Vorige les, vorige week woensdag dus, zijn we jammer genoeg nog niet begonnen aan de fruitjuice, maar hebben we per groepjes besproken wat we allemaal moeten mee hebben en wat we in onze juice mogen doen. We moeten die dan tegen woensdag mee hebben want woensdag beginnen we er aan. Ik zal misschien foto's op mijn blog zetten dan, van in de klas.
We zijn toch bezig over allerlei soorten fruitsappen, dus zal ik even tonen welke 3 fruitsappen je kan onderscheiden:
Vers puur sap:
Vers persen van de vruchten is het direct persen van de vruchten. Deze dranken zijn zeer beperkt houdbaar.
Puur sap:
Een puur vruchtensap is -net zoals de vers pure sappen- alleen het sap wat uit de vruchten komt. Er word niets meer aan toegevoegd. Het zijn dus 100 procent puur, natuurlijke sappen.
Sap uit concentraat:
Deze sappen worden in pakken of flessen meestal ongekoeld aangeboden. Sommige merken zijn in het koelvlak geplaatst. Deze sappen bevatten geen of weinig conserveermiddelen of zijn niet gepasteuriseerd.
Zoals ik al heb gezegd maken we een fruitjuice op het einde van het project, en in onze bundel van project fruitjuice mochten we zelf een naam voor een juice verzinnen.
We zijn dus nu bezig in de les met project fruitjuice. Ik heb ook gezien dat we een eigen fruitjuice mogen maken, en dan ook proeven. Ik verheug me erop. Als we de fruitjuice maken, zet ik foto's op mijn blog.
Het project energie is afgelopen. Het was een interessant maar moeilijk project. We zijn net begonnen met opzoekwerk, gisteren in de les dus, we moesten opdrachtjes maken in onze cursus en opzoeken op internet. Volgende les weer.