Redactie
Medjugorje België en Nederland
Chris De Bodt
(1958 - 2012)

medjugorjebn@gmail.com

Patty De Vos
Kasteelstraat 81
9180 Temse
België
patty.de.vos@hotmail.com

Dr. Guy Claes
Platanendreef 40
8790 Waregem
België
gclaes@scarlet.be

Henk
Twan Vereecken
Geertrui Schonken
Veerle De Caluwé
Anne Van Der Sloten
p. Alfons J. Smet
Broeder Joseph
Zoeken in blog

Medjugorje 2015 Medjugorje 2014 Medjugorje 2013 Medjugorje 2012 Medjugorje 2011 Medjugorje 2010

 

Voorlopig worden enkel de boodschappen gepubliceerd.
12-07-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.12 juli 2012
12 juli 2012


1. De kwestie Herzegovina [deel 46]

Hoofdstuk 2: Franciscaans Herzegovina


De gematigde invoering van het Decreet van 1975

De incidenten rond Mostar en Apljina waren een goed uitgangspunt om tot een positieve oplossing te komen in het conflict rond de franciscanen en de seculiere priesters over de herverdeling van de parochies in Herzegovina.

Zelfs nadat het decreet “Romanis Pontificibus” in 1975 werd uitgevaardigd, hielden de franciscanen niet op met onderhandelen en hun gesprekken. Apostolische visitators, alsook afgevaardigden van de franciscaanse generaal uit Rome, bleven Herzegovina bezoeken. Ze probeerden de franciscanen ervan te overtuigen dat het onrealistisch was te verwachten dat de Heilige Stoel het decreet zou intrekken. Nochtans waren ze, tegelijkertijd met de invoering ervan, bereid om bepaalde punten uit het Decreet af te zwakken ten gunste van de franciscanen. Door hun slechte ervaringen uit het verleden als resultaat van “beloften,” stonden de franciscanen sceptisch tegenover dit voorstel en wachtten ze af hoe deze matiging zou worden aangevoeld bij de eerste gedeelte invoering van het Decreet.

De eerste fase van de gedeeltelijke invoering van het Decreet was de verdeling van de kloosterparochies in Mostar. De bisschop tachtig procent afgescheiden en vier nieuwe parochies, allemaal geleid door de seculiere priester. De “gematigde” invoering kon er bijvoorbeeld uit bestaan dat de bisschop één of twee parochies terug zou geven aan de franciscanen, maar hij wou deze mogelijkheid zelfs niet in overweging nemen!

Vertaling: Chris De Bodt

2. Onze Lieve Vrouw van Anguera [vervolg van de boodschappen]

Boodschap 3637 van 12/04/2012

Lieve kinderen, Ik nodig u uit voor een eerlijk gebed wat dat is enkel mogelijk is als u uw hart voor de Heer opent. Als u bidt, bouwt u de treden die naar de hemel leiden. Enkel door het gebed bent u in staat het evangelie aan te nemen en te leven naar de wens van Mijn Zoon Jezus. Open uw harten voor Jezus. Roep Jezus aan opdat Hij in uw harten zou wonen. Hij wil u met Zijn genade bereiken. Zijn tegenwoordigheid vormt om en bouwt op. Heb moed, geloof en hoop. Ik wil u tot heiligheid voeren. Ik wil u in Mijn armen nemen en u Jezus voorstellen. Wees aandachtig en deemoedig. Na alle rampspoed zal de mensheid de vrede vinden. De dag zal komen dat de aarde met mannen en vrouwen van het geloof zal bevolkt zijn. De rechtvaardigen zullen een liefdevol handelen van God zien en iedereen zal gelukkig leven. Wees bereid om de roep van de Heer te beantwoorden. Hij heeft u nodig. Zeg aan iedereen dat de tijd van genade aangebroken is. Kruis de armen niet. Voorwaarts zonder angst. Dit is de boodschap die Ik u vandaag doorgeef in de naam van de meest Heilige Drievuldigheid. Dank u dat u Mij hebt toegelaten om u hier opnieuw bij elkaar te roepen. Ik zegen u in de naam van de Vader en de Zoon en de Heilige Geest. Amen. Wees in vrede. Amen.

Vertaling: Henk

3. Jezus' tijdgenoten [aflevering 401]

Mattheus, de apostel

Aangaande Jezus houding tegenover de Joden en de heidenen levert Matheus een nogal tegengestelde getuigenis. Enerzijds houdt zijn evangelie meer Joodse gegevens in dan de andere drie. Hij vernoemt het grootste aantal teksten uit de profeten als bewijs dat ze op Jezus toepasselijk zijn. Hij geeft ruim plaats aan de debatten over Joodse wetten en gebruiken. Hij benadrukt het feit dat de zending van Jezus en zijn apostelen zich beperkt tot ‘de verloren schapen uit het huis van Israël’, met uitsluiting van heidenen en Samaritanen [Mt 10: 6 en 15: 24].

Dezelfde Jezus die beweert zich alleen met de Joden te bemoeien verklaart verder dat de niet joden zullen uitgenodigd worden op het Messiaanse feest en de Joden zullen verwezen worden naar de duisternis buiten [Mt 8: 11-12]. Zijn laatste aanbeveling voor de elf apostelen is volgelingen te werven in alle landen [Mt 28: 19]. Soms toont Mattheus zich verbazingwekkend tegeover de Joden: Op Jezus proces probeert de Joodse overheid valse getuigenissen tegen hem te vinden [Mt 26,59]. Volgens Mattheus begon het volk te schreeuwen: ‘Dat zijn bloed over ons en onze kinderen vloeit!’[Mt 27: 25]. Om deze tegensprekende woorden in eenzelfde evangelie uit te leggen is de simpelste weg zich in te beelden dat, na het beloftevolle begin, de christelijke zending onder de Palestijnse Joden en de diaspora zulke onoverkomelijke moeilijkheden vertoonde dat ze uitmonden op de gedachte dat Jezus zelf gekozen had voor de niet Joden en het verwerpen van Israël. Behalve het Nieuwe Testament heeft de christelijke traditie niets veralgemeend aangaande Mattheus.

Vertaling: Broeder Jozef

4. Het sacrament van het priesterschap [deel 4]

1. Waarom spreekt men in het Latijn over sacramentum ordinis?

Met het woord ordo werd in de Romeinse oudheid een college in burgerlijke zin aangeduid, met name het college van bestuurders. Ordinatio duidt op de opname in een ordo. In de kerk zijn er colleges die de Overlevering, niet zonder grondslag in de heilige Schrift, van oudsher met de naam taxeis (in het Grieks) of ordines aanduidt: zo spreekt de liturgie over de ordo episcoporum, de ordo presbyterorum, de ordo diaconorum. Er zijn ook andere groepen die de naam ordo krijgen: de geloofsleerlingen, de maagden, de echtparen, de weduwen...

De opname in een van deze colleges van de Kerk geschiedde door een ritus die ordinatio genoemd werd, een godsdienstige en liturgische handeling die een wijding, een zegening of een sacrament was. Tegenwoordig wordt het woord ordinatio voorbehouden aan de sacramentele handeling waardoor iemand in de orde der bisschoppen, presbyters of diakens opgenomen wordt. Deze handeling stijgt uit boven een gewone verkiezing, aanwijzing of aanstelling door de gemeenschap, daar ze een gave van de heilige Geest verleent, die het mogelijk maakt een "gewijde macht" of sacra potestas uit te oefenen die slechts van Christus zelf kan komen via zijn kerk. De wijding wordt ook consecratio genoemd, want ze houdt een afzondering in en een bekleding met het ambt door Christus zelf, ten bate van zijn kerk. De handoplegging door de bisschop, samen met het wijdingsgebed, is het zichtbare teken van deze wijding.

Anne Van Der Sloten


11-07-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11 juli 2012
11 juli 2012


1. De kwestie Herzegovina [deel 45]

Hoofdstuk 2: Franciscaans Herzegovina


De zaak Mostar

En zo werden de franciscanen teruggedreven tot in de uiterste buitenwijken van Mostar. Maar Bisschop Peric stopte nog niet. Hij vroeg de onmiddellijke terugtrekking van de franciscanen uit Apljina. Hij dreigde hierbij met de hardste sancties via Rome [op dezelfde wijze dat de internationale gemeenschap Kroatië tijdens de oorlog met sancties had bedreigd als ze de voorwaarden niet zouden aanvaarden].

Uiteindelijk droeg de Algemene Overste van de Franciscaanse Orde formeel en rechtsgeldig de parochie over aan de Bisschop, in april 1996. De franciscanen werd bevolen om hun residentie en kerk over te dragen aan de nieuw benoemde seculier priester op 12 mei 1996 en Apljina te verlaten. Op die dag blokkeerden de gelovigen het pad naar de kerk en de franciscaanse residentie. Zij ontzegden de toegang aan de nieuw benoemde seculiere parochiepriester, noch de bisschoppelijke vicaris-generaal uit Mostar. Ook de Franciscaanse gedelegeerde afgevaardigde uit Rome, noch vertegenwoordigers van de franciscaanse Provincie in Mostar konden naar binnen en de Aplina Franciscanen konden niet naar buiten.

Daarop schorste Bisschop Peric het Sacrament van het Vormsel, dat normaal op 30 juni 1996 in Apljina zou doorgaan.

Na ernstige druk en bedreigingen met de zwaarste sancties uit Rome, op zondag 14 juli 1996, namen de franciscanen afscheid van de gelovigen op het feest van de Heilige Elia op de twintigste van dezelfde maand en verlieten ze Apljina. Ze werden door meerdere duizenden gelovigen begroet en begeleid. Sinds dan zijn de kerkklokken stil gebleven, is de opening van de kerkdeur dichtgemetseld en "zal deze slechts opnieuw opengaan wanneer zij, die de kerk hebben gebouwd, de broeders, zullen terugkeren." Dit staat geschreven boven de hoofdingang van de kerk en de gelovigen komen enkel samen op het terrein van de kerk, wanneer er een mis is gepland, of bidden er de Rozenkrans.

Vertaling: Chris De Bodt

2. Onze Lieve Vrouw van Anguera [vervolg van de boodschappen]

Boodschap 3636 van 10/04/2012

Lieve kinderen, vul u met de hoop. God is aan uw zijde. Open uw harten voor Zijn oproep. Als God voor u alles is, zult u de heiligheid bereiken. Enkel in de liefde van de Heer kunt u de genade van de bekering vinden. Wees standvastig. Kruis de armen niet. God heeft haast. Wat u te doen hebt, laat dat niet voor morgen. Ik ben uw Moeder en ik zie u graag. Ik wil u tot Mijn Zoon Jezus leiden want alleen Hij is de enige en echte Verlosser. De mensheid lijdt omdat ze zich van de genade van God heeft verwijderd. U schrijdt naar een toekomst met grote en zware beproevingen. Chihuahua zal een zwaar kruis dragen. Een gelijkaardige gebeurtenis zal in Bahia plaats hebben. Ik treur voor wat op u afkomt. Bid, bid, bid. U hebt nog lange jaren met harde beproevingen voor de boeg. Verlies de moed niet. De Heer is aan uw zijde. Dit is de boodschap die Ik u vandaag doorgeef in de naam van de meest Heilige Drievuldigheid. Dank u dat u Mij hebt toegelaten om u hier opnieuw bij elkaar te roepen. Ik zegen u in de naam van de Vader en de Zoon en de Heilige Geest. Amen. Wees in vrede. Amen.

Vertaling: Henk

3. Jezus' tijdgenoten [aflevering 400]

Mattheus, de apostel

Zijn feestdag is op 21 september. In de Orthodoxe Kerk op 16 november en op 30 juni met de andere elf apostelen. Hij is de patroon van de boekhouders, bankiers, douanebeambten, geldwisselaars, veiligheidsbeambten en beursmakelaars en van de stad Salerno en hij wordt aangeroepen tegen drankzucht.

Mattheus behoorde tot de twaalf apostelen die door Jezus zelf waren uitgekozen. Het feit dat hij een tollenaar was betekende dat hij als jood in dienst van de Romeinse bezetters belastinggeld opeiste van zijn eigen volksgenoten. Vaak staken dergelijke mensen een flink deel ook nog in hun eigen zak, beschermd door de Romeinen. In het evangelie staan ze niet hoog aangeschreven: meestal worden ze in één adem genoemd met zondaars. Toch laat Jezus zijn oog op vallen op Levi, wanneer Hij hem aan zijn geldtafeltje passeert en hem zegt: "Kom, volg mij." En hij stond op en volgde Hem [Matteus 09: 9-10]. Daarna horen we in de bijbel niets meer over hem.

Volgens de oudste verhalen is hij de schrijver van het eerste evangelie. Hij zou na Pinksteren naar Ethiopië gegaan zijn om daar het evangelie te brengen. Hij werd daar voor het altaar gedood met een zwaard of hellebaard. Maar er is ook een andere legende, die overigens ook van Matthias wordt verteld.

Vertaling: Broeder Jozef

4. Het sacrament van het priesterschap [deel 3]

Ik nodig u uit om u de volgende dagen en weken te verdiepen in dit sacrament waarmee onze Kerk staat of valt en het lot van onze priesters mee te nemen in uw gebed zoals ook Maria van ons vraagt:

Maandelijkse boodschap van Maria aan Mirjana Dragicevic op 2 juni 2012 voor hen die Gods liefde nog niet kennen:

"Lieve kinderen, Ik ben ononderbroken onder u omdat Ik, door Mijn eindeloze liefde, wens om u de deur van de Hemel te tonen. Ik wens u te zeggen hoe ze wordt geopend: door goedheid, vergeving, liefde en vrede, langs Mijn Zoon. Daarom, Mijn kinderen, verlies geen tijd aan ijdelheden. Enkel de kennis van de liefde van Mijn Zoon kan u redden. Door deze heilzame liefde en de Heilige Geest koos Hij Mij en Ik, samen met Hem, kies u om apostelen van Zijn liefde en wil te zijn. Mijn kinderen, groot is de verantwoordelijk die op u rust. Ik wens dat u, door uw voorbeeld, helpt om de zondaars hun zicht terug te vinden, hun arme zielen te verrijken en hen terug te brengen in Mijn omhelzing. Daarom, bid, bid, vast en biecht regelmatig. Als het ontvangen van Mijn Zoon in de Eucharistie het middelpunt van uw leven is, wees dan niet bevreesd, u kunt alles doen. Elke dag bid Ik voor de herders en Ik verwacht van u hetzelfde. Omdat u het, Mijn kinderen, zonder hun begeleiding en versterking door hun zegen, niet kunt doen. Dank u."

Anne Van Der Sloten


10-07-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10 juli 2012
10 juli 2012

1. Pater Pio’s profetieën over Medjugorje

Het is algemeen geweten dat twee zalig verklaarden, en toekomstige heiligen, Paus Johannes-Paulus II en moeder Teresa van Calcutta, een bijzondere verering hadden voor de verschijningen te Medjugorje. Samen verenigden ze zich elke dag in gebed voor de Madonna van Medjugorje.

Minder gekend is dat Pater Pio, de grote Italiaanse myticus, gestigmatiseerde en heilige, ook een band had met de gebeurtenissen in Medjugorje, ook al stierf hij jaren voordat de verschijningen begonnen. Hij maakte twee prachtige voorspellingen over twee afzonderlijke mystieke gebeurtenissen die zouden komen uit Medjugorje: een over de verschijningen zelf, terwijl de andere het wenende beeld van de Madonna uit Medjugorje omschreef, dat internationale aandacht zou krijgen, nl. het Mariabeeld in Civitavecchia, Italië.



In 1994 was Don Pablo Martin de parochiepriester van de St. Agostino’s Kerk in het Pantanodistrict van Civitavecchia, Italië, waar een Mariabeeld uit Medjugorje, later genoemd “de Maagd van Civitivecchia,” internationale aandacht zou krijgen. Het was Don Pablo die, na een bedevaart naar Medjugorje, in september van dat jaar, een veertig centimeter groot, wit, plaasteren beeld van de Maagd kocht als aandenken aan Medjugorje.

Het is interessant om weten dat Don Pablo, in zijn spiritueel leven, een sterke verering had voor Pater Pio, zelfs vóór de H. Pio, in het jaar 2002, officieel zalig verklaard werd door Johannes-Paulus II. Deze verering is meldenswaardig omdat Don Pablo de tussenkomst van Pater Pio aanhaalt bij zijn keuze van het beeld uit Medjugorje, dat bij veertien verschillende aangelegenheden, tranen van bloed zou wenen. Het was Pater Pio die hem verzekerde, aldus Don Pablo, dat “de mooiste gebeurtenis van zijn leven,” zou voortkomen uit het kopen van het beeld. Het feit dat Pater Pio sedert 1968 is overleden, maakt alles nog interessanter, waardoor het gebeuren eerder lijkt op spiritueel verkeer.



Ook verdient het de nodige aandacht dat, zelfs toen Pater Pio nog op deze aarde wandelde en bedevaarders begroette in zijn broedergemeenschap te San Giovanni Rotondo, en er een voorspelling maakte over wat wordt aangenomen als de verschijningen van de Heilige Maagd Maria te Medjugorje. In haar boek “A Spark from Heaven,” rapporteert BBC journaliste, Mary Craig, dat, een aantal jaren voor de verschijningen in Medjugorje begonnen, Pater Pio aan een groep bedevaarders die hem bezochten vanuit het bisdom Mostar, vertelde “dat de Heilige Maria spoedig hun land zou komen bezoeken.” Medjugorje valt onder de bevoegdheid van het Bisdom Mostar en dit is precies wat deze voorspelling nog merkwaardiger maakt.

Uiteraard stond Pater Pio bekend als een heilige die wereldwijd beroemd werd omwille van zijn geestelijke gaven. God heeft hem ongelofelijke genaden verleent. Samen met nog vele andere gaven, kon hij zieken genezen, zielen lezen bij de biecht, op meerdere plaatsen tegelijkertijd aanwezig zijn, wat bekend staat als “bilocatie,” visioenen waarnemen van Jezus en Maria, maar ook van zijn engelbewaarder. Blijkbaar had hij ook de gave om voorspellingen te doen. Daarom is het zeker geen verrassing dat de band van de Heilige met Medjugorje, in zowel het voorspellen van de komst van de verschijningen van Maria als de tussenkomst bij Don Pablo’s keuze van het Mariabeeld dat tranen zou wezen. Meer nog, het maakt dit alles tot een geloofwaardige werkelijkheid.


Mgr. Gerolmo Frillo


De bisschop van Civitavecchia, Gerolmo Grillo, rapporteerde dat in 1995, hetzelfde jaar dat het beeld uit Medjugorje tranen van bloed begon te wenen, Paus Johannes vroeg om het beeld mee te brengen naar het Vaticaan. Toen dit geschiedde, vereerde Johannes Paulus II de Madonna met een grote eerbied, door na zijn nederig gebed vóór het beeld, een kroon te plaatsen op het hoofd van de Maagd, een kroon die de paus voor deze gelegenheid speciaal had laten maken.

Bron: Spirit Daily

Vertaling: Chris De bodt

2. De kwestie Herzegovina [deel 45]

Hoofdstuk 2: Franciscaans Herzegovina


De zaak Mostar

Hetzelfde gebeurde toen de bisschoppelijke parochie werd gesticht te Mostar. Op een bepaald ogenblik stelden de franciscanen voor dat de Bisschop het grootste gedeelte van hun kloosterparochie zou overnemen, onder de voorwaarde dat de meerderheid van de parochies onder hun bevoegdheid zou blijven. De bisschop heeft dit voorstel nooit aanvaard. Niettemin legde Bisschop Pavao Zanic beslag op 4/5 van hun kloosterparochie met als uitleg dat de franciscanen hiermee akkoord gingen, maar hij heeft nooit melding gemaakt van de voorafgaande voorwaarden die ze hadden gesteld, maar legde het anders uit: dat de parochies die ze vroegen als een voorafgaande voorwaarde aan het akkoord permanent aan het bisdom zouden worden overgemaakt. In feite beschouwde hij deze parochies als zijn eigen parochies!

De gelovigen uit Mostar en de franciscanen aanvaardden deze verdeling van de Franciscaanse parochie in Mostar niet en Bisschop Zanic slaagde er niet in om deze herverdeling waar te maken, zelfs niet tot aan het einde van zijn mandaat als Bisschop. Dit was de aanvang van de Kwestie Mostar, die tot op vandaag voortduurt.

De onopgeloste situatie in Mostar kwam nu in handen van de nieuwe Bisschop, Dr. Ratko Peric, die, na het mandaat van Pavao Zanic, het bisdom overnam in 1993. Tijdens de moeizame en bloedige strijd voor de overleving van de Kroaten in Mostar, richtte hij vier seculiere parochies in binnen de bedoelde bisschoppelijke parochie. Toen de oorlog op zijn hevigst werd, met de vernieling van het Franciscaanse klooster, en toen het praktisch onmogelijk werd om het klooster te bereiken, zochten meerdere ranciscanen onderdak in de buitenwijk Cim, zodat ze de mensen konden van dienst zijn. Bisschop Peric echter, verbood hen om daar onderdak te zoeken, omdat het zich bevond binnen het gebied van een seculiere parochie. Na dreiging met de scherpste sancties vanuit Rome en toen de kalmte in 1995 zowat terugkeerde in Mostar, keerden de franciscanen terug naar het vernielde klooster en reageerden de gelovigen uit Mostar scherp tegen de Bisschop. Op een bepaald moment was er zelfs sprake van geweld tegen hem. Een groot gedeelte van Mostar bleef achter zonder enige regelmatige pastorale zorg. In feite kon men de toestand spiegelen aan de opkomst tijdens de komende verkiezingen in Mostar, toen in het meeste Kroatische gedeelte van de buitenwijken Ilii en Cim, als teken van protest de opkomst van de kiezers minder dan 40 procent was.

Vertaling: Chris De Bodt

3. Onze Lieve Vrouw van Anguera [vervolg van de boodschappen]

Boodschap 3635 van 09/04/2012

Lieve kinderen, behoor toe aan de Heer en vul u met hoop. God is aan uw zijde. Open uw harten voor Zijn oproep. Ik bid er voor dat u de verdediger van het leven bent. Maak van het verdedigen van het leven uw dagelijks principieel programma. Zeg neen aan de dood van onschuldigen. De mensheid is ziek en schrijdt geestelijk blind voort. Ik treur voor wat op u afkomt. Het land van het heilig kruis zal ogenblikken van grote rampspoed beleven. De mensen hebben de Schepper uitgedaagd en schrijden naar een grote afgrond. Houd van de liefde. Houd van het leven en laat deze wonderbare genade in uw harten bloeien. Dit zijn de tijden van de pijn voor u. Bid. Zoek kracht in de eucharistie en in de woorden van Mijn Zoon Jezus. Hij wil u redden. Wees nederig met een deemoedig hart. Uw zege is in de Heer. Wees trouw en alles zal voor u goed eindigen. Dit is de boodschap die Ik u vandaag doorgeef in de naam van de meest Heilige Drievuldigheid. Dank u dat u Mij hebt toegelaten om u hier opnieuw bij elkaar te roepen. Ik zegen u in de naam van de Vader en de Zoon en de Heilige Geest. Amen. Wees in vrede. Amen.

Vertaling: Henk

4. Jezus' tijdgenoten [aflevering 399]

Mattheus, de apostel

Matteüs [ook wel Mattheus, Matthaíos, Mattithyahu, "geschenk van JHWH"] was een van de 12 apostelen die door Jezus werden geroepen. Hij wordt traditioneel gezien als de schrijver van het Evangelie volgens Matteüs.

Zijn roeping wordt beschreven in het gelijknamige bijbelboek in het Nieuwe Testament, hoofdstuk 9:9: "Toen Jezus van daar verder ging, zag hij bij het tolhuis een man zitten die Matteüs heette, en hij zei tegen hem: volg mij." Marcus en Lukas noemen hem Levi. Om die reden wordt vaak ook gesproken van Matteüs Levi.

Matteüs was de zoon van Alfeüs. Hij was tollenaar te Kafernaüm. Kafernaüm lag in het gebied van Herodes Antipas, daarom was hij geen Romeins beambte, maar stond hij in dienst van de vorst of heeft hij de tolweg van de stad gepacht. Waarschijnlijk was hij de schrijfkunst machtig en sprak hij naast zijn moedertaal Aramees ook Koinè.

Vertaling: Broeder Jozef

5. Het sacrament van het priesterschap [deel 2]

Het betreft een ‘mysterie’ waar wij mensen alleen maar kunnen voor open staan en ‘ja’ zeggen of het volledig afwijzen. Het is het één of het ander. Het kan niet opgedeeld worden.

Overal waar moeder Maria verschijnt, spreekt ze met veel liefde over haar zonen, de priesters. Ze roept ons steeds weer op om voor hen te bidden.

Als velen gefaald hebben, zijn wij daar dan niet mede verantwoordelijk voor? Hebben wij genoeg voor hen gebeden, gevast, offers gebracht?

satan heeft niet liever dan dat de priesters in discrediet gebracht worden bij de mensen, dan hebben ze een reden om niet meer te geloven of alleszins om niet naar de kerk te gaan. Zijn aanvallen zijn daarom des te meer gericht op de priesters, religieuzen en leken die echt christen proberen te zijn.

Laten we voortaan minstens één keer per dag, al is het maar een schietgebedje, bidden voor de priesters in het biezonder, opdat zij zouden mogen beschermd worden tegen de aanvallen van de duivel en staande zouden blijven.

Anne Van Der Sloten

6. Lichte aardbeving vlakbij Rome

De omgeving van Rome is deze namiddag opgeschrikt door een lichte aardbeving. De aardbeving, met een kracht van 3,5 op de schaal van Richter, richtte volgens de civiele bescherming geen menselijke of materiële schade aan.

Het Italiaans Geofysisch Instituut zegt dat het epicentrum van de aardbeving op tien kilometer diepte lag, ten zuidoosten van Rome, tussen de gemeenten Montecompatri en Monte Porzio Catone. De beving vond plaats om 17.30 uur.

De aardbeving werd niet gevoeld in het historisch centrum van de Italiaanse hoofdstad, enkel in de buitenwijken Anagnina, Nomentana, San Giovanni, Fidene en Garbatella. In de EUR-buitenwijk verlieten veel Romeinen hun woningen en kantoren. Vijfentwintig mensen lieten in mei nog het leven bij twee aardbevingen in de regio Emilia-Romagna. Ook was er toen veel materiële schade.


09-07-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.9 juli 2012
9 juli 2012
De opname van de verschijing van Maria aan Mirjana Dragicevic bevindt zich in het tekstvak van 2 juli


Zaterdag kwamen 14 Oekraïnse bedevaarders om op hun busreis naar Pochaevskaya Lavra
Opgelet: niet voor gevoelige kijkers

1. Marija Pavlovic uit Medjugorje zegt dat de Maagd Maria zich bewust is van de economische crisis in Europa

Sterrett, Alabama,VS. Marija Pavlovic-Lunetti, een van zes kinderen die Maria zien sinds de verschijningen in Medjugorje, vooormalig Joegoslavië begonnen in 1981, zegt dat de Moeder van Jezus zich bewust is van de economische crisis in Europa.

"Zij is zich meer dan anderen bewust van spirituele dingen,” zegt Lunetti. “Waar er een spirituele crisis heerst, is er eveneens een economische crisis.”

Lunetti sprak in een kort interview over de economische crisis in Europa, maar ook over de ondraaglijke warmte, alvorens ze haar dagelijkse verschijning had op zondagavond 1 juli 2012 bij de gemeenschap van Caritas in Shelby County. Tijdens de verschijning verscheen Maria aan haar en bad Zij voor de bedevaarders, ook al kunnen deze het visioen niet waarnemen.

Vorige week verbleef ze in het huis van Terry Colafrancesco, de stichter van Caritas of Birmingham, een gemeenschap die veel publiciteit maakt en Medjugorje promoot met vele uitgaven. Colafrancesco keerde net terug met een groep uit Medjugorje, wat nu gelegen is in Bosnië-Herzegovina. Maria Pavlovic kwam aterdagavond, 30 juni 2012, aan in Alabama. Zij is gehuwd, heeft vijf kinderen en verblijft de meeste tijd van het jaar in de streek rond Milaan, in Noord-Italië.

Haar verschijning zou normaal plaatsgevonden hebben op haar vliegtuigreis naar Alabama, maar in plaats daarvan kreeg Maria haar verschijning op vrijdagavond, na acht uur, eenmaal ze aangekomen was in het huis van Terry Colafrancesco.

Bij haar eerste bezoek aan Alabama, in 1988, toen Lunetti kwam om er een nier af te staan aan haar broer, Andrija Pavlovic, in het UAB Hospital, kreeg zijn verschijningen in de hospitaalkamer. Soms kreeg ze verschijningen op vliegtuigen, maar de tijdslijn verandert dikwijls als ze naar Alabama reist, aldus Colafrancesco.

Zij kreeg vrijdag en zaterdag haar verschijningen, respectievelijk om 20.00 uur en om 18.40 uur in Colafrancesco’s huis. Een andere verschijning wordt vanavond, 1 juli 2012, verwacht op hetzelfde uur.

“Wij beschouwen dit als een bijzondere zegen voor ons,” zegt Colafrancesco. “Bij vorige verschijningen tijdens de week van 4 juli, de onafhankelijkheidsdag in de Verenigde Staten, kreeg Lunetti haar verschijningen op 3 en 4 juli op 22 uur en 22.30 uur, met een massa volk die buiten samenkwam rond het beeld van de Maagd Maria. Caritas versiert het beeld met witte, blauwe en rode kaarsen er rond.

Terwijl de economische en politieke toestand in de wereld meer en meer dreigend wordt, nemen de mensen de visioenen van Medjugorje en de oproepen tot berouw, steeds ernstiger,” zegt Colafrancesco. “De belangrijkheid ervan wordt steeds groter en groter,” zegt hij.

Lunetti zegt dat de oplossingen voor de wereldwijde economische crisis spiritueel en niet politiek van aard zijn. In Haar verschijningen roept de Maagd Maria de mensen op om de weg van de zonde te verlaten en Haar Zoon Jezus te volgen.

“God kent heel goed onze noden,” zegt Lunetti, 47 jaar, die dagelijkse verschijningen krijgt sedert haar zestiende.

Duizenden mensen waren bijeengekomen om in het veld, onder een pijnboom van de gemeenschap van Caritas of Birmingham, Shelby County, nabij Chelsea, rond 18 uur de Rozenkrans te bidden in de aanloop naar de verschijningen.

Lange rijen auto’s met nummerplaten uit Louisiana,Texas, Californië, Florida en andere staten, stonden langs beide zijden van de weg.

Het Vaticaan heeft een Commissie opgericht die de geldigheid van de visioenen te Medjugorje onderzoekt. Tot dusver heeft de Rooms-Katholieke Kerk de verschijningen noch veroordeeld, noch aanvaard. In andere gevallen van Mariaverschijningen, zoals in 1858 te Lourdes, Frankrijk en in 1917 in Fatima, Portugal, heeft de Kerk steeds gewacht tot de verschijningen waren beëindigd, om ze als geldig te verklaren.

Een officiële aanvaarding van het Vaticaan wordt niet direct verwacht en dit tot zolang de visioenen blijven plaatsvinden. Deze terughoudendheid is normaal, omwille van het risico op dubieuze uitspraken. De meeste van de boodschappen zijn eenvoudige oproepen tot gebed en bekering. Colafrancesco verwacht dat de visioenen te Medjugorje op een dag als “echt” zullen worden verklaard. “Het Vaticaan zal alle terughoudendheid laten vallen en de verschijningen laten bloeien,” voorspelt hij.

Bron: Spirit Daily

Vertaling: Chris De Bodt

2. De kwestie Herzegovina [deel 43]

Hoofdstuk 2: Franciscaans Herzegovina


De zaak Mostar

Hierop beweerde het bisschoppelijke hof steeds dat de franciscanen waren overeengekomen om een aantal parochies op te geven, zodat ze nieuwe bisschoppelijke parochies zouden worden, maar het hof verwees nooit naar de eerdere vereiste dat de overige parochies voor altijd tot de franciscanen zou toebehoren. Deze voorstelling van de feiten werd ook gebruikt om de Heilige Stoel in 1975 verkeerd in te lichten, om ook deze onder de hoede van de bisschop te plaatsen. Het Decreet “Romanis Pontificibus” verwees in vier verschillende aangelegenheden naar deze “onderlinge overeenkomst tussen de beide partijen,” in haar bevel dat bepaalde franciscaanse parochies ter beschikking moesten worden gesteld van de Bisschop.

Dit overeenkomst heeft echter nooit bestaan. Het was enkel een voorstel dat door de franciscanen werd naar voor gebracht, maar deze bevatte vereisten. Toch werd dit aan de Heilige Stoel voorgelegd als een goedkeuring van de franciscanen, onder het voorwendsel dat de Orde deze eisen nog nooit had opgesomd.

Dit argument werd door de Heilige Stoel aanvaard, dat het bevel gaf aan de franciscanen om deze parochies over te dragen zonder dat het bisschoppelijke hof verplicht was aan enige vereisten te voldoen. Dit is zowat hetzelfde als dat u met een derde partij zou overeenkomen om uw huis voor een miljoen euro te verkopen, zonder aan enige betaling te voldoen. Daarop zond het provinciale bestuur in 1976 een brief naar de Paus, met de opmerking dat het Decreet “Romanis Pontificibus” tegengesteld was aan de waarheid.

Vertaling: Chris De Bodt

3. Onze Lieve Vrouw van Anguera [vervolg van de boodschappen]

Boodschap 3634 van 08/04/2012

Lieve kinderen, zoek de Heer. Hij verwacht u met open armen en wil u redden. Wees standvastig. Blijf op de weg die Ik u heb getoond en verlies de moed niet. Ik ken ieder van u bij naam en wil u zeggen dat u belangrijk bent voor de verwezenlijking van Mijn plannen. Wees sterk. Sta niet toe dat de moeilijkheden u tot de ontmoediging leiden. God is aan uw zijde. Hij is uw alles en enkel in Hem zult u de overwinning vinden. Dit is de tijd van de pijn voor de mensheid. Bigand zal een zwaar kruis dragen en de pijn zal voor Mijn arme kinderen zwaar zijn. Bid. Want enkel door de kracht van het gebed kunt u de kracht voor uw weg vinden. Ik wil u niet dwingen maar luister naar Mij. Ik zal voor u tot Mijn Jezus bidden. Voorwaarts zonder angst tot de ontmoeting met de Heer. Dit is de boodschap die Ik u vandaag doorgeef in de naam van de meest Heilige Drievuldigheid. Dank u dat u Mij hebt toegelaten om u hier opnieuw bij elkaar te roepen. Ik zegen u in de naam van de Vader en de Zoon en de Heilige Geest. Amen. Wees in vrede. Amen.

Vertaling: Henk

4. Jezus' tijdgenoten [aflevering 398]

Matthias ben Theophilius

Matthias ben Theophilus was hogepriester in de Joodse tempel in Jeruzalem van 5 v.Chr. tot 4 v.Chr. Hij moet niet verward worden met Matthias ben Theophilus II, de laatste hogepriester voor het uitbreken van de Joodse Opstand.

Anders dan de meeste andere hogepriesters die door Herodes de Grote benoemd zijn, was Matthias niet afkomstig uit de Joodse diaspora, maar was hij geboren in Jeruzalem. Herodes benoemde hem tot hogepriester in plaats van Simon ben Boëthus, die uit zijn ambt werd ontheven omdat Herodes Simons dochter [tevens een van Herodes' vrouwen] ervan verdacht op de hoogte te zijn van een complot tegen hem.

Tijdens de Grote Verzoendag in het jaar dat Matthias hogepriester was, kon hij zijn functies niet uitvoeren. De reden daarvoor was dat hij in de nacht daarvoor droomde dat hij geslachtsgemeenschap had, waardoor hij volgens de Thora tot de volgende avond in een staat van onreinheid verkeerde. Jozef ben Ellemus, een familielid van Matthias, nam op Grote Verzoendag Matthias' taken waar.

Tijdens Matthias' hogepriesterschap vond een incident plaats in de tempel. Als onderdeel van Herodes' restauratie en verfraaiing van de tempel, had Herodes een grote gouden adelaar laten plaatsen boven de grote poort van de tempel. Een aantal Farizeese rabbi's, met name Judas ben Saripheüs en Matthias ben Margalothus, waren echter van mening dat het afbeelden van levende wezens een schending was van het tweede gebod. Op hun aandringen klommen enkele jongemannen omhoog tot boven de tempelpoort, haalden de adelaar neer en vernielden deze. Op last van Herodes werden Judas ben Saripheüs en Matthias ben Margalothus samen met een aantal volgelingen levend verbrand. Herodes achtte Matthias ben Theophilus medeschuldig aan het gebeuren en onthief hem uit zijn ambt. Hij werd opgevolgd door Joazar ben Boëthus.

Vertaling: Broeder Jozef

5. Het sacrament van het priesterschap [deel 1]

We besluiten de reeks van de sacramenten met het sacrament van het priesterschap.

Dit sacrament wordt in deze tijd, meer nog dan de andere sacramenten, in vraag gesteld.
  • Is dit nog wel nodig, de mensen geloven toch niet meer?
  • De priester mag niet trouwen, is dit wel werkelijk noodzakelijk en zijn al de nu gekende gevallen van misbruik er geen gevolg van?
  • Is het priesterschap geen beroep zoals een ander?
  • Vele priesters zijn al uitgetreden, hebben hun roeping oneer aangedaan, wat blijft er nog over van dit ‘heilige priesterschap’?
  • Waarom worden vrouwen niet toegelaten tot dit ambt in deze tijd van emancipatie?
Deze en nog veel meer vragen zijn actueel.

Als we ons verdiepen in wat de Kerk ons leert over het priesterschap, kunnen we beter intreden in deze ‘roeping van Godswege’, dit mysterie. Dan kunnen we respect opbrengen voor het standpunt van de Kerk.

Anne Van Der Sloten

6. Lijst van aangekochte boeken in Medjugorje ter waarde van ± 300 euro

JAMES MULLIGAN - Medjugorje, what's happening?
MILJENKO STEKO - Medjugorje
FRANJO SUSAC - Medjugorje for pilgrims
FRANJO PAVIC - The Croats - Foureen centuries of perseverance
EDUARD PERICIC - Why Medjugorje
MARIJAN SIVRIC & IVO SCEPANOVIC - Medjugorje, 30 years of a phenomen
LJUBICA BENOVIC - Medjugorje, a little encyclopedie
PAROCHIE-UITGAVE - Croat-English prayer book
KRESIMIR SEGO - A Conversation with the visionaries
VLAHO BURIC - Handbook for foreign visitors to Croatia
GRGO MIKUTIC - The Regio of Herzegovina
JUNE KLINS - The Spirit of Medjugorje 1
JUNE KLINS - The Spirit of Medjugorje 2
MICHAEL KENNETH JONES - Medjugorje investigated
SVETZOVAR KRALJEC - Our Lady of Medjugorje
WAYNE WEIBLE - A child shall lead them
WAYNE WEIBLE - Final Harvest
WAYNE WEIBLE - Letters from Medjugorje
WAYNE WEIBLE - Medjugorje, The Mission

Met dank aan al diegenen die hun steentje hebben bijgedragen

05-07-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5 juli 2012
5 juli 2012

Bezoek van Marija Pavlocic aan de gemeenschap "Caritas of Birmingham," Alabama, Verenigde staten

De Gemeenschap van Caritas verzamelde zich vroeg aan het huis van de stichter om er hun persoonlijke voornemens op te schrijven en zich in alle rust voor te bereiden voor de laatste verschijning van Onze Lieve Vrouw vooraleer Marija Pavlovic zou terugvliegen naar Medjugorje. De Gemeenschap verzamelde zich in de “Slaapkamer der Verschijningen” en legden er hun petities op het bed om daarna, rond 8.15 uur te beginnen met het bidden van de Rozenkrans. Onze Lieve Vrouw verscheen aan Maria rond 8.45 uur en de verschijning duurde bijna vijf minuten. Na de verschijning omschreef Marija hoe deze is verlopen:

Ik vroeg aan Onze Lieve Vrouw of ze iets te zeggen had aan ons en Ze zei: “Ik ben met u.”

Ik vroeg om een zegen voor ons allen en allen die zich buiten op het veld hadden verzameld en Ze bad voor ons en zegende ons allen. Ik legde al onze voornemens en alles wat zich in onze harten bevindt aan Haar voor en Onze Lieve Vrouw gaf de zegen en ging heen.

Na de verschijning sprak Marija een tijdlang tot de Gemeenschap en nam dan van iedereen afscheid vooraleer aan haar afreis naar Medjuorje aan te vangen. De afgelopen vijf dagen van gebed leverden mooie herinneringen op, met vele genaden en zegeningen.

Hiermee werden de “vijf dagen van gebed” bij de Gemeenschap Caritias of Birmingham afgesloten, tijdens dewelke Lunetti twee verschijningen had, buiten op het veld, onder een pijnboom.

Lunetti, 47, kreeg haar verschijningen buiten op 3 en 4 juli rond 22 uur en tijdens de verschijning van 4 juli vroeg de Maagd Maria om gebedsgroepen te vormen: “Vorm en maak gebedsgroepen door dewelke u zult bidden voor uw genezing en de genezing van deze natie, om dichter tot God en tot Mij te komen,” zei de Maagd Maria.

Caritias promoot reeds sinds lang de visioenen van de Maagd Maria aan de zes kinderen, die zeggen dat de Moeder van Jezus aan hen begon te verschijningen in hun kleine dorp Medjugorje sedert 1981. Medjugorje, dat gelegen is in Bosnië-Herzegovina, is sedertdien een gebedsplaats geworden die als een magneet reeds miljoenen bedevaarders heeft aangetrokken.

Tijdens de voorbije week hebben duizenden bedevaarders zich verzameld in het landelijke Shelby County voor de verschijningen aan Lunetti, die sedert 1988, het jaar dat ze een nier afstond aan haar kleinere broer, een regelmatige bezoeker is geworden aan de Gemeenschap van Caritas.

Bij haar reizen naar Alabama verblijft Lunetti in het huis van de stichter van Caritas of Birmingham, Terry Colafrancesco.

Caritas heeft een vaste stek in Medjugorje dat voorziet in boeken en pamfletten die de verschijningen promoten. Vandaag werd het bezoek afgesloten en keerde ze terug naar Medjugorje, waar ze verblijft tijdens de zomer.

Colafrancesco zegt dat deze week van gebed zo’n 15.000 tot 18.000 bezoekers heeft opgeleverd vanuit alle mogelijke gebieden uit de Verenigde Staten: “Heel wat mensen zeggen ons dat ze diep bewogen waren en vonden het een diepgaande belevenis. Velen onder hen gaan nu heen met de belofte om gebedsgroepen te vormen.”

Colafrancesco zegt dat de boodschap aan de Amerikanen om te bidden eerder ongebruikelijk was, vergeleken bij de andere boodschappen van de zieners. “Onze Lieve Vrouw citeerde letterlijk ‘dit land.’ Normaal spreekt Zij in het algemeen voor de hele wereld. Dit is erkenning voor waarom wij Haar vragen om tot hier te komen, namelijk om onze natie te genezen.”

Vertaling: Chris De Bodt

Marija Pavlovic uit Medjugorje zegt dat de Maagd Maria zich bewust is van de economische crisis in Europa

Sterrett, Alabama,VS. Marija Pavlovic-Lunetti, een van zes kinderen die Maria zien sinds de verschijningen in Medjugorje, voormalig Joegoslavië begonnen in 1981, zegt dat de Moeder van Jezus zich bewust is van de economische crisis in Europa.

"Zij is zich meer dan anderen bewust van spirituele dingen,” zegt Lunetti. “Waar er een spirituele crisis heerst, is er eveneens een economische crisis.”

Lunetti sprak in een kort interview over de economische crisis in Europa, maar ook over de ondraaglijke warmte, alvorens ze haar dagelijkse verschijning had op zondagavond 1 juli 2012 bij de gemeenschap van Caritas in Shelby County. Tijdens de verschijning verscheen Maria aan haar en bad Zij voor de bedevaarders, ook al kunnen deze het visioen niet waarnemen.

Deze week verbleef ze in het huis van Terry Colafrancesco, de stichter van Caritas of Birmingham, een gemeenschap die veel publiciteit maakt en Medjugorje promoot met vele uitgaven. Colafrancesco keerde net terug met een groep uit Medjugorje, wat nu gelegen is in Bosnië-Herzegovina. Maria Pavlovic kwam aterdagavond, 30 juni 2012, aan in Alabama. Zij is gehuwd, heeft vijf kinderen en verblijft de meeste tijd van het jaar in de streek rond Milaan, in Noord-Italië.

Haar verschijning zou normaal plaatsgevonden hebben op haar vliegtuigreis naar Alabama, maar in plaats daarvan kreeg Maria haar verschijning op vrijdagavond, na acht uur, eenmaal ze aangekomen was in het huis van Terry Colafrancesco.

Bij haar eerste bezoek aan Alabama, in 1988, toen Lunetti kwam om er een nier af te staan aan haar broer, Andrija Pavlovic, in het UAB Hospital, kreeg zijn verschijningen in de hospitaalkamer. Soms kreeg ze verschijningen op vliegtuigen, maar de tijdslijn verandert dikwijls als ze naar Alabama reist, aldus Colafrancesco.

Zij kreeg vrijdag en zaterdag haar verschijningen, respectievelijk om 20.00 uur en om 18.40 uur in Colafrancesco’s huis. Een andere verschijning was er op 1 juli 2012, hetzelfde uur.

“Wij beschouwen dit als een bijzondere zegen voor ons,” zegt Colafrancesco. “Bij vorige verschijningen tijdens de week van 4 juli, de onafhankelijkheidsdag in de Verenigde Staten, kreeg Lunetti haar verschijningen op 3 en 4 juli op 22 uur en 22.30 uur, met een massa volk die buiten samenkwam rond het beeld van de Maagd Maria. Caritas versiert het beeld met witte, blauwe en rode kaarsen er rond.

Terwijl de economische en politieke toestand in de wereld meer en meer dreigend wordt, nemen de mensen de visioenen van Medjugorje en de oproepen tot berouw, steeds ernstiger,” zegt Colafrancesco. “De belangrijkheid ervan wordt steeds groter en groter,” zegt hij.

Lunetti zegt dat de oplossingen voor de wereldwijde economische crisis spiritueel en niet politiek van aard zijn. In Haar verschijningen roept de Maagd Maria de mensen op om de weg van de zonde te verlaten en Haar Zoon Jezus te volgen.

“God kent heel goed onze noden,” zegt Lunetti, 47 jaar, die dagelijkse verschijningen krijgt sedert haar zestiende.

Duizenden mensen waren bijeengekomen om in het veld, onder een pijnboom van de gemeenschap van Caritas of Birmingham, Shelby County, nabij Chelsea, rond 18 uur de Rozenkrans te bidden in de aanloop naar de verschijningen.

Lange rijen auto’s met nummerplaten uit Louisiana,Texas, Californië, Florida en andere staten, stonden langs beide zijden van de weg.

Het Vaticaan heeft een Commissie opgericht die de geldigheid van de visioenen te Medjugorje onderzoekt. Tot dusver heeft de Rooms-Katholieke Kerk de verschijningen noch veroordeeld, noch aanvaard. In andere gevallen van Mariaverschijningen, zoals in 1858 te Lourdes, Frankrijk en in 1917 in Fatima, Portugal, heeft de Kerk steeds gewacht tot de verschijningen waren beëindigd, om ze als geldig te verklaren.

Een officiële aanvaarding van het Vaticaan wordt niet direct verwacht en dit tot zolang de visioenen blijven plaatsvinden. Deze terughoudendheid is normaal, omwille van het risico op dubieuze uitspraken. De meeste van de boodschappen zijn eenvoudige oproepen tot gebed en bekering. Colafrancesco verwacht dat de visioenen te Medjugorje op een dag als “echt” zullen worden verklaard. “Het Vaticaan zal alle terughoudendheid laten vallen en de verschijningen laten bloeien,” voorspelt hij.

Bron: Spirit Daily

Vertaling: Chris De Bodt


04-07-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4 juli 2012
4 juli 2012

Bezoek van Marija Pavlocic aan de gemeenschap "Caritas of Birmingham," Alabama, Verenigde staten


Onze Lieve Vrouw verscheen aan de zienster Marija Pavlovic, afgelopen avond rond 10 uur, tijdens de "Toewijding van de Natie" die plaatsvond buiten in het Veld van de Verschijningen te Caritas. De verschijning duurde 5 minuten: na afloop zei Marija:

Tijdens het moment van de verschijning, toen Onze Lieve Vrouw kwam, bekeek Zij iedereen onder ons. Bij de aanvang beval ik ieder van ons aan, al onze voornemens, alles wat wij in onze harten dragen, alsook alle zieke mensen. Maria glimlachte en Zij strekte Haar handen uit en begon voor ons allemaal te bidden. Zij bad voor een lange tijd, alle tijd dat Zij bij ons bleef. Daarna zegende ze ons met het kruisteken en zei daarna: “Ga in vrede.”

Marija zei dat de volgende verschijning van Maria zal plaatsvinden op 5 juli, om 8.45 uur ’s morgens, middentijd van de Verenigde Staten, in de “slaapkamer van de verschijningen.” Dit is afwijkend van de gebruikelijke verschijningstijd, die normaal zou plaatsvinden om 11.40 uur middentijd van de Verenigde Staten. Onze Lieve Vrouw verkoos om de tijd één uur te wijzigingen, om zo om 10.40 middentijd van de Verenigde Staten te verschijnen. Wees op uw knieën in gebed tegen deze tijd.

Toen Marija zei dat “Onze Lieve Vrouw ieder van ons aankeek,” verduidelijkte Marija dat, wanneer dit gebeurd, Onze Lieve Vrouw naar de aanwezigen kijkt als een Moeder die er zich van verzekerd dat al Haar kinderen daar zijn. De zieners hebben gezegd dat dit gebaar van Onze Moeder alle moeite waard is.

Vertaling: Chris De Bodt

03-07-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3 juli 2012
3 juli 2012

Bezoek van Marija Pavlocic aan de gemeenschap "Caritas of Birmingham," Alabama, Verenigde staten

Vandaag, 3 juli 2012, vond de verschijning van Maria plaats buiten op het veld van Caritas, rond 10 uur. De verschijning duurde zes minuten. Onze Lieve Vrouw gaf een heel belangrijke boodschap, een eenvoudige boodschap, maar ook een boodschap die ons allen hier aanwezig heeft verrast, want Onze Lieve Vrouw gaf ons een formule met een oplossing voor de genezing van de Verenigde Staten.

Onze Lieve Vrouw verscheen aan Maria een beetje voor 10 uur. De verschijning duurde zes minuten. Marija zei dat Onze Lieve Vrouw voor een lange tijd voor ons bad en dat Zij ons allen en alle meegebrachte religieuze voorwerpen heeft gezegend.

Tijdens de tijd van de verschijning zei Onze Lieve Vrouw ons om gebedsgroepen op te richten door dewelke we zouden bidden voor onze genezing en de genezing van dit land door dichter tot God en tot Haar te komen. De volgende woorden zijn door Maria letterlijk doorgegeven aan Lunetti:

“Vorm en maak gebedsgroepen door dewelke u zult bidden voor uw genezig en de genezing van dit land om dichter tot God en tot Mij te komen.”

Marija zei dat Onze Lieve Vrouw dan voor ons allen bad voor onze genezing en de genezing van dit land.

Onze Lieve Vrouw deelde aan Maria eveneens mee dat de verschijning voor morgen, 4 juli 2012, onafhankelijksdag, zou plaats vinden buiten op het veld om 10 uur middentijd Verenigde Staten.

Vertaling: Chris De Bodt


02-07-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2 juli 2012
2 juli 2012

1. Maandelijke boodshap van Maria aan Mirjana Dragicevic voor hen die Gods liefde nog niet kennen

"Lieve kinderen, opnieuw smeek Ik u op een moederlijke wijze, om een ogenblik blijven stil te staan en voor uzelf na te denken over de vergankelijkheid van dit aardse leven. Denk daarop aan de eeuwigheid en de eeuwige zaligheid. Wat wilt u? Welke weg wilt u bewandelen? De liefde van de Vader zendt Mij om voor u een middelares te zijn, om u met een moederlijke liefde de weg te tonen die leidt naar de zuiverheid van de ziel, een ziel bevrijd van de lasten van de zonde, een ziel die de eeuwigheid zal leren kennen. Ik bid dat het licht van de liefde van Mijn Zoon u zou mogen verlichten, zodat u de zwakheden zou komen te overwinnen en uit de ellende zou komen. U bent Mijn kinderen en Ik wens voor u allen dat u zich op de weg van de redding zou bevinden. Verzamel u daarom rond Mij, Mijn kinderen, zodat Ik u de liefde van Mijn Zoon mag leren kennen en aldus de deur van de eeuwige zaligheid mag openen. Bid, zoals Ik, voor uw herders. Opnieuw maak Ik u de opmerking: oordeel hen niet, omdat Mijn Zoon hen heeft gekozen. Dank u."


www.bloggen.be/medjugorje

2. Bezoek van Marija Pavlocic aan de gemeenschap "Caritas of Birmingham," Alabama, Verenigde staten

Vandaag, 2 juli 2012, was een dag die toegewijd was aan de persoonlijke bekering van het hart. Na meerdere dagen van een moordende hitte, vond zorgde Maria voor wat verlichting, toen een kleine regenval voor wat afkoeling zorgde. Vandaag sprak Marija Pavlovic uit Medjugorje tot de bedevaarders, over het belang van de liefde in het Christelijke leven. Marija sprak ook nog over de boodschap die haar deze morgen werd doorgegeven.

Gisteren vertelde Onze Lieve Vrouw aan Marija dat de verschijning van vandaag om 18.40 zou plaatsvinden in de slaapkamer van de verschijningen. Bedevaarders verzamelden zich op het veld en begonnen om 18 uur de Rozenkrans te bidden. Iets voor 18.40 uur hielden de pelgrims even halt om de gebeden tot de Toewijding aan de Harten van Jezus en Maria te schenken, zoals Jelena Vasilj, die in de beginperiode een tijdlang innerlijke locuties kreeg in Medjugorje, had aanbevolen, samen met de toewijding van de Heilige Louis de Montfort aan Onze Lieve Vrouw. Daarna begon Marija met het bidden van de zeven Onze Vaders, de zeven Weesgegroetjes en de zeven Glorie zij de Vaders. De verschijning van Maria begon om 19.43 uur en deze duurde drie en een halve minuut. Tijdens de verschijning kon men diverse bedevaarders horen wenen, terwijl ze hun hart uitstortten aan Onze Lieve Vrouw. Wat volgt is Marija’s beschrijving van de verschijning in haar slaapkamer, op 2 juli 2012:

Tijdens het moment van de verschijning dat Onze Lieve Vrouw kwam, beval ik allen onder ons aan, al onze voornemens. Onze Lieve Vrouw bad voor ons en Zij zegende ons allen. Ik vroeg ook om de zegen voor hen die zich buiten, op het veld bevonden. Ik vroeg naar de verschijning voor morgen en waar deze zou plaatsvinden en Zij antwoordde: “Buiten op het veld, om 10 uur ’s avonds.” Zo is de verschijning van morgen, Godzijdank, voor iedereen.

Onze Lieve Vrouw zegende ook alle religieuze artikelen die werden meegebracht om te zegenen. Vier priesters waren aanwezig voor de verschijning van deze avond. Eén van hen werd amper één maand geleden tot priester gewijd. Een andere vierde zijn vijftigjarig priesterschap, terwijl de roeping van de overige twee priesters tussen beide ligt.

Vertaling: Chris De Bodt

3. 14 doden onder Oekraïnse bedevaarders [niet voor gevoelige kijkers]

Afgelopen zaterdag kwamen 14 Oekraïnse bedevaarders om op hun busreis naar Pochaevskaya Lavra




25-06-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.25 juni 2012: 31ste verjaardag der verschijningen
25 juni 2012: 31ste verjaardag der verschijningen

Vandaag, op 25 juni 2012, de 31ste verjaardag van de verschijningen, werden er maar liefst drie boodschappen van Maria doorgegeven voor de wereld.

Maandelijkse boodschap van Onze Lieve Vrouw aan Marija Pavlovic voor de hele wereld

"Lieve kinderen, met grote hoop in het hart roep Ik u ook vandaag op tot gebed. Als u bidt, kleine kinderen, bent u met Mij en zoekt u de wil op van Mijn Zoon en leeft u er naar. Wees open en beleef het gebed op elk moment. Dat het voor u tot genot en de vreugde mag zijn van uw ziel. Ik ben met u en kom voor u allen tussen bij Mijn Zoon Jezus. Dank om aan Mijn oproep gehoor te hebben gegeven."

Jaarlijkse boodschap van Onze Lieve Vrouw aan Ivanka Ivankovic op de verjaardag van de verschijningen

De dagelijkse verschijningen van Maria aan Ivanka Ivankovic stopten op 7 mei 1885. Ivanka was de eerste der zieners die Onze Lieve Vrouw zag op 24 juni 1981. Het was Ivanka die aan Mirjana duidelijk maakte, terwijl ze aan het wandelen waren op de Podbrdo, dat ze Onze Lieve Vrouw zag. Toen Ivanka het tiende geheim ontving, dat Maria aan haar toevertrouwde op 6 mei 1985, verscheen Maria nog één dag aan haar, waarop de dagelijkse verschijningen stopten. Onze Lieve Vrouw beloofde aan Ivanka dat ze elk jaar, op 25 juni, aan haar zou blijven verder verschijnen en dit voor de rest van haar leven. Wat volgt is wat plaatsvond tijdens Ivanka's jaarlijkse verschijning van Onze Lieve Vrouw op 25 juni 2012:

Maria verscheen aan Ivanka bij haar thuis voor haar jaarlijkse verschijning. Omringd door haar familie, verscheen Zij en bleef Maria bij Ivanka voor zeven minuten. Op het einde van de verschijning gaf Ivanka de volgende beschrijving: Onze Lieve Vrouw sprak tot mij over het vijfde geheim en op het einde zei Ze: "Ik geef u Mijn moederlijke zegen. Bid voor vrede, vrede, vrede!"

Verschijning aan Ivan en zijn gebedsgroep

Deze avond was er een verschijning van Onze Lieve Vrouw tijdens de samenkomst van zijn gebedsgroep op de Verschijningsberg. Na de verschijningen van Onze Lieve Vrouw tegen 22 uur, zei Ivan het volgende: Vandaag, zoals na elke ontmoeting met Onze Lieve Vrouw, wens ik u het belangrijkste te omschrijven. Ook vandaag kwam Onze Lieve Vrouw heel vreugdevol en gelukkig en bij de aanvang, groette Zij ons, zoals altijd, met Haar moederlijke groet: "Geloofd zij Jezus, Mijn lieve kinderen." Daarna bad Zij voor een langere tijd, met uitgestrekte armen voor iedereen van ons, hier aanwezig. Dan zegende Zij ons allen met Haar moederlijke zegen en zegende Zij ook alle meegebrachte religieuze voorwerpen. Toen beval ik ieder van u aan, al uw noden, al uw voornemens, al uw families en vooral alle aanwezige zieken. Daarop bad Maria over de aanwezige zieken. Zij ging door met bidden voor iedereen van ons en in dat gebed verliet Zij ons in het verlichte kruisteken, met de groet: "Ga in vrede, Mijn kinderen."

Na 31 jaar, lokt Maria nog steeds een ongelofelijke massa volk voor Haar verjaardag van de verschijningen. De hele ruimte rond de H. Jacobuskerk was bedekt met mensen. Een groot aantal onder hen waren Kroaten, niet alleen uit de omliggende dorpen, maar ook uit de naburige landen. Het grote aantal aanwezigen tijdens de misviering, vulde een paar uur later de Verschijningsberg om aanwezig te zijn voor de verschijning van Maria aan Ivan en zijn gebedsgroep.

Tijdens de Rozenkrans, die voorafging aan de verschijning, ontstond er een grote onrust door meerdere bezetenen die allen, plots en tegelijkertijd, schrikwekkende geluiden begonnen te maken, ook al bevonden ze zich niet op dezelfde plaats. Blaffende, kermende en schreeuwende geluiden joegen vele aanwezigen schrik aan op de berg en een grote verontwaardiging ging uit van de bedevaarders. Een lid van Ivans gebedsgroep onderbrak de Rozenkrans en moest het volk tot tweemaal toe tot stilte aanmanen. Ondanks alle herrie, was er stilte en vrede toen de verschijning begon. Halverwege de verschijning kon er op meerdere plaatsen, vooral daar waar de bezetenen zaten, een groot snikken worden gehoord. Men had een groot medelijden voor zo'n lijdende zielen.

www.bloggen.be/medjugorje



15-06-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.15 juni 2012
15 juni 2012
Verschijning van Maria aan Ivan en zijn gebedsgroep van 15/6/2012

Deze avond verscheen Onze Lieve Vrouw om 22 uur aan Ivan Dragicevic op de Verschijningsberg. Vandaag is het ook de eerste noveendag tot de Koningin van de Vrede, die, zoals steeds, negen dagen voor het Feest van de Heilige Johannes De Doper [24 juni] aanvangt. De hele dag bestegen de parochianen uit Medjugorje de berg van Onze-Lieve-Vrouw, als onderdeel van de noveen.

Na de verschijning zei Ivan: Vandaag wens ik u, zoals altijd mijn ontmoeting met Onze-Lieve-Vrouw te beschrijven. Ook vanavond verscheen Onze Lieve Vrouw, zoals steeds vreugdevol en gelukkig. Zij groette ons allen met Haar Moederlijke groet: "Geloofd zij Jezus, Mijn lieve kinderen." Daarop bad Onze-Lieve-Vrouw, voor een langere tijd en met uitgestrekte handen, over ons allen hier aanwezig. Daarop bad ze een tijd in het bijzonder voor de aanwezige zieken en zegende Zij ons allen met Haar Moederlijke zegen. Zij zegende ook alle voorwerpen die werden meegebracht hiertoe. Daarop zei Onze-Lieve-Vrouw:

"Lieve kinderen, weet dat uw Moeder van u houdt. Met liefde wens Ik u te leiden. Ik ben gekomen om u te zeggen dat Jezus bestaat. Daarom vraag ik u ook vandaag om voor hem te beslissen. Plaats Hem in de eerste plaats in uw leven en in uw families en ga, samen met Hem, de toekomst tegemoet. Lieve kinderen, langs deze aankomende tijd van genade, wens ik voor u om Mijn boodschappen te hernieuwen en tegen Mij te zeggen: "Ja", "Ja" Dank u, lieve kinderen omdat u "ja" hebt gezegd tegen Mij."

Daarop beval ik u allen, uw noden, uw intenties, uw families en in het bijzonder de zieken aan. Daarop volgende er een kort gesprek tussen mij en Onze-Lieve-Vrouw. Daarop verliet ze ons in het verlichte Teken van het Kruis, met de groet: "Ga in vrede, Mijn lieve kinderen."


Het kruis van Jezus, vanavond op de Podbrdo, n.a.v. het Feest van het Heilig Hart van Jezus

Bron: Caritas of Birmingham

Vertaling: Chris De Bodt



08-06-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.8 juni 2012
Medjugorje: verschijning aan Ivan van 8 juni 2012

Een klein gedeelte van de bedevaarders verzamelden reeds rond 19 uur voor het Blauwe Kruis en bad is stilte, terwijl de massa aandikte. In de verte kon men de kerk van de Heilige Jacobus zien, vanaf het Blauwe Kruis, dat omgeven was met oranje-rode bloesems en bomen. Alles staat in bloei in Medjugorje, dezer dagen en overwelmt het landschap van wilde bloemen uit de velden.



Met Mirjana's verschijning, van de tweede van de maand, achter de rug en de 31ste verjaardag van de verschijningen te Medjugorje in het verschiet, waren de aanwezigen niet zo talrijk. Terwijl het overdag heel warm blijft, zorgen de avonden voor wat aangename afkoeling. Met een gevulde sterrenhemel op de achtergrond voor de verschijning deze avond, was het mooi om samen te komen met duizenden anderen, voor de verschijning deze avond. Kenmerkend voor Ivans verschijningen is, dat ze langere tijd aanhouden dan Mirjana's verschijningen van elke tweede van de maand en de dagelijkse verschijningen van de zieners. Ook deze avond was het niet anders, met een verschijning die acht tot minuten aanhield: vele tijd dus om onze harten te delen, terwijl ze zich onder ons bevond.

Toen de verschijning voorbij was en de pelgrims langzaam hun terugtocht maakten naar hun hotels, werd de vredevolle avond onderbroken door demonische schreeuwen van iemand die de verschijning had bijgewoond. Dit duurde verscheidene minuten. Het was nogal vreesaanjagend voor hen die de eerste maal naar Medjugorje op bedevaart gingen, maar dit had alleen tot gevolg dat de mensen spontaan en massaal het Weesgegroet begonnen te lezen en dit in diverse talen. Ondanks alles gingen de pelgrims vredevol terug naar hun hotel, door de velden en langs de straten van Medjugorje, en waren gelukkig om hun zegening door de Koningin van de Vrede op Haar berg.

Na de verschijning van 8 juni 2012, tegen rond 10 uur, aan het Blauwe Kruis, zei Ivan het volgende:

Deze avond, zoals altijd na elke ontmoeting met Onze Lieve Vrouw, wens ik u het belangrijkste van de ontmoeting van deze avond mede te delen: Onze Lieve Vrouw kwam heel vreugdevol en gelukkig tot ons, bij de aanvang en zoals altijd begroette ze ons met Haar moederlijke groet: "Geloofd zij Jezus, Mijn lieve kinderen." Toen zei Onze Lieve Vrouw:

"Lieve kinderen, ook vandaag roep Ik u op een bijzondere wijze op om Mijn boodschappen te hernieuwen. Leef naar Mijn boodschappen. Ik vraag aan u allen vanavond, om op een bijzondere wijze te bidden voor jullie thuisparochies en jullie priesters. Ook vraag ik u om op een bijzondere wijze te bidden voor de roepingen binnen de Kerk. Bid, lieve kinderen, bid, bid. Ook vandaag, dank ik u om gehoor te hebben gegeven aan Mijn oproep."

Daarna bad Onze Lieve Vrouw voor een langere tijd, met uitgestrekte handen, over ons allen hier aanwezig. Zij zegende iedereen met Haar moederlijke zegen en zegende ook elk meegebracht voorwerp hiertoe. Daarop bad Onze Lieve Vrouw voor een tijd over de aanwezige zieken. Daarna ging Zij door met Haar gebed voor ieder van ons. Zie verliet ons in dat gebed, in het verlichte Teken van het Kruis, met de groet: "Ga in vrede, Mijn lieve kinderen."

Bron: Caritas of Birmingham

Vertaling: Chris De Bodt



02-06-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2 juni 2012
2 juni 2012

Maandelijkse boodschap van Maria aan Mirjana Dragicevic voor hen die Gods liefde nog niet kennen:

"Lieve kinderen, Ik ben ononderbroken onder u omdat Ik, door Mijn eindeloze liefde, wens om u de deur van de Hemel te tonen. Ik wens u te zeggen hoe ze wordt geopend: door goedheid, vergeving, liefde en vrede, langs Mijn Zoon. Daarom, Mijn kinderen, verlies geen tijd aan ijdelheden. Enkel de kennis van de liefde van Mijn Zoon kan u redden. Door deze heilzame liefde en de Heilige Geest koos Hij Mij en Ik, samen met Hem, kies u om apostelen van Zijn liefde en wil te zijn. Mijn kinderen, groot is de verantwoordelijk die op u rust. Ik wens dat u, door uw voorbeeld, helpt om de zondaars hun zicht terug te vinden, hun arme zielen te verrijken en hen terug te brengen in Mijn omhelzing. Daarom, bid, bid, vast en biecht regelmatig. Als het ontvangen van Mijn Zoon in de Eucharistie het middelpunt van uw leven is, wees dan niet bevreesd, u kunt alles doen. Elke dag bid Ik voor de herders en Ik verwacht van u hetzelfde. Omdat u het, Mijn kinderen, zonder hun begeleiding en versterking door hun zegen, niet kunt doen. Dank u."



www.bloggen.be/medjugorje

2. Georgië, Lagodekhi

In Georgië werd op 27 mei de Heilige Nicolaas gevierd. Een nieuwe kerk ter ere van de Heilige is in de Stad Lagodekhi ingezegend door Patriarch Ilya II. Een kleine kerk in het dorpje Mskhalgori staat gekend voor een miraculeus icoon van de Heilige Maagd Maria. Een maand, geleden, op Paaszaterdag, begon het icoon van de Heilige Maagd te bloeden. Tamar Tskhomaria brengt verslag uit vanuit Lagodekhi.

3. Onze melkweg zoals u hem nog nooit zag



4. Tien vreemde geschenken aan de Paus


5. Vionica, nabij Medjugorje

Susan Sisler zond deze foto toe van een wenend beeld van Onze Lieve Vrouw van Medjugorje. Dr. Christina DeSantos, uit Texas, nam deze foto op 8 november 2011. Het beeld bevindt zich in de kapel van het weeshuis van Zr. Kornelija, gelegen in Vionica, nabij Medjugorje.





Bron: Spirit of Medjugorje

Vertaling: Chris De Bodt

30-05-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.30 mei 2012
30 mei 2012
Opnieuw dood en chaos in Italië na nieuwe aardbevingen

De krachtige aardbeving met een magnitude van 5,8 in het noorden van Italië heeft vandaag aan minstens vijftien mensen het leven gekost. Daarnaast zijn nog meerdere mensen vermist. Na de zware aardbeving van deze ochtend kreeg het Zuid-Europese land nog af te rekenen met verschillende naschokken. Volgens de autoriteiten waren meerdere mensen onder het puin bedolven. Reddingswerkers zeiden dat hun pogingen om mensen te redden werden bemoeilijkt door het haperende mobieletelefoonverkeer.



Deze voormiddag registreerde het EMSC al acht naschokken, waarvan om 10.25 uur de zwaarste met een magnitude van 4,7. Ook tussen 13.00 en 14.00 uur vandaag kreeg het noorden van Italië af te rekenen met vier zware naschokken. Volgens het EMSC deden de aardbevingen zich voor om 13.07, 13.10, 13.19 en 13.44 uur. De respectievelijke magnitudes bedroegen 4,1; 3,8; 3,0 en 3,2. Na de twee nieuwe schokken omstreeks 13 uur twitterde het EMSC al dat Italië op negen dagen tijd nu al door vijf aardbevingen is geteisterd met een magnitude hoger dan vijf in een straal van twintig kilomer.

Volgens het Amerikaanse USGS had de beving van 12.55 uur een magnitude van 5,6, met een epicentrum op 9,9 km diepte, op 49 km ten noordwesten van Bologna, 42 km ten oosten van Parma en 64 km ten zuiden van Verona. Volgens door het persbureau Ansa aangehaalde bronnen bij reddingsdiensten kwamen er twee mensen om in San Felice sul Panaro en nog iemand in het nabijgelegen Mirandola. Het aantal dodelijke slachtoffers is intussen al opgelopen tot minstens vijftien.

De eerste beving vandaag met een magnitude van 5,8 deed zich voor om 09.00 uur Belgische tijd. Het epicentrum van de nieuwe krachtige aardbeving in Italië bevond zich opnieuw in Emilia-Romagna, de streek die tien dagen geleden al was getroffen door een aardbeving die aan zes mensen het leven heeft gekost en die duizenden uit hun woonst heeft gejaagd. Bij die aardbeving raakten ook historische gebouwen beschadigd. De beving was in het hele centrale noorden van Italië te voelen, van Bolzano nabij de grens met Oostenrijk, tot Milaan, en ook in Bologna, in Toscane, Firenze en Pisa waar overheidskantoren uit voorzorg werden ontruimd. Volgens nieuwszender Sky TG24 zijn sommige gebouwen, die waren verlaten na de beving van 6,0 tien dagen geleden, ingestort. Bij die eerdere bevingen waren de gebouwen al ernstig verzwakt.

Ook Zuid-Italië niet gespaard

In het zuiden van Italië heeft zich vannacht een aardbeving voorgedaan met een kracht van 4,3 op de schaal van Richter. De schok was voelbaar in de regio's Calabrië en Basilicata. Dat meldt het persagentschap Ansa. Volgens de openbare omroep Rai is er geen sprake van grote schade of slachtoffers.

Ook in de regio Emilia-Romagna doen zich, na de grote aardbeving van een week geleden, nog aardbevingen voor. Gisterenavond was een naschok voelbaar met een kracht van 4,0 op de schaal van Richter.

Bij de aardbeving met een magnitude van 6,0 vielen op 20 mei in Emilia-Romagna zeven doden en raakte een vijftigtal mensen gewond.

Sinds een tiental dagen kent het schiereiland talrijke aardbevingen waarbij er gisteren nog een met een magnitude 4,3 was. Het Europese aardbevingsinstituut EMSC twitterde dat de eerste beving met magnitude 5,8 van vandaag "te krachtig is om een naschok te worden genoemd". Gevreesd wordt dat de nieuwe beving de Italiaanse economie verdere schade berokkent. Boeren in het gebied schatten de schade van de vorige beving al op ruim 200 miljoen euro.

De Italiaanse minister-president Mario Monti probeerde de inwoners van het gebied vandaag gerust te stellen. De overheid doet wat mogelijk is om de situatie in het getroffen gebied zo snel mogelijk te normaliseren, zei hij. De Franse president François Hollande heeft Italië zijn hulp aangeboden.

Italië kreunt niet enkel door de aardbevingen

Naast de hevige aardschokken die het land treffen, wordt het land ook door elkaar geschud door de schandalen. Momenteel loopt een onderzoek naar wat misschien het grootste omkoopschandaal binnen de voetbalcompetitie. Vandaag sloot de Italiaanse premier niet uit dat het beter is om de competitie voor een aantal jaren stil te leggen.

Ook het Vaticaan blijft niet gespaard. Wat intussen is uitgegroeid tot "Vatileaks" is in feite een poging van andere hooggeplaatsen binnen het Vaticaan om af te rekenen met Staatsecretaris en rechterhand van de Paus, Mgr. Tarcisio Bertone. Meer en meer mensen zijn er intussen van overtuigd dat de rol van de kamerheer van de Paus eerder beperkt is. Wat er achter de schermen gebeurt doet ons denken aan eerdere profetieën van Maria tijdens diverse verschijningen: "kardinaal tegen kardinaal en bisschop tegen bisschop," waarbij het geloof van velen opnieuw zwaar op de proef gesteld wordt.




25-05-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.25 mei 2012
25 mei 2012

Maandelijkse boodschap van Onze Lieve Vrouw aan Marija Pavlovic voor de hele wereld:

"Lieve kinderen! Ook vandaag roep Ik u op tot bekering en tot heiligheid. God wenst u vreugde en vrede te geven door het gebed, maar u, kleine kinderen, bent nog steeds veraf, gehecht aan de aarde en aan de aardse dingen. Daarom vraag Ik u opnieuw: open uw hart en uw zicht voor God en de dingen van God, en vreugde en vrede zullen in uw hart komen te heersen. Dank om aan Mijn oproep gehoor te hebben gegeven."

www.bloggen.be/medjugorje







20-05-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.20 mei 2012
Aardbeving Italie 20 mei 2012: dodental loopt op

Bij de aardbeving in Italië zijn zondagochtend al zeker vijf mensen omgekomen. Het gaat om minstens drie arbeiders die 's nachts in fabrieken in de streek van Modena en Ferrara werkten. Ook een Duitse en een honderdjarige vrouw kwamen om door gezondheidsproblemen na de nachtelijke aardbeving.

De regio Emilia-Romagna werd om 4.04 uur door de beving opgeschrikt. Het epicentrum lag volgens het nationale instituut voor geofysica bij de gemeente Finale Emilia. De beving deed zich voor op een diepte van 10 kilometer.

5,9 op schaal van Richter

De aardbeving met een kracht van 5,9 op de schaal van Richter, die een twintigtal seconden duurde, werd in het hele noorden van Italië gevoeld en werd door verscheidene naschokken gevolgd. Meerdere huizen en klokkentorens van kerken stortten in en sommige ziekenhuizen werden uit voorzorg ontruimd.

In Bologna en andere steden schrokken duizenden mensen midden in de nacht wakker, waarna ze de straat op liepen. De telefooncentrales van de brandweer werden overstelpt. De eerste televisiebeelden uit de regio toonden huizen die half ingestort waren, puin op de wegen, losgerukte daklijsten.

Arbeiders en honderdjarige vrouw bij de slachtoffers

Een arbeider kwam om het leven bij de instorting van een loods van een fabriek in Ponte Rodoni di Bondeno. Twee anderen lieten het leven in een keramiekfabriek in Sant'Agostino. Daar zou volgens televisiezender Rai nog een dodelijk slachtoffer van onder het puin gehaald zijn.

Persagentschap Ansa deelt mee dat een Duitse 37-jarige vrouw in de regio van Bologna kort na de aardbeving ademhalingsproblemen kreeg, waarna ze het bewustzijn verloor en stierf. Vermoedelijk raakte ze in paniek. In Sant'Agostino kwam een honderdjarige vrouw om het leven; vermoedelijk is ook hier schrik de doodsoorzaak.








Aardbeving Modena/Bologna Italië 20 mei 2012



18-05-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.18 mei 2012
18 mei 2012

1. Medjugorje: Verslag van de verschijning aan Ivan en zijn gebedsgroep van 18 mei 2012


18 mei, Medjugorje. Duizenden pelgrims verzamelden zich onder een klare, mooie, met sterren gevulde hemel deze avond aan het Blauwe Kruis op de Verschijningsberg in Medjugorje voor de verschijning aan Ivan en zijn gebedsgroep. De dag ervoor had het aanzienlijk geregend, zodat de lucht nu fris en koel is, met een zachte bries die de bedevaarders aangenaam heeft verrast, terwijl ze samenkwamen om te zingen en te bidden als voorbereiding op hun aanwezigheid, samen met de Moeder Gods. Rond 19.30 uur begon Ivan de Rozenkrans te bidden, waarna de leden van de gebedsgroep door gingen met bidden. In totaal waren er 777 gebeden die de verschijning voorafgingen. Maria verscheen kort voor 10 uur en de verschijning duurde 7 en een halve minuut. Tijdens de gehele verschijningen was een zuivere stilte, die nauwelijks werd verbroken.




Na de verschijning van Onze Lieve Vrouw aan het Blauwe Kruis om 10 uur, op deze avond van 18 mei, zei Ivan: ik zal u het belangrijkste van mijn ontmoeting vanavond met Maria met de volgende woorden mededelen:

“Zoals altijd kwam Onze Lieve Vrouw vreugdevol en gelukkig bij de aanvang van de verschijningen. Zij groette ons allen met Haar moederlijke groet: Geloofd zij Jezus, Mijn lieve kinderen.

Daarna bad Onze Lieve Vrouw voor een tijd met uitgestrekte armen over de aanwezigen. Ze bad ook een tijd voor de aanwezige zieken en zegende daarna iedereen en alle meegebrachte religieuze voorwerpen, met haar Moederlijke Zegen. Daarna bad Zij voor een tijd voor de priesters, bisschoppen en voor de Heilige Vader. Zij gaf de volgende boodschap door:

Lieve kinderen, ook vandaag wens Ik u om, samen met Mij, te bidden voor Mijn herders, opdat ze hun kudde onvermoeid naar het geloof zouden leiden. Ik bid, als Moeder, samen met u. Bid samen met mij, lieve kinderen. Dank u, lieve kinderen, om ook vandaag aan Mijn oproep gehoor te hebben gegeven.

Hierop beval ik u allen aan, al uw noden en intenties, uw families en in het bijzonder al de zieken. Daarop volgde er een persoonlijk gesprek met Onze Moeder. Hierop verliet Zij ons in gebed en in het verlichte kruisteken, met de woorden: Ga in vrede, Mijn lieve kinderen.

Opnieuw wil ik benadrukken dat Onze Lieve Vrouw voor een lange tijd in het bijzonder bad voor de priesters, de bisschoppen en de Heilige Vader [Paus Benedictus XVI] en Zij nodigde ons ook uit om voor deze intentie te bidden.

Verschijning is geen toeval

Deze verschijning van onze Hemelse Moeder aan het Blauwe kruis aan Ivan Dragicevic rond 10 uur 's avonds is geen toeval. Op 18 mei wordt de verjaardag van wijlen Paus Johannes Paulus II herdacht. Hij werd geboren te Wadowice, Polen, op 18 mei 1920.

Ooit zei Onze Lieve Vrouw aan de zieners van Medjugorje dat Johannes Paulus II Haar Paus was, zoals voorspeld in de het dagboek van de Heilige Zr. Faustina Kowalska. Zo vele van de priesters en bisschoppen, waarvoor Zij aan ons vroeg om te bidden, werden door hem geïnspireerd en aangesteld. Johannes Paulus II geloofde in de Medjogorje en werkte "onvermoeibaar" door in alles om mee te helpen aan Haar plannen voor deze wereld. Ivan Dragicevic was de enige ziener die een verschijning heeft gehad van Johannes Paulus II en dat op de dag dat hij deze aarde verliet, op 2 april 2005. De Heilige Vader verscheen samen met Onze Lieve Vrouw die avond op Haar normale uur. Hij glimlachte, was jong en heel gelukkig, volledig in in het wit gekleed. Maria draaide zich glimlachend om naar de Paus te kijken en de Paus keek ook met een glimlach naar Maria. Toen zei Onze Lieve Vrouw tot Ivan: "Dit is Mijn zoon, hij is met Mij."

Terwijl wij bidden voor onze herders om te beantwoorden aan de oproepen van Onze Lieve Vrouw, laat ons dan ook even een dankgebed bidden voor het leven van Johannes Paulus II die zo veel deed om het priesterschap te doen heropleven, door de Kerk terug te brengen naar het Hart van Onze Lieve Vrouw.

Ondertussen wordt het steeds duidelijker dat de data van Medjugorje allen verwijzen naar Polen: de tweede, de achttiende verwijzen naar Paus Johannes Paulus II en de vijfentwintigste verwijst naar de geboortedatum van de Heilige Zr. Faustina Kowalska. Polen zal een heel belangrijke rol spelen bij het derde geheim, of het eeuwige Teken dat zal achterblijven op de Podbrdo, de heuvel der Verschijningen.

Bron: Caritas of Birmingham

Vertaling: Chris Be Bodt


04-05-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4 mei 2012


4 mei 2012

1. 1. De kwestie Herzegovina
[deel 9]

Hoofdstuk 1: Bosna Srebrena

3. Het tijdperk van aartsbisschop Stadler

Zijn tijdgenoten benadrukten de grote bouwconstructies die de bisschop ondernam: de kathedraal [1884-1889], voorzieningen voor opleiding in Travnik en Sarajevo, de parochiekerk in Novo Sarajevo, het aartsbisschoppelijk paleis met zijn kapel, het toevluchtsoord Bethlehem voor vrouwen en Egipat voor mannen in Sarajevo, en Dolorosa, een kerk en klooster voor de zusters te Ardak bij Gradaac. Hij hielp ook bij de bouw van andere kerken en parochiebesturen.

Niettemin had Stadler enkele minder goede kanten en manieren die leidde tot het diepe conflict met de Bosnische franciscanen. Na de aankomst van aartsbisschop Stadler, en later onder de leiding van Šari, kwamen er drie algemene problemen naar boven:

  • de onteigening van parochies
  • de secularisatie van de franciscanen
  • het wegduwen van de franciscanen uit het publieke leven.

Vertaling: Chris De Bodt

2. Medjugorje: Media drijft de jeugd naar blindheid

"De media beïnvloedt het verval en drijft de jongeren naar een vallei van blindheid," vertelde ziener Ivan Dragicevic aan een overvolle kerk in Ohio, Verenigde Staten, op 21 april 2012. "Vergevingsgezindheid is nodig voor het lichamelijke welzijn in het alledaagse leven," vertelde hij verder aan een massa volk dat van ver kwam voor zijn lezing en een tien minuten durende verschijning van onze Hemelse Moeder.

De mensen begaven zich naar Chagrin Falls, Ohio. Onder de aanwezigen bevonden zich mensen die kwamen vanuit Philadelphia, Pennsylviana [650 kilometer] en Toronto, Canada [750 kilometer] om er de ziener uit Medjugorje te horen spreken in de "Holy Angels Catholic Church," op 21 april jl.

"De grote kerk biedt plaats aan 900 mensen en men schatte dat er zeker nog een honderdvijftigtal mensen rechtstonden. De verschijning van Ivan duurde 10 minuten, terwijl de Heilige Maagd Maria over alle aanwezigen bad in Haar Aramese moedertaal," rapporteert June Klins van Spirit of Medjugorje vanuit Chagrin Falls.

De ziener verwijst naar Maria als hij zegt dat de ouders niet meer bidden met hun kinderen en dat er geen tijd meer is voor elkaar binnen de families. Met de introductie van dit thema sprak Ivan eveneens over de negatieve invloed van de media, in het bijzonder op onze jongeren.


Ivan Dragicevic

"De ouders hebben geen tijd meer voor hun kinderen en de kinderen hebben geen tijd meer voor hun ouders. Er heerst gaan liefde meer binnen de families en er is gebrek aan trouw binnen de huwelijken. Een derde van de huwelijken valt uit elkaar en met zoveel verscheurde families en vermoeide families gaat de moraliteit naar beneden. Zo vele bronnen van buitenaf: televisie, radio en andere media, beïnvloeden de terugval en ze drijven de jonge mensen naar een vallei van spirituele blindheid," zegt Ivan verder.

In vergelijking met vorige lezingen, bracht de ziener een weinig besproken of zelf nieuw punt naar voren, door te spreken over hoe vergevingsgezindheid nodig is en dit zelfs voor het lichamelijke welzijn in het alledaagse leven van de mensen.

"We moeten opnieuw leren hoe we onszelf en de anderen kunnen vergeven. Zonder vergevingsgezindheid voelen we ons geestelijk, lichamelijk en emotioneel niet goed in ons vel. De Heilige Geest en het gebed zijn nodig om te leren hoe we moeten vergeven," vertelde Ivan aan de aanwezigen.

Daarna praatte hij over het gebed, het belangrijkste gegeven in de boodschappen van de Maagd Maria in Medjugorje.

"Tijdens al die jaren drong Onze-Lieve-Vrouw er altijd op aan om te 'bidden, bidden, bidden,' maar Zij wil niet dat we bidden uit gewoonte of door naar de horloge te kijken, opdat het zo spoedig mogelijk zou voorbij zijn. Zij wil dat we elke dag tijd maken voor het gebed, en als we dat doen moeten wij ook bidden vanuit het hart en vanuit ons hele zijn, zodat ons gebed een ontmoeting zou worden met Jezus. Als wij op deze manier bidden, worden we vervuld van vrede en vreugde," zei Ivan.

Hij voegde hieraan toe dat het vooral de roepingen zijn die voortkomen uit het familiegebed.

Bron: June Klins, Spirit of Medjugorje, vanuit Chagrin Falls

Vertaling: Chris de Bodt

3. Medjugorje: Luchthaven van Mostar breekt record

28 april 2012: 2.200 passagiers die op één dag landen op de luchthaven van Mostar is een niet eerder gezien aantal. Italiaanse bedevaarders naar Medjugorje nemen de meerderheid van de zitplaatsen in op de 11 vliegtuigen. Het geluk van de medewerkers van Mostar Airport kon niet op en het verstevigde eveneens hun geloof voor een mooie toekomst voor de luchthaven.


Mostar International Airport

Ze kamen uit Rome, Napels, Catania en Baro, zowel als uit andere Italiaanse steden. Op het einde van de dag kwam men uit op 2.200 passagiers, meteen de drukste dag in het 47-jarig bestaan van Mostar International Airport, dat zich op zo'n dertig kilometer van Medjugorje bevindt.

"Ik kan mij een dergelijk aantal niet herinneren, en we kunnen zelf niet uitdrukken hoe verheugd we zijn over dit aantal passagiers. Het zijn chartervluchten uit Italië van de regelmatige verbinding met Pascara. Bovendien is het bedevaartseizoen pas begonnen. Het ziet er dus naar uit dat we vreugdevolle dagen tegemoet gaan met een schitterende toekomst voor de luchthaven," vertelden medewerkers van de luchthaven aan Idikator, een Bosnische zakenmedia.

"Herzegovina biedt een groot potentieel voor het toerisme en met kan absoluut zien dat we een goed draaiende luchthaven aan het worden zijn. Inzet van de managers, een kleine steun van de plaatselijke overheid en het openen van nieuwe vliegroutes is onze waarborg voor bijkomend succes. We kunnen er enkel van dromen dat het reizigersrecord van gisteren niet de uitzondering zal zijn, maar eerder de regel zal worden," vertelt ingenieur Marko Djuzel.

Dit record komt amper een week na het eerdere slechte nieuws van het Italiaanse "Air Vallée," dat dit jaar 52 geplande vluchten vanuit Pescara naar Medjugorje worden geschrapt, nadat het enkel hun openingsvlucht had volbracht. Air Vallée zal waarschijnlijk dit getal moeten aanpassen. Ze hadden er misschien geen rekening mee gehouden dat het seizoen nog niet volop was begonnen.

Bron: Jacob Marschner, Medjugorje Today

Vertaling: Chris De Bodt

4. Onze Lieve Vrouw van Anguera [vervolg van de boodschappen]

Boodschap 3496 van 17/01/2012

Lieve kinderen, Ik houd oneindig veel van u en weet wat noodzakelijk voor u is. Heb vertrouwen. Ik zal voor u tot Mijn Zoon Jezus bidden. Wees niet moedeloos voor uw moeilijkheden. U bent in de wereld en bent het goed van de Heer. Ik heb uw eerlijk en moedig "ja" nodig. Geef van u beste in de missie die de Heer u heeft toevertrouwd. De mensheid is ziek en moet genezen worden. Keer u terug naar Jezus. Hij verwacht u met open armen. Dit is de tijd van uw beslissing. Sta niet toe dat de duivel u bedriegt. Neem het evangelie aan en blijf met de kerk. U zult nog vele lange jaren van beproevingen hebben. Bid. Degenen die in Sousse zijn, zullen om hulp schreeuwen. Ik treur voor wat op u afkomt. Zoek kracht in Jezus. Wees vastberaden. Uw zege is in de Heer. Voorwaarts zonder angst. Dit is de boodschap die Ik u vandaag doorgeef in de naam van de meest Heilige Drievuldigheid. Dank u dat u Mij hebt toegelaten om u hier opnieuw bij elkaar te roepen. Ik zegen u in de naam van de Vader en de Zoon en de Heilige Geest. Amen. Wees in vrede. Amen.

Vertaling: Henk

5. Jezus' tijdgenoten [aflevering 363]

Marcus Antonius

Cleopatra en Marcus Antonius

De slag vindt plaats bij Actium, Griekenland. Cleopatra bevindt zich aan boord van de "Antonia", haar admiraalsschip met purperen zeilen, en voert persoonlijk het bevel over een eskader van zestig schepen. Volgens de overlevering zijn Antonius en Cleopatra stiekem met een aantal schepen gevlucht en hebben hun leger in de steek gelaten. Of was dit propaganda van Octavianus. De Romeinen winnen de slag en Cleopatra en Antonius vluchten terug naar Egypte. Hier wachten ze op de komst van Octavianus. Antonius zakt weg in een enorm diepe depressie.

Daar Cleopatra verwacht dat Rome op haar schatten uit is, bergt ze deze in haar mausoleum op en laat allemaal brandbare spullen opslaan, zodat bij de komst van de Romeinen, zij het mausoleum in brand kan laten steken. Ook schijnt het dat zij hier allerlei soorten dodelijk gif heeft verzameld. In het jaar 30 v. Chr. staan Octavianus legioenen voor de poorten van Alexandrië. De generaals van Antonius melden hem dat Cleopatra is gestorven en in het mausoleum is begraven. Hij trekt vervolgens zijn zwaard, geeft het aan zijn slaaf Eros en smeekt deze hem te doorboren, maar de slaaf gebruikt het om zichzelf te doden.

Aangespoord door zoveel moed, doorsteekt Antonius zich zelf. Antonius, bijna dood, wil toch nog eenmaal Cleopatra zien en laat zich naar het mausoleum slepen. Cleopatra blijkt echter nog te leven. Ze legt hem direct in haar bed en scheurt haar kleren om hem te bedekken, sloeg zich op de borst, krabde die open, veegde zijn bloed af met haar gezicht, noemde hem haar heer, haar man en haar imperator en vergat bijna haar eigen ellende. Antonius sterft in haar handen.

Vertaling: Broeder Jozef

6. "Ring van Vuur" wordt steeds actiever

Hebt ook u de indruk dat er de laatste jaren een ongewone seismologische activiteit valt waar te nemen over de hele wereld? Wel, het is niet enkel uw verbeelding. De Ring van Vuur komt meer en meer tot leven en dat is slecht nieuws voor de gebieden rond Australië tot Japan en de Oostkust van het hele Amerikaanse vasteland. Zowat 90 procent van alle aardbevingen en 75 procent van alle vulkanische uitbarstingen gebeuren langs deze Ring van Vuur. Iedereen rondom het gebied zou zich bezorgd moeten voelen omdat de Ring van Vuur actiever wordt dan ooit. Op woensdag 11 april 2012 werden er twee ongewoon grote aardbevingen opgetekend rond deze Ring, in het gebied rond Indonesië. Ze hadden respectievelijk een kracht van 8.6 en 8.2 op de schaal van Richter. Even werd er gevreesd voor een tsunami. Gelukkig kwam het niet zover, waarschijnlijk omdat de aarde heen en weer bewoog, wat de kans op een tsunami doet afnemen. Indien deze aardbeving had plaatsgevonden rond een grote stad langs de Westkust van de Verenigde Staten, dan was deze waarschijnlijk geheel vernietigd. Wetenschappers zeggen dat het nu bijna zeker vast staat dat de "grote aardbeving" alle dagen de kust langs Californië kan treffen. De afgelopen jaren zagen we dat Japan, Chili, Indonesië en Nieuw-Zeeland werden getroffen door historische aardbevingen. Het is onvermijdbaar dat aardbevingen van historisch belang ook de westkust van de Verenigde Staten zullen treffen. Tot nog toe is er veel geluk aan te pas gekomen, maar dat goed geluk zal niet eeuwig blijven duren.


Ring van Vuur

Aardbevingen worden frequenter over de hele wereld. In 2001 waren er 137 aardbevingen met een kracht van meer dan 6 op de schaal van Richter. In 2011 waren er 205 dergelijke aardbevingen. Er is een duidelijke opwaartse trend waar te nemen voor wat betreft grote, wereldomvattende aardbevingen tijdens het laatste decennium en daarom is de aardbeving van 11 april zo alarmerend.

Afgelopen woensdag trof een aardbeving van kracht 8.6 de kusten van Indonesië en ze werd onmiddellijk gevolgd door een nieuwe aardbeving van 8.2 en men mag van geluk spreken dat deze enorme bevingen geen allesvernietigende tsunami tot gevolg hadden, maar dit betekent allerminst dat deze aardbevingen minder krachtig waren. Wat volgt komt uit een artikel van "the extinction protocol" van "wordpress.com."

"In normale tijden is er jaarlijks slechts één aardbeving met een kracht van 8.0 of meer. Deze 8.6 aardbeving was de krachtigste zijdelings bewegende aardbeving uit de geschiedenis. Indien dit gebeurd was in de Verenigde Staten had dit waarschijnlijk de grootste natuurramp betekend in de geschiedenis van de Verenigde Staten.

Ik had nog nooit gehoord van zijdelings bewegende aardbevingen van deze grootte, vooral onder water. Geologen schatten in dat één plaat een invloed had op de overige platen van zo’n 22 meter. De San Andreasbreuk is zo’n gebied waar aardbevingen zijdelings voorkomen. Kunt u zich de gevolgen voorstellen indien twee grondbewegingen van zo’n 22 meter nabij San Francisco hadden plaatsgevonden. Indien de kracht van de Sumatra-aardbevingen losgelaten zou worden op de San Andreasbreuk, dan zou de hele stad volledig verwoest zijn geweest.


San Adreasfault

De bevingsactiviteit langs de westkust is de recente jaren fel toegenomen. Ook op woensdag vond er een 5.0 aardbeving plaats op zo’n 250 kilometer van de kustlijn van Oregon en donderdagmorgen waren er twee grotere aardbevingen van 6.9 en 6.2 in de Golf van Californië. Het is enkel een kwestie van tijd vooraleer de "Big One" Californië zal treffen.

Spijtig genoeg weten de meeste Amerikanen en zeker de jongere generatie niet wat de "Ring van Vuur" is. Wikipedia zegt hierover: "de Ring van Vuur is een ringvormig gebied rondom de Grote Oceaan, die bekend staat om het veelvuldig optreden van aardbevingen en vulkaanuitbarstingen, veroorzaakt door diverse subductiezones van tektonische platen in de regio [zie ook platentektoniek]. In de Ring van Vuur vindt men ook dikwijls een trog of een vulkanische boog. Het gebied loopt ruwweg van Nieuw-Zeeland via enkele eilandengroepen naar Indonesië, de Filipijnen, Japan, de Koerilen, Kamtsjatka, Alaska en de westkust van Canada en de Verenigde Staten, Mexico en Middenzuid Amerika. Van alle vulkanen in dit gebied zijn er zo'n 128 actief en gelden er 65 als gevaarlijk.

De gordel rond de Grote Oceaan, onderdeel van de Ring van Vuur, loopt over een lijn met een lengte van 40.000 kilometer, die zich uitstrekt van Sumatra tot Flores in Indonesië. Op deze plaats schuift de Australische plaat met een snelheid van ongeveer 6 centimeter per jaar onder de Eurazische plaat. In deze zone neemt men veel vulkanisme en aardbevingen of zeebevingen waar.

De volledige westkust van de Verenigde Staten valt binnen de Ring van Vuur en een massief netwerk van breuken loopt onder Californië, Oregon en Washington."

Momenteel zeggen de wetenschappers dat de westkust de tijd van een nieuwe grote aardbeving reeds ver heeft overschreden. Een artikel in Time Magazine van een aantal jaren geleden zegt ondermeer: "Californië heeft meer dan 300 breuken onder haar oppervlakte, waaronder de enorme San Andreasbreuk, toch moet de aardbeving die alle overige moet doen stoppen, nog komen. Een federaal rapport is dezelfde mening toegedaan dat een mega-aardbeving binnen de volgende dertig jaar zou moeten plaatsvinden."

Ongelukkiglijk is dit een heel grote onderschatting. De westkust is altijd al uiterst onstabiel geweest en zal het altijd blijven. Op een bepaald ogenblik zal er een tragedie plaatsvinden met ongekende proporties op de westkust. Men kan enkel hopen dat men er niet is als dit zich voordoet.

Maar het zijn niet enkel Californië, Oregon en Washington die bezorgd moeten zijn. Volgende de "Arizona Geological Survey," waren er 131 aardbevingen in de staat Arizona in 2011. Dit is een enorme toename van 53 tegenover 2010. Ook kan er zich op elk ogenblik een enorme aardbeving voordien langs de New Madridbreuk, maar dat is een onderwerp voor een ander artikel.


New Madridfault

Het zijn niet alleen aardbevingen die een bedreiging vormen binnen de Ring van Vuur. Een andere bedreiging is vulkanische activiteit. Een dezer dagen is het goed mogelijk dat de westkust opnieuw getuige zal zijn van een grote uitbarsting. Er zijn al tekenen dat Mount Rainier steeds actiever wordt en een grote uitbarsting van Mount Rainier kan zeker vernietigend zijn voor het overgrote gedeelte van het noordwesten van de Verenigde Staten.

Een nog grotere bezorgdheid langs de Ring van Vuur is de Fujiyama, en reus die reeds meer dan 300 jaren slaapt, maar nu vlug tot leven komt. Nieuwe kraters komen te voorschijn waaruit gas ontsnapt. In 2011 zijn er een hele reeks aardbevingen geweest onder de Fujiyama, een aardbeving met een kracht van 6.4, op 15 maart, inbegrepen.


Fujiyama

Indien deze reus volledig tot uitbarsting zou komen, zullen de gevolgen absoluut rampzalig zijn. Bovendien ligt de Fuji niet zo ver van Tokyo, een van de dichtst bevolkte steden in de wereld. Het verlies aan levens zou hierbij boven het ondenkbare uitlopen.

Maar het is niet enkel langs de Ring van Vuur dat we een toename van de vulkanische activiteit waarnemen. De waarheid is dat er toename van vulkanische activiteit over de hele wereld plaatsvindt. Wat volgt zijn enkel een aantal recente voorbeelden die in het nieuws zijn geweest:

  • De vulkanen in IJsland veroorzaakten een aantal jaren geleden voor enorme problemen en zijn intussen opnieuw actief aan het worden.
  • De overheid heeft in Columbia een "rood alarm" afgekondigd omdat een uitbarsting van de Nevado del Ruiz imminent is.
  • Er ontsnapt gas uit de wereldbekende Anak Krakatau vulkaan in Indonesië.
Iets erg vreemd is gaande en de meeste wetenschappers zullen dit ontkennen of afzwakken tot hun ogen zullen opengaan, want de waarheid is dat de trillingen op onze planeet blijven toenemen. Als dit blijft verergeren, staan er ons de komende jaren een aantal weerzinwekkende tragedies te wachten.

Bron: The extinction protocol, Wordpress.com

Vertaling: Chris De Bodt


02-05-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2 mei 2012
2 mei 2012

Boodschap van Maria aan Mirjana Dragicevic voor hen die Gods liefde nog niet kennen:

"Lieve kinderen! Met een Moederlijke liefde smeek Ik u om Mij uw handen te geven en Mij toe te staan om u te leiden. Als een moeder wens Ik u te redden van de rusteloosheid, wanhoop en de eeuwige verbanning. Door Zijn dood aan het kruis toonde Mijn Zoon hoezeer Hij van u houdt. Hij offerde Zichzelf voor uw belang en het belang van uw zonden. Blijf zijn opoffering niet verwerpen en hernieuw Zijn lijden niet door uw zonden. Laat de deuren van de Hemel niet gesloten voor uzelf. Mijn kinderen, verlies geen tijd. Niets is belangrijker dan éénheid in Mijn Zoon. Ik wil u helpen omdat de Hemelse Vader Mij zendt, zodat we samen de weg van de genade en de verlossing kunnen tonen aan allen die Hem niet kennen. Wees niet hard van hart. Heb vertrouwen in Mij en aanbidt Mijn Zoon. Mijn kinderen, u kunt niet zonder uw herders zijn. Mogen zij elke dag in uw gebeden zijn. Dank u!



www.bloggen.be/medjugorje

2. Hebben de 8.6 en 8.2 aardbeving van Noord Sumatra een kettingreactie in gang gezet

Planeet wordt sedert 11 april 2012 opgeschrikt door een "schokkend" aantal aardbevingen

%%%FOTO1%%%
%%%FOTO2%%%

17 April 2012. Het "schokkend" aantal aardbevingen die de aarde deed schudden, vooral langs grenzen van de tektonische platen, sedert de dubbele aardbeving 8.6 en 8.2 van 11 april 2012 de kust van Noord Sumatra trof, kan een vroege aanwijzing zijn dat de aardplaten onze planeet tot een nieuw rampzalig model brengt, verhaalde Gheorghe Marmureanu, een Roemeense topseismologist, aan de Romeense kranten: "Er bestaat geen enkele twijfel over dat er iets ernstig mis aan het gaan is. Er zijn te veel sterke aardschokken geweest."

Ik schreef in mijn boek: “als je de aarde seismologisch schudt, zoals een fles soda, zal wordt de structurele integriteit zich hiernaar schikken en beginnen breken als de schaal van een ei. In dit geval zullen de breuken door de overbelasting leiden tot hypervulkanisme, mega-aardbevingen, en een grotere tektonische activiteit langs de vulkanische bogen en de subductiezones, een proces waarbij een tektonische laag in aardkorst onder andere tektonische laag wordt gedrukt…als het dit is wat werkelijk plaatsvindt, zal de druk zich blijven opbouwen in de binnenlagen van de planeet tot het uiteindelijk alle tektonische platen destabiliseert in een spectraal patroon van voortdurende seismische trillingen of een algehele verstoring van de stabiele evenwichtsituatie.

Elke aardbeving verwerkt en verspreidt voldoende kinetische energie door de aarde om meer seismische verstoring in werking te stellen.

Bron: The extinction Protocol, WordPress.com

Vertaling: Chris De Bodt



25-04-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.25 april 2012
25 april 2012

Maandelijkse boodschap van Onze-Lieve-Vrouw aan Marija Pavlovic voor de hele wereld:

"Lieve kinderen! Ook vandaag roep Ik u op tot gebed en dat uw hart, kleine kinderen, zich mag openen naar God zoals een bloem zich opent naar de warmte van de zon. Ik ben met u en kom voor u allen tussen. Dank om gehoor te hebben gegeven aan Mijn oproep."

www.bloggen.be/medjugorje


21-04-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.21 april 2012
21 april 2012

Sicilianen massaal op de been voor bezoek van Marija Pavlovic

90 bussen werden ingezet, vanuit geheel Sicilië en ook anderen kwamen vanuit Italië voor Marija’s openbare verschijning in het voetbalstadium van Palermo, op zaterdag 21 april. Meer dan 30.000 gelovigen hoorden Marija vertellen om achter de Kerk te staan.

Minstens 30.000 zitplaatsen waren bezet en vierhonderd vrijwilligers hielden zich bezig met het afhandelen van de praktische zaken. 70 priesters nemen deel aan de Heilige Mis en 100 bijkomende geestelijken hielpen de communie uitdelen tijdens de Mis, toen Marija Pavlovic, de zienster uit Medjugorje Palermo aandeed, afgelopen zaterdag.

Oorspronkelijk was gepland om alles te laten doorgaan in de velodroom van de stad, maar het aantal geïnteresseerden van zo groot, dat al spoedig duidelijk werd dat de velodroom deze toestroom niet zo aankunnen, waardoor men naar een andere plaats moest uitkijken: het grootste voetbalstadium op het zuid Italiaanse eiland,” aldus het Italiaanse nieuwsagentschap ANSA.

“Sta achter de Kerk,” vertelde Marija aan het volk, die haar voor het eerst sedert elf jaar opnieuw verwelkomden. “Men wuifde haar toe met met ontelbare zakdoeken,” schreef de plaatselijke krant Giornale di Sicilia.


De publieke belangstelling voor Marija’s bezoek was groot

“De poorten gingen open om 14 uur, maar velen waren al aan het aanschuiven sedert de ochtend. Onder hen de 45-jarige Anna Romeo: Ik ben vele malen naar Lourdes geweest, gedreven door een persoonlijke nood vanwege een ziekte van een familielid. Ik voelde het aan als oproep, toen ik hoorde dat er een zienster naar Palermo zou komen. Dit mocht ik in geen geval missen,” schreef een ander locaal blad L’Unita.

"Ik ben vele malen naar Lourdes geweest, gedreven door de persoonlijke nood van een ziek familielid. Ik voelde het aan als oproep, toen ik hoorde dat er een zienster naar Palermo zou komen. Dit mocht ik niet missen."

Marija’s driedaags bezoek eindigt op zondag, wanneer de zienster de bijzondere gaste zal zijn tijdens het "Eucharistische Festival voor het Leven" in Trapani. Alle vierduizend zitplaatsen zijn reeds uitverkocht en er worden zeker nog veel meer mensen verwacht,” vertelt de online media Marsale Viva.


Marija Pavlovic in het Berbera Stadium, Palermo, Sicilië

“Onder het volk was een bijzondere Marioloog aanwezig. Hij is lid van de Vaticaanse Commissie die de gebeurtenissen te Medjugorje onderzoekt. Vader Salvatore Perrella bevond zich onder de massa aanwezigen,” schrijft Il Fatto Nisseno.


Vr. Salvatore Perella

Vr. Perrella, die op 16 april zestig jaar werd, is een Marioloog en aldus een deskundige rond het leven, de rol en de theologie van de Maagd Maria. Sedert 2011 is hij Deken van de “Pauselijke Theologische Faculteit Marianim” te Rome. Hij is ook professor in de dogmatische theologie en heeft reeds gedoceerd aan talrijke katholieke universiteiten in Italië.

Een bijkomend ongewoon component van deze gebeurtenis te Palermo is dat Marija zal worden geïnterviewd door Riccardo Caniato, de uitgever van het blad Studi Cattolici.

Bron: Jacob Marschner, Medjugorje Today

Vertaling: Chris De Bodt



Foto




Weetjes over Medjugorje

Geografie

Kroatië

Bosnië en Herzegovina

Godsdienst

Wetenschap

Portret van de zieners

Maria's uiterlijk

De 5 pijlers van het geloof

Vragen en antwoorden

Standpunt van het Vaticaan

Ratzinger bezocht ooit Medjugorje "incognito"

1e onderzoekscommissie

2e onderzoekscommissie

3e onderzoekscommissie

4e onderzoekscommissie

De kwestie Herzegovina 1

De kwestie Herzegovina 2

De kwestie Herzegovina 3

Profetieën nemen hun tijd

Mirjana meer en meer op de voorgrond

Bestemming van de ziel

De Podbrdo [Verschijningsberg]

De Krizevac [Kruisberg]

Het Votiefkruis

Parochiekerk Jacobus de Meerdere

Uitbreiding biechtgelegenheid

Kapel der Twee Harten

Oasi delle Pace

Verrezen Christus

Cumunità Cenacolo

Mother's Village

Vr. Slavko Barbaric

Vr. Jozo Zovko

Vr. Pétar Ljubicic

Ratko Perics toorn

Heeft Zanic Medjugorje verraden?

Vr. Amorthe betreurt apathie

Siroki Brijeg

Retraîtekasteel

Zr. Emmanuel Maillard

Ivans gebedsgroep

Nedjo Brecic

Christoph Schönborn

St. Stephansdom, Wenen 2012

Scalambra & Casale Monferetto

Madonna van Civitavecchia

Little Audrey Santo

Maria's verjaardag

Medjugorje en Moederdag

De IIPG [1]

De IIPG [2]

De IIPG [3]

De IIPG [4]

De IIPG [5]

De weide van Gumno

De priester die verdween

Nieuwe taksen op logies

Mirakel van de Maan

Documentaire 1983

BBC Documentaire 2010

Documentaire Mary TV

The Miracle of Medjugorje


Interviews Medjugorje

Mirjana Dragicevic [2008]

Mirjana Dragicevic [1998]

Mirjana Dragicevic [1983]

Mirjana Dragicevic [1989]

Mirjana Dragicevic [1]

Mirjana Dragicevic [2]

Mirjana Dragicevic [2009]

Vicka Ivankovic [2008]

Vicka Ivankovic [1983]

Vicka Ivankovic [2007]

Vicka Ivankovic [1988]

Vicka Ivankovic

Ivan Dragicevic [2003]

Ivan Dragicevic [2004]

Ivan Dragicevic

Ivanka Ivankovic [1983]

Ivanka Ivankovic [1989]

Ivanka Ivankovic

Pétar Ljubicic [2004]

Pétar Ljubicic [2006]

Pétar Ljubicic [2008]

Slavko Barbaric [1987]

Gabriele Amorth [2002]

Jakov Colo

Jakov Colo

Jakov Colo [2007]

Marija Pavlovic [2008]

Marija Pavlovic [1989]

Marinko en Dragico Ivankovic [1983]

Damir Coric [1983]

Marica Kvesic [1983]

John en Andja Setka [1983]

Jelena Vasilj [2002]

Jelena Vasilj en
Marijana Vasilj [1]

Jelena Vasilj en
Marijana Vasilj [1]

Zlatko Zudac [1999]

Bisschop Hnilica [2004]





Overige Weetjes

Bestemming van de Ziel

Theresia van Lisieux
over het Vagevuur

Maria Simma

De invloedrijkste vrouw

Engelen

Twaalf stappen voor een gelukkig heengaan

Twaalf fabels over het Katholieke geloof

Pater Pio en Karol Woijtyla

San Nicolàs de los Arroyos

La Madonna del Ghisallo

O.L.V. Van den Oudenberg

Fatima:
Reeds eeuwen Mirakels

Jacinto Marto uit Fatima
door Fr. Robert J. Fox

Profetieën nemen hun tijd

Jacinto Marto uit Fatima
door Zr. Lucia Dos Santos

Ingrid Betancourt

Dikwijls gewichtige feiten
nà verschijningen

satans opzet

De Graal van Valencia

Notre-Dâme du Laus

Kibeho, Rwanda

Esther en Mordechai

Monte Cassino

Gods adres

Jezus' geboortekerk [1]

Jezus' geboortekerk [2]

De Komeet Lulin

De Komeet Elenin

De Komeet Honda

Samuel Alexander Armas

De Geur van Regen

Jaar van de Priesters

Dr. Gloria Polo's terugkeer

Ian McCormack: Een blik
in de eeuwigheid

Middel tegen komende pandemie

Kim Phuc

Michael Anderson

Zeven kenmerken
van een goede vader

O.L.V. van Las Lajas

Vaders Liefdesbrief

O.L.V. van Ocatlàn

Elena Desserich

Rom Houben

Overlijden Mari-Loli Mazon

Advent

Gered door een engel?

Kerst in de loopgraven

Mgr. Peter Savelbergh

Ontdekking v/d sarcofaag v/d H. Philomena

De Heilige Mis

Petrus Lombardus

Oscar, de kat

Tieners, geef hen nooit op!

Ontdekking te Nazareth

Efeze: Maria's Huis

Wonderdadige Medaille

De rivier Kwai

De Exodus

Valentino Mora

Het vijfde Maria Dogma

Elizabeth Kindelmann

H. Louis de Montfort

H. Clelia Barbieri's
miraculeuze stem

Steven en Djaingo

Het wonder van San José

Aalst, België's 9/11

Het getal 11

Maria en het getal 101

Sterven op 33

Is dit St. Jozef's graf?

Het Kerstverhaal
en Koning Herodes

De Kardinale Climax

Winterzonnewende 2010

En de maan werd rood

Schoonheid van Wijwater

De dag die ontbrak

Het celibaat

De vierde ruiter van de Apocalyps

De maagdelijke geboorte

Jordanië claimt oudste christelijke vondst

Colton Burpo versus Stephen Hawking

H. Gelaat van Manoppello

Padre Pio: under investigation

Grace

Michael Browns retreat

7 niveau's van het liegen

De dood van Sint Jozef

De dood van Maria

Betekenis van Maria's naam

Het Aramees in opmars

De Bosnische pyramiden

Brugge, het Jeruzalem van het Noorden

Wonder te Skopje


Diverse Profetieën
Miscellanous Prophecies

Profetieën nemen hun tijd

Is dit de tijd waarover ze spraken?

Garabandal [1961-65]

Israël en Bijbelse Profetie

Pinksterprofetieën 1975

Quito [17de eeuw]

Kenmerken v/d antichrist

A.C. Emmerich [1]

A.C. Emmerich [2]

De Kremna Profetieën

Hildegard van Bingen

Belpasso [1986-88]

2 Noorse profetieën

La Salette [1846]

Anna Maria Taigi

Diversen

Heilige Mechtildis

Non van Tours

Heilige Nilus

Bernardine Von Busto

Non van Bellay

Kloosterling Hilarion

Don Giovanni Bosco

Elizabeth Canori Mora

Judah Ben Samuel

Jeanne Le Royer

Giacchino di Fiore

Bartholomeüs Holzhauser

Madeleine Porsat

De profeet Daniël

Kibeho, Rwanda

Ida Peerdeman

H. Ireneüs van Lyon

Methodius van Olympus

H. Hippolytus van Rome

Firmanus Lactantius

De Berkenboomprofetieën

Dr. Arnold Fruchtenbaum

H. Ephraïm de Syriër

H. Cesarius van Arles

Columba van Ierland

Elena Aiello

Beda, de eerbiedwaardige

Odilia van de Elzas

Johannes Damascenus

Adso, de Monnik

Anselmus van Canterbury

H. Vincent Ferrer

Joachim van Fiore

Johannes Friede

Thomas van Aquino

John of the Cleft Rock

Franciscus van Paola

H. Birgitta van Zweden

Robertus Ballarminus

Dionysus van Luxemburg




















Het Laatste Geheim

1. Een enorm mysterie

2. Sterk en zedig

3. Dagen van duisternis

4. Moeder van de Heer

5. Boven de zon

6. Gog en Magog?

7. Door de straten van de stad

8. Vanop de hoogste bergen

9. Kleine geheimen

10. Klokslag twaalf

11. Lichten, geluiden, graven

12. De klokken luiden

13. Donderslag in de verte

14. Geheime aanwezigheid

15. Vuurzuil

16. Geheimen van de Rozenkrans

17. Het voorteken

18. De zeven

19. Het voorgevoel

20. Signalen en vloeken

21. Afschuwelijke wonderen

22. De kastijding

23. Naschok

24. Waar duivels beefden

25. Geheime Martelaren

26. Geheim van de gehoorzaamheid

27. Geheim van het vertrouwen

28. Ik wacht op u

29. De geest van opstand

30. Genade en rechtvaardigheid

31. De Profetie

32. Voorbij de grenzen
van de kennis

33. Geheimen in
Amerika en Europa

34. Geboren in de hel

35. Cathérina's geheim

36. Geleende tijd

37. Ik zal uw Moeder zijn

38. Het grote Teken

39. Koningin van de Eeuwigheid











Thomas à Kempis
De navolging van Christus

Boek 1.1

Boek 1.2

Boek 2

Boek 3.1

Boek 3.2

Boek 3.3

Boek 4.1

Boek 4.2



Novenen

Maria Onbevlekte Ontvangenis

OLV van Lourdes

OLV Van Fatima

OLV Van Banneux

OLV van de Berg Carmel

OLV Hemelvaart

H. Maagd van de Wonderdadige Medaille

Maria Lichtmis

Don Bosco

Maria Boodschap

Sint Jozef

Heilige Familie

Goddelijke Barmhartigheid

Heilige Geest

Kindje Jezus

Engelbewaarder

Aartsengel Michaël

Aartsengel Gabriël

Franciscus van Assisi

Antonius van Padua

Pater Pio

Heilige Benedictus

Heilig Hart van Jezus

Heilige Rita

Sint Valentijn

OLV van Altijddurende Bijstand

Jean Marie Vianney

Theresia van Lisieux

Maria, die de knopen ontwart

OLV van de Bezoeking

Zielen in het Vagevuur

Kracht van het Kruis
tegen het kwade

H. Gelaat van Jezus

Hart van Jezus en Maria

Kindje Jezus van Praag

OLV van Genezing

Miraculeuze Maagd

Pater Damiaan

Heilige Anna

H. Maria Goretti

Heilige Peregrinus

Heilige Expeditus

Sint Joris

H. Margareta van Cordoba



Films

Padre Pio

The Miracle of Our Lady of Fatima

The 13th Day

Het Lied van Bernadette

One Night with the King

Faustina

Docu: Faustina Kowalska

Docu: Mariaverschijningen

Docu: OLV van Guadalupe

Vincentius a Paolo

Sint Paulus

Sint Petrus

Docu: Pater Damiaan

Passion de Jeanne d'Arc

Story of Father Damien

Docu: Garabandal

Exorcism of Emily Rose

The Nativity Story

Don Johannes Bosco

The Passion of The Christ

King David

Romero

Jean de Florette

Manon des Sources

Abraham

Mozes

Solomon

Jacob

Francesco

A man for all seasons

The Apocalypse

Docu: H. Maria Goretti

Docu: The birth of Israël

Docu: The six-day war

Docu: Ghosts of Rwanda

Becket

Gospel of Luke

Gospel of Matthew

Gospel of John

Acts

Unsolved mysteries

Joseph

Samson and Delilah

H. Rita van Cascia

Thérèse de Lisieux

Isaak, Jacob & Esau

Fray Martin de Porres

Lourdes [2000]

Clara & Francisco

Maria Goretti

Mother Theresa




Astronomische verschijnselen

28/11/2011



Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs

 

Real Time Web Analytics

Page Content

Page Content