Foto
Gastenboek

Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

Foto

Kleine Jules heeft zo'n verdriet

Mama, papa zijn er niet.

Dikke tranen op zijn wang.

Ach, zegt Juf , wees maar niet bang.

Niet zo erg, de eerste keer.

Nog even en ze zijn er weer.

Dikke knuffel ! Kom maar vlug.

En kleine Jules ... die lacht terug.

Foto
E-mail mij

Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

Blog als favoriet !
Foto
Ik ben Juf Julie, 24 jaar en woon in Waarloos. 
Dit jaar zorg ik voor de vriendjes van de instapklas in De Wingerd.
Samen met hen ga ik er een leuk en gezellig jaar van maken!Foto
KIEKEBOE ! kijk je mee in ons klasje ?
Ontdek snel al onze avonturen !
Hoi allemaal ! Ik ben Jules, de klaspop uit K0a. De peutertjes van Juf Julie zijn mijn beste vriendjes. Samen met hen zal ik dit schooljaar heel wat beleven , onderzoeken en ontdekken. Zijn jullie benieuwd naar al onze verhalen en avonturen? Kijk dan snel mee op onze blog. Veel plezier !
08-12-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Thema 'Sinterklaas' 2b


Samen met de vriendjes van de eerste kleuterklas en Sinterklaas en Zwarte Piet  gingen we op de foto.


Ethan had thuis een tekening gemaakt die hij aan de Sint gaf.


Lars was een beetje jaloers op de rode lippen van de juf. 
Very Happy De juf dacht namelijk net zoals alle andere juffen dat de Sint op haar verliefd was. Daarom had ze dan ook speciaal voor de Sint rode lippenstift aangedaan. Tijdens het kleuren met de dikke potloden besloot Lars om zichzelf ook maar eens rode lippen te geven! 


Tijdens het opendeurtje speelden we samen met de juf het gezelschapsspel dat Sinterklaas gebracht had. 
Op donderdag lag er ineens een grote zak voor onze klasdeur. Enkele vriendjes hadden daarna een Zwarte Piet super snel zien weglopen! Het was de zak speelgoed die Zwarte Piet vergeten was dinsdag! Onze vriendjes gingen meteen aan de slag met het speelgoed! Allemaal buizen en balletjes! Veel speelplezier verzekerd!
Sommige andere vriendjes kozen ervoor om hun vingervaardigheden te oefenen door balletjes heel voorzichtig te plaatsen of door raamfiguren te maken met rekkertjes. En nog andere vriendjes zochten gekke plekjes om weer even uit te rusten na de Sintdrukte van afgelopen dagen.
    

Het waren twee heel erg drukke en spannende weken in onze klas. Onze vriendjes waren vandaag dan ook ontzettend moe. Hopelijk zijn ze tegen maandag volledig uitgerust.
Want de Sint is nog maar net vertrokken naar Spanje en we mogen onze kerstboom al boven halen.
Vanaf volgende week werken we dan ook twee weken rond het thema 'Kertmis'!.

Groetjes 
Jules & juf Julie 


08-12-2017 om 18:35 geschreven door Juf Julie  


>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Thema 'Sinterklaas' 2a
Maandag kwamen voor de eerste keer met de hele kleuterschool samen om de advent te vieren. We mochten namelijk het eerste kaarsje aansteken. Dit kaarsje staat in het teken van 'anders zijn'. Juf Inge en juf Véronique vertelde ons het verhaal bij de eerste prent van 'Het lelijk schaapje'. Daarnaast leerden ze ons ook een dansje op 'Iedereen is anders'. Want niet iedereen ziet er hetzelfde uit en dat is maar goed ook!


Maandag hebben we in de klas onze schoen gezet. Onze vriendjes mochten dan ook eerst van dichtbij de verschillende schoenen bekijken en vergelijken.


We versierden met plasticine de staf van Sinterklaas. Zo rolden we balletjes, worstjes en andere gekke figuurtjes.
Dinsdag wisten onze kapoenen niet waar ze moesten kijken! Zoveel lekkers en leuk speelgoed! Ik denk dat onze kapoenen wel heel erg braaf geweest moeten zijn!
Helaas was Zwarte Piet nog een zak speelgoed vergeten op de boot. Maar dat zou hij later deze week nog komen brengen...


Onze vriendjes gingen meteen aan de slag met het nieuwe speelgoed!

Voor de bewegingshoek bracht de Sint een schelp om te balanceren en ook twee egeltjes om ons evenwicht op te leren bewaren...
    

    

Natuurlijk maakten we ook nog mooie tekeningen voor Sinterklaas!


Sinterklaas weet alles! Zo wist hij ook dat onze kapoenen erg graag poetsen! De nieuwe borstel en vuilblik werden dan ook meteen getest.


Onze vriendjes deden het tijdens het bezoek aan de Sint en Zwarte Piet super goed! 


08-12-2017 om 18:24 geschreven door Juf Julie  


>> Reageer (0)
01-12-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Thema 'Sinterklaas' 1
Wat beleefden we in onze klas een spannende week! Maandag kwamen onze vriendjes binnen in een versierde klas! Overal hingen Sinterklazen en Zwarte Pieten! Meteen werden onze vriendjes ontzettend enthousiast! Sommigen zelfs net iets te enthousiast. Misschien komt dit wel door alle zenuwen die ze hebben om de Sint te ontmoeten, of twijfelen ze of ze wel braaf zijn geweest... Wink

Onze kapoenen mochten maandag meteen aan de slag gaan door te schilderen met hun beide handen. Ze kozen twee kleuren verf die ze vervolgens met hun handen op papier mochten mengen. Later deze week maakte de juf van deze werkjes leuke pietenmutsen.


Op dinsdag was onze directeur, of volgens sommige peuters 'meneer de deur', jarig! Hij trakteerde met super lekkere frietjes! En ja hoor, al onze vriendjes aten flink hun bakje frietjes leeg!Onze peuters staan ook samen met meneer directeur in de krant (Gazet Van Antwerpen)! Heeft u thuis dit artikel en heeft u dit niet meer nodig? Dan mag je me het zeker bezorgen!
Op deze site kan u alvast de foto bekijken: 
http://www.gva.be/cnt/dmf20171128_03212776/schooldirecteur-trakteert-frietjes-voor-zijn-verjaardag

We konden ons in de klas ook zelf verkleden als Sinterklaas of Zwarte Piet.
    We sorteerden de Zwarte Pieten in de juiste schoorsteen. Hiervoor moesten we kijken naar de kleur van de muts en de kleur van de schoorsteen.

Onze kapoenen mochten knippen aan de experimenteertafel...


De juf had ook leuke handpoppen meegenomen waarmee onze kapoenen mochten spelen.

Volgende week komen we hopelijk te weten op welke juf de Sint verliefd is! Of zou het een mopje zijn van één van de foppieten?
Dinsdag komen we het te weten want dan komen ze langs op onze school! Benieuwd hoe dapper onze kapoenen zullen zijn bij het zien van Sinterklaas!

Groetjes
Jules & juf Julie 

01-12-2017 om 18:33 geschreven door Juf Julie  


>> Reageer (0)
25-11-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Thema 'Bange Boef' 2
Bange Boef was niet meer bang in het donker wanneer hij zijn lichtje aan stak. Onze kapoenen hielpen Bange Boef dan ook heel graag door voor hem allemaal lichtjes te stempelen. Ook deze werkjes werden in onze kleutergang tentoongesteld.


Dinsdag wordt onze directeur 60 jaar! We maakten dan ook al heel stiekem in de klas een grote verjaardagskaart! Shhhht! Nog niet vertellen aan onze directeur hoor.


Op vrijdag bracht de juf een grote lamp mee naar de klas. Hiermee konden we in de klas allemaal schaduwen maken. Want ook Bange Boef zag in het donker allemaal schaduwen. Onze vriendjes experimenteerden maar al te graag met de schaduwen die ze probeerden te maken.
   


   Vele groetjes!

Jules & juf Julie 

25-11-2017 om 18:32 geschreven door Juf Julie  


>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Thema 'Bange boef' 1
Afgelopen week werkten we met de hele kleuterschool rond het boek 'Bange Boef'. In onze klas legden we vooral de nadruk op de nacht en donker. Wat zien we als het 's nachts is? Is er dan ook een zon? Wat kunnen we gebruiken om toch beter te kunnen zien? We onderzochten het allemaal op een speelse manier in onze klas! Daarnaast lieten we de lichten van onze klas bijna altijd uit. Hierdoor was het donker, maar ook heel erg gezellig!

Op maandag mochten alle kleuterklassen op het grote scherm gaan kijken en luisteren naar het verhaal van Bange Boef.
In onze klas had de juf een donker hoekje gemaakt. In dit hoekje was het super gezellig! Dekentjes, kussens, een zachte mat en gezellige lichtjes. De ideale plek om tot rust te komen en te snoozelen.

    

In onze kring mochten onze vriendjes experimenteren met de zaklampen, lampjes en andere lichtgevende materialen die onze vriendjes mee brachten naar school. Bedankt om te helpen deze hoek mee in te richten met jullie leuke spulletjes!
We leerden natuurlijk Bange Boef ook beter kennen. Boef is een zebra en heeft dus strepen. Onze kapoenen mochten de zebra opnieuw strepen geven door te knikkerverven! Hierbij moesten ze de knikkers voorzichtig door de verf laten rollen. Het resultaat hiervan kon u tijdens het voorleesmoment en boekenbeurs bewonderen in onze gang!
    
Op donderdag mochten onze vriendjes door de donkere tunnel kruipen in onze kleuterrefter. In deze donkere tunnel hingen er allerlei lichtjes, reflectoren, glow-in-the-dark-spulletjes en veel meer. Onze kapoenen beleefden er heel veel plezier!25-11-2017 om 18:24 geschreven door Juf Julie  


>> Reageer (0)
17-11-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Themaloze week 2 b

Ook Aiden keek boos.


Luca koos er dan weer voor om verdrietig te kijken.


Mats en Emma-Lou keken blij.
    


Ook Leonie en Lucas waren heel erg blij!
    


Arthur wou dan weer boos kijken!
Groetjes en een fijn weekend!
Juf Julie & Jules

17-11-2017 om 18:34 geschreven door Juf Julie  


>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Themaloze week 2 a
Ook deze week hielden we in onze klas een themaloze week. We mochten samen tekenen op een groot papier, puzzelen met juf Christa, een kindje tekenen, tellen bij de juf, een kleurenspelletje spelen,... veel te veel om op te noemen! Hieronder zie je dan ook enkele foto's van afgelopen week.

Milan werd vorig weekend grote broer! Super trots vertelde hij dit aan de juf en zijn vriendjes. De juf maakte voor hem dan ook een 'grote broer kroon'.


Onze nieuwe vriendjes mochten voor de eerste keer in de zandbak van de klas spelen. Super leuk! Maar het duurde niet lang voor ons gangetje vol met zand lag. Gelukkig hebben we enkele vriendjes in de klas die maar al te graag poetsen! :)

In onze klas hebben we ook heel wat 'handige harry's'. Zij timmerden erop los!
    

Op dinsdag mochten we in de namiddag in de grote gang spelen!
    

In onze experimenteertafel had de juf deze week speelgoed voorzien. We maakten er allerlei gekke dingen mee!
 Ook onze vingertjes werden geoefend aan onze kleine tafel. Hier moesten we voorzichtig de muntjes in de spaarpotjes steken.
   


Van al dat spelen worden we soms ook ontzettend moe! Gelukkig kunnen onze vriendjes dan zelf ons rustig hoekje opzoeken om te rusten of een dutje te doen! 
Wink

We tekenden allemaal samen op één groot papier. Zo leren onze vriendjes ook samen te werken in de klas.


We maakten mooie werkjes met de magnetische blokjes.


We speelden met de steeknageltjes...
Op vrijdag werkten we in onze klas rond de verschillende basisgevoelens, zoals: bang, boos, blij en verdrietig. Nadat we kort over deze verschillende gevoelens gepraat hadden, kregen onze vriendjes ook zelf de kans om de verschillende gevoelens uit te drukken. Dit vonden onze vriendjes heel erg leuk! Sommigen moeten nog een beetje oefenen, bij anderen ging het vanzelf om heel boos te kijken. 
Very Happy

Camil en Sienna kozen ervoor om boos te kijken.
.     

Fran wou dan weer heel graag blij kijken!

17-11-2017 om 18:32 geschreven door Juf Julie  


>> Reageer (0)
10-11-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Themaloze week 1
Deze week hielden we in onze klas een themaloze week. Onze juf maakte extra tijd vrij om mee te spelen met onze vriendjes. Daarnaast kon de juf zo ook heel goed en snel inspelen op de noden en de interesses van onze peuters. Samen met de juf leerden we elkaar beter kennen. 
Hieronder kan u zien wat we afgelopen week allemaal deden in de klas.
Veel kijkplezier!

Samen met juf Anke maakten we allerlei gekke auto's en andere constructies.

Nadien kregen onze kapoenen de kans om het ook alleen te proberen.


Marie speelde met de blokken en probeerde een hoge toren te maken.


Onze vriendjes mochten vrij schilderen aan de schildersezel. 
Sienna en Ethan.

Arthur schilderde ook aan de schildersezel. Of is het toch Lucas? :)


Lorena en Lars maakten samen een auto om dieren en mensen in te plaatsen.


Jens en Emma-Lou maakten een 'toertje' met de auto of fiets.


Milan puzzelde de diertjes terug in elkaar.


Leonie en Emma-Lou.


Aiden op wandel met de poppenwagen.


We maakten mooie kettingen met juf Christa.


Trots op hun ketting!
Fran                                                                                          Camil
    

Iris maakte een mooie toren met duplo.                                    Ook Mats speelde met de duplo.
    


Yenthe en Marie op wandel in de klas.


Van al dat spelen worden we ook ontzettend moe! ;)
Vrijdag namiddag hielden Camil, Arthur en Lucas een dutje.

Onze vriendjes beleefden een heel leuke maar vooral vermoeiende week!
Ik zie jullie graag maandag goed uitgerust terug!

Groetjes
juf Julie

10-11-2017 om 19:07 geschreven door Juf Julie  


>> Reageer (0)
07-11-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welkom nieuwe vriendjes!
Gisteren mochten we in onze klas 8 nieuwe vriendjes verwelkomen! Het was voor onze 10 vriendjes die al sinds september komen even wennen om met zoveel in de klas te zijn. Ineens moeten ze al dat leuke speelgoed én de juf delen met andere vriendjes. Dat zorgde af en toe voor wat 'getrek' en 'geduw', maar onze juf zorgt ervoor dat we snel weer vriendjes worden. Zij zal ons leren hoe we zeggen dat we iets niet fijn vinden én dat we niet zomaar dingen mogen afpakken van elkaar.
Ook voor de nieuwe vriendjes was het een hele ervaring om voor de allereerste keer naar school te komen! Hier en daar een traantje, maar vooral heel veel (ontdek)-plezier beleefden onze vrienden al in de klas! Er was veel te veel om te ontdekken! 
Hieronder kan u dan ook kennis maken met onze nieuwe vriendjes en wat ze allemaal al deden op deze eerste twee dagen in hun schoolcarrière. 

Sienna en Emma-Lou maakten een mooie tekening.


Lars en Fran konden het meteen al goed met elkaar vinden.


Arthur en Lucas spelen met de isomo-chips aan de experimenteertafel.


Ethan las een boekje.                                                                 Leonie zorgde voor de knuffels van de klas.
    


Yenthe en Jens timmerden erop los.


Mats, Yenthe, Marie en Milan maakten mooie torens.


Lars sprong een gat in de lucht.                                               Ethan op de automat.
   


Sienna met de auto en Jens op de fiets.


Jens en Ethan.


Gezellig spelen aan de experimenteertafel (Marie-Sienna-Lucas-Arthur-Ethan)


Ethan-Milan-Mats-Luca


Leonie op de fiets.

Groetjes
Jules & Juf Julie

07-11-2017 om 20:35 geschreven door Juf Julie  


>> Reageer (0)
27-10-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Griezelfeest en heksenschool
Op vrijdag kwamen bijna al onze vriendjes verkleed naar school! Het was namelijk griezelfeest!!
Eerst kregen onze vriendjes nog even de kans om te spelen in de klas als echte heksen. 
Na de speeltijd gingen we samen met de vriendjes van de eerste kleuterklas naar de heksenschool! Om daar te kunnen geraken, moesten we op onze bezem naar daar vliegen!
En ja hoor... ons vriendjes hebben de vliegkunsten stilaan onder de knie! Ze zullen hun vliegkunsten maar al te graag aan jullie demonstreren met hun zelfgemaakte bezem. 
Op de heksenschool kregen onze vriendjes de kans om groen slijm te maken, spoken tevoorschijn te toveren, spinnen te vangen, heksenpap te maken, een heksenparcours af te leggen,... en nog veel meer. Omdat onze vriendjes zo goed leerden toveren, kregen ze allemaal een heksendiploma! 
Het was een ontzettend leuke maar ook zeker vermoeiende dag! Ik ben er dan ook van overtuigd dat onze heksenvriendjes vannacht goed zullen slapen!

Heksen kunnen naast vliegen ook heel erg goed fietsen!
    


Ook met de auto rijden is geen probleem.


Ook heksen gaan naar de winkel om inkopen te doen voor hun heksensoep.


Onze heks- en pompoenenvriend toverden de auto's opnieuw in elkaar.

 
Ze gaven de spinnetjes ook opnieuw pootjes.


Mats was omgetoverd tot een echt monster!


De heksenjuffen van de tweede kleuterklas trakteerden ons op lekkere heksenchocoladepudding!
Njammmiiieeee!!
    


Het maken van heksenslijm op de heksenschool!
    


We maakten ook mooie tekeningen op de heksenschool.
    


We stempelden spookjes...


En we deden een heksenparcours...


Ook spinnetjes vangen kunnen onze heksenvriendjes goed.


We hielden ook een spinnenrace waarbij we de spinnen snel lieten lopen door erop te blazen.
    

Onze heksenvriendjes hebben de vakantie dubbel en dik verdiend!
Veel vakantieplezier!

Groetjes
juf Julie

27-10-2017 om 19:00 geschreven door Juf Julie  


>> Reageer (1)

Foto

Inhoud blog
 • Thema 'Sinterklaas' 2b
 • Thema 'Sinterklaas' 2a
 • Thema 'Sinterklaas' 1
 • Thema 'Bange Boef' 2
 • Thema 'Bange boef' 1
 • Themaloze week 2 b
 • Themaloze week 2 a
 • Themaloze week 1
 • Welkom nieuwe vriendjes!
 • Griezelfeest en heksenschool
 • Thema 'Heksje Mimi'
 • Workshop 'Handige handjes'
 • Thema 'Herfst' week 2
 • Thema 'Herfst' week 1
 • Herfstwandeling

  agenda

  Belangrijke data !

  December 2017

  25 december - KERSTVAKANTIE
  vakantie t.e.m. vrijdag 5 januari 2018

  Januari 2018

  11 januari - Loopfietsen
  Loopfiets en fietshelm mee naar school brengen!

  15 januari - Technopolis @ school
  Schoolproject

  Februari 2018

  12 februari - KROKUSVAKANTIE
  vakantie t.e.m. vrijdag 16 februari 2018

  Maart 2018

  3 maart - Schoolrestaurant

  14 maart - Oudercontact
  Oudercontact cognitieve ontwikkeling

  15 maart - Papa Sportdag
  Sportdag met papa's voor PAPADAG

  April 2018

  2 april - PAASVAKANTIE
  vakantie t.e.m. vrijdag 13 april 2018

  30 april - Facultatieve Verlofdag
  Geen les of opvang op school

  Mei 2018

  1 mei - Dag van de arbeid
  Geen les of opvang op school


  Foto

  Mijn favorieten
 • De wingerd schoolwebiste
 • Klasblog van K0B - Juf Christa
 • Klasblog van K1A - Juf Anneke en Juf Véronique
 • Klasblog van K1B - Juf Charon
 • Klasblog van K2A - Juf Kim en Juf Lisa
 • Klasblog van K2B - Juf Hilde
 • Biba & Loeba

  Foto

  Archief per week
 • 04/12-10/12 2017
 • 27/11-03/12 2017
 • 20/11-26/11 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 09/10-15/10 2017
 • 02/10-08/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!