Inhoud blog
  • THT en TGT?!
  • Verpakking van fruitsap?!
  • Soorten van bewaren?!
  • Fruitsap en zijn samenstelling; samengevat!
  • Voedingsmiddelen en hun smaken!
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Blog Techniek

    13-05-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.THT en TGT?!
    Tenminste houdbaar tot (THT): Producten die houdbaar zijn voor langer dan 3 dagen. (bv: koekjes, fruitsap, melk,...)

    Te gebruiken tot (TGT): Een bewaartijd minder dan 3 dagen. Het kan niet gekoeld en bewaard worden na de aangeduide datum omdat het mogelijk bedorven kan zijn. (bv: vlees, vis, groenten,...)

    13-05-2015 om 00:00 geschreven door Varje  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    11-05-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verpakking van fruitsap?!
    Een brik fruitsap bestaat uit 3 lagen; 1 laag karton (75%), 1 laag plastiek (20%) en 1 laag aluminium (5%).

    Karton: Voor de stevigheid

    Plastiek: Voor een perfecte sluiting en als bindmiddel tussen de verschillende lagen

    Aluminium: Als bescherming tegen licht en lucht

    11-05-2015 om 00:00 geschreven door Varje  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Soorten van bewaren?!
    Wat is bewaren nu eigenlijk? Wel, bewaren is ervoor dat je voedingsmiddelen eetbaar kunnen blijven voor een langere tijd. 

     

    Enkele bewaartechnieken zijn:

    ~ Pasturiseren (bv bij fruitsap)
    ~ UHT: ultra hoge temperatuur (bv bij melk)
    ~ Opleggen in azijn (bv bij augurken)
    ~ Stereliseren (bv bij chocolademelk)
    ~ Drogen (bv bij paddenstoelen)
    ~ Vacuüm verpakken (bv bij kaas)
    ~ Roken (bv bij zalm)

    11-05-2015 om 00:00 geschreven door Varje  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    10-05-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fruitsap en zijn samenstelling; samengevat!
    Fruitsap bezit;
    ~ Water
    ~ Suikers
    ~ Geen eiwitten
    ~ Geen vetten
    ~ Geen zetmeel 

    Fruitsap is niet goed voor de tanden! Het bevat een bepaald zuurtegraad die het glazuur op aantast, daardoor mag je na het drinken van fruitsap NIET meteen je tanden gaan poetsen. Als je dit doet stimuleer je het afbreken van het glazuur.

    Tip: Drink fruitsap met mate OF eet er een kalkhoudend product achter. (Bv; melk, kaas, yoghurt,...) 

     

     

    10-05-2015 om 00:00 geschreven door Varje  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voedingsmiddelen en hun smaken!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ons lichaam moet fit blijven. Daarvoor heb je energie nodig. En waarin kun je nu die energie vinden? In voeding! Mensen die veel sporten eten dan ook veel gezonder. Maar sommige tennissers eten vaak tijdens een match druivensuiker of een banaan.

    Maar voeding heeft vaak ook nog een verschillende smaak. Dat kan smaken naar bv: appel, speculaas,... . Nog specifieker kun je je voeding onderverdelen in 4 bepaalde smaken, namelijk zoet, zuur, bitter en zout. Als je deze smaken op je tong krijgt sturen die signalen door naar je hersenen. (Zie foto hiernaast.) 

    10-05-2015 om 00:00 geschreven door Varje  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    28-11-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat is zeep eigenlijk?!
    Als je je handen wast, doe je dat met zeep. Maar wat is zeep nu eigenlijk?

    Zeep is een product om je handen hygiënisch en vooral proper te houden. Maar in die zeep zitten er vetten en water. Je kunt dat aankopen in vloeibare en vaste vormen. Ook heb je verschillende merken van zeep, bv.: Dove, Elseve de Kok, Marseile,... Zeep is een product die je dagelijks gebruikt. Het is een middel dat al eeuwenlang bestaat! Zeep onstaat uit een chemische reactie tussen alkaliën en vet.

    Zeep in:

    ~ Het frans: Savon

    ~ Het engels: Soap

    28-11-2014 om 18:04 geschreven door Varje  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eisen voor zeep?!
    Veel mensen wassen hun handen met zeep, maar welke eisen stellen wij daar aan?

    ~ Dat het goed ruikt

    ~ Dat het vloeibaar wordt met water

    ~ Dat het goed werkt

    ~ .....

    Nog een handige tip om je handen (beter) te wassen:

    Veeg ook tussen de vinger en onder de toppen van je vingernagels! 

     

     

     

    28-11-2014 om 17:57 geschreven door Varje  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Drie vormen water?!
    Water, ook wel H²o genoemd, kun je op verschillende manieren aannemen. Deze kun je in 3 vormen verdelen:

    - Vast (Ijs)

    - Vloeibaar (Water)

    - Gas (Waterdamp) 

    Besluit: Dat noemen we aggregatietoestanden (De vorm waarin een stof voorkomt.)

    Bij 0°C smelt ijs, bij 100°C kookt water.

    28-11-2014 om 17:53 geschreven door Varje  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grondstoffen en materialen in zeep?!
    Dit zijn de ingrediënten in zeep:

    - Gietzeep of 20 ml texapon

    - Kleurstof om het uiterlijk v/d zeep aangenamer te maken

    - Parfumolie voor een aangename geur

    - Parabeen, om het langer houdbaar te maken

    - Zout, dat dient als bewaarmiddel

    - Water

    Dit zijn de ingrediënten om (lopende) zeep te maken!

    28-11-2014 om 17:47 geschreven door Varje  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat is natriumhydroxide?!
    Natriumhydroxide:
    ~ Is sterk bijtend
    ~ Kan brandwonden veroorzaken
    ~ Is natronloog als je het laat oplossen in water

    Krijg je natriumdioxide in je ogen, was het dan uit met water! Slik je het in of krijg je het op je huid bel dan METEEN het antigifcentrum!

    Nummer antigifcentrum: 070/245.245 

     

     

    28-11-2014 om 17:39 geschreven door Varje  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)

    Archief per week
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 24/11-30/11 2014
  • 13/10-19/10 2014

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs