die controleerden dat het water op meer tapplaatsen voor het publiek toegankelijk was. Iedereen moest blusmateriaal in zijn voortuin hebben.

Het volk accepteerde de maatregelen, omdat ze nodig waren en de stad er op die manier mooier uitzag. Het nadeel was dat de hitte nu overheersender werd door het verdwijnen van de smalle straatjes en hoge huizen.

Vertaling: Broeder Jozef

14. Profetiën: H. Robertus Ballarminus [1621]

Profetie 1

Alle katholieken aanzien de antichrist als één bepaalde persoon, maar er bestaat voorafgaand eigenzinnige ketterij dat hij aan het hoofd zal staan van de Katholieke Kerk en van hieruit zal heersen op een tirannieke wijze met één koninkrijk.

Vertaling: Chris De Bodt


27-09-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.27 september 2012
27 september 2012

1. Medjugorje: interview van Jelena en Mariana Vasilj [de waarnemers van stemmen] door Janice T. Connell [deel 32]


Als God het gras van het veld in zo ’n pracht en praal kan kleden, dat vandaag bloeit en dat morgen in het vuur wordt geworpen,
zal Hij dan niet meer voor U doen, O zwakken in geloof!


Bidden met de oren en de ogen van het geloof

Janice: Wat betekent dat?
Jelena: Wel ze wil dat we gepast gekleed zijn als we naar de kerk gaan. We zouden de aandacht niet mogen trekken op ons, maar moeten altijd respectvol gekleed zijn.

Janice: Jelena, is er iets specifieks dat de Gezegende Moeder benadrukt?
Jelena: Ja. De Gezegende Moeder vraagt aan de jeugd om te studeren. Ze zegt om de nog blijvende jaren goed te benutten. Ieder van ons moet zich bewust zijn van de verhoudingen op school en aan de universiteit. Ze wil dat we ons bewust zijn van wat mag en wat niet mag. Ze wil dat we het evangelie leren. Dan zullen we altijd weten wat we moeten doen.

Janice: Bereidt de Gezegende Moeder u voor op iets speciaals in Medjugorje voor de resterende jaren?
Jelena: Iets buitengewoons gebeurt hier al.

Janice: Zal er nog meer gebeuren?
Jelena: We zullen zien.

Vertaling: Henk

2. Interview van Vr. Janko Bubalo met Vicka Ivankovic [1983] [deel 18]

Hoe de verschijningen zijn begonnen

Donderdag 25 juni: de tweede dag


Vr. Janko: En, zijn jullie er naartoe gegaan?
Vicka: Ja, ongeveer op dezelfde tijd. We hebben weer de rotsachtige weg genomen en we zijn daar boven gaan kijken, op de plek waar zij de eerste keer was verschenen.

Vr. Janko: Niets?
Vicka: Wat dacht je, niets? Ineens was er het lichtschijnsel, Onze Lieve Vrouw was er.

Vr. Janko: Met het kindje?
Vicka: Nee, nee. Deze keer was het kindje Jezus er niet.

Verzorgd door Veerle De Caluwé

3. Immaculée Ilibagiza: The boy who met Jesus [deel 18]

Ik zei: “Ja Heer.”

Dan zei Hij: “U hebt alles goed volbracht vandaag, mijn kind, en u hebt goed mijn boodschap aan deze mensen overgebracht. Ga nu en doe in de praktijk wat ik u heb opgedragen om te zeggen, omdat het eveneens u aangaat. Als u zo blijft verder doen, zal ik u spoedig een volgende keer zien.”

Dit was op 2 juli 1982. Het was de aanvang en ik was vijftien jaar oud. Ik was een heiden. Ik ben nooit naar school geweest, noch naar de kerk. Ik was de oudste van de kinderen, thuis. Mijn ouders en broers zijn eveneens nooit naar school geweest [voor de verschijning]. Ook hadden we de gelegenheid niet om naar de kerk te gaan. Het hele verdere jaar bleef ik Jezus zien in het openbaar en dit bleef zo tot 2 juli 1983, maar Hij bleef aan mij privé verschijnen.

Vertaling: Chris De Bodt

4. Zr. Agnes: De Grote Waarschuwing [deel 18]

Boodschappen

09.11.1991 De Heilige aartsengel Michaël

Tengevolge van de waarschuwing zullen vele mensen zich bekeren. De meerderheid ervan zullen echter later opnieuw hun vorig, zondig leven zonder God verder leiden. satan zal alle mensen hevig bekoren en op de goddeloze dwaalweg lokken.

Maar God wil niet dat de meerderheid van de mensen de weg naar de hel bewandelt. Hij heeft de mens immers uit liefde geschapen en voor zijn getrouwen de eeuwige gelukzaligheid bereid. God wil alle mensen voor eeuwig gelukkig maken.

Daarom volgt na de grote waarschuwing het grote wonder, binnen het jaar. Ook door het grote wonder wil God bewijzen dat Hij bestaat en dat Hij de absolute Heer is. Het wonder zal erin bestaan dat er aan de hemel een groot teken zal verschijnen. Het grote wonder dat op een donderdag zal plaats vinden, zal de mens, precies zoals de grote waarschuwing, op dezelfde tijd waarnemen.

Als de mensheid zich ook na het grote wonder niet bekeert in de mate dat de Allerheiligste Drievuldigheid het mag verwachten, dan moet de grote straf intreden. Op de straf zal de tijd van de rechtspraak volgen, in zover de mensheid zich niet bekeren wil.

De straf kan volgens de maat van onze gebeden, boete en eerherstel ingekort of gemilderd worden.

Het lot van de mensheid wordt dus in jullie handen gelegd, terwijl jullie toekomst afhankelijk is van je verhouding tot God.

5. Garabandal: Conchita's dagboek 1961-1963 [deel 18]

Hoofdstuk 2

Mijn moeder zei dat we dat niet mochten en dat, als ik wilde bidden in de “Calleja,” ik naar de kerk moest gaan.

Mijn moeder, en ook de ouders, broers en zusters van de andere meisjes, waren bezorgd. Ze hadden een groot probleem want, zelfs al waren ze geneigd de waarheid te geloven, dachten ze ook het tegenovergestelde.

Terwijl ik dat aan mijn moeder vertelde kwamen de drie meisjes bij mij thuis aan: Loli, Jacinta en Mari Cruz, en ze riepen: “Alstublieft, mevrouw, laat Conchita gaan, laat haar gaan!”

“Maar waarom willen jullie jezelf belachelijk gaan maken?”

We zeiden tegelijkertijd: “We gaan onszelf niet belachelijk maken! We gaan bidden en kijken of de engel komt!”

Vertaling: Twan Vereecken

6. Fatima in Lucia's eigen woorden: "De Oproepen" [aflevering 213]

De oproep tot een leven van totale toewijding aan God

De maagdelijkjeid is het geheim van de liefde, de weerklank van de goddelijke Stem die de ziel doordringt met de keuze gemaakt door de bruidegom van de toegewijde maagden: “Jullie hebben niet mij uitgekozen, maar ik jullie, en ik heb jullie opgedragen om op weg te gaan en vrucht te dragen, blijvende vrucht.”  [Jn 15, 16]. Christus heeft ons gekozen opdat we bijvende vruchten zouden dragen, meer dan andere vruchten blijven. Hij heeft ons bij onze naam geroepen en ons opgenomen in de hofstoet der maagden. Hij heeft ons geleid om te drinken van de fontein van het levende water en ons gevoed met de vrucht van de boom des levens en dit overeenkomstig met de belofte van God: “Wie dorst heeft geef ik vrij te drinken uit de bron met water dat leven geeft. Wie overwint komen al deze dingen toe. Ik zal zijn God zijn en hij zal mijn kind zijn.” [Openb. 21: 6-7]  Gelukkig zijn zij die hun kleren wassen: zij kunnen over de levensboom beschikken en zullen de stad door de poorten binnengaan.  Buiten is de plaats voor de honden die zich bezighouden met toverij en ontucht, met moord en afgodendienst, voor iedereen die de leugen koestert en ernaar handelt. [Openb. 22: 14-15]

Jezus Christus heeft gekozen om Hem te volgen, Hij die zelf een maagd is, nederig, gehoorzaam, kuis en arm.

Nederigheid is een van de basiswaarden die vereist zijn om Christus in alle trouw te volgen. Dit is ook de wijze waarop Hij zichzelf aan ons voorstelt: “Kom naar mij, jullie die vermoeid zijn en onder lasten gebukt gaan, dan zal ik jullie rust geven. Neem mijn juk op je en leer van mij, want ik ben zachtmoedig en nederig van hart. Dan zullen jullie werkelijk rust vinden, want mijn juk is zacht en mijn last is licht.”

Vertaling: Chris De Bodt

7. Antonio Socci: The Fourth Secret of Fatima[aflevering 128]

Hoofdstuk 4: Het vierde geheim van Fatima

Een explosieve bladzijde

In 1936, toen Zuster Lucia de verschijning van Tuy in 1931, terug in bijzonderheden vertelde voor Pater Alonso, verwees ze uitgebreider naar de ontvangen boodschap :  “De Heer vertelde me en deed er zijn beklag over : “Ze wilden mijn verzoek niet inwilligen ! … Zoals de Koning van Frankrijk, zullen ze er spijt van hebben en het doen, maar het zal laat zijn. Rusland zal zijn dwalingen over de wereld reeds verspreid hebben en daardoor oorlogen en vervolgingen tegen de Kerk hebben veroorzaakt. De Heilige Vader zal veel te lijden hebben.”

Men kan moeilijk volhouden dat deze voorspelling reeds uitgekomen is [96]. In elk geval laat dezelfde profetie in Rianjo in 1931 (zoals ook bij het visioen van Jacinta) ook uitschijnen dat de toewijding van Rusland zal gedaan worden als het al “laat” is. Dus in omstandigheden, die analoog zijn aan deze van het “berouw” van de Koning van Frankrijk en die, in de tragische en dramatische situatie omwille van het historisch uitstel, het apocalyptisch martelaarschap van de herders van de Kerk niet zullen kunnen vermijden. Het visioen, dat ook de kleine Jacinta had, zijn in feite scènes van berouw: De H. Vader op de knieën “met zijn gelaat in zijn handen”, terwijl hij rondom door een gewelddadige menigte wordt beledigd en belegerd. Terwijl in haar ander visioen “de H. Vader verscheen, in gebed, in een kerk, voor het Onbevlekt Hart van Maria … met veel mensen in gebed met hem” [97]

Vertaling: Dr. Guy Claes

8. Benoite, de herderin van Notre-Dame du Laus [Aflevering 233]

Hoofdstuk 11. De inval van Savoye [1692]

De vrienden van Laus in Marseille

M. de Foresta-Coulonge, afkomstig uit een rechtersfamilie in de Provence met als moeder Louise de Moustiers, had gestudeerd bij de Oratorianen in Marseille vooraleer Rechten te studeren in Aix en Parijs. Zeer werelds werd hij getroffen door een zware ziekte die hem deed nadenken en op 30 jaar naar het Seminarie van Toulouse, toen geleid door de Jezuïeten, deed gaan. Enkele maanden na het verblijf van Benoîte zal hij vicaris generaal en official van het bisdom benoemd worden en daarna in september 1695 tot bisschop van Apt promoveren.

Vanaf zijn geboorte in 1654 aan O.L.V. van de berg Karmel gewijd was deze priester zeer vroom voor de Maagd en zijn eerste daad als bisschop doet hem zijn bisdom Apt toewijden aan O.L.V. Zijn ouders hadden al in 1664 een deel van de beroemde grot van O.L.V. der Engelen in Marseille gekocht en die opgenomen was in een kapel aan sint Joachim gewijd. Ze hadden ze hersteld en opgesmukt en in 1684 had de ganse familie zich in het bijzonder aan de Maagd toegewijd. De faam van Laus was groot in dit gezin, want een van de neven van de provoost werd van een gebrekkigheid genezen door bemiddeling van O.L.V. van Laus.

Vertaling: Broeder Jozef

9. A.C. Emmerich: Het openbaar leven van Jezus [deel 125]

Hoofdstuk 4.2: Van Jezus' vasten tot na de Bruiloft van Kana

Trouwdag

Vóór het bruiloftsmaal zag ik hen allen weer in de lusthof verzameld. De vrouwen en dochters zaten in een loofhut op tapijten een spel voor vruchten te spelen. Zij hadden beurtelings een driehoekig tafeltje op de schoot dat op de rand met letters beschreven was. Zij draaiden een wijzer op dit tafeltje en naar gelang van de plaats waarboven de wijzer bleef staan, maakten zij een zekere winst.

Bij de mannen echter zag ik een wonderbaar spel dat Jezus zelf voor hen had uitgedacht en in een prieel gereedgemaakt had. In het midden van het prieel stond een ronde tafel, waarvan de rand bezet was met evenveel prijzen als er spelers waren. Die prijzen waren bloemen, kruiden en vruchten. Deze vruchten had Jezus vooraf geheel alleen volgens diepzinnige, symbolische betekenissen gerangschikt. Boven deze tafel lag een draaibare ronde schijf met een opening. Wanneer deze schijf rondbewogen werd, kwam de opening boven een van de vruchtaandelen te staan, en die gedraaid had kreeg dit aandeel als zijn prijs.

In het midden van de tafel stak een wijnstok, die vol druiventrossen hing, boven een schoof tarwearen uit, die hem omringde en hoe langer de tafelschijf gedraaid werd, hoe hoger de wijnstok en de bundel korenaren rezen.

De toekomstige apostelen en ook Lazarus speelden niet mee. Ik ontving hierom­trent de verklaring dat degenen die geroepen zijn om anderen te onderwijzen, of die in wetenschap de anderen overtreffen, aan het spel geen deel moeten nemen, maar de wisselvalligheden van het spel moeten gadeslaan, de ontspanning met leerrijke toepas­singen en raadgevingen kruiden en aldus het nuttige aan het aangename paren.

10. Jezus' tijdgenoten [aflevering 447]

Keizer Nero

10. Nero's einde

"Qualis artifex pereo...!" of "Welk een kunstenaar gaat er met mij verloren," waren zijn laatste woorden. Dan geeft Epaphroditus de dolk een stoot zodat hij in de keel van Nero komt. Wanneer zijn achtervolgers het vertrek binnenkomen vinden ze hem stervende...

De slavin Acte, die hem in zijn jeugd heeft lief gehad, draagt zorg dat de as van Nero wordt begraven.

De tweeëndertig jaar oude keizer is dood... Leve de nieuwe keizer!

Vertaling: Broeder Jozef

11. Profetiën: H. Johannes De Sylva [1482]

Tijdens de laatste dagen zullen er grote oorlogen en bloedvergieten zijn. De razernij van de oorlogen zal lange tijd standhouden. Hele provincies zullen kaal en onbewoond worden en vele steden zullen geen inwoners meer hebben. De adelstand zal worden afgeslacht en hoogstaande personen zullen ten onder gaan. Grote veranderingen onder de koningen, gebieden en heersers.

Vertaling: Chris De Bodt


26-09-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.26 september 2012
26 september 2012

1. Medjugorje: interview van Jelena en Mariana Vasilj [de waarnemers van stemmen] door Janice T. Connell [deel 31]

Als God het gras van het veld in zo ’n pracht en praal kan kleden, dat vandaag bloeit en dat morgen in het vuur wordt geworpen,
zal Hij dan niet meer voor U doen, O zwakken in geloof!


Bidden met de oren en de ogen van het geloof

Janice: En wat met de kleren? Spreekt de Gezegende Moeder u over de mode?
Jelena: Voor zover ik me kan herinneren vertelde Mirjana [de zienster] dat ze een nachtjapon droeg, tijdens een verschijning. Ze zei dat de Gezegende Moeder haar vroeg om altijd netjes gekleed te zijn als Zij aan haar verschijnt.

Janice: Weet u waarom?
Jelena: Het bezorgt een groot plezier aan het engelenhof als we de Koningin van de Engelen eren. Het is een teken van liefde en affectie. De Gezegende Moeder en haar Zoon waarderen al onze inspanningen om hen te verwelkomen. Gans het paradijs verheugt zich als we de Moeder van God eren door onze keuzes.

Janice: Heeft de Gezegende Moeder of Jezus u ooit over uw kleren of uw haar gesproken?
Jelena: Lang geleden zei ze ons dat we voor bepaalde gelegenheden fatsoenlijk moesten gekleed zijn.

Vertaling: Henk

2. Interview van Vr. Janko Bubalo met Vicka Ivankovic [1983] [deel 17]

Hoe de verschijningen zijn begonnen

Donderdag 25 juni: de tweede dag

Vr. Janko: Nu zijn we gekomen aan donderdag 25 juni 1981. Jullie hadden ieder voor zich de bezigheden weer hervat. Was je al vergeten wat er de vorige dag was gebeurt?
Vicka: Helemaal niet! Je sprak erover, je droomde ervan…

Vr. Janko: Hadden jullie iets besloten? Zoiets als: Laten we daarover maar zwijgen? Volgende bladzijde….?
Vicka: Ja zeg! Dat zou al te gek zijn geweest. We wilden er helemaal niet vanaf, wij met ons drieën…

Vr. Janko: Hoe zo, jullie drieën?
Vicka: Ivanka, ik en Mirjana. We zijn overeen gekomen om op dezelfde tijd daarheen te gaan waar we de eerste dag Onze Lieve Vrouw hadden gezien. Als het werkelijk Onze Lieve Vrouw was, dan zou zij misschien terug komen.

Verzorgd door Veerle De Caluwé

3. Immaculée Ilibagiza: The boy who met Jesus [deel 17]

Ik keek op en ik voelde alsof ik in een andere wereld verdween, een mooiere wereld, maar een wereld zonder inwoners. Ik bevond mij in een totaal nieuwe en verschillende wereld.

Ik bevond mij alleen in een uitgestrekte zee van levendig, welriekend gras. Toen verscheen er plots, in een schitterend wit licht, de meest elegante man die ik ooit heb gezien. Hij zweefde hoog boven mij. Hij stond te midden van mooie, witte bloemen. Hij zag eruit als iemand vooraan in de dertiger jaren. Hij had een donkerkleurig huid, maar niet zwart zoals de onze, noch blank, zoals de blanke mensen of zoals de beelden zoals wij hem zien in de kerken. Hij zag eruit als een sterke Rwandese man. Hij was volledig in het wit gekleed, in een soort traditionele tuniek van een Rwandese man. Hij droeg een witte mantel en witte kledij en zijn armen waren gekruist. Hij leekt alsof de zon uit Hem scheen. In Zijn aanwezigheid, voelde ik een totale vrede.

De hele tijd sprak hij tot mij in mijn moedertaal, het Kinyarwanda. En toen zei Hij mij: “Hebt u mij goed aanschouwd?”

Vertaling: Chris De Bodt

4. Zr. Agnes: De Grote Waarschuwing [deel 17]

Boodschappen

07.11.1991 De Heilige aartsengel Michaël

De grote waarschuwing is zeer nabij. Ze zal als een innerlijk vuur zijn. Dit veroorzaakt lijden, pijn, maar brandt niet fysisch. De werking van dit innerlijk vuur zal in een innerlijke verlichting bestaan.

Het licht van de goddelijke Gerechtigheid verlicht het innerlijke van de mens, die het maar moeilijk verdraagt. God wil op deze wijze de mensheid de rechte weg tonen, ledere mens, gelovig of ongelovig, zal dit op dezelfde manier ervaren.

De grote waarschuwing komt direct van God. Na de waarschuwing zal de verwarring groot zijn. Iedereen zal Gods ware bestaan erkennen.

Gedurende de tijd van de waarschuwing wordt satan lam gelegd. Doch nadien zal hij opnieuw vrije hand krijgen. Zijn aanvallen zullen steeds sterker worden. Hij wil alle mensen op de verkeerde weg leiden.

5. Garabandal: Conchita's dagboek 1961-1963 [deel 17]

Hoofdstuk 2

Het werd de twintigste van dezelfde maand.

We leidden ons dagelijkse leven net zoals we dat voordien deden.

De mensen maakten nog steeds dezelfde opmerkingen alhoewel de dingen veranderd waren.

Ze zeiden dat het hoogstens onze verbeelding kon zijn. Omdat we op de negentiende juni niets hadden gezien, dachten ze dat de engel ons niet meer zou verschijnen. Maar ze wisten niet wat ons gedurende de nacht was overkomen, wat we niemand hadden verteld.

Na de middag op de twintigste, deden de andere drie meisjes en ikzelf onze klusjes en gingen we naar school. Toen we weer thuiskwamen, zeiden we onze moeders dat we gingen bidden in de “Calleja.”

Vertaling: Twan Vereecken

6. Fatima in Lucia's eigen woorden: "De Oproepen" [aflevering 212]

De oproep tot een leven van totale toewijding aan God

We werden gekozen om Christus te volgen. Christus zelf was maagd en de bruidegom van de maagden, nederig, gehoorzaam, kuis en arm. Christus is een maagd en verkoos een maagd als Moeder en, zoals een zuivere lelie, schept hij behagen in zuiverheid.

Dit is hoe de schrijver van de Apocalyps Hem aan ons voorstelt: “En ik zag en zie, het Lam stond op de berg Sion en met Hem honderdvierenveertigduizend, op wier voorhoofden zijn naam en de naam zijns Vaders geschreven stonden. En ik hoorde een stem uit de hemel als de stem van vele wateren en als de stem van zware donder. En de stem, die ik hoorde, was als van muzikanten, spelend op hun lieren. en zij zongen een nieuw gezang vóór de troon en vóór de vier dieren en de oudsten; en niemand kon het gezang leren dan de honderdvierenveertigduizend, de losgekochten van de aarde. Dezen zijn het, die zich niet met vrouwen hebben bevlekt, want zij zijn maagdelijk. Dezen zijn het, die het Lam volgen, waar Hij ook heengaat. Dezen zijn gekocht uit de mensen als eerstelingen voor God en het Lam. En in hun mond is geen leugen gevonden. Zij zijn onberispelijk.” Hier is Christus het Lam en zij die Hem overal vergezellen zijn de maagden.

De maagdelijkheid is de vrucht van de zuivere liefde waarmee mensen zichzelf volledig opdragen aan Christus. Zij geven zichzelf onvoorwaardelijk en wijden zichzelf openhartig toe voor eeuwig. Het was naar hen dat Christus verwees toen Hij zei: “er zijn mannen die niet trouwen omdat ze onvruchtbaar geboren werden, andere omdat ze door mensen onvruchtbaar gemaakt zijn, en er zijn mannen die niet trouwen omdat ze zichzelf onvruchtbaar gemaakt hebben met het oog op het koninkrijk van de hemel. Laat wie bij machte is om dit te begrijpen het begrijpen!” [Mt 19: 12]. De maagdelijkheid is het geheim van de liefde die volledig en enkel aan God geschonken wordt. Het is de taal van de zuivere liefde, welke niet aan iedereen is gegeven om ze te begrijpen, of zoals Jezus zegt: “Niet iedereen kan deze kwestie begrijpen, alleen degenen aan wie het gegeven is.” [Mt 19, 11]

Vertaling: Chris De Bodt

7. Antonio Socci: The Fourth Secret of Fatima [aflevering 127]

Hoofdstuk 4: Het vierde geheim van Fatima

Een explosieve bladzijde

Hoe komt de koning van Frankrijk hier ter sprake? Dit is een uitdrukkelijke verwijzing naar de verschijningen van Paray-le-Monial in 1689 [Juist 100 jaar voor het uitbreken van de Franse Revolutie]. Daar gaf Jezus een boodschap aan Margareta Maria Alacoque, bestemd voor de koning van Frankrijk, Lodewijk XIV, een boodschap die ging over een belangrijk plan van de Voorzienigheid voor Frankrijk:  "Voeg het Heilig Hart van Jezus toe aan uw wapenschild, bouw ter ere van Hem een tempel, waar de koningen van Frankrijk Hem zullen vereren, wijd Frankrijk toe aan zijn Heilig Hart en vraag, als soeverein van Frankrijk een Heilige Mis aan de Paus, ter ere van het Heilig Hart van Jezus [95]." Er werd niets gedaan.  Honderd jaar later brak dus de Franse Revolutie uit en de neef van de Zonnekoning, Lodewijk XVI, herinnerde zich deze verzoeken toen hij in de gevangenis zat. Daar, wanhopig, besloot hij ze uit te voeren, maar toen was het te laat. Hij werd onthoofd op 21 januari 1973. Frankrijk had een andere weg gekozen.

Door in 1931 deze duidelijke en verschrikkelijke voorspellingen met de harde veroordelingen van de “gezagsdragers” van God mee te delen, had Zuster Lucia bewezen dat ze perfect in staat was om een boodschap bekend te maken die harde veroordelingen voor de herders van de Kerk bevatte vanwege de Hemel en de voorspelling van een verschrikkelijke straf.  Waarom zou ze zich dan in 1944 verlamd en geterroriseerd gevoeld hebben? Het is duidelijk dat de zaken veel erger waren dan verondersteld wordt door Pater Alonso en Frère Michel en dat de inhoud van het Geheim verschrikkelijker is dan de profetie van 1931.  Het lijkt dat we hieruit kunnen afleiden dat deze 20 regels en de enkele woorden van de Madonna iets meer bevatten, iets onvoorstelbaars en onuitsprekelijk, dat na Zuster Lucia gedurende drie maanden te hebben “verlamd,” ook de Pausen hebben “geterroriseerd” en ze er hebben toe gebracht deze woorden niet bekend te maken.

We zullen trachten de natuur van dit verschrikkelijk mysterie te begrijpen. Eerst moeten we echter terugkeren naar de profetie van 1931, die verwijst naar het lot van de koning van Frankrijk. Men kan niet nalaten, als men dit herleest, te denken aan de gelijkenis van wat er hier gegeven wordt en het visioen van Lucia, dat in 2000 werd bekend gemaakt, waar ze juist het martelaarschap ziet van een Paus en, samen met hem, van meerdere bisschoppen. Zou deze verschrikkelijke slachtpartij daarom iets te zien hebben met de ongehoorzaamheid aan de wil van de Hemel? Zou het een tragedie kunnen zijn, die zou kunnen vermeden worden als men de hulp zou inroepen van de Madonna?

Vertaling: Dr. Guy Claes

8. Benoite, de herderin van Notre-Dame du Laus [Aflevering 232]

Hoofdstuk 11. De inval van Savoye [1692]

De vrienden van Laus in Marseille

Het is bij M. de Rémusat dat Benoîte haar intrek gaat nemen tijdens haar verblijf in deze woelige stad. We maken kennis met haar gastheer en met de vooraanstaande priester, M. de Foresta-Colongue, aan wie Malaval zijn beroemde brief van 1695 wijdde.

Hyacint de Rémusat was de jongste van een gezin met twaalf kinderen en waarvan de grootvader, uit Seyne-les-Alpes gekomen in de XVIIe eeuw, een schitterende carrière als reder uitbreidde in de haven van Marseille. Zijn zonen hadden hem opgevolgd: Jacques, vader van Hyacint, werd lid van de gemeenteraad van deze metropool.

Hyacint was in 1684 getrouwd met Anne Coustan in de parochie van Accoules en ze woonden in de straat naar Mure op nummer 15. Daar woonde Benoîte dus. Toen waren er drie kinderen in het jonge gezin, twee jongens en een meisje Anne-Victoire. Deze zal intreden bij de Visitandinnen in 1713 met haar jongste zus Anne-Madeleine, later ‘Eerbiedwaardig’ worden verklaard, zoals Benoîte, en die mystieke gunsten zal krijgen in 1708. Dit godsvruchtig meisje zal met haar openbaringen bijdragen tot de instelling van het eerste feest van het Heilig Hart in Frankrijk op 22 augustus 1720 tijdens de beroemde pest van Marseille.

Het is dus in deze familie, afkomstig uit het bisdom Embrun, dat Benoîte vriendelijk wordt onthaald. Het dient gezegd dat Hyacint prior was van de vereniging van het Heilig Sacrament in zijn parochie, schatbewaarder in de kliniek en actief lid van het werk Heil der gevangenen [Sint Jan van Matha].

Vertaling: Broeder Jozef

9. A.C. Emmerich: Het openbaar leven van Jezus [deel 124]

Hoofdstuk 4.2 Van Jezus' vasten tot na de Bruiloft van Kana

Trouwdag

2 januari. Heden, de tweede dag der vermakelijkheden, had omstreeks 9 uur de trouw plaats. De bruid werd door de bruidsmeisjes opgetooid. Haar kleding was in de aard van die der Moeder Gods bij haar bruiloft. Zo ook haar kroon, met dit verschil dat deze rijker versierd was. Haar haarnet was evenwel niet zo fijn met [tal­rijke] gescheiden vlechtjes gestrengeld, doch met dikkere lokken. Nadat zij in haar bruidstooi gestoken was, liet men haar aan de H. Maagd en de andere vrouwen zien.

Van de synagoge uit werden bruid en bruidegom naar het feesthuis afgehaald en naar de synagoge gebracht. Het waren zes jongetjes en zes kleine meisjes, die in de stoet kransen droegen. Dan zes oudere jongens en dochters met fluiten en andere instrumenten, die ik elders reeds beschreven heb. Zij hadden aan de schouderen als vleugelen van een stijve, gestreepte, donsachtige stof. Daarenboven werd de bruid door twaalf volwassen erejuffers voorgeleid en de bruidegom door twaalf jonge mannen. Onder dezen bemerkte ik Obed en Veronika's zoon, de neven van Jozef van Arimatea, Natanaël en enige van Johannes’ leerlingen, doch geen van de toekomstige apostelen.

De trouwceremonie geschiedde vóór de synagoge door de priesters. De ringen die zij ruilden, had de bruidegom ten geschenke gekregen van Maria en Jezus had die bij zijn Moeder gezegend. Merkwaardig scheen mij bij deze trouw, wat ik bij de trouw van Jozef en Maria niet bemerkt heb, dat de priester de bruidegom en de bruid met een scherp instrument aan hun linkerringvinger verwondde op de plaats waar de ring zou komen te zitten. Hij liet van de bruidegom twee, en van de bruid één druppel bloed in een beker wijn druipen. Zij dronken hem gezamenlijk uit en schonken hem dan weg. Daarna werden nog verscheidene andere voorwerpen, klederen en stukken stof uitgedeeld aan de armen, die naar de plechtigheid waren komen zien. Wanneer de pasgetrouwden naar het feesthuis geleid waren, werden ze daar ontvangen door Jezus.

10. Jezus' tijdgenoten [aflevering 446]

Keizer Nero

9.De teruggang van het Rijk en de ontevredenheid stijgt

Ook in het oosten van het Rijk ontstaan problemen. De troon van Armenië is vrij gekomen. De Parthen en de Armeniërs wensen de jongere broer van Koning Tiridates als vorst. Om de Parthische invloeden te weren, brengen de Romeinen ook een kandidaat in stelling. Een oorlog is het gevolg. Corbulo, een bekwaam man, weet grote successen te halen en de oorlog lijkt gewonnen. Maar Nero houdt niet zo van bekende mannen en stuurt een andere onbekwame man, Caesenius Paetus naar het front. Omdat hij er niets van kent, verliezen ze terrein en uiteindelijk is Armenië in handen van de Parthen. Paetus verwacht minstens dat hij de doodstraf krijgt van Nero maar hij spaart hem en stelt hem weer gewoon aan, aan het hof.

In Palestina wordt er uiteindelijk een opstand op touw gezet. De Joden nemen de leiding en de opstand breidt zich snel uit. De bejaarde generaal T. Flavius Vespanius krijgt het bevel van Nero dat hij de orde moet herstellen. Uiteindelijk lukt hem dat ook.

Vertaling: Broeder Jozef

11. Profetiën: Monnik Pouskof [Sint Nicolaaskapel] [15de eeuw]

Profetie 1

Tegen het einde van de twintigste eeuw zal Rusland een grote opstand zien. De huizen, mensen en het land zullen veranderen in bloed. We zullen verschrikkelijke dingen zien via beelden [televisie]. Wat hoog stond aangeschreven zal vallen en waarop neergekeken werd zal opnieuw verheven worden.

Vertaling: Chris De Bodt


25-09-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.25 september 2012
25 september 2012

Maandelijkse boodschap van Onze Lieve Vrouw aan Marija Pavlovic voor de hele wereld:

Lieve kinderen! Als u in de natuur kijkt naar de rijkdom der kleuren die de Allerhoogste u schenkt, open dan uw harten en bid met dankbaarheid voor al het goede dat u hebt en zeg: "Ik ben hier geschapen voor eeuwig" en verlang naar de hemelse dingen, omdat God u met een onmetelijke liefde bemint. Dit is waarom Hij ook Mij schonk, om u te zeggen: "Enkel in God is er vrede en hoop, lieve kinderen." Dank om aan Mijn oproep gehoor te hebben gegeven.

www.bloggen.be/medjugorje 


24-09-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.24 september 2012
24 september 2012

1. Medjugorje
: interview van Jelena en Mariana Vasilj [de waarnemers van stemmen] door Janice T. Connell [deel 30]

Als God het gras van het veld in zo ’n pracht en praal kan kleden, dat vandaag bloeit en dat morgen in het vuur wordt geworpen,
zal Hij dan niet meer voor U doen, O zwakken in geloof!


Bidden met de oren en de ogen van het geloof

Janice: Zondigt u ooit?
Jelena: Ja.

Janice: Wat doet u daaraan?
Jelena: Vertrouwen op Gods genade.

Janice: Hebt u ooit meningsverschillen in uw familie?
Jelena: We vechten niet.

Janice: Dan bent u niet normaal!
Jelena: [lacht] Mijn broers en zusters zijn nog altijd jong. Als er ruzie over speelgoed is of over een karwei die moet worden gedaan, zijn we terug vrienden na 10 minuten.

Vertaling: Henk

2. Interview van Vr. Janko Bubalo met Vicka Ivankovic [1983] [deel 16]

Hoe de verschijningen zijn begonnen

Woensdag 24 juni: de eerste dag der verschijningen

Vr. Janko: En daarna?
Vicka: Onze Lieve Vrouw is weggegaan. Ik ben naar huis terug gekeerd. Mirjana en Ivanka zijn ons gevolgd. Thuis hebben wij alles verteld.

Vr. Janko: Wat zeiden de anderen?
Vicka: Dat hangt er van af; Sommigen geloofden het, anderen waren verbaasd. Sommigen legden het zus uit, anderen zo. Het was een vliegende schotel... Men zei vanalles en nog wat.

Vr. Janko: En daarna, zijn jullie toen uit elkaar gegaan om te gaan slapen?
Vicka: Wat zou je anders willen dat we deden? De volgende dag moesten we opstaan zo gauw als het licht werd, om tabak te plukken, de kudde hoeden, al het gedoe van iedere dag.

Vr. Janko: Maar waarom heeft Ivanka meteen gezegd: het is de Heilige Maagd? Waarom heeft zij niet aan iets anders gedacht?
Vicka: Ik weet het niet. Maar aan wie anders zou ze hebben kunnen denken? Een wonderschone jonge moeder met haar kindje en een kroon op haar hoofd. Het was duidelijk!

Vr. Janko: Welnu, wij zouden óók zeggen: "Het is Onze Lieve Vrouw."

Verzorgd door Veerle De Caluwé

3. Onze Lieve Vrouw van Czestochowa komt naar België


Vrienden van het leven, Onze-Lieve-Vrouw van Częstochowa pelgrimeert van oceaan tot oceaan. Op 8 mei 2012 is ze vertrokken in Vladivostok, om met Kerstmis 2012 aan te komen in Fatima.

Op haar doortocht bezoekt ze ook België!
  • Waarom? Ter verdediging van het leven.
  • Wanneer? Het eerste weekend van november.
  • Hoe? U vindt het volledige reisschema van de Zwarte Madonna in België op www.vanoceaantotoceaan.be
Van harte welkom!

Dit is een zeer grote gebeurtenis voor ons land! Via deze site kunt u gratis affiches en folders bestellen om deze belangrijke gebeurtenis te helpen promoten. Stuur ook gerust deze e-mail door naar al uw vrienden!

Dit is echt wel een heel belangrijke tournee die met die wereldberoemde icoon ondernomen wordt. Ik moet tot mijn schande bekennen dat ik hem eigenlijk nooit echt aantrekkelijk heb gevonden, ik heb die icoon altijd nogal heel erg "zwaar" gevonden. Wel weet ik dat hij enorm veel harten blijkt te kunnen raken, en daarom alleen al heb ik er veel respect voor gehad. Wellicht heeft de hemel, heeft Onze Lieve Vrouw het ook wel heel erg "zwaar" als ze ziet wat haar kinderen allemaal uitspoken...

Voor Poolse katholieken is die icoon hoe dan ook enorm belangrijk, enorm genaderijk. Onze vorige Paus vereerde Onze Lieve Vrouw ook intens, o.a. via deze icoon. Nu ben ik op de genoemde website gaan kijken om er toch wat meer over te weten en heb toch heel veel bijgeleerd. Onder andere:

Over de icoon van de Zwarte Madonna van Czestochowa:

Volgens de overlevering is de Zwarte Madonna geschreven door de evangelist Lucas en is een tafel uit het huis van Maria door de evangelist als canvas gebruikt. In de 14de eeuw werd deze icoon naar de Poolse stad Częstochowa gebracht. De icoon wordt vandaag nog beschouwd als "de Koningin van Polen."

Onze-Lieve-Vrouw heeft vele malen in de geschiedenis van het Poolse volk bemiddeld.

Slechts één recent voorbeeld: Van 1 tot 7 mei 1979 hielden veel mensen in Polen wat later bekend werd als "De belegering van Jericho," toen ze aan het heiligdom van Onze-Lieve-Vrouw van Częstochowa continu Rozenkransen baden, met de intentie de communistische Poolse regering haar beperkingen op het bezoek van paus Johannes Paulus II aan zijn geboorteland te doen intrekken. Op 7 mei zwichtte de regering onverwachts en liet de grootste obstakels vallen die ze had opgeworpen om het bezoek van de Paus te belemmeren. We kennen nu het vuur dat de inmiddels Zalige Paus Johannes Paulus II aanstak met zijn stoutmoedige verkondiging van het Evangelie "achter de vijandelijke linies" en hoe hij een grote rol speelde in de opmerkelijkste vreedzame revolutie van de eeuw, die uiteindelijk zelfs het communisme in Polen en later in de Sovjet-Unie deed vallen.

Deze en soortgelijke historische gebeurtenissen getuigen van de al te vaak vergeten kracht van het gebed, in het bijzonder in het vragen van voorspraak aan de Heilige Moeder om de gelovigen te bevrijden van problemen die te overweldigend lijken voor een praktische menselijke oplossing. En dit is precies de situatie waarin Rusland [en de rest van Europa] zich vandaag weer bevindt.

Over het doel van deze pelgrimstocht met deze icoon:

De tocht wordt begeleid door een handvol groepje gelovigen die al van in mei meereizen. Wat is hun doel? Wat motiveert hen, om wat wordt genoemd de "From Ocean to Ocean International Campaign in Defense of Life,”" om dergelijke extreme voorbereidingen aan te gaan voor wat velen zullen zien als niet meer dan een gezellige religieus geïnspireerde uitstap?

De bedevaart of pelgrimstocht met de icoon is bedoeld als een reactie op bijna een eeuw van gelegaliseerde abortus in Rusland en om de verspreiding van deze dodelijke plaag te stoppen in de rest van de wereld. Iedereen die de Heilige Schrift of de Kerkgeschiedenis bestudeert, herkent het doel van deze bijzondere gebeurtenis. Zij geloven dat de overwinning van het leven zal komen door de krachtige voorspraak van Maria, de Moeder van God, zoals voorspeld in de Apocalyps [Apoc. 11,12-19].

Is de icoon die hier zal te zien zijn de originele of een kopie?

Neen, het exemplaar van Czestochowa is daar dus wel blijven hangen en hangt daar nog altijd! Toch mogen we niet zomaar "kopie" zeggen tegen het exemplaar dat wij kunnen gaan zien.

De icoon die de pelgrimstocht "Van Oceaan tot Oceaan" zal ondernemen, werd gemaakt in Polen en werd tegen de oorspronkelijke icoon gelegd en gezegend door aartsbisschop Stanislaw Nowak, de Metropoliet van Częstochowa. Het is even groot als het origineel en gemaakt op een solide plank, gezaagd uit lindehout. Het werd gemaakt volgens de traditionele methode met eitempera en natuurlijke kleurstoffen, alsmede met 23 karaats bladgoud. Het werd ook aangevuld met de elementen die nodig zijn voor canonieke Orthodoxe iconen, welke verdwenen tijdens de historische restauraties en herschilderingen. Dit zijn: een Christuskruis in een stralenkrans [gemaakt met wit goud op geel goud] die een van de lelies op de rechterarm verandert in een ster [er moeten drie sterren zijn, op de armen en het voorhoofd, wat betekent dat Maria een maagd was voor, tijdens en na de geboorte van Christus. Het Kind Jezus is de derde ster en de oude Orthodoxe inscripties op de achtergrond die aanduiden wie wordt afgebeeld op de icoon. Een typisch kenmerk van die kopie zijn tranen op de linkerwang van Onze-Lieve-Vrouw.

Een iconograaf geeft zijn handen, talenten, geest en hart over aan de dienst van het Evangelie. Zijn taak is om de weg te openen voor de aanwezigheid van God. Om dat te bereiken, moet hij gehoorzaam voldoen aan de canon van de traditionele iconografie. Hij is niet vrij om zijn eigen kijk op de wereld te lanceren, de taal van de icoon te wijzigen en innovaties te introduceren. Hij moet nederig en geduldig de oude voorbeelden imiteren. In de praktijk is de gedachte van een kopie niet van toepassing, omdat elke gezegende icoon een weg is die leidt naar de authentieke aanwezigheid van een heilige persoon. Dus is elk icoon een echte originele. Alle wijzigingen moeten passen in de grenzen van de Bijbelse canon. Om de weg naar de goddelijke werkelijkheid te laten zien en iemand naar God te leiden, moet de iconograaf dat pad zelf gebruiken. Dat is zijn persoonlijk mysterie. Hij doet dit tijdens het bidden, vasten, en het opofferen van zijn werk aan God. Als hij dat niet doet, zal de icoon die hij schrijft dood zijn. Hij moet ook volledig transparant zijn. Volgens de oude christelijke traditie, heeft de icoon geen menselijke auteur. Iconen worden niet ondertekend, zoals schilderijen, omdat de auteur van de icoon God Zelf is.

Veel meer interessante info valt te lezen op www.vanoceaantotoceaan.be

Vriendelijke groeten,

Josiane Herben

4. Alan Ames uit Australië komt naar Nederland en België



5. Immaculée Ilibagiza: The boy who met Jesus [deel 16]

Aangrijpend nieuw boek over jongen die Jezus zag

En zo ging ik naar die mensen om te zeggen wat mij was verteld. Terwijl ik tot hen sprak, viel mijn kledij van mij af, zonder dat ik mij hiervan bewust was, en ik was naakt. Toen wond een dame mij in haar kleren en zei: "Kind, u bent naakt, wie denkt u dat er naar u zal luisteren, onder die omstandigheden?"

Toen vroeg ik aan de stem: "Waarom hebt u mij ontkleed?"

Toen zei Jezus mij om hen te zeggen: "De Mensenzoon kwam op de wereld, lange tijd voor u bestond, en ze hebben mijn kleren afgerukt. Denkt u dat Hij de Hemel niet haalde? Weet dat Hij het is die zojuist dit mirakel heeft verricht. Dit is een teken dat niet eeuwig zal blijven, maar dat voor eeuwig zal worden herinnerd."

Toen zei Jezus mij: "Dank u, dit is genoeg voor vandaag. Verhef nu uw hoofd en kijk naar hem die tot u heeft gesproken en bekijk mij heel goed."

Vertaling: Chris De Bodt

6. Zr. Agnes: De Grote Waarschuwing [deel 16]

Boodschappen

29.10.1991 De Heilige aartsengel Michaël

De diepe zin van de waarschuwing bestaat erin dat God daardoor iedere mens op de waarheid opmerkzaam wil maken: dat hij zijn schuld en verzuimen tegenover God toegeeft en bekent. Het licht van de barmhartige liefde van God zal het door de zonde verduisterde verstand van de mens verlichten.

God bekommert zich om de mens. Hij wil dat hij zijn heil, het eeuwige leven, bereikt. Dit, zijn bijzondere genade, moet de mens helpen de goddelijke waarheid van de valse of duivelse halfwaarheid klaar te kunnen onderscheiden.

7. Garabandal: Conchita's dagboek 1961-1963 [deel 16]

Hoofdstuk 1

Ik zei dat we hem vandaag niet hadden gezien. Dan ging de avond door zoals gewoonlijk: nog wat werk, avondeten en tegen kwart voor tien ging ik naar bed. Daar ik niet kon slapen, begin ik te bidden, waarop ik een stem hoorde die tot mij zei: "Wees niet verward, u zult mij terug zien [16]."

's Anderendaags hoorde ik van de drie andere meisjes zeggen dat ze eveneens deze stem hadden gehoord.

Ik bleef bezorgd na het horen van de stem en ik bad gedurende lange tijd door, tot ik in slaap viel.

Dit alles gebeurde op 19 juni 1961.

Voetnoten

[16] In de oorspronkelijke tekst staat deze zin onderlijnd.

Vertaling: Chris De Bodt

8. Fatima in Lucia's eigen woorden: "De Oproepen" [aflevering 211]

De oproep tot een leven van totale toewijding aan God

De evangelische raadgevingen die we omhelzen zijn de opofferingen die we maken aan God, de verzaking aan alle dingen en aan onszelf, om Hem te kunnen volgen met een zuiver hart, royaal en vreugdevol. En eenmaal we tot onze opoffering aan God hebben besloten, is er geen weg terug, want de Heilige Schrift zegt: "Wanneer een man de Heer belooft iets te zullen doen of onder ede de verplichting op zich neemt zich van iets te onthouden, mag hij zijn woord niet breken. Aan alles wat hij met zoveel woorden zegt, moet hij zich houden." En op een andere plaats lezen we: "Als u een eed aflegt aan de Heer, uw God, zult u de vaart niet minderen om ze te volbrengen, want de Heer uw God zal het zeker verlangen van u, en het zou een zonde betekenen voor u, maar als u uw belofte steeds herhaald, zal er geen zonde zijn in u."

U moet voorzichting zijn over wat er over uw lippen gaat, want "wat over uw lippen gegaan is, moet gij stipt volbrengen. Gij hebt immers de Heer, uw God, volkomen vrijwillig een gelofte gedaan, die gij hebt uitgesproken met eigen mond. [Deut 23, 22-24]. Kohelt interpreteert deze orders van de Heer als volgt: "Heb je God een belofte gedaan, voer haar dan uit zonder uitstel. Hij houdt niet van dwazen. Wat je beloofd hebt moet je doen. Je kunt beter niets beloven dan een gedane belofte niet nakomen. Zorg ervoor dat je door je mond geen schuld op je laadt, om dan tegen de priester te zeggen dat het een vergissing was. Waarom zou je God kwaad maken en Hem het werk van je handen teniet laten doen?" [Prediker 5: 3-6]

We hebben God gekozen als onze erfgenaam, en aldus kunnen we niet terugkeren, noch Hem inruilen voor enig aards ding, of voor onzelf, arme schepsels die we zijn. Door zo’n inruiling zouden we zelfs armer worden en onszelf verliezen in de overeenkomst. Wij zijn de kinderen van een Vader die God is: laat ons het Huis van de Vader niet verlaten voor de bouwvallige krotten van de zondaars.

Vertaling: Chris De Bodt

9. Antonio Socci: The Fourth Secret of Fatima [aflevering 126]

Hoofdstuk 4: Het vierde geheim van Fatima

Een explosieve bladzijde

Dat sluit niet uit dat verkeerde handelingen van de herders, buiten het domein van hun onfeilbaarheid, gevolgen hebben die meer rampzalig zijn. Door hun vergissingen kan het geloof teloor gaan bij de gelovigen en bijgevolg het eeuwig verlies van miljoenen zielen veroorzaken, wat, door deze collectieve geloofsafval, een verschrikkelijke belediging is tegenover God. Het is hierin dat het Derde Geheim met het eerste verbonden is wat het visioen van de Hel betreft. Het is hierin, in deze nadruk op de verantwoordelijkheid van de leiders van de Kerk, dat het Derde Geheim zonder twijfel voor Zuster Lucia het meest verschrikkelijke was en boven al het moeilijkste om neer te schrijven. Voor een nederige religieuze [die gewoon was steeds in haar oversten de echte vertegenwoordigers van God te zien] was het een zeer pijnlijke zending om plots door de Hemel aangewezen te zijn om hen zulke strenge berispingen te zenden, zo rechtstreeks ten gevolge van hun gedrag.

Is deze evaluatie van Frère Michel correct? Men heeft het gevoel dat niet alles kan uitgelegd worden met deze beschouwingen van hem. Als het enkel gaat om de nalatigheid van de hoogste herders, dan kan dit de verlammende angst van Zuster Lucia niet uitleggen. De zienster had, inderdaad, bij andere gelegenheid geen problemen om zij het met spijt, strenge bedenkingen te maken over de opperste gezagsdrager van de Kerk. In het gesprek met Pater Fuentes begon ze juist zo: "De Heilige Maagd is zeer droevig omdat niemand aandacht geschonken heeft aan haar boodschap, noch de goeden, noch de slechten." [93]

Ze deed echter meer. Er bestaat een sensationeel precedent, dat van de dramatische inwendige inspraak, die Zuster Lucia kreeg in augustus 1931 te Ranjo, na de weigering van het Vaticaan de verzoeken van de Madonna in te willigen met boven alles de toewijding van Rusland aan haar Onbevlekt Hart. Zuster Lucia herhaalde deze precieze woorden van Jezus: "Laat aan mijn bedienaars weten dat ze, gezien ze het voorbeeld volgen van de koning van Frankrijk door de uitvoering van mijn verzoek uit te stellen, ze hem ook zullen volgen in zijn ongeluk." [94]

Vertaling: Dr. Guy Claes

10. Benoite, de herderin van Notre-Dame du Laus [Aflevering 232]

Hoofdstuk 11. De inval van Savoye [1692]

De vlucht naar Marseille

’s Anderendaags in de morgen komen in La Saulce 12 of 14 ingespannen muilezels van de koning aan op weg naar de Provence. Ze namen de spullen van Laus mee naar Sisteron. Benoîte ontwrichtte er haar arm, waarschijnlijk door de bagage te dragen. Daar M. Hermitte naar Avignon wilde, zei Benoîte hem om vanwege de goede Moeder Gods naar Marseille te gaan waar hij mensen zou ontmoeten die hem rechtmatig zouden logeren. Ze trekken langs Pertuis maar gaan in La Croix blanche slapen.’

Aan de Tour d’Aygues tussen Pertuis en Cadenet zegt een zuigeling die, volgens M. Gaillard, nog niet kon spreken aan zijn moeder: ‘Ziedaar de herderin van Laus.' Deze riep het luidop zodat de menigte samenliep rond Benoîte. Het arme meisje kon zich maar loswerken dankzij enkele medailles die ze op zak had. Deze folklore, door Gaillard verbloemd, onderstreept tenminste de reputatie van Benoîte in de Provence: weldra zien er nog duidelijkere bewijzen van.

"Vandaar," besluit dit verhaal, "gaan ze naar Marseille waar Benoîte al vlug herkend werd voor wat ze was."

Vertaling: Broeder Jozef

11. A.C. Emmerich: Het openbaar leven van Jezus [deel 123]

Hoofdstuk 4.2 Van Jezus' vasten tot na de Bruiloft van Kana

De eerste dag van de feestelijkheden

Jezus had de binnenkringen van het spel en de prijzen geregeld en Hij ver­deelde deze onder de winnaars met treffende, vaak zeer wonderbare bemerkingen. Jon­gere bruiloftsgasten liepen en sprongen over gespannen guirlandes voor een vruchtenprijs. De vrouwen zaten afgezonderd en speelden eveneens met [en om] vruchten. De bruid zat gestadig tussen Maria en de tante van de bruidegom.

In de avond van l januari hield Jezus in de synagoge, waar allen vergaderd waren, een leerrede over de vreugde van het geoorloofde vermaak, haar rol en betekenis, haar maat, ernst en wijsheid. Hierna handelde Hij over de echt, over man en vrouw, onthouding en kuisheid en over de geeste­lijke echt. Aan het einde van die onderrichting had het bruidspaar een apart onderhoud met Jezus, die hen afzonderlijk onderwees.

Hierop begon de bruiloft met een maaltijd en gedans. Er werd gedanst op de kadans van de muziek die kinderen maakten en die daartussen ook koren zongen. Alle dansenden hadden doeken in de hand, waarmee zij elkander aanraakten, wanneer zij in rijen of gesloten kringen dansten. Zonder zulke doeken raakten zij elkander nooit aan. Bij bruidegom en bruid waren zulke doeken zwart, bij de anderen geel. Bruidegom en bruid dansten eerst alleen en dan dansten allen te gelijk.

De jonge dochters waren gesluierd, doch hun sluier was boven het aangezicht even opgelicht. Hun klederen waren van achteren lang en van voren met snoeren een weinig opgeschort. De dans was geen huppelen en springen zoals bij ons, maar eerder een wandelen in allerlei lijnen en ondertussen maakten zij ook dikwijls bewegingen met handen, hoofd en lichaam op de maat der muziek. Dit herinnerde mij aan de bewegingen die de farizeese Joden onder het bidden maken. Maar dit alles was uiterst aangenaam en ook eerbaar.

Van de toekomstige Apostelen danste er niemand. Onder de dansers bemerkte ik Natanaël Chased, Obed, Jonathan en nog andere leerlingen. De danseressen waren alleen jonge dochters en ook bij hen was alles welvoeglijk, vol rustige vreugd en zonder uitgelatenheid.

12. Jezus' tijdgenoten [aflevering 445]

Keizer Nero

9. De teruggang van het Rijk en de ontevredenheid stijgt

Het gaat steeds slechter met de besturing van het Romeinse rijk. In het begin van Nero's regeringsperiode namen Burrus en Seneca het heft in handen. Welvaart en vrede bloeide alom. Alleen in Brittannië duurde de strijd tegen het verzet nog onverminderd voort. De Romeinen kregen wat tegenslagen te verduren van een aantal stammen onder leiding van koningin Boudica. Het negende legioen werd door de Brittaniërs in de pan gehakt.

Door het benoemen van gunstelingen die allesbehalve voor hun taak zijn berekend verliezen de Romeinen veel. De corruptie aan het hof neemt toe. Dat begint door te dringen in de regering van het Rijk. De herbouw van Rome verslindt schatten. De beste manier om de gunst van de keizer te winnen is om steeds grotere bedragen uit de provincies naar de hoofdstad te voeren. De ontevredenheid stijgt met de dag

Vertaling: Broeder Jozef

13. Profetiën: H. Hiëronymus Votin [15de eeuw]

Profetie 2

De schittering van de vertoonde gelaatsuitdrukkingen zal worden verheven en de gezichten van de hooghartigen zullen vallen voor het gelaat van de verdrukker. Er zullen tekenen zijn aan de zon en de maan wanneer er een man zal opstaan, groter dan enige prins, en hij zal het gelaat van de Kerk hernieuwen. Op dat moment zal de antichrist onder de voet worden gelopen en de hele wereld zal genieten van het geloof en de vrede van de Allerhoogste... Hij zal de apostolische wetten in ere herstellen.

Vertaling: Chris De Bodt


22-09-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.22 september 2012
22 september 2012






21-09-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.21 september 2012
21 september 2012

1. Medjugorje
: Ongezien sterk verzoek van Maria om te bidden

Vijfmaal herhaalde de Madonna haar verzoek om te bidden voor vrede in wereld en Ivan voegde hieraan toe: “we moeten met Haar samenwerken om te bouwen aan een nieuwe en betere wereld."

Ivan zette deze oproep kracht bij toen hij de verschijning beschreef: "Nogmaals, ik wil graag benadrukken dat de Madonna voor een behoorlijk lange tijd bad voor de vrede in de wereld. Met zeer eenvoudige woorden nodigt Zij ons allen uit om met Haar te bidden voor de vrede in de wereld. Ik hoop dat we zullen reageren op de oproep van Onze Lieve Vrouw en Haar boodschappen verwelkomen. Aldus zullen we Haar medewerkers zijn in de opbouw van een nieuwe en betere wereld."




Hij beschreef zijn gebruikelijk persoonlijk gesprek met de Maagd als "lang" en voegde hieraan toe: "na dit persoonlijk gesprek verzonk Onze Lieve Vrouw in diep gebed."

Bron: Jakob Marschner, www.medjugorjetoday.tv

Vertaling: Chris De Bodt

2. Medjugorje: interview van Jelena en Mariana Vasilj [de waarnemers van stemmen] door Janice T. Connell [deel 29]

Als God het gras van het veld in zo ’n pracht en praal kan kleden, dat vandaag bloeit en dat morgen in het vuur wordt geworpen,
zal Hij dan niet meer voor U doen, O zwakken in geloof!


Bidden met de oren en de ogen van het geloof

Janice: Dat is interessant. Zijn het gebed en het vasten er de oorzaak/reden van dat u de Gezegende Moeder hoort en ziet?
Jelena: Dat is niet de oorzaak/reden. Het gebed en het vasten zijn eerder de middelen die een persoon toelaten om zich bewust te worden van de hemelse realiteit die zich rondom ons bevindt.

Janice: Als een persoon echt bidt en ernstig vast zal deze persoon Jezus zien, de Gezegende Moeder, en de engelen zoals u, en ze horen?
Jelena: De bijbel zegt dat, wie God zoekt, Hem vindt.

Janice: Is uw antwoord ja?
Jelena: Ja.

Vertaling: Henk

3. Interview van Vr. Janko Bubalo met Vicka Ivankovic [1983] [deel 15]

Hoe de verschijningen zijn begonnen

Woensdag 24 juni: de eerste dag der verschijningen

Vr. Janko: Heeft ook hij onze Lieve Vrouw gezien?
Vicka: Ja, maar niet zo duidelijk als wij.

Vr. Janko: Heeft Onze Lieve Vrouw met jullie gesproken?
Vicka: Nee, niemand heeft iets gehoord. Ze gaf ons tekens met haar hand en toonde ons het kindje.

Vr. Janko: Maar hebben jullie haar allemaal op dezelfde manier gezien?
Vicka: Ik weet het niet. Zij was vrij ver van ons vandaan.

Verzorgd door Veerle De Caluwé

4. Immaculée Ilibagiza: The boy who met Jesus [deel 15]

Aangrijpend nieuw boek over jongen die Jezus zag

Toen zei ik hem: “Als u werkelijk Jezus Christus bent, dan zullen ze u geloven, als u hen wilt helpen om het te geloven. Wat mij betreft, zal ik mijn best doen, als u mij de gave van de wijsheid verleent, als ik de woorden van uw boodschap vertel.”

Daarop zei de stem: “Ik ben Jezus Christus. Om u te bewijzen dat u waarlijk bekwaam zult zijn om mijn boodschap voor de toekomt aan de mensen te vertellen, wil ik dat u nu meteen vertrekt om mijn boodschap af te leveren aan hen die werken in het huis aan de overkant van een zekere Mr. Hubert. Vertel hen de boodschap met deze woorden.”

De boodschap die hij mij gaf was: “Jezus Christus heeft mij vandaag naar hier gezonden om aan u en aan alle mensen te zeggen dat u uw harten moet hernieuwen. De dag zal komen dat de dingen erg hard zullen worden voor de mensheid. U moet uw harten veranderen, terwijl er nog steeds tijd is. Spoedig zullen zij die weigeren om zich te bekeren, niet meer bekwaam zijn hiertoe. En laat aan hen die weten dat ik voet op de aarde heb gezet, weten dat ik onderweg ben om terug te komen, om zij die goed voor mij hebben gewerkt, met mij mee te nemen naar de hemel als hun eeuwige beloning.

Vertaling: Chris De Bodt

5. Zr. Agnes: De Grote Waarschuwing [deel 15]

Boodschappen

09.10.1991 De Heilige aartsengel Michaël

De oneindige goede en barmhartige God wil de dood van de zondaar niet. In de wereld leven echter nog vele zondaars en de zonde breidt zich steeds verder uit.

God is de Heer en Schepper van de wereld en de mens wil dit in zijn hoogmoed niet eens ter kennis nemen. Hij treedt zijn wetten met de voeten. God wil daarentegen in zijn barmhartige liefde [door de grote waarschuwing] de ganse mensheid laten aanvoelen wat de nuchtere waarheid is. Velen zullen denken dat de gebeurtenissen reeds de straf van God zijn, maar toch is het niet zo. De waarschuwing moet ertoe dienen dat iedere mens de absoluut existerende God en zijn heerschappij, van wie alles afhankelijk is, erkent. Dit inzicht zal veel mensen tot ommekeer bewegen.

De waarschuwing komt direct van God. Ze zal door de mensen als een geweldige genade te erkennen zijn, want ze brengt voor jullie allen een innerlijke verlichting. In dit innerlijk licht zal iedere mens zijn zonden als een opstand tegen God ondervinden.

Ieder mens zal de gevolgen, de uitwerking van zijn zonde erkennen en tegelijk de weg waarnemen die uit de zonde voert. De rechtvaardige en barmhartige God wil door middel van deze waarschuwing bereiken dat de mensen zijn bestaan als een waarheid, als een feit erkennen, en beseffen dat zijn geboden heilig zijn. Wil de mens gelukkig zijn dan moet hij die onderhouden.

6. Garabandal: Conchita's dagboek 1961-1963 [deel 15]

Hoofdstuk 1

We vroegen hen om hiermee op te houden, maar zij lachten enkel en gingen door met stenen werpen. Dan begonnen we de Rozenkrans te bidden en wachtten we een tijd in de hoop dat de engel zou komen. De hemel was erg bewolkt en het was vrij winderig.

Tegen de middag daalden wij af naar de kerk en onderweg kwamen we de onderwijzeres tegen die ons vroeg: “Zijn jullie vandaag naar de Calleja geweest?”

“Ja,” antwoordden we, “maar we waren diep bedroefd omdat we de engel niet hebben gezien [15].

Zij voegde hieraan toe: “Weet u waarom hij niet gekomen is? Zeker en vast omdat het zo bewolkt is.”

Het werd acht uur dertig ’s avond en gingen het Heilig Sacrament bezoeken en toen gingen we elk van ons naar huis.

Toen ik aankwam vroeg mijn moeder: “Wel, hebt u de engel gezien?”

Voetnoten

[15] Het zien of niet zien van een Visioen is onafhankelijk van de wil van de zieners. De verschijning is de oorzaak en oorsprong van deze mystieke gebeurtenis. Dit werd onderzocht in Garabandal, waar de wil van de zieners niets wijzigden aan de ontwikkeling der gebeurtenissen.

Vertaling: Chris De Bodt

7. Fatima in Lucia's eigen woorden: "De Oproepen" [aflevering 210]

De oproep tot een leven van totale toewijding aan God

Op een dag vroeg de Heilige Petrus aan Onze Heer wat de beloning is voor hen die alles achterlaten om Hem te volgen. Dit was Jezus’ antwoord: “En ieder die broers of zusters, vader, moeder of kinderen, akkers of huizen heeft achtergelaten omwille van mijn naam, zal het honderdvoudige ontvangen en deel krijgen aan het eeuwige leven.” [Mt 19, 29]. Jezus belooft het eeuwige leven aan hen die alles opgeven om voor Hem te leven, het recht om te huwen en kinderen te hebben, inbegrepen. Zijn woorden tonen duidelijk de nood aan van de nood aan waarden als armoede en kuisheid, in het bijzonder aan de de status van het celibaat. Iemand van het volk,die de Heer had gevraagd om Hem te volgen vroeg de toelating om eerst zijn vader te mogen begraven, maar Jezus zei tegen hem: “Laat de doden hun doden begraven, maar ga jij op weg om het koninkrijk van God te verkondigen.” [Lk 9, 60].

Een andere persoon vroeg alleen de toestemming om naar huis te mogen gaan om afscheid te nemen van zijn familie. Jezus zei tegen hem: “Wie de hand aan de ploeg slaat en achterom blijft kijken, is niet geschikt voor het koninkrijk van God.” [Lk 9, 62]. Een schriftgeleerde kwam op hem af en zei: “Meester, ik zal u volgen waarheen u ook gaat.’ Jezus zei tegen hem: ‘De vossen hebben holen en de vogels hebben nesten, maar de Mensenzoon kan zijn hoofd nergens te rusten leggen.”[Mt 8, 19-20]

Deze gedeelten uit het Evangelie tonen de vereisten van Jezus voor hen die zich volledig willen toewijden aan Hem. Zij dienen alles achter zich te laten, alles op te geven dat materieel en aards is. Zij moeten verzaken aan het huwelijk en aan het krijgen van kinderen om zo God te kunnen volgen, door henzelf volledig aan Hem te wijden met geheel hun hart en dit voor de redding der zielen. De vereistheid van de maagdelijkheid en het celibaat betekent niet dat het huwelijk op zichzelf niet goed zou zijn. Integendeel, het is een instelling die door God in het leven is geroepen en die Jezus Christus heeft verheven tot een sacrament. Noch betekent het dat het de Heer minder zou behagen om gehuwd te zijn en kinderen te hebben, daar zij de vruchten zijn van het sacrament en een zegen van God. Het betekent enkel dat, voor hen die geroepen en gekozen zijn voor een leven van totale toewijding aan God, de Heer andere vereisten en andere gaven heeft, omdat hun uiteindelijke bestemming anders is.

Vertaling: Chris De Bodt

8. Antonio Socci: The Fourth Secret of Fatima[aflevering 125]

Hoofdstuk 4: Het vierde geheim van Fatima

Een explosieve bladzijde

In feite zijn er al profetieën van verschrikkelijke catastrofen in het eerste en het tweede deel van het Geheim (waar al de verschrikkingen van de twintigste eeuw worden voorspeld en die echt huiveringwekkend zijn, zonder te spreken van de Hel, waarvan de letterlijke beschrijving behoort tot het eerste deel). Wat zou er dan wel bij haar zulk een verlammende angst kunnen veroorzaakt hebben?

Zelfs Pater Alonso, zich baserend op een diepe persoonlijke bekendheid met Zuster Lucia, hield staande dat, "moest het enkel een profetische aankondiging geweest zijn van grote catastrofen, dit wel heel pijnlijk zou geweest zijn, maar dat we er zeker van zijn dat Lucia niet dergelijke grote moeilijkheden zou ondervonden hebben, dat ze de hulp nodig had van de Hemel om deze te overwinnen.” Wat is het dan, wat een zuster in een slotklooster, zoals Lucia, die geboren en getogen was in gehoorzaamheid en in eerbied voor de Kerk, kon verlammen en terroriseren? Pater Alonso legde uit: “Als het gaat over inwendige strijd in het hart van de Kerk zelf en grove pastorale nalatigheid van de hoogste leden van de hiërarchie, dan kan men begrijpen dat Lucia zulk een hevige afkeer had, dat die onmogelijk te overwinnen was met natuurlijke middelen."

Interne conflicten en grove nalatigheid bij de hoogste herders? Is dit genoeg om deze verlammende angst te verklaren? Hier volgt de mening van Frère Michel: "In feite laat ze met zekerheid besluiten dat, met deze twintig regels in een brief, een document met een ongelofelijke draagwijdte werd gelanceerd in de geschiedenis van de Kerk en in de geschiedenis van de wereld. Lucia was gewoon in de school van de H. Maagd alles te evalueren in het licht van God. Oorlog, rampen, hongersnood, de verspreiding over de ganse wereld van de Bolsjewistische Goelag, de vernietiging van vele naties, en al dergelijke zaken waren voor haar dan ook onmetelijk minder erg dan de geloofsafval in de Kerk zelf en de geloofsafval van haar herders. Zeker, de Kerk heeft de belofte van eeuwig leven en de krachten van de Hel zullen haar niet overwinnen. De onfeilbaarheid van de Paus zal nooit tot dwaling gebracht worden. Het is zeker dat er nooit een Paus zal in staat zijn om dwalingen te onderrichten in de uitoefening van zijn onfeilbaar leergezag."

Vertaling: Dr. Guy Claes

9. Benoite, de herderin van Notre-Dame du Laus [Aflevering 231]

Hoofdstuk 11. De inval van Savoye [1692]

De vlucht naar Marseille

Het zou op 3 augustus ’s avonds zijn, volgens de chronologie van Gaillard, dat onze vrienden bij La Saulce aankwamen. Ze sliepen die avond op de Grand-Logis van graaf de Tallard onder het bord van La Croix blanche. Deze afspanning lag in de buurt Pilles, ver stroomopwaarts van de huidige brug, en met een kapel erbij. Daar wachten ze tot al hun bezittingen uit Gap zijn aangekomen en Benoîte verbleef acht dagen in La Saulce met een gezellin uit veiligheid, terwijl hun twee gezellen hun plan trokken om de kostbare koffers naar Pertuis te doen dragen. Tijdens haar verblijf in La Saulce kreeg Benoîte de toestemming van de prior om de kerk uit te vegen, en ze had een visioen van de Maagd waarin ze gewaarschuwd werd "dat de vijanden overmorgen daar zouden zijn." Meteen laat ze drie boden na elkaar naar M. Hermitte sturen die op Laus gebleven was en hem te zeggen zo vlug mogelijk te komen, dezelfde avond nog, want alles moest ’s anderendaags weg zijn.

Met de datering van M. Gaillard is het op 12 of 13 augustus, precies op het einde van het beleg van Embrun, dat dit alarm geslagen zou zijn. Misschien waren er vijandige voorwachten langs de Durance uitgestuurd om de bruggen te bezetten of de wegen te versperren voor de vluchtelingen: het is maar veertien dagen later dat de ware razzia door de dorpen langs de Durance zal plaats vinden.

Zodoende had M. Hermitte alle moeite van de wereld om te paard Benoîte te bereiken in La Saulce. ‘In de vallei van Tallard komt hij de afdalende troepen van de Koning tegen: ze lopen hem achterna. Hij droeg het geld van Laus in zijn valies achterop. Hij wordt bang, vreest beroofd te worden, vlucht spoorslags door heuvels en struiken met grote schrik’. Buiten adem in La Saulce aangekomen was de arme man zo moe en bang dat zijn gezondheid er de weerbots van onderging.

Vertaling: Broeder Jozef

10. A.C. Emmerich: Het openbaar leven van Jezus [deel 120]

Hoofdstuk 4.2 Van Jezus' vasten tot na de Bruiloft van Kana

De eerste dag van de feestelijkheden

Kana is kleiner dan Kafarnaüm, en dit laatste is wel levendiger, maar niet zo groot als Nazareth, dat enige verwoeste plaatsen heeft. Kana ligt aan de westzijde van een heuvel en is een aangename en zuivere stad. Nochtans is de welstand van Kana hoofdzakelijk in de handen van Israël en een klein getal andere families. De overige inwoners schijnen meest werklieden te zijn in hun dienst. Er is een synagoge met drie priesters. De bruiloft zal in het openbaar feesthuis in de nabijheid van de synagoge gehouden worden. Vanaf dit huis tot bij de synagoge zijn zegebogen opgericht, die een laan van groen vormen en die met vruchten en slingerkransen behangen en versierd zijn. Het feesthuis is voorafgegaan door een voorhof met lovergangen en de feestzaal grenst er aan. De feestplaats is de ontruimde voorzaal van het huis tot tegen de hoge haardmuur, die trapvormig omhoog stijgt. Op deze haard wordt hier nochtans niet gekookt, maar als een altaar is hij met vazen, geschenken, bloemen en tafelgerief opgesmukt. Deze vuurplaats heeft omtrent nog een derde deel van de binnenruimte achter zich en in die achterplaats zaten onder de maaltijd de vrouwen afgezonderd. Boven zag men de balken van de zoldering. Ze waren met kransen versierd en men kon er opstijgen om de lampen die er aan hingen, te ontsteken. Dit was dus volgens A.C. Emmerich de beschrijving van de inrichting van een voornaam huis, zoals dat van de Heilige Anna uit Nazareth, bijvoorbeeld.

Jezus is als de heer van het feest. Hij regelt de vermakelijkheden en kruidt ze met onderrichtingen. Hij zei dat zij zich in deze dagen allen volgens gebruik en zede mochten verlustigen, maar dat zij uit alles, terwijl zij vreugdig waren, wijsheid moesten trekken. Hij regelde het programma van de vermaken en zei ondermeer dat zij dagelijks tweemaal uit zouden gaan wandelen om zich in de open lucht te verlustigen [namelijk in de openbare lustplaats op zo’n 200 à 300 meter ten zuiden van het dorp].

Ik zag dan de bruiloftsgasten, de mannen van de vrouwen gescheiden, op een mooie groene lustplaats buiten het dorp, onder bomen, waar in de nabijheid ook water was [bron waaruit een beek vloeit]. Hier brachten zij hun tijd aangenaam door in gesprekken en verscheidene spelen. Hier was het, meen ik, de [openbare] lusttuin bij een badplaats. Ik zag de mannen in een kring op de grond liggen. Midden in deze kring lagen allerlei vruchten die zij, volgens het reglement van het spel, in elkanders richting dreven en wierpen, om ze in zekere kuiltjes die midden in de kring waren, te doen vallen. Dit nu zochten de anderen te verhinderen. Ik zag Jezus dit spel met vruchten met een vriendelijke ernst medespelen. Af en toe sprak Hij glimlachend een diepzinnig woord, dat allen bewonderden of met stille ontroering opnamen. Wanneer sommigen de zin van zulk een woord niet gevat hadden, lieten zij het zich door anderen verklaren.

11. Jezus' tijdgenoten [aflevering 444]

Keizer Nero

8. De samenzwering van Piso en de dood van Seneca

In Rome waagt de lang gekwelde aristocratie eindelijk een poging om zich van de tiran te ontdoen. Een grote samenzwering word gesmeed. Piso, een groot edelman, is de kandidaat die Nero na zijn moord zal opvolgen. Het wordt een complot met veel deelnemers, zelfs centurio's en officieren van de hoogste garde doen er aan mee. Natalis is de gelukkige man die Nero de dodelijke stoot zal toebrengen. Hij begaat alleen een fout: hij maakt zijn testament en laat zijn dolk op een opvallende manier slijpen door een slaaf. De slaaf krijgt argwaan, wikt en weegt zijn kansen en waarschuwt tenslotte de autoriteiten. Het onderzoek dat daarna volgt zorgt voor bekentenissen. Bijna de hele bende wordt opgerold en er vallen tientallen doden. Piso pleegt zelfmoord.

Nero grijpt deze gebeurtenis om zich ook van Seneca te ontdoen. Hij was niet bij het complot betrokken maar hij krijgt van Nero de raad zelfmoord te plegen. Hij omhelst zijn vrouw en kinderen en zegt dat hij zijn hele leven heeft voorbereid op dit moment van tegenspoed. Hij snijdt zichzelf de aderen door en als hij dat niet snel genoeg vind gaan gaat hij naar een kokend heet bad, de stoom beneemt hem de adem.

Vertaling: Broeder Jozef

12. Profetiën: H. Hiëronymus Votin [15de eeuw]

Profetie 1

De os zal opnieuw vol van leven zijn en zijn trompetgeschal zal weerklinken met een zacht geloei. Een grote stad zal overwinnen en de weilanden van de kleinen verslinden. Hij zal van de noordenwind komen en binnentreden in het heiligdom en de Kerk zal haar zaad hernieuwen. Hij zal de tien koppen van de draak uitleggen en in het Heilig Land de aanstichter van de zondigheid vernietigen. De mensen zullen sterven van honger wanneer hij zal opkomen die alles zal verdelen en het aan de armen geven. De boom zal vruchten voortbrengen, maar het vernietigende beest zal hem verslinden.

Vertaling: Chris De Bodt

13. OLV van Anguera: vervolg van de boodschappen

Boodschap 3691 van 07/08/2012

Lieve kinderen, leef naar het paradijs toegekeerd, want enkel daarvoor werd u geschapen. U bent in de wereld maar u behoort niet tot de wereld. Ik bid opdat u mannen en vrouwen van het gebed bent. De mensheid verwijderde zich van God en Mijn arme kinderen schrijden voort zoals blinden die andere blinden begeleiden. Keer terug naar de Heer. Laat toe dat Zijn licht uw leven verlicht. Als u van de Heer verwijderd leeft, wordt u het doelwit van de duivel. Wees sterk en vastberaden in het geloof. Wat er ook gebeurt, verwijder u niet van de weg die Ik u toon. Houd van de waarheid en verdedig haar. Verlies de moed niet. Als alles verloren schijnt, zal de overwinning van God in uw leven plaats hebben. Ik ben uw Moeder en wil u helpen. Open uw harten en luister naar Mij. Moeilijke dagen zullen voor de kinderen van Tui komen. Ik treur voor wat op u afkomt. Zoek kracht in de woorden van Mijn Zoon Jezus en in de eucharistie. Voorwaarts zonder angst. Dit is de boodschap die Ik u vandaag doorgeef in de naam van de meest Heilige Drievuldigheid. Dank u dat u Mij hebt toegelaten om u hier opnieuw bij elkaar te roepen. Ik zegen u in de naam van de Vader en de Zoon en de Heilige Geest. Amen. Wees in vrede. Amen.

Boodschap 3692 van 10/08/2012

Lieve kinderen, Ik hou van u zoals u bent. Verlies de moed niet door uw moeilijkheden. God is met u. Heb vertrouwen, geloof en hoop. Niets is verloren. Gaat Jezus tegemoet en u zult overwinnen. Kniel neer in gebed. De mensheid werd ontrouw aan God omdat de mensen zich van de waarheid verwijderden. Bekeer u snel. Blijf niet verstard in de zonde. Dit is de tijd van de genade voor ieder van u. Ik wil u helpen. Wees deemoedig en volg in alles Jezus na. Ik wil u niet dwingen maar wat Ik zeg moet ernstig worden genomen. U zult nog vreselijke dingen over de aarde zien. Henan zal de bittere beker van de pijn drinken en Mijn arme kinderen zullen een zwaar kruis dragen. Moed. Ik zal voor u tot Mijn Jezus bidden. Dit is de boodschap die Ik u vandaag doorgeef in de naam van de meest Heilige Drievuldigheid. Dank u dat u Mij hebt toegelaten om u hier opnieuw bij elkaar te roepen. Ik zegen u in de naam van de Vader en de Zoon en de Heilige Geest. Amen. Wees in vrede. Amen.

Boodschap 3693 van 11/08/2012

Lieve kinderen, Ik daal neer uit de hemel om u tot heiligheid op te roepen. Kruis de armen niet. Wat u te doen hebt, laat dat niet voor morgen. De mensheid schrijdt naar de afgrond van de vernietiging die de mensen met hun eigen handen hebben voorbereid. Kniel neer in gebed want alleen zo kunt u het gewicht van de beproevingen, die komen, verdragen. Ik ben met u ofschoon u Mij niet ziet. Wees verheugd want uw namen zijn in de hemel al ingeschreven. Verlies de moed niet. Na alle pijn zal de vreugde komen. De Heer zal de aarde omvormen en iedereen zal gelukkig leven. Alles wat de Heer voor Zijn uitverkorenen heeft voorbereid, heeft nog geen enkel menselijk oog gezien. Moed. Bid, bid, bid. Het kruis zal zwaar zijn voor degenen die in Gaziantep zijn, maar de Heer zal zijn volk niet verlaten. Ik treur voor wat op u afkomt. Verwijder u niet van de waarheid. Voorwaarts zonder angst. Dit is de boodschap die Ik u vandaag doorgeef in de naam van de meest Heilige Drievuldigheid. Dank u dat u Mij hebt toegelaten om u hier opnieuw bij elkaar te roepen. Ik zegen u in de naam van de Vader en de Zoon en de Heilige Geest. Amen. Wees in vrede. Amen.

Boodschap 3694 van 14/08/2012

Lieve kinderen, volg Mijn oproep deemoedig op. God heeft haast. Ik bid opdat u Mijn oproepen naleeft en in alles Mijn Zoon Jezus navolgt. U leeft in de tijd van de grote geestelijke dwaling. Kniel neer in gebed. De duivel zal alles doen om u van de genade van de Heer te verwijderen maar u kunt Hem overwinnen door de volgzaamheid van de Heer. Moed. Niets is verloren. Wie met Jezus voortgaat, schrijdt naar de overwinning. Een pijnlijke gebeurtenis zal zich in Weslaco voordoen en de pijn voor Mijn arme kinderen zal groot zijn. Bid, bid, bid. Ik ben uw Moeder en zal aan uw zijde zijn. Voorwaarts zonder angst. Dit is de boodschap die Ik u vandaag doorgeef in de naam van de meest Heilige Drievuldigheid. Dank u dat u Mij hebt toegelaten om u hier opnieuw bij elkaar te roepen. Ik zegen u in de naam van de Vader en de Zoon en de Heilige Geest. Amen. Wees in vrede. Amen.

Boodschap 3695 van 15/08/2012

Lieve kinderen, houd van de waarheid. Verwijder u niet van de genade van de Heer. God heeft haast en u kunt niet in de zonde leven. Heb haast. Wat u te doen hebt, laat dat niet voor morgen. Degenen die in Adem zijn, zullen een zwaar kruis dragen. Ik treur voor wat op u afkomt. Blijf vastberaden op de weg die Ik u toon. Met de Heer zult u zegerijk zijn. Dit is de boodschap die Ik u vandaag doorgeef in de naam van de meest Heilige Drievuldigheid. Dank u dat u Mij hebt toegelaten om u hier opnieuw bij elkaar te roepen. Ik zegen u in de naam van de Vader en de Zoon en de Heilige Geest. Amen. Wees in vrede. Amen.

Vertaling: Henk

20-09-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.20 september 2012
20 september 2012



1. Medjugorje: interview van Jelena en Mariana Vasilj [de waarnemers van stemmen] door Janice T. Connell [deel 28]

Als God het gras van het veld in zo ’n pracht en praal kan kleden, dat vandaag bloeit en dat morgen in het vuur wordt geworpen,
zal Hij dan niet meer voor U doen, O zwakken in geloof!


Bidden met de oren en de ogen van het geloof

Janice: Is het echt belangrijk om te vasten op enkel water en brood?
Jelena: De Gezegende Moeder zegt dat dat de beste weg is. Maar we moeten het doen uit liefde of anders is het waardeloos.

Janice: Dit is een interessant punt. God wil geen wereld van hongerige mopperaars, nietwaar?
Jelena: [Gelach] Onze Gezegende Moeder vertelt ons dat alles van ons hart moet komen uit liefde. Maar we moeten dat niet gebruiken als excuus om niet te vasten [meer gelach].

Janice: Als u niet bidt noch vast, ziet en hoort u de Gezegende Moeder nog?
Jelena: Neen.

Vertaling: Henk

2. Interview van Vr. Janko Bubalo met Vicka Ivankovic [1983] [deel 14]

Hoe de verschijningen zijn begonnen

Woensdag 24 juni: de eerste dag der verschijningen

Vr. Janko
: Dus heeft Mirjana haar die keer niet gezien?
Vicka: Nee, nee. Zij zijn afgedaald naar het dorp en toen hebben ze de kleine Milka ontmoet, die hen heeft gevraagd haar te helpen om de schapen van haar naar buiten te brengen.

Vr. Janko: Wie hoedde die schapen?
Vicka: Milka. Noch Mirjana, noch Ivanka zijn daarmee bezig geweest. Milka heeft de schapen naar buiten gebracht en toen zijn zij met hun drieën weer op weg gegaan naar het dorp. En toen zij op de terugweg waren, heeft Ivanka opnieuw Onze Lieve Vrouw gezien, op dezelfde plek. Zij heeft dat gezegd tegen de anderen. En ook die hebben haar gezien. Er was geen twijfel mogelijk: het was de H. Maagd! Het was toen dat ik mij bij hen heb gevoegd.

Vr. Janko: Maar hoe kwam het dat Ivan Ivankovic ook daar was?
Vicka: Hij was bij Ivan Dragicevic. En toen wij de heuvel zijn opgeklommen, heeft hij zich bij ons gevoegd.

Verzorgd door Veerle De Caluwé

3. Immaculée Ilibagiza: The boy who met Jesus [deel 14]

Aangrijpend nieuw boek over jongen die Jezus zag

Ik voelde mij moe en ging naast de weg in de schaduw van een boom rusten. Toe hoorde ik een stem die mij bij naam riep: “Segatashya.” Dit was mijn enige naam. Ik was niet gedoopt. Noch mijn ouders, noch ik zijn ooit naar de kerk of naar school geweest. De stem riep voor een tweede maal: “U daar, mijn kind.” Ik begon overal om mij heen te kijken om te zien wie mij toeriep en waar de stem vandaan kwam. Ik kon niemand zien. Toen riep de stem mij voor een derde maal toe en voelde ik mij dringend genoodzaakt om te stem te beantwoorden: “ja.”

De stem zei: “U daar, kind, als u een boodschap zou gegeven worden om bekend te maken aan de wereld, zou u dat dan bekend maken?”

Ik voelde een angst voor deze persoon die mij deze boodschap wou geven voor de mensen, maar ergens voelde ik in mijn hart een soort van vreugde. Ik zei: “Ja, ik zal doen wat u vraagt, maar wie bent u? Als de mensen mij vragen wie mij gezonden heeft, wat moet ik hen dan antwoorden?”

Dan vertelde de stem [Jezus] mij: “U weet hoe de mensen zijn, als ik u mijn naam zou vertellen, zal er niemand zijn die naar u wil luisteren. Ik hoor hen zeggen dat, als iemand komt in de naam van Jezus Christus, van hen niet te vertrouwen. Ziet u, ze zullen het niet begrijpen of u niet geloven als ik u mijn identiteit zou onthullen.”

Vertaling: Chris De Bodt

4. Zr. Agnes: De Grote Waarschuwing [deel 14]

Boodschappen

06.10.1991 De Heilige aartsengel Michaël

God wil door de grote waarschuwing het geweten van iedere mens afzonderlijk wakker schudden. De mens moet zijn leven klaar en reëel kunnen beschouwen, de zin en het doel ervan kunnen doorschouwen, het karakter van de heiligheid der goddelijke wetten kunnen vaststellen, de zonde met haar gevolgen kunnen meten en tot kennis komen welke weg hem daaruit wegleidt. Wat hij moet overwinnen. Dit onthult zich voor ieder mens persoonlijk in een gemeenschappelijk beeld. Ieder mens zal dit op dezelfde tijd waarnemen. Niet weinig mensen zullen sterven van schrik.

Stel jullie vertrouwen op God en bid tot de Moeder Gods om bescherming en hulp. De tijd van de waarschuwing zal voor alle mensen lastig zijn om te verdragen, maar wie zich echter van zijn zonden bevrijdde zal die wezenlijk gemakkelijker doorstaan.

Daar satan op ontelbare plaatsen van de wereld woedt en raast, en onzinnige vijandelijkheden aanstookt, is God gedwongen om machtig in te grijpen.

5. Garabandal: Conchita's dagboek 1961-1963 [deel 14]

Hoofdstuk 1

Toen liet mijn moeder, twijfelend aan de waarheid en omdat ze met rust wenste te worden gelaten, mij gaan. We waren heel gelukkig en wij gingen naar deze plaats die de “Calleja [13]” [een klein stukje hemel] genoemd.

Toen de mensen ons zagen vroegen ze: “Waar gaan jullie heen.”

Wij antwoordden: “Wij gaan bidden naar de Calleja!”

Maar de mensen [14] lachten met ons en zeiden tot ons: “Waarom gaan jullie niet naar de kerk? Dat lijkt ons beter.”

Wij antwoordden tegelijkertijd: “Omdat het de engel was die gisteren op deze plaats aan ons verscheen en we gaan nu zien of hij opnieuw zal verschijnen aan ons.”

Toen we aan de “Calleja” kwamen, begonnen we te bidden. De mensen staarden ons aan, maar de jongens hielden zich schuil en gooiden steentjes naar ons.

Voetnoten

[13] De “Calleja” was de plaats waar de meerderheid van de eerste verschijningen van de engel en de Maagd plaatsvonden. Het was de rotsachtige weg die leidde naar de pijnbomen. De uitdrukking “een klein stukje hemel” stond in het oorspronkelijke dagboek van Conchita onderlijnd.

[14] De mensen: Zoals Conchita het uitlegde, waren het in het begin enkel de buren van het dorp die de extases bijwoonden. Spoedig zouden andere mensen, uit de naburige dorpen, ook komen en daarna mensen uit de hele provincie en dan mensen uit geheel Spanje en zelfs daarbuiten. Op 18 oktober 1961 liep dit op tot 5.000 aanwezigen, een aanzienlijk aantal, gezien het feit dat het dorp heel erg afgelegen en bijzonder moeilijk te bereiken was [zes kilometer moeilijk berijdbare weg, enkel toegankelijk met gewone wagens].

Vertaling: Chris De Bodt

6. Fatima in Lucia's eigen woorden: "De Oproepen" [aflevering 209]

De oproep tot een leven van totale toewijding aan God

Aan onze eigen wil verzaken om voor altijd Gods wil te doen, is onze holocaust, waardoor we onszelf verenigen met de Passie van Christus voor het belang van Zijn Mystieke Lichaam en ons versterken als leden van dat Lichaam. We maken er deel van uit door het Sacrament van het Doopsel, maar om het Sacrament te blijven, moeten we levende leden zijn, door zowel leven te geven en het te doen groeien en dit in herinnering aan de woorden van Jezus: “Iedere rank aan mij die geen vrucht draagt snijdt hij weg” [Jn 15, 2]. Door aan onze eigen wil te verzaken om Gods wil te volbrengen, worden we scheuten van Zijn stam, leden van Zijn Lichaam en Zijn dienaars: “Want iedereen die de wil van God doet, die is mijn broer en zuster en moeder” [Mk 3, 35]. Het is door onze eigen wil te verenigen met Gods wil dat we familie worden van God.

Het is het geloof dat onze stappen zal leiden tot zelfontkenning en ons zal helpen om de andere zelfverzakingen te aanvaarden die Christus van ons allen vereist als we Hem willen volgen in de keuze die Hij zich voor ons verwaardigd heeft: “Wie mij volgt, maar niet breekt met zijn vader en moeder en vrouw en kinderen en broers en zusters, ja zelfs met zijn eigen leven, kan niet mijn leerling zijn. Wie niet zijn kruis draagt en mij op mijn weg volgt, kan niet mijn leerling zijn […] Zo geldt ook voor jullie: wie geen afstand doet van al zijn bezittingen, kan mijn leerling niet zijn. Zout is iets goeds. Maar als ook het zout zijn smaak verliest, hoe kunnen we het dan zijn kracht teruggeven? Ook voor de bemesting van de grond is het niet meer bruikbaar, dus wordt het weggegooid. Wie oren heeft om te horen, moet goed luisteren!” [Lc 14, 26-27; 33-35].

Deze woorden van Jezus die ik zojuist heb aangehaald betekenen niet dat God van ons verlangt dat we onze familieleden zouden haten en verachten. Dit kan de bedoeling niet zijn want, op andere plaatsen in het Evangelie beveelt Hij ons om hen lief te hebben. Wat Hij verlangt van hen, die hun leven toewijden aan Hem, dat ze de geneugten van het leven zouden opofferen met hun families, dat ze de goede dingen van het leven zouden opgeven, het recht op het huwelijk, om kinderen te hebben, omdat zij die gehuwd zijn en kinderen hebben deze nooit zullen verachten of alleen laten. Verder zegt Onze Heer: “Zij kunnen mijn volgelingen niet zijn?” Als ze zijn volgelingen niet kunnen zijn, hoe kunnen ze dan zijn priesters en onderrichters zijn van Zijn volk? Hoe kunnen ze mensen zijn die zich volledig toewijden aan Zijn liefde en Zijn dienst?

Vertaling: Chris De Bodt

7. Antonio Socci: The Fourth Secret of Fatima[aflevering 124]

Hoofdstuk 4: Het vierde geheim van Fatima

Een explosieve bladzijde

We keren ons echter naar de woorden van Zuster Lucia, zoals ze door Pater Alonso genoteerd werden en volgens dewelke het Geheim geschreven was op een “blad papier”. Wie ook in zijn boek deze informatie geeft [wat nooit werd tegengesproken en als zeker wordt beschouwd] is Aura Miguel. Zijn boek [ik herhaal het] heeft bovendien een inleiding door Kardinaal Bertone en het citeert het bevestigend getuigenis van Kardinaal Ottaviani, die tijdens zijn fameuze conferentie van 1967 zei: “Ze (Lucia) heeft op één enkel blad papier geschreven wat de H. Maagd haar gezegd heeft om aan de H. Vader toe te vertrouwen.”

Het is vreemd dat deze getuigenissen [volgens dewelke het Derde Geheim op een enkel blad papier geschreven is en de woorden bevat van de H. Maagd] geciteerd worden zonder nota te nemen van, of het in het oog springend verschil te erkennen met de tekst, die in 2000 werd bekend gemaakt en op vier bladzijden geschreven is en niet één woord vermeldt van de Madonna. Aura Michel citeert deze woorden van Lucia en van Ottaviani, beschouwt ze als authentiek, maar trekt het voor de hand liggende besluit niet, te weten, dat er twee verschillende documenten bestaan, waarvan er een nog steeds geheim is [92].

Daarom blijft het geheim, besloten in deze brief van 20 tot 25 lijntjes, geschreven op één enkel blad papier. Om deze korte boodschap van de Madonna neer te schrijven [na het bevel daarvoor te hebben gekregen van de bisschop] was Zuster Lucia gekweld en geblokkeerd van angst gedurende wel drie maanden en, zoals we reeds geschreven hebben, slaagde ze er enkel in deze dramatische moeilijkheid te overwinnen door een rechtstreekse tussenkomst van de Madonna, die verscheen op 2 januari 1944. Ze verzekerde haar van het feit dat het haar plicht was het Geheim neer te schrijven en hielp haar elk woord te onthouden. Maar waarom die hevige angst van Lucia? Waarom deze blokkering? Zou dit kunnen veroorzaakt zijn uit profetieën over verschrikkelijke catastrofen, die er in zouden kunnen gevonden worden?

Vertaling: Dr. Guy Claes

8. Benoite, de herderin van Notre-Dame du Laus [Aflevering 230]

Hoofdstuk 11. De inval van Savoye [1692]

De vlucht naar Marseille

Op 2 augustus 1692 volgens het verhaal van Gaillard komen eerwaarde Magnin, Aubin en Benoîte langs Gap om de vier koffers die bij de procureur des Konings Juvénis staan op te halen. Deze laatste woonde op de hoek van de straten Grenette en Nyssarde. Onze vrienden logeren aan de Lignole poort, ofwel in het hotel van de Klok ofwel dat van het Gouden Kruis waarvan ze goed de hotelbaas Jean Léautier kennen.

"Terwijl ze de lompen ophalen gaat Benoîte op de hooizolder van de hotelbaas bidden en is ze geheel gehuld in de geur van de onzichtbare aanwezigheid." Daarna verklaart ze hen dat ze zouden mogen terugkeren naar Laus na een maand verblijf in Marseille. Maar het heen en weer geloop van die heren is de nieuwsgierige bevolking niet ontgaan en Gaillard zegt ons dat een raad van vooraanstaanden, in vergadering bij gouverneur Gruel de Villebois, opperde de bezittingen van Laus aan te slaan, vooral het zilverwerk, wat zou bijdragen om ‘het losgeld aan de vijand te betalen’. Gaillard had die misdaad voorzien en was stiekem naar die raad geweest: hij haastte zich dan ook zijn vrienden te waarschuwen toen die gingen middagmalen. ‘Ik zeg hen met de koets te vertrekken om de uitvoering van die raad te vermijden, wat ze ook deden. Ze gingen slapen in La Saulce met al hun bezittingen’. Het Dagboek van Gap werd door de vijanden verbrand, zodat het verslag van die vergadering bij gouverneur Jacques de Gruel, neef van hij die zo devoot as op Laus en vrijgevig tegenover Benoîte, ons niet bereikte.

Vertaling: Broeder Jozef

9. A.C. Emmerich: Het openbaar leven van Jezus [deel 123]

Hoofdstuk 4.2 Van Jezus' vasten tot na de Bruiloft van Kana

De eerste dag van de feestelijkheden

De dans zoals hij hier door Emmerich beschreven wordt, is karakteristiek voor heel het oosten en in 't algemeen ook nog voor de Arabieren. Dezen hebben ook nog in Noord-Afrika de gewoonten van het Oosten behouden. Een dame uit Mostaganem wie ik om haar oordeel vroeg over Emmerichs beschrijving van de dans, noteerde: "Het is exact beschreven. Ik heb persoonlijk dansen gezien, juist uitgevoerd zoals de zienster die beschrijft. De dans met de "kransen en doeken" bestaan heden nog en worden hier genoemd "la danse du foulard". Zij zegt: "Alles is waar en heel juist beschreven."

Ooit las ik in de kalender Pro Apostolis: "Op het eiland Bala is het dansen geen rondzwieren en voortschuiven, zoals bij ons, maar een sierlijk bewegen van bovenlijf, armen, handen en vingeren."

Ook dit is of was eigen aan het oosten en Emmerich legt er hier de nadruk op: de geslachten dansen altijd gescheiden, vrouwen met vrouwen, mannen met mannen, alleen of in groep. In een reisverhaal lezen wij: "In het dorp Silwan [ten zuiden van de Olijfberg] was ik getuige van een bruiloft. Gedurende het hele feest bleven de mannen van de vrouwen gescheiden." Hier kunnen wij er als slot nog bijvoegen: "Deze afscheiding gold op ieder vlak, voor iedere plaats en ze is nog gebruikelijk in de hele Mohammedaanse wereld:aan tafel,op wandeling, in de moskeeën, bij de Joden in de synagogen en bij de Christenen in hun kerken." Dit gebruik kan natuurlijk in de allerlaatste tijd gemilderd zijn.

Wij besluiten dit commentaar met een boven vergeten bemerking, die ook hier te pas komt: "Gehaaste gasten beginnen de derde dag reeds af te reizen.”

10. Jezus' tijdgenoten [aflevering 443]

Keizer Nero

7. De Domus Aurea

Na een tijdje begint Nero weer met de opbouw van de stad. Met veel pracht en praal worden er nieuwe tempels en villa's gebouwd. Ook komt de roddel over een groot paleis voor de keizer uit. Hij laat een reusachtig paleis bouwen, de Domus Aurea [gouden huis]. Dit is het grootste en duurste paleis uit de oudheid. De bouw ervan heeft de keizer een vermogen gekost. Dat kwam door de omvang: het besloeg een deel van de Palatijn en bijna de gehele Coelius en Esquilijn [ongeveer 25 maal de omvang van het Colosseum], maar ook door de prachtige versieringen. De paleismuren waren met goud en parelmoer bekleed, zalen hadden plafonds waaruit bloemen en geurstoffen neerdaalden, de eetzaal draaide rond en de baden hadden zowel zwavelhoudend water als zeewater. In de vestibule stond een reusachtig beeld van Nero zelf. Toen het paleis klaar was zei Nero dat hij eindelijk een menswaardige woning had gekregen.

Vertaling: Broeder Jozef

11. Profetiën: H. Nicolaas van Fluë [1417-1487]

Profetie 2

De Kerk zal worden gestraft omdat de meerderheid onder haar leden, hoog en laag, zo bedorven zullen zijn. De Kerk zal dieper en dieper zinken tot ze uiteindelijk zal schijnen vernietigd te zijn en de opvolging van Petrus en de andere Apostelen zullen lijken verlopen te zijn. Maar hierna zal ze zegevierend worden geprezen in het aanzicht van alle twijfelaars.

Vertaling: Chris De Bodt


19-09-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.19 september 2012
19 september 2012



1. Medjugorje: interview van Jelena en Mariana Vasilj [de waarnemers van stemmen] door Janice T. Connell [deel 27]

Als God het gras van het veld in zo ’n pracht en praal kan kleden, dat vandaag bloeit en dat morgen in het vuur wordt geworpen,
zal Hij dan niet meer voor U doen, O zwakken in geloof!


Bidden met de oren en de ogen van het geloof

Janice: Is uw gebedsgroep plezierig of is ze heel ernstig?
Jelena: Er is voor alles tijd. Soms lachen we en maken we plezier met de gebedsgroep.

Janice: Sommige mensen denken dat een gebedsgroep een tijd is van lange gezichten en een soort van aangetaste vroomheid.
Jelena: Zij hebben een verkeerd beeld van het gebed en vroomheid.

Janice: Wat beeld zouden ze dan moeten hebben?
Jelena: God is onze liefde. God is niet hier voor priesters of nonnen of vrome mensen. God is hier voor ons allemaal. We aanvaarden God als ons leven, onze reden van bestaan.

Vertaling: Henk

2. Interview van Vr. Janko Bubalo met Vicka Ivankovic [1983] [deel 13]

Hoe de verschijningen zijn begonnen

Woensdag 24 juni: de eerste dag der verschijningen

Vr. Janko: Hoelang ben je daar gebleven?
Vicka: Ik weet het niet precies. Vijf of zes minuten misschien. Daarna ben ik opnieuw weggevlucht.

Vr. Janko: Waar naartoe?
Vicka: Naar huis, dat spreekt vanzelf! Ik was blij en gelukkig, en tegelijkertijd erg geschrokken. Ik was bang, maar ook verheugd. Ik heb mij op de divan laten vallen en ik hield maar niet op met huilen, huilen…

Vr. Janko: En de kleine Milka, hoe kwam het dat zij bij jullie was?
Vicka: Daar heb je het al! Ik zal weer beginnen bij het begin: terwijl Mirjana en Ivanka aan het wandelen waren, ziet Ivanka opeens de H. Maagd en dat zegt zij tegen Mirjana en die antwoordt: “Ach nee, dat is de H. Maagd niet. Waarom zou zij aan ons verschijnen?”

Verzorgd door Veerle De Caluwé

4. Immaculée Ilibagiza: The boy who met Jesus [deel 13]

Aangrijpend nieuw boek over jongen die Jezus zag

Het aantal slachtoffers tijdens de genocide wordt geschat op 800.000 tot 1 miljoen doden [voornamelijk Tutsi's en gematigde Hutu's]. Veel Hutu's en Tutsi's sloegen op de vlucht en kwamen in overvolle vluchtelingenkampen in het toenmalige Zaïre [nu Democratische Republiek Congo] en andere Afrikaanse landen. Velen kwamen in die kampen om ten gevolge van uitputting, watergebrek, cholera en andere ziektes.

De FPR begon met een tegenoffensief en nam veel provincies in en veroverde in juli 1994 de hoofdstad Kigali. President Sindikubwabo werd afgezet en vervangen door de Hutu Pasteur Bizimungu. Generaal Paul Kagame [FPR], een Tutsi, werd minister-president.

Hoofdstuk 1: Kennismaking met Jezus

Mijn naam is Segatashya. Ik ben een van de kinderen die zich gelukkig prijst Jezus en Maria te zien. Ik ben een herder. Ik zorg voor de kudde van mijn vader. Toen ik Jezus voor het eerst zag, was ik niet de schapen aan het hoeden. Die dag werd ik door mijn ouders naar het bonenveld gestuurd, 20 minuten ver van huis, om te zien of ze klaar waren voor de oogst. Toen ik daar aankwam, kon ik de bonen eerst niet zo goed zien. Dit kan vreemd klinken, maar toen ik nader keek, leken ze glanzend en mooi. Ik had nog nooit bonen gezien die er zo uitzagen. Ik dacht ik mij dingen inbeeldde omdat ik moe was na zoveel tijd in de zon te hebben doorgebracht. Ik vroeg een man vlakbij of hij samen met mij kon kijken om mij te zeggen wat hij dacht over de bonen. Hij zei: “ze zien er mooi uit, merkt u dat niet?”

Vertaling: Chris De Bodt

5. Zr. Agnes: De Grote Waarschuwing [deel 13]

Boodschappen

06.10.1991 De Heilige aartsengel Michaël

God wil door de grote waarschuwing het geweten van iedere mens afzonderlijk wakker schudden. De mens moet zijn leven klaar en reëel kunnen beschouwen, de zin en het doel ervan kunnen doorschouwen, het karakter van de heiligheid der goddelijke wetten kunnen vaststellen, de zonde met haar gevolgen kunnen meten en tot kennis komen welke weg hem daaruit wegleidt. Wat hij moet overwinnen. Dit onthult zich voor ieder mens persoonlijk in een gemeenschappelijk beeld. Ieder mens zal dit op dezelfde tijd waarnemen. Niet weinig mensen zullen sterven van schrik.

Stel jullie vertrouwen op God en bid de Moeder Gods om bescherming en hulp. De tijd van de waarschuwing zal voor alle mensen lastig zijn om te verdragen, maar wie zich echter van zijn zonden bevrijdde zal die wezenlijk gemakkelijker doorstaan.

6. Garabandal: Conchita's dagboek 1961-1963 [deel 13]

Hoofdstuk 1

Ze gaf mij geen verder antwoord en toen ik thuis kwam met de melk, zei ik tegen mijn moeder: “Mama, ik ga in de calleja bidden!” Dit werd gehoord door Pepe Diez [12], de steenhouwer die aan ons huis aan het werken was, en ook door mijn broer, Aniceto González, die hem hielp.

Pepe zei lachend; “Ja, ja, laat haar gaan? Waarom zou ze niet mogen gaan bidden?”

Mijn broer had hiertegen bezwaar: “Conchita, u zou niet moeten gaan! De mensen zullen u en ons allemaal uitlachen. Zij zullen zeggen dat u rondwandelt en engelen ziet. Ze zullen zeggen dat u liegt.”

Maar uiteraard drong ik aan bij mijn moeder en terwijl dit gebeurde kwamen de andere drie meisjes al aan om mij te roepen.

Mijn moeder werd zenuwachtig en zei: “Oh, mijn God, wat soort kwellingen brengt u allemaal?”

Wij zeiden tot haar: “geen enkele.”

Voetnoten

[12] José Diez-Cantero, die men Pepe Diez noemde, is de steenhouwer van het dorp en één der voornaamste getuigen van de eerste verschijningen, alsmede van de zichtbare Communie die Conchita ontving op 18 juli 1962.

Vertaling: Chris De Bodt

7. Fatima in Lucia's eigen woorden: "De Oproepen" [aflevering 208]

De oproep tot een leven van totale toewijding aan God

In het Evangelie vertelt Jezus aan iedereen, maar in het bijzonder aan de toegewijde zielen: “Ga door de nauwe poort naar binnen. Want de brede weg, die velen volgen, en de ruime poort, waardoor velen naar binnen gaan, leiden naar de ondergang. Nauw is de poort naar het leven, en smal de weg ernaartoe, en slechts weinigen weten die te vinden. Jezus zegt hier dat er slechts enkele het nauwe pad, dat naar het leven leidt, zullen volgen, terwijl er velen het brede pad zullen volgen dat naar de ondergang leidt. Als we de brede paden, de paden van een overdreven vrijheid willen volgen welke de waarden van gehoorzaamheid en enige onderwerping van hogerhand negeren, zijn we op een dwaalspoor geraakt, omdat Jezus Christus ons geroepen heeft om Hem te volgen en Hij was gehoorzaam tot de dood, zelfs de dood aan het Kruis, zoals Paulus de Apostel zegt. [Fil. 2:8]

De Goddelijke Meester zegt aan hen die hij omsluit om te gaan prediken tot de mensen in Zijn Naam: “Wie naar jullie luistert, luistert naar mij, en wie jullie afwijst, wijst mij af. En wie mij afwijst, wijst hem af die mij gezonden heeft” [Lc 10:16] Wat de Heer hier tot ons zegt vereist de deugdzaamheid van het geloof. Ieder van ons, maar in het bijzonder de toegewijde zielen, dienen te leven door het geloof: het geloof dat God ziet in de anderen en in alles dat gebeurt, het geloof dat onze verzekert van autoriteit en de vertegenwoordiging van God en dat, door de gehoorzaamheid, Gods wil nastreeft. Het meest opmerkelijke voorbeeld van deze gehoorzaamheid werd ons door Jezus Christus zelf gegeven toen Hij zei: “Hij die mij gezonden heeft is bij mij: hij heeft me niet alleen gelaten, omdat ik altijd doe wat hij wil.” [Jn 8, 29].

Aan onze eigen wil verzaken om voor altijd Gods wil te doen, is onze holocaust, waardoor we onszelf verenigen met de Passie van Christus voor het belang van Zijn Mystieke Lichaam en ons versterken als leden van dat Lichaam. We maken er deel van uit door het Sacrament van het Doopsel, maar om in het Sacrament te blijven, moeten we levende leden zijn, door zowel leven te geven en het te doen groeien, in herinnering aan de woorden van Jezus: “Iedere rank aan mij die geen vrucht draagt snijdt hij weg” [Jn 15, 2]. Door aan onze eigen wil te verzaken om Gods wil te volbrengen, worden we scheuten van Zijn stam, leden van Zijn Lichaam en Zijn dienaars: “Want iedereen die de wil van God doet, die is mijn broer en zuster en moeder” [Mk 3, 35]. Het is door onze eigen wil te verenigen met Gods wil dat we familie worden van God.

Vertaling: Chris De Bodt

8. Antonio Socci: The Fourth Secret of Fatima [aflevering 123]

Hoofdstuk 4: Het vierde geheim van Fatima

Een explosieve bladzijde

Monsignor Venancio, die in het bezit kwam van de omslag, die het Derde Geheim bevatte, onderzocht het vooraleer naar Lissabon te gaan om het te overhandigen aan de Apostolische Nuntius op 1 maart 1957 om 12 uur op de middag. Hij onderzocht de inhoud zorgvuldig onder een lamp. Binnen de grotere omslag zag de bisschop de kleinere van Zuster Lucia en daarin een normaal blad papier. Hij kon ook het handschrift van Lucia erkennen, waarvan hij berekende dat het geschreven was op enkele lijnen, rond de 20 of 25. Hij kon het echter niet lezen.

Hier hebben we reeds een explosief stuk informatie: Het Derde Geheim is geschreven op een enkel blad papier [unico foglio di carta]. Het is voor iedereen duidelijk dat dit enkel blad papier niet hetzelfde Derde Geheim betreft, dat in 2000 werd bekend gemaakt, dat 62 lijnen bevat [91] en dat duidelijk komt uit het notaboek, waarover Zuster Lucia het heeft. Zijn er nog andere bronnen, die de informatie bevestigen, volgens dewelke het Geheim met de woorden van de Madonna geschreven is op een enkel blad papier? Om de waarheid te zeggen: er zijn er vele. We beginnen met Zuster Lucia zelf.

“Lucia vertelde ons dat ze het op een blad papier geschreven had.” Zo schrijft de gezaghebbende Pater Alonso, die reeds voor 2000 angstvallig rapporteert wat hij van de zienster gehoord had. Zeker, er zijn ook de vier bladzijden van het notaboek, waarop het visioen werd verhaald. Uit de woorden van Lucia kan men echter besluiten dat voor haar het “echte” Derde Geheim deze boodschap is van de Madonna, terwijl de tekst van het visioen (zoals met het vorige visioen van de hel in het eerste en het tweede deel) het vertrekpunt is van waaruit de Heilige Maagd haar uitleg begint over haar boodschap voor alle Christenen en de ganse mensheid.

Vertaling: Dr. Guy Claes

9. Benoite, de herderin van Notre-Dame du Laus [Aflevering 229]

Hoofdstuk 11. De inval van Savoye [1692]

De vernielingen

Deze officiële en te nauwkeurige tekst is aangevuld met enkele rare inlichtingen hier en daar door M. Gaillard opgetekend: het regende zacht die dag zodat het vuur in de sacristie gestart niet naar het dak van de kerk overliep. Het vuur, aan het huis van de priesters aangestoken, liet geen schandelijke poging tot plunderen toe. Het snelle vertrek van de vijanden verhinderde hen de schoven te verbranden die ze naar de kerk hadden gedragen om deze te vernielen: ze waren tevreden met ‘het altaar te besmeuren.’ Een inwoner van Laus werd gedood zonder identificatie.

Maar wat overkwam onze vrienden van Laus? Vanaf het begin van de vijandelijkheden had Benoîte het gevaar geroken zodat de directeurs van Laus, maanden op voorhand, de kostbaarste schatten van de kapel uit voorzorg naar Gap bij M. Juvénis lieten dragen. Een maand voor het verschijnen van de vijanden in Gap werd Benoîte in haar gebed gewaarschuwd te vluchten met de priesters en de waardevolle dingen mee te nemen. Gaillard merkt op: ‘Benoîte wilde de plek niet verlaten, maar de Engel zei haar dat ze de marteldood die de vijanden haar zouden opleggen niet mocht lijden.’ Het is dus na de val van Guillestre dat men in Gap de omvang van de invallende troepen hoort, alsook de aanwezigheid van de beruchte Barbets en dat de harten bevreesd worden. Als ze bleef riskeerde Benoîte het rampzalige lot van de vrouwen uit Valserres te ondergaan.

Vertaling: Broeder Jozef

10. A.C. Emmerich: Het openbaar leven van Jezus [deel 120]

Hoofdstuk 4.2 Van Jezus' vasten tot na de Bruiloft van Kana

De eerste dag van de feestelijkheden

Maria weet dat Jezus [en ook zij] zich met de wijn belast hebben. Vandaar dat zij er een wakend oog op houdt en het tekort aanstonds bemerkt. Dat zij zich met de wijn belast hebben, is ook een natuurlijke zaak, want minder rijke lieden hebben gewoonlijk geen grote voorraad wijn in huis. Het is bovendien een gebruik dat de gasten een geschenk mee brengen en dit bestaat ook wel eens in een of meer kruiken wijn. Het ontbreken van wijn verwondert des te minder, omdat Jezus de scène ineengezet had: Hij wilde zich openbaren als de Messias door een wonder. Hij had het ook kunnen doen door de vermenigvuldiging van een andere spijs, maar hier koos hij de verandering van water in wijn, omdat dit mirakel een voorafbeelding moest zijn van het mirakel in het laatste avondmaal, waar wijn in zijn bloed veranderd moest worden.

Nochtans kende Maria Jezus' bedoeling niet, en daarom antwoordde Jezus haar: "Wat is er tussen Mij en U, Vrouw?" wat hier moet begrepen worden als: "Gij zijt ongerust, maar Ik niet. Mijn weg en bedoeling is niet de Uwe, mijn inzichten gaan veel verder, enz." of: "Wat hebben wij ons te bekommeren. Er moest wijn tekort zijn en het tekort moet zelfs opvallen, trek het u niet te veel aan!" Jezus zal zeker meer woorden gesproken hebben dan in het Evangelie staan. Hij zal Maria er op gewezen hebben, dat ze nog een kwartier geduld moest hebben, dat haar verlegenheid in vreugde zou veran­deren en dat de wijn, waarvoor Hij de zorg op zich had genomen, er zou komen door een heerlijk wonder, dat voor het Rijk van God de schitterendste gevolgen zou hebben.

Niet alleen gerustgesteld, maar opgetogen ging Maria dan tot de dienaren zeggen: "Let goed op dat jullie alles doen wat mijn Zoon zal zeggen!" Zo opgevat, wat mogelijk is, dank zij Emmerichs verhaal, laat deze gebeurtenis met alle bijzonderheden niets aan duidelijkheid te wensen over.

Bij de vermaken komt ook de eerbare dans. Herhaaldelijk vermeldt Emmerich dit. Er zullen natuurlijk soorten van dansen geweest zijn. Dit schijnt zelfs te volgen uit de vele woorden die in het hebreeuws bestaan om een dans aan te duiden. Uit de aard van die woorden schijnt op te ma­ken te zijn dat de dans het meest bestond uit levendige, cirkel- of bogenbeschrijvende, tamelijk licht en vlug uitgevoerde bewegingen. De oosterse dans verschilt veel van de westerse. Het is een wandelen, maar meteen een rythmische beweging van het lijf, een heen- en wederwiegen van het lichaam, een aannemen van bevallige houdingen, door twee dansers of danseressen symmetrisch weergegeven: een uitvoeren van geregelde en gemeten bewegingen. Deze gaan ook wel samen met handgeklap en voetgestamp op de kadans van de muziek. Dit gebarenspel dat de dans vergezelt, is altijd vol uitdrukking en leven, bij de Joden [niet bij de Egyptenaren] steeds eerbaar en welvoeglijk, zoals dit nog geldt voor dansen bij bedoeïenen, niet meer altijd bij de Arabieren.

11. Jezus' tijdgenoten [aflevering 442]

Keizer Nero

De grote brand van Rome volgens Tacticus

De Christenvervolging

Dit gaat voor de Romeinen te ver. Ook omdat ze niet geloven dat de christenen de brand hebben aangestoken. Uiteindelijk wordt Nero gezien als een van de eerste christenvervolgers. In de teksten waarin Tacitus de christenvervolging van Nero omschrijft wordt duidelijk dat Tacitus het niet opneemt voor de Christenen. Hij vindt de christenvervolging juist terecht wat kwam door het bijgeloof waar al hun slechte daden uit voortkwamen. Het punt is alleen dat Tacitus Nero beschuldigt op het feit dat hij de christenen aanvalt terwijl dit ten onrechte is. Tacitus vindt dat Nero schuldig is aan de brand en niet de christenen.

Na de dood van Nero, die tevens schuldig was aan de dood van apostel Paulus en Petrus, en de christenen in grote getale oppakte en in de arena voor zwaardvechters en leeuwen gooiden, hielden de vervolgingen op en er volgden ongeveer 30 jaar van relatieve rust voor de christenen.

Vertaling: Broeder Jozef

12. Profetiën: H. Nicolaas van Fluë [1417-1487]

Profetie 1

Een ongelukkige tijd zal komen van opstand en verdeeldheid binnen de Kerk. O mijn kinderen, laat uzelf niet op een verkeerd spoor zetten door hernieuwingen. Verman u en houd stevig stand. Blijf op dezelfde weg, dezelfde weg die uw voorouders bewandelden. Het zal voldoende zijn als u aan de aanvallen, de stormen en de orkanen, die met zo’n geweld zullen opstaan, zult kunnen weerstaan.

Vertaling: Chris De Bodt



18-09-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.18 september 2012
18 september 2012

1. Medjugorje: maaandelijkse nieuwsbrief van Zr. Emmanuel Maillard

Medjugorje, 15 september 2012

Dierbare kinderen van Medjugorje, Geloofd zijn Jezus en Maria!

  • Op 2 september 2012 kreeg Mirjana haar maandelijkse verschijning aan het Blauwe Kruis in het bijzijn van een massa mensen. Na de verschijning deelde ze volgende boodschap mee: "Terwijl mijn ogen op u gericht zijn, zoekt mijn ziel die zielen, waarmee ik één wil zijn, die zielen, die het belang begrepen hebben van het gebed voor die kinderen van mij, die de liefde van de Hemelse Vader niet gekend hebben. Ik doe een beroep op u, omdat ik u nodig heb. Neem die opdracht aan en wees niet bang, ik zal u kracht geven. Ik zal u overladen met mijn genaden. Met mijn liefde zal ik u beschermen tegen de boze geest. Ik zal bij u zijn. Door mijn aanwezigheid zal ik u in moeilijke momenten troosten. Ik dank u voor uw open hart. Bid voor de priesters. Bid, opdat de eenheid tussen mijn Zoon en hen zo sterk mogelijk zou zijn, zodat ze zouden één zijn. Dank u.”

  • Schedels op de Podbrdo!

    Valentina, 29 jaar, is geboren in Oekraïne. Men zou denken dat het een “normale jonge vrouw” is. Haar geschiedenis is echter verre van alledaags! Afkomstig uit een milieu dat door het harde en zuivere Communisme uit die streken getekend is, groeide ze op in materiële armoede en volledige spirituele leegte. Op een dag kreeg ze de “groene kaart”, een soort Amerikaanse loterij, en kreeg de gelegenheid om naar de Verenigde Staten te emigreren! Op dat moment was ze 18 jaar en opgeleid als haarkapster. Omwille van de verschrikkelijke levensomstandigheden en zonder enig uitzicht op een toekomst in haar eigen land, vertrok ze. Het begin was hard, ze kende geen Engels. Haar werk vulde haar tijd niet en een verschrikkelijk gevoel van leegte overviel haar. Ze stelde zich de vragen, die de H. Maagd op 2 juli aan ieder van ons stelde : “Hou even halt en denk na over uzelf […] En dan, denk na over de eeuwigheid en het eeuwig geluk. Wat wilt ge? Welke weg wilt ge volgen?”

    In de nacht van haar geest voelde ze aan dat er een andere dimensie bestaat in het leven. Ze waagde het dan een vraag te stellen aan een Hemelse Vader, tot Wie haar grootmoeder in Oekraïne bad, maar Die haar totaal onbekend was. “Als Ge bestaat, als Ge een vader zijt, toon het me dan! Met dit gebed kreeg ze een golf genaden in haar hart, haar geloof was geboren! Valentina werd een vurige Katholieke gelovige.

    Op een dag ontmoette ze bedevaarders, die uit Medjugorje terug waren en een hevig verlangen kwam in haar op om er ook heen te gaan. Ze ondernam de reis in 2007. In Medjugorje werd haar hart geraakt door de aanwezigheid van de H. Maagd en ze voelde zich sterk aangetrokken om met Haar een “deal” te sluiten.

    Terwijl ze haar Rozenkrans bad voor het beeld van de Verrezen Christus, wijdde ze haar leven toe aan een belangrijke opdracht: Bidden voor de jongeren uit haar land en ze naar Medjugorje brengen. De Goddelijke Voorzienigheid van haar kant opende haar de harten en de deuren.

    Ze had haar roeping gevonden! Heel gelukkig keerde ze terug naar haar pension en onderweg ontmoette ze een totaal onbekende man, die haar op de man af zei: “Verontschuldig me als wat ik u ga zeggen dat u dwaas lijkt, ik moet het u echter zeggen! Zie hier … ik voel dat ge geroepen zijt om jongeren uit uw land naar hier bij de H. Maagd te brengen! Ik heb u gezocht om u ook te zeggen dat ik deze zending wil financieren.” Valentina kon haar oren niet geloven! Ze kwam nog maar juist deze opdracht te aanvaarden voor het beeld van de Verrezen Christus!

    Ze keerde naar huis terug om aan haar werk te beginnen.

    Haar eerste bedevaart organiseerde ze in 2008 en alle jongeren van haar parochie aanvaardden de uitnodiging! Jullie harten openen zich voor haar door haar zuiver hart, haar jeugd, haar beslistheid en vooral de genade van de H. Geest, die op haar rust. Ze besteedt veel tijd aan het gebed. Heel vlug ontfermt ze zich over de armen en God leidde haar binnen in het medisch milieu waar ze veel morele miserie vond. De zieken worden verlaten.

    Met de hulp van de Voorzienigheid stichtte ze opvanghuizen waar terminale zieken hun waardigheid kunnen terugvinden. Ze liet zich hierbij inspireren door Moeder Teresa van Calcutta. Ze nodigde atheïstische dokters uit om naar Medjugorje te komen. Zo belandde ze er op een dag in juni 2011 met 50 bedevaarders uit het medisch korps, allen atheïsten. De aanwezige dokters zijn allen beroepsaborteurs. Valentina klampt zich vast aan Gospa, die al haar kinderen, zonder uitzondering, wil uitnodigen onder haar moederlijke mantel.

    Bij hen was er een gynaecologe, de 60 jaar reeds voorbij. Samen met de groep beklom ze de berg van de verschijningen. Valentina heeft een plan voor al haar bedevaarders, gelovig of niet, geïnspireerd door de H. Maagd: Boven gekomen wijdt iedereen zich toe aan het Onbevlekt Hart van Maria. De gynaecologe doet mee. ’s Avonds in het pension verzamelt ze iedereen. Ze wil immers iets belangrijks met hen delen. Ze krijgt de krop in de keel en heeft het moeilijk om te spreken, zij, de voorname dame, die het voor het zeggen heeft in alle diensten van haar ziekenhuis …

    “Nauwelijks had ik een voet gezet op de berg, zei ze, of alles veranderde voor mijn ogen. De stenen waren weg. De berg was plots overdekt met de beenderen en de schedels van al de kinderen, die ik gedurende 40 jaar heb geaborteerd. Kijk naar mijn handen … Zie hier handen die een ganse stad hebben gedood!” Ze weende en in de zaal verschenen de zakdoeken één na één. Al deze aborteurs keren zich in zichzelf. De meesten vertrekken veranderd terug, bekeerd, vast besloten om de abortussen te stoppen en met God op weg te gaan.

    Valentia gaat verder met haar mooie zending. Op dit moment is ze aan 400 aborteurs. De laatste groep van 50 is op 29 augustus uit Medjugorje vertrokken. Ze laat hen niet betalen omdat ze niet wil dat geld van onschuldig bloed zich met dit alles mengt. Hoe doet ze het? Telkens opnieuw is het een uitdaging. Het geld komt op het moment dat het er moet zijn om de bedevaart te bekostigen van deze rijke dokters. Sindsdien hebben meerdere ziekenhuizen de abortussen en de euthanasie stopgezet. Valentina heeft één doel: Alle hospitalen van Oekraïne zuiveren van deze fatale gebruiken en ze onder de zegen van God te brengen. Aan de dokters en aan het medisch korps hun de waardigheid van hun beroep teruggeven. Op vandaag hebben zovele van deze handen, die onschuldigen hebben gedood, zich omgevormd. De Hemel gebruikt ze immers om het leven te beschermen! [Zie www.chaliceofmercy.org]

    Ik heb de zon nooit zien wentelen in Medjugorje, maar dat wonder, iedereen kan het vaststellen! Valentina is er van overtuigd dat het zich niet zal beperken tot Oekraïne. Laten we voor haar en haar vrienden bidden, dat ze mogen beschermd worden ! En laten we ook voor ons land deze vurige ijver afsmeken en dit levend geloof die al veel bergen zich hebben doen verzetten en het nog zullen doen.

  • Ik ben juist terug van een zending in Libanon. We hebben een jongerenfestival meegemaakt dat georganiseerd werd door Libanese priesters op 7, 8 en 9 september, juist voor de aankomst van de Paus en in aanwezigheid van de Paters Maniël-Ange, Paul Maria Sigl en Gianni Castorani. Télé-Lumière zal dit festival uitzenden samen met de TV uitzendingen uit hun studio’s.[Zie www.telelumiere.org.lbprograms@telelumiere.com].

    Libanon, land van heiligen, land van martelaren!  De Libanese Christeren hebben een prachtig potentieel om de vrede van Jezus te stichten in het Midden-Oosten. Daarom is het van groot belang de boodschappen van Medjugorje naar hen toe te brengen. Gospa weet hoe en zal ook de gewetens wakker schudden en de vrees vernietigen! Sommige jongeren, bekeerd in Medjugorje, hebben indruk gemaakt door hun radicaliteit voor Christus. Sommigen zijn mooie initiatieven gestart voor de Toewijding aan het Onbevlekt Hart van Maria en aan het Heilig Hart van Jezus, zowel individueel als in de families en met Gods genade, ook op nationaal plan [atoimarie@gmail.com]. Anderen brengen bezoeken in de families om het dagelijks gebed van de Rozenkrans nieuw leven in te blazen, enz … Ik zal later enkele getuigenissen geven. Het regent immers wonderen en zegeningen over Libanon.
Lieve Gospa, we weten het: Tenslotte zal Uw Onbevlekt Hart triomferen! We willen uw instrumenten zijn, uw apostelen, opdat deze triomf niet langer zou uitblijven! Tegenwoordig sterven er immers teveel kinderen door Jezus niet te kennen!

Zr. Emmanuel
© Enfants de Medjugorje 2012

Vertaald uit het Frans
Dr. Guy Claes, Waregem

2. Medjugorje: interview van Jelena en Mariana Vasilj [de waarnemers van stemmen] door Janice T. Connell [deel 26]

Als God het gras van het veld in zo ’n pracht en praal kan kleden, dat vandaag bloeit en dat morgen in het vuur wordt geworpen,
zal Hij dan niet meer voor U doen, O zwakken in geloof!


Bidden met de oren en de ogen van het geloof

Janice: Hebt u beslist wat u met uw leven wilt doen?
Jelena: Ik denk er nog steeds aan.

Janice: Denkt u dat u naar de universiteit zult gaan?
Jelena: Alles hangt af van volgend jaar [Jelena studeerde af aan de Fransciscaanse universiteit in Steubenville, Ohio, in 1995 en haalde een diploma theologie aan het Angelicum in Rome].

Janice: Bent u een goede student?
Jelena: Mijn professoren zijn enthousiast over mij.

Janice: Moedigt de Gezegende Moeder u aan om hard te studeren?
Jelena: De Gezegende Moeder vermeldt nooit iets over de studies op school.

Vertaling: Henk

3. Interview van Vr. Janko Bubalo met Vicka Ivankovic [1983] [deel 12]

Hoe de verschijningen zijn begonnen

Woensdag 24 juni: de eerste dag der verschijningen


Vr. Janko: En toen jullie daar boven waren aangekomen?
Vicka: Toen hebben wij, wij óók, haar gezien. Ivan is meteen weggevlucht, door over een hek te klimmen. Hij heeft zijn appels achter gelaten en alles wat hij bij zich had.

Vr. Janko: En jij?
Vicka: Ik ben gebleven en heb aandachtig gekeken. Het was de gestalte van een wonderlijk mooie, jonge vrouw. Zij hield een kindje in haar armen. Zij was met hem bezig. Zij dekte hem toe en dan weer niet… Herhaaldelijk gaf zij ons tekens met haar handen.

Vr. Janko: En jullie? Zijn jullie dichter naar haar toe gegaan?
Vicka: Nee, wij waren veel te bang!

Verzorgd door Veerle De Caluwé

4. Immaculée Ilibagiza: The boy who met Jesus [deel 12]

Aangrijpend nieuw boek over jongen die Jezus zag in

De jongen werd persoonlijk ontvangen door president Habyarimana. Het boek is niet uitgegeven in het Nederlands.

5 jaar later, op 6 april 1994 werd het vliegtuig van de Rwandese president Habyarimana neergeschoten en kwam de in januari 1994 herkozen president om het leven. Binnen 24 uur begonnen de moordpartijen van Hutu’s op Tutsi’s en gematigde Hutu’s. Théodore Sindikubwabo [MRND] nam de taken van de president waar.

Er was geen sprake meer van enige stabiliteit. Het Hutu-radiostation Radio et Television Libre de Mille Collines [RTLM], de zogenaamde Hutu power radio, riep de Hutu's op tot haat tegen de Tutsi's en de gematigde Hutu's. Vanaf woensdag 6 april 1994, rond negen uur 's nachts, begonnen er vreselijke slachtpartijen. Hutu's vermoordden gematigde Hutu's en vooral Tutsi's. De Twa, het pygmeeënvolk (de oorspronkelijke bewoners van Rwanda), werd ook het slachtoffer van de moordpartijen. De slecht uitgeruste VN-macht UNAMIR kon weinig meer doen dan humanitaire hulp verlenen.

Op 7 april 1994 stond een sectie Belgische paracommando's van het peloton mortieren onder leiding van Lt. Lotin in voor de beveiliging van eerste minister Agathe Uwilingiyimana. Die dag werd de residentie van Uwilingiyimana omsingeld door Rwandese militairen. De Belgische paracommando's verzekerden de ontsnapping van Uwilingiyimana maar werden bij deze actie zelf omsingeld. Op bevel van hogerhand moesten ze hun wapens afgeven om zo over hun vrijlating te kunnen onderhandelen. Na hun aankomst in het militaire kamp in Kigali werden ze doodgeslagen met de kolf van een geweer. De Bengaalse QRF sloot zich op in haar kwartieren. Op 8 april kregen alle eenheden te horen dat 10 Belgen waren gesneuveld. Tussen 9 en 19 april werden alle aanwezige Belgen geëvacueerd [operatie Silver Back] gevolgd door de volledige terugtrekking van alle nog aanwezige paracommando's [operatie Blue Safari].

Vertaling: Chris De Bodt

5. Zr. Agnes: De Grote Waarschuwing [deel 12]

Boodschappen

03.10.1991 De Heilige Maagd:

Mijn kinderen, jullie kunnen zich niet voorstellen hoe kort de tijd is. Deze grote gebeurtenis zal spoedig tot een eenmalige gebeurtenis worden.

Jullie zult allen bij de grote waarschuwing je zielstoestand met het oog van de goddelijke gerechtigheid zien.

Gelukkig zullen degenen zijn die zich in de heilige biecht van alle zonden van hun leven bevrijd hebben. Versluier je zonden niet voor de biechtvader, want in de persoon van de priester zou je ze eigenlijk voor Jezus zelf willen verzwijgen.

Wil jullie toch van je zonden bevrijden, opdat je de zware tijd van de waarschuwing met het daaraan verbonden lijden, gemakkelijker zoudt kunnen doorstaan.

6. Garabandal: Conchita's dagboek 1961-1963 [deel 12]

Hoofdstuk 1

Zoals altijd, toen we thuiskwamen, aten we en gingen dan om twee uur ’s namiddags terug naar school. Bij ons thuis waren ze kleine herstellingswerken aan het doen. Ik ging naar het huis van de melkvrouw en zij zei tot mij: “Is het waar dat jullie een engel zagen? Of zijn het enkel de mensen die zulke dingen zeggen?”

Ik antwoordde: “Het is inderdaad zo dat we een Engel zagen!”

Ze bleef me verder ondervragen: “Hoe nam u hem waar?”

Ik legde het haar allemaal op een wijze uit, zodat ze zeer nauwgezet luisterde, waarop ze glimlachend tot mij zei: “Daar ik een goede indruk heb over u, geloof ik dat u een engel zag, maar de anderen: neen, hoor!”

Daarop zei ik haar: “Maar wij zagen hem alle vier: Loli, Jacinta, Mari-Cruz en ik!”

Vertaling: Chris De Bodt

7. Fatima in Lucia's eigen woorden: "De Oproepen" [aflevering 207]

De oproep tot een leven van totale toewijding aan God

Jezus Christus wist dat Hij nagewezen werd omdat hij omging met tollenaars en zondaars en samen met hen at, maar dit had zeker niet tot gevolg dat hij zich op alle mogelijke wijzen ging verstoppen in alles wat Hij deed. Hij doorstond deze kritiek om zo de opdracht die de Vader Hem had toevertrouwd te volbrengen, en aldus ook te onthullen wie Hij was. We hebben Zijn voorbeeld en laat ons Zijn woorden eens nader bekijken: “Wie mijn volgeling wil zijn, moet zichzelf verloochenen, zijn kruis op zich nemen en zo achter mij aan komen. Want ieder die zijn leven wil behouden, zal het verliezen, maar wie zijn leven verliest omwille van mij en het evangelie, zal het behouden. Wat heeft een mens eraan als hij de hele wereld wint, maar er het leven bij inschiet? Wat zou een mens niet overhebben voor zijn leven? Wie zich in deze tijd schaamt voor mij en mijn woorden, zal merken dat de Mensenzoon zich ook voor hem schaamt.” [Mc 8, 34-38]. Elders zegt Hij: “Jullie zijn het zout van de aarde. Maar als het zout zijn smaak verliest, hoe kan het dan weer zout gemaakt worden? Het dient nergens meer voor, het wordt weggegooid en vertrapt. Jullie zijn het licht in de wereld [...] Zo moet jullie licht schijnen voor de mensen, opdat ze jullie goede daden zien en eer bewijzen aan jullie Vader in de hemel” [Mt 5: 13-16].

Hiervoor zijn we geroepen en gekozen door Christus: om Hem te volgen, om alle wereldse dingen de rug toe te keren om zo getuigenis te geven aan Christus en Hem te belijden tot het einde van deze wereld, door zijn leer te verkondigen door het woord en het voorbeeld om zo een licht te zijn voor mannen en vrouwen zodat ze in ons het beeld van Christus kunnen zien.

Laat ons nadenken over deze woorden van Jezus: “Jullie hebben niet mij uitgekozen, maar ik jullie, en ik heb jullie opgedragen om op weg te gaan en vrucht te dragen, blijvende vrucht.” [Joh 15: 16]. Wij zijn gekozen om vruchten te dragen en onze vruchten blijven door te volharden in de trouw aan de gave die wij van Hem hebben ontvangen en door de belofte die we hebben gemaakt toen we deze gave hebben aanvaard.

Vertaling: Chris De Bodt

8. Antonio Socci: The Fourth Secret of Fatima [aflevering 122]

Hoofdstuk 4: Het vierde geheim van Fatima

Het Vaticaanse mysterie van de data

Let op de data

Deze mededeling aan Monsignor da Silva is gedateerd op 9 januari 1944. We weten echter dat de tekst van het visioen, dat in 2000 werd bekend gemaakt de datum draagt van 3 januari 1944,  zoals door Monsignor Bertone officieel werd erkend :  “Het derde deel van het Geheim werd geschreven op bevel van zijne Excellentie de bisschop van Leiria en van de Allerheiligste Moeder op 3 januari 1944”.   In feite, na twee maanden van hevige angst die haar belette om tekst neer te schrijven [zo groot was het drama], werd de toestand gedeblokkeerd door de zoveelste verschijning van de Madonna, die Zr. Lucia ter hulp kwam en die plaats had op 2 januari 1944. Ze bevestigde haar dat het Gods Wil was dat ze het Geheim neerschreef. Onmiddellijk, binnen de 24 uur, schreef Zuster Lucia de tekst van het visioen, dat wel degelijk op 3 januari gedateerd werd. Waarom zou ze dan zes dagen gewacht hebben, tot 9 januari, om het aan de bisschop mee te delen?

De “Fatimistische” thesis is eenvoudig : “Dit verschil in data bewijst dat er twee documenten bestaan : Het document met betrekking tot het visioen, dat voltooid werd op 3 januari 1944 en dat met de woorden, waarmee de Madonna het visioen verklaarde en dat voltooid werd op 9 januari 1944, of niet lang voordien.

Dezelfde auteurs van deze thesis erkennen dat dit om een omstandig bewijs vraagt. Het is bijgevolg een  veronderstelling, hoe plausibel en gegrond ze ook lijkt. Voor ons schijnt het echter buiten twijfel [op dit punt van ons onderzoek] dat het Derde Geheim bestaat uit twee verschillende teksten, waarvan de kenmerken ook blijken verschillend te zijn. De eerste verrassende sleutel krijgen we van Monsignor Venancio zelf die, voor hij de verzegelde omslag aan de Apostolische Nuntius overhandigde, deze zorgvuldig onderzocht.

Vertaling: Dr. Guy Claes

9. Benoite, de herderin van Notre-Dame du Laus [Aflevering 228]

Hoofdstuk 11. De inval van Savoye [1692]

De vernielingen

De doortocht van de plunderende bendes gebeurde in onze vallei tussen 31 augustus en 5 september 1692. In Jarjayes werden kasteel en dorp afgebrand. Valserres ging ook in vlammen op en de inwoners werden mishandeld.: op zijn minst vier vrouwen werden verkracht en gewurgd. Ook Avançon werd afgebrand en geplunderd. Het archief van Saint-Etienne d’Avançon heeft de officiële vaststelling van de schade bewaard. Deze procedure, aan rechter Vallier in Embrun gevraagd op 28 december door notaris Claude Gontard werd maar uitgevoerd op 4-5 februari eerstvolgend, opgesteld door Joseph Bertrand notaris in La Bâtie-Neuve. Dit stuk leert ons dat heel het dorp afbrandde, 44 huizen, en dat twee afgelegen huizen gespaard bleven. Bij Joseph Bolland huize Pierre werd het gemeentelijk archief, in drie koffers bewaard, gedeeltelijk verbrand of besmeurd door regen en modder.

In het verslag van 5 februari staat te lezen: ‘We zijn naar het gehucht Laus geweest op het grondgebied van Saint-Etienne en we vonden er: het huis van Pierre en Jean Jullien uitgebrand met het dierenvoeder, en deze hebben gezegd hun voeder en deel van hun graan en vee te hebben verloren. Het dak van het nieuw gebouw van genoemde Jean is ook afgebrand: hij heeft zijn meubels, vee en voeder verloren. Aan het huis van de heren priesters van Laus zijn het dak en de plankenvloeren afgebrand, alleen de gewelven bleven over: ze verloren er veel graan en talrijke meubels. Het huis van de kerk boven de weg, door de weduwe van Jacques-Vincent Faure bewoond werd ook in brand gezet. In de kerk van O.L.V. werd de klok meegenomen, meerdere kapotte meubels, een deel van het hoofdaltaar en andere dingen’.

Vertaling: Broeder Jozef

10. A.C. Emmerich: Het openbaar leven van Jezus [deel 122]

Hoofdstuk 4.2 Van Jezus' vasten tot na de Bruiloft van Kana

De eerste dag van de feestelijkheden

Kana is kleiner dan Kafarnaüm, en dit laatste is wel levendiger, maar niet zo groot als Nazareth, dat enige verwoeste plaatsen heeft. Kana ligt aan de westzijde van een heuvel en is een aangename en zuivere stad. Nochtans is de welstand van Kana hoofdzakelijk in de handen van Israël en een klein getal andere families. De overige inwoners schijnen meest werklieden te zijn in hun dienst. Er is een synagoge met drie priesters. De bruiloft zal in het openbaar feesthuis in de nabijheid van de synagoge gehouden worden. Vanaf dit huis tot bij de synagoge zijn zegebogen opgericht, die een laan van groen vormen en die met vruchten en slingerkransen behangen en versierd zijn. Het feesthuis is voorafgegaan door een voorhof met lovergangen en de feestzaal grenst er aan. De feestplaats is de ontruimde voorzaal van het huis tot tegen de hoge haardmuur,die trapvormig omhoog stijgt. Op deze haard wordt hier nochtans niet gekookt, maar als een altaar is hij met vazen, geschenken, bloemen en tafelgerief opgesmukt. Deze vuurplaats heeft omtrent nog een derde deel van de binnenruimte achter zich en in die achterplaats zaten onder de maaltijd de vrouwen afgezonderd. Boven zag men de balken van de zoldering. Ze waren met kransen versierd en men kon er opstijgen om de lampen die er aan hingen, te ontsteken. Dit was dus volgens A.C. Emmerich de beschrijving van de “inrichting van een voornaam huis, zoals dat van de Heilige Anna uit Nazareth, bijvoorbeeld.

Jezus is als de heer van het feest. Hij regelt de vermakelijkheden en kruidt ze met onderrichtingen. Hij zei dat zij zich in deze dagen allen volgens gebruik en zede mochten verlustigen, maar dat zij uit alles, terwijl zij vreugdig waren, wijsheid moesten trekken. Hij regelde het programma van de vermaken en zei ondermeer dat zij dagelijks tweemaal uit zouden gaan wandelen om zich in de open lucht te verlustigen [namelijk in de openbare lustplaats op zo’n 200 à 300 meter ten zuiden van het dorp]

Ik zag dan de bruiloftsgasten, de mannen van de vrouwen gescheiden, op een mooie groene lustplaats buiten het dorp, onder bomen, waar in de nabijheid ook water was [bron waaruit beek vloeit]. Hier brachten zij hun tijd aangenaam door in gesprekken en verscheidene spelen. Hier was het, meen ik, de [openbare] lusttuin bij een badplaats. Ik zag de mannen in een kring op de grond liggen. Midden in deze kring lagen allerlei vruchten die zij, volgens het reglement van het spel, in elkanders richting dreven en wierpen, om ze in zekere kuiltjes die midden in de kring waren, te doen vallen. Dit nu zochten de anderen te verhinderen. Ik zag Jezus dit spel met vruchten met een vriendelijke ernst medespelen. Af en toe sprak Hij glimlachend een diepzinnig woord, dat allen bewonderden of met stille ontroering opnamen. Wanneer sommigen de zin van zulk een woord niet gevat hadden, lieten zij het zich door anderen verklaren.

11. Jezus' tijdgenoten [aflevering 441]

Keizer Nero

De grote brand van Rome volgens Tacticus

De Christenvervolging

Onder de regering van Tiberius werd Christus door de landvoogd Pontius Pilatus ter dood gebracht. Hoewel dit geloof onderdrukt werd, stak het toch weer de kop op. Dit was niet alleen het geval in Judea, de bakermat van het Christendom, maar ook in Rome. Na de dood van Christus begonnen zijn volgelingen met het verspreiden van zijn leer.

Eerst werden degenen die voor dit geloof uitkwamen gevangen genomen. Daarna werden de mensen die op aanwijzingen werden beschuldigd, niet zozeer voor stichten van de brand, maar wel voor algemene mensenhaat, gedood. Bij hun dood werden ze bespot en bekleed met huiden van wilde dieren. Daarnaast werden ze ook vaak door wilde honden verscheurd, aan het kruis genageld of verbrand. Nero stelde zijn eigen tuinen ter beschikking voor deze schouwspelen en bood circusspelen aan. Vaak was Nero hierbij uitgedost als wagenmenner en mengde hij zich onder het volk, waarbij hij soms ook daadwerkelijk op een wagen rondreed door de stad.

De lijken worden als feestverlichting met pek besmeurd opgehangen en aangestoken.

Vertaling: Broeder Jozef

12. Profetiën: Heilige Franciscus van Paola [1416-1507]

Profetie 12

Door middel van wapens zal hij bezit nemen van een groot Koninkrijk. Hij zal de sekte van Mohammed vernietigen, evenals alle tirannen en ketters. Hij zal de wereld naar een meer heilige levensstijl brengen. Er zal één Kerk en één Herder zijn en zal regeren tot het einde der tijden. Over de hele aarde zullen er amper twaalf koningen, één keizer en één paus heersen. De weinige, rijke edelen zullen allen heiligen zijn.

Vertaling: Chris De Bodt

13. Onze Noordpool: Het meejarige ijs is al bijna weg. Wat rest is om bij te wenen

Nooit smolt het noordpoolijs zo ver als deze zomer. Dat duidt op blijvende veranderingen en misschien wel een ijsvrije pool, op termijn. Eigenlijk is het grote probleem: de wereld van het wijkende ijs doet niet wat wetenschappers hadden verwacht.

Als er iemand is die weet hoe het staat met het ijs op de Noordpool, is het Julienne Stroeve van de universiteit van Colorado. De laatste jaren zijn het vooral haar studies, aan de hand van satellietdata, die snoeihard aantonen dat zich gestaag een drama voltrekt rond de Noordpool. Haar baas, Mark Serreze van het Amerikaanse Sneeuw- en IJsdata Centrum NSIDC in Boulder, haalde vorig jaar alle media met de voorspelling dat tegen 2030 een ijsvrije poolzee goed denkbaar is. Stroeve zelf is voorzichtiger. "Ergens deze eeuw", zegt ze, "maar niemand weet wanneer."

Sinds deze week ziet Stroeve het voor het eerst met eigen ogen, dat noordpooldrama. Vorige week is ze vanuit het Noorse havenstadje Tromsø vertrokken, aan boord van de Greenpeace-ijsbreker Arctic Sunrise [als naar eigen zeggen 'nadrukkelijk apolitieke' passagier], voor een wetenschappelijke tocht van drie weken door het poolijs. Observeren. Monsters nemen. IJsdiktes meten. Smeltmeren en drijfijs tellen. En vooral: gewoon kijken. Op haar blog beschrijft  ze dagelijks wat ze ziet. "Geen ijs, waar is het ijs?"

Steeds verder weg, is het antwoord dat al in haar papers stond; het laatste is drie weken geleden verschenen in Geophysical Research Letters. Satellieten observeren sinds 1979 het oppervlak van het poolijs, dat jaarlijks aan het eind van de zomer een minimale omvang bereikt, waarna het in de koude, donkere poolwinter weer aangroeit. Die observaties vertonen sindsdien een ontegensprekelijke trend: per tien jaar pakweg 10 procent minder zomers noordpoolijs.

Het jaar 2012 onderstreept dat nog eens. Het NSIDC publiceert op zijn website dagelijks de omvang van het ijsoppervlak rond de pool. Dat oppervlak lijkt dezer weken zijn jaarlijkse septemberminimum te gaan bereiken: 3,5 tot 3 miljoen vierkante kilometer zeeijs. Dat is een kwart minder dan bij het minimum van 2007, dat toen al 40 procent lager lag dan normaal zou zijn geweest.

"Ik ben geen alarmist, maar dit is echt schokkend", zegt glacioloog prof. Michiel van den Broeke van het Institute for Marine and Atmospheric Research in Utrecht (IMAU). "Vooral omdat dit jaar geen absurd warm seizoen is geweest."

Dat baart niet alleen de wereldburger zorgen. Het brengt ook de wetenschap in een lastig parket. Internationaal probeert zeker een dozijn computermodellen aan te geven wat er met het poolijs gebeurt bij opwarming van de aarde. Smelt, is steevast de uitkomst. Maar geen van die modellen lijkt de huidige gebeurtenissen boven de poolcirkel goed in de greep te hebben. Om kort te gaan, zegt Stroeve: het ijs smelt significant sneller dan alle huidige modellen voorzien, zeker de laatste jaren.

In feite, zegt ze, spelen er zelfs twee problemen. Ten eerste lijkt de onzekerheid in de voorspellingen maar niet kleiner te willen worden, hoe er ook aan de modellen wordt gesleuteld. De meeste zitten er zomaar een paar miljoen vierkante kilometer septemberijs naast. Daar komt bij dat de modellen vooral het tempo van de zomerse smelt niet reproduceren. Vrijwel allemaal onderschatten ze het verdwijnen van het ijs, soms wel met een 0factor twee. Wat is er mis?



Het resultaat is intrigerend. In de jaren negentig groeit en slinkt het Arctische ijsoppervlak met de seizoenen, waarbij zich steeds een heldere kern van meerjarig ijs handhaaft, vooral in de driehoek tussen Canada, Groenland en de magnetische noordpool. Na de millenniumwisseling wordt alles opeens anders. Niet alleen wordt het oppervlak van het zeeijs gedurende de zomers zienderogen kleiner, het beeld wordt tegelijk duidelijk minder wit. Rond 2006 overheerst lichtblauw. "Eigenlijk is het meerjarige ijs dan al bijna weg", zegt Van den Broeke. "Wat rest is een zieltogend plakkaatje ijs."

En juist in het gestaag verdwijnen van het meerjarige ijs ligt de verklaring voor de versnelling van de zomerse smelt in het noordpoolgebied, denken experts als Stroeve en Van den Broeke. Eenjarig zeeijs is pakweg een halve meter dik, en relatief kwetsbaar voor wind, stromingen en opwarming, zowel van de lucht als vanuit onderliggend zeewater dat opwarmt en dat mogelijk ook anders beweegt dan voorheen.

Dat de zomer van 2012 geen opmerkelijk hete is geweest, spreekt wat dat betreft boekdelen, denkt Stroeve. "Met relatief dun poolijs doet de aard van de zomer er steeds minder toe. Dan wordt iedere zomer warm genoeg om het ijs te laten verdwijnen", zegt ze vanuit Boulder.

De modellen, zegt in Utrecht Michiel van den Broeke, moeten hoe dan ook beter worden. "Niet eens zozeer om te kunnen voorspellen in welk jaar het ijs echt verdwijnt. Wel omdat de wetenschap het aan haar stand verplicht is. Onze modellen moeten deugen. Uiteindelijk hangt de kwaliteit van de klimaatmodellen ook af van de kwaliteit van de poolmodellen. Alles hangt met alles samen."

De route is niet eens zo moeilijk. Om te beginnen, denkt hij, moeten de poolijsmodellen beter op het vlak van het ijs zelf. "Zeeijs is ingewikkeld spul", zegt Van den Broeke. "De structuur, de afmetingen van de schotsen, hun interactie, de stromingen, alles doet ertoe en sterker dan we tot nog toe onderkennen. Het is precies als met een ijsblokje in je cola: versplinter het en het smelt harder. Dat mechanisme zit nog niet goed genoeg in de modellen."

Maar er is meer. De modellen waarmee het smelten van de polen wordt bestudeerd, gebruiken op hun beurt atmosfeermodellen die eigenlijk niet fijnmazig genoeg zijn om realistische effecten op het zeeijs te veroorzaken. Verfijnen vergt echter exponentieel veel meer rekenkracht, zodat dat alleen voor kleine gebieden kan. Het IMAU deed eerder een studie naar een ijsstroom die zich voor de kust van Groenland voordeed. "Dat zag er goed uit, maar voor de hele pool is zoiets onmogelijk."

Bovenal, zegt Van den Broeke, concentreren de modellenbouwers zich wellicht wat te veel op de verkeerde grootheid. "Het oppervlak van het ijs is goed waarneembaar en dus hebben we het altijd daarover. Maar de crux is de ijsdikte, of eigenlijk het ijsvolume. Dat is lastiger in een model te vangen, ook bij gebrek aan data. Maar het volume bepaalt uiteindelijk hoe hard het gaat."

Het wachten is op meer gegevens van de Cryosat-2, een in 2010 gelanceerde Europese kunstmaan die heel precies de dikte van het noordelijke poolijs meet. Officieel zijn er nog geen gegevens geopenbaard, laat staan dat er al trends zijn. Maar deze zomer lekten de eerste bevindingen uit. Er was in augustus 2012 zo'n 7.000 kubieke kilometer poolijs, verklapte Cryosat-2-onderzoeker Dr. Seymour Laxon van het University College London tegen The Guardian. In 2004 was dat volgens schattingen van de toenmalige ICEsat-kunstmaan nog zeker 13.000 kubieke kilometer, bijna tweemaal zo veel ijs. "In acht jaar tijd. De dag komt dat we op de satellietbeelden kijken en alleen open water zien", zegt Laxon.


17-09-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.17 september 2012
17 september 2012



1. Medjugorje: interview van Jelena en Mariana Vasilj [de waarnemers van stemmen] door Janice T. Connell [deel 25]

Als God het gras van het veld in zo ’n pracht en praal kan kleden, dat vandaag bloeit en dat morgen in het vuur wordt geworpen,
zal Hij dan niet meer voor U doen, O zwakken in geloof!

Bidden met de oren en de ogen van het geloof

Janice: Dus is uw leven in het geheel niet hetzelfde als het leven van een contemplatieve non. U leeft echt in de reële wereld, nietwaar?
Jelena: Ik ben een dochter. Ik ben een student. De Gezegende Moeder heeft het met ons niet gehad over een kloosterleven. Mijn eigen mening is dat als je in een klooster binnentreedt en je bent niet verrijkt met een diep inzicht, dan ben je niet tevreden met het leven in een klooster en is het geen echt leven.

Janice: Wat bedoelt u: "het is geen echt leven?”
Jelena: God wil dat zijn kinderen gelukkig zijn. Het is daarom dat de Gezegende Moeder ons leert om te bidden, God te ervaren in de wereld, Zijn liefde, Zijn wegen en Zijn plan voor ons leven te ervaren.

Janice: Heeft God een plan voor elke persoon op aarde?
Jelena: Oh, ja! Elke mens op aarde is een diep bemind kind van God. Zij die Gods wil kennen, weten dat. Degenen die volgens Gods wil leven, zijn gelukkig.

Vertaling: Henk

2. Interview van Vr. Janko Bubalo met Vicka Ivankovic [1983] [deel 11]

Hoe de verschijningen zijn begonnen

Woensdag 24 juni
: de eerste dag der verschijningen

Vr. Janko: Ben je naar huis teruggegaan?
Vicka: Nee, nee. Toen ik daar nog was, kwamen de twee Ivans er aan.

Vr. Janko: Welke twee Ivans?
Vicka: Ivan Dragicevic, zoon van Stanko en Ivan Ivankovic, de zoon van wijlen Jozo. Zij hadden appels bij zich in een plastic zak.

Vr. Janko: Hebben ze jou appels aangeboden?
Vicka: Ja, maar ik had geen zin in appels. Ik had maar één gedachte in mijn hoofd en dat was die uitroep: Daar is de Heilige Maagd! Nog steeds huilend, vroeg ik aan Ivan [de zoon van Stanko] of hij met mij mee wou gaan, naar die drie meisjes die zeiden dat zij de H. Maagd zagen. Hij stemde toe en wij zijn daar naartoe gegaan. Onderweg zei ik tegen hem: “Ik ben er niet op uit om haar te zien, ik wil alleen maar daar zijn.”

Verzorgd door Veerle De Caluwé

3. Immaculée Ilibagiza: The boy who met Jesus
[deel 11]

Aangrijpend nieuw boek over jongen die Jezus zag

Wat in Rwanda is verteld staat in schril contrast met vele eerdere “zogenaamde voorspellingen” over het einde van de wereld, waarin wordt verklaard dat “op die specifieke datum” de wereld zal vergaan. Bovendien haalt men steeds een bron uit de kast, waarvan men denkt: “waar halen ze het vandaan?” Dit is eveneens het geval met velen die zich laten misleiden door de Maya profetie die als datum voor het einde van de wereld 21 december 2012 vooropstelt. Noch de Maya profetieën, noch alle eerdere “zogenaamde eindtijdvoorspellingen,” vinden hun oorsprong bij Jezus.

Met deze profetie ligt het echter totaal anders: iedereen kent het Boek der Openbaringen, iedereen met wat goede wil kent de profetieën van de vele heiligen en het blijft hier niet bij: ze worden bekrachtigd door Jezus of Maria tijdens Zijn of Haar verschijningen aan, meestal, eenvoudige herderskinderen. Elk kind kan uiteraard met dergelijke beweringen afkomen, maar ze zouden onmiddellijk door de mand vallen bij hun ondervragingen. Maar in de verschijningen van Maria te La Salette, Fatima, Garabandal en Medjugorje en op vele andere plaatsen hebben alle kinderen deze beproevingen doorstaan. In alle gevallen overtrof hun kennis over de feiten zelfs vele malen de kennis van de deskundigen.

Ook openbaren de kinderen niet alles, maar enkel dat wat Jezus of Maria toelaat om openbaar te maken. Men weet over Medjugorje dat er tien geheimen zijn, maar er is enkel van het derde geheim geweten, waarover het gaat.

Vertaling: Chris De Bodt

4. Zr. Agnes: De Grote Waarschuwing [deel 11]

Boodschappen

06.09.1991: De Heilige Maagd

Volgens de boodschap op deze dag door de Moeder Gods gegeven zullen de gebeurtenissen die voor ons staan in deze volgorde verlopen:
    1. De waarschuwing.
    2. Het grote wonder in Garabandal.
    3. De wereldheerschappij van de antichrist. De drieënhalf jaar kunnen door gebed, offer en eerherstel ingekort resp. gemilderd worden.
    4. De zege van de Moeder Gods, door de Liefdevlam van haar Onbevlekt Hart, over satan en zijn aanhangers, die in de eeuwige afgrond gestort worden.
    5. De tweede komst van Jezus op wolken van de hemel zal eerst intreden als de aarde van alle boosheid gereinigd is. Met de wederkomst van Jezus begint tegelijk de nieuwe wereld, het tijdperk van de Heilige Geest, dat gekenmerkt zal zijn door liefde en vrede.

5. Garabandal: Conchita's dagboek 1961-1963 [deel 11]

Hoofdstuk 1

Ik legde hem alles uit. Hij luisterde zeer aandacht en zei me tenslotte: “Wel, als u de engel vannacht ziet, vraag hem dan wie hij is en wat de reden van zijn komst is. Onthoud wat hij antwoordt.”

Ik antwoordde dat ik dat zou doen en de pastoor vertrok daarop naar het huis van Loli om te zien of onze verhalen overeenstemden. Ik wandelde verder naar ons huis.

Loli gaf hetzelfde antwoord als de rest van ons. En zo raakte hij steeds meer onder de indruk omdat alle vier de verhalen overstemden. Uiteindelijk zei hij: “Goed, wij gaan twee of drie dagen wachten om te zien wat hij u zal vertellen en of u deze figuur, die jullie een engel noemen, blijft verder zien. De pastoor voegde hieraan toe: “Dan zal ik naar de bisschop [11] gaan.”

Voetnoten

[11] Dit was Doroteo Fernández, de voormalige hulpbisschop van Santander. Toen de verschijningen beginnen, in juni 1961, was hij de apostolische bestuurder van Santander. Het jaar daarop werd Dr. Eugenio Aldazabal tot Bisschop van Santander benoemd. Hij volgde de geschiedenis van de verschijningen van 1962 tot 1965. In een brief van 8 juli 1965 vroeg hij, om gezondheidsredenen zijn ontslag aan. Dit werd aanvaard, maar hij bleef nog als apostolische bestuurder aan tot augustus 1965. De nieuwe Bisschop, Vicente Puchol, gaf geen officiële verklaring vrij over de verschijningen.

Vertaling: Chris De Bodt

6. Fatima in Lucia's eigen woorden: "De Oproepen" [aflevering 206]

De oproep tot een leven van totale toewijding aan God.

Volgens mij betekent de verschijning van Onze Lieve Vrouw van de Berg Karmel een totale toewijding tot God. Door zichzelf te tonen in ordekledij, wenst ze alle andere ordekledij die volledig toegewijd zijn aan God te vertegenwoordigen door hen te onderscheiden van de gewone christenen. De ordekledij is het onderscheiden teken van toewijden, een bescherming voor het decorum en de Christelijke bescheidenheid, een teken van verdediging voor de toegewijde persoon. Zijn die toegewijd geven er een waarde aan zoals de soldaten een waarde hechten aan hun uniformen en strepen: de kledij kenmerkt hen en vertelt wat ze zijn en de rang die ze bezetten, terwijl het hen tegelijkertijd de plicht oplegt om zich te gedragen naar hun status. Vandaar dat, wanneer men de kledij opzij legt, dit wil zeggen dat men een stap terugzet, men verdwijnt uit de gelederen van zij die zijn gekozen tot het hogere: men ontneemt zichzelf het teken van onderscheid die deze persoon verheft. Men daalt af naar een lager niveau, om te leven zoals hen die niet zijn geroepen tot een hoger niveau.

Zij die op een dag de stem van God hoorden en besloten om aan Zijn oproep gevolg te geven in een leven van totale toewijding, hebben zichzelf daarbij verheven naar een hogere plaats die hen onderscheidt van de rest van hun broeders en zusters. Dit onderscheid moet innerlijk zichtbaar zijn in Gods ogen en uitstralen naar de anderen toe. Het is een getuigenis die we moeten geven van de aanwezigheid van God in ons, volgens de status die we omhelsden en de status die we bezetten.

Vertaling: Chris De Bodt

7. Antonio Socci: The Fourth Secret of Fatima [aflevering 121]

Hoofdstuk 4: Het vierde geheim van Fatima

Het Vaticaanse mysterie van de data

Het Derde Geheim [het deel met de woorden van de Madonna] bevond zich echter onder verzegelde omslag en moest dus als dusdanig worden verzonden. Het kon maar gefotokopieerd worden als de bestemmeling dat wilde. Monsignor Venancio, de hulpbisschop van Leiria, die dat wist, ging de bisschop, Monsignor da Silva, opzoeken, die nu 85 jaar oud was en praktisch geïmmobiliseerd door blindheid en ziekte. Hij vroeg hem: “Luister, Monsignor, u hebt het Geheim en kunt het lezen. Lucia heeft gezegd dat u de macht daartoe hebt. Open het! Maak er me een fotokopij van. Het is de laatste kans, die we hebben.” De bisschop antwoordde echter: “Nee, het interesseert me niet. Het is een geheim, ik verlang niet om het te lezen.”

’s Anderendaags ondernam Venancio een nieuwe poging, maar stootte op dezelfde weigering. Zo kon hij niet anders dan, zeer teleurgesteld, het persoonlijk naar de Nuntiatuur te brengen in Lissabon om de verzegelde omslag van het Derde Geheim te overhandigen aan Monsignor Cento, die beaamde wanneer hij het in zijn handen kreeg: "het was 12 uur op de middag op 1 maart 1957.”

Uit deze chronologie is  gemakkelijk af te leiden dat de aflevering van het opgeëiste materiaal gebeurde in een tijdspanne van twee maanden en het is bijgevolg perfect mogelijk dat de eerste zending in Rome aankwam (op 4 april) de tekst met de woorden van het visioen en dan (op 16 april) de omslag met het deel van het Geheim dat betrekking had op de woorden van de Madonna.

Is er echter documentatie die bewijst dat het Derde Geheim zo was samengesteld, met andere woorden, dat Zuster Lucia het in twee delen geschreven heeft? Het zijn in feite juist haar beschrijving en haar geschriften die dit bevestigen. Zuster Lucia, voor ze de pen ter hand nam, legt uit: “Ik heb het bevel gekregen dit te schrijven, zij het in het notaboek, waarin ik mijn geestelijk dagboek neerschrijf, zij het op een stuk papier om het in een omslag te steken en met was te verzegelen. Zo waren de twee teksten geboren. Het lijkt vreemd om de twee delen van  het Geheim op twee verschillende bladen papier te schrijven, een deel in het notaboek en het andere op een los stuk papier, Zuster Lucia verklaarde het echter zo in de volgende mededelingen aan de bisschop van Leiria, die duidelijk aantonen wat ze gedaan had : “Ik heb geschreven wat u me bevolen hebt. God heeft me wat willen beproeven , maar uiteindelijk was het zijn Wil : [de tekst] is in een verzegelde omslag en die is in de notaboeken.”

Vertaling: Dr. Guy Claes

8. Benoite, de herderin van Notre-Dame du Laus [Aflevering 227]

Hoofdstuk 11. De inval van Savoye [1692]

Het zorgvuldig onderzoek van beheerder Heer de Poligny, beëindigd op 17 september 1693, duidt dat de brandstichting in Gap, bij het vertrek van de vijand op 12 september 1692, 798 huizen op 953 vernielde.

Juvénis schreef op 26 november naar M. de Mazargues, raadslid van Parlement van de Provence in Aix: ‘Bij mijn aankomst vind ik bijna de hele stad Gap uitgebrand. De huismuren storten in en weldra blijft alleen een puinhoop over. De kathedraal is verbrand door het vuur van een aanleunend huis. De vijanden hebben in de stad en de buurt wraakroepende en heiligschendende acties ondernomen. Onze bisschop is uit Parijs gekomen om ons te troosten met zijn prediking, de dag na zijn aankomst. Hij toonde ons dat onze zonden de oorzaak van ons lijden waren, spoorde ons aan tot versterven en tenslotte, na zijn naastenliefde te hebben uitgestald, liet hij toe vlees te eten op Goede Vrijdag, onder de Vasten en op andere dagen van vleesderven. En hij keerde de 13de van deze maand terug naar Parijs, nadat hij een voordelig attest van zijn verliezen liet opstellen.’

Mgr. d’Hervé werd inderdaad in Parijs op 7 december 1692 gewijd en hij verscheen maar terug in Gap de volgende 22 juni. Voordien was hij enkel maar benoemd door de Koning op de zetel van Gap, want de in moeilijkheden vertoevende paus tegenover Lodewijk XIV had de koninklijke benoemingen niet meer bevestigd sinds zeven jaar, wat de bisschoppelijke wijdingen opgeschort had.

Vertaling: Broeder Jozef

9. A.C. Emmerich: Het openbaar leven van Jezus [deel 121]

Hoofdstuk 4.2 Van Jezus' vasten tot na de Bruiloft van Kana

De eerste dag van de feestelijkheden

De dans zoals hij hier door Emmerich beschreven wordt, is karakteristiek voor heel het oosten en in 't algemeen ook nog voor de Arabieren. Dezen hebben ook nog in Noord-Afrika de gewoonten van het Oosten behouden. Een dame uit Mostaganem wie ik om haar oordeel vroeg over Emmerichs beschrijving van de dans, noteerde: "Het is exact beschreven. Ik heb persoonlijk dansen gezien, juist uitgevoerd zoals de zienster die beschrijft. De dans met de "kransen en doeken" bestaan heden nog en worden hier genoemd "la danse du foulard". Zij zegt: "Alles is waar en heel juist beschreven."

Ooit las ik in de kalender Pro Apostolis: "Op het eiland Bala is het dansen geen rondzwieren en voortschuiven, zoals bij ons, maar een sierlijk bewegen van bovenlijf, armen, handen en vingeren."

Ook dit is of was eigen aan het oosten en Emmerich legt er hier de nadruk op: de geslachten dansen altijd gescheiden, vrouwen met vrouwen, mannen met mannen, alleen of in groep. In een reisverhaal lezen wij: "In het dorp Silwan [ten zuiden van de Olijfberg] was ik getuige van een bruiloft. Gedurende het hele feest bleven de mannen van de vrouwen gescheiden." Hier kunnen wij er als slot nog bijvoegen: "Deze afscheiding gold op ieder vlak, voor iedere plaats en ze is nog gebruikelijk in de hele Mohammedaanse wereld:aan tafel, op wandeling, in de moskeeën, bij de Joden in de synagogen en bij de Christenen in hun kerken." Dit gebruik kan natuurlijk in de allerlaatste tijd afgenomen zijn.

Wij besluiten dit commentaar met een boven vergeten bemerking, die ook hier van pas komt: "Gehaaste gasten beginnen de derde dag reeds af te reizen.”

10. Jezus' tijdgenoten [aflevering 440]

Keizer Nero

De grote brand van Rome volgens Tacticus

Christenvervolging

Nero liet de goden en orakels raadplegen, om duidelijk te maken dat hij niet verantwoordelijk was voor de grote brand van Rome. Maar toen deze niets uitwezen wat zijn onschuld zou bewijzen schoof hij de schuld bij het relatief nieuwe geloof het christendom. In het begin van de eerste eeuw maakten de Romeinen kennis met deze nieuwe godsdienst. De Romeinen vonden de aanhangers maar vreemde mensen. Ze geloofden slechts in één God. De naam aan wie deze godsdienst ontleend is, is Christus. Jezus Christus was de man die de leer van deze ene God verkondigde. Deze leer beloofde opname in de hemel voor de mensen die goed hadden geleefd.

Zij waren een eenvoudige zondebok, aangezien zij toch al vaak werden gehaat door de Romeinen. Veel van hen werden in zijn circus om het leven gebracht, dit ging vaak op gruwelijke wijzen. Je kunt je afvragen waarom de christenen volgens vele Romeinen geschikt waren als zondebok. De Romeinen waren meestal vrij ruimdenkend op godsdienstig gebied, maar vanaf het begin hebben zij deze godsdienst gezien als een gevaar voor de staat. Dit kwam omdat ze vaak weigerden deel te nemen aan de formaliteiten van de Romeinse staatsreligie en dan met name de keizerverering. Hoe kan de keizer regeren, als de christenen zijn gezag niet erkennen en alleen maar luisteren naar deze ene God? Daarnaast vormden de christenen een nogal gesloten gemeenschap, zodat de geruchten al gauw rond gingen dat ze zich bezighielden met duistere en kwalijke praktijken.

Vertaling: Broeder Jozef

11. Profetiën: Heilige Franciscus van Paola [1416-1507]

Profetie 11

Die man, de leider van de Kruisdragers, zal een grote zondaar zijn tijdens zijn jeugdjaren, maar zoals de Heilige Paulus zal hij geraakt worden en zich bekeren tot God. Hij zal de stichter zijn van een nieuwe religieuze orde, verschillend van alle andere. Hij zal deze opdelen in drie klassen: Militaire ridders, alleenstaande priesters en zeer vrome hospitaalridders. Dit zal de laatste religieuze orde worden van de Kerk en zal méér goed doen voor onze heilige godsdienst dan alle andere godsdienstige instellingen. Met dit leger zal hij de hele wereld veroveren. Deze mannen zullen op hun borst en in hun harten het teken van de levende God, het kruis, dragen. Ze zullen de beminde naam dragen van de "Kruisdragers.”

Vertaling: Chris De Bodt


15-09-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.15 september 2012
15 september 2012







14-09-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.14 september 2012
14 september 2012

1. Medjugorje: interview van Jelena en Mariana Vasilj [de waarnemers van stemmen] door Janice T. Connell [deel 24]

Als God het gras van het veld in zo ’n pracht en praal kan kleden, dat vandaag bloeit en dat morgen in het vuur wordt geworpen,
zal Hij dan niet meer voor U doen, O zwakken in geloof!

Bidden met de oren en de ogen van het geloof

Janice: Gaat u ooit uit enkel om te ontspannen, om plezier te maken?
Jelena: Natuurlijk.

Janice: Bidt u inwendig in uw hart als u weg gaat?
Jelena: Soms. Wel, misschien wel altijd. Maar we zjn normaal. Een date is een date!

Janice: Hoe bidt u terwijl u uitgaat?
Jelena: (beschaamde lach). Het is moeilijk om God te vergeten!

Janice: Wilt u zeggen dat de Gezegende Moeder uw gedachten beïnvloedt zodat u zich altijd van God bewust bent?
Jelena: Begrijp me niet verkeerd. Ik ben niet geobsedeerd door God. Ik zou eerder zeggen dat ik mij in gedachten verbonden voel met God. Ik ervaar God op een normale vredevolle manier.

Vertaling: Henk

2. Interview van Vr. Janko Bubalo met Vicka Ivankovic [1983] [deel 10]

Hoe de verschijningen zijn begonnen

Woesdag 24 juni: de eerste dag der verschijningen


Vr. Janko: Heb je ze daar aangetroffen?
Vicka: Nee hoor. Ze waren daar langs gegaan en hadden tegen Mirjana’s tante gezegd dat zij gingen wandelen over de weg die naar het dorpje Cilici loopt… ik kon mij dan daar bij hen voegen. Ik heb die route gevolgd en heb hen daar aangetroffen, samen met de kleine Milka Pavlovic, het dochtertje van Filip. Alle drie keken ze strak en gespannen naar iets. Zij schenen verschrikt. Zij wenkten mij dichterbij te komen. Ik haastte mij naar hen toe. Wat gek! Waar keken ze zo aandachtig en gespannen naar? Ze riepen: “Vicka, daar is de H. Maagd!”. Maar wat hebben ze toch alle drie? Welke Maagd? Misschien hebben ze een slang gezien, of het is gewoon een grap… Ik heb mijn schoenen uitgedaan en ben, hollend als een gek, op de vlucht geslagen.

Vr. Janko: Waar ben je naartoe gegaan?
Vicka: Wel, hier naartoe, naar het dorp. Waar wil je dat ik anders heen zou gaan?

Vr. Janko: Dus op die eerste dag heb jij niets gezien?
Vicka: Wacht even, ik ben nog niet klaar! Toen ik vlak bij het dorp was gekomen, ben ik in tranen uitgebarsten. Ik kon er niets aan doen. Waarom moesten zij grapjes maken over Onze Lieve Vrouw? Ik wist niet wat ik moest doen of waar ik heen moest gaan.

Verzorgd door Veerle De Caluwé

3. Immaculée Ilibagiza: The boy who met Jesus [deel 10]

Aangrijpend nieuw boek over jongen die Jezus zag in

Dit is hevige mystiek inhoud. Eerder ongewoon is ook de schrijfster Ilibagiza bij het beschrijven van haar eigen mystieke ervaring, tijdens dewelke Emmanuel [die in 1994 stierf] tot haar kwam in een droom en haar vertelde om de boodschap te verspreiden, ook al is deze nog niet officieel erkend door de Kerk, omdat de boodschap niet kan wachten op deze goedkeuring. Wat moeten we hieruit opmaken? Was het inderdaad Emmanuel die tot haar sprak in een droom? Is dit ongehoorzaamheid? Voor zover we weten bestaat er geen verbod om te spreken over wat aan Emmanuel is geopenbaard.

“Toen ik hoorde dat Segatashya werd doodgeschoten door een eskadron, huilde ik voor hem en ik huilde voor deze wereld omwille van het verlies van zo’n grote boodschapper van God,” haalt zij aan in dit deskundig geschreven werk. “Hij was de stem van de waarheid in een wereld die zo dikwijls omsluierd wordt door leugens en misleidingen. Hij was een licht in de duisternis en bracht ons boodschappen van God. Als we met een open hart naar deze boodschappen luisteren, kunnen ze ons vanuit de duisternis in de liefdevolle armen van God leiden.”

De meerderheid echter zoekt om deze profetieën in diskrediet te brengen, zowel gelovigen als ongelovigen. De reden: men heeft al zo dikwijls het einde van deze wereld voorspeld. Dit is ook zo, maar hier ligt de uitdaging voor ons. Het zijn zo maar geen profetieën die “uit de lucht gegrepen zijn.” Bij elke profetie moet terecht de bron ervan worden nagegaan.

Vertaling: Chris De Bodt

4. Zr. Agnes: De Grote Waarschuwing [deel 10]

Boodschappen

29.04.1991 De Heer Jezus

Ik heb jullie beloofd dat de poorten van de hel mijn Kerk, die op de rots is gebouwd, niet zullen kunnen overweldigen.

Vandaag de dag schijnt het echter dat in de mensen, zelfs in zeer veel geestelijken en godgewijden, het geloof verloren is gegaan. De mens is tot het stoffelijke vervallen en denkt nauwelijks aan het bestaan van de bovennatuurlijke wereld. God en de mens hebben toch een onsterfelijke ziel. Daarom is het nodig dat Ik de wereld een algemene grote "waarschuwing" geef, opdat de mensen daardoor de waarheid inzien en die waarheid ben Ik! Deze grote waarschuwing zal mijn heilige Kerk redden, vooraleer de krachten van het kwaad de bovenhand krijgen. Zo red Ik jullie voor de rampzalige vernieling van het ongeloof, opdat de ganse mensheid wegens haar ongeloof en de duivelse aanvallen niet verloren zou gaan.

5. Garabandal: Conchita's dagboek 1961-1963 [deel 10]

Hoofdstuk 1

Ten zeerste ongerust, zei hij: “Kijk hier, kijk hier! Is het waar dat jullie een engel zagen?

We antwoorden tezamen: “Ja Vader, het is zo!”

“Ik weet het niet… Ik weet het niet… Stel dat jullie zich vergist hebben…” antwoordde hij.

Lachend zeiden we hem: “Nee. Wees niet bevreesd omdat we een engel zagen!”

Daarna gingen we allen naar huis.

De parochiepriester wandelde rond om te zien of hij ons kon vinden. Toen hij mij dicht bij ons huis vond, werd hij erg zenuwachtig en zei hij tot mij: “Conchita, wees eerlijk… wat hebt u gezien afgelopen avond?”

Ik legde hem alles uit. Hij luisterde zeer aandacht en zei me tenslotte: “Wel, als u de engel vannacht ziet, vraag hem dan wie hij is en wat de reden van zijn komst is. Onthoud wat hij antwoordt.”

Vertaling: Chris De Bodt

6. Fatima in Lucia's eigen woorden: "De Oproepen" [aflevering 205]

De oproep tot volmaaktheid in ons leven

Het is om deze reden dat al onze lijden dat we, verenigd met Hem, opdragen, onze toewijding en verbintis met God, bijdraagt tot de redding van onze broeders en zusters die verdwaald zijn. Jezus zei: “Maar ik heb ook nog andere schapen, die niet uit deze schaapskooi komen. Ook die moet ik hoeden, ook zij zullen naar mijn stem luisteren: dan zal er één kudde zijn, met één herder.” [Jn 10, 16]. En om met Christus aan deze opdracht mee te worden, moeten wij lijden, werken, bidden en liefhebben en het is door de liefdadigheid dat de onze verloren broeders zullen terugwinnen, zoals de Heer zelf zei: “Aan jullie liefde voor elkaar zal iedereen zien dat jullie mijn leerlingen zijn.” [Jn 13, 35].

Liefde is de magneet die zielen aantrekt en het is voor hen dat we onze offergaven offeren, onze daden van zelfontkenning, onze gebreken, onze pijnen en ons lijden en ons lichamelijk en geestelijk lijden. Door dit alles offeren wij onze volledige toewijding tot God en stijgen onze gebeden op naar Hem voor het altaar. Door aan de zielen te denken, wensen wij om, net als Christus en met Christus, tot onze Vader te zeggen: “Ik heb hen laten delen in de grootheid die u mij gegeven hebt, opdat zij één zijn zoals wij. Niemand van hen zal verloren gaan, tenzij zij tot de ondergang gedoemd zijn.” [Jn 17, 22]. Dit is waarom Judas weerstand bood aan Zijn Genade, ontrouw was aan zijn oproep en Zijn Vaderlijke liefde verachtte. Als het nog mogelijk is, Vader, red Hem! Ave Maria!

Vertaling: Chris De Bodt

7. Antonio Socci: The Fourth Secret of Fatima[aflevering 120]

Hoofdstuk 4: Het vierde geheim van Fatima

Het Vaticaanse mysterie van de data

In de officiële bekendmaking van 2000, De Boodschap van Fatima, bevestigt Monsignor Bertone bij het reconstrueren van de weg die de tekst heeft afgelegd, dat “de omslag op 4 april 1957 werd afgeleverd aan de geheime archieven van het Heilig Officie.” Wanneer kwam die dan eigenlijk aan, op 4 april of op 16 april? Hoe is het mogelijk op een en hetzelfde moment twee verschillende data te hebben voor hetzelfde document? Ofwel liegt een van de beide bronnen (daar zou echter geen motief voor zijn, noch voor Pater Alonso of voor Frère Michel, die respectievelijk schreven in 1982 en 1985, noch voor Monsignor Bertone, die schreef in 2000). Ofwel, wat meer aanvaardbaar is, hebben we niet te doen met hetzelfde document en spreken beide bronnen de waarheid.  Alles wordt verklaarbaar als men beschouwt dat Pater Alonso en Frère Michel spreken over de tekst, die de woorden van de Madonna bevat (de zo genoemde “Capovilla omslag”), terwijl Monsignor Bertone het heeft over de tekst van het visioen, die in 2000 werd bekend gemaakt.

Maar hoe is het mogelijk dat de twee delen van het Geheim op twee verschillende momenten werden afgeleverd? Om welke reden zou dit gebeurd zijn? Het lijkt onwaarschijnlijk maar als we een onderzoek doen naar wat in Leiria gebeurde, toen het verzoek van Rome over de geschriften van Lucia daar aankwam, kunnen we ons een idee vormen hoe het kwam dat de verzending van de documenten in de tijd gespreid geraakte.

Zoals naar gewoonte is het aan Frère Michel om deze dagen te reconstrueren. In januari 1957 kwam, door tussenkomst van de Nuntius Monsignor Cento, in de Curia van Leiria het verzoek aan vanwege het Heilig Officie om alle geschriften van Zuster Lucia te sturen. Men begon onmiddellijk aan de uitvoering van het bevel. “Toen het fotokopieerwerk ten einde was, vroeg Monsignor da Silva aan de Nuntius of hij ook het Derde Geheim moest zenden. De Nuntius wendde zich tot Rome en antwoordde : “Natuurlijk! Ook het Geheim! Boven alles het Geheim!”

Vertaling: Dr. Guy Claes

8. Benoite, de herderin van Notre-Dame du Laus [Aflevering 226]

Hoofdstuk 11. De inval van Savoye [1692]

De inval van de troepen van de jonge hertog van Savoye, Victor-Amadeus, vond plaats in juli 1692. Het waren Piëmontezen, Duitsers, Spanjaarden en de bekende Barbets [mannen uit Vaud en gevluchte calvinisten]: samen 250.000 man waartegen Catinat maar 8.000 man van het koninklijk leger kon opstellen.

Het gros van het invallende leger kwam over de col van Larche en vervoegde op 29 juli de eerste colonne die over de col van Lacroix was getrokken. Op 3 augustus staan ze voor Embrun dat zich overgaf na 10 dagen beleg en een dwangsom van 40 000 pond. De krachtige tussenkomst van Mgr. de Genlis had de dwangsom tot een derde herleid van het vereiste. De aartsbisschop verkocht zijn zilveren vaatwerk (7 000 pond) en stuurde op 22 augustus de overste van de jezuïeten Charonnier naar Grenoble om van de Administratie de 28 000 pond te krijgen die, met de gift van de Stad, de dwangsom te vervolledigen.

De hertog van Savoye kreeg de mazelen in Chorges op 28 augustus, zal teruggebracht worden naar Embrun de 31ste en verzorgd worden door dokter Giraud die in 1684 Benoîte in haar lijden op vrijdag gezien had. De meeste troepen werden naar Gap gestuurd en de rest bezette de beide oevers van de Durance. Catinat had zich teruggetrokken op de col Bayard waarlangs de consuls van Gap en de meeste inwoners gevlucht waren. Voor Gap op vrijdag 29 augustus in de namiddag werden de invallers onthaald door Giraudi, de pastoor van de kathedraal en pater de Malefosse, overste van het Seminarie. Hun leider markies de Parelles ontbood twee burgerlijke afgevaardigden van de stad en het losgeld werd op 30 000 pond bepaald. Dat belette de troepen niet om in de omgeving rond te lopen en roof, verkrachting en brandstichting waren schering en inslag in heel de streek rond Gap. Heel de vallei van de Avance werd geplunderd, Romette en Rambaud verbrand, in Tallard ging het kasteel in vlammen op de 3de september, de vijandige invallen gingen tot voorbij La Saulce in het zuiden, tot Veynes in het westen en noordwaarts tot voorbij Saint-Bonnet.

Vertaling: Broeder Jozef

9. A.C. Emmerich: Het openbaar leven van Jezus [deel 120]

Hoofdstuk 4.2 Van Jezus' vasten tot na de Bruiloft van Kana

De eerste dag van de feestelijkheden

Maria weet dat Jezus [en ook zij] zich met de wijn belast hebben. Vandaar dat zij er een wakend oog op houdt en het tekort aanstonds bemerkt. Dat zij zich met de wijn belast hebben, is ook een natuurlijke zaak, want minder rijke lieden hebben gewoonlijk geen grote voorraad wijn in huis. Het is bovendien een gebruik dat de gasten een geschenk mee brengen en dit bestaat ook wel eens in een of meer kruiken wijn. Het ontbreken van wijn verwondert des te minder, omdat Jezus de scène ineengezet had: Hij wilde zich openbaren als de Messias door een wonder. Hij had het ook kunnen doen door de vermenigvuldiging van een andere spijs, maar hier koos hij de verandering van water in wijn, omdat dit mirakel een voorafbeelding moest zijn van het mirakel in het laatste avondmaal, waar wijn in zijn bloed veranderd moest worden.

Nochtans kende Maria Jezus' bedoeling niet, en daarom antwoordde Jezus haar: "Wat is er tussen Mij en U, Vrouw?" wat hier moet begrepen worden als: "Gij zijt ongerust, maar Ik niet. Mijn weg en bedoeling is niet de Uwe, mijn inzichten gaan veel verder,enz." of: "Wat hebben wij ons te bekommeren. Er moest wijn tekort zijn en het tekort moet zelfs opvallen, trek het u niet te veel aan!" Jezus zal zeker meer woorden gesproken hebben dan in het Evangelie staan. Hij zal Maria er op gewezen hebben, dat ze nog een kwartier geduld moest hebben, dat haar verlegenheid in vreugde zou veran­deren en dat de wijn, waarvoor Hij de zorg op zich had genomen, er zou komen door een heerlijk wonder, dat voor het Rijk van God de schitterendste gevolgen zou hebben.

Niet alleen gerustgesteld, maar opgetogen ging Maria dan tot de dienaren zeggen: "Let goed op dat jullie alles doen wat mijn Zoon zal zeggen!" Zo opgevat, wat mogelijk is, dank zij Emmerichs verhaal, laat deze gebeurtenis met alle bijzonderheden niets aan duidelijkheid te wensen over.

Bij de vermaken komt ook de eerbare dans. Herhaaldelijk vermeldt Emmerich dit. Er zullen natuurlijk soorten van dansen geweest zijn. Dit schijnt zelfs te volgen uit de vele woorden die in het hebreeuws bestaan om een dans aan te duiden. Uit de aard van die woorden schijnt op te ma­ken te zijn dat de dans het meest bestond uit levendige, cirkel- of bogenbeschrijvende, tamelijk licht en vlug uitgevoerde bewegingen. De oosterse dans verschilt veel van de westerse. Het is een wandelen, maar meteen een rythmische beweging van het lijf, een heen- en wederwiegen van het lichaam, een aannemen van bevallige houdingen, door twee dansers of danseressen symmetrisch weergegeven,een uitvoeren van geregelde en gemeten bewegingen. Deze gaan ook wel samen met handgeklap en voetgestamp op de kadans van de muziek. Dit gebarenspel dat de dans vergezelt, is altijd vol uitdruk­king en leven, bij de Joden [niet bij de Egyptenaren] steeds eerbaar en welvoeglijk, zoals dit nog geldt voor dansen bij bedoeïenen, niet meer altijd bij de Arabieren.

10. Jezus' tijdgenoten [aflevering 439]

Keizer Nero

De grote brand van Rome volgens Tacticus

De opbouw van de nieuwe stad

De delen van de stad die na de bouw van Nero’s paleis overbleven werden opnieuw opgebouwd. Voortaan moest men zich aan bepaalde maatregelen houden om een nieuwe brand te voorkomen. Zo moesten de straten breed zijn, was de hoogte van de huizen beperkt, moesten de binnenpleintjes groter gemaakt worden en moesten er zuilengangen gebouwd worden om de voorgevels van de huizen te beschermen. Nero speelde een belangrijke rol bij de bouw van de nieuwe stad. Nero nam de kosten van de verplichte zuilengangen voor zijn rekening en zou hij de eigenaars hun percelen teruggeven. Hij gaf ook beloningen naar rang en familiebezit en legde een periode vast waarin die families deze beloning kon krijgen door hun huizen te voltooien.

De moerassen van Ostia dienden voortaan als stortplaats voor het puin en hij nam het besluit dat de schepen die graan in de Tiber stroomopwaarts vervoerd hadden, stroomafwaarts moesten varen met het puin zodat dit uit Rome werd weggehaald.

De gebouwen mochten niet meer uit houten balken bestaan, maar met tufsteen uit Gabii en Alba, omdat deze steensoort vuurbestendig was. Ook mocht men niet meer een huismuur delen, maar moest iedereen een eigen muur hebben.

Tevens werden er maatregelen genomen om het blussen voortaan makkelijker te maken. Water werd altijd door privé-bewoners afgetapt. Nero wees opzichters aan die controleerden dat het water op meer tapplaatsen voor het publiek toegankelijk was. Iedereen moest blusmateriaal in zijn voortuin hebben.

Het volk accepteerde de maatregelen, omdat ze nodig waren en de stad er op die manier mooier uitzag. Het nadeel was dat de hitte nu overheersender werd door het verdwijnen van de smalle straatjes en hoge huizen.

Vertaling: Broeder Jozef

11. Profetiën: Heilige Franciscus van Paola [1416-1507]

Profetie 10

Daarna zullen ze triomfantelijke legers tegen de slechte Christenen richten en alle opstandelingen tegen Jezus Christus vernietigen. Deze dragers van het Heilig Kruis zullen in heiligheid heersen over de wereld en dit tot het einde der tijden…Maar wanneer zal dit plaats vinden? Wanneer kruisen met stigma’s zullen worden gezien en het kruisbeeld zal gedragen worden als vaandel…Dit vaandel zal vereerd worden door alle goede Katholieken, maar bij de aanvang zal het bespot worden door slechte Christenen en ontrouwen. Hun hoon zal echter worden veranderd in rouw als ze de prachtige overwinningen zullen zien die er zullen worden door bereikt tegen tirannen, ongelovigen en ketters…

Vertaling: Chris De Bodt



Foto




Weetjes over Medjugorje

Geografie

Kroatië

Bosnië en Herzegovina

Godsdienst

Wetenschap

Portret van de zieners

Maria's uiterlijk

De 5 pijlers van het geloof

Vragen en antwoorden

Standpunt van het Vaticaan

Ratzinger bezocht ooit Medjugorje "incognito"

1e onderzoekscommissie

2e onderzoekscommissie

3e onderzoekscommissie

4e onderzoekscommissie

De kwestie Herzegovina 1

De kwestie Herzegovina 2

De kwestie Herzegovina 3

Profetieën nemen hun tijd

Mirjana meer en meer op de voorgrond

Bestemming van de ziel

De Podbrdo [Verschijningsberg]

De Krizevac [Kruisberg]

Het Votiefkruis

Parochiekerk Jacobus de Meerdere

Uitbreiding biechtgelegenheid

Kapel der Twee Harten

Oasi delle Pace

Verrezen Christus

Cumunità Cenacolo

Mother's Village

Vr. Slavko Barbaric

Vr. Jozo Zovko

Vr. Pétar Ljubicic

Ratko Perics toorn

Heeft Zanic Medjugorje verraden?

Vr. Amorthe betreurt apathie

Siroki Brijeg

Retraîtekasteel

Zr. Emmanuel Maillard

Ivans gebedsgroep

Nedjo Brecic

Christoph Schönborn

St. Stephansdom, Wenen 2012

Scalambra & Casale Monferetto

Madonna van Civitavecchia

Little Audrey Santo

Maria's verjaardag

Medjugorje en Moederdag

De IIPG [1]

De IIPG [2]

De IIPG [3]

De IIPG [4]

De IIPG [5]

De weide van Gumno

De priester die verdween

Nieuwe taksen op logies

Mirakel van de Maan

Documentaire 1983

BBC Documentaire 2010

Documentaire Mary TV

The Miracle of Medjugorje


Interviews Medjugorje

Mirjana Dragicevic [2008]

Mirjana Dragicevic [1998]

Mirjana Dragicevic [1983]

Mirjana Dragicevic [1989]

Mirjana Dragicevic [1]

Mirjana Dragicevic [2]

Mirjana Dragicevic [2009]

Vicka Ivankovic [2008]

Vicka Ivankovic [1983]

Vicka Ivankovic [2007]

Vicka Ivankovic [1988]

Vicka Ivankovic

Ivan Dragicevic [2003]

Ivan Dragicevic [2004]

Ivan Dragicevic

Ivanka Ivankovic [1983]

Ivanka Ivankovic [1989]

Ivanka Ivankovic

Pétar Ljubicic [2004]

Pétar Ljubicic [2006]

Pétar Ljubicic [2008]

Slavko Barbaric [1987]

Gabriele Amorth [2002]

Jakov Colo

Jakov Colo

Jakov Colo [2007]

Marija Pavlovic [2008]

Marija Pavlovic [1989]

Marinko en Dragico Ivankovic [1983]

Damir Coric [1983]

Marica Kvesic [1983]

John en Andja Setka [1983]

Jelena Vasilj [2002]

Jelena Vasilj en
Marijana Vasilj [1]

Jelena Vasilj en
Marijana Vasilj [1]

Zlatko Zudac [1999]

Bisschop Hnilica [2004]





Overige Weetjes

Bestemming van de Ziel

Theresia van Lisieux
over het Vagevuur

Maria Simma

De invloedrijkste vrouw

Engelen

Twaalf stappen voor een gelukkig heengaan

Twaalf fabels over het Katholieke geloof

Pater Pio en Karol Woijtyla

San Nicolàs de los Arroyos

La Madonna del Ghisallo

O.L.V. Van den Oudenberg

Fatima:
Reeds eeuwen Mirakels

Jacinto Marto uit Fatima
door Fr. Robert J. Fox

Profetieën nemen hun tijd

Jacinto Marto uit Fatima
door Zr. Lucia Dos Santos

Ingrid Betancourt

Dikwijls gewichtige feiten
nà verschijningen

satans opzet

De Graal van Valencia

Notre-Dâme du Laus

Kibeho, Rwanda

Esther en Mordechai

Monte Cassino

Gods adres

Jezus' geboortekerk [1]

Jezus' geboortekerk [2]

De Komeet Lulin

De Komeet Elenin

De Komeet Honda

Samuel Alexander Armas

De Geur van Regen

Jaar van de Priesters

Dr. Gloria Polo's terugkeer

Ian McCormack: Een blik
in de eeuwigheid

Middel tegen komende pandemie

Kim Phuc

Michael Anderson

Zeven kenmerken
van een goede vader

O.L.V. van Las Lajas

Vaders Liefdesbrief

O.L.V. van Ocatlàn

Elena Desserich

Rom Houben

Overlijden Mari-Loli Mazon

Advent

Gered door een engel?

Kerst in de loopgraven

Mgr. Peter Savelbergh

Ontdekking v/d sarcofaag v/d H. Philomena

De Heilige Mis

Petrus Lombardus

Oscar, de kat

Tieners, geef hen nooit op!

Ontdekking te Nazareth

Efeze: Maria's Huis

Wonderdadige Medaille

De rivier Kwai

De Exodus

Valentino Mora

Het vijfde Maria Dogma

Elizabeth Kindelmann

H. Louis de Montfort

H. Clelia Barbieri's
miraculeuze stem

Steven en Djaingo

Het wonder van San José

Aalst, België's 9/11

Het getal 11

Maria en het getal 101

Sterven op 33

Is dit St. Jozef's graf?

Het Kerstverhaal
en Koning Herodes

De Kardinale Climax

Winterzonnewende 2010

En de maan werd rood

Schoonheid van Wijwater

De dag die ontbrak

Het celibaat

De vierde ruiter van de Apocalyps

De maagdelijke geboorte

Jordanië claimt oudste christelijke vondst

Colton Burpo versus Stephen Hawking

H. Gelaat van Manoppello

Padre Pio: under investigation

Grace

Michael Browns retreat

7 niveau's van het liegen

De dood van Sint Jozef

De dood van Maria

Betekenis van Maria's naam

Het Aramees in opmars

De Bosnische pyramiden

Brugge, het Jeruzalem van het Noorden

Wonder te Skopje


Diverse Profetieën
Miscellanous Prophecies

Profetieën nemen hun tijd

Is dit de tijd waarover ze spraken?

Garabandal [1961-65]

Israël en Bijbelse Profetie

Pinksterprofetieën 1975

Quito [17de eeuw]

Kenmerken v/d antichrist

A.C. Emmerich [1]

A.C. Emmerich [2]

De Kremna Profetieën

Hildegard van Bingen

Belpasso [1986-88]

2 Noorse profetieën

La Salette [1846]

Anna Maria Taigi

Diversen

Heilige Mechtildis

Non van Tours

Heilige Nilus

Bernardine Von Busto

Non van Bellay

Kloosterling Hilarion

Don Giovanni Bosco

Elizabeth Canori Mora

Judah Ben Samuel

Jeanne Le Royer

Giacchino di Fiore

Bartholomeüs Holzhauser

Madeleine Porsat

De profeet Daniël

Kibeho, Rwanda

Ida Peerdeman

H. Ireneüs van Lyon

Methodius van Olympus

H. Hippolytus van Rome

Firmanus Lactantius

De Berkenboomprofetieën

Dr. Arnold Fruchtenbaum

H. Ephraïm de Syriër

H. Cesarius van Arles

Columba van Ierland

Elena Aiello

Beda, de eerbiedwaardige

Odilia van de Elzas

Johannes Damascenus

Adso, de Monnik

Anselmus van Canterbury

H. Vincent Ferrer

Joachim van Fiore

Johannes Friede

Thomas van Aquino

John of the Cleft Rock

Franciscus van Paola

H. Birgitta van Zweden

Robertus Ballarminus

Dionysus van Luxemburg




















Het Laatste Geheim

1. Een enorm mysterie

2. Sterk en zedig

3. Dagen van duisternis

4. Moeder van de Heer

5. Boven de zon

6. Gog en Magog?

7. Door de straten van de stad

8. Vanop de hoogste bergen

9. Kleine geheimen

10. Klokslag twaalf

11. Lichten, geluiden, graven

12. De klokken luiden

13. Donderslag in de verte

14. Geheime aanwezigheid

15. Vuurzuil

16. Geheimen van de Rozenkrans

17. Het voorteken

18. De zeven

19. Het voorgevoel

20. Signalen en vloeken

21. Afschuwelijke wonderen

22. De kastijding

23. Naschok

24. Waar duivels beefden

25. Geheime Martelaren

26. Geheim van de gehoorzaamheid

27. Geheim van het vertrouwen

28. Ik wacht op u

29. De geest van opstand

30. Genade en rechtvaardigheid

31. De Profetie

32. Voorbij de grenzen
van de kennis

33. Geheimen in
Amerika en Europa

34. Geboren in de hel

35. Cathérina's geheim

36. Geleende tijd

37. Ik zal uw Moeder zijn

38. Het grote Teken

39. Koningin van de Eeuwigheid











Thomas à Kempis
De navolging van Christus

Boek 1.1

Boek 1.2

Boek 2

Boek 3.1

Boek 3.2

Boek 3.3

Boek 4.1

Boek 4.2



Novenen

Maria Onbevlekte Ontvangenis

OLV van Lourdes

OLV Van Fatima

OLV Van Banneux

OLV van de Berg Carmel

OLV Hemelvaart

H. Maagd van de Wonderdadige Medaille

Maria Lichtmis

Don Bosco

Maria Boodschap

Sint Jozef

Heilige Familie

Goddelijke Barmhartigheid

Heilige Geest

Kindje Jezus

Engelbewaarder

Aartsengel Michaël

Aartsengel Gabriël

Franciscus van Assisi

Antonius van Padua

Pater Pio

Heilige Benedictus

Heilig Hart van Jezus

Heilige Rita

Sint Valentijn

OLV van Altijddurende Bijstand

Jean Marie Vianney

Theresia van Lisieux

Maria, die de knopen ontwart

OLV van de Bezoeking

Zielen in het Vagevuur

Kracht van het Kruis
tegen het kwade

H. Gelaat van Jezus

Hart van Jezus en Maria

Kindje Jezus van Praag

OLV van Genezing

Miraculeuze Maagd

Pater Damiaan

Heilige Anna

H. Maria Goretti

Heilige Peregrinus

Heilige Expeditus

Sint Joris

H. Margareta van Cordoba



Films

Padre Pio

The Miracle of Our Lady of Fatima

The 13th Day

Het Lied van Bernadette

One Night with the King

Faustina

Docu: Faustina Kowalska

Docu: Mariaverschijningen

Docu: OLV van Guadalupe

Vincentius a Paolo

Sint Paulus

Sint Petrus

Docu: Pater Damiaan

Passion de Jeanne d'Arc

Story of Father Damien

Docu: Garabandal

Exorcism of Emily Rose

The Nativity Story

Don Johannes Bosco

The Passion of The Christ

King David

Romero

Jean de Florette

Manon des Sources

Abraham

Mozes

Solomon

Jacob

Francesco

A man for all seasons

The Apocalypse

Docu: H. Maria Goretti

Docu: The birth of Israël

Docu: The six-day war

Docu: Ghosts of Rwanda

Becket

Gospel of Luke

Gospel of Matthew

Gospel of John

Acts

Unsolved mysteries

Joseph

Samson and Delilah

H. Rita van Cascia

Thérèse de Lisieux

Isaak, Jacob & Esau

Fray Martin de Porres

Lourdes [2000]

Clara & Francisco

Maria Goretti

Mother Theresa




Astronomische verschijnselen

28/11/2011



Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs

 

Real Time Web Analytics

Page Content

Page Content